|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 13,33% |
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
27 | 45,00% |
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
20 | 33,33% |
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
2 | 3,33% |
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
3 | 5,00% |
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41242947]Ech dostałam fenoterol na polepszenie przepływów i mam kontrolować ruchy...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ty kontrolujesz, lekarze kontroluja, ktg konroluje bedzie dobrze ![]() cały czas jestem pod wrażeniem instynktu matki- niech mi nikt nie mówi że nie istnieje ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- nosz ale wracaj szybko bo ja juz czekam tu na ciacho do kawki |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
iwona: spuchnięta az tak? i tak w ogóle to miło, że sie z nami zżyłaś
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- dotkaa: jak kąpiele w misce i moczenie nie pomoże to lepiej zadzwoń do gina. Sprawdź też jak możesz ciśnienie..
#3123 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
to musisz się sprężać z praniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | ||
Zakorzenienie
|
PERSE, mysle, ze tam u Ciebie w szpitalu wszyscy sa bardzo czujni i zamierzaja w razie W natychmiast reagowac, a poki co najwyrazniej korzysci z podtrzymania ciazy przewyzszaja jakiekolwiek ryzyko, wiec nie pozostaje nam nic innego niz
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() NADAL PRASUJĘ ![]()
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam wsio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a położne w szpitalach pryskają na pępek i to g..wno to daje ![]() rozmawiałam już na ten temat z dwoma koleżankami które teraz rodziły i obie to potwierdzają. poza tym jest to środek nie wysuszający tylko bakteriobójczy.. i tak w sumie można go kupić bo przyda się do spryskiwania ran np. po porodzie... Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-10 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oli, a moze by tak odpoczac?? ![]() ![]()
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
Oliath: sprężasz sie widzę, a jak stopy???
Charlize: no tak, atmosfera jest mega ważna w domu.. ale może faktycznie teraz weźcie na wstrzymanie do porodu i jakiegoś blizszego czasu po.. ale rozglądajcie sie za czymś. Kasę włożoną w dom można przeboleć.. bo ona w porównaniu z komfortem psychicznym jest nic nie warta
#3130 |
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41243680]ja będę pewnie używała spirytusu rozcieńczonego z wodą i szpatułką przemywałam w środku pępek, ten Octenisept ma do pani opinie, i podobno dlatego że jest źle używany, nie powinno się spryskiwać nim pępka i zostawiać do wyschnięcia bo tylko się go rozmiękcza tylko powinno się chwilę po spryskaniu pępek wycierać albo właśnie pryskać na szpatułkę i pędzlować. ..
a położne w szpitalach pryskają na pępek i to g..wno to daje ![]() rozmawiałam już na ten temat z dwoma koleżankami które teraz rodziły i obie to potwierdzają. poza tym jest to środek nie wysuszający tylko bakteriobójczy.. i tak w sumie można go kupić bo przyda się do spryskiwania ran np. po porodzie...[/QUOTE] Teso, a jak myslisz, sama woda utleniona wystarczylaby? Mowie o pielegnacji gdy dziecko nie ma zadnych stanow zapalnych na pepuszku.
#3131 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...witamy się w 34 tc
![]() Tej nocy śniło mi się, że byłam zakładniczką..ale nim się obudziłam zostałam uwolniona, więc choć tyle dobrze ![]() ![]() Mąż zaczął dzisiaj nową budowę, więc znowu będę mogła być bardziej na bieżąco ![]() Perse wszystko będzie dobrze Kochana..lekarze zrobią to co będzie konieczne i na pewno to będzie najlepsza i najbezpieczniejsza dla Was decyzja. Kciuczki ciągle zaciśnięte i czekamy razem z Tobą ![]() Oliath super, że plamy ustępują..oby tak dalej ![]() Adriana ![]() fiazo oj widzę, że się strasznie opuściłam w spamowaniu ![]() ![]() en trzymam ![]() idzia w SR położne to samo mówiły, że każdy kolejny dzień w brzusiu matki jest na wagę złota, że brzuch to najlepszy inkubator.. eveewe trzymaj się Kochana i zdrówka dla Małej ![]() jakierka położna mówiła, że ogólnie zalecany jest do pępucha octenisept (bo jakieś tam badania wykazały, że wysuszanie pępka alkoholem zwiększa ryzyko późniejszego alkoholizmu u dziecka ![]() elaine spotkanie jak najbardziej udane, dziękuję ![]() czarownica, teso dziękuję ![]() ![]() czarownica ![]() kayka, Adriana, czarownica, Charlize, kooocur ![]() Neni a no masz brawa jeszcze raz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41243680]ja będę pewnie używała spirytusu rozcieńczonego z wodą i szpatułką przemywałam w środku pępek, ten Octenisept ma do pani opinie, i podobno dlatego że jest źle używany, nie powinno się spryskiwać nim pępka i zostawiać do wyschnięcia bo tylko się go rozmiękcza tylko powinno się chwilę po spryskaniu pępek wycierać albo właśnie pryskać na szpatułkę i pędzlować. ..
a położne w szpitalach pryskają na pępek i to g..wno to daje ![]() rozmawiałam już na ten temat z dwoma koleżankami które teraz rodziły i obie to potwierdzają. poza tym jest to środek nie wysuszający tylko bakteriobójczy.. i tak w sumie można go kupić bo przyda się do spryskiwania ran np. po porodzie...[/QUOTE] Moja siostra używała octanispetu i właśnie położna pokazywała jej, żeby uzywć patyczka lub gazika. |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zakorzenienie
|
teso: u mnie na SR też instrukcja obsługi Octeniseptu jak Surka pisze...
#3134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Perse- Wszystko będzie dobrze. Jesteś pod dobrą opieką. Jesteśmy z tobą i trzymamy za was kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
![]() A mi się śniło, ze karmiłam moją malutką i tak fajnie sobie ciumkała peirś ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 | ||||
Wtajemniczenie
|
Wyniki ok
![]() ![]() ![]() Wpadliśmy jeszcze zapytać o możliwość ubezpieczenia, bo mamy na początku lipca płacić i Pani nam dała całkiem przyzwoitą ofertę, tak że od razu podpisaliśmy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41242947]Ech dostałam fenoterol na polepszenie przepływów i mam kontrolować ruchy... [/QUOTE] Dla Artusia wszystko ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Perse- 3mam kciuki za Was, jesteście pod dobrą opieką, więc na pewno będzie dobrze. fiazo- ![]() dootka- mi nogi nie puchną, ale dziewczyny dobrze radzą z kontrolą ciśnienia ![]() charlize- współczuję całej tej chorej sytuacji ![]() kooocur- ja mam na razie z apteki octenisept, gaziki jałowe, aspirator do noska, wodę morską, tantum rosa dla mnie i chyba tyle. jeśli chodzi o typowe leki nic nie mam, będę kupowała w razie potrzeby. mamy blisko aptekę 24h, więc to nie problem gratki za tygodnie ![]() i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, w tym moją ![]() zaraz będzie u mnie kurier od Gr-an ![]() poza tym od rana strzeliłam sobie spa w łazience i doszłam do wniosku, że depilacja zajmuje mi jakieś 3 razy więcej czasu niż normalnie. masakra, wszystko na czuja ![]()
#3139 | |
Konto usunięte
|
Oliath - naprawdę nie wiem dlaczego przy wszystkich swoich dolegliwościach tak uparcie robisz wszystko, przecież na własną prośbę puchną Ci nogi... od chodzenia, mycia podłóg, od stania... po cholerę prasujesz? daj sobie z tym spokój, przecież dzięki temu Lilo nie będzie szczęśliwsza, jej wyprasowanie ciuszki w niczym nie są potrzebne
![]() Cytat:
najważniejsze żeby przemywać pępek głęboko w środku, najlepiej własnie szpatułką bo zrobi się to wtedy dokładniej .. mi nikt tego nie powiedział i bałam się tam zaglądać do środka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
no właśnie jeszcze te witaminy muszę kupić
![]()
#3141 |
Zadomowienie
|
wstałam już ale teraz nie mogę dojść do siebie...ale mnie zmogło nie lubię 2 raz się kłaść ale mój organizm się domagał
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
to super, niestety u nas na Kamieńskiego położna tylko psikają na pępek i tak zostawiają a on się rozmaka. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
Też mam Dzidziusiowy balsam i jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
teso: to faktycznie lipa...jak tak robią. Szkoda ze tego się nie da tak dopilnować..
a co z fotami łóżka piętrowego??wrzucisz? Sarna: u mnie ostatnio jak tak ciepło jest to śpię do 9tej...
#3146 |
Zakorzenienie
|
u mnie na sr uczyli, żeby robić to patyczkiem, bo jest najbardziej dokładny i jednocześnie mały.
#3147 | ||||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] już też stwierdziłam, ze komu lekarz przepisuje Fenoterol musi go bardzo nie lubic.... Perse kochana trzymajs się, może faktycznie zrobią Ci szybciej cc...A Artus bedzie w inkubatorku, trzymam kcuki!!! Pisz nam co tam sie nowego dzieje!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze tego brakowało:/ Cytat:
Cytat:
Misiaczka Twoje też, ta sukienka jeansowa rewelacja!!! Charlize...współczuję tekstów mamy...ja bym też chyba długo z nią nie wytrzymała.... Cytat:
Cytat:
Misiaczka Twoje też, ta sukienka jeansowa rewelacja!!! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41242947]Ech dostałam fenoterol na polepszenie przepływów i mam kontrolować ruchy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] trzymam cały czas za was kciuki, jesteś pod ciągłą obserwacją więc się nie martw, pewnie przetrzymają cię jak najdłużej się da a potem będziesz już miała Artusia przy sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzisiaj i ja spałam w nocy z przerwami, poszłam siku i potem nie mogłam zasnąć bo mały dostał czkawki i długo ją miał, potem kopał a jak już zasnęłam to męczył mnie sen, że tz mnie zdradził więc jak się obudziłam to się trochę poprzytulaliśmy i po dotykaliśmy ![]()
![]() |
#3149 |
Wtajemniczenie
|
Wrzuciłam wam do klubu porównanie jak urosłam w ciągu 1,5 miesiąca. To jest masakra jakaś
![]() ![]()
#3150 |
Zakorzenienie
|
Kurcze czasami mam wrażenie, jakbym w brzuchu nosiła bliźniaki. Tż się śmienie, ale byłaby niespodzianka, jak za jednym strzałem trafił bym 2 bramki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.