|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Dziewczyny z tymi kupkami to mi dr powiedziała że to normalne że są raz na kilka dni i rodzice często mylą zaparcia z właśnie rzadką (w sensie nie częstą
) kupa. Zaparcia są wtedy jak kupka jest zwarta i twarda i przy robieniu dziecku sprawia to ból. Mysia ja oststnio mocze chusteczki w ciepłej wodzie zanim wytre dziewczyny. I już skończyło się marudzenie że zimne jak je zuzyje to będę używać tylko wacikow tych dużych pomoczonych w wodzie. A na wyjścia tylko chusteczki.
|
|
|
|
#3212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Pocieszyłaś mnie, że Twoja Helenka też tyle śpi My musimy chyba sobie zbadać bilirubinę u małej, bo nie wiem czy to taki typ dziecka czy jeszcze żółtaczka. A Helence ile kup się udaje zrobić w ciągu dnia? Cytat:
mi tak jeszcze dużo brakuje do ubrań sprzed ciąży ![]() Cytat:
A co do delicolu, ja już wczoraj nie dałam i było super. Tylko trochę się pospinała ale spała jak zabita, a dziś? Zrobiła rano kupę a dalej jakąś chce wyprodukować i tak się spina od rana, że tylko karmię i ją wycieram bo ulewa i rzyga. Położyłam ją na brzuszku 30 minut po jedzeniu, trochę z niej wyleciało, ale widac po dziecku, że poczuło ulge bo poszła spać twardym snem a nie takim, że co chwilę ją budzi skupianie się na pierda.Aaaaaa odebraliśmy wczoraj wyniki moczu(kolejne ) i zniknęły erytrocyty i leukocyty! W końcu!
|
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Szczerze to nie wiem, mnie sie wydaje, ze nosidla sa bezpieczniejsze ale ja nie jestem chustowa wiec chust nie biore pod uwage, jeszcze 4 miechyibedzie nosidlo sie pocieszam hehe
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co jestem 3 dzień na diecie bez nabiału i innych alergenów. Tzn glutem wciąż jem (pieczywo). A wiecie, że poza alergią na białko krowie, może być też alergia na białko kurze i wtedy nawet peirsi z kurczaka nie mozna jesc... Mojej kolezanki córka tak ma... |
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Hej ponownie. Z Tymek miał w nosie spanie od 3 do przeszło 4 nad ranem. Wkońcu mąż go wziął na klatkę sobie położył i mały odrazu usnął i spali razem. Dopiero po 6 jak mąż do pracy wstawał to go odłożył.
Ale i tak mały bardzo marudny,spina się pierdzi, ciągle cyca szuka. Ale ile można??? Do tej pory zjadł z 1 piersi i spokój,mleka tyle,że cycki pełne. A teraz? Zje z obu naraz i dalej się drze:banghead: tracę pokarm czy co?:-( Byłam złożyć o becikowe. Jakos 20stego już będzie na koncie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znajomej co leżała ze mną na patologii, urodziła z tydzień wcześniej, lekarka stwierdziła, że dziecko ma alergię na marchewkę. Bo co zje marchewkę to młody rzyga i sra na potęgę.
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia
za opis poroduaxella dostałaś już macierzyński? chciałam się pochwalić że ZUS przelał mi kasę. Czy to oznacza że postępowanie wyjaśniające czy mi się należy macierzyński zakończone? mam taką nadzieję tylko kasa mi się nie zgadza ![]() whatIthink gratulacje ![]() Ashy współczuję bardzo moja mała ma dziś płaczliwy dzień, nie wiem co jej jest
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
a tak po prostu na konto dostalas? Czy list z decyzja najpiere? Kiedy skladalas papiery, expresem ci wyslali.. ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj jak jechałam z małą do teściowej to koło nich jest wszystko rozkopane bo remontują cały rynek. No i idę sobie, i przy sklepie mięsnym stał samochód dostawczy. Przede mną szedł jakiś młody chłopaczek, nagle się zatrzymuje i czeka
i czekał na mnie żeby mi pomóc z wózkiem bo stwierdził że sama nie dam rady no i faktycznie nie dałabym miłe to było i bardzo mnie zaskoczyło![]() color to szybciutko się przewraca. Aż mnie przestraszyłaś, teraz to mała nawet na chwilę nie może sama zostać ![]() Aaś dziewczynki są boskie ![]() color musi czsami być źle żebyś doceniła jaki jest grzeczniutki ![]() vvgh my na początku też mieliśmy takie nocki. Teraz jest już lepiej
|
|
|
|
#3220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
A co do uprzejmości, to szczerze zauważam jej teraz więcej z wózkiem niż jak byłam w ciąży. A to przytrzymają drzwi, a to przepuszczą w kolejce, baa zdarzyło się, że nawet dwa razy specjalnie kasę otworzyli. Ale wczoraj to mało nie zemdlałam, ludzi kilka setek na mszy, starych, młodych, bardzo dużo! Msza na zewnątrz przed kościołem a i tak kościół pełny. Nawet biskup był A co zrobił ksiądz? Poszedł na zakrystię i przyniósł mi ich krzesełko i kazał młodej mamie siadać i odpoczywać (taki koło 60), ale dałam krzesełko jakiejś staruszce o lasce
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Axella własnie miałam Ciebie pyttać.. dostałaś list z ZUSu, że macierzyński za okres bla bla bla wypłacą po 30 dniach od dnia następnego po opłaceniu składki na ub społeczne?
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Ashy u nas też ostatnio problemy z kupką. Wcześniej robiła 2-3 dziennie a teraz 1. I raczej problemu nie powinno być bo kupka jest rzadka więc trochę tego nie rozumie.
Jak nie może zrobić to dajemy jej herbatkę z kopru włoskiego i wsadzamy do bujaczka. Pod wpływem tych wibracji robienie kupki sprawniej jej idzie nuna zapraszam do mnie ![]() loney a niby czemu dzieci z czkawką rzadziej mają kolki? mnie też to cieszy bo mała czka kilka razy dziennie ![]() pawie za usg bioderek, u nas dokładnie taka sama sytuacja kontrolę mamy 4 lipcapawie oczko moja Karolcia też z rana jest najradośniejsza. Dziś się uśmiechała od ucha do ucha, poleżałam z nią nawet troszkę i pogadałam sobie ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
MoTyleKsw moja robiła kupkę po każdym karmieniu jak karmiłam piersią tak chyba jest w pierwszym miesiącukominkowa trzymam kciuki Moja mała po kilku razach usypiania i spania po 3 min w końcu śpi, tylko że na mnie... |
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
ale mamy kupke! Ale jeszcze baczki ida i prezenie wciaz na.tapecie ale mam nadzieje,ze choc troche jej lzej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- I tz odebral mi laktator i wlasnie do mnie jedzie. Mam nadzieje,ze z elektrycznym odciaganie bedzie sprawniejsze (recznym wycisnelam dzis 70 ml w 40 min )i juz nigdy nie bede o 1 w nocy zachrzaniac do apteki calodobowej po mm... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i tyle popisałam, bo mały wyje :P |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() axella no właśnie też jestem w szoku że mi przesłali. Decyzja jeszcze mi nie przyszła. Papiery składałam jakoś tydzień po porodzie. Z tym że mi wypłaca ZUS krakowski więc może bardziej się sprężają z tym wszystkim. MoTyleKsw dla księdza i dla Ciebie że oddałaś krzesło
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
a moja waga dalej ani drgnęła
zmykam jeść obiadek |
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tez nie. 71.2kg niezmiennie
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Eee miałamysmy iść na spacer a tu takie chmury naszly że
Może wieczorem się uda... |
|
|
|
#3232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Ja po ktg, ale jednak puścili mnie do domu, nie zostawili na wywoływanie. Z jednej strony fajnie, bo pewnie przez weekend niewiele by zrobili, z drugiej myślałam, że to może już dziś będzie
Młoda trochę zwiewała spod tych pelot i musiała mi je położna w kółko przepinać ale ogólny wynik ktg dobry no i zapisały się jakieś skurcze, co jest postępem, bo ostatnie dwa razy było ich całe zero ![]() Kolejne ktg w niedzielę, a w poniedziałek z manelami na indukcję mam się stawić. No chyba, że przez weekend samo coś drgnie. Cytat:
Cytat:
Ale odbiło się jej czyli prawidłowo wykonał zadanie ![]() Cytat:
![]() Trzymam też kciuki za Szprotkę - oby jej się szybko poprawiło i żeby jutro wyszli
|
|||
|
|
|
#3234 |
|
Wtajemniczenie
|
ufff od 7 do 10 marudzenie, godzina snu potem od 11 do 14 kolejne marudzenie i w końcu zasnął, nie wiem co mu jest, czy to ten katar - który troche wydaje mi się złagodniał czy co? niby nie płacze tylko marudzi i ma otwarte ślepia, nalożylam mu pieluchę na głowę i w sekundę padł, może nadmiar bodźców.
![]() Chciałam wyjść na spacer ale wieje i co chwilę chmury deszczowe, więc nnie da rady, może później a i od porodu czyli 2 tyg mam -10 kg, zostało jeszcze 5 do zgubienia
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie kupiłaś, apteka/market czy zwykły sklep? Jeśli market to która sieć? Cytat:
Ten z baby dream to ja mam wrażenie, że jak się posmaruję to go czuję i dlatego się zastanawiam czy dla Małej to dobre jest.
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, TZ dostal te prace!!! Zadzwonili z tego.hotelu do jego dwoch poprzednich miejsc pracy i dostal swietne referencje wiec juz nie mieli watpliwosci.i dzis do niego zadzwonili. Zaczyna 9 lipca wiec mamy jeszcze troche czasu,zeby wszystko ogarnac. Chyba nici z mojego spania. Ale sie ciesze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3238 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() super że tak szybko się udało---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- chyba tak, normalnie masakra, ale grunt że zasnął |
||
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. Mam nadzieję, że będziecie mieli tam neta
|
|
#3240 | |
|
Raczkowanie
|
Witamy się w terminie porodu!
![]() No i co? No i ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

) kupa. Zaparcia są wtedy jak kupka jest zwarta i twarda i przy robieniu dziecku sprawia to ból. 

Ale to wcześniaczek, więc może dlatego. Wciąż zapominam zapytać pediatrę, mam taką, że ciężko jej w słowo wejść. A TŻ to chyba przeszczęśliwy, że go do odbijania budzisz w nocy, on nie wstaje rano do pracy?
Za ogarnięcie papierkowe
klask i:
, wypiłam słodką herbatę i myślę, co by sobie tu zażyczyć u męża
Zrobiła rano kupę a dalej jakąś chce wyprodukować i tak się spina od rana, że tylko karmię i ją wycieram bo ulewa i rzyga. Położyłam ją na brzuszku 30 minut po jedzeniu, trochę z niej wyleciało, ale widac po dziecku, że poczuło ulge bo poszła spać twardym snem a nie takim, że co chwilę ją budzi skupianie się na pierda.