|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() |
#3182 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() a lodów zazdroszcze... ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- A i jakiś czas temu pisałam, ze mnie cycki palą ogniem, takie igiełki... No i pościągałam mleko laktatorem - tak do dna.. nawaliło mi mleka w cycory, zaczęła lać się ciurkiem i już nie piecze.. chyba mi się laktacja zmniejszyła i nie wiem produkowałam na bieżąco i chyba dlatego tak piekło przy ssaniu.. albo tak mocno ssał ze z najciemniejszych zakamarków chciał wyciagnąć.. w każdym bądź razie chwilowo nie piecze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zakorzenienie
|
hump. co będziesz piekła?? Ej chyba Mysia wkładała ciasto z rabarbarem?? Bo mam w lodówce, to bym zrobiła
![]() Super, że jedziesz na wieś ![]()
#3184 |
Wtajemniczenie
|
Happy- nic nie szkodzi, jak cos to nie musisz szukac tego dawkowania delicolu, poki co moj system sie sprawdza- 2x8 kropli dziennie, mloda nie ma kolek wiec pozostaje nam tylko odliczac az naszym dzieciom unormuje sie sytuacja z brzuszkami. A co do tych kupek bo tak czytam co piszecie, to ja karmie tylko piersia i kupka jest po kazdym karmieniu, dziennie nie schodze ponizej 10 pamkow.. Mloda puszcza tez ladnie baki, staram sie uwazac na to co jem a i tak widze, ze czasem dokucza jej ten brzunio..
Sharp i Diabli fajnie, ze Wam tez nie podoba sie ta kieca, nie czuje sie juz taka odosobniona hehe ![]() ![]() Sharp dziekuje za propozycje sukienki ![]() Diabli- no ciekawam jestem co wynajdziesz ![]() Dzieki za odp w sprawie paracetomolu, w koncu nic nie wzielam, tzn. Mig milka smietankowego kapiel i samo przeszlo ![]() Bylismy wczoraj na usg bioderek - wszystko z nimi ok, ALE Nela ma swoja ulubiona pozycje lezenia, na prawym uchu, co mogloby miec niekorzystny wplyw w przyszlosci na biodra gdyby tylko tak lezala, dlatego mam podkladac klin z pieluszki i przekladac glowke na lewo, poza tym nosic na zabke i czasem na pampka wkladac tetre wlasnie po to zeby nozki byly szeroko, kontrola za 6 tyg ![]() Pochwale sie jeszcze, ze moja mloda ostatnio zasnela o 24 i spala do 6 rano,nakarmilam ja na spiocha nie wstajac z lozka i pospalysmy do 9 ![]() To byla cudowna noc i poranek, chce takich wiecej ![]() Dzis zasnela o 23 obudzila sie o 3 na jedzonko a pozniej przed 5 - nie spalysmy z godzinke, pozniej 6-8 sen, dalej jedzonko i zabawa i znow sobie lezy/ spi z zamknietymi oczkami przy mnie ![]() ![]() ![]()
#3185 |
Zakorzenienie
|
Ja znowu z "doskoku".
Jaki krem przeciwsłoneczny używacie dla maluszków? Na nivei pisze od 3 lub 6 miesiąca. Mam Babydream, ale konsystencja ciężka do posmarowania na buzi dziecka (zwłaszcza jak nie lubi kremowania) a na mojej twarzy też jakiś ciężki się wydaje. Szukam pilnie innego ![]()
#3186 |
Wtajemniczenie
|
Mamuski gdzie kupowalyscie wasze medele mini electric? Macie jakis spradzonych sprzedawcow/ apteki? chce kupic ale na all ceny grubo powyzej 300 zl a na ceneo sprawdzalam ze mozna dostac od 269
![]() ![]()
#3187 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3188 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fajnie się czytało. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Spróbuj ogrzać chusteczki w dłoni, zanim przetrzesz. ![]() Dzień dobry. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mi też mówili by nie budzić, zresztą mimo niskiej żółtaczki i tak nie byłam w stanie jej obudzić. A co do kup. Moja przez pierwsze dwa tygodnie robiła kupę za każdym karmieniem tak jak u Sharp, a później jej się coś zmieniło i jest jedna z wysiłkiem przy kp, więc nie ma reguły co do kup ![]()
![]() |
#3190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3191 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() --- Cześć ![]() W końcu po 1.5h smerfowania W. zasnął, więc mam jakieś 2-3h "wolnego". W ciągu tego czasu wpadła położna z kolejną wizytą i mimo, że W. z jakieś 30 min przed nią jadł to chciała zobaczyć jak ciągnie cyca - trochę zjadł, a chwilę później się porzygał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Mam jeszcze info od Szprotki, zapomniałam wczoraj przekazać ![]() "Pogratuluj nowym mamusiom! My czujemy się dobrze - chociaż ja mam problem, bo poród był ekspresowy (od 2 cm rozwarcia i pierwszych bolesnych skurczów do urodzenia małego minęły o ile się nie mylę ok 4h), niespodziewany i mój organizm nie wyrabia - mdlałam im tu już 3 razy i mimo kroplówek nadal mi słabo. Zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzień. Jak wszystko będzie ok to w sobotę wychodzimy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Raczkowanie
|
Dobra, jadę na porodówkę. Najwyżej mnie zbesztają i odeślą do domu. Skurcze co 8 minut i po gorącym prysznicu nie przeszły. Czop nie odszedł. Sama już nie wiem, jakby co mam na 17 gina. No ale 6 godzin skurczy + 1,5 godziny z wczoraj to już chyba konkret, no nie? Biedny mężu siedzi w pociągu i schizuje
![]()
#3193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czekamy zatem na Mieszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
z ziaji od pierwszych dni życia, jeszcze nam się nie przytrafiła żadna przygoda ani z uczuleniem, lub czerwoną buzią po spacerze, więc polecam Cytat:
http://www.medikal.pl/medela-laktato...s-o_l_178.html ja kupowałam tutaj, bo firma z mojego miasta i był odbiór osobisty cena też dobra Mogę polecić wam Calma Medela smoczek - nakładka na buteleczki do karmienia niemowląt, cena niestety powyżej 50zł, ale u mojego malucha zmniejszyła się ilość ulewań, z tej nakładki mleko samo nie wylewało się mu do buzi i pił tyle ile mu potrzeba Cytat:
powodzenia, ja miałam falstart, ale następnego dnia już mały był ze mną, więc nawet z uspokojenia lepiej pojechać niż się zamartwiać ![]() Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-06-14 o 10:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki by to było TO!!! ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() |
#3197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pawie, ja kupuję właśnie na tablicy używany za 150zł. Mam nadzieję, że się nie zawiodę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wolny poród źle, szybki poród też źle.. Cytat:
![]() ehh zaraz przyjadę teściowie, jednak postanowili być przed lekarzem.. jedzenia nie ma, zakupów nie ma, mały głodny i go karmie, ja w rozsypce, trochę dom ogarnięty... po prostu super..i do kogo będzie pretensja do pani domu ze się domem nie zajęła i wizytą szanownych teściów.. bo przecież to nie będzie wina TZta ze spał do 10.30 i zakupów nie zrobił i żarcia nie zrobił chociaż obiecywał i wczoraj też zakupów nie zrobił, bo się przecież zdąży dzisiaj.. a teraz jeszcze postanowił na chwile pojechać do pracy i zostane z teściową sama.. a ja nawet nie mam o czym z nią gadać ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-06-15 o 22:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę pochwalić dzisiejszy dzień. Od wczoraj o 11 w nocy Sofia tylko je i śpi. Wymęczona musi być strasznie... Mam nadzieję, że dziś już jej tak męczyć nie będzie... Wieczorem, jak się kupka nie pojawi to spróbujemy czopki... A tak a propos czopków. Od kiedy można stosować paracetamol w czopkach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny te nieprzespane noce to masakra, współczuje
![]() ![]() bo zimne ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.mustela.pl/pl/main.html#/...ej-i-wrazliwej Cytat:
![]() Annoxe - wczoraj przetestowaliśmy parasolkę - fajna całkiem, ale mnie wkurza jak coś mi dynda i zasłania dziecko ![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-06-14 o 10:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a jak długo trwają te problemy z brzszkiem u dzieciaczkow ?
mój jeszcze tak bardzo nie marudzi ale już dwa razy wymiotowal i tez się prezy na szczęście robi kupkę muszę się pochwalić że papierkowe sprawy już na finiszu nawet do becikowego wszystko juz mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My póki co byliśmy w mopsie po wniosek do becikowego i mam zaświadczenie od gina, a tak to jeszcze nic nie załatwialiśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
To tak jak u nas, co do pogrubionego. A co do akcji nocnej to ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz co? Dlaczego się przejmujesz tym, że ziemniaki z jajkiem im nie pasują? Skoro nie masz szczerych zamiarów, żeby z czystej sympatii im dogodzić to zrób to co możesz, to co że nie lubią makaronu? Chyba Ty jesteś gospodynią? Dorośli ludziem, a bawią się w taką dulszczyznę. Nie daj się, to Twój dom, Twoje dziecko, Twój bałagan i Twoja kuchnia. Ciśnienie mi skoczyło ![]() ![]() Co do TŻ to jakby nie robił jaj z przyjazdem teściowej, czyli Twojej mamy, to mógłby się pochwalić przed swoimi rodzicami posprzątanym domkiem i parującym gulaszem wołowym. Sorry. Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3208 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy za info od Szprotki! Cytat:
![]()
![]() |
#3209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do brzuszkowych problemów to podobno po 3 miesiacach żołądeczki już są na tyle dojrzałe, że dobrze sobie radzą z mleczkiem... Czyli troszkę cierpliwości trzeba mieć... Z pozytywnych rzeczy - założyłam dziś dzinsy sprzed ciąży i pasują ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mi też dziś przyszło do głowy spróbować, wcisnęłam uda, wcisnęłam tyłek, ale trochę brakło żeby się zapiąć, jakieś 8 cm i zastosowałam patent którejś z Was z ciąży- gumkę ![]() a tam....potwierdziło się moje przypuszczenie, mamy alergię. od dziś przez dwa tygodnie- nic co zawiera mleko krowie, żadnych orzechów, migdałów, kakao, ryba 1x w tyg, jajka 2x w tygodniu, pomidor sparzony, owoce tylko w kompocie. A ja jutro idę na ślub, więc chyba przejdę na dietę od niedzieli......Chociaż żal mi Helenki ![]() Oczywiście jak wróciłam do domu to poczułam się taka głodna, z chcicą na wszystko co zakazane. Zjadłam dwie bułki z szynką ![]() ![]() mały żłówik coś próbuje wykupkać, takie mini bączki się tylko udają, raz na pięć minut ![]() Co do Delicolu to rezygnuję z niego, powiedziałam dr, że jest gorzej, a ona odpowiedziała swoim ulubionym tekstem:"to wypieprz to" ![]()
J + D = H ![]() Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-06-14 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.