|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Nuna moge zapytać ile masz cm w obwodzie brzucha ? I faktycznie dawaj zdjęcie, bo to już pewnie ostatnie.
|
#2672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() Poszłam pod prysznic a tam już z pół szklanki poleciało na płytki. Zadzwoniłam po męża żeby z pracy wracał,do cioci,żeby mnie zawiozła i sobie pojechałam;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Hahaha Color Ty to na luzie podeszłaś do sprawy. Tak jak siostra mojego męża. Wievzorem jej wody odeszly a ona na spokojnie spac poszla. Akurat Święta Wielkanocne byly więc przygotowania pelna para czynila. Rano zadzwonila do kolegi, żeby ja do szpitala zawiozl, bo oni auta nie mieli. A ze ona na wiosce mieszka, kolega mial do niej ze 30 km drogi i kolejne 40 km do szpitala mieli. Jak dojechali na porodowke to nawet jej zbadac nie zdazyli, nie zdazyla nawet w koszule sie przebrac a mała już była na zewnatrz.
To był jej drugi porod.
|
#2674 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
Pojechali do szpitala jakieś 20km od domu, mąż zaparkował i poszedł po wózek dla niej, wrócił, a ona z dzieckiem na piersi. To jej drugie dziecko było.
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Haha Color, pojechałaś po bandzie
![]() Aż taka wielka ochota na szczawiową była? aż się boję tych ciążowych zachcianek
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
Anoxe tez niezla historia
![]() Maru a to Ty jeszcze zachcianek nie masz? :p
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co to jakoś jedzenie przestało mnie rajcować, tzn mam na coś ochotę i nie wiem na co. Ale obiecująco to wygląda: http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolez...Maru&cid=11325 Trzymajcie kciuki hehe
|
|
#2678 |
|
Zadomowienie
|
Ale masz wkretkę na maxa widze
Nie widze wykresu bo jestem na telefonie niestety. Noooo ale mam nadzieje, że się nie rozczarujes. Mocno Ci tego zycze. To kiedy test? Ile jestes teraz dpo?
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio to jestem dziwnie spokojna, tzn wiadomo, myślę o tym ale nie jestem tak podjarana jak wcześniej. Będzie co będzie. A co do terminu owu pytaj Linkę ![]() ![]() chyba wywróżyła mi niedzielę/poniedziałek czyli 2/3 czerwca, kazała testować w środę ..Ale może testnę w weekend, wolę się rozczarować na spokojnie w domu
|
|
#2680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
alescie naskrobały od wczoraj!
Nie moge teraz pisać wiec jutro nadrobie napisze tylko że byłam wczoraj tak wsciekla ze TŻ ledwo uszedl z zyciem... Iza bardzo bardzo sie ciesze! Bez jajek i nabiału. Na chyba ze 4-5 bułeczek to 2 szklanki mąki, szklanka wody-w niej rozdrobnic 50dag drozdzy, dodać łyżeczkę cukru i 3 łyżki oleju. Wlać do mąki i wymieszać, dosypać pół łyżeczki soli. Zostawić pod przykryciem na min pol godziny zeby wyrosło, uformować bułki (ja nie umiem wiec mam koślawe) i pozostawić na 15 minut do wyrośniecia na blasze. Pozniej piec w 200 stopniach tak żeby były rumiane ![]() mam nadzieje ze cos zrozumiałaś ![]() Lub kalafiorem! Ostrzegam, po ciąży zostaje ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Mam jeszcze chwile, piwko popijam wiec nadrabiam po kawałku. A miałam sobie dziś odpuścic wizaz to dobrze że wyszłam bo jutro bym si e nie pozbierała ![]() dobrze ze przy tej calej diecie chociaz piwko moge pic ![]() Cytat:
Co do skazy to już sama nie wiem ale to chyba nie to ![]() Mimo diety wysypka była. Posmarowałam linomagiem-wysypka zeszła w jedną noc! ale dzis już pare krostek wyskoczyło a przeciez diete trzymam dalej.. wychodziło by na to że może np. mleko wzmagało wysypkę ale jako tako to chyba nie od tego.. w następnym tyg będę próbować nabiału to się zobaczy czy mu się pogorszy ![]() Cytat:
![]() Isia ja po 2 tyg też miałam plamienie ale od tamtej pory spokoj Z porządkiem masz racje bo no mooonis jest ale na mamusiowym więc wątpie że tu wróci... a jaka jest? Bo słyszałam pochwały i nawet zaczęlam się zastanawiac ale z tego co widziałam to niby ćwiczenia, niby taniec takie niewiadomo co Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
ehh słodki ciężarek, nawet ostatnio sobie marzyłam ![]() Kwicia jesteś farciara moja przyjaciółka pojechała pod prąd na rodzie.. i zdała! ![]() ja zdawałam 5 razy, w sumie 6 bo raz miałam soczewki ale bez okularów mnie nie przyjeli. Głównie oblewałam bo kierunkowskaz i to przy wyjeździe z parkingu |
||||
|
|
|
#2681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wstawię wstawię ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
kurde dalej coś się polało. cały dzień spokoju i zaś. Ale mniej niż wczoraj. Misia jakby to były wody to by wsiąknęły w wkładkę a śluz da się pociągnąc co??
|
|
#2682 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nuna dawaj zdjecie i spadaj na porodówkę ![]() Dzień dobry, yyyy, dobry wieczór dzisiaj po pracy przez 3 godz plewiłam warzywa... fajnie mieć takie swoje, z ogródka, ale trzeba się namęczyć
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz 112cm ? Ja mam 90 cm.
|
|
#2684 |
|
Wtajemniczenie
|
AW: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Witam sie ja wieczorowa pora po dosc nerwowym dniu w pracy...
Ktoras dzisiaj pisala ze mdleje przed denstysta... a ja dzisiaj u dentysty bylam i jestem lzejsza o 60 euro Malpy jak nie ma tak nie bylo ale co cheila do klopa latam bo mam wrazenie ze jest tak mokro w tgaciach mam... a moze to i mi tez sie juz wody sacza hihi Zobaczymy nienastawiam sie ale ciekawska jestem ![]() No i jeszcze zle wiesci moj Tz polamal sobie lokiec nosz to chodzaca kaleka jest jak nie na kolanie sciegna sobie pozrywa, to spadnie z drabiny, a teraz lokiec... a ja chce sexu tak bardzo chce.... no i badanie zolnierzyko trzeba przesunac bo na tabpetkach jest i op tez wiec z jednej strony po @ bedzie mozna dalej unga unga hihi... yyyyyyy jaiej @ przecia ja w ciazy :p dobranoc dziewczynki... Aaaaa Nuna wrazie co jakby cie w nocy zlapalo to sie tam trzymajcie dziewczynki ![]() Misia 90 to nie ttragedia ![]() Iza krwiakiem sie nie przejmuj wchlonie sie... i super ze u bejbi wszystko ok... Maru no ladnie to wyglada u mnie to gory i doliny Nie wiem co komu mialam jeszcze napisac.. ale wszystkie mocno caluje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- A wogoleto kto teraz sie zajmuje albo bedzie sie zajmowal uzupelnianiem 1 watku... Bo u mnie trzeba tez zmienic 27 latek juz i 2 cs Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
Ja i moja zbiorowa ciąża tadaaaaaam ![]() Cytat:
Cytat:
wracam do starego klubu..ja chyba nie dojrzałam do zycia w takiej świadomości 9 miesięcy... Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2013-06-15 o 01:22 |
||
|
|
|
#2686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym te cm są piękneCytat:
|
|
#2687 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wrzucam fotke brzuszka.Na żywo jest większy Dziś zaczynamy 13 tydzień
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z kawusią!
Linka chciałam Ci się przeciwstawić i co? i dupa bo znów przed 4 poszłam sikać. A skoro wysikałam wsio o 4 to rano już nie będzie dobry siusiek na testowanie (tak czytałam na ulotce). No i wychodzi na to, że długo nie zatestuję, skoro co noc chodzę sikać o 4 .. chyba, że o 4 teścior wyjmę hehehNo a tempka znów w dół, więc chgw. http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolez...Maru&cid=11325 W sumie wszystko mi już jedno. Miłego dnia!
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2013-06-15 o 08:42 |
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też witam z kawką
![]() Iza już 13sty? Pamiętam jak robiłaś test dopiero
|
#2690 |
|
Zadomowienie
|
Witam się ja i moja córka, która dziś kończy 3 miesiąc
Jutro przychodzi do mnie koleżanka fryzjerka, żeby ujarzmić moje kudły, bo za tydzień chrzest. Będę trochę zalatana. Izuś, masz rozkoszny brzuszek, tak fajnie Ci wywaliło Maru - testuj w środę czy we wtorek jak tam Ci Linka kazała. Temp może i lekko spadła ale w sumie niewiele. Ja nadal wierzę. Niestabilna - też trzymam kciuki. Nuna - urodziałaś już???
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Isiu, Wy chyba bardziej wierzycie ode mnie ![]() A i właśnie, zapomniałabym - Nuna, kiedy rodzisz?
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
No Nuna rodzisz czy nie ?
|
#2693 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() u mnie 20 tc... już połowa, jak to, kiedy... Cytat:
my z TZ będziemy mieli problem bo ja nie mam pomysłu a jemu też mało jakie imie sie podoba... dlatego narazie o tym nie myślimy ale przyjdzie czas że trzeba będzie a co do ciuszków to bardzo dobrze, niech się powoli kompletuje wyprawka ![]() codo synka to miałam podobnie. Jak powiedział w 14 tc że synek jest to tak się już nastawiłam na synka... że bardzo chciałam żeby się nie mylił a w 18 tc na genetycznym pyta czy mówił już płeć. Ja żeby go nie sugerować powiedziałam że tak, ale możemy potwierdzić bo było jeszcze nie pewne (nie mówiąc co powiedział wtedy). Na co ginnam pokazuje na monitorze że chłopiec -po czym mówi: "a nie nie... to pępowina! chwileczke...." a mi az wdech zaparło, że mogłoby być inaczej! choćz dziewczynki tez bardzo bym sie cieszyła ale właśnie to nastawienie juz było. I w końcu potwierdził, że tak - to chłopiec i śmiał się tylko z mojego ufffffff -które mi sie jakoś tak wyrwało ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
niedługo nawet nie pomyślisz o samotności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Cytat:
iza gratuluję 13 tc!
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2013-06-15 o 11:06 |
|||||||||||
|
|
|
#2694 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takze wcale nie ubolewalam rozmiarowo.Wkoncu to ciaz ![]() Cytat:
![]() takze rob o 4 bedziesz miala dluzszy dzien do radosci
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-06-15 o 18:14 |
||
|
|
|
#2695 |
|
Raczkowanie
|
Dobry
u nas ok kończe pomalu tabletki i bede czekala na @;-) milego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Wow gratuluje
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-06-15 o 12:28 |
|
|
|
#2697 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiscie juz sobie wmawiam i dzisiaj nie moglam spalic fajki tak mi niesmakowala ale niestety tak bylo tylko z jedna ![]() daj moj wykres do lukniecia moze ktoras powie mi kiedy u mnie byla owu http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolez...ilna&cid=11148---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#2698 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powiem szczerze, że u nas chyba nawet większe zmiany w moim zachowaniu... bo ja z tych trochę nadskakujących jestem i Tż nauczyłam, że wiele miał podane na tacy. A gdy pojawiło sie to Maleństwo to na pierwszym miejscu jest karmienie małego a nie robienie kanapek Tżtowi Ale widzę też, że z biegiem czasu oboje się powoli oswajamy z tym nowym osobnikiem w naszym stadzie - Tż rozumie, że mam potrzebę pędzić na każde kwilenie Leośka... a znowu ja staram się wyluzować i więcej czułości okazywac Tżtowi
|
|
#2699 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio kumpela mnie w sklepie przy kasie zaczęła głaskać po brzuchu... a kasjerka zrobiła wielkie oczy na Nas i uśmiech![]() Cytat:
Uda się,uda!!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja myślalam,że Ty już urodziłaś Cytat:
![]() Najważniejsze,że dzidzia zdrowa ![]() Cytat:
![]() Nie ma to jak poród na luzie![]() Cytat:
![]() z 13 tydzieńCytat:
![]() U Nas z imieniem dla chłopca nie było problemu, bo obydwoje się zgodziliśmy że będzie Kamilek Za 2 tyg idziemy na USG 4d, nagramy filmik itd więc mam nadzieję,że wtedy potwierdzimy płeć na 100%, bo troszkę zwątpiłam jak wczoraj na wątku mamusiowym dziewczyna też miała na 80% synka a tu po ostatniej wizycie okazało się że jest 100& dziewuszka.. i tym bardziej że Nasz maluszek nie byl skory do pokazania co ma między nogami ![]() Hejo Gratuluję zbiorowej ciąży, to na kiedy termin porodu dziewczyny? ![]() Ale się naśmiałam jak sobie podczytywałam,pozytywne wariatki z Was Dziękuje za wszystkie gratulację, mam nadzieję że za 2tyg potwierdzimy płeć na 100% ![]() Widziałam,ze był temat dentysty... ja ostatnio właśnie byłam na wizycie a muszę przyznać że jestem straszną panikarą jeżeli chodzi o te sprawy.. ale trafiłam na super panią doktor, wszystko mi wyjaśniła itd.. okazało się że mam chyba z 6 zębów do zrobienia aż dziwne bo rok temu na wizycie kontrolnej u innej lekarki wszystkie było podobno zdrowe... No ale cóż... Pani doktor była bardzo delikatna więc nie bylo tak źle, teraz będe chodziła do niej tak co 3-4 tyg i za każdym razem będziemy robic jednego zęba![]() U Nas dziś piękna pogoda;cieplutko i słoneczko świeci,Tż do 23 w pracy a ja siedzę w domku i leniuchuje ![]() 3mam mocno kciuki za wszystkie testujące!!!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||||||
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co Linka na to powie ..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

Nuna to rodzenia i to już 
i tam pomykasz gdzie się da, a takiego pyk małego i porodu się boisz 

. Także ...hmmm chwaliłam się ostatnio, że rok temu miałam ostatni @, więc już nie aktualne. Chociaż nie wiem czy zaliczać to do okresu, bo z pewnością owulki nie było. 

Kosmówka już w 100% przyklejona