|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
za wizyte! ale masz wielkiego bobaska mój w 23 tyg ma 438 g... - Madzik 89- 24Kasiula24- Margot156- malinka123108- za wizyty
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
tutek i euro cart, fajnie się prowadzi, bo objeździłam cały sklep mojemu tż podoba się Modena, ale jest duży i odpada: http://allegro.pl/wozek-modena-silve...306733642.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-17 o 09:48 |
|
|
|
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja się witam
![]() dziś własnie uświadomiłam sobie za za 1,5 tyg zacne 6 miesiąc, ale ten czas zleciał, a dopiero test zrobiłam, i tak właśnie popatrzyłam na zdjęcie RYBKI i stwierdziłam że ja mam połowę jej brzucha i zastanawiam się czy nie jest za mały, no ale czas mam jeszcze
|
|
|
|
#1924 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stara się coś mamie udowodnić.Cytat:
![]() Ja też bardzie preferuję jeden kolor ![]() Cytat:
![]() Brawo za tydzień ![]() W którym tygodniu chcesz iść na 3D? A ja miałam dzisiaj zanieść mocz na badanie i zapomniałam sobie i się wysikałam.Spoko,skleroza: mur: Margot,Malinka,24Kasiula, Madzik ![]() Może poznamy dzisiaj więcej płci ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
To będziesz doradcą w razie wu![]() Cytat:
Nie mówiąc już o stokke,quinny,bugaboo. |
|||||
|
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
idę popaczec:d
|
||
|
|
|
#1926 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, że szyjka się wydłużyła ![]() Dzidziuś już sobie waży 33dkg to nie byle co :PSpróbuj zadzwonić do Ludwin&Ludwin- sprzęt KOSMOS i może z terminami nie będzie źle ![]() PS. Gdzie planujesz rodzić w Krk? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widziałam prognozę długoterminową ja po 3 dniach upału mam dość a co dopiero kilka tygodni? W pracy klima, ale mieszkamy na poddaszu, więc na wieczór będzie sauna
|
|
#1927 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuszek urośnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też nie wracałam uwagi na x- landery dopóki go nie zobaczyłam na żywo byłam już zdecydowana bardziej na x-a niż x-mova (prawie tysiak droższy) ale tak pomyślałam, że chyba nawet 2 tysiące to szkoda mi wydać na wózek, a wiem że Tutek ma dobre wózki tak samo jak Euro Cart ![]() Co do Stokke, Quinni i Bugaboo- nie dość że drogie jak cholera to są dla mnie paskudne ale to już kwestia gustu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() ja mam dzisiaj dzień wolny. mąż poszedł przed chwilą do pracy... czyli cały dzień same... ide zaraz do apteki i na mały spacer... Rinco poczekaj aż Seba zacznie sam chodzić. cały dzień na nogach będzie... Malwina jak tylko się zatrzymam wózkiem chce wyjść i iść. |
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1932 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale pędzicie od samego rana! Nieźle dzisiaj grzeje a ponoć to dopiero początek...
Właśnie dzisiaj stwierdziłam, że to cudowne uczucie jak nie trzeba iść do pracy :P Tak się broniłam przed L4 a teraz mi się odmieniło ![]() Cytat:
![]() My na początek kupiliśmy trochę neutralnych ciuszków w bieli i beżu - wilk syty i owca cała ![]() Właśnie dzisiaj wysprzątałam jedną głęboką szufladę i tam poukładałam dla dzidziusia rzeczy, ale niewiele tego mamy. Kurcze jakbym już chciała wiedzieć czy będziemy mieć córę czy synka...a połówkowe usg mam dopiero 19 lipca - za miesiąc! Ja chyba zwariuje do tego czasu... Co prawda mam wczęsniej wizytę u gin, ale ona tylko sprawdza czy serducho bije, dosłownie 20 sekund i po sprawie... może poproszę ją, żeby poszukała czy się tam ujawnia bąbel czy nie... ale ciężko to widzę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będę musiała się zagłębić w temat. U mnie jeszcze w prywatnym rankingu jest: http://allegro.pl/wozek-bebetto-nico...317682470.html Tylko zwykły można w ciąży. Extra ma dodatkowo kofeinę, która powoduję nasilenie działania paracetamolu.
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
Lekarz mnie poprosił, zebym się zapisała między 19 a 21 tyg dniem, bo ze względu na moją chorobę neurologiczną, trzeba dobrze zbadać naczynia mózgu Małego, a podobno wtedy najlepiej. Rozważam Ultramedicę a Ludwin&Ludwin w Krakowie. Któraś była, miała, może doradzić?
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jako, ze cc konieczne,w dodatku ja chora neurologicznie, lekarz namawia mnie na Kopernika. Ale jak tam oglądałam oddział, to mi się płakać chciało! Straszne warunki.. Ale lekarze najlepsi, sprzęt też.. ehh.. Jeszcze nie wiem. Jeszcze się zastanawiam. Chętnie przyjmę rady wszystkie Któraś pytała o cenę USG 4D w Ludwin&Ludwin. Otóż tam 4D HDlive czyli cuda na kiju za 290zł. W Ultramedice też 4D HDlive ale starsze, poprzedni model : 260zł. I sama nie wiem, które wybrać. Terminy mam i tu i tu zarezerwowane
Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-06-17 o 10:26 |
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście
jaki tytuł![]() http://tatapad.pl/sprzet/jak-przespa...ecko-w-macice/ Cytat:
![]() i ostatnio wpadł mi w oko z takich bajerów Stoke model Crusi(ale cena |
|
|
|
|
#1938 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co wiem, to większość gabinetów liczy sobie ok 200 zł, a w L&L na prawdę mają najlepszy sprzęt i zupełnie bez porównania, z resztą nasza listopadowa Nena już była raz u nich chyba w 12 tyg i zdjęcie było genialne, ja wybieram się początkiem sierpnia w 22 tygodniu ![]() Cytat:
i że z tych dwóch lepszy XACytat:
![]() Cytat:
![]() PS. Ja mam lekarza z Narutowicza i ta planuję rodzić, oddział wygląda super, blok porodowy też, mój lekarz też super no i mają tam bardzo dobrą neonatologię. Zastanawiałam się nad Żeromskim jeszcze, ale jako że mój lekarz z Narutowicza to zostało tam ![]() Kurde coś mnie bolą plecy, tak jakby na wysokości nerek, ale nerki nie bolą
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-17 o 10:36 |
||||
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzmi nazwa tajemniczo,jednym słowem full wypas
|
|
|
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O kurcze to mnie nastraszyłaś... Ja hotlera nie miałam, a na ekg wtedy mi nie wychodziło nic, bo akurat jak miałam badanie to mi serce nie waliło. To chyba się przejdę do kardiologa... |
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
powoli dojdziemy i do kupowania, on się boi, ze wpadnę w szał zakupów ![]() Do 19 lipca szybko zleci, tylko miesiąc, a teraz w ciąży czas szybciej leci ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam szczęście mieć z tyłu więc powinno być ok. W sumie do Krakowa niedaleko ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1946 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli uzna, ze szpital bezpieczny dla mnie, to może się "skuszę"
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
![]() Gorąco dzisiaj u Nas, nawet nie chce mi się pójść do sklepu ![]() Dziękuję za wszystkie kciuki do wieczora to ja chyba zwariuje, masakraa ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Zamówiłam właśnie ten zestaw http://allegro.pl/show_item.php?item=3298100397 jest duzo taniej, jakbym chciala kupowac osobno to tragedia..
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
ogladam na tlc Dziecko do adopcji i czytam wątek mam V-VI i czytam o uśmiechach pierwszych i wyję
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo jak dużo osób zachwyca się Jedo Fyn, a jak go obejrzałam to w życiu bym tego wózka nie chciała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

Bo modne czy co?
.
stara się coś mamie udowodnić.