Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 21:32   #1891
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
O luuudzieee! Człowiek bez komputera jest jak bez d**y albo chociaż bez ręki!
Chciałabym pocytować, ale już mnie coś muli, więc jednak się położę a jutro z rana nadrobię.

Z dobrych wieści to wczoraj weszliśmy w 15 tydzień, a 11 lipca mam obronę mgr praca zaakceptowana, więc pozostało się obronić.

Będę jutro z rana to postaram się poodnościć do zagadnień minionego tygodnia

BUZIAKI MAMUSIE
Powodzenia na obronie
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:35   #1892
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
hej
Właśnie wrociłam z katechizacji przedmałżeńskiej Daje do myślenia, było cudownie, ksiądz nam pomógł doradził...

Podał kilka propozycji jakie mozemy wykorzystac w życiu, wytłumaczył, ze nasz konflikt wynikl z tego, że TŻ traktuje rodziców na rowni ze mną, a tak w naszej wierze nie może byc... że wynika to z roznicy damsko- meskiech. Tu nam podał taki przyklad: http://www.youtube.com/watch?v=ympn8VBMhNU
Ten ksiądz w Arce w Gródku jest niesamowity! Strasznie nam pomógł!

OK. 13 stron spisałyście:mdlej e:

Będę za chwile nadrabiać ... widzę, ze z TZ jesteśmy na wlaściwej drodze i te kłótnie nas tylko umocnią
To super, że jednak coś wynieśliście ztego, a tak się martwiłaś! A tu zaskoczonko:P

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:36   #1893
budowniczka
Rozeznanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
To super, że jednak coś wynieśliście ztego, a tak się martwiłaś! A tu zaskoczonko:P
Jestem naprawde milo zaskoczona, bo my na tym skorzystaliśmy bardzo!
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:54   #1894
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
mi cały czas pulsuje, całe cialo, w palcach czuje jak złącze, na zgięciach, na głowie.. no nie wiem jak nazwać, ale czuje wszędzie, wszystko mi ulsuje. Z tym że ja mam wysokie ciśnienie, 130/80 czy 140/90 to wcale nie jest niskie.

Właśnie, gdzie ona jest??

można poczuć nadciśnienie, nie wiem jak to opisać, ale takie pulsacje w głowie , czuć takie szybsze przepływanie krwi.. o matko szukam słów jak to opisać, ale chyba jednak sie do tego nie nadaje.. moze ktos inny spróbuje .. w każdym bądź razie bez mierzenia też mozna wyczuć

Macie pozdrowienia od mojego męża
No I bierzesz cos na to cisnienie ??? Ja chyba kupie cisnieniomierz bo na kazdej wizycie mam idealne cisnienie ale czasami czuje jakby mi skakalo . Nadcisnienie w ciazy jest nie dobre Wiem , ale takie okazyjne tez jest grozne? Takie od pogody , czy zmeczenia?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:59   #1895
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Mnie dziś TŻ pozytywnie zaskoczył bo byliśmy w galerii pooglądać garnitury a w pewnym momencie padło: "chodźmy do smyka" pooglądałam ciuszki, były fajne promocje, ale w sumie wszystko tak albo pod dziewczynkę albo pod chłopaka. Chciałam kupić jeden trzypak body z długim rękawem za 30 zł ale tu już TŻ był nieugięty kazał mi czekać aż poznamy płeć. Za to był bardzo zainteresowany łóżeczkiem ale tak bardziej od strony technicznej czyli jak to się składa. Chyba przez to że minął pierwszy trymestr, genetyczne wyszło dobrze to zaczął bardziej myśleć o wyprawce, ale pewnie wspólne zakupy kiedy coś kupimy to dopiero po ślubie.

Najważniejsze że "dotknął" tematu

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
mi cały czas pulsuje, całe cialo, w palcach czuje jak złącze, na zgięciach, na głowie.. no nie wiem jak nazwać, ale czuje wszędzie, wszystko mi ulsuje. Z tym że ja mam wysokie ciśnienie, 130/80 czy 140/90 to wcale nie jest niskie.

Właśnie, gdzie ona jest??

można poczuć nadciśnienie, nie wiem jak to opisać, ale takie pulsacje w głowie , czuć takie szybsze przepływanie krwi.. o matko szukam słów jak to opisać, ale chyba jednak sie do tego nie nadaje.. moze ktos inny spróbuje .. w każdym bądź razie bez mierzenia też mozna wyczuć

Macie pozdrowienia od mojego męża
He he odzdrów go

Anulka pisała że u rodziców jest w weekend,może jeszcze nie wróciła

Mya
for you http://allegro.pl/inglesina-classica...283737096.html
Tak sobie ostatnio do obserwowanych dodałam

Cytat:
hej
Właśnie wrociłam z katechizacji przedmałżeńskiej Daje do myślenia, było cudownie, ksiądz nam pomógł doradził...

Podał kilka propozycji jakie mozemy wykorzystac w życiu, wytłumaczył, ze nasz konflikt wynikl z tego, że TŻ traktuje rodziców na rowni ze mną, a tak w naszej wierze nie może byc... że wynika to z roznicy damsko- meskiech. Tu nam podał taki przyklad: http://www.youtube.com/watch?v=ympn8VBMhNU

Będę za chwile nadrabiać ... widzę, ze z TZ jesteśmy na wlaściwej drodze i te kłótnie nas tylko umocnią
No widzisz czyli jednak dużo skorzystaliście.I bardzo dobrze
Może Tż w końcu zrozumie

O matko rzeczywiście weekend już minął..prawie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 22:02   #1896
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
tak, dobry początek, myślę że USG genetyczne tak na niego podziałało, ale nie będę naciskać, widać potrzebuje trochę czasu żeby dojrzeć do tych zakupów
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 22:09   #1897
rinco
Wtajemniczenie

U nas ostatnio taka super pogoda, że siedzimy z synkiem całymi dniamy na podwórku albo na spacerach i znowu nie mam czasu na wizaz Dziś byliśmy cały dzień na wycieczce i było super

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie ogolnie w ciazy uczucie takiego pulsowania? Mi caly czas cos pulsuje. , raz mniej raz wiecej ale non stop .. I nie Wiem czy to zwiazane z wiekszym przeplywem krwi w ciazy. , czy powinnam sie cisnieniu przyjrzec lepiej?
Ja mam coś takiego, że czuję w klacie, szyi, uszach jak mi serce wali. Nie cały czas, ale tak czasami przez chwilę. W dodatku mam wrażenie, że wali nierówno, tzn, że co kilka uderzeń jest jakieś takie jedno dodatkowe uderzenie. Nie wiem jak to określić. Ja nadciśnienia raczej nie mam, choć ciśnienie jak mierzę u lekarza to mam w górnej granicy. Tylko że ja to mam chyba z niewyspania/przemęczenia, bo miałam tak czasami jeszcze przed pierwszą ciążą jak miałam jakiś hardkorowy czas. Byłam wtedy u 3 różnych kardiologów, robiłam ekg i nic nie wyszło, niby wszystko było dobrze. Teraz jeszcze ginowi nic na ten temat nie mówiłam, ale się zastanawiam czy nie skontrolować tego, bo jak mam mieć cesarkę to chyba lepiej, żeby wszystko było z sercem ok
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 22:17   #1898
nemosek
Zakorzenienie

Rinco No żal rzeczywiście nie korzystać z pogody,a dzisiaj było tak pięknie choć gorąco.A Twój mały już chodzi?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-16, 22:25   #1899
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, ciągle czuje wszystkie jelita, tak jakbym miała wzdęcia albo jakieś gazy mi latały, nie wiem jak to nazwać, co to jest ale w☠☠☠☠ia mnie to[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Lineczka, tutaj link:http://www.srokao.pl/
Ja chyba zdecyduje się kupić fddrugi wózek, bo ten od bratowej mi się nie podoba
Będę norać za używkami : Bebetto Fabio. Podoba mi się Inglesina classic ale nie wyobrażam sobie tż pchającego wózek w tym stylu:d
dziękuję

a jelita to może maleństwo się odzywa, bo u mnie na początku też tak było a nie pamiętam czy czujesz ruchy i na jakim etapie jesteś, przepraszam
ja wózek będę mieć nowy, nie wyobrażam sobie kupić wózka/ fotelika/ nosidełka używki

dzisiaj bratowa mi powiedziała żebym kupowała wózek na paskach, a te które biorę pod uwagę są na amortyzatorach i są sztywne więc trudno w razie co będę się męczyć :P a nie chcę już więcej wózków oglądać bo wybrałam 3 (właściwie 4, ale ten niestety odpada względu na cenę :P) a nie mogę się ostatecznie zdecydować i tak
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-06-16 o 22:27
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 22:42   #1900
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Mya jak do Węgrzynowskiego to już najlepiej. O ile jeszcze tam przyjmuje. A do reszty 2-3tyg przed czasem można. Ale jeśli też zadzwonisz to tez Cie zapisza. 4d było drogo, ok. 280zł jak ja szłam w 2010 roku z nagraniem i pomiarami (moja małą zaslonilo lozysko; 4d mieliśmy chyba tylko 3 minuty i za to pani dr skasowala jak za zwykle usg). Ale jak zadzwonisz to Ci powiedza.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 07:27   #1901
Azealia
Raczkowanie

Dzień dobry

Czytałam Was na bieżąco, ale jak przyszło do odpisywania, to naturalnie już nie wiem co komu.

Czytałam wypowiedzi De dot. pielęgnacji, dzięki Kochana, są na prawdę pomocne Też myślałam, że należy po każdej zmianie pampka czymś smarować, moja przyjaciółka miała do tego jakiś kremik z Hipp, a tu proszę- po co przyzwyczajać skórę. Pewnie wypróbujemy tą metodę

Obrona- już po jednej jestem, więc wiem czym to się je, ale w komisji mamy najgorszą żyłę z którą miałam do czynienia przez 3 lata licencjatu i 2 mgra i na samą myśl o niej mam dosyć :P No ale średnią mam dobrą, recenzenta mamy ok także mam nadzieję że poniżej 4,5 nie zejdę

U Nas po staremu, mdłości dopadają mnie jeszcze wieczorem raz na kilka dni, niestety od kilku tygodni męczy mnie znów ślinotok, normalnie w dzień ciamkam landrynki, tik taki i żuję gumę lub popijam często, ale wieczorem ta ślina już jest w takich ilościach że gdybym ją połykała to bym malowała, więc ... pluję Oby niedługo przeszło.

Trele chyba nie wrzucałaś zdjęć wózka? Jeśli tak to wybacz, przeoczyłam i będę szukać, a jeśli nie to czekam niecierpliwie bo jestem ciekawa jak wygląda wersja 4 kołowa tak z ludzkiego aparatu a nie na zdjęciach reklamowych Z tym wywracaniem to chyba była mowa o 3 kołówce nie?

Widziałam też zdjęcia ciuszków, więc za każdy nowy zakup Moja Mami znów kupiła nową rzecz- kaftanik w biało granatowe paseczki z krokodylkiem- typowo chłopczykowy A ja w sobotę wrzuciłam do koszyka w rossmanie skarpetusie błękitne z żabką, więc szafa się Nam powiększa

Wieczorem puszczam Maluszkowi 2 piosenki, codziennie te same, licząc że po wyjściu z brzucha będą działać na niego kojąco, takie spokojne piosenki.. Mój Mąż- miłośnik Michaela Jacksona puszcza mu do tego Billie Jean Nie wiem czy będzie go to uspokajało, jak zaczniemy czuć ruchy to będę wiedzieć czy jest spokojny czy tańczy

Ehh dobra, popisałam sobie trochę, będę na bieżąco już teraz, zabieram się za poprawę ostateczną mgr- usunąć 2 przecinki i zastąpić je pauzami, poprawić 1 literówkę i wyrównać marginesy Kolosalna robota.

AHAAA!! Jeszcze miałam pytać, zdecydowaliśmy z Mążulem, że spróbujemy kąpać Dzidziulka w wiaderku Tummy Tub- czy któraś z Mam miała z nim do czynienia, bądź czy któraś z przyszłych Mam planuje zastąpić zwykłą wanienkę wiaderkiem?

edit: poczytałam sobie nt tummy tub w opinii Pawła Zawitkowskiego, którego zdanie bardzo cenię i on jest przeciwnikiem zaprzecza całej idei kąpania w wiaderku więc już nic nie wiem

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

Budowniczko dotarłam do Twojego posta wczorajszego o naukach. Powiem Ci tak, że ja do nauk przed ślubem podeszłam dość sceptycznie, bo ogólnie nie zgadzam się z większością prezentowanych tam poglądów, ot swój rozum mam i z niego korzystam. Ale fakt faktem zakonnik powiedział Nam jedną bardzo ważną rzecz: Z chwilą zawarcia związku małżeńskiego to MAŁŻONEK staje się tą najważniejszą osobą w życiu człowieka, a rodzice schodzą na dalszy plan. Oczywiście nadal ich kochamy, szanujemy, bierzemy pod uwagę ich opinie itp. ale nigdy nie stawiamy ich ponad żonę/męża. Zawsze to będę mieć w głowie, bo uważam, że to najważniejsza rzecz, którą wynieśliśmy z kursów
Więc cieszę się, że Wam te nauki pomogły i oby teraz było już tylko lepiej

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-06-17 o 07:04
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 08:04   #1902
Taszanta
Zakorzenienie

A ja wczoraj wieczorem zjadłam pierwsze w tym roku czereśnie które uwielbiam, na szczęści miałam malutko bo chyba ok. 10 dkg. I zażyłam apap extra, bo coś mnie brało na bóle migrenowe no i po 20 minutach wszystko nie wiem czy to od tabletki, czy dziecko nie lubi czereśni

A jeśli chodzi o wynalazki do mycia widziałam jeszcze coś takiego: http://dziumdziusiowo.blogspot.com/2...a-puj-tub.html
Ciekawe czy ktoś używał?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 08:10   #1903
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Azealia ja bardzo chciałam z corka wiaderko. Szczególnie, że pierwsze kąpiele to jeden wielki wrzask i dramat. A malenstwa zwyczajnie szkoda. Ale mój Ł. był sceptyczny. Zresztą on ma tak z wieloma kwestiami. I została wanienka.

Ja za Panem Zawitkowskim nie przepadam. Jest w nim coś sztucznego, cos pod publikę, żeby się dobrze sprzedać. A to umniejsza jego wszelkim kwalifikacjom i umiejętnościom.

Trele mi często też pilsuje, a to brzuch, a to palce, a to glowa. Ale mierzyłam przy tym ciśnienie i mam ok, tylko tętno wzrasta.

Anoula faceci potrzebują chyba "dowodów". Wielu czeka na taki przebłysk do pierwszego porządnego kopniaka czy też poznania płci. Tak już chyba mają.

Budowniczko mam nadzieje, że wasze relacje ulegną zmianie na stałe.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-17, 08:17   #1904
maomami
Wtajemniczenie

Witam Was po weekendzie, słonecznym i aktywnie spędzonym. Przepraszam ale nie będę cytować.
Ryba gratuluję syncia U nas też gdyby był chłopiec to miał być Kacperek.

Ja niestety jeszcze nie wracam do Was na stałe bo jeszcze trochę załatwiania mam, ale w piątek ostatni dzień w pracy i urlop, czekam już do tego piątku nieubłaganie.

Trzymajcie się zdrowo z dzieciaczkami

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 08:19   #1905
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem naprawde milo zaskoczona, bo my na tym skorzystaliśmy bardzo!
Ważne to trafic na super osobę, ja np nie znosiłam religi w 3 liceum, bo w poprzendich latach mieliśmy rok z księdzem młodym i rok z zakonnicą i oboje byli prześwietni, wspominam ich do dzisiaj. A ten na 3 roku jakiś psychol...
Cytat:

He he odzdrów go

Anulka pisała że u rodziców jest w weekend,może jeszcze nie wróciła

Mya
for you http://allegro.pl/inglesina-classica...283737096.html
Tak sobie ostatnio do obserwowanych dodałam

No widzisz czyli jednak dużo skorzystaliście.I bardzo dobrze
Może Tż w końcu zrozumie

O matko rzeczywiście weekend już minął..prawie
Boziu, piekny jest ten wózek, ale cena nadal mnie zabija pewnie kupię Fabio, bo nowy to koszt 1300 zł około tylko nie wiem jaki kolor:<<< beżyk mi się podoba, ale będzie się brudził
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dziękuję

a jelita to może maleństwo się odzywa, bo u mnie na początku też tak było a nie pamiętam czy czujesz ruchy i na jakim etapie jesteś, przepraszam
ja wózek będę mieć nowy, nie wyobrażam sobie kupić wózka/ fotelika/ nosidełka używki

dzisiaj bratowa mi powiedziała żebym kupowała wózek na paskach, a te które biorę pod uwagę są na amortyzatorach i są sztywne więc trudno w razie co będę się męczyć :P a nie chcę już więcej wózków oglądać bo wybrałam 3 (właściwie 4, ale ten niestety odpada względu na cenę :P) a nie mogę się ostatecznie zdecydować i tak
No właśnie nie czuję bo dopiero leci mi 17 tydzien, ale maluch tak się rzucał na USG jak bylam ostatnio, że możliwe że to on ale ja tak czuję się od jakiegoś czasu, może 3 tygodni... No nic, będę czekać
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mya jak do Węgrzynowskiego to już najlepiej. O ile jeszcze tam przyjmuje. A do reszty 2-3tyg przed czasem można. Ale jeśli też zadzwonisz to tez Cie zapisza. 4d było drogo, ok. 280zł jak ja szłam w 2010 roku z nagraniem i pomiarami (moja małą zaslonilo lozysko; 4d mieliśmy chyba tylko 3 minuty i za to pani dr skasowala jak za zwykle usg). Ale jak zadzwonisz to Ci powiedza.

Nie no tak licze, że około 300zł zapłacę, pewnie tyle kosztuje, bo wszędzie po tyle jest zaraz zobaczę, czy on jest i najwyżej będę dzownić, bo do Szczecina mam 100km

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-17, 08:30   #1906
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

De widzę ze do spraw pielegnacyjnych i wychowawczych mamy bardzo podobne podejscie

.
Tez to zauwazylam.Ciekawe czy nasze dzieci tez sa podobne? Twoja tez sobie nie da nic powiedziec i jest mega uparta?Bo przy moim tescie po dwoch dniach wysiadaja

Nie wyspalam sie.Polozylam malego,zasnal o 21 30,maz chcial jeszcze wyskoczyc do pubu.Bo od miesiecy nie bylismy.Tescie zostali w domu,a my wrocilismy po 23 30.Maly obudzil sie o 6 i tyle ze spania.A nie spi w dzien..tez bym chciala miec tyle energii.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 08:37   #1907
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie czuję bo dopiero leci mi 17 tydzien, ale maluch tak się rzucał na USG jak bylam ostatnio, że możliwe że to on ale ja tak czuję się od jakiegoś czasu, może 3 tygodni... No nic, będę czekać
no to ja myślę że maleństwo, bo na początku też takie miałam uczucie

podczytuję wątek mamuś majowo- czerwcowych i chyba zaczyna mnie przerażać fakt, że sobie nie poradzę z maluchem że mała będzie płakała a ja nie będę wiedziała co jej jest i jak jej pomóc
i tyle pytań mi się nasuwa na myśl, że muszę sobie je zapisywać i pytać położną
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-17, 08:44   #1908
nemosek
Zakorzenienie

Ja się witam i uciekam na śniadanko

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-17, 08:59   #1909
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja myślę że maleństwo, bo na początku też takie miałam uczucie

podczytuję wątek mamuś majowo- czerwcowych i chyba zaczyna mnie przerażać fakt, że sobie nie poradzę z maluchem że mała będzie płakała a ja nie będę wiedziała co jej jest i jak jej pomóc
i tyle pytań mi się nasuwa na myśl, że muszę sobie je zapisywać i pytać położną
ja tam tylko czytałam opisy porodow, ale chyba dzisiaj poczytam dalej

Dziewczyny, a taki wózek: http://allegro.pl/zestaw-wozek-tessa...269598025.html

co sądzicie, bo ja jestem fioletowa w tych sprawach, nie chodzi o łóżeczko, tak mi się aukcja wyszukała, tylko ogólnie:P

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-17, 09:14   #1910
nemosek
Zakorzenienie

Lineczka A jakie wybrałaś?pochwal się modelami

Azealia Widziałam te wiaderka ale nie wiem czy umiałabym w nim wykąpać malucha.Dla mnie wizja leżenia dziecka na ręce w wanience podczas kąpieli jest najlepsza.Jakoś nie mogę sobie wyobrazić malucha w tym wiaderku

Taszanta Hm kąpiel w zlewie ciekawa alternatywa

Mya widzę że gustujesz w wózkach retro

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Mya Ja też czytam,właśnie jestem do tyłu widzę że jakieś nowe się pojawiły
Duża gondolka,nie taki ciężki, obszerny kosz na zakupy i dobra amortyzacja.
Tylko nie w moim stylu, preferuję wózki z kołami skrętnymi

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-17, 09:16   #1911
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

co sądzicie, bo ja jestem fioletowa w tych sprawach, nie chodzi o łóżeczko, tak mi się aukcja wyszukała, tylko ogólnie:P
też opisy czytam :P dalej mnie poród nie przeraża na razie

ogólnie wózek wydaje mi się jakoś mało stabilny

Cytat:
1. http://allegro.pl/3w1-wozki-x-lander...297413752.html
2. http://allegro.pl/3w1-wozek-wielofun...297415447.html
3. http://allegro.pl/tutek-grander-alu-...306001221.html
4. http://allegro.pl/3w1-wozek-x-lander...297415548.html

ale dzisiaj postanowiłam, że odpadają x- landery ze względu na cenę, szczególnie x-move a jestem w nim zakochana

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-17, 09:24   #1912
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A ja wczoraj wieczorem zjadłam pierwsze w tym roku czereśnie które uwielbiam, na szczęści miałam malutko bo chyba ok. 10 dkg. I zażyłam apap extra, bo coś mnie brało na bóle migrenowe no i po 20 minutach wszystko nie wiem czy to od tabletki, czy dziecko nie lubi czereśni

A jeśli chodzi o wynalazki do mycia widziałam jeszcze coś takiego: http://dziumdziusiowo.blogspot.com/2...a-puj-tub.html
Ciekawe czy ktoś używał?
a to można apap extra? bo myślałam że mozna tylko paracetamol a tam jeszcze cos dodatkowego jest skoro extra, nie?

Ktoś pytał o wózek inglesima, ja widziałam go na żywo i mi sie spodobał, ale w sklepie średnio polecali, jak dla mnie fajnie wygląda, zwłaszcza dla dziewczynki, ale mąż nie chciałby z nim jeździć.. jesli o techniczne sprawy no , ktoś inny musi sie wypowiedzieć

ja balabym sie w wiaderku kąpać

ale dzisiaj skwar ledwo doszłam do pętli a sie spociłam jak świnia. ze 32 stopnie dzisia i jutro mają być... wiec jak jutro mnie nie bedzie na forum znaczy że wybyłam na słońce

mój bąbel szaleje od rana
Stary 2013-06-17, 09:27   #1913
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

De jest uparta i zawsze mówi, że rozumie i więcej tak nie zrobi ale chyba dlatego że ja chcę to usłyszeć .
Ja ją mocno temperuję, bo obie jesteśmy nad wyraz charakterne, a przecież dziecko mi na głowę nie wejdzie.
Mowie, że czegoś nie wolno bo cos się stanie, a ona to robi i do mnie "widzisz, nie spadłam/nie derzyłam się/nie wylałam". I tak do czasu aź jednak walnie.. wtedy zaczyna słuchać.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-17, 09:29   #1914
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja czuję nieraz w dolnej części brzucha takie pulsowanie i na szyi tak wyraźnie

No ciekawe czy się Anulka dzisiaj odezwie czy dopiero jutro

To oczywiście się nam pochwalisz prawda?
Oczywiście,że się pochwalę

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
O luuudzieee! Człowiek bez komputera jest jak bez d**y albo chociaż bez ręki!
Chciałabym pocytować, ale już mnie coś muli, więc jednak się położę a jutro z rana nadrobię.

Z dobrych wieści to wczoraj weszliśmy w 15 tydzień, a 11 lipca mam obronę mgr praca zaakceptowana, więc pozostało się obronić.

Będę jutro z rana to postaram się poodnościć do zagadnień minionego tygodnia

BUZIAKI MAMUSIE
Za 15 tydzień

Cytat:
hej

Najważniejsze,tak jak napisałaś... jesteście na właściwej drodze.
Fajnie,że trafiliście na takiego księdza

Cytat:

Ja też jestem fioletowa w tych sprawach... wiec przed kupnem też na pewno będe się wszsytkich dookoła radzć

Dzień Dobry

za dzisiejsze wizyty!!!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:32   #1915
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Azealia Widziałam te wiaderka ale nie wiem czy umiałabym w nim wykąpać malucha.Dla mnie wizja leżenia dziecka na ręce w wanience podczas kąpieli jest najlepsza.Jakoś nie mogę sobie wyobrazić malucha w tym wiaderku

Taszanta Hm kąpiel w zlewie ciekawa alternatywa

Mya widzę że gustujesz w wózkach retro

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Mya Ja też czytam,właśnie jestem do tyłu widzę że jakieś nowe się pojawiły
Duża gondolka,nie taki ciężki, obszerny kosz na zakupy i dobra amortyzacja.
Tylko nie w moim stylu, preferuję wózki z kołami skrętnymi
Ja lubię klasyczne, bez żadnych pierdół, jednokolorowe, bez mazgaji. Takie mi sie podobaja, a nad kołami pomyslę jak będę oglądać w sklepieczpy mi pasują czy nie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-17, 09:33   #1916
nasturcja7667
Zadomowienie

Hej! Witam się spomiędzy notatek - sesja w najlepsze! Staram się być na bieżąco z Wami, ale macie takie tempo, że ciężko nadążyć...
Gratuluję płci, ruchów, zaangażowań TŻtów!!

Byłam rano na wizycie, właściwie przed chwilą wróciłam. Macica się podniosła, szyjka lekko wydłużyła ergo na razie klamry nie trzeba, za to leżeć i wypoczywać
Przeraziłam się, bo dzis zaczynam 18tydzień, a na usg Mały miał 330 gramów! Toć to kolos! Lekarz trzy razy [na moją prośbę] sprawdzał.

Teraz muszę się umówić na 3d połówkowe i obdzwaniam punkty w Krakowie w tym celu, obym znalazła gdzieś miejsce. Ja głupia za późno się za to wzięłam
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:33   #1917
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
też opisy czytam :P dalej mnie poród nie przeraża na razie

ogólnie wózek wydaje mi się jakoś mało stabilny

1. http://allegro.pl/3w1-wozki-x-lander...297413752.html
2. http://allegro.pl/3w1-wozek-wielofun...297415447.html
3. http://allegro.pl/tutek-grander-alu-...306001221.html
4. http://allegro.pl/3w1-wozek-x-lander...297415548.html

ale dzisiaj postanowiłam, że odpadają x- landery ze względu na cenę, szczególnie x-move a jestem w nim zakochana
Xlandery są fajne,właściwie czemu takie drogieBo modne czy co?
Tutka i euro cart też mam w obserwowanych.Ale tak naprawdę sprawa wyjaśni się jak oglądnę w sklepie .
Tutek Tambero też jest fajny

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-17, 09:35   #1918
lineczka1989
Zakorzenienie

dlatego ja się cieszę że mój TŻ ma pojęcie o wózkach, bo pracował w sklepie z artykułami dziecięcymi więc chcąc nie chcąc się zna, a poza tym były jego szef też nam wymieniał plusy i minusy każdego wózka, każdy rozebrał na części pierwsze żeby pokazać jego wykonanie itd
no i rabat mamy a zakupy u nich

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-17, 09:35   #1919
nemosek
Zakorzenienie

Rybko U mnie tez już mega gorąco

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-17, 09:37   #1920
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hej! Witam się spomiędzy notatek - sesja w najlepsze! Staram się być na bieżąco z Wami, ale macie takie tempo, że ciężko nadążyć...
Gratuluję płci, ruchów, zaangażowań TŻtów!!

Byłam rano na wizycie, właściwie przed chwilą wróciłam. Macica się podniosła, szyjka lekko wydłużyła ergo na razie klamry nie trzeba, za to leżeć i wypoczywać
Przeraziłam się, bo dzis zaczynam 18tydzień, a na usg Mały miał 330 gramów! Toć to kolos! Lekarz trzy razy [na moją prośbę] sprawdzał.

Teraz muszę się umówić na 3d połówkowe i obdzwaniam punkty w Krakowie w tym celu, obym znalazła gdzieś miejsce. Ja głupia za późno się za to wzięłam
Faktycznie mały kolos
mój w 20 tyg miał 308g

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości