|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
|
|
|
|
|
#1893 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
|
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anulka pisała że u rodziców jest w weekend,może jeszcze nie wróciła ![]() Mya for you http://allegro.pl/inglesina-classica...283737096.html Tak sobie ostatnio do obserwowanych dodałam ![]() Cytat:
![]() Może Tż w końcu zrozumie O matko rzeczywiście weekend już minął..prawie
|
|||
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
U nas ostatnio taka super pogoda, że siedzimy z synkiem całymi dniamy na podwórku albo na spacerach i znowu nie mam czasu na wizaz
Dziś byliśmy cały dzień na wycieczce i było super ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Rinco No żal rzeczywiście nie korzystać z pogody,a dzisiaj było tak pięknie choć gorąco.A Twój mały już chodzi?
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jelita to może maleństwo się odzywa, bo u mnie na początku też tak było ![]() ja wózek będę mieć nowy, nie wyobrażam sobie kupić wózka/ fotelika/ nosidełka używki dzisiaj bratowa mi powiedziała żebym kupowała wózek na paskach, a te które biorę pod uwagę są na amortyzatorach i są sztywne więc trudno w razie co będę się męczyć :P a nie chcę już więcej wózków oglądać bo wybrałam 3 (właściwie 4, ale ten niestety odpada względu na cenę :P) a nie mogę się ostatecznie zdecydować i tak
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-16 o 22:27 |
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Mya jak do Węgrzynowskiego to już najlepiej. O ile jeszcze tam przyjmuje. A do reszty 2-3tyg przed czasem można. Ale jeśli też zadzwonisz to tez Cie zapisza. 4d było drogo, ok. 280zł jak ja szłam w 2010 roku z nagraniem i pomiarami (moja małą zaslonilo lozysko; 4d mieliśmy chyba tylko 3 minuty i za to pani dr skasowala jak za zwykle usg). Ale jak zadzwonisz to Ci powiedza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1901 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Czytałam Was na bieżąco, ale jak przyszło do odpisywania, to naturalnie już nie wiem co komu. Czytałam wypowiedzi De dot. pielęgnacji, dzięki Kochana, są na prawdę pomocne Też myślałam, że należy po każdej zmianie pampka czymś smarować, moja przyjaciółka miała do tego jakiś kremik z Hipp, a tu proszę- po co przyzwyczajać skórę. Pewnie wypróbujemy tą metodę ![]() Obrona- już po jednej jestem, więc wiem czym to się je, ale w komisji mamy najgorszą żyłę z którą miałam do czynienia przez 3 lata licencjatu i 2 mgra i na samą myśl o niej mam dosyć :P No ale średnią mam dobrą, recenzenta mamy ok także mam nadzieję że poniżej 4,5 nie zejdę ![]() U Nas po staremu, mdłości dopadają mnie jeszcze wieczorem raz na kilka dni, niestety od kilku tygodni męczy mnie znów ślinotok, normalnie w dzień ciamkam landrynki, tik taki i żuję gumę lub popijam często, ale wieczorem ta ślina już jest w takich ilościach że gdybym ją połykała to bym malowała, więc ... pluję Oby niedługo przeszło.Trele chyba nie wrzucałaś zdjęć wózka? Jeśli tak to wybacz, przeoczyłam i będę szukać, a jeśli nie to czekam niecierpliwie bo jestem ciekawa jak wygląda wersja 4 kołowa tak z ludzkiego aparatu a nie na zdjęciach reklamowych Z tym wywracaniem to chyba była mowa o 3 kołówce nie?Widziałam też zdjęcia ciuszków, więc za każdy nowy zakup Moja Mami znów kupiła nową rzecz- kaftanik w biało granatowe paseczki z krokodylkiem- typowo chłopczykowy A ja w sobotę wrzuciłam do koszyka w rossmanie skarpetusie błękitne z żabką, więc szafa się Nam powiększa ![]() Wieczorem puszczam Maluszkowi 2 piosenki, codziennie te same, licząc że po wyjściu z brzucha będą działać na niego kojąco, takie spokojne piosenki.. Mój Mąż- miłośnik Michaela Jacksona puszcza mu do tego Billie Jean Nie wiem czy będzie go to uspokajało, jak zaczniemy czuć ruchy to będę wiedzieć czy jest spokojny czy tańczy ![]() Ehh dobra, popisałam sobie trochę, będę na bieżąco już teraz, zabieram się za poprawę ostateczną mgr- usunąć 2 przecinki i zastąpić je pauzami, poprawić 1 literówkę i wyrównać marginesy Kolosalna robota.AHAAA!! Jeszcze miałam pytać, zdecydowaliśmy z Mążulem, że spróbujemy kąpać Dzidziulka w wiaderku Tummy Tub- czy któraś z Mam miała z nim do czynienia, bądź czy któraś z przyszłych Mam planuje zastąpić zwykłą wanienkę wiaderkiem? edit: poczytałam sobie nt tummy tub w opinii Pawła Zawitkowskiego, którego zdanie bardzo cenię i on jest przeciwnikiem zaprzecza całej idei kąpania w wiaderku więc już nic nie wiem ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Budowniczko dotarłam do Twojego posta wczorajszego o naukach. Powiem Ci tak, że ja do nauk przed ślubem podeszłam dość sceptycznie, bo ogólnie nie zgadzam się z większością prezentowanych tam poglądów, ot swój rozum mam i z niego korzystam. Ale fakt faktem zakonnik powiedział Nam jedną bardzo ważną rzecz: Z chwilą zawarcia związku małżeńskiego to MAŁŻONEK staje się tą najważniejszą osobą w życiu człowieka, a rodzice schodzą na dalszy plan. Oczywiście nadal ich kochamy, szanujemy, bierzemy pod uwagę ich opinie itp. ale nigdy nie stawiamy ich ponad żonę/męża. Zawsze to będę mieć w głowie, bo uważam, że to najważniejsza rzecz, którą wynieśliśmy z kursów ![]() Więc cieszę się, że Wam te nauki pomogły i oby teraz było już tylko lepiej
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-17 o 07:04 |
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj wieczorem zjadłam pierwsze w tym roku czereśnie które uwielbiam, na szczęści miałam malutko bo chyba ok. 10 dkg. I zażyłam apap extra, bo coś mnie brało na bóle migrenowe
nie wiem czy to od tabletki, czy dziecko nie lubi czereśni A jeśli chodzi o wynalazki do mycia widziałam jeszcze coś takiego: http://dziumdziusiowo.blogspot.com/2...a-puj-tub.html Ciekawe czy ktoś używał?
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Azealia ja bardzo chciałam z corka wiaderko. Szczególnie, że pierwsze kąpiele to jeden wielki wrzask i dramat. A malenstwa zwyczajnie szkoda. Ale mój Ł. był sceptyczny. Zresztą on ma tak z wieloma kwestiami. I została wanienka.
Ja za Panem Zawitkowskim nie przepadam. Jest w nim coś sztucznego, cos pod publikę, żeby się dobrze sprzedać. A to umniejsza jego wszelkim kwalifikacjom i umiejętnościom. Trele mi często też pilsuje, a to brzuch, a to palce, a to glowa. Ale mierzyłam przy tym ciśnienie i mam ok, tylko tętno wzrasta. Anoula faceci potrzebują chyba "dowodów". Wielu czeka na taki przebłysk do pierwszego porządnego kopniaka czy też poznania płci. Tak już chyba mają. Budowniczko mam nadzieje, że wasze relacje ulegną zmianie na stałe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was po weekendzie, słonecznym i aktywnie spędzonym. Przepraszam ale nie będę cytować.
Ryba gratuluję syncia U nas też gdyby był chłopiec to miał być Kacperek.Ja niestety jeszcze nie wracam do Was na stałe bo jeszcze trochę załatwiania mam, ale w piątek ostatni dzień w pracy i urlop, czekam już do tego piątku nieubłaganie. Trzymajcie się zdrowo z dzieciaczkami
|
#1905 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiś psychol...Cytat:
pewnie kupię Fabio, bo nowy to koszt 1300 zł około![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twoja tez sobie nie da nic powiedziec i jest mega uparta?Bo przy moim tescie po dwoch dniach wysiadaja Nie wyspalam sie.Polozylam malego,zasnal o 21 30,maz chcial jeszcze wyskoczyc do pubu.Bo od miesiecy nie bylismy.Tescie zostali w domu,a my wrocilismy po 23 30.Maly obudzil sie o 6 i tyle ze spania.A nie spi w dzien..tez bym chciala miec tyle energii. |
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podczytuję wątek mamuś majowo- czerwcowych i chyba zaczyna mnie przerażać fakt, że sobie nie poradzę z maluchem że mała będzie płakała a ja nie będę wiedziała co jej jest i jak jej pomóc ![]() i tyle pytań mi się nasuwa na myśl, że muszę sobie je zapisywać i pytać położną
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się witam i uciekam na śniadanko
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam tylko czytałam opisy porodow, ale chyba dzisiaj poczytam dalej Dziewczyny, a taki wózek: http://allegro.pl/zestaw-wozek-tessa...269598025.html co sądzicie, bo ja jestem fioletowa w tych sprawach, nie chodzi o łóżeczko, tak mi się aukcja wyszukała, tylko ogólnie:P |
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka A jakie wybrałaś?pochwal się modelami
![]() Azealia Widziałam te wiaderka ale nie wiem czy umiałabym w nim wykąpać malucha.Dla mnie wizja leżenia dziecka na ręce w wanience podczas kąpieli jest najlepsza.Jakoś nie mogę sobie wyobrazić malucha w tym wiaderku ![]() Taszanta Hm kąpiel w zlewie ciekawa alternatywa ![]() Mya widzę że gustujesz w wózkach retro ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Mya Ja też czytam,właśnie jestem do tyłu widzę że jakieś nowe się pojawiły ![]() Duża gondolka,nie taki ciężki, obszerny kosz na zakupy i dobra amortyzacja. Tylko nie w moim stylu, preferuję wózki z kołami skrętnymi
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie wózek wydaje mi się jakoś mało stabilny ![]() 1. http://allegro.pl/3w1-wozki-x-lander...297413752.html 2. http://allegro.pl/3w1-wozek-wielofun...297415447.html 3. http://allegro.pl/tutek-grander-alu-...306001221.html 4. http://allegro.pl/3w1-wozek-x-lander...297415548.html ale dzisiaj postanowiłam, że odpadają x- landery ze względu na cenę, szczególnie x-move a jestem w nim zakochana
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś pytał o wózek inglesima, ja widziałam go na żywo i mi sie spodobał, ale w sklepie średnio polecali, jak dla mnie fajnie wygląda, zwłaszcza dla dziewczynki, ale mąż nie chciałby z nim jeździć.. jesli o techniczne sprawy no , ktoś inny musi sie wypowiedzieć ![]() ja balabym sie w wiaderku kąpać ale dzisiaj skwar ledwo doszłam do pętli a sie spociłam jak świnia. ze 32 stopnie dzisia i jutro mają być... wiec jak jutro mnie nie bedzie na forum znaczy że wybyłam na słońce mój bąbel szaleje od rana
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
De jest uparta i zawsze mówi, że rozumie i więcej tak nie zrobi ale chyba dlatego że ja chcę to usłyszeć
. Ja ją mocno temperuję, bo obie jesteśmy nad wyraz charakterne, a przecież dziecko mi na głowę nie wejdzie. Mowie, że czegoś nie wolno bo cos się stanie, a ona to robi i do mnie "widzisz, nie spadłam/nie derzyłam się/nie wylałam". I tak do czasu aź jednak walnie.. wtedy zaczyna słuchać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1914 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za 15 tydzieńCytat:
Fajnie,że trafiliście na takiego księdza ![]() Cytat:
![]() Dzień Dobry ![]() za dzisiejsze wizyty!!!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Witam się spomiędzy notatek - sesja w najlepsze! Staram się być na bieżąco z Wami, ale macie takie tempo, że ciężko nadążyć...
![]() Gratuluję płci, ruchów, zaangażowań TŻtów!! ![]() Byłam rano na wizycie, właściwie przed chwilą wróciłam. Macica się podniosła, szyjka lekko wydłużyła ergo na razie klamry nie trzeba, za to leżeć i wypoczywać ![]() Przeraziłam się, bo dzis zaczynam 18tydzień, a na usg Mały miał 330 gramów! Toć to kolos! Lekarz trzy razy [na moją prośbę] sprawdzał. Teraz muszę się umówić na 3d połówkowe i obdzwaniam punkty w Krakowie w tym celu, obym znalazła gdzieś miejsce. Ja głupia za późno się za to wzięłam |
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo modne czy co?Tutka i euro cart też mam w obserwowanych.Ale tak naprawdę sprawa wyjaśni się jak oglądnę w sklepie . Tutek Tambero też jest fajny
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja się cieszę że mój TŻ ma pojęcie o wózkach, bo pracował w sklepie z artykułami dziecięcymi więc chcąc nie chcąc się zna, a poza tym były jego szef też nam wymieniał plusy i minusy każdego wózka, każdy rozebrał na części pierwsze żeby pokazać jego wykonanie itd
![]() no i rabat mamy a zakupy u nich
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko U mnie tez już mega gorąco
|
|
|
|
#1920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój w 20 tyg miał 308g
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Daje do myślenia, było cudownie, ksiądz nam pomógł doradził...
:mdlej e:
KCIUKI DLA ANI 

[COLOR="Silver"]
zaprzecza całej idei kąpania w wiaderku więc już nic nie wiem 
nie wiem czy to od tabletki, czy dziecko nie lubi czereśni