|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Uff, jak dobrze, ze zaden wzor Tuli mnie nie porwal, gul by mi chyba skoczyl
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale Julasek ma madrych rodzicow ![]() Ty tez robisz doktorat? |
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, tak czytam o tej Tuli, no i porównałam wymiary nosidełka, które ostatnio wklejałam (i koniec końców kupiłam), a które Szaja nazwała wisiadłem i... szerokość siedziska różni się raptem o 2cm... Więc jakie wisiadło, ja się pytam?
O takie http://allegro.pl/nosidelko-ergo-car...234436509.html Dzisiaj przyszło, więc jutro będziemy testować (bo już nie chciałam małej wkładać w nie, żeby nie urażać tych nóź biednych). |
|
|
|
#3603 | |||
|
Zakorzenienie
|
mika, możesz pisać ze znakami interpunkcyjnymi? plisssss, bo oczopląsu dostaję jak czytam i zazwyczaj się gubię
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne który weźmiesz? słoniole?
|
|
#3605 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i napewno nas czyta ale jako gość ![]() Cytat:
i co ? Pogadałyście sobie trochę? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a wagę! I że szczepienie nie skończyło się tak źle jak ostatnio ![]() Cytat:
Jak mnie zapytał to powiedziałam że 50 zł ![]() Cytat:
![]() za pierwszą marchewkęsłodziak Kiedy te nasze były takie maleńkie ? ![]() Lady, zjadło mi Twój cytat. Mi też dziś cały dzień było strasznie słabo Na dworze to myślałam w pewnych momentach że się przewrócę ehhh
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym te drugie słonie, takie bardziej kolorowe, ale tylk ote mają być dostępne; doczytałam niedawno, że pisałaś, że z Niedzicy do mnie jest niecałe 60 km przez Słowację; nigdy przez Słowację nie jechałam ,zawsze po polskich drogach i chyba trochę dalej jest; kurde, ostatni raz byłam tam w 2008 ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- zaczyna grzmieć oby przyszła burza, bo się uwędzimy w nocy
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn teges no... google mi tak trase wyznaczylo ![]() kurde jutro ide na szczepienie (yellow silver ), w ten upał.....
|
|
#3608 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale nie wchodzę tam tak często jak na fb.Cytat:
Cytat:
STRASZNiE! Obudziła się dziś o 6 rano. Potem zasnęła o 14 na chwilkę na spacerku. A potem znów jak wracaliśmy. W sumie przespała MOŻE 50 min Teraz padła po całym dniu. I od 21 śpi. Cytat:
Lady, a samolocik przecudny!!! ![]() Zatrzymałam się na str 119 ale nie dam rady dziś już nadrabiać bo oczy mi się same zamykają. Jutro o 10.00 mamy szczepienie. Prosimy o kciuki bo strasznie się boję po ostatnim razie ![]() Dobranoc kochane
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
grupowe szczepienie będziecie mieć?
![]() to kciuki
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
Nancy wogole nie jestes wdzieczna tak wspanialomyslnej tesciowej
![]() ![]() ![]() ![]() Evel, Wisienka zazdroszcze spotkania przypadkowego ![]() Yellow super, ze bioderka oki .. no i juz modego pannice interesuja ![]() ![]() ![]() Black super, ze szczepienie sie udalo, nie masz juz tego stresa co ostatnio ... Waga calkiem niezla
|
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej miałam coś napisać ale TZ tak chrapie,że nie mogę zebrać myśli
![]() ogólnie gorąco jak diabli acha chciałam powiedzieć,że moj Leo dziś pol dnia w chuscie przesiedził tak mu się to nowe wiązanie spodobało Cytat:
Cytat:
moj syn maniak LOLa też mówi,że nie ma ![]() Black dobrze,że u Was ok Fewcia martwiłyśmy się tu o Was, a powiedz mi już nie karmisz Blanki piersią? ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- padłam http://pudelekx.pl/owlosione-rajstop...oczencami-7031 Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-06-18 o 23:04 |
||
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, dostaję ostatnio pełno maili, gdzie nadawcą są jakieś kobiety o rosyjskich nazwiskach, treść po angielsku i jakieś szmery bajery dzikie węże, że tęsknię, chcę się spotkać, srutututu
cały czas blokuję nadawców, bo mnie cholera na to bierze, nie wiem czy na jakąś stronkę musiałąm wleźć, czy co![]() mógłby spać z moim, to by sobie nawzajem nie przeszkadzali, bo mnie szlag trafia ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
a mnie ciekawi jak te małe psy albo gryzonie utrzymują się pod tymi sukienkami ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- dobra, spadam do kąpania i spania dobranocki
|
|
#3613 |
|
Wtajemniczenie
|
i ja tez spadam.
dzisiaj spie z Julką na kanapie bo mamy w sypialni 32stopnie, dziękuję, postoję. kupiłam pieluchy i juz sie nie moge doczekać aż przyjdą ![]() ![]() dobranoc dziewczyny, za szczepienia, bokeh, silver, yellow
|
|
#3614 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny trzymajcie kciuki jutro ide do ksiedza a jest jeden taki rabniety co mowil zeby niunke na zakonnice dac, i chce jutro kliknac na dzwonek nie do kancelarii tylko do innego ksiedza a jak mnie opierdelic bedzie chcial zeby na kancelarie dzwonic to powiem ze mi zalezy zeby on chrzcil mogę tak zrobic ale mam cykora i ja jak nie powie ilr to dam 100zl, 50 troche by mi bylo glupio |
||
|
|
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Black wg mnie to nie jest wisiadło. Wygląda identyko jak moje ergobaby, za które dałam ponad 3 stówy
Swoja drogą WTF? To zwykłe "plecaki" czemu to ustrojstwo jest takie drogie a mój dzieć tego nie lubi?! ![]() Silver, Bokeh-będą dzielne dziewczynki! |
|
|
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
a i nie pochwalilam sie Wam
w tamten czwartek moja niunka powiedziala mama wiecie marudzila plakusiala i tak jej wyszlo i tak przez dwa dni jej jeszcze wychodzilo po kilka razy a wczoraj i dzis jak sobie sama gadala to wyszlo Jej baba ja wiem, ze to nie swiadome mama tylko taki placz mama ale bylam taka szczesliwa ze szok dziolchy a jak wkleje jak chce sie ubrac na chrzciny to doradzicie czy dobrze?? ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- mojej ciotki kolezanka z pracy mloda dziewczyna w ciazy z trojaczkami i dzis na iswinoujscie czytam, ze wlasnie si urodzily 3 chlopaków http://www.iswinoujscie.pl/artykuly/27255/ |
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tylko ta-ta ![]() gratulacje dla chlopaków, niech się zdrowo chowają- swoją drogą trzech takich małych Leosiów ![]() ja pierdziu jak na 30 tydz to waga spoka- ale mamusia musiała cierpieć w ciąży, prawie 6 kg same dzieci
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-06-18 o 23:36 |
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Laski zabijcie mnie!
Pietraszko zasnal pieknie snem nocnym o 16.20, maz wrocil z remontu Maly sie przebudzil na amciu M.wzial na przewijak pogadali pogadali i co? Pietraszko od 1.5godz skacze po calym lozku M,spi na kanapie w pokoju a ja mam smiechawe z malego hahaha szkoda tylko,ze o tej porze :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3619 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
lady ciesze sie, ze mikstura pomogla
---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ---------- fewciu niestety sushi w Polsce to tylko wyrob sushipodobny. jakosc i swiezosc ryb oraz doprawienie pozostawiaja wiele do zyczenia. ---------- Dopisano o 03:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- aska odnosnie klimatyzacji, to nic mi 800W nie mowi, ale z praktyki, Ci powiem, ze w zimie uzywalismy max 2h dziennie i za prad placilismy dwa razy wiecej. A niby kupilismy klimatyzator eco. Co dopiero w lecie, jak klima chodzi non stop... Poza tym to nie jest tak, ze schlodzisz, wylaczysz i bedzie fajnie. Zeby bylo milo, musi dzialac caly czas. W Polsce jest za sucho na klimatyzacje, ktora dodatkowo wysusza: pal licho skore, ale sluzowka bedzie caly czas podrazniona. Czyszczenie i konserwacja tez do przyjemnosci nie nalezy. Zastanow sie. Radzilabym zainwestowac w dobry wilentylator. Pradu pobiera minimalna ilosc, moze chodzic caly czas a przy rachunkach pewnie nawet nie odczujecie, nie wysusza i jest zdrowszy. Mistrzostwo swiata to np. bezlopatkowy dyson. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-06-19 o 01:52 |
|
|
|
|
#3621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
otóż pediatra powiedziała że mała nie przybiera jak należy i kazała butle na noc dawać. Więc w dzień piers a na noc butle. Ale widzę że w dzień się nie najada. bo ciągnie x obu piersi po 10min co jej się nigdy nie zdarzało.I co było coś? ![]() ![]() Cytat:
dziękuje ![]() Mąż niestety wraca dopiero w piątek w nocy. ![]() Cytat:
dziękuje ![]() Skazę zdiagnozowała pediatra więc żeby mieć zaświadczenie no i receptę na mleko to musimy iść do alergologa. Robiła którąś z Was testy alergiczne z krwi? Marsi napisałam wyżej,karmić będę w dzień a w nocy butla. Mam mało pokarmu ![]() Cytat:
Meneq więc muszę się wybrać do Ciebie na prawdziwe sushi ![]() Dzień dobry Kochane.! Noc u nas o nieco lepsza. Blanka po bojach Zasnela o 21,obudziła się o 1.30,podałam jej butelkę i spala do 5. I już nie zamierza zasnąć. I znowu ją zsypało,nie wiem po czym bo na prawdę jestem na ostrej diecie. Czytam składy produktów które kupuje... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3622 |
|
Lurker ;)
|
Mi sie wydaje, ze u nas to jest uczulenie na te marchewe z bobovity( ja tez dostalam!!) i AZS bo ma takie suche placuszki na raczkach i policzkach przy uszach. Zobaczymy w przyszla srode bo mamy szczepienie.
Fewcia u nas mala tez zasnela cos przed 21, budzila sie od 2, TZ nakarmil ja o 5 przed praca. Nie chciala zasnac to wstalam no i teraz klucha padla a ja siedze
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Moja paść nie zamierza
![]() My też mamy suche plamy,podejrzewam azs. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Na sushi zapraszam! Pozostale dziewczyny rowniez! |
|
|
|
|
#3625 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy,
u nas dzisiaj pobudka o 6.30 i tylko jedno karmienie w nocy ale coś mi rano Julka kaszlała, teraz już nie, ale obserwuję, może ją gdzieś przewiało... i biedna pupka taka czerwona... niech już przychodzą te pieluchy, tam przynajmniej skóra oddycha....![]() jak dzisiaj bedzie taki gorąc to chyba sobie w łeb strzele... zastanawiam się jaki szybki obiad zrobic co by długo przy garach nie stać w ten gorąc... polecacie coś ?
|
|
#3626 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Fewci, dobrze ze chociaz z ta rehabilitacja sie udalo Evel i Wisienko,fajne takie przypadkowe spotkanie Ahh no i mialam wczoraj sluszne obawy, chcialam jechac autobusem o 15:22, spoznil sie 15 minut(szczepienie na 16:10) i... nie zmiescilam sie do niego,byl tak napchany No to dzida i z buta poszlam na ta wioche,jakies niecale 5km. chodnik sie skonczyl to poszlam przez jakies ogrodki dzialkowe Wiecie,mam przychodnie pod nosem,ale tam jest Pani pediatra,ktora mnie leczyla cale zycie i mam do niej zaufanie a taki skwar na dworzu Ale jestem dumna,ze dalam rade i nie odpuscilam wizytyMarcin wazy 7200, panie bardzo go chwalily. Nie rozmawialysmy o rozszerzaniu diety,ale za tydzien konczy 5 msc,wiec chyba zaczne juz... Nie plakal mocno przy wkluciach,ale w domu byla masakra,tak strasznie plakal ( nawet przez sen sie darl. Dalam ibum. Obudzil sie dopiero o 3, a teraz dalej spi,gdzie zawsze o 5:30 sie budzi:conffused: i tak niespokojnie spal,martwie sie ot,taki moj esej z rana... Milego dnia dziewczyny Edytowane przez nomenklaturabinominalna Czas edycji: 2013-06-19 o 07:39 |
|
|
|
#3627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zakrztusiła się tylko śliną? Ja, jak trzeba na szybko, to robię mężowi spaghetti albo makaron z twarożkiem i truskawkami ![]() Cytat:
Ale kocham ją nad życie! Zastanawiam się tylko co jeszcze nas czeka???![]() Cytat:
Brawo za wagę! ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Szaja widzę Cię!!!!!!!!!!!! Pisz co u Was
|
|||
|
|
|
#3628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niech jak najszybciej do nas wraca ![]() dokładnie Cytat:
dobrze, że nie ma już asymetrii a Ty dbaj trochę o siebie, co? Bo naskarżymy tż i tyle będzie Cytat:
|
|||
|
|
|
#3629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, że tak dba o moje życie seksualno rodzinne |
|||
|
|
|
#3630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a też się nad nimi zastanawiam ![]() Cytat:
za mamę pewnie, że doradzimy ![]() coś mi chyba znowu zjadło :/ fewciu a może ciągnię tak długo przez upały? Bardziej się chce pić... jakoś nie wierzę w to, że masz mniej pokarmu... nawijko i jak tam wczoraj? ![]() mika jak było na ślubie? aaaa i gratuluję spotkania przypadkowego ![]() wczoraj postawiłam na swoim i Mały spał w samym krótkim bodziaku a i tak wydawało mi się za grubo bo duchota w nocy straszna. Temat najazdu t. ucichł, ale wróci na pewno ale ja już argumenty szykuję sasasasa Kubuś dzisiaj obudził się o 2:40 a potem o 6:30, za to przy kąpieli to jest taka histeria, że szok. Nie wiem o co chodzi ![]() chyba o to, że w sobotę zrobiliśmy mu za ciepłą wodę i teraz ma jakiś uraz do kąpieli, możliwe to by było? Usypiałam go ok 1h co nigdy się zdarza, bo zwykle pociumka 5-10 min i śpi.---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
za piękną wagę człowieczka Marcinkowego ![]() może niespokojnie śpi dodatkowo przez to, że gorąco? Nie martw się |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Blanka jest strasznie absorbująca, dzisiaj o 18 jadłam śniadanie
, takze do jutra 

, mierzy 67cm i dostała pochwałę za próby siadania. 

cały czas blokuję nadawców, bo mnie cholera na to bierze, nie wiem czy na jakąś stronkę musiałąm wleźć, czy co

i biedna pupka taka czerwona... niech już przychodzą te pieluchy, tam przynajmniej skóra oddycha....