Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 20:03   #3571
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

nasze gaduły wróciły

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:03   #3572
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
marsii i jeszcze ktoś

marsi nie, ona się przymierza dopiero dzisiaj z nią pisałam o tym smsy

więc kto?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:03   #3573
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
bokeh gratulacje ciociu

Black no widzisz, dzielna Oliwka

e_vel, wisienko, ale fajnie! Jaki ten swiat maly!

Dziewczyny, my juz po pierwsej marchewce - smiem twierdzic, ze smakowalo bo jak sie skonczylo to placz byl Fotki na dole
dziękuje !

Mała cudna !

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
tak Bugla to trzeba będzie się wybrać

Uff! W końcu Oli usnął przy suszarce, tak się kręcił i rzucał po łóżku że szok! Teraz boję się wyłączyć

nono ja bym chciała ale boje się że będzie więcej zachodu niż korzyści z takiego wypadu :P
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Tak

Gratulacje A samo się zaczęło czy wywoływali jej poród?

Ja też sama chodziłam wszystko załatwiać
Moim zdaniem maksymalnie 100 zł

O ale fajnie

Brawa dla Oliwki

Ja czasem kąpie w wanience w łazience i w łazience nakrywam ręcznikiem i niosę do pokoju

Oj jeju jaka kruszynka malutka
wody jej odeszły

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tym, ze maja rozowa powloczke na zaglowkach a pozostale biale. A tak naprawde, ze nie maja prawa tam przebywac mezczyzni.
Sa tez cale wagony tylko dla kobiet w godzinach szczytu. Samotnie podrozujaca kobieta nocnym autobusem dalekobieznym nigdy nie dostanie miejsca obok obcego mezczyzny.

suuper sprawa !!! naprawde niektóre rozwiązania macie tam szałowe !

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy jakbysmy chcieli z Pietraszkiem jechac do Pragi yo maly potrzebuje dowodu? a my paszportow? Sorry za glupie pytanie ale z 10lat nie bylam za granica

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o kurcze... myśmy też do pragi chcieli nie wpadłam na to że do ue dziecko musi coś miec

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
To witamy Grzesia Dobrze, że wszystko ok Swoją drogą ciekawe jaki teraz ukrop panuje na położnictwie. Kurde i te materacowe podpachy jednak zimą się wydają znośniejsze

Był kurier dzisiaj, zamówiłam sobie torebkę i koszulki dla Ewci, ale trochę większe także będą na zapas.
Mała mi zasnęła w końcu o 1 i spała do 4, potem pobudki co godzinę, na szybkiego ciumka i wiercenie, ale co się dziwić jak upał straszliwy. Też bym tylko piła
pokaż co tam pozamawiałaś :P

i dziękuję w imieniu mamy Grzesia

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Gratulacje dla GRzesia i jego mamy z Bokehowej rodzinki
Gratulacje dla wszystkich dzieciaczków za kolejne miesiące
Gratulacje dla Oliwii Blackowej
Wisienko, E-vel - zazdroszczę..
Elllmi planujesz z Fifkiem Słowację we wakacje?
I właśnie mam pytanie. Czy w takie upały możemy dziecia już w basenik w ogródku czy za wcześnie>?[COLOR=Silver]

:

dziękuję

oooo mamo dziołchy ! co za skwar ja dziś byłam u mojej przyjaciółki i do niej tez przyjechała nasza trzecia co prawie dwa lata była w USA kuurde ale fajnie było ją znów zobaczyć ! no i jechałam tym busem z Hanią ukrop taki że przez chwilę żałowałam że w ogóle wyszłam z domu no bo może nie powinnam no ale spotkałyśmy się fajnie było Hania nie płakała tylko mokra po tym autousie była bidulka

potem odebrałam wózek, tata mi go złożył i już Hania miała pierwszą przymiarkę :P
Stary 2013-06-18, 20:05   #3574
eff8
Zakorzenienie

ufff nadrobilam

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dzień dobry

mój Leonard kończy dziś pół roczku Boże kiedy to minęło aż się łezka w oku kręci
gratulacje za pol roczku

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Moja Domcia kończy dziś 5 miesięcy - wstrzeliła się między Was

gratki
Cytat:
Nie pamietam co jeszcze mialam pisac Wstawie zdjecie mojej 5-miesiecznej Lileczki
przesliczna jest

Cytat:
Dziewczyny, wystukalam pierwszego zabka
brawo

dla wszystkich urodzinkowych dzieciaczkow buziaki

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Halo

zaraz postaram się coś poczytać Was, ale najpierw się chwalę - przez przypadek spotkałam w sklepie Wisienkę z Polusią i nawet mała śliczna dama obdarzyła mnie słodkim uśmiechem Wisienka chyba troszkę zdezorientowana najpierw co to za baba coś od niej chce i od jej dziecka
ooo ale Ci niespodzianka a tak w ogole to chyba my wlasnie mamy do siebie najblizej tylko jak tu sie spotkac jak ttzeba brac ze soba dwojke dzieci

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Heeeeej, dziękuję Wam za kciuki , my już po, rzecz jasna.

Nie było tak źle, ciężko było małą uspokoić, ale jak już się udało, to od razu usnęła, no i obudziła się gdzieś po 30-40 minutach z dobrym humorem. Od tamtej pory jest wszystko okej. Może zapomniała. W każdym razie - mój kloc waży 7100g , mierzy 67cm i dostała pochwałę za próby siadania. No i lekarz powiedział też, że jest bardzo silna. Także wszystko okej.
super

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam ktore kapia dzieci w prawdziwnej wannie? co robicie z dzieciem po kapieli? lecicie z nim do pokoju czy ogarniacie go w lazience na podlodze?
moj maz dzis pierwszy raz sie kapal z malym w lazience a ja go wyciagalam od niego z wanny i owinelam w recznik a wszystko inne w pokoju zrobilam

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Mały Grzes mam nadzieję ze jak tylko będzie mogła będzie karmić piersią
malenstwo gratulacje dla siostry tz

Cytat:
Dzięki Marsi, czyli nici z Pragi, bo chyba nie zdążymy wyrobić Małemu dowodu

tak ok 3 tygodnie czeka sie na dowod

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:06   #3575
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
fewcia, zrobię Ci przerywnik, boś się rozkręciła
mów co u Was?
pędzi jak szalona
Stary 2013-06-18, 20:09   #3576
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Brawa dla |Julaska
Kochana jak ja mogłam nie zauważyć, że Cię nie ma jak Ty mi tu największy fun zawsze sprawiasz

Ja sama nie bardzo wiem o co chodzi Dalej kombinujemy z siostrą, żeby udało jej się wygrać ten staż w parlamencie ( nie wiem czy pamiętasz) I okazało się, że w tamtym roku, dziewczyna wygrała bo miała chłopaka, który był administratorem jakiejś gry i poprosił o głosy. Zdobyła 1000 glosów przez jedną no.

Ja miałam bardzo duże cisnienie, żeby Pietrek tylko w wielorazówkach był, ale jak przyszło co do czego to strasznie mu sie w nich nie podobało Może za malutki był muszę znów spróbować
aha, to takie buty. a mozna jeszcze głosować? to ja się przyłącze, bo wtedy nie zdążyłam, bo mi wyświetlało, że już nie mogę? jak to jest?

a mnie bardziej chodzi o odparzoną pupę... kurcze jak nie było tego gorąca to nie miała aż tak. smarowałam sudo, szpachluje ziemniaczanką i nic...
a jakie masz? bo ja chce tą http://www.zielonamama.pl/product-po...Flutterby.html

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
pędzi jak szalona

no strasznie!

mandat za przekroczenie prędkości się należy tej Pani

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-06-18 o 20:10
Stary 2013-06-18, 20:12   #3577
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Mam pytanko: jak ubieracie teraz dzieciaczki do snu jak jest tak ciepło?????
nsza Blaneczka śpi w bodach z krótkim rękawem i ze względu na szelki w skarpetkach, przykryta kocykiem, a jak już potem z nami w łózku to przykryta naszą kołdrą.

Cytat:
dziewczny mieliśmy dziś okropne przeżycie, jaka ja głupia jestem
dziewczyny zobaczcie jak my musimy mieć oczy dookoła głowy ... ech...

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki
Kilka dni mnie nie było i tyle mam do nadrobienia ach wy gadułki. Co ja zrobię jak mnie teraz przez dwa tygodnie nie będzie pewnie będzie już nowy wątek i zostanę całkiem zapomniana ale muszę się nacieszyć mężem i jego urlopem
Jutro idziemy do neurolog mam nadzieję że przepisze nam kolejną serię rehabilitacyjną dla Wojtusia i będziemy mogli ją kontynuować bo po tych zabiegach widać dużą poprawę
udanego urlopu i super, że z Wojtusiem lepiej!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Mi się wydaje czy Illusion nie napisała jak było na weselu????? I miała fotkę dać,nie???? No chyba że pisała a nie doczytałam.
narobiła smaku i poszła na urlop

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Jeszcze pewnie coś zapomniałam ale czytałam was mega szybko bo padam na pysk po dzisiejszym dniu.
Tak jak pisałam byłam w lumpie ale że dziś przecena o połowę to o godz 13 wszystko było już przebrane,Oskarowi mało rzeczy wybrałam ale zawsze coś tam wpadło,sobie kupiłam dwie kiecki na upalne dni (takie koło domu) bluzkę i koszulkę. I dziewczyny... Wpadłam w ubranka dla dziewczynek-co tam się działo kupiłam chrześnicy mnóstwo fikuśnych ubranek i nie mogłam przestać poczułam jakbym miała córkę-mamusia małej zadowolona

Potem chciałam kupić kieckie na chrzest ale jak to Pstryczek już napisał-najgorsze przede mną znalazłam jedną fajną-u góry biust usztywniany koronkowy (biały) no i dół taka zwiewna fajna lekka tkanina (był beż,mięta,zieleń,niebiesk i) z kokardką pod biustem (49zł) więc nie dużo ale ogarnęła mnie dalsza wizja -buty,dodatki-odechciało mi się jej jednym słowem Była zbyt doskonała żeby ubrać do niej resztę jakąś bezgustowną a nie miałam już sił szukać(chociaż buty bym miała idealne do niej ale mega niewygodne).

Potem byłam przepisać sobie tabsy i tam zastała mnie zła wiadomość że przychodnia czynna do ostatniego czerwca a od 1 lipca zamknięta z powodu nie podpisania z nią umowy przez nfz. Oczywiście wypisałam stosowne dokumenty żeby tak się nie stało bo gdzie ja będę chodzic do gina?

No i jeszcze byłam zapisać Oskara na szczepienie ale tam też schody bo doktorek na urlopie i szczepienia odwołane do lipca

jakiś dzień mi trafił bo tylko wiatr w ślipia

Jestem zmęczona tą bieganiną więc idę już spać-będę jutro.
BRANOC
normalnie maszyna nie matka

Cytat:
Buuuu siostra mi pojechala na 4miechy do pracy na sezon .....smutno mi

]
Cytat:

Przedluzyli mi wize na 3 lata!! Hurra!!
Juz TYLKO bilans i droga powrotna...

Dla styczniowo-lutowych mam i ich pociech relacjonowal meneq ;-)
brawo! super!
bo wizażowe kciuki czynią cuda
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 20:13   #3578
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
admina w grze? mój tż mowi ze w LoLu nie trzeba adminów...
wyjaśnij, to może Ci pomoże

czy jest tu teraz ktoś, kto używa wielorazówek? bo nie pamiętam kto to był
To ja przyznaje sie i Lenova

Cytat:
nasze gaduły wróciły
Gaduł nie było a ja mam 25 str do nadrobienia nie zartujcie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:17   #3579
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
To ja przyznaje sie i Lenova

o to to! dziękuję za odzew!
No to Kochana co myślisz? http://www.zielonamama.pl/product-po...Flutterby.html

nadaje się to czy nie?
i jak to jest z tymi wkładami mi wytłumacz, bo nie kumam.

czy to http://www.zielonamama.pl/product-po...cha-2szt-.html się wkłada na ten wkład który jest zeby było bardziej chłonne, czy osobno jako wkład?
poratuj mnie dobra Kobieto, bo jutro nakupie jakiegoś dziadostwa, wezme co mi wcisną, bo nic nie wiem...

Stary 2013-06-18, 20:17   #3580
insolito
Zadomowienie

Cytat:
dziękuje !

Mała cudna !

nono ja bym chciała ale boje się że będzie więcej zachodu niż korzyści z takiego wypadu :P

wody jej odeszły

suuper sprawa !!! naprawde niektóre rozwiązania macie tam szałowe !

o kurcze... myśmy też do pragi chcieli nie wpadłam na to że do ue dziecko musi coś miec

pokaż co tam pozamawiałaś :P

i dziękuję w imieniu mamy Grzesia

dziękuję

oooo mamo dziołchy ! co za skwar ja dziś byłam u mojej przyjaciółki i do niej tez przyjechała nasza trzecia co prawie dwa lata była w USA kuurde ale fajnie było ją znów zobaczyć ! no i jechałam tym busem z Hanią ukrop taki że przez chwilę żałowałam że w ogóle wyszłam z domu no bo może nie powinnam no ale spotkałyśmy się fajnie było Hania nie płakała tylko mokra po tym autousie była bidulka

potem odebrałam wózek, tata mi go złożył i już Hania miała pierwszą przymiarkę :P
Dobrze, że pojechałaś Zawsze to inaczej z kimś się spotkać, trochę się odstresować
I jak Hani się podobało w nowym wozie?

Cytat:
aha, to takie buty. a mozna jeszcze głosować? to ja się przyłącze, bo wtedy nie zdążyłam, bo mi wyświetlało, że już nie mogę? jak to jest?

a mnie bardziej chodzi o odparzoną pupę... kurcze jak nie było tego gorąca to nie miała aż tak. smarowałam sudo, szpachluje ziemniaczanką i nic...
a jakie masz? bo ja chce tą http://www.zielonamama.pl/product-po...Flutterby.html

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

no strasznie!

mandat za przekroczenie prędkości się należy tej Pani
Można do 30 czerwca, zaraz Ci wyślę zaproszenie na facebooku i jak byś była tak miła to można udostępnić znajomym

Ja swoje pieluchy dostałam w spadku po siostrze, jej synek też ich nie używał. Zaraz sprawdzę czy tam jakaś metka jest, bo nawet nie wiem. Ona je zamawiała na allegro i kosztowały cos ok 30zł sztuka więc te co tTy chcesz to pewnie jakieś lepsiejsze. Ja nie wiem u mnie to chyba te wkłady są do dupy bo ostatnio mu do zdjęcia założyłam to pieluchę Był w niej maksymalnie 10 min, a po zdjęciu była wyraźnie wilgotna. Tak jakby ten wkład wcale wilgoci nie pochłaniał

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:20   #3581
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
I co się dziwić, że cisza. Sylwia bez kompa, Szaja i Illusion się wakacjują, Cała i Fewcia zamilkły dobrze, że choć Pstryczek się ostał
Racja, marny dzien dzis

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja w taki upal wychodze zaraz z rana najpozniej o 9 na spacerek ale do 11 i tak sie robi mega upal...
Najpozniej o 9?!
Podziwiam, ze wyrabiasz sie tak z dwojka dzieci!

Cytat:
czy jest tu teraz ktoś, kto używa wielorazówek? bo nie pamiętam kto to był
I d*pa, chcialam Ci powiedziec kto, ale mika juz sama sie przyznala

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-06-18 o 20:21
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:20   #3582
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak tam fewcia? ktoś coś wie?

Cytat:
Zawiazujemy sie w kangurka na biodrze (tak tak, chwale sie!!! kieszonka juz nam sie znudzila....) I smigamy na biedre ~ mam ogromna ochote na moja salatke znowu dzisiaj chica sie zapowiada, znowu chyba odpuscimy spacer......

.

Cytat:
Jedziemy w droge powrotna.
Z Yae wszystko w porzadku, jedyne zastrzezenie do bioderek: mamy pilnowac i nosic w pionie z nozkami szeroko owinietymi wokol pasa.
Wazy 6040g i mierzy 64,2cm.
Nie chce chwalic dnia przed zachodem slonca, ale od rana nawet nie zakwilila. Lubi wyzwania, mala podrozniczka.
Polozna dopiero mi uswiadomila, ze Yae dzis konczy 4 miesiace.
dzielna Yae!
Gratulacje za miesiące!

Cytat:
dzień dobry

mój Leonard kończy dziś pół roczku Boże kiedy to minęło aż się łezka w oku kręci

Cytat:
Moja Domcia kończy dziś 5 miesięcy - wstrzeliła się między Was

Cytat:
jeszcze co do ubierania w nocy... ubieramy Kubusia w długi rękaw i półśpiochy bo tż uważa, że go zawieje w nocy. Wiele razy mówiłam mu, że jest mu gorąco i że sam śpi w krótkich gaciach ale on ma już taką wodę z mózgu zrobioną, że w ogóle nie liczy się z tym co ja mówię. Twierdzi, że w nocy się ochładza i że się zaziębi także ja już nie mam siły do tego wszystkiego. Bo według mnie spokojnie można założyc bodziaka z krótkim ale ja się przecież nie znam
postaw na swoim, jesteś matką

Cytat:
cześć
Wczoraj Młody zasnął sam
Gratuluję półrocza Leośka i współczuję przykrej przygody
Yellow grzałka do bojlera. taka http://allegro.pl/grzalka-do-bojlera...306063136.html

Dawid jęczydło

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Pamiętacie o nas?

Fajnie że ktoś pamięta że dziś kończymy 5 msc :róża:
Napewno was nie nadrobię ale postaram się odwiedzić klub.
Całusy dla dzieciaczków za miesięcznice.
Ja jak zwykle na głowie, muszę szybko do księgowej bo chyba ryczałtr się zbliża i do orange bo w marcu przepisałam nr na firmę męża i do tej pory nie dokonano zmian a umowę miałam do 8 czerwce i miałam przejść do play.
I oczywiście idę ogarniać burdel.
Pozdrawiam, pa pa postaram się zajżeć później.

Cytat:
Wstawie zdjecie mojej 5-miesiecznej Lileczki
ślicznie!
Stary 2013-06-18, 20:25   #3583
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Można do 30 czerwca, zaraz Ci wyślę zaproszenie na facebooku i jak byś była tak miła to można udostępnić znajomym

Ja swoje pieluchy dostałam w spadku po siostrze, jej synek też ich nie używał. Zaraz sprawdzę czy tam jakaś metka jest, bo nawet nie wiem. Ona je zamawiała na allegro i kosztowały cos ok 30zł sztuka więc te co tTy chcesz to pewnie jakieś lepsiejsze. Ja nie wiem u mnie to chyba te wkłady są do dupy bo ostatnio mu do zdjęcia założyłam to pieluchę Był w niej maksymalnie 10 min, a po zdjęciu była wyraźnie wilgotna. Tak jakby ten wkład wcale wilgoci nie pochłaniał
jasne, że zagłosuję, dawaj

ja się właśnie tego boję, że one nie chłoną i dziecko czuje, że ma mokro, a przecież nam tego nie powie...

mika
, jak to jest? sucho czy nie? bo Ty masz doświadczenie

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

I d*pa, chcialam Ci powiedziec kto, ale mika juz sama sie przyznala

hehehe. a ja już chciałam Ci buziaczka przesłać mimo wszystko

a masz!

Stary 2013-06-18, 20:28   #3584
aska27adopcje
Zadomowienie

Dziewczyny jestescie niesamowite, raz spokoj, a tu czlowiek odpusci na 1 dzien forum, a tu 11 stron naklepane Nie cytuje bo za duzo, w 1 oknie czytam, a w 2 pisze, mam nadzieje, ze zdaze zanim TZ wroci

Domcia, Yae i Leonard, Lenka, Lilianka i Wiktorek najlepszego za skonczone miesiace

Meneq super, ze udalo sie z wiza ... ni i gratuluje malej podrozniczki ... nie ukrywam, ze bardzo zazdroszcze, bo ja niestety mam wyjca samochodowego, mimo, ze cala ciaze jezdzilam i bardzo to lubie

Kochana pisalas, ze klimatyzacja to drogi interes, troche mnie tym zalamalas ... czytalam, ze pobiera mniej wiecej 800wat, 3x mniej niz konwektor ... kurde i tak montuje ... nie bedzie musiala chodzic caly czas, wystarczy, ze mi troche schlodzi powietrze w kryzysowych sytuacjach

Misia strasznie wspolczuje szpitala ... dobrze ze juz oki i sama wspominasz ten pobyt oki .. Lileczka cudnaaaa

Marsi brawa dla Leo za proby raczkowania, zaraz sie zacznie bieganie za naszymi maluchami

Debrah ja mam lodowke no frost ... sprawuje sie super, juz 6 lat ma i jak dotad nic sie nie dzialo zlego

Ninagg kciuki za kredycik

AQ jednak nie dam rady, 3 strony musze nadrobicna swoim kompie bo jasnie ksiaze przyszedl i mnie wygania
Stary 2013-06-18, 20:28   #3585
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
o to to! dziękuję za odzew!
No to Kochana co myślisz? http://www.zielonamama.pl/product-po...Flutterby.html

nadaje się to czy nie?
i jak to jest z tymi wkładami mi wytłumacz, bo nie kumam.

czy to http://www.zielonamama.pl/product-po...cha-2szt-.html się wkłada na ten wkład który jest zeby było bardziej chłonne, czy osobno jako wkład?
poratuj mnie dobra Kobieto, bo jutro nakupie jakiegoś dziadostwa, wezme co mi wcisną, bo nic nie wiem...
Kochana juz mówie pieluszka z pierwszego linku to taka jak pampers zakłafasz i juz ona ma juz wkład firma ok ale dla mnie drogo ja z polskich kupowałam lub chinki na all i chciałabym na ebayu zrobic wspolne zamowienie jak byłyby chetne ale to opisze w klubie 'a z drugiego linku to wkład jak uzywasz otulacza plus wkładu chłonego lub formowanki a ten wkład ma za zadanie sprawic uczucie suchosci a nie pochłonąc siki
poczytaj troche na chusty.info ja stamtad wszystko wiem

tu masz wszystko wmiare opisane
http://pieluszkarnia.pl/Od-czego-zac...fo-pol-50.html
jakie sa rodzaje ja głównie uzywam kieszonek np. z
http://www.babyetta.pl/ ale na naszej chudej dupce nie bardzo leża wole chinki a czasem zwykła tetre plus otulaczyk jak kieszonki juz zasikane a nie chce pampersa ubierac
pytaj jak cos jeszcze trzeba
z tego co pamietam to masz rodzinke w Usa wiec tam duzo taniej chyba pieluszki
Stary 2013-06-18, 20:29   #3586
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
A dzis rano o 6 urodzila siostra tż synka Grzesia i wszystko ok takze kamien z serca ale 16dni po terminie

Cytat:
Halo

zaraz postaram się coś poczytać Was, ale najpierw się chwalę - przez przypadek spotkałam w sklepie Wisienkę z Polusią i nawet mała śliczna dama obdarzyła mnie słodkim uśmiechem Wisienka chyba troszkę zdezorientowana najpierw co to za baba coś od niej chce i od jej dziecka
brawa za spotkanie, co prawda nieplanowane, ale zawsze

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
My dziś byliśmy na USG bioderek i wszystko ok
.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Heeeeej, dziękuję Wam za kciuki , my już po, rzecz jasna.

Nie było tak źle, ciężko było małą uspokoić, ale jak już się udało, to od razu usnęła, no i obudziła się gdzieś po 30-40 minutach z dobrym humorem. Od tamtej pory jest wszystko okej. Może zapomniała. W każdym razie - mój kloc waży 7100g , mierzy 67cm i dostała pochwałę za próby siadania. No i lekarz powiedział też, że jest bardzo silna. Także wszystko okej.

A co do kataru, to powiedział, że jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że odziedziczyła to po mnie.

Cytat:
Dziewczyny, my juz po pierwsej marchewce - smiem twierdzic, ze smakowalo bo jak sie skonczylo to placz byl Fotki na dole
na 100% smakowało, widać

Cytat:
Fewcia odezwij się do nas

Cytat:
właśnie fewcia gdzie jesteś?

Cytat:
no właśnie i u jednej i u drugiej jest to co najmniej dziwne...

Cytat:
żyję dziewczyny, ale przez ten upał umieram
bede wieczorem bo ogarniam cała chate na glanc
zaginiona się pojawiła

Cytat:
mój samolocik <3

chciałam go nagrać jak pełza ale skubaniec nie chciał wtedy
jakbym na Blanke patrzyła
Stary 2013-06-18, 20:31   #3587
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:

ja się właśnie tego boję, że one nie chłoną i dziecko czuje, że ma mokro, a przecież nam tego nie powie...

mika, jak to jest? sucho czy nie? bo Ty masz doświadczenie

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

a masz!
W kieszonkach lub takich z mikropolarkiem od pupci sucho bo on odprowadza do wkładu a jak nie chłona to mogłybyc zatłuszczone lub jeszcze nie złapały chłonosci ta tak po kilku praniach jak z recznikami
Stary 2013-06-18, 20:31   #3588
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Najpozniej o 9?
Podziwiam, ze wyrabiasz sie tak z dwojka dzieci!
hehe powiem Ci ze rano to chyba najlepsza pora dnia dla mojego synka bo jest w miare najgrzeczniejszy choc nie zawsze
wstajemy ok 7 rano wiec troche czasu mamy i sie wyrabiamy jutro jeszcze musze obiadek robic wiec nie wiem jak sie wyrobie ale tez planuje wczesnie wyjsc

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:37   #3589
insolito
Zadomowienie

Cytat:

mika
, jak to jest? sucho czy nie? bo Ty masz doświadczenie

a masz!
Ja ma z firmy Happy Flute
I właśnie mam wrażenie, że te wkład wcale y nie chłoną
Bo to co ty pokazałaś to chyba tak zwany otulacz, on zabezpiecza, żeby wilgoć nie przedostała się na zewnątrz i do tego trzeba dokupić wkłady , które będą zapewniać suchość dziecku. Kiedyś dziewczyna robił o tym filmik na youtube zaraz Ci podeślę. Fajne tam wszystko wytłumaczyła

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Kochana juz mówie pieluszka z pierwszego linku to taka jak pampers zakłafasz i juz ona ma juz wkład firma ok ale dla mnie drogo ja z polskich kupowałam lub chinki na all i chciałabym na ebayu zrobic wspolne zamowienie jak byłyby chetne ale to opisze w klubie 'a z drugiego linku to wkład jak uzywasz otulacza plus wkładu chłonego lub formowanki a ten wkład ma za zadanie sprawic uczucie suchosci a nie pochłonąc siki

http://www.babyetta.pl/ ale na naszej chudej dupce nie bardzo leża wole chinki a czasem zwykła tetre plus otulaczyk jak kieszonki juz zasikane a nie chce pampersa ubierac
no ta ja chyba troche źle rozumowałam

Cytat:
W kieszonkach lub takich z mikropolarkiem od pupci sucho bo on odprowadza do wkładu a jak nie chłona to mogłybyc zatłuszczone lub jeszcze nie złapały chłonosci ta tak po kilku praniach jak z recznikami

No właśnie u mnie te wkłady wcale nie chłoną. Ja je wkładam w nocy do stanika, bo mnie mleko dalej zalewa, ale tak też się nie sprawdzają

Stary 2013-06-18, 20:38   #3590
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Potem nadrobisz:P najpierw napisz co u Was bo się martwiłyśmy !!!
już już

Cytat:
o
a ja nie bede spamować tak jak fewcia i pojade co nieco z pamięci
ale przez ten upał to chyba mi wsio ze strychu wyparowało

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
fewcia - szczesciaro, zazdroszcze pieknej blizny

Cytat:
fewcia, zrobię Ci przerywnik, boś się rozkręciła
mów co u Was?

Cytat:
pędzi jak szalona
już skończyłam chciałam być miła i zacząć od Was a nie od siebie

Otóż.
1.Mala ma skazę, dostaliśmy bebilon pepti, wczoraj dzięki temu spala lepiej.
2. do alergologa na nfz nie ma miejsc na caly nast. rok! udało mi się wyprosić wizyte prywatna.
3. TŻ wyjechal, jestem sama do piątku, stad moja nieobecność, zwyczanie nie mam czasu Blanka jest strasznie absorbująca, dzisiaj o 18 jadłam śniadanie
4. Byłyśmy dziiaj w poradni rehabilitacyjnej, dostałyśmy skierowanie ze względu na asymetrię w 4 tyg życia Niuni i dzisiaj okazało się, że nie ma co leczyc na dzień dzisiejszy! Mamy się pokazac za dwa miesiące.

Padam na twarz, odezwę się mam nadzieję jutro. Ale przyznam się że ledwo żyję...
2.
Stary 2013-06-18, 20:39   #3591
s i l v e r
Zakorzenienie

Co za masakryczny gorąc dziś był na dworze Nienawidzę takiej pogody. Szłam dziś do pracy i pare razy myślałam że zemdleje tak słabo i gorąco było mi..... ehhhh Mam już dosyć tej pogody a jeszcze dobrze się lato nie zaczęło.

Idę nadrabiać.
Stary 2013-06-18, 20:40   #3592
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

czyli mówisz, że ona się nadaje tak?
ale taki wkład co ona ma , daje uczucie suchości? w sensie jak długo?
i te wkładki co pokazałam nie będą do niej pasować, byłam na tej pieluszkarni, ale wolę jak by ktoś doświadczony wytłumaczy niż sama będę rozkminiać do jutra...

Stary 2013-06-18, 20:40   #3593
insolito
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=fvEAyvdXR_0 tu masz filmik o pieluszkach, przejrzyj pozostałe filmiki tej dziewczyny bo ona ma całą serię o tej tematyce

Stary 2013-06-18, 20:42   #3594
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dziewczyny zainteresowane pieluszkami napisałam w klubie ale dzis uciekam bo padam na ryjek nie nadrobie was pisze tylko tyle ze Julasek dzis jeczydło bylismy na usg głowki i ok wszystko jutro pediatra bo katarek ma a pozatym w sobote był idealne dziecko Kraków mu sie spodobał nawet dwie knajpy zaliczylismy i pierwszy raz jadlam w restauracji od porodu oczywiscie z cycem na wierzchu bo głodomór sie włączył a no i Tz w poniedziałek otworzył przewód doktorski a Julasem z nim wszyscy prof na wydziale nas zaczepiali nawet panie z dziekanatu cmokały do niego taka gwiazda był
Stary 2013-06-18, 20:51   #3595
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=fvEAyvdXR_0 tu masz filmik o pieluszkach, przejrzyj pozostałe filmiki tej dziewczyny bo ona ma całą serię o tej tematyce

dzięki popatrzę

fewcia, dajesz Blance na noc to pepti, czy caly czas? może dzięku temu będziecie miały lepsze nocki

Stary 2013-06-18, 20:51   #3596
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
hehe powiem Ci ze rano to chyba najlepsza pora dnia dla mojego synka bo jest w miare najgrzeczniejszy choc nie zawsze
wstajemy ok 7 rano wiec troche czasu mamy i sie wyrabiamy jutro jeszcze musze obiadek robic wiec nie wiem jak sie wyrobie ale tez planuje wczesnie wyjsc
Jeszcze obiad rano?
Nie zalamuj mnie
Mama na 5+ z Ciebie!!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Otóż.
2. do alergologa na nfz nie ma miejsc na caly nast. rok! udało mi się wyprosić wizyte prywatna.
3. TŻ wyjechal, jestem sama do piątku, stad moja nieobecność, zwyczanie nie mam czasu Blanka jest strasznie absorbująca, dzisiaj o 18 jadłam śniadanie
4. Byłyśmy dziiaj w poradni rehabilitacyjnej, dostałyśmy skierowanie ze względu na asymetrię w 4 tyg życia Niuni i dzisiaj okazało się, że nie ma co leczyc na dzień dzisiejszy! Mamy się pokazac za dwa miesiące.

Padam na twarz, odezwę się mam nadzieję jutro. Ale przyznam się że ledwo żyję...
2.
A co z Twoim kp?

Super, ze nie ma juz asymetrii!!!

Sniadanie o 18? Kochana, wykonczysz sie, mialas dbac o siebie

mika, z czego TZ sie doktoryzuje?

TZ juz 2 raz zapytal mnie czy ide sie kapac.
Albo smierdze, albo bedzie , takze do jutra

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-06-18 o 20:52
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:53   #3597
meduzza
Zadomowienie

Nadrobione
Dzisiaj od rana wku*w bo poszłam pobrać sobie krew a tam ludzi od groma, tylko weszłam i mówie: o nie, tak się nie będziemy bawić... I se poszłam Poźniej kawka z psiapsiółą, spacery i tak zleciało.
Cytat:
Witaj na świecie Grzesiu
Cytat:
Nawet podczas karmienia ładne fotki cyka. Pięknie!
Cytat:
Jesliby nie przyznali, to przymusowa deportacja, wysoka kara pieniezna i zakaz wjazdu do Japonii na kolejnych 10lat. Nie wspomne o problemach przy kolejnym ubieganiu sie o wize.
To, czego ja sie obawialam, to podejrzenia o falszywe malzenstwo. 9z10 malzenstw miedzynarodowych w Japonii jest zawartych dla korzysci finansowych. Zwlaszcza w przypadku, gdy tz jest lekarzem, to wyglada to podejrzanie.
Nawet sobie nie wyobrazasz, w jakich szczegolikach musielismy w zeszlym roku udowadniac, ze naprawde para jestesmy.
Teraz Yae bardzo wplynela na przyznanie mi wizy, ale mogli roczna a dostalam maksymalna. Raz, ze formalnosci, dwa ze koszty, a trzy ze sprobuj nie zdarzyc z podaniem.
Czyli za 3 lata moge sie starac o prawo dozywotniego pobytu w Japonii lub obywatelstwo.
Ojej, to nie ma żartów w takim razie, dobrze, że nie robili Ci większych problemów.
Cytat:
mój samolocik <3

chciałam go nagrać jak pełza ale skubaniec nie chciał wtedy
Genialny!! W ogóle Pietraszko to taki pocieszny chłopina
Cytat:
[/COLOR]http://pl.easysleep.info/ widziałyście?
Taaaak ale na moją nie działają.
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakiej kolejnosci dajcie warzywka/owoce? Marchew pierwsza co pozniej? Moge podac tak np. marchew, ziemniak-marchew( te dwie rzeczy juz jedlismy),a teraz japco czy lepiej warzywo jakies?
Ja sobie postanowiłam, że przerobię wszystkie warzywa i ich kombinacje a wtedy owoce (za ok. miesiąc). Dziś jadłyśmy zielony groszek-jak wpieprzała!!!! Bo dynia i ziemniak to masakra była a to zajadała tak, że szok
Cytat:

Sylwia Was pozdrawia i przesyla buziaki z Bartulem.
Zepsul jej sie komp i nie wie, kiedy wejdzie, bo nie ma kto naprawic, a na tel nie ma neta.
Juz ja nosi bez wizazu

(czerwony njusik, co? )
Pozdrawiamy Ale żeś narobiła stresa z tym czerwonym newsem
Cytat:
Ale jestem z.☠☠☠isty!
Jaki kubrak ma fajny i skiety
Cytat:
Cześć

Melduję, że żyję Mam do nadrobienia ponad 15 stron Najpierw was poczytam, potem napiszę co u nas. Powiem tylko tyle:jest ciężko.

Cytat:
i na zakonczenie tego jakże owocnego posta wrzucam filmik jaki mi przed chwilką tż podesłał, tak niewiele, a taka radość

http://www.youtube.com/watch?feature...v=fHt4X94jBKI#!
Ojeeej, już się nie mogę doczekać jak nasze tak będą się bawić

Ale upau, co? Ja tam wychodzę na spacery-ławka i opalanie Do tego codziennie jakiś trening (staram się, zobaczymy ile pociągnę) i będzie git

Mam pytanie: Czy mogę się spóźnic 10 dni z 2 dawką pneumokoków??
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:55   #3598
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ale niespodziewajka fajna

Cytat:
Mam pytanie do mam ktore kapia dzieci w prawdziwnej wannie? co robicie z dzieciem po kapieli? lecicie z nim do pokoju czy ogarniacie go w lazience na podlodze?
ja kładę przewijak na koszu na bieliznę i na to ręcznik, zawijam i sru do pokoju

Cytat:
jaka malizna kochana dobrze, że zdrowy

Cytat:
Jesliby nie przyznali, to przymusowa deportacja, wysoka kara pieniezna i zakaz wjazdu do Japonii na kolejnych 10lat. Nie wspomne o problemach przy kolejnym ubieganiu sie o wize.
To, czego ja sie obawialam, to podejrzenia o falszywe malzenstwo. 9z10 malzenstw miedzynarodowych w Japonii jest zawartych dla korzysci finansowych. Zwlaszcza w przypadku, gdy tz jest lekarzem, to wyglada to podejrzanie.
Nawet sobie nie wyobrazasz, w jakich szczegolikach musielismy w zeszlym roku udowadniac, ze naprawde para jestesmy.
Teraz Yae bardzo wplynela na przyznanie mi wizy, ale mogli roczna a dostalam maksymalna. Raz, ze formalnosci, dwa ze koszty, a trzy ze sprobuj nie zdarzyc z podaniem.
Czyli za 3 lata moge sie starac o prawo dozywotniego pobytu w Japonii lub obywatelstwo.
ale zachodu z tym, dobrze, że się udało

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Laski;p skonczylam sesje!! teraz musze sie kuc do obrony - 9 lipca!! i wakacje!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Elllmi planujesz z Fifkiem Słowację we wakacje?
chielibyśmy do Popradzkiego Plesa, bo jak byłam w ciąży, to też byliśmy i fajnie tam jest, można wózkiem dojechać, więc na początek młody się może oswoić z górami

Cytat:
http://pl.easysleep.info/ widziałyście?
dawno temu wrzucałam tutaj

Cytat:

Sylwia Was pozdrawia i przesyla buziaki z Bartulem.
Zepsul jej sie komp i nie wie, kiedy wejdzie, bo nie ma kto naprawic, a na tel nie ma neta.
Juz ja nosi bez wizazu

(czerwony njusik, co? )
ale mi się ciążowe niusy przypomniały Sylwia w życiu nie nadrobi

Cytat:
i na zakonczenie tego jakże owocnego posta wrzucam filmik jaki mi przed chwilką tż podesłał, tak niewiele, a taka radość

http://www.youtube.com/watch?feature...v=fHt4X94jBKI#!
genialni są

Cytat:
a jakie dokładnie? skąd to wiesz??
wklejam poniżej; a wiem, bo pisałam do nich, czy jest możliwość kupienia któregoś z wzorów, które są dostępne na stronie USA, no i te 4 mają być
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Standard_Ikat_large.jpg (27,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Standard_Grey_Elephants_large.jpg (22,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FB_toddler_patch1_large.jpg (31,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FB_Standard_brown_elephants_large.jpg (31,6 KB, 22 załadowań)

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:57   #3599
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze obiad rano?
Nie zalamuj mnie
Mama na 5+ z Ciebie!!

A co z Twoim kp?

Super, ze nie ma juz asymetrii!!!

Sniadanie o 18? Kochana, wykonczysz sie, mialas dbac o siebie

mika, z czego TZ sie doktoryzuje?

TZ juz 2 raz zapytal mnie czy ide sie kapac.
Albo smierdze, albo bedzie , takze do jutra
Robi dr na wydziale odlewnictwa tak jak ja a temat zapewnienie jakosci metalurgicznej z wykorzystaniem programów symulacyjnych jakoś tak
Stary 2013-06-18, 20:58   #3600
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Otóż.

2.

Dobrze, że niema asymetrii i noc ładniejsza
Biedna jesteś, musisz o siebie dbać, niech mąż szybko wraca bo się wykończysz
Trzymaj się

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości