Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 15:10   #4261
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mysia -Sofia na.ropiejace oczko miala masc i krople, do tego masowalam jej nosek z tej strony co ropiejace oczko. Po tygodniu przeszlo a juz sie balam, ze trzeba bedzie kanalik lzowy przeplukiwac jej.w szpitalu.

Motyl.wspolczuje Ci bardzo. Coz za ironia losu. Decydujesz,ze kp musi pojsc w odstawke, a.piersi jak na zlosc zafundowaly Ci drugi nawal mam nadzieje,ze szybko sie sytuacja unormuje, a mleczko oddaj do.banku mleka

Humpback wielkie gratulacje! Ignas wzial wszystkich z zaskoczenia

Ada, Diabli, Nuna nie widze zdjec na tej.durnej aplikacji bede musiala nadrobic w domu same zdjecia (glupie to, moge wstawic zdjecie a nie moge zobaczyc :wtf: )

U.nas dzis spokojniej. Kisimy sie w szpitalu ale.przynajmniej lekki.wiaterek przez okno.wpada. Sofia miala zmieniany wenflon ale bardzo dzielnie to zniosla. Wrocila do nas bez placzu. Pojadla trochr.i teraz spi.
Probujemy od dzis delicol. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Brzuszek meczy ja juz o kazdej porze jak zobaczymy jak dziala delicol to wlaczymy tez herbatke ulatwiajaca trawienie. Do tego dostaje dicoflor 2 x dziennie, ze wzgledu na.antybiotyk (a mimo to chyba ma biegunke... ) Moze jakos przy ich pomocy dotrwamy do czasu az jej zoladeczek.bedzie juz dzialal bez problemu.

Diabli, personel tu w szpitalu podejscie ma.przedpotopowe. Nic nie radza,,nie sugeruja, jak pytam czy dopajac to mowia,ze glukoza, jak pytan ile to.mowia, ille Pani uwaza. Skad ja.mam.niby.wiedziec?? Ale spoko. W razie czego.mam.przygotowana wode, ale.poki co piers daje.rade. Ciemiaczko nie jest.wklesle.juz.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dobrze, że Sofia tak to znosi Jeszcze troszkę i pójdziecie do domku.
A co do mleka to Ja ją karmię butlą i czuję w jednym momencie jak mi eksplodują cyce i leci mleko, aż po kostki Jak to podświadomość działa...

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
nie powinien, bo wytwarzasz przeciwciała, które walczą z chorobą, a mały wypija je z mlekiem

ja dziś obudziłam się z bólem, a raczej pieczeniem kręgosłupa i temperaturą ponad 38 stopni byłam na pogotowiu i mam zapalenie piersi, chyba mój mały ssacz nie wyciąga ze mnie całego mleczka lekarka mówiła żeby mimo temperatury przystawiać małego do piersi, jak dziś mi nie przejdzie o od jutra antybiotyk
Myślałam, że jak w ogóle się nie ściąga, ani dziecko nie je to wtedy może się zrobić stan zapalny...Kurcze, a ja tak łażę z tymi pełnymi cycami, by jak najmniej odciągać by nie nakręcać

Choć udało mi się dziś raz ją nakarmić z cyca bez chluśnięcia

Bańka ale on już jest duży, jejuuu ale ten czas leci. Szok. I na zdjęciu wygląda na bardzo grzecznego
Powiedz mi kupa przy mm jest taka gęsta jak hmm no nie wiem plastelina? Choć może przy każdym mleku inaczej. Mamy gęste mleko to i kupy może takie są...

Co kupujecie tatusiom na dzień Taty ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 15:18   #4262
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Motyl aż 750ml odciągnęłaś? Ja najwięcej ile wydoiłam to 100ml...

Hump gratulacje
Stary 2013-06-22, 15:46   #4263
Magiusa
Zakorzenienie

co macie na obiad?
Bo ja pustkę w głowie i nie wiem co jeść...zaraz zostanę o samym chlebie i wodzie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:01   #4264
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny, ale moje dziecko dało występ
Mieliśmy gości z okazji imienin i był taki wujek Młodej 8 letni i młoda tak go sobie upatrzyła, że non stop sie śmiała do Niego i nawet na głos. Nie mogłam uwierzyć, a ona przez 2 godziny bite gadała z nim, śmiała się do Niego. Szok
A później pomagał nam przy kąpieli a młoda leżąc na brzuchu, przez 10 minut trzymała głowę wysoko, na przedramionach, nawet jej się nie kiwała i wpatrywała się w Niego. Normalnie nie mogę wyjść z szoku.
super

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
mam pytanie spicie przy otwRtych oknach? Bo my tak i nieveiem czy dobrze czy nie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi... Zawaliło mi gardło:-/ jakie prawdopodobieństwo,że Tymek się zarazi ode mnie?
nie pomogę, mam ten sam problem ... wczoraj i całą noc ból gardła, dziś katar taki że zużyłam już z 10 paczek chusteczek. wykupiłam pół apteki bo łeb mi pęka z bólu ... dobrze że u mamy jestem to się zajmuje trochę Przemkiem. ja mimo że spał ładnie w nocy zwlekłam się z łóżka z trudem o 12 :|
ale miałam iść na imprezę na którą czekałam pół roku i może pójdę na dwie godzinki spotkać się ze znajomymi ale nie potaniam na pewno :/

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Wklejam post ze zdjęciem Julki od nuny
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3013
piękna

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

Mój synek ma dziś 7 tygodni matko jak ten czas leci całe dnie spędzam w domu, czasem mnie odwiedzi mama, po południu ewentualnie wyjde z nim na spacer... Mały jest grzecznym maluszkiem, rośnie zdrowo, ma już 63 cm Jednak czasami mi się nudzi, wciaz te same czynności Jedyną ,,rozrywką" jest czytanie gazet i ksiażek jak się uda i mały śpi. Muszę gdzieś wyjść, marzą mi sie jakieś małe zakupy w drogerii, albo basen Wy też tak spędzacie dni?

Jeszcze jedno pytanie: czy Wasze maluszki też mają niemal całą główke w potówkach? Mój ma nawet na uszach! we włosach też a moim zdaniem wcale go nie przegrzewam, od paru dni to tylko pampers i koszulka z krótkim rękawem, czasem skarpetki
potówek nie ma
a co do dni ... mniej więcej tak, ale ja sobie dni urozmaicam - zostawiam Młodego z mężem jak ma czas i idę na zakupy czy spotykam się z kimś

Cytat:
To jest drugi 1000 zł dla rodziny, która pobiera zasiłek na dziecko. Czyli ogólnie mówiąc, żeby dostać drugi 1000 zł dochód nie może przekroczyć 539 zł lub 623 zł (netto) przy dziecku niepełnosprawnym na osobę w rodzinie.
Annoxe i Magiusa to nie do końca tak - tłumaczę na szybko bo mi się chyba zaraz P. obudzi a mama się położyła i nie chcę żeby wrzeszczał.
my dostaliśmy ten dodatkowy tysiak i zasiłek 77 zł miesięcznie - moje zarobki to 1800 brutto, mąż bez pracy, dzieli się to na 3 osoby - z dzieckiem.
Maksymalnie nasz dochód na jedną osobę w rodzinie możemy przekroczyć o 77 złotych. Czyli w pierwszym przypadku jest 539 zł + 77 zł da nam 616 złotych na osobę.

u nas przekroczyło trochę te 539 zł i dostaliśmy

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
wkleje wam jakieś zdjatka..miałam to wczoraj zrobic ale udało mi się tylko na chwile na stary wątek do dziewczyn zajrzec..i potem już nie dało rady....
pierwsze dwa sa ze szpitala..Gabrys 12 godzin zycia ...dwa kolejne dzisiaj rano..
cudo malutkie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Przekazuje wiesci od hump

"hej, dzis o 8.20 przez cc urodzil sie Ignas 52 cm i 3060 g szczescia. Troche pokrzyczal, teraz odsypia, a ja czekam az przeniosa nas na oddzial"

Macie tez pozdrowienia
gratulacje !!! czekamy na kolejne wieści

Cytat:
Laski 2 szybkie pytanka mam

Mlodemu oczko ropieje,znaczynie jestzaczerwienione tylko poklejone zolta wydzielina.przemywam sola fizjologiczna i gazikiem jalowym, jak nie minie do poniedzialku to go wezme do lekarza.przerabialyscie to moze?

Drugie pytanko mlody ma 2 tygodnie dzis, myslicie ze mozna go zabrac do galerii na chwile? Jest wystawa lego i chcielismy sie wybrac, a planowalam mu oszczedzic marketow przez pierwszy miesiac, ale upierdliwe jest ciagle rozdzielanie sie z mezem:/ kiedy mlodych zabralyscie na zakupy pierwszy raz?
1. tak, dostał krople od pediatry, to normalne, po tym czym zakrapiają w szpitalu oczka niektóre dzieciaczki tak mają.

2. po 1,5 tyg pojechaliśmy do CH na zakupy a wcześniej spacery były

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:02   #4265
banka26
Zakorzenienie

Motyllek moj do tej pory robil taka dosyc mieka od2 dni ma taka plasteline a dzisiaj nic jeszcze odpukac dzisiaj dlugo sam lezal jak go brzuch nie boli to jest super
A dzisiaj zobaczylam ze prawie cala gondole zajmuje poszedl mi w dlugosc a nir w grubosc hee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:13   #4266
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Motyllek moj do tej pory robil taka dosyc mieka od2 dni ma taka plasteline a dzisiaj nic jeszcze odpukac dzisiaj dlugo sam lezal jak go brzuch nie boli to jest super
A dzisiaj zobaczylam ze prawie cala gondole zajmuje poszedl mi w dlugosc a nir w grubosc hee
fajny ten Twój synek i faktycznie mega długi , niedługo będziecie musieli się przesiąść do spacerówki, bo gondola już ledwo ledwo wystarcza
mój ma dopiero niecałe 60cm, a w gondoli full miejsca

magusia - ja dzisiaj zrobiłam gotowane klopsiki z indyka w sosie śmietanowo-koperkowym z ryżem i sałatą
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:31   #4267
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:

"hej, dzis o 8.20 przez cc urodzil sie Ignas 52 cm i 3060 g szczescia. Troche pokrzyczal, teraz odsypia, a ja czekam az przeniosa nas na oddzial"

Macie tez pozdrowienia
super Gratulacje
ciekawe dlaczego było cc??
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:31   #4268
iwona335
Zakorzenienie

mamusie mam rozumieć ze te dziewczyny nie urodziły jeszcze czy po prostu nie pisza??

szczesliwa25 - Synek tp. 06.06.2013 (Staś)
joooasia (Asia) - Synek tp. 14.06.2013 (Jaś)
NoBoTak - Synek tp. 20.06.2013 (Leon)

tak srednio Was tu "znam" wiec jak cos to nie bądźcie złe

ja mam dzisiaj dosyc brzucha, bolą mnie nogi, puchna i mam dziwne plamy na twarzy pod nosem juz odliczam dni...

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-06-22 o 16:32
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:55   #4269
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Mlodemu oczko ropieje,znaczynie jestzaczerwienione tylko poklejone zolta wydzielina.przemywam sola fizjologiczna i gazikiem jalowym, jak nie minie do poniedzialku to go wezme do lekarza.przerabialyscie to moze?

Drugie pytanko mlody ma 2 tygodnie dzis, myslicie ze mozna go zabrac do galerii na chwile? Jest wystawa lego i chcielismy sie wybrac, a planowalam mu oszczedzic marketow przez pierwszy miesiac, ale upierdliwe jest ciagle rozdzielanie sie z mezem:/ kiedy mlodych zabralyscie na zakupy pierwszy raz?
1. Kuzynka przerabiała, byli na IP z Małą, coś kropiła i przeszło, natomiast kuzynka mówiła, że jej znajomej dziecku też ropiało, kombinowali, ale okazało się, że kanaliki łzowe przetkane i ma mieć przepłukiwane oczko
Cytat:
Mój się śmieje, że może dostać Samsung Galaxy S4, na co ja "poczekaj z 5 lat to ci młoda narysuje"

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 17:27   #4270
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
A i nosimy juz body 68 polowy 62 nawet nie zalozyl spiochy 62 na styk sa a niektore zamale

Rośnie Ci facet;-

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
super

nie pomogę, mam ten sam problem ... wczoraj i całą noc ból gardła, dziś katar taki że zużyłam już z 10 paczek chusteczek. wykupiłam pół apteki bo łeb mi pęka z bólu ... dobrze że u mamy jestem to się zajmuje trochę Przemkiem. ja mimo że spał ładnie w nocy zwlekłam się z łóżka z trudem o 12 :|
ale miałam iść na imprezę na którą czekałam pół roku i może pójdę na dwie godzinki spotkać się ze znajomymi ale nie potaniam na pewno :/

piękna

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

potówek nie ma
a co do dni ... mniej więcej tak, ale ja sobie dni urozmaicam - zostawiam Młodego z mężem jak ma czas i idę na zakupy czy spotykam się z kimś

Annoxe i Magiusa to nie do końca tak - tłumaczę na szybko bo mi się chyba zaraz P. obudzi a mama się położyła i nie chcę żeby wrzeszczał.
my dostaliśmy ten dodatkowy tysiak i zasiłek 77 zł miesięcznie - moje zarobki to 1800 brutto, mąż bez pracy, dzieli się to na 3 osoby - z dzieckiem.
Maksymalnie nasz dochód na jedną osobę w rodzinie możemy przekroczyć o 77 złotych. Czyli w pierwszym przypadku jest 539 zł + 77 zł da nam 616 złotych na osobę.

u nas przekroczyło trochę te 539 zł i dostaliśmy

cudo malutkie

gratulacje !!! czekamy na kolejne wieści

1. tak, dostał krople od pediatry, to normalne, po tym czym zakrapiają w szpitalu oczka niektóre dzieciaczki tak mają.

2. po 1,5 tyg pojechaliśmy do CH na zakupy a wcześniej spacery były
No to się obie zasmarkałyśmy.głowa mi też dokucza,nos zawalony i mam dość:-/

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
mamusie mam rozumieć ze te dziewczyny nie urodziły jeszcze czy po prostu nie pisza??

ja mam dzisiaj dosyc brzucha, bolą mnie nogi, puchna i mam dziwne plamy na twarzy pod nosem juz odliczam dni...
joasia i nobotak odzywają się i nadal w dwupaku. Szczęśliwa nam zaginęła jeszcze w maju:-/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 17:43   #4271
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Powiedzcie mi... Zawaliło mi gardło:-/ jakie prawdopodobieństwo,że Tymek się zarazi ode mnie?

mnie zaraz po powrocie do domu dopadl katar i straszny kaszel. polozna stwierdzila, ze malej na pewno nie zaraze, bo w mleku sa przeciwciala. no i faktycznie kaszlu nie było. katar sobie wmówiliśmy...bo to było ulewajace się mleczko także kuruj się mamuska! zdrowka

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
A co do opisu na wypisie, to oni każde cięcie muszą dokładnie uzasadnić, czasem nawet na wyrost. No i tak sobie tłumaczę, że skoro konieczne jest cięcie, to zagrożenie niedotlenieniem jest zawsze. Czy to owinięcie pępowiną, czy brak postępu porodu, czy spadek tętna dziecka...
dlatego mój gin tak bardz potrzebowal "podkładek" do cesarki im więcej opinii na tak tym spokojniem może spac hehe.
do szpitala miałam się stawic konkretnego dnia - w wypisie adnotacja: przyjeta z bolami

Cytat:
Dzień dobry, melduję wykonanie zadania, dobrnęłam do 40 tc.
finiszujesz. jeszcze tylko dotrzeć do mety-porodówki i będziesz mogla oblewać

Cytat:
Jenny, mam prośbę. Dałoby radę wrzucić post diabli o zamrażaniu mleka do pierwszego postu?

Na pewno będę tego kiedyś szukać i już teraz wiem, że nie znajdę.

Podaję link do tego posta: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=41425026&p ostcount=4125

No i oczywiście diabli dziękuję za porcję wiedzy.
proszę bardzo i fajnie, ze komus się moje szpiegostwo przydalo. tak z ciekawości zapytam, jaka masz temp. w zamrażarce? u mnie srednio -20st.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hejka, dzisiaj znowu nie śpimy od 5.00.

Przeszliśmy na pampersy 2 - powinniśmy to zrobić z tydzień temu tak na prawdę, bo już ją trochę 1 obciskały, ale mi wszyscy mówili, że przecież aż tak nie urosła, a g.... prawda, teraz nie ma żadnych odcisków i widać, że jej lepiej jest..
widze, ze tez po miesiącu zmieniacie rozmiar. my tez! i choć dwojki wydaja mi się jeszcz dość duże, to jedynki już uciskają.
wrzucalas fotke malej? bo jakos w tym gąszczu maluchow nie kojarze

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o pieluchy wielo, to pierwsze probyza nami, byla nawet kupa. Na razie jedziemy ba zmiane z pampkami. Czekam az kikur odpadnie, bo one jednak troche duze sa.
Kapiel w wiaderku to rewelacja. Maly jest przeszczesliwy, jak sie pluska, az zal go wyciagac. Dopiero przy qycieraniu drze sie jak maly wyk.
a masz porównanie wanienka-wiaderko? bo Twoja fotka wiaderko baaardzo mnie kusi do zakupu wiadra Nela uwielbia kapiele, w wanience strzela superowe miny, przysypia i widać, ze jest naprawdę zrelaksowana...może wiaderko dostarczyloby jej jeszcze więcej frajdy?

a wielorazowki- używacie papierkow na kupy? u nas wlasciwie co zmiana pieluchy to kupa, dopiero od niedawna pojawiają się zasikane pieluszki. zastanawiam się czy wielorazowki daja rade w spotkaniu z takimi rzadkimi kupami

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Głupia pipa. No i drugie zdanie wszystko łagodzi.

Wklejam post ze zdjęciem Julki od nuny
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3013
Nuna! gratulacje. Cudna Juleczka, taka wyczekiwana niunia tyle strachu Wam napedzila podczas tych 9 miesiecy i jeszcze ciezki porod?oj to teraz panienka musi się bardzo starac żeby mamie wynagrodzić te ciężkie czasy buziaki. aaa i wielki foch , ze chwalisz się "u konkurencji", a później tu

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-06-22 o 22:04
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 17:48   #4272
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Jezu dziewczyny, ale moje dziecko dało występ
Mieliśmy gości z okazji imienin i był taki wujek Młodej 8 letni i młoda tak go sobie upatrzyła, że non stop sie śmiała do Niego i nawet na głos. Nie mogłam uwierzyć, a ona przez 2 godziny bite gadała z nim, śmiała się do Niego. Szok
A później pomagał nam przy kąpieli a młoda leżąc na brzuchu, przez 10 minut trzymała głowę wysoko, na przedramionach, nawet jej się nie kiwała i wpatrywała się w Niego. Normalnie nie mogę wyjść z szoku.
spodobał się wujek

Cytat:
Nuna Julka cudna jest!!!:-*

Pytałam prędzej o to moje przeziębienie,ale chyba nikt nie zauważył:-P;-)
Gardło mnie boli,z nosa się leje. Jak uchronić małego by nie podłapał ode mnie?

ja słyszałam ze w mleku są przeciwciałą i nie zarazisz, ale nie wiem...

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość

ale mi sie godziny porąbały przez to wczesne wstawanie nigdy w weekend nie wstawalam o 5 i zaczynalam sprzątać masakra ale maly nie spal tylko leżał wiec sie wzielam za pranie no i cos mi sie ubzilo ze jest po 13 wiec zaczelam szykowac obiad a tu patrze na zegarek 10.22 no nic obiad bedzie jako drugie śniadanie
to ja mam zupełnie odwrotnie.. z łóżka zwlekłam się koło 11 a śniadanie zjadłam o 12.30...

Cytat:
A u mnie przewrotność losu. Młoda dalej chlusta po moim jedzeniu. Podawanie AR przed moim mlekiem też nie wiele pomaga, jedynie butla AR powoduje, że wszystko zostaje w brzuszku. A ja odciagam laktatorem by sobie ulżyć, ale kuźwa mam nawał ;( Cycki są pełne po 30 minutach. Gdy karmię małą z butli tryskają na odległość jak podniesie się koszulkę, wszystko jest zalane. A od 6 rano ściagnęłam 750 ml ręcznym laktatorem, który wcześniej był do dupy. W 10 minut mam pełny laktator. Naciskam raz bądź dwa i to mleko leci ciurkiem. Wyć mi się chce
moze zamróź.. kurcze szkoda tego mleczka...

Cytat:

Macie tez pozdrowienia
o kurcze, a ona ostatnio torby nie zaczęła pakować??
gratulacje!!

Cytat:

co do drugiego ja poszłam jak skonczył 2 tygodnie, albo półtorej.. poszłam z nim po staniki do karmienia...

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
To może puść ale poproś by nie pił za dużo?
Choć taka prośba może być różnie potraktowana. U nas w przeddzień wyjścia mojego i Darusia ze szpitala TŻ urządził opijanie Młodego. I też mu mówiłam by za dużo nie pił. W rezultacie jak dzwoniłam kolejnego dnia o 10:00 to nie odbierał, więc dzwoniłam do sąsiadów by go budzili. Oddzwonił mega zachlanym głosem, a jak po nas przyjechał do szpitala koło 12:00 to przywiózł każdy ciuszek w innym rozmiarze łącznie z rozmiarem 74
Ale byłam zła
to i tak nieźle.. mój zrobił takie pępkowe ze do mnie przyjechał dopiero o 19...

Cytat:
co macie na obiad?
Bo ja pustkę w głowie i nie wiem co jeść...zaraz zostanę o samym chlebie i wodzie.
dzisiaj rosół i kurczak..

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
proszę bardzo i fajnie, ze komus się moje szpiegostwo przydalo. tak z ciekawości zapytam, jaka masz temp. w zamrażarce? u mnie srednio -20st.[/QUOTE]

a u mnie się ustawia temperaturę, chyba od -17 do -25

No i mamy skok rozwojowy 5 tygodnia.. normalnie jak z katalogu.. wszystkie objawy się zgadzają http:// rodzicetomy. pl/article/post/4/
trzeba spacje usunac bo zakrywalo adres..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-06-22 o 17:59
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 17:53   #4273
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie mamusie
sharp dzięki za odpowiedź dotyczącą spania córeczki... chyba jako jedyna

Mój synek ma dziś 7 tygodni matko jak ten czas leci całe dnie spędzam w domu, czasem mnie odwiedzi mama, po południu ewentualnie wyjde z nim na spacer... Mały jest grzecznym maluszkiem, rośnie zdrowo, ma już 63 cm Jednak czasami mi się nudzi, wciaz te same czynności Jedyną ,,rozrywką" jest czytanie gazet i ksiażek jak się uda i mały śpi. Muszę gdzieś wyjść, marzą mi sie jakieś małe zakupy w drogerii, albo basen Wy też tak spędzacie dni?
zawsze planowałam, ze dzień dziecka musi być z góry ustalony - plan dnia którego się sztywno trzymamy teraz trochę wyluzowałam w tej kwestii. oczywiście mala ma mniej więcej te same pory kapieli, karmienia, spaceru...ale nie narzucam sobie takiej monotonii. jeśli mam ochote isc na spacer 3 razy dziennie, bo swieci slonce to korzystamy. staram się tez myslec o sobie, głupie wyjście do sklepu (choćby po warzywa ) staje się atrakcja. mala zostaje na moment z tata, a ja pedze jak na skrzydłach po drodze zazwyczaj spotkam kogos znajomego...drogeria, fryzjer albo basen? dlaczego nie! przecież to 2-3 godziny i spokojnie możesz się wyrwac na male wagary
jestem dumna z mojego tz, bo po powrocie z pracy sam jest chętny i namawia mnie na wspólny spacer, planujemy wypad do kina - zamiast późnych seansow jak kiedyś pojdziemy na 18 do 20 babcia zajmie się mala (spacer ), a później wrócimy do naszego planu i będzie kapiel itd. wszystko się da, wystarczy dobry plan. ksiazke czy gazete proponuje zabrać ze sobą na spacer!

Cytat:
Jeszcze jedno pytanie: czy Wasze maluszki też mają niemal całą główke w potówkach? Mój ma nawet na uszach! we włosach też a moim zdaniem wcale go nie przegrzewam, od paru dni to tylko pampers i koszulka z krótkim rękawem, czasem skarpetki
u nas potowek brak, ale mala od urodzenia ma na nosku kilka białych kropeczek-pryszczykow :P nie wiem co to. wczoraj jeden stal się bardziej bialy i dzisiaj już go nie ma. czekam az kolejne "dojrzeją". orientuje się ktoras co to takiego? zapomniałam zapytać pediatrę.
Stary 2013-06-22, 18:04   #4274
maarchewka
Zakorzenienie

hmmm i chyba zaczyna się też ciemieniucha... tzn z czoła schodzi małemu skóra, więc albo się opalił na spacerze albo to to?? Czym to pielęgnować??
Słyszałam ze olejuszka, ale nie wiem co to??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 18:07   #4275
joooasia
Raczkowanie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Hump, gratulacje! No i to jest ta, co miała rodzić ostatnia

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

Jestem, jestem. Wczoraj miałam gorszy dzień, więc się nie odzywalam. Dalej oczywiście w dwupaku... Już nawet mąż mi wczoraj powiedział: "oddaj mi syna!"
też bardzo puchnę, ledwo dycham w te upały... Jeszcze dzisiaj będę łazić po schodach, żeby w poniedziałek Jaśko już wyszedł...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 18:12   #4276
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ksiazke czy gazete proponuje zabrać ze sobą na spacer!

u nas potowek brak, ale mala od urodzenia ma na nosku kilka białych kropeczek-pryszczykow :P nie wiem co to. wczoraj jeden stal się bardziej bialy i dzisiaj już go nie ma. czekam az kolejne "dojrzeją". orientuje się ktoras co to takiego? zapomniałam zapytać pediatrę.
heheh u nas książki odpadają, Młody marudzi jak tylko wózej stanie w miejscu no chyba że mocno zaśnie ale rzadko się to zdarza

nie pamiętam jak to się zwie ale P. też miał kropy i zniknęły

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
hmmm i chyba zaczyna się też ciemieniucha... tzn z czoła schodzi małemu skóra, więc albo się opalił na spacerze albo to to?? Czym to pielęgnować??
nawilżaj i wyczesuj miękką szczoteczką.
http://www.skarbmatki.pl/produkty/my...wke/olejuszka/

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 18:36   #4277
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Motyl aż 750ml odciągnęłaś? Ja najwięcej ile wydoiłam to 100ml...

Hump gratulacje
Ale nie jednorazowo a od 6 do 12 łącznie.

Cytat:
A to u nas od razu taka ciastolina. Na jakim mleku jesteście? Bo to pewnie od tego zależy.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

1. Kuzynka przerabiała, byli na IP z Małą, coś kropiła i przeszło, natomiast kuzynka mówiła, że jej znajomej dziecku też ropiało, kombinowali, ale okazało się, że kanaliki łzowe przetkane i ma mieć przepłukiwane oczko

Mój się śmieje, że może dostać Samsung Galaxy S4, na co ja "poczekaj z 5 lat to ci młoda narysuje"
Albo jak dostanie zabawkowy to da tacie

Cytat:
spodobał się wujek

ja słyszałam ze w mleku są przeciwciałą i nie zarazisz, ale nie wiem...

to ja mam zupełnie odwrotnie.. z łóżka zwlekłam się koło 11 a śniadanie zjadłam o 12.30...

moze zamróź.. kurcze szkoda tego mleczka...

o kurcze, a ona ostatnio torby nie zaczęła pakować??
gratulacje!!

co do drugiego ja poszłam jak skonczył 2 tygodnie, albo półtorej.. poszłam z nim po staniki do karmienia...

to i tak nieźle.. mój zrobił takie pępkowe ze do mnie przyjechał dopiero o 19...

dzisiaj rosół i kurczak..

proszę bardzo i fajnie, ze komus się moje szpiegostwo przydalo. tak z ciekawości zapytam, jaka masz temp. w zamrażarce? u mnie srednio -20st.

No i mamy skok rozwojowy 5 tygodnia.. normalnie jak z katalogu.. wszystkie objawy się zgadzają http:// rodzicetomy. pl/article/post/4/
[/QUOTE]

A co do skoku jak chce być przy cycu to niech ciągnie i rozkręca mamie laktację

Nie wiem czy jest sens zamrażać...Nie mam w czym. Musiałabym kupić woreczki, tylko nie wiem czy ma sens bo dziecko im starsze to ma inne zapotrzebowania.
Ale dziewczyny na forum kp napisały mi, że może płakać przy piersi z powodu bólu brzuszka. I chyba tak jest, bo biedna całymi dniami i nocami się pręży na kupę. A dziś taką uwaliła, że masakra...

Cytat:
Jak na czole, to posmaruj tłustym kremem i zetrzyj tetrą. My tak zrobiliśmy i mieliśmy spokój.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 18:42   #4278
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
mnie zaraz po powrocie do domu dopadl katar i straszny kaszel. polozna stwierdzila, ze malej na pewno nie zaraze, bo w mleku sa przeciwciala. no i faktycznie kaszlu nie było. katar sobie wmówiliśmy...bo to było ulewajace się mleczko także kuruj się mamuska! zdrowka

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

dlatego mój gin tak bardz potrzebowal "podkładek" do cesarki im więcej opinii na tak tym spokojniem może spac hehe.
do szpitala miałam się stawic konkretnego dnia - w wypisie adnotacja: przyjeta z bolami

Jenny, mam prośbę. Dałoby radę wrzucić post diabli o zamrażaniu mleka do pierwszego postu?

Podaję link do tego posta: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=41425026&p ostcount=4125

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

widze, ze tez po miesiącu zmieniacie rozmiar. my tez! i choć dwojki wydaja mi się jeszcz dość duże, to jedynki już uciskają.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

a masz porównanie wanienka-wiaderko? bo Twoja fotka wiaderko baaardzo mnie kusi do zakupu wiadra Nela uwielbia kapiele, w wanience strzela superowe miny, przysypia i widać, ze jest naprawdę zrelaksowana...może wiaderko dostarczyloby jej jeszcze więcej frajdy?

a wielorazowki- używacie papierkow na kupy? u nas wlasciwie co zmiana pieluchy to kupa, dopiero od niedawna pojawiają się zasikane pieluszki. zastanawiam się czy wielorazowki daja rade w spotkaniu z takimi rzadkimi kupami

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Nuna! gratulacje. Cudna Juleczka, taka wyczekiwana niunia tyle strachu Wam napedzila podczas tych 9 miesiecy i jeszcze ciezki porod?oj to teraz panienka musi się bardzo starac żeby mamie wynagrodzić te ciężkie czasy buziaki. aaa i wielki foch , ze chwalisz się "u konkurencji", a później tu [/QUOTE]

Cytat:

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
heheh u nas książki odpadają, Młody marudzi jak tylko wózej stanie w miejscu no chyba że mocno zaśnie ale rzadko się to zdarza

nie pamiętam jak to się zwie ale P. też miał kropy i zniknęły

nawilżaj i wyczesuj miękką szczoteczką.
http://www.skarbmatki.pl/produkty/my...wke/olejuszka/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-06-22, 18:55   #4279
Magiusa
Zakorzenienie

Dziewczyny,
mam o was pytanie odnosnie stosowania kropelek na kolke. Bo mój Mały chyba jednak coś łapie, a na ulotce napisane tylko dawkowanie dzienne.
Wy kropelki dajecie tylko jak sie danego dnia coś dzieje czy systematycznie np.przez tydzień, dwa, trzy?

p.s. znalazłam fajną stronkę z przepisami dla mam karmiących
http://kotlet.tv/jadlospis-diety/dla-karmiacych

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-06-22 o 19:01
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 19:38   #4280
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A dajecie swoim dzieciaczkom smoczki? Od jakiego wieku? I w ogóle skąd wiecie, że np. marudzi bo jest głodne, a nie bo po prostu chce pociumkać? Podpytuje, bo chyba bym musiała zacząć, mój codziennie w godzinach 7-9 ma taki okres gdy na pewno jest najedzony bo ciągnie z jednego i drugiego cycka i zasypia przy tym i nijak nie idzie go dobudzić by coś dopił, ale jak go odkładam to marudzi
my smoczek daliśmy już w szpitalu Nelka słodko cmoka jak chce smoczek, wciąga dolna warge, czasem ciumka sobie raczke. ewidentnie nie w porach karmienia i jest wrzask gdy smok z buzi wypadnie! za to nigdy nie zasnela mi przy cycu - czasem lekko odplywa. wole dac smoczek niż wisieć z dzieckiem na cycu nie wiadomo ile

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
wkleje wam jakieś zdjatka..miałam to wczoraj zrobic ale udało mi się tylko na chwile na stary wątek do dziewczyn zajrzec..i potem już nie dało rady....
pierwsze dwa sa ze szpitala..Gabrys 12 godzin zycia ...dwa kolejne dzisiaj rano..
alez on dlugi na tych zdjęciach przystojniak!

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
A u mnie przewrotność losu. Młoda dalej chlusta po moim jedzeniu. Podawanie AR przed moim mlekiem też nie wiele pomaga, jedynie butla AR powoduje, że wszystko zostaje w brzuszku. A ja odciagam laktatorem by sobie ulżyć, ale kuźwa mam nawał ;( Cycki są pełne po 30 minutach. Gdy karmię małą z butli tryskają na odległość jak podniesie się koszulkę, wszystko jest zalane. A od 6 rano ściagnęłam 750 ml ręcznym laktatorem, który wcześniej był do dupy. W 10 minut mam pełny laktator. Naciskam raz bądź dwa i to mleko leci ciurkiem. Wyć mi się chce
pij sobie raz dziennie szklanke szalwi - mnie pomogla przy nawale. może porozmawiaj z pediatra, jeśli uznasz, ze rezygnujesz z karmienia piersią, bo dla Was AR jest najlepszym rozwiązaniem to da Ci jakies prochy na wstrzymanie laktacji? chyba Banka pisala o jakiś tabletach...bez sensu nadal się meczyc!

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:

Macie tez pozdrowienia
ooo, ta co miała nie rodzic! ale ekstra! dobrze, ze do pracy przestala chodzic Hump GRATULACJE!!! witamy na swiecie Ignasia
Stary 2013-06-22, 19:42   #4281
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

Nuna! gratulacje. Cudna Juleczka, taka wyczekiwana niunia tyle strachu Wam napedzila podczas tych 9 miesiecy i jeszcze ciezki porod?oj to teraz panienka musi się bardzo starac żeby mamie wynagrodzić te ciężkie czasy buziaki. aaa i wielki foch , ze chwalisz się "u konkurencji", a później tu [/QUOTE]

No mam nadzieję że to prawda i T. Nie załapie choróbska ode mnie. A ja czuję się kiepsko:-/

Cytat:
zawsze planowałam, ze dzień dziecka musi być z góry ustalony - plan dnia którego się sztywno trzymamy teraz trochę wyluzowałam w tej kwestii. oczywiście mala ma mniej więcej te same pory kapieli, karmienia, spaceru...ale nie narzucam sobie takiej monotonii. jeśli mam ochote isc na spacer 3 razy dziennie, bo swieci slonce to korzystamy. staram się tez myslec o sobie, głupie wyjście do sklepu (choćby po warzywa ) staje się atrakcja. mala zostaje na moment z tata, a ja pedze jak na skrzydłach po drodze zazwyczaj spotkam kogos znajomego...drogeria, fryzjer albo basen? dlaczego nie! przecież to 2-3 godziny i spokojnie możesz się wyrwac na male wagary
jestem dumna z mojego tz, bo po powrocie z pracy sam jest chętny i namawia mnie na wspólny spacer, planujemy wypad do kina - zamiast późnych seansow jak kiedyś pojdziemy na 18 do 20 babcia zajmie się mala (spacer ), a później wrócimy do naszego planu i będzie kapiel itd. wszystko się da, wystarczy dobry plan. ksiazke czy gazete proponuje zabrać ze sobą na spacer!

u nas stała jest tylko pora kąpieli,reszta dnia to jeden wielki rozp..iździel;-) no ale u mnie jeszcze prócz malucha jest 2 łobuzów więc nic nie da się zrobić o ścisłych porach.

Co do tych kropek to mamy na nosku od urodzenia. Starsze też miały. To zejdzie:-P

Cytat:
oliwka i przetrzyj tetra. Włoski szczoteczką.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-06-22, 19:58   #4282
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

spróbuj raz/dwa razy dziennie przemyc oczko rumiankiem. a w ciągu dnia sol fizjologiczna. ja chciałam młodej od początku oczka przemywać rumiankiem, ale polozna mowila, ze to przy stanie zapalnym i na codzien wystarczy gazik i przegotowana woda.

w galerii problem jest taki, ze to jednak spore skupisko ludzi. a jeśli lego to i mnóstwo dzieciakow, a wiec wiek przedszkolno-szkolny i pewnie sporo roznych wirusow
my wczoraj mielismy zaproszenie do chrześniaka na piknik przedszkolny. fajna rodzinna imprezka, taki festyn z mnóstwem atrakcji. odpuscilam ze wzgledu na ryzyko zarazenia Nelki...upal i hałas az tak bardzo nas nie zniechecily jak dzieciaki, które mogą mieć wszystko od kataru po ospe :P

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
będzie się musiała przyzwyczaić do flaczków bo jak laktacja sie unormuje to już nie będzie wielkich, twardych piersi

ale ta pierwsza faza mleka to właśnie taka woda dla dziecka
wiem, wiem - ale mloda matka posłuchala doświadczonych babc (kazda wychowala trojke potomstwa) i teraz zaluje
a flaczki - wole pelne, ladniej się prezentują
Stary 2013-06-22, 20:41   #4283
komiksowa
Raczkowanie

Cool Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Nuna GRATULACJE! Biedaku, łączę sie z Toba w bolu. Najwazniejsze, ze Malutka jest uz po tej stronie.
Hump-niezly z Ciebie ścichapęk! Zaloze sie, ze mialas w dodatku lekki porod: ) serdeczne gratki!
Jesyem wykonczona, lacznie mielismy siedmioro gosci. Czlowiek poczlwoeku sie zwalal. Dostalismy sliczne prezenty, ale padam na twarz.

Dziewczeta mam pytanie jeszcze. Moj brzdac za cholee nie chce do wozka. Fura nowka, odpicowana, a on po wlozeniu w ryk. :/ mielismy dzisiajzaliczyc pierwsxy spacer, no ale jal ka mam z takim ryczacym w nieboglosy brbeciem isc miedzy ludzi? Macie jaki patent? HELP.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

No nie mam porownaniaz wanienka. Poczynilismy tyllo inwedyycje w kociolel, jak to mowi tesciowa. Diabli nie wiem, czy Ci sie oplaca kupowac na te kilka miesiecy, skoro Nela zadowolona z wanienki, bo to tak do 6 miesiac max, potem mozna juz tylko w nim kisic ogory.
co do pieluch-papierki mam i podejme wyzwanie, ale czekam az kikutek ofpafnie. Pampka mozna ladnie wywinac, a pielucha wielo za sztywna.
Kurcze Mlody w szpitalu ciagnal smoka jak stary, w domu bunt. :/
I ciekawostka-nie mamy lezaczka i ladujemy Panicza do nosideka. Jak sie go troche pobuja, to za kazdym razem jest kupa. Pobujalismy w wozku chwile i to samo. Bujanie sprzyja kupotworstwie?
Stary 2013-06-22, 20:59   #4284
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
ja dziś obudziłam się z bólem, a raczej pieczeniem kręgosłupa i temperaturą ponad 38 stopni byłam na pogotowiu i mam zapalenie piersi, chyba mój mały ssacz nie wyciąga ze mnie całego mleczka lekarka mówiła żeby mimo temperatury przystawiać małego do piersi, jak dziś mi nie przejdzie o od jutra antybiotyk
a jakies inne objawy? klucie w cycach albo cos? po czym lekarka poznala, ze to zapalenie cycow skoro bol w kręgosłupie?
mnie od kilku dni boli kregoslup, ale wydaje mi się, ze to od noszenia malej, bo jednak co chwile ja nosze do odbijania, a kluska trochę już wazy zresztą cala ciaze bolał mnie odcinek krzyżowy...może srodek ciezkosci wraca na miejsce i stad znow bol?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
A i nosimy juz body 68 polowy 62 nawet nie zalozyl spiochy 62 na styk sa a niektore zamale
.
ale wystrojony! nie ma jak moro psie łapki hehe A michas cudny maly mezczyzna! i jak tu wybrać zięcia, skoro sami przystojniacy
Stary 2013-06-22, 21:02   #4285
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Nuna GRATULACJE! Biedaku, łączę sie z Toba w bolu. Najwazniejsze, ze Malutka jest uz po tej stronie.
Hump-niezly z Ciebie ścichapęk! Zaloze sie, ze mialas w dodatku lekki porod: ) serdeczne gratki!
Jesyem wykonczona, lacznie mielismy siedmioro gosci. Czlowiek poczlwoeku sie zwalal. Dostalismy sliczne prezenty, ale padam na twarz.

Dziewczeta mam pytanie jeszcze. Moj brzdac za cholee nie chce do wozka. Fura nowka, odpicowana, a on po wlozeniu w ryk. :/ mielismy dzisiajzaliczyc pierwsxy spacer, no ale jal ka mam z takim ryczacym w nieboglosy brbeciem isc miedzy ludzi? Macie jaki patent? HELP.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

No nie mam porownaniaz wanienka. Poczynilismy tyllo inwedyycje w kociolel, jak to mowi tesciowa. Diabli nie wiem, czy Ci sie oplaca kupowac na te kilka miesiecy, skoro Nela zadowolona z wanienki, bo to tak do 6 miesiac max, potem mozna juz tylko w nim kisic ogory.
co do pieluch-papierki mam i podejme wyzwanie, ale czekam az kikutek ofpafnie. Pampka mozna ladnie wywinac, a pielucha wielo za sztywna.
Kurcze Mlody w szpitalu ciagnal smoka jak stary, w domu bunt. :/
I ciekawostka-nie mamy lezaczka i ladujemy Panicza do nosideka. Jak sie go troche pobuja, to za kazdym razem jest kupa. Pobujalismy w wozku chwile i to samo. Bujanie sprzyja kupotworstwie?
Z wózkiem nie pomogę bo mojego jak tylko włożę to odrazu śpi:-D ale pod warunkiem że wózek jedzie a nie stoi w miejscu;-)

Z tym bujaniem to coś jest bo mój też wtedy kupke zrobi.,

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-06-22, 21:05   #4286
diabli
Zakorzenienie

Ash, my już odliczamy dni do Waszego wyjścia. niech Sofijka szybko zwalcza infekcje, bo musicie wykorzystać Wasz wozek

Cytat:
zrobimy jutro prezent wspólnie - odcisk raczki taty i Neli glina zakupiona
Stary 2013-06-22, 21:32   #4287
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
fajny ten Twój synek i faktycznie mega długi , niedługo będziecie musieli się przesiąść do spacerówki, bo gondola już ledwo ledwo wystarcza
mój ma dopiero niecałe 60cm, a w gondoli full miejsca

magusia - ja dzisiaj zrobiłam gotowane klopsiki z indyka w sosie śmietanowo-koperkowym z ryżem i sałatą
powiem szczerze ze mamy duza gondole i jakis taki dlugi Michas sie zrobil hehe ale pozniej pewnie w szerokosc dzieci ida wiec moze pojezdzi do 5 mc
Cytat:
Rośnie Ci facet;-

No to się obie zasmarkałyśmy.głowa mi też dokucza,nos zawalony i mam dość:-/

joasia i nobotak odzywają się i nadal w dwupaku. Szczęśliwa nam zaginęła jeszcze w maju:-/

Cytat:
Ale nie jednorazowo a od 6 do 12 łącznie.

A to u nas od razu taka ciastolina. Na jakim mleku jesteście? Bo to pewnie od tego zależy.

Albo jak dostanie zabawkowy to da tacie

wczesniej bebilon ha a teraz od 3 dni na pepti
A co do skoku jak chce być przy cycu to niech ciągnie i rozkręca mamie laktację

Nie wiem czy jest sens zamrażać...Nie mam w czym. Musiałabym kupić woreczki, tylko nie wiem czy ma sens bo dziecko im starsze to ma inne zapotrzebowania.
Ale dziewczyny na forum kp napisały mi, że może płakać przy piersi z powodu bólu brzuszka. I chyba tak jest, bo biedna całymi dniami i nocami się pręży na kupę. A dziś taką uwaliła, że masakra...

Jak na czole, to posmaruj tłustym kremem i zetrzyj tetrą. My tak zrobiliśmy i mieliśmy spokój.[/QUOTE]

Cytat:
Dziewczyny,
mam o was pytanie odnosnie stosowania kropelek na kolke. Bo mój Mały chyba jednak coś łapie, a na ulotce napisane tylko dawkowanie dzienne.
Wy kropelki dajecie tylko jak sie danego dnia coś dzieje czy systematycznie np.przez tydzień, dwa, trzy?

p.s. znalazłam fajną stronkę z przepisami dla mam karmiących
http://kotlet.tv/jadlospis-diety/dla-karmiacych
sysytematycznosc jak ma zadzialac to trzeba podawac codziennie
Cytat:
a jakies inne objawy? klucie w cycach albo cos? po czym lekarka poznala, ze to zapalenie cycow skoro bol w kręgosłupie?
mnie od kilku dni boli kregoslup, ale wydaje mi się, ze to od noszenia malej, bo jednak co chwile ja nosze do odbijania, a kluska trochę już wazy zresztą cala ciaze bolał mnie odcinek krzyżowy...może srodek ciezkosci wraca na miejsce i stad znow bol?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

ale wystrojony! nie ma jak moro psie łapki hehe A michas cudny maly mezczyzna! i jak tu wybrać zięcia, skoro sami przystojniacy

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

aaa zapomnialam sie pochwalic Michas wazy 5 kg
Stary 2013-06-22, 21:56   #4288
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

Macie tez pozdrowienia
GRATULACJE

Cytat:

Jaki o już duży chłopak
I jak lepiej po tych butelkach dr brownsa?

Witam się wieczorowa pora.
Dziś po raz pierwszy od porodu pomalowałam sobie paznokcie
Pije właśnie winko (te które karmia cycem nie czytac!) i zaraz lecę pod prysznic.
Podczytuje Was od czasu do czasu ale nie mam za bardzo czasu czytac a na mój tel aplikacja łizażowa nie istnieje szkodaaa

Allleeee co się stało, ze Sofcia w szpitalu Biedna malutka
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:02   #4289
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dzięki za kolejna obiadowa inspiracje już wiem co będę jadla w przyszłym tygodniu

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
z a 5 lat tatus będzie musial corce taki kupic
Stary 2013-06-22, 22:06   #4290
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
GRATULACJE

Jaki o już duży chłopak
I jak lepiej po tych butelkach dr brownsa?

Witam się wieczorowa pora.
Dziś po raz pierwszy od porodu pomalowałam sobie paznokcie
Pije właśnie winko (te które karmia cycem nie czytac!) i zaraz lecę pod prysznic.
Podczytuje Was od czasu do czasu ale nie mam za bardzo czasu czytac a na mój tel aplikacja łizażowa nie istnieje szkodaaa

Allleeee co się stało, ze Sofcia w szpitalu Biedna malutka
Niestety wrocilam do mam baby bo z brownsa zjadal 30 do 50ml i zasypial ale odpukac nie krztusi sie
A Sofcia ma zapalenie ucha
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości