|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie to samo . ale ja chodze tylko na szczepienia. Cytat:
Cytat:
co do alko i jakiegos jedzenia którego nie powinnam jesc(śmieciowe) bo karmie to ja mam tak ze jak sobie cos w głowie zakoduje to żadna pokusa nie działa .... nie i juz . obojetnie ilu lekarzy by mi pozwalało ,ile by badań -dowodów mi przedstawiono - ja nawet kropli % do ust nie wezmę .
|
|
|
#3392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wypiłam wino, nie pamiętam ile, pewnie mało i wsiadłam za kierownicę, rozwozić gości po imprezie Nie zauważyłam zakrętu w prawo, 90 stopni i wyleciałam do oranki. NA szczęście droga była pusta (oranka też). Miałam naście lat i skończyło się na czyszczeniu samochodu z ziemi i trawy. O boshe, głupota ludzka...
|
|
|
#3393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do drugiego - wczoraj o tym usłyszałam, masakra jakaś...Dziecko bez matki będzie się wychowywać, samo miało szczęście, że przeżyło, a on max 12 lat, tak? Czyli pewnie mniej, a i tak wyjdzie wcześniej, bo tak to u nas wygląda Smutno mi jak o tym myślę
|
|
|
#3394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja od tygodnia, czasem się zaśmieje głośno. Trzeba tylko ją rozśmieszyć
|
|
|
#3395 | |||||
|
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu. A teraz Filip śpi, na szczeście nie było tak źle jak ostatnio, nawet troszkę mniej płakał.
Waży 6100g. Pediatra kazał jak będzie miał 4,5 miesiąca dawać po 1 łyżeczce kaszki z glutenem do mleka. Co Wy o tym myślicie od kiedy wprowadzacie gluten? Dragusia? Ty coś ostatnio pisałaś o tym? I zapomniałam zapytać kiedy zaczyna się rozszerzać dietę dzieciom karmionym mieszanie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do upicia się to mi raz się zdażyło tak, ze praktycznie nic nie pamiętałam na drugi dzień, jak TŻ do wojska szedł ![]() Liwka a jak tam rozszerzanie diety u Miśki? Co już je? Ktoś jeszcze zaczął rozszerzać? |
|||||
|
|
|
|
#3396 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ale jak dziś liczyłam na pobudkę, to oczywiście spał słodko do 8ej... (złośliwy po mamusi )Cytat:
ja rok temu jechałam stopem z Rynku do domu. ja - strachodupiec, który zawsze sie stopa bał ![]() ![]() Cytat:
przez moje panikarstwo (i rozne diagnozy) jednak dostalam skierowanie na USG. ![]() ![]() w piatek walnelam to 2% piwo. ale jakbym nie walnela to chyba bym z balkonu skoczyla (apogeum upalow). oczywiscie zlosliwy dziec jak nigdy obudzil sie o 23ej. wiec juz pic nie bede... jest mutantem ![]() Cytat:
Cytat:
Torres 5900
|
|
|
|
#3397 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!!
Kasia, co to ZAPADNIĘTE OKO? Fifi... ja oczywista też.. o dokładnie! System zero-jedynkowy ![]() Ja na przykład uwielbiam gin z tonikiem... i za każdym razem upijałam się tym nieprzyzwoicie... Tęskni mi się natomiast za wyjazdem do domku na wsi i piciu piwa od samego rana... i takie utrzymywanie rauszu do nocy W między czasie oczywiście gotowanie, sprzątanie, opalanie, gry i zabawy... Kocham ten stan!Cytat:
juhuuu miewam kaca i miałam bolesne miesiączki!Cytat:
Brałaś 8 tyg z rodzicielskiego?Cytat:
Dobrze, że się nie skończyło źle. Ja choćbym wypiła piwko za kierownicę nie siadam. Tak samo w ciąży i teraz (mimo, że karmię piersią tylko 3x dziennie). Nie i już! Cytat:
My z moim Filipem w czwartek idziemy. Obstwiam, że będzie warzył z 5,5kg (na tyle mam nadzieję :P) bo 10.06 był0 5,0 kg. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- o... wystopował z wagą, prawda?
|
|
|
|
#3398 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do glutenu to niby zaleca się podawać póki jest osłona kp. Inni znowu twierdzą, że nie ma co i na nietolerancję to nie wpływa i zalecają jak najpóźniej. Ja planuję rozszerzać dietę jak najpóźniej, metodą BLW. Baby-led weaning (BLW) to metoda wprowadzania stałych pokarmów do diety dziecka, pozwalająca na naukę samodzielnego jedzenia od chwili startu. A do tego Dziedzic musi siedzieć. Zainteresowanym polecam: http://babyledweaning.pl/start/zalety-metody-blw.html Cytat:
za wagę...co do stopa...haha ja też nigdy nie wsiadam, bo trzęsę dupą..I nie biorę... o co się wielokrotnie pokłóciłam, z kumplem z którym najczęściej podróżowałam z pracy, bo nie godziłam się brać nawet 2 nastolatek z francji na festiwal teatralny gdzieś tam...
|
|
|
#3399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie mogę jednak nabiału jeść...
|
|
|
#3400 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za silną wolęCytat:
Z tym samochodem to poszalałaś. Tomik też właśnie jak go rozśmieszę i taki krótkie momenty. TŻ mi mówi że to stękanie bardziej przypomina ale dla mnie to najpiękniejsze uśmieszki pod słońcem ![]() Dziecko śpi, muszę mu pazurki przyciąć. Pozdrawiamy, później zajrzymy
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeeeeeeeeeee SERIO serio - podziwiam - ja nie bd pisac ile razy bo az wstyd dobra az dwa posty zacytowalam - ale robilam foty ciuszkow bd odpsrzedawac a teraz mlody mi sie obudzil - na razie grzecznie sie przemieszcza w lozeczku po calej szerokosci wiec przygotowana jestem na wszytsko
|
|
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale mam do nadrobienia ![]() Jakoś ostatnio wybiłam się z rytmu. Zawsze rano nakarmiłam małego, on sobie spał lub się bawił a ja miałam trochę czasu na forum. A teraz jakoś tak wszystko niepoukładane. Chyba przez tż bo ma urlop do końca miesiąca i zaburza mi rytm dnia ![]() A co u nas?Wczoraj byliśmy badać bioderka, wszystko ok. Zmierzyłam Nikosia centymetrem i ma tak ok. 60 cm ![]() Zmieniłam mu mleko z Bebiko na BD i jest ok, a nawet lepiej bo teraz prawie w ogóle nie ulewa, chociaż tż twierdzi, ze to nie jest kwestia mleka ![]() ![]() A na weekend mieliśmy jechać nad morze, ale pogoda do Aaaa no i najważniejsze. OD 3 DNI JESTEM NA DIECIE ( ale mam taką ochotę na czekoladę, że chyba się pochlastam
|
|
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak 60% to dla nas za mało przy kredycie więc chcąc ie chcąc muszę wrócić,(dobrze ze przedszkola w wakacje nie ma to jedne opłaty mniej ) ale fajną mam pracę więc z chęcią wracam
|
|
|
#3404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
serio. papierosa nawet nie sprobowalam, o innych rzeczach nawet nie wspomne :P ja w wieku 18 lat zaczelam zazywac dosc mocne leki na przysadke mozgowa po ktorych mi potrafil pokoj wirowac jakbym zmieszala to z alkoholem w duzej ilosci mogloby byc nie wesolo, zazywalam je prawe 10 lat. mialam tez epizod depresji wiec kiedys jak otwarlam lodowke i pomyslalam sobie a moze bym sie tak upila i zapomniala na chwile o wszystkim stwierdzilam ze nie ma co. trzeba sie pilnowac bo w ten sposob to ja w alkoholizm wpadne bo pewnie raz by zadzialalo a potem bym chciala wiecej i wiecej ...
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3405 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam z 2012 16 dni jeszcze... a kto się będzie zajmował Karolkiem?
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh... tak sobie myślę, że nie szybko coś takiego nastąpi... bo jednak konkubinta + alk... ![]() od podwojenia już tak nie pędzi. ale podobno tak ma być, więc staram się nie świrować ![]() u mnie towarzystwo mocno alkowe, ale każdy pilnuje się. podoba mi się to i te alkomaty w każdym aucie ![]() kolega ma dworek w okolicach Krk (mówimy na niego Dziedzic ![]() a co do stopa, to sobie wyobraź, że jednak go łapiesz mecz Polska-Czechy rok temu sprawił, że tak jechałam do tej pory się zastanawiam czy mam dwie nerki czy nie ![]() ![]() no i podziw za dietę i życzenia wytrwałości! szok.. dziecko śpi... szczepienie go pozamiatało równo. a może szczepienie + pogoda?!
|
|
|
|
#3407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo przynosiła Miśce. Małpka - fajnie późno wracasz! ja wracam 16 września!!! chyba nie będę spała od 1 już po nocach i przeżywała ![]() Co do picia alko się nie wypowiadam
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-06-25 o 12:25 |
|
|
|
|
|
#3408 |
|
MBZ♥
|
Malpka Ty to dopiero oszczędna jesteś
i smakowało w ten 3 dzień?![]() OC słyszałam o tej metodzie.Dzięki za link ![]() bmma ![]() Pani za wagę![]() a jazdy na stopa to się lękam ![]() Liwka ja nie wiem jak ogarnę to rozszerzanie bo narazie to Nyaa za bioderka my mamy jeszcze jedno kontrolne w lipcu
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
teraz się wstydzę tego.Też jestem zdania, że pijani kierowcy to mordercy
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
A ja jeszcze nie wiem kiedy wracam. Wyliczyli mi na szybko ze roczny plus urlop to wrocilabym w polowie maja a tak to chyba w polowie listopada (?) Nie wiem. 60% mnie martwi ale dojazdy beda kosztowac do tego poza dniami pracy rady ped a tego jest sporo, maz pracuje bardzo roznie wiec opieka do dziecka i nie wiem czy nie bardziej sie oplaci siedziec w domu. Musze przeliczyc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to puste pole, zaorane, ale mniejsza.Oczywiście wnioski daleko idące wyciągnęłam samodzielnie. Na której stronie pisałyśmy o macierzyńskim, bo nie mogę znaleźć linka, Kinga nie pozwala. Zbliża mi się chyba czas złożenia wniosku. UM kończę 11 lipca, ale od razu złożyłam wniosek o dodatkowe 4 tygodnie, czyli kończymy 8 sierpnia. Ale ten czas leci
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-06-25 o 13:33 |
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
My tylko bezpłatne.
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#3413 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie wsiadałam po % . Ale mam pare przygód autem które mnie bardzo duzo nauczyły i dziekuje (nie wiem komu)ze nic nikomu sie nie stało .... Cytat:
![]() Cytat:
co wyszło ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=pani22ka;41483388ch owałam kluczyki od... traktoru i po sprawie ![]() do tej pory się zastanawiam czy mam dwie nerki czy nie ![]() [/QUOTE] malpka- a co z Karolem jak pójdziesz do pracy?
|
|
|
#3414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam rozszerzałam po skończeniu 3 miesięcy jakoś już (albo i przed nie pamiętam) tzn. jabłuszko i soczek z marchewki i nic się nie działo. Ale decyzja należy do każdej z nas. Nie chce namawiać.
|
|
|
|
#3415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za bioderka, zmianę mleka na lepsze i silną wolę.Nosz @@@ moja 4 kupę robi, a robiła co 4 dni Wczoraj też było kilka kup ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Ja nie mam gdzie wracać. Będzie 60% i bieda, ale będę szukała pracy. Damy radę.
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
jak to dziecko rosło w brzuchu i jak zmieniały pozycję narządy
![]() http://www.msichicago.org/whats-here...y/interactive/
|
|
|
#3417 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to się nie będę chwalić, jaką miałam dziś wspaniałą noc Cytat:
Raz zakończyłam imprezę u kolegi, przespałam sie u niego godzinkę i zamówiłam taksę do domu, bo nie wiedziałam, gdzie jestem. Cała podróż trwała 3 minuty - okazało się, że mieszka ulicę obok... Cytat:
Cytat:
![]() czyli masz podświetlone łóżko ![]() oki, nadrabiam dalej, dziadek zabrał mi syna na spacer
|
|
|
#3418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Włączyłam na YouTube dźwięk suszarki i mi dzieć w końcu usnął, bo taki marudny dziś jest, jaki od dawna nie był :padam: Może przez to, że na ten spacer nie poszliśmy przez deszcz (którego teraz nie ma...
)Takie czerwone, chropowate miejsca na policzkach, jakie miał wcześniej... Miał całe poliki takie, teraz tak jakby zaczyna z powrotem się pojawiać, więc chyba to to... :/ Te słoiczki, jedzonka - rozumiem, że dzieciom kp daje się dopiero po 6 mż? A wcześniej jak to jest - nie wolno, nie powinno się czy po prostu nie ma potrzeby? ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
I na pewno nie w weekend, jak są dzikie tłumy 2. Ja tak robię z braniem macha papierosa ![]() 3.
|
|
|
#3419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3420 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dziewczyny mam pytanie co oprocz oballa i tych ksiazeczek czarno-bialych mozna kupic 3 miesiecznej dziewczynce?szukam czegos co ja zainteresuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

12-08-1997

)

05.07.2008 
teraz się wstydzę tego.