|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() u mnie to samo . ale ja chodze tylko na szczepienia. Cytat:
Cytat:
co do alko i jakiegos jedzenia którego nie powinnam jesc(śmieciowe) bo karmie to ja mam tak ze jak sobie cos w głowie zakoduje to żadna pokusa nie działa .... nie i juz . obojetnie ilu lekarzy by mi pozwalało ,ile by badań -dowodów mi przedstawiono - ja nawet kropli % do ust nie wezmę .
![]() |
![]() |
#3392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wypiłam wino, nie pamiętam ile, pewnie mało i wsiadłam za kierownicę, rozwozić gości po imprezie ![]() ![]() Nie zauważyłam zakrętu w prawo, 90 stopni i wyleciałam do oranki. NA szczęście droga była pusta (oranka też). Miałam naście lat i skończyło się na czyszczeniu samochodu z ziemi i trawy. O boshe, głupota ludzka...
![]() |
![]() |
#3393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do drugiego - wczoraj o tym usłyszałam, masakra jakaś...Dziecko bez matki będzie się wychowywać, samo miało szczęście, że przeżyło, a on max 12 lat, tak? Czyli pewnie mniej, a i tak wyjdzie wcześniej, bo tak to u nas wygląda ![]() Smutno mi jak o tym myślę ![]()
![]() |
![]() |
#3394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja od tygodnia, czasem się zaśmieje głośno. Trzeba tylko ją rozśmieszyć ![]()
![]() |
![]() |
#3395 | |||||
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu. A teraz Filip śpi, na szczeście nie było tak źle jak ostatnio, nawet troszkę mniej płakał.
Waży 6100g. Pediatra kazał jak będzie miał 4,5 miesiąca dawać po 1 łyżeczce kaszki z glutenem do mleka. Co Wy o tym myślicie od kiedy wprowadzacie gluten? Dragusia? Ty coś ostatnio pisałaś o tym? I zapomniałam zapytać kiedy zaczyna się rozszerzać dietę dzieciom karmionym mieszanie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do upicia się to mi raz się zdażyło tak, ze praktycznie nic nie pamiętałam na drugi dzień, jak TŻ do wojska szedł ![]() Liwka a jak tam rozszerzanie diety u Miśki? Co już je? Ktoś jeszcze zaczął rozszerzać? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3396 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe ale jak dziś liczyłam na pobudkę, to oczywiście spał słodko do 8ej... (złośliwy po mamusi ![]() Cytat:
![]() ja rok temu jechałam stopem z Rynku do domu. ja - strachodupiec, który zawsze sie stopa bał ![]() ![]() Cytat:
przez moje panikarstwo (i rozne diagnozy) jednak dostalam skierowanie na USG. ![]() ![]() w piatek walnelam to 2% piwo. ale jakbym nie walnela to chyba bym z balkonu skoczyla (apogeum upalow). oczywiscie zlosliwy dziec jak nigdy obudzil sie o 23ej. wiec juz pic nie bede... jest mutantem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Torres 5900 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3397 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie!!
Kasia, co to ZAPADNIĘTE OKO? Fifi... ja oczywista też.. o dokładnie! System zero-jedynkowy ![]() Ja na przykład uwielbiam gin z tonikiem... i za każdym razem upijałam się tym nieprzyzwoicie... Tęskni mi się natomiast za wyjazdem do domku na wsi i piciu piwa od samego rana... i takie utrzymywanie rauszu do nocy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak samo w ciąży i teraz (mimo, że karmię piersią tylko 3x dziennie). Nie i już! Cytat:
My z moim Filipem w czwartek idziemy. Obstwiam, że będzie warzył z 5,5kg (na tyle mam nadzieję :P) bo 10.06 był0 5,0 kg. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- o... wystopował z wagą, prawda?
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3398 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do glutenu to niby zaleca się podawać póki jest osłona kp. Inni znowu twierdzą, że nie ma co i na nietolerancję to nie wpływa i zalecają jak najpóźniej. Ja planuję rozszerzać dietę jak najpóźniej, metodą BLW. Baby-led weaning (BLW) to metoda wprowadzania stałych pokarmów do diety dziecka, pozwalająca na naukę samodzielnego jedzenia od chwili startu. A do tego Dziedzic musi siedzieć. Zainteresowanym polecam: http://babyledweaning.pl/start/zalety-metody-blw.html Cytat:
![]() co do stopa...haha ja też nigdy nie wsiadam, bo trzęsę dupą..I nie biorę... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie mogę jednak nabiału jeść... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3400 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tym samochodem to poszalałaś. Tomik też właśnie jak go rozśmieszę i taki krótkie momenty. TŻ mi mówi że to stękanie bardziej przypomina ale dla mnie to najpiękniejsze uśmieszki pod słońcem ![]() Dziecko śpi, muszę mu pazurki przyciąć. Pozdrawiamy, później zajrzymy ![]()
![]() |
![]() |
#3401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() eeeeeeeeeeee SERIO serio - podziwiam - ja nie bd pisac ile razy bo az wstyd ![]() dobra az dwa posty zacytowalam - ale robilam foty ciuszkow bd odpsrzedawac a teraz mlody mi sie obudzil - na razie grzecznie sie przemieszcza w lozeczku po calej szerokosci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3402 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale mam do nadrobienia ![]() Jakoś ostatnio wybiłam się z rytmu. Zawsze rano nakarmiłam małego, on sobie spał lub się bawił a ja miałam trochę czasu na forum. A teraz jakoś tak wszystko niepoukładane. Chyba przez tż bo ma urlop do końca miesiąca i zaburza mi rytm dnia ![]() A co u ![]() Wczoraj byliśmy badać bioderka, wszystko ok. Zmierzyłam Nikosia centymetrem i ma tak ok. 60 cm ![]() Zmieniłam mu mleko z Bebiko na BD i jest ok, a nawet lepiej bo teraz prawie w ogóle nie ulewa, chociaż tż twierdzi, ze to nie jest kwestia mleka ![]() ![]() A na weekend mieliśmy jechać nad morze, ale pogoda do ![]() Aaaa no i najważniejsze. OD 3 DNI JESTEM NA DIECIE ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja w wieku 18 lat zaczelam zazywac dosc mocne leki na przysadke mozgowa po ktorych mi potrafil pokoj wirowac jakbym zmieszala to z alkoholem w duzej ilosci mogloby byc nie wesolo, zazywalam je prawe 10 lat. mialam tez epizod depresji wiec kiedys jak otwarlam lodowke i pomyslalam sobie a moze bym sie tak upila i zapomniala na chwile o wszystkim stwierdzilam ze nie ma co. trzeba sie pilnowac bo w ten sposob to ja w alkoholizm wpadne bo pewnie raz by zadzialalo a potem bym chciala wiecej i wiecej ...
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3405 |
Wtajemniczenie
|
ja mam z 2012 16 dni jeszcze... a kto się będzie zajmował Karolkiem?
![]() |
![]() |
#3406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() heh... tak sobie myślę, że nie szybko coś takiego nastąpi... bo jednak konkubinta + alk... ![]() ![]() od podwojenia już tak nie pędzi. ale podobno tak ma być, więc staram się nie świrować ![]() u mnie towarzystwo mocno alkowe, ale każdy pilnuje się. podoba mi się to ![]() ![]() kolega ma dworek w okolicach Krk (mówimy na niego Dziedzic ![]() ![]() a co do stopa, to sobie wyobraź, że jednak go łapiesz ![]() ![]() ![]() ![]() no i podziw za dietę i życzenia wytrwałości! ![]() szok.. dziecko śpi... szczepienie go pozamiatało równo. a może szczepienie + pogoda?!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Małpka - fajnie późno wracasz! ja wracam 16 września!!! chyba nie będę spała od 1 już po nocach i przeżywała ![]() Co do picia alko się nie wypowiadam ![]()
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... ![]() Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-06-25 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3408 |
MBZ♥
|
Malpka Ty to dopiero oszczędna jesteś
![]() ![]() OC słyszałam o tej metodzie.Dzięki za link ![]() bmma ![]() ![]() Pani ![]() ![]() a jazdy na stopa to się lękam ![]() Liwka ja nie wiem jak ogarnę to rozszerzanie bo narazie to ![]() Nyaa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3409 |
Zadomowienie
|
![]() Też jestem zdania, że pijani kierowcy to mordercy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
A ja jeszcze nie wiem kiedy wracam. Wyliczyli mi na szybko ze roczny plus urlop to wrocilabym w polowie maja a tak to chyba w polowie listopada (?) Nie wiem. 60% mnie martwi ale dojazdy beda kosztowac do tego poza dniami pracy rady ped a tego jest sporo, maz pracuje bardzo roznie wiec opieka do dziecka i nie wiem czy nie bardziej sie oplaci siedziec w domu. Musze przeliczyc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście wnioski daleko idące wyciągnęłam samodzielnie. Na której stronie pisałyśmy o macierzyńskim, bo nie mogę znaleźć linka, Kinga nie pozwala. Zbliża mi się chyba czas złożenia wniosku. UM kończę 11 lipca, ale od razu złożyłam wniosek o dodatkowe 4 tygodnie, czyli kończymy 8 sierpnia. Ale ten czas leci ![]()
![]() Maciek ![]() Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-06-25 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3412 | |
Zakorzenienie
|
My tylko bezpłatne.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3413 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie wsiadałam po % . Ale mam pare przygód autem które mnie bardzo duzo nauczyły i dziekuje (nie wiem komu)ze nic nikomu sie nie stało .... Cytat:
![]() Cytat:
co wyszło ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=pani22ka;41483388ch owałam kluczyki od... traktoru i po sprawie ![]() do tej pory się zastanawiam czy mam dwie nerki czy nie ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() malpka- a co z Karolem jak pójdziesz do pracy?
![]() |
![]() |
#3414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3415 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nosz @@@ moja 4 kupę robi, a robiła co 4 dni ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Ja nie mam gdzie wracać. Będzie 60% i bieda, ale będę szukała pracy. Damy radę.
![]() |
![]() |
#3416 |
Zakorzenienie
|
jak to dziecko rosło w brzuchu i jak zmieniały pozycję narządy
![]() http://www.msichicago.org/whats-here...y/interactive/
![]() |
![]() |
#3417 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Raz zakończyłam imprezę u kolegi, przespałam sie u niego godzinkę i zamówiłam taksę do domu, bo nie wiedziałam, gdzie jestem. Cała podróż trwała 3 minuty - okazało się, że mieszka ulicę obok... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() czyli masz podświetlone łóżko ![]() oki, nadrabiam dalej, dziadek zabrał mi syna na spacer ![]()
![]() |
![]() |
#3418 | |
Wtajemniczenie
|
Włączyłam na YouTube dźwięk suszarki i mi dzieć w końcu usnął, bo taki marudny dziś jest, jaki od dawna nie był :padam: Może przez to, że na ten spacer nie poszliśmy przez deszcz (którego teraz nie ma...
![]() Takie czerwone, chropowate miejsca na policzkach, jakie miał wcześniej... Miał całe poliki takie, teraz tak jakby zaczyna z powrotem się pojawiać, więc chyba to to... :/ Te słoiczki, jedzonka - rozumiem, że dzieciom kp daje się dopiero po 6 mż? A wcześniej jak to jest - nie wolno, nie powinno się czy po prostu nie ma potrzeby? ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() 2. Ja tak robię z braniem macha papierosa ![]() 3. ![]()
![]() |
![]() |
#3419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3420 |
Zadomowienie
|
Hej
Dziewczyny mam pytanie co oprocz oballa i tych ksiazeczek czarno-bialych mozna kupic 3 miesiecznej dziewczynce?szukam czegos co ja zainteresuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.