Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 09:48   #3391
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
No właśnie moim zdaniem powinni robić USG przy wypisie ze szpitala po porodzie to by nie było takich akcji jak np. u mnie z tym zostawionym łożyskiem
usg ale brzuszne .zaraz po innego bym nie przezyła chyba
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
hihi ja np kiedyś wsiadłam do pociągu IC w odwrotną stronę..po imprezie firmowej... to lajkonik, tamto lajkonik... obudzil nas z koleżanką konduktor w Malborku 600 km od domu
jezu
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Hehe. A to mi przypomniało, jak też coś takiego zrobiłam. Zamiast z Wawy do Lublina, wsiadłam w pociąg do Bydgoszczy chyba. Obudziłam się w Aleksandrowie Kujawskim, w szoku. Dodam, że byłam wtedy całkowicie trzeźwa
(kalafior się ujawnia nie tylko w okresie około ciążowym)

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no a ja mowiac szczerze nawet kaca w zyciu nie mialam :P

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
No i zaczął śmiać się na głos .

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Tylko przy szczepieniu, wymiary i szczepionki.
u mnie to samo . ale ja chodze tylko na szczepienia.
Cytat:
do mutantow na pewno nie naleze bo miesiaczki mialam takie ze mi sie film raz w lazience urwal bo zaslablam :P
jejku .

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Tak oglądam wiadomości i mówia o tym wypadku w Łodzi-pijany kierowca wjechał w matkę prowadzącą wózek z rocznym dzieckiem. Kobieta nie żyje. Jemu grozi tylko do 12 lat. Jak dla mnie jak ktoś wsiada po alkoholu za kierownicę to powinien być sądzony za zabójstwo z premedytacja
racja .

co do alko i jakiegos jedzenia którego nie powinnam jesc(śmieciowe) bo karmie to ja mam tak ze jak sobie cos w głowie zakoduje to żadna pokusa nie działa .... nie i juz . obojetnie ilu lekarzy by mi pozwalało ,ile by badań -dowodów mi przedstawiono - ja nawet kropli % do ust nie wezmę .
Stary 2013-06-25, 09:49   #3392
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Mnie uczyli, że mała dawka alkoholu nawet wyostrza koncentrację. Ale to baaaardzo kontrowersyjny temat. I dobrze, że są w przepisach widełki dotyczące stanu po użyciu alkoholu i stanu nietrzeźwości.
11 mojito...
A któraś się obudziła nad ranem w altance osiedlowej (nie wiedząc jakim cudem) i zaczęła podążać do domu w odwrotnym kierunku, niż trzeba?
Mojej głupoty nikt nie przebije. Cudem jestem z wami.
Wypiłam wino, nie pamiętam ile, pewnie mało i wsiadłam za kierownicę, rozwozić gości po imprezie
Nie zauważyłam zakrętu w prawo, 90 stopni i wyleciałam do oranki. NA szczęście droga była pusta (oranka też).
Miałam naście lat i skończyło się na czyszczeniu samochodu z ziemi i trawy. O boshe, głupota ludzka...

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 09:50   #3393
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie zaryzykowałabym w ciąży krpli alkoholu, za duzo się napatrzyłam na dzieci z FAS:/

Tak oglądam wiadomości i mówia o tym wypadku w Łodzi-pijany kierowca wjechał w matkę prowadzącą wózek z rocznym dzieckiem. Kobieta nie żyje. Jemu grozi tylko do 12 lat. Jak dla mnie jak ktoś wsiada po alkoholu za kierownicę to powinien być sądzony za zabójstwo z premedytacja
Co do pierwszego - zgadzam się
Co do drugiego - wczoraj o tym usłyszałam, masakra jakaś...Dziecko bez matki będzie się wychowywać, samo miało szczęście, że przeżyło, a on max 12 lat, tak? Czyli pewnie mniej, a i tak wyjdzie wcześniej, bo tak to u nas wygląda
Smutno mi jak o tym myślę
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 10:01   #3394
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny,

No i zaczął śmiać się na głos kocham go z całych sił i dzisiaj jak mu opowiadałam że w brzuchu był i mnie tak słodko kopał i miał czkawki itd. to tak się rozczuliłam że aż się popłakałam

Moja od tygodnia, czasem się zaśmieje głośno. Trzeba tylko ją rozśmieszyć

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-25, 10:13   #3395
monicca1989
Zakorzenienie

My po szczepieniu. A teraz Filip śpi, na szczeście nie było tak źle jak ostatnio, nawet troszkę mniej płakał.
Waży 6100g.
Pediatra kazał jak będzie miał 4,5 miesiąca dawać po 1 łyżeczce kaszki z glutenem do mleka. Co Wy o tym myślicie od kiedy wprowadzacie gluten?
Dragusia? Ty coś ostatnio pisałaś o tym?
I zapomniałam zapytać kiedy zaczyna się rozszerzać dietę dzieciom karmionym mieszanie?

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
cytat z karteczki z koscioła: :kościół funkcjonuje z ofiar wiernych, spodziewam się że Państwo to rozumieją, prosze o złożenie ofiary najpóźniej w zakrystii przed chrztem dziecka"

hasło spodziewam sie mnie rozwaliło

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ja prawie nic nie mam w książeczce, a obwodów mi W OGÓLE nie mierzyli Mam się upomnieć na drugim szczepieniu?
Nam właśnie tylko przy szczepieniu pediatra wpisuję w książeczkę wagę, długość, obwód ale żaden inny lekarz się nie wpisywał.

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
w jaderkach ma wodniaczki/wodniaczka nie wiem jakos tak to sie nazywa.. mowily ze z tym sie nic nie robi do 1 roku zycia
Podnoś je do góry przy zakładaniu pieluchy, tak nam mówił i pediatra i chirurg.

Cytat:
Hehe. A to mi przypomniało, jak też coś takiego zrobiłam. Zamiast z Wawy do Lublina, wsiadłam w pociąg do Bydgoszczy chyba. Obudziłam się w Aleksandrowie Kujawskim, w szoku. Dodam, że byłam wtedy całkowicie trzeźwa

Cytat:
hihi ja np kiedyś wsiadłam do pociągu IC w odwrotną stronę..po imprezie firmowej... to lajkonik, tamto lajkonik... obudzil nas z koleżanką konduktor w Malborku 600 km od domu

A co do upicia się to mi raz się zdażyło tak, ze praktycznie nic nie pamiętałam na drugi dzień, jak TŻ do wojska szedł

Liwka a jak tam rozszerzanie diety u Miśki? Co już je?
Ktoś jeszcze zaczął rozszerzać?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 10:32   #3396
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
aaa Pani nie martw się, mój też nie śpiący w dzień (a dzień zaczyna o godz 4-5 rano) także głowa do góry

hehe ale jak dziś liczyłam na pobudkę, to oczywiście spał słodko do 8ej... (złośliwy po mamusi )

Cytat:
A któraś się obudziła nad ranem w altance osiedlowej (nie wiedząc jakim cudem) i zaczęła podążać do domu w odwrotnym kierunku, niż trzeba?

ja rok temu jechałam stopem z Rynku do domu. ja - strachodupiec, który zawsze sie stopa bał

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
w jaderkach ma wodniaczki/wodniaczka nie wiem jakos tak to sie nazywa.. mowily ze z tym sie nic nie robi do 1 roku zycia
tak. tylko obserwacja.
przez moje panikarstwo (i rozne diagnozy) jednak dostalam skierowanie na USG.

Cytat:
A to akurat typowe myślenie pijaka Wiem bo sama tak myślę

w piatek walnelam to 2% piwo. ale jakbym nie walnela to chyba bym z balkonu skoczyla (apogeum upalow). oczywiscie zlosliwy dziec jak nigdy obudzil sie o 23ej. wiec juz pic nie bede...

Cytat:
Poza tym ma bezbolesne miesiączki.
jest mutantem

Cytat:
Jak dla mnie jak ktoś wsiada po alkoholu za kierownicę to powinien być sądzony za zabójstwo z premedytacja
tez tak mysle... Sorry Bmma...

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
My po szczepieniu. A teraz Filip śpi, na szczeście nie było tak źle jak ostatnio, nawet troszkę mniej płakał.
Waży 6100g.
my tez (hexa)... ktore mieliscie?
Torres 5900

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 10:46   #3397
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie!!

Kasia, co to ZAPADNIĘTE OKO?

Cytat:
Ale Ty czy Fifi?
Fifi... ja oczywista też..

Cytat:

Ja tam wolę w ogóle nie pić podczas karmienia Co mi po pół piwa?
o dokładnie! System zero-jedynkowy
Ja na przykład uwielbiam gin z tonikiem... i za każdym razem upijałam się tym nieprzyzwoicie...
Tęskni mi się natomiast za wyjazdem do domku na wsi i piciu piwa od samego rana... i takie utrzymywanie rauszu do nocy W między czasie oczywiście gotowanie, sprzątanie, opalanie, gry i zabawy... Kocham ten stan!

Cytat:
Są tacy szczęśliwcy. Ale nie miałaś, bo nie pijesz, czy jesteś mutantem?
Mam przyjaciółkę, która też jest mutantem - pije tak jak ja, a kaca nie ma. Poza tym ma bezbolesne miesiączki.
nie jestem mutantem juhuuu miewam kaca i miałam bolesne miesiączki!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
byłam dzis w pracy napisac wszystkie podania i wracam do pracy od 12 listopada
przerażające! ciągnie Cię do pracy? Pamiętam jak nie mogłaś się na L4 zebrać Brałaś 8 tyg z rodzicielskiego?

Cytat:
Wypiłam wino, nie pamiętam ile, pewnie mało i wsiadłam za kierownicę, rozwozić gości po imprezie
Nie zauważyłam zakrętu w prawo, 90 stopni i wyleciałam do oranki. NA szczęście droga była pusta (oranka też).
Miałam naście lat i skończyło się na czyszczeniu samochodu z ziemi i trawy. O boshe, głupota ludzka...
no... głupio Dobrze, że się nie skończyło źle. Ja choćbym wypiła piwko za kierownicę nie siadam.
Tak samo w ciąży i teraz (mimo, że karmię piersią tylko 3x dziennie). Nie i już!

Cytat:
Waży 6100g.
Brawo!
My z moim Filipem w czwartek idziemy. Obstwiam, że będzie warzył z 5,5kg (na tyle mam nadzieję :P) bo 10.06 był0 5,0 kg.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Torres 5900
o... wystopował z wagą, prawda?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 10:51   #3398
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ach to zdradliwe pkp

Cytat:
No i zaczął śmiać się na głos kocham go z całych sił i dzisiaj jak mu opowiadałam że w brzuchu był i mnie tak słodko kopał i miał czkawki itd. to tak się rozczuliłam że aż się popłakałam

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czesc ,
wreszcie czuje sie naprawde dobrze - głowa nie boli ,objawy wszystkie minęły .... chyba to był jakis faktycznie wirus -głowa,stan podgorączkowy ,zawroty,mdłości i doszedł ból brzucha [COLOR=paleturquoise](i biegunka )

Cytat:
Nie zaryzykowałabym w ciąży krpli alkoholu, za duzo się napatrzyłam na dzieci z FAS:/

Cytat:
Tak oglądam wiadomości i mówia o tym wypadku w Łodzi-pijany kierowca wjechał w matkę prowadzącą wózek z rocznym dzieckiem. Keobieta nie żyje. Jemu grozi tylko do 12 lat. Jak dla mnie jak ktoś wsiada po alkoholu za kierownicę to powinien być sądzony za zabójstwo z premedytacja
nie wyobrażam sobie, zawsze szokuje mnie to zwłaszcza w miastach gdzie taxi od zarąbania a ktoś sobie robi oszczędności ...ale nie ze mną na imprezie, od lat nie mam takich znajomych, ale w dawnych czasach zdarzyło mi się zarekwirować kluczyki, jedni znajomi się śmiertelnie obrazili i się skończyły znajomości.. mała strata jak stwierdziłam potem

Cytat:
no ale byłaś młoda i wnioski wyciągnęłaś.... Co to jest oranka ??

Cytat:
Waży 6100g.
Pediatra kazał jak będzie miał 4,5 miesiąca dawać po 1 łyżeczce kaszki z glutenem do mleka. Co Wy o tym myślicie od kiedy wprowadzacie gluten?
Dragusia? Ty coś ostatnio pisałaś o tym?
I zapomniałam zapytać kiedy zaczyna się rozszerzać dietę dzieciom karmionym mieszanie?

co do glutenu to niby zaleca się podawać póki jest osłona kp. Inni znowu twierdzą, że nie ma co i na nietolerancję to nie wpływa i zalecają jak najpóźniej. Ja planuję rozszerzać dietę jak najpóźniej, metodą BLW.

Baby-led weaning (BLW) to metoda wprowadzania stałych pokarmów do diety dziecka, pozwalająca na naukę samodzielnego jedzenia od chwili startu.

A do tego Dziedzic musi siedzieć.

Zainteresowanym polecam:

http://babyledweaning.pl/start/zalety-metody-blw.html

Cytat:
ja rok temu jechałam stopem z Rynku do domu. ja - strachodupiec, który zawsze sie stopa bał
za wagę...

co do stopa...haha ja też nigdy nie wsiadam, bo trzęsę dupą..I nie biorę... o co się wielokrotnie pokłóciłam, z kumplem z którym najczęściej podróżowałam z pracy, bo nie godziłam się brać nawet 2 nastolatek z francji na festiwal teatralny gdzieś tam...
Stary 2013-06-25, 10:53   #3399
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
o dokładnie! System zero-jedynkowy
Ja na przykład uwielbiam gin z tonikiem... i za każdym razem upijałam się tym nieprzyzwoicie...
Tęskni mi się natomiast za wyjazdem do domku na wsi i piciu piwa od samego rana... i takie utrzymywanie rauszu do nocy W między czasie oczywiście gotowanie, sprzątanie, opalanie, gry i zabawy... Kocham ten stan!
Noooo...

Nie mogę jednak nabiału jeść...
Ania
Stary 2013-06-25, 10:57   #3400
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Straszne, jak usłyszałam o tym w tv to aż ciarki mnie przeszły. Współczuję rodzinie tej dziewczyny bo po części wiem co przechodzą...

Cytat:
hej
byłam dzis w pracy napisac wszystkie podania i wracam do pracy od 12 listopada

a co do picia to ja ostatnio piłam jedną butelkę Karmi przez 3 dni
3 dni to do księgi rekordów się nadaje

Cytat:
co do alko i jakiegos jedzenia którego nie powinnam jesc(śmieciowe) bo karmie to ja mam tak ze jak sobie cos w głowie zakoduje to żadna pokusa nie działa .... nie i juz . obojetnie ilu lekarzy by mi pozwalało ,ile by badań -dowodów mi przedstawiono - ja nawet kropli % do ust nie wezmę .
za silną wolę

Cytat:
Moja od tygodnia, czasem się zaśmieje głośno. Trzeba tylko ją rozśmieszyć [/QUOTE]

Z tym samochodem to poszalałaś.
Tomik też właśnie jak go rozśmieszę i taki krótkie momenty. TŻ mi mówi że to stękanie bardziej przypomina ale dla mnie to najpiękniejsze uśmieszki pod słońcem

Dziecko śpi, muszę mu pazurki przyciąć. Pozdrawiamy, później zajrzymy
Stary 2013-06-25, 10:59   #3401
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
no ale tak mysle ze nie mozna miec wszystkiego...ja mam super teściów a wy śpiące dzieci
miec super tesciow - tosz to wielki dar

Cytat:
no a ja mowiac szczerze nawet kaca w zyciu nie mialam :P
eeeeeeeeeeee SERIO serio - podziwiam - ja nie bd pisac ile razy bo az wstyd

dobra az dwa posty zacytowalam - ale robilam foty ciuszkow bd odpsrzedawac a teraz mlody mi sie obudzil - na razie grzecznie sie przemieszcza w lozeczku po calej szerokosci no ale nic co piekne nie trwa wiecznie wiec przygotowana jestem na wszytsko

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 10:59   #3402
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Dzień dobry

Ale mam do nadrobienia
Jakoś ostatnio wybiłam się z rytmu. Zawsze rano nakarmiłam małego, on sobie spał lub się bawił a ja miałam trochę czasu na forum. A teraz jakoś tak wszystko niepoukładane. Chyba przez tż bo ma urlop do końca miesiąca i zaburza mi rytm dnia

A co u nas?
Wczoraj byliśmy badać bioderka, wszystko ok.
Zmierzyłam Nikosia centymetrem i ma tak ok. 60 cm
Zmieniłam mu mleko z Bebiko na BD i jest ok, a nawet lepiej bo teraz prawie w ogóle nie ulewa, chociaż tż twierdzi, ze to nie jest kwestia mleka
A na weekend mieliśmy jechać nad morze, ale pogoda do

Aaaa no i najważniejsze. OD 3 DNI JESTEM NA DIECIE ( ale mam taką ochotę na czekoladę, że chyba się pochlastam ) Mam zamiar na chrzcinach wyglądać choć w połowie jak człowiek

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 11:01   #3403
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
przerażające! ciągnie Cię do pracy? Pamiętam jak nie mogłaś się na L4 zebrać Brałaś 8 tyg z rodzicielskiego?
jakby rodzicielski był 100% płatny to bym przesiedziała rok jednak 60% to dla nas za mało przy kredycie więc chcąc ie chcąc muszę wrócić,(dobrze ze przedszkola w wakacje nie ma to jedne opłaty mniej ) ale fajną mam pracę więc z chęcią wracam Wyszło mi 9 tygodni rodzicielskiego i jeszcze 5 dni urlopu z 2012 i 12 listopad wychodzi. Jeszcze bede miec 26 dni z tego roku więc pewnie raz w tygodniu albo dwa będę brać na początku wolne
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 11:05   #3404
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
miec super tesciow - tosz to wielki dar

eeeeeeeeeeee SERIO serio - podziwiam - ja nie bd pisac ile razy bo az wstyd

dobra az dwa posty zacytowalam - ale robilam foty ciuszkow bd odpsrzedawac a teraz mlody mi sie obudzil - na razie grzecznie sie przemieszcza w lozeczku po calej szerokosci no ale nic co piekne nie trwa wiecznie wiec przygotowana jestem na wszytsko
no serio. papierosa nawet nie sprobowalam, o innych rzeczach nawet nie wspomne :P

ja w wieku 18 lat zaczelam zazywac dosc mocne leki na przysadke mozgowa po ktorych mi potrafil pokoj wirowac jakbym zmieszala to z alkoholem w duzej ilosci mogloby byc nie wesolo, zazywalam je prawe 10 lat. mialam tez epizod depresji wiec kiedys jak otwarlam lodowke i pomyslalam sobie a moze bym sie tak upila i zapomniala na chwile o wszystkim stwierdzilam ze nie ma co. trzeba sie pilnowac bo w ten sposob to ja w alkoholizm wpadne bo pewnie raz by zadzialalo a potem bym chciala wiecej i wiecej ...
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 11:15   #3405
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyszło mi 9 tygodni rodzicielskiego i jeszcze 5 dni urlopu z 2012 i 12 listopad wychodzi. Jeszcze bede miec 26 dni z tego roku więc pewnie raz w tygodniu albo dwa będę brać na początku wolne
ja mam z 2012 16 dni jeszcze... a kto się będzie zajmował Karolkiem?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 11:22   #3406
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

heh... tak sobie myślę, że nie szybko coś takiego nastąpi... bo jednak konkubinta + alk...

Cytat:
o... wystopował z wagą, prawda?

od podwojenia już tak nie pędzi.
ale podobno tak ma być, więc staram się nie świrować

Cytat:
...ale nie ze mną na imprezie, od lat nie mam takich znajomych
u mnie towarzystwo mocno alkowe, ale każdy pilnuje się. podoba mi się to i te alkomaty w każdym aucie
kolega ma dworek w okolicach Krk (mówimy na niego Dziedzic ) i u niego czasem się ludziskom włącza ułańska fantazja... chowałam kluczyki od... traktoru i po sprawie

a co do stopa, to sobie wyobraź, że jednak go łapiesz mecz Polska-Czechy rok temu sprawił, że tak jechałam do tej pory się zastanawiam czy mam dwie nerki czy nie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

no i podziw za dietę i życzenia wytrwałości!

szok.. dziecko śpi... szczepienie go pozamiatało równo. a może szczepienie + pogoda?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 11:23   #3407
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Liwka a jak tam rozszerzanie diety u Miśki? Co już je?
Ktoś jeszcze zaczął rozszerzać?
Miśka wcina jabłuszko, soczek z marchewki i zupkę jarzynową. Zupkę je codziennie zamiast jednego mleczka, tak samo jabłuszko a soczek to czekam na marchew z ogródka babci bo marwitki ze szkoły mojej mamy już się skończyły bo przynosiła Miśce.

Małpka - fajnie późno wracasz! ja wracam 16 września!!! chyba nie będę spała od 1 już po nocach i przeżywała

Co do picia alko się nie wypowiadam
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2013-06-25 o 11:25
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 11:50   #3408
BYou
MBZ♥

Malpka Ty to dopiero oszczędna jesteśi smakowało w ten 3 dzień?

OC słyszałam o tej metodzie.Dzięki za link

bmma

Pani za wagę
a jazdy na stopa to się lękam

Liwka ja nie wiem jak ogarnę to rozszerzanie bo narazie to

Nyaa za bioderkamy mamy jeszcze jedno kontrolne w lipcu

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 11:55   #3409
bmma
Zadomowienie

Cytat:

tez tak mysle... Sorry Bmma...
teraz się wstydzę tego.
Też jestem zdania, że pijani kierowcy to mordercy

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-25, 11:57   #3410
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

A ja jeszcze nie wiem kiedy wracam. Wyliczyli mi na szybko ze roczny plus urlop to wrocilabym w polowie maja a tak to chyba w polowie listopada (?) Nie wiem. 60% mnie martwi ale dojazdy beda kosztowac do tego poza dniami pracy rady ped a tego jest sporo, maz pracuje bardzo roznie wiec opieka do dziecka i nie wiem czy nie bardziej sie oplaci siedziec w domu. Musze przeliczyc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 12:02   #3411
bmma
Zadomowienie

Cytat:

no ale byłaś młoda i wnioski wyciągnęłaś.... Co to jest oranka ??
Oranka to puste pole, zaorane, ale mniejsza.
Oczywiście wnioski daleko idące wyciągnęłam samodzielnie.
Na której stronie pisałyśmy o macierzyńskim, bo nie mogę znaleźć linka, Kinga nie pozwala.
Zbliża mi się chyba czas złożenia wniosku. UM kończę 11 lipca, ale od razu złożyłam wniosek o dodatkowe 4 tygodnie, czyli kończymy 8 sierpnia.
Ale ten czas leci

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2013-06-25 o 12:33
Stary 2013-06-25, 12:04   #3412
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
my tez (hexa)... ktore mieliscie?
Torres 5900
My tylko bezpłatne.

Cytat:
Miśka wcina jabłuszko, soczek z marchewki i zupkę jarzynową. Zupkę je codziennie zamiast jednego mleczka, tak samo jabłuszko a soczek to czekam na marchew z ogródka babci bo marwitki ze szkoły mojej mamy już się skończyły bo przynosiła Miśce.
A takie soczki typu Bobofrut (pierwsze są od 4 miesiąca) można podawać przed rozszerzaniem diety? Czy kiedy? (nawiasem mówiąc Filip ostatnio dostał od znajomych a ma dopiero 3m)
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 12:06   #3413
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
no głupota,głupota . najwazniejsze ze nic nikomu sie nie stało i ze wnioski wyciągniete .
Ja nigdy nie wsiadałam po % . Ale mam pare przygód autem które mnie bardzo duzo nauczyły i dziekuje (nie wiem komu)ze nic nikomu sie nie stało ....
Cytat:
Waży 6100g.

Cytat:
co do stopa...haha ja też nigdy nie wsiadam, bo trzęsę dupą..I nie biorę... o co się wielokrotnie pokłóciłam, z kumplem z którym najczęściej podróżowałam z pracy, bo nie godziłam się brać nawet 2 nastolatek z francji na festiwal teatralny gdzieś tam...
a ja nie uwazam to za trzesienie dupą . Ja tam strachliwa nie jestem ale nigdy bym ani nie wsiadła ani nie wzięła .
Cytat:
Nie mogę jednak nabiału jeść...
co wyszło ?
Cytat:
Zmieniłam mu mleko z Bebiko na BD i jest ok, a nawet lepiej bo teraz prawie w ogóle nie ulewa, chociaż tż twierdzi, ze to nie jest kwestia mleka

Cytat:
no serio. papierosa nawet nie sprobowalam, o innych rzeczach nawet nie wspomne :P
.

[QUOTE=pani22ka;41483388ch owałam kluczyki od... traktoru i po sprawie

do tej pory się zastanawiam czy mam dwie nerki czy nie
[/QUOTE]

malpka- a co z Karolem jak pójdziesz do pracy?
Stary 2013-06-25, 12:16   #3414
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

A takie soczki typu Bobofrut (pierwsze są od 4 miesiąca) można podawać przed rozszerzaniem diety? Czy kiedy? (nawiasem mówiąc Filip ostatnio dostał od znajomych a ma dopiero 3m)
A takie soczki też pije chociaż nie za chętnie bo są kwaśne w jej odczuciu i robi takie miny, że... Ja tam rozszerzałam po skończeniu 3 miesięcy jakoś już (albo i przed nie pamiętam) tzn. jabłuszko i soczek z marchewki i nic się nie działo. Ale decyzja należy do każdej z nas. Nie chce namawiać.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 12:20   #3415
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Ale mam do nadrobienia
Jakoś ostatnio wybiłam się z rytmu. Zawsze rano nakarmiłam małego, on sobie spał lub się bawił a ja miałam trochę czasu na forum. A teraz jakoś tak wszystko niepoukładane. Chyba przez tż bo ma urlop do końca miesiąca i zaburza mi rytm dnia

A co u nas?
A na weekend mieliśmy jechać nad morze, ale pogoda do

Aaaa no i najważniejsze. OD 3 DNI JESTEM NA DIECIE ( ale mam taką ochotę na czekoladę, że chyba się pochlastam ) Mam zamiar na chrzcinach wyglądać choć w połowie jak człowiek
za bioderka, zmianę mleka na lepsze i silną wolę.

Nosz @@@ moja 4 kupę robi, a robiła co 4 dni dlaczego?? Moja dieta, czy Cebion?? Wczoraj też było kilka kup

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
jakby rodzicielski był 100% płatny to bym przesiedziała rok jednak 60% to dla nas za mało przy kredycie więc chcąc ie chcąc muszę wrócić,(dobrze ze przedszkola w wakacje nie ma to jedne opłaty mniej ) ale fajną mam pracę więc z chęcią wracam Wyszło mi 9 tygodni rodzicielskiego i jeszcze 5 dni urlopu z 2012 i 12 listopad wychodzi. Jeszcze bede miec 26 dni z tego roku więc pewnie raz w tygodniu albo dwa będę brać na początku wolne
Fajnie
Ja nie mam gdzie wracać. Będzie 60% i bieda, ale będę szukała pracy. Damy radę.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-25, 12:24   #3416
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

jak to dziecko rosło w brzuchu i jak zmieniały pozycję narządy

http://www.msichicago.org/whats-here...y/interactive/
Stary 2013-06-25, 12:28   #3417
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka

Cytat:
Pani, echssss to moja też ma fakultet z dietetyki, pediatrii, i kurs pt jak wku.wić synowa

Cytat:
Też zawsze karmię tuż przed spacerem, a potem modlę się, żeby nie zachciało Mu się jeść za szybko Nie karmię w parku Dziś wytrzymał 3,5 h
A ja karmiłam w Łazienkach

Cytat:
Nie tylko Ty, Kochana, nie tylko Ty... Naprawdę dużo piłam przed ciążą (sporo ilościowo i często ) - ale od zrobienia testu nie miałam nawet kropli alko w ustach i ,o dziwo, bardzo mi z tym dobrze
Też mi z tym dobrze. Raz na jakiś czas wezmę łyczka od TŻ i mam spokój na kilka dni.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
edit: aaa Pani nie martw się, mój też nie śpiący w dzień (a dzień zaczyna o godz 4-5 rano) także głowa do góry
o matko!
to się nie będę chwalić, jaką miałam dziś wspaniałą noc
Cytat:
hheh
Raz zakończyłam imprezę u kolegi, przespałam sie u niego godzinkę i zamówiłam taksę do domu, bo nie wiedziałam, gdzie jestem. Cała podróż trwała 3 minuty - okazało się, że mieszka ulicę obok...

Cytat:
Próbowałyście dziecku pokazywać przelewającą się w butelce wodę mineralną? Moja jest zafascynowana. A jak piję z tej butelki, to wodzi oczami, co ja takiego robię.
i jeszcze jest szał z szeleszczącym blistrem z witaminami d+k.

Cytat:
czesc ,
wreszcie czuje sie naprawde dobrze - głowa nie boli ,objawy wszystkie minęły .... chyba to był jakis faktycznie wirus -głowa,stan podgorączkowy ,zawroty,mdłości i doszedł ból brzucha (i biegunka ) .
A dzis suuuper !!! ufff .
witaj w świecie żywych

Cytat:

mam kłopoty z orientacją w terenie ale po alko zawsze trafiałam do domu
czyli masz podświetlone łóżko

oki, nadrabiam dalej, dziadek zabrał mi syna na spacer

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 12:34   #3418
Tasia34
Wtajemniczenie

Włączyłam na YouTube dźwięk suszarki i mi dzieć w końcu usnął, bo taki marudny dziś jest, jaki od dawna nie był :padam: Może przez to, że na ten spacer nie poszliśmy przez deszcz (którego teraz nie ma... )

Cytat:
co wyszło ?
Takie czerwone, chropowate miejsca na policzkach, jakie miał wcześniej... Miał całe poliki takie, teraz tak jakby zaczyna z powrotem się pojawiać, więc chyba to to... :/

Te słoiczki, jedzonka - rozumiem, że dzieciom kp daje się dopiero po 6 mż? A wcześniej jak to jest - nie wolno, nie powinno się czy po prostu nie ma potrzeby?

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
1. A ja karmiłam w Łazienkach

2. Też mi z tym dobrze. Raz na jakiś czas wezmę łyczka od TŻ i mam spokój na kilka dni.

3. Raz zakończyłam imprezę u kolegi, przespałam sie u niego godzinkę i zamówiłam taksę do domu, bo nie wiedziałam, gdzie jestem. Cała podróż trwała 3 minuty - okazało się, że mieszka ulicę obok...
1.Mi też się zdarzyło ze 3 razy, ale jednak nie lubię I na pewno nie w weekend, jak są dzikie tłumy

2. Ja tak robię z braniem macha papierosa

3.
Ania
Stary 2013-06-25, 12:35   #3419
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
jak to dziecko rosło w brzuchu i jak zmieniały pozycję narządy

http://www.msichicago.org/whats-here...y/interactive/
Super

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-25, 12:36   #3420
ewelinkka20
Zadomowienie

Hej

Dziewczyny mam pytanie co oprocz oballa i tych ksiazeczek czarno-bialych mozna kupic 3 miesiecznej dziewczynce?szukam czegos co ja zainteresuje

ewelinkka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości