Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 07:46   #2731
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Ciekawe co tam u Iwony?

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 07:52   #2732
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
wlasnie podejrzalam wyniki z labka
hemoglobina 10,7
i mam w moczu leukocyty 20-30
zna sie ktoras na tym?
przy takich leukocytach tzn. sorry ja miałam 30-40 dostałam furagin, zjadłam go trochę, dodatkowo kupiłam żurawinę w kapsułkach i spadły mi do 20-30. Gin już mi nie dał nic na to, bo mu rzuciłam hasło, że furagin źle na mnie działał (zawroty głowy miałam, bóle głowy, z żołądkiem się umęczyłam). Dał mi za to skierowanie na posiew moczu bo wyszło wtedy, że mam bakterie, no i jak zrobiłam posiew to czysto było i uniknęłam antybiotyku.
Tyle mogę Ci na ten temat powiedzieć

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

ROXI, ja też jakaś szczekliwa i agresywna, ale się ostro hamuję, bo jeszcze mi cisnienie skoczy Najchętniej bym połowę ludzi zagryzła, pobiła, nawtykała ile wlezie. I jak już czasem muszę powiedzieć co myślę, to kończy się to tym, ze zaczynam płakać chyba organizm sam chce załagodzić dla mojego dobra sytuacje, żebym w pierdlu za zabójstwo dziecka nie rodziła
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 07:55   #2733
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u mnie tragedia. Dom nam zaczyna zalewać, całe podwórko, schody i wysoki taras już pływa, brakuje cm do wody w domu Prąd odcięli bo skrzynki podtopiło. Samochody przestawione kilometr dalej, na ulicy rzeka, woda po pół uda... nie no histerii dostałam. Przyjechał po mnie ojciec w ostatniej chwili bo już ulice zamykali i się ewakuowałam z psami do rodziców.... mąż został w domu i przenosił wszystkie rzeczy na piętro i pilnuje domu Boże za co
Przykro mi strasznie, miejmy nadzieję że jednak woda nie wejdzie wam do domu
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497612]Mały waży 2010 g jeszcze tylko żółtaczka...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Super wieści, teraz go ponaświetlają i będzie z górki

Dziewczyny, które urodziły. Przypomnijcie mi kiedy idzie się na "bioderka" ? Bo już nie pamiętam jak to było z moją małą a wam już pewnie mówili lekarze.
A mi się wg. dzisiaj śnił poród Igorka oO hehe plus jakby mi coś piersi zmalały??eee...

Edytowane przez shestiger
Czas edycji: 2013-06-26 o 07:59
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:01   #2734
czarownica1
Zakorzenienie

co to ja jeszcze chciałam napisać......

w nocy spałam prawie dobrze, oprócz bólu brzucha i siusiu, ale szybko zasnęłam.
Mama dziś pojechała na badanie kontrolne do burdelu zwanego szpitalem wojskowym. Zawsze myślałam, że wojsko to porządek, dyscyplina i szybkość w działaniu... niestety, pomyliłam się.
Lało całą noc, temp. przyjemna dla otoczenia, Lokatorek poranne ćwiczenia zalicza.
Moj lekarz nie dzwoni, żeby podać datę kiedy mam przyjechać - doprowadza mnie to do szału, mam nadzieję, że nie zapomniał i przed jeszcze zdązy mnie do siebie zawołać
A co dziś w planach: muszę przygotować zlecenie do odbioru, więc zaraz znikam, a potem będę się dalej ogarniać z domowymi pierdółkami.
Stary 2013-06-26, 08:05   #2735
misiaczka555
Wtajemniczenie

Wczoraj ponadrabialam, pocytowalam ale nie dałam rady odpisać bo znowu prawie po ścianach chodziłam z tym skurczem nóg. Kiedy to sie skończy?
Leże jeszcze w łóżku, za oknem kolejny dzień deszczu. Totalny brak energii....

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
hahaha miała mokro, bo wody jej poszły :P

wiem, dlatego pisałam, że u nas na karmieniu MM były 2 butle - mnie wystarczało i tak w nocy po karmieniu od razu płukałam, bo MM po czasie dostaje takiego kwaśnego zapachu i potem mi te butelki śmierdziały...
Kiedyś koleżanki synek puścił na mnie pawia po jedzonku z cyca, to dopiero smród chyba dokupie tetrowek bo zapomniałam ile maluch potrafi ulewac

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
misiaczka- jak się czujesz? Oby lepiej
:
Dzięki że pytasz juz lepiej, jednak leżenie w łóżku pod kolderka dużo daje

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

A teraz trochę o mnie
Wizytka udana praktycznie pod każdym względem
Przede wszystkim mały się obrócił główką w dół Niech no Urwis spróbuje chociaż zmienić pozycje Wszystkie narządy wydają się być sprawnie działające, także tutaj też odetchnęłam Aleks waży aktualnie 1940g, więc idziemy środkowym centylem, mój piękny średniaczek Aaa no i hitem wizyty były jego usteczka Nawet pani dr się pytała, po kim mały ma takie wydatne duże usteczka, bo były idealnie widoczne jak na zdjęciu (a to było zwykłe usg) i sama stwierdziła, że są śliczne i czegoś takiego nie widziała Mamę oczywiście rozpierała duma, ale już widzę, że to będzie kopia tż, bo mój D. ma dokładnie takie same usta Ależ jestem w tej mojej klusce zakochana

Ważne jest jeszcze to, że mama też się dobrze trzyma - na ostatniej wizycie 2 tyg temu ważyłam 69.4kg, dzisiaj 69.1kg. Czyli odrzucenie części syfów pomogło i nie przytyłam z czego najbardziej chyba zadowolone są moje nogi
Z mniej fajnych rzeczy miałam za wysokie ciśnienie bo 140/80parę, a nie byłam w ogóle zestresowana, a i wcześniej prawie godzinę czekałam na wizytę w poczekalni W ogóle od ponad tygodnia zauważyłam, że podniosło mi się i ciśnienie, i puls. Babeczka kazała mi mierzyć i zapisywać wyniki 3 razy dziennie i z taką karteczką mam przyjść do niej za tydzień na wizytę. W razie gdyby ciśnienie było wyższe od 140/90 (obojętnie, która wartość), mam się zgłosić do niej albo najlepiej od razy jechać na ip No nic będziemy kontrolować...
A teraz po elaboracie mogę być na bieżąco
za wizytę. Super ze Alek juz zajął pozycje do wyjścia, jeden stres mniej No i brawa la ciebie za wage twarda z ciebie babka, ani jednego czipsika

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Juz po wizycie.Morfologie mam super.Szyjka rozpulchniona ale zamknieta.Łozysko sie nie odkleja,ma 3 stopien dojrzałości,wody w normie.Laura wporzo
Ginek prosił zebym zadzwoniła jak urodze.Są szanse ze odejdą mi wody.Ale kiedy? tego nie wiemy Potem dodał ze z tego co widzi to spotkamy sie jeszcze za tydzien

Jak nic nie drgnie to 7 mam sie zgłosic na IP.
Pytałam o metody indukcji porodu i u mnie w szpitalu stosuje sie cewnik.Podobno samo zakładanie nie jest straszne.Powoduje on rozwarcie.Jest to podobno metoda skuteczna i bezpieczna.Lepsza niz sama oxytocyna bo powoduje rozwarcie i potem nastepują skurcze a jak szyjka niegotowa to sama oxy czasem rady nie daje...Jakos tak to by wyglądało.
Mam nadzieje ze obejdzie sie bez takich cudów. Dziekuje za kciukasy
brawo za wizytę
Wiesz, pierwszy raz spotkałam si z taka metoda, z tym cewnikiem ja osobiście wolałabym tego uniknąć. Musze dowiedzieć sie jakie metody sa u mnie w szpitalu...
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Hahahaha, ach te mamuśki dobre rady

Moja jeszcze nie wypytuję co chwile o poród - wiadomo, ale już teraz widzę że będzie ciężko. Mówię mojej dzisiaj o tym ciśnieniu:

M: może powinnaś częściej z domu wychodzić...
Ja: Mamo, ale ja tylko przez upały siedziałam w domu, tak o się ciągle ruszam
M: No tak, ale może za mało, wychodź codziennie na spacer chociaż ół godzinki
J: Mamo, ale ja wychodzę, przecież dopiero od ponad tygodnia mi cieśnienie skoczyło
M: No tak, ale powinnaś więcej wychodzić
O nie moge czy my jesteśmy po jednej matce?
Czasem mam wrażenie ze mówię do ściany. A ze nerwy mi ostatnio szybko puszczają to zeby nie krzyczeć, przytakuje. Mamusia zadowolona bo dała dobra radę i moje ciśnienie nie wariuje z nerwów

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41492139]Coś Wam napisze... Siedzę w szpitalnym pokoju, w poplamionej z góry na dol koszuli nocnej, w klapkach z targu za 10 zł, które nie mieszczą sie na moje gigantyczne nogi, we włosach każdy w inna stronę, z obsypana buzia (szybko mi wróciła skóra do stanu sprzed ciąży...), słowa manicure i pedicure to odległa galaktyka, z rozoranym brzuchem że sznurkiem i 100000 rozstepow, dużych i brązowych, nieogolona, niewyspana, z bolacymi piersiami oraz: najszczesliwsza na całym wielkim świecie, jak mój Książę na mnie oddycha swoimi slodkimi usteczkami i stroi przez sen cudne minki..... Nie ma drugiego takiego uczucia na świecie, męża sie kocha inaczej, miłość do dziecka jest bezgraniczna, totalna i bezwarunkowa.

cudnie sie czyta takie słowa.

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Witam Brzusie, Mamusie i Dzieciaczki
I oczywiście witamy się z Radusiem w 33tc. Ciężka noc dzisiaj, straszne sny miałam, obudziłam się z płaczem, po prostu straszne! Nie będę Wam opowiadać co mi się śniło, bo nie ma sensu się nakręcać
za tygodnie

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:23   #2736
Agrafka86
Wtajemniczenie

Misiaczka z tymi nogami to jest masakra Wczoraj spotkałam znajomą i mówi "Boże jakie Ty masz nogi spuchnięte" Głupio mi się zrobiło, ale co zrobię? Takie uroki noszenia mojego Radzia

Czarownica no chyba lekarz nie zapomniał. No w wojsku wszystko się zmieniło odkąd przeszli za kontrakty

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:28   #2737
Rockyyy
Zakorzenienie

cześć dwupaki

Witam sie dzis z rana Tz zaczyna od włączenia tv to ja od mego wizażyku
Stary 2013-06-26, 08:40   #2738
skylie
Wtajemniczenie

Arrabiata- jak sytuacja u Ciebie? Woda opadła?

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:40   #2739
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry

Kompletnie nie pamiętam co miałam napisać..czytalam sobie wczoraj i teraz i zaćmienie..

Arrabiatta: ojej,bardzo wspolczuje zalania,nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić..

Iwonka: i jak?????

Perse: waga do przodu! Brawo! Teraz z malinka jeszcze chwila poczekacie aż arturkowi i milence żółtaczka minie i wio do domku!

Katarzynka: brawa za wizytę!

fiazo: dziękuję za info odnośnie pompowania kol,widzę ze nie pada to podjazd a co do Greya to akurat z laskami rozmawialam które cxytaly..jakos facet mi się nie trafił

margosia: super ze gluten przybiera na wadze!

Oliath: jak lala ? I lilo? Brawa dla męża!

Hm..chyba narazie więcej nie pamiętam..z teł pisze,może potem z łapka coś sobie przypomne

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:40   #2740
surka
Zakorzenienie

Cześć słonneczka

U mnie kolejny dzień depresyjnej pogody

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wczoraj ponadrabialam, pocytowalam ale nie dałam rady odpisać bo znowu prawie po ścianach chodziłam z tym skurczem nóg. Kiedy to sie skończy?
Leże jeszcze w łóżku, za oknem kolejny dzień deszczu. Totalny brak energii....
A bierzesz jakiś magnez na te skurcze? Ja w całej ciązy miałam 3 skurcze, ale powiem, że strasznie bolesne to jest

Zaciskam za dzisiejsze tygodnie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:41   #2741
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
[
rockyyy trzymam kciuki aby jednak obylo sie bez cewnika - widzialam dziewczyny z tym ustrojstwem ...

A faktycznie czuje sie nie teges. po kazdym jedzeniu siedze na kibelku i robie koope (a ja zawsze mialam z tym problem aby 1 raz w tygodniu cos bylo). Brzus pobolewa troszki i robi sie twardy. Skurczy brak. Wogole jestem zadzumiona wrecz. Dzwonie do TZ i mowie, ze mnie ten brzuch pobolewa i co slysze - to moze jedz do szpitala, mowie, ze mowy nie ma bo w czwartek wizyta, koniec i kropka.
No mam nadzieje ze sie obejdzie bez cewnika.Pisała do mnie wczoraj kolezanka z sali :0 Jest po cc.Miała te dziadostwo zalozone ale mowi ze da sie przezyc.Samo zalozenie nie jest straszne tylko w nocy łapia skurcze i trzeba cos p/bolowego brac zeby zasnac.....

Ewee-ja tam przeczuwam ze Cie czysci przed porodzikiem
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u mnie tragedia. Dom nam zaczyna zalewać, całe podwórko, schody i wysoki taras już pływa, brakuje cm do wody w domu Prąd odcięli bo skrzynki podtopiło. Samochody przestawione kilometr dalej, na ulicy rzeka, woda po pół uda... nie no histerii dostałam. Przyjechał po mnie ojciec w ostatniej chwili bo już ulice zamykali i się ewakuowałam z psami do rodziców.... mąż został w domu i przenosił wszystkie rzeczy na piętro i pilnuje domu Boże za co
Kochana wspolczuje Oby straty były jak najmniejsze ....
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
W upaly tetrowka, w chlodniejsze dni czy tez w nocy kocykiem
l.
Tez mam takie plany
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Mam podobnie, jakoś od 3 trymestru mi się tak włączyło,odkąd nie mogę za długo wystać i chodzić bo brzuch ciągnie. Choć nie zawsze to okazuję,bo nie chce mi się kłócić z ludźmi,szkoda nerw. Ale na twoim miejscu tą kobiete bym stanowczo i kulturalnie zapytała,dlaczego się wpycha przed was i że kolejka jest Niestety w moim mieście jest kiepsko z kulturą, ani razu mi się nie zdażyło,żeby ktoś ustąpił miejsca w kolejce, w autobusie, co innego jest w Warszawie z tego co zauważyłam. Ostatnio jak robiłam zakupy w jednym z marketów w Wawie to miły młody pan za kasą wręcz się oburzył na mnie że stoję w kolejce,zamiast mówić że w ciąży jestem-bo on ciężarne odrazu obsługuje
Mnie brzuch ciągnie od 6 miesiaca ....
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej!
Nie nadrobię Was, bo za dużo spamu
Widziałam Cynamonku, że znów jesteś z nami! Ale ten Adaśko sobie stroi żarty...

Dziś u mnie w pracy awaria netu, więc nie mam wyników jeszcze, ale poprosiłam znajomą, żeby do nich zadzwoniła i zapytała chociaż o ten układ krzepnięcia. I d-dimery spadły do 950 a podobno reszta z ukł. krzepnięcia prawidłowa. Jutro może uda mi się zajrzeć do tych wyników.
wiem,że 950 to cały czas 2x norma, ale za pierwszym razem przeroczyłam je 7-krotnie, po miesiącu 3-krotnie, więc jest nadzieja

Właśnie wróciliśmy od moich rodziców, tata dostał od nas na dzień ojca stację pogodową, to taki szczęśliwy!
A jutro przyjedzie żelazko, więc im zawieziemy, ale nie będzie ich w domu, zostawimy ładną karteczkę i może obejdzie się bez ochrzanu, że wydajemy kasę :p No ale podziękować chcemy

Filip się boleśnie wypycha cały dzień... na szczęście brzuch pozwolił mi dużo załatwić.
Wrzucam fotki dzisiejszych zakupów ze Smyka
za dimerki i zakupy.Fajne prezenty zrobiliscie rodzicom.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497612]Mały waży 2010 g jeszcze tylko żółtaczka...

żółtaczko-uciekaj precz!!!!!!!!!!!!
Stary 2013-06-26, 08:44   #2742
ita83
Wtajemniczenie

ja tez sie witam....wszyscy w domku jeszcze smacznie spia a mi juz kregoslup nie pozwala ......
Stary 2013-06-26, 08:47   #2743
iwona335
Zakorzenienie

Nie urodzilam, Zuzia pieknie sobie pływa nadal w brzuchu

mam nadzieje, ze nastepnym razem juz bede rodzic, strasznie sie nastawilam, że to już To a wszystko przeszlo, jeszcze godzinke mnie pobolało jak sie położyłam a potem spałam jak dziecko
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:47   #2744
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

kejt: brawa za krzepliwość!

Evewee: może coś zjadlas a może to organizm się szykuje?

Czarownica: kiedy fotki będą?)

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-26, 08:48   #2745
Rockyyy
Zakorzenienie

stokrotka za paciora

Agrafka
za tc

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

P.S. rockyyy dzieki za info, chyba rzeczywiscie ode mnie do ciebie poszla burza
Ale dzisiaj juz nie wysyłaj Podwórko mi pływa,drzewka sie połamały a Tz zły bo za mokro zeby trawe skosic ...
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Rokyy- a gdzie jest napisane ze te biustonosze do karmienia dziecka?

.
w innych kolorach wygladają normalnie,tylko czarny sie z sado-maso kojarzy
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
to ja

nie mogę spać, bo brzuchol boli Adaś się tak ułożył, że wypiął się maksymalnie u samej góry i taaaaaaaaaaaakkkkk mnie to boli....ale w ogóle jakiś brzuch mam twardy, wzięłam już no-spę. Nie podoba mi się to....
za wizytke

Mnie czasem przy zdenerwowaniu tez brzuszek pobolewał.
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
witam!
mnie obudzil bol brzucha jak na @, albo niech sie rozkreca albo niech przestanie bolec!![COLOR="Silver"]
Mnie dzis nic nie rusza.Moze pozniej brzuch poboli....
Stary 2013-06-26, 08:49   #2746
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Iwonka:no to chociaż się wyspalas) rozczarowujące są te przepowiadacze....

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-26, 08:50   #2747
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kompletnie nie pamiętam co miałam napisać..czytalam sobie wczoraj i teraz i zaćmienie..

Arrabiatta: ojej,bardzo wspolczuje zalania,nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić..

Iwonka: i jak?????

Perse: waga do przodu! Brawo! Teraz z malinka jeszcze chwila poczekacie aż arturkowi i milence żółtaczka minie i wio do domku!

Katarzynka: brawa za wizytę!

fiazo: dziękuję za info odnośnie pompowania kol,widzę ze nie pada to podjazd a co do Greya to akurat z laskami rozmawialam które cxytaly..jakos facet mi się nie trafił

margosia: super ze gluten przybiera na wadze!

Oliath: jak lala ? I lilo? Brawa dla męża!

Hm..chyba narazie więcej nie pamiętam..z teł pisze,może potem z łapka coś sobie przypomne
hahaha..... a ja sobie włąśnie przypomniałam, że miałam Ci pisać instrukcję obsługi kompresora
Stary 2013-06-26, 08:54   #2748
Rockyyy
Zakorzenienie

Katarzynka za wizyte

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]ROXI, chyba organizm sam chce załagodzić dla mojego dobra sytuacje, żebym w pierdlu za zabójstwo dziecka nie rodziła

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Cześć słonneczka

U mnie kolejny dzień depresyjnej pogody

A bierzesz jakiś magnez na te skurcze? Ja w całej ciązy miałam 3 skurcze, ale powiem, że strasznie bolesne to jest

Zaciskam za dzisiejsze tygodnie
Ja tydzien temy Mg odstawiłam i dzis jak sie przeciagałam nad ranem chwycił mnie skurczybyk az jęczałam z bólu

A tak wogóle to dziś sroda wieeeeeec:

ukonczyłysmy 39 tc i witamy sie.....
w 40 tc

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Hahah przypomniałam sobie tytuł jaki kiedyś chyba majówki miały: ,,chyba wyzione ducha jak nie wyjdziesz z mego brzucha"
Stary 2013-06-26, 08:55   #2749
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

a mnie znow zaczal bolec brzuch, ale on boli caly czas, wiec jak wygladaja skurcze? bo jak tak jak na @ to ja tego nie rozumiem bo mnie na @ zawsze bolalo caly czas a nie pol minuty i koniec

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Katarzynka za wizyte

Ja tydzien temy Mg odstawiłam i dzis jak sie przeciagałam nad ranem chwycił mnie skurczybyk az jęczałam z bólu

w 40 tc

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Hahah przypomniałam sobie tytuł jaki kiedyś chyba majówki miały: ,,chyba wyzione ducha jak nie wyjdziesz z mego brzucha"
Gratki za 40 tc to juz niedlugo!!!! w sumie juz powinnas urodzic :P

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:56   #2750
czarownica1
Zakorzenienie

no mój Lokatorek to prosiak jeden.... Mamusia wreszcie sięgnęła centymetr (bo sie wreszcie odblokowała szara komórka w moim zapominalskim mózgu) i zmierzyłam brzuch - 113 cm ale to ten mały cwaniaczek w tym momencie wypchnął się z jednej strony na maksa
powiedzmy że w talii (kawałek wcięcia posiadam) mam 110, ciut niżej na linii bocznych bułek (określiłabym to jako solidne ciabatty) mam 113 razem w wypchnięta jakąś częścią ciała Lokatorka
Stary 2013-06-26, 08:57   #2751
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam fotki dzisiejszych zakupów ze Smyka
Super zakupy

I przekroczona magiczne 2 kg Teraz niech jeszcze żółtaczka przejdzie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Witam
Ale miałam pracowity dzień , rano wizyta, zrobione ktg wyszło dobrze, młody waży 3100 g ale jakoś na świat mu sie nie bardzo śpieszy .
Cały dzień przesiedziałam u rodziców, po powrocie ok 20 padłam jak zabita. Przeleciałam was na szybko i z tego co pamiętam to wielkie gratulacje dla Ghia klask i: super że Antoś juz z tobą.

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki ale wizyta taka udana nie była ciśnienie ok, pessar trzyma, jednak nie waże 73 tylko 71,3 kg a wierzę ginkowej wadze bo zawsze waże się na niej, a 73 kg wyszło mi na koleżankowej, pobrała mi wymaz na paciora, ale nie miałam usg i doopa ze mnie, że jej nie poprosiłam, żeby chociaż looknęła czy wszystko w Adasia w porządku nie mogę sobie tego darować
za wizytę Każda z nas się denerwuje, ale serduszko słyszałaś, ruchy też czujesz, więc postaraj się nie nakręcać

Cytat:
witam!
mnie obudzil bol brzucha jak na @, albo niech sie rozkreca albo niech przestanie bolec!![COLOR="Silver"]
Mnie też co noc budzą bóle krzyżowo - miesiączkowe oraz w dzień też się zdarzają

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Przybyło nam się na wadze (znaczy Glutkowi bo mama pięknie szczupleje he he he )Nie za dużo ale ważne, że w końcu rośnie i mamy wagę skontrolować za dwa tygodnie to będzie wiadomo czy rośnie prawidłowo )

Niedługo dobijemy do wagi porodowej
Niech Piotruś rośnie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Witam Brzusie, Mamusie i Dzieciaczki
I oczywiście witamy się z Radusiem w 33tc
[COLOR=DeepSkyBlue][COLOR=Black]
Stary 2013-06-26, 08:57   #2752
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dzień dobry
Za godzinkę mam dentystkę... Oby udało się wyleczyć cały ząb, powiedziała, że zrobi podejście, ale nie wiadomo, czy nie skończy się opatrunkiem na 3 miechy
Dam się nawet bez znieczulenia, byleby mi to zaleczyła
A po dentystce będę mieć montowaną szafę wnękową i już koniec kartonów i worków z butami (te wory kojarzą mi się z jakimś PCK:P )

Dobrego dnia Wam życzę, ściskam kciuki jak jest taka potrzeba, gratuluję wszystkiego, co warte

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:58   #2753
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie znow zaczal bolec brzuch, ale on boli caly czas, wiec jak wygladaja skurcze? bo jak tak jak na @ to ja tego nie rozumiem bo mnie na @ zawsze bolalo caly czas a nie pol minuty i koniec

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Gratki za 40 tc to juz niedlugo!!!! w sumie juz powinnas urodzic :P
No ja tez ostatnio rozkminiałam co i jak z tymi skurczami bo ten brzuch boli stale a skurcze??? Ze chwyci? Puści? Oczywiscie boleśnie???? O co z nimi kaman?

Kathe codziennie mi ktoś przypomina ze powinnam juz urodzic Ale na naszym forum mozecie,w realu doprowadza to do szału
Stary 2013-06-26, 08:58   #2754
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:

w 40 tc

po to każą nam odstawiać MG przed porodem żebyśmy poćwiczyły jęki i wycie podczas skurczów jeszcze w domu
no Kochana słuszny tydzień, gratulacje z okazji dociągnięcia do 40... prawie ryczącej
Stary 2013-06-26, 09:00   #2755
surka
Zakorzenienie

A ja się pierwszy raz zmierzyłam i na wysokości pępka mam 97 cm jestem w szoku, że tak mało

Cytat:
w 40 tc [COLOR="Silver"]
Stary 2013-06-26, 09:01   #2756
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
no mój Lokatorek to prosiak jeden.... Mamusia wreszcie sięgnęła centymetr (bo sie wreszcie odblokowała szara komórka w moim zapominalskim mózgu) i zmierzyłam brzuch - 113 cm ale to ten mały cwaniaczek w tym momencie wypchnął się z jednej strony na maksa
powiedzmy że w talii (kawałek wcięcia posiadam) mam 110, ciut niżej na linii bocznych bułek (określiłabym to jako solidne ciabatty) mam 113 razem w wypchnięta jakąś częścią ciała Lokatorka
szalony
Cytat:
Dzień dobry
Za godzinkę mam dentystkę... Oby udało się wyleczyć cały ząb, powiedziała, że zrobi podejście, ale nie wiadomo, czy nie skończy się opatrunkiem na 3 miechy
Dam się nawet bez znieczulenia, byleby mi to zaleczyła
A po dentystce będę mieć montowaną szafę wnękową i już koniec kartonów i worków z butami (te wory kojarzą mi się z jakimś PCK:P )

Dobrego dnia Wam życzę, ściskam kciuki jak jest taka potrzeba, gratuluję wszystkiego, co warte
to dorzucam Ci z rana

Ide zrobic kawe Tzowi bo mnie zamęczy zaraz.Pozniej zjem cosik i pojade do miasta po jakies zakupki na dobry obiadek U mnie słonko ale ochłodziło sie

Spałam w nocy wreszcie jak człowiek bez klejenia sie,sapania W domu było 22 stopnie i było czym oddychac
Stary 2013-06-26, 09:02   #2757
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A ja się pierwszy raz zmierzyłam i na wysokości pępka mam 97 cm jestem w szoku, że tak mało

Surka, ja kocham przestrzeń, widać mój Syn też i mi rozwlókł brzuch na te 113 a było 80 w porywach do 85 cm....
Stary 2013-06-26, 09:02   #2758
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
po to każą nam odstawiać MG przed porodem żebyśmy poćwiczyły jęki i wycie podczas skurczów jeszcze w domu
no Kochana słuszny tydzień, gratulacje z okazji dociągnięcia do 40... prawie ryczącej

Tz mowi ze brak Mg fajnie działa u mnie na skurczyki-tylko nie tam gdzie trzeba
Stary 2013-06-26, 09:04   #2759
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
szalony

to dorzucam Ci z rana

Ide zrobic kawe Tzowi bo mnie zamęczy zaraz.Pozniej zjem cosik i pojade do miasta po jakies zakupki na dobry obiadek U mnie słonko ale ochłodziło sie

Spałam w nocy wreszcie jak człowiek bez klejenia sie,sapania W domu było 22 stopnie i było czym oddychac

Ja też dziś spałam rewelacyjnie, nawet się przykryłam kołdrą
Aż żal było wstawać o 4:30 na siku, ale stwierdziłam, że nie ma co teraz próbować nieprzemakalnego ochraniacza na materac

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:05   #2760
Agrafka86
Wtajemniczenie

Rocky za okrąglutki tydzień

Ita może połóż się na plecach najlepiej na podłodze (ja tak robię) z nogami do góry i powiem Ci, że nawet pomaga

Iwona ach ta Twoja Zuzanna robi dowcipy. Ja już myślałam, że ją powitamy po drugiej stronie brzuszka. No nic czekamy dalej

Kathe może się zbliża poród?

Malaczarna ja byłam z bólem zęba już chwilę temu i powiem Ci, że pięknie mi zrobiła. Bo oczywiście bez znieczulenia. Powolutku, mówiła tak spokojnie i zrobiła. Troszke pobolało, ale pocieszałam się myślą, że chwilkę na fotelu się pomęczę, a później już ząbek boleć nie będzie. I już nie mam oporów do dentysty, bo trafiłam na superancką babeczkę
Trzymam kciuki za Twoją wizytę dasz radę!

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości