|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Ciekawe co tam u Iwony?
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Tyle mogę Ci na ten temat powiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- ROXI, ja też jakaś szczekliwa i agresywna, ale się ostro hamuję, bo jeszcze mi cisnienie skoczy Najchętniej bym połowę ludzi zagryzła, pobiła, nawtykała ile wlezie. I jak już czasem muszę powiedzieć co myślę, to kończy się to tym, ze zaczynam płakać chyba organizm sam chce załagodzić dla mojego dobra sytuacje, żebym w pierdlu za zabójstwo dziecka nie rodziła
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497612]Mały waży 2010 g jeszcze tylko żółtaczka...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() Dziewczyny, które urodziły. Przypomnijcie mi kiedy idzie się na "bioderka" ? Bo już nie pamiętam jak to było z moją małą a wam już pewnie mówili lekarze. A mi się wg. dzisiaj śnił poród Igorka oO hehe plus jakby mi coś piersi zmalały??eee... Edytowane przez shestiger Czas edycji: 2013-06-26 o 07:59 |
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
co to ja jeszcze chciałam napisać......
w nocy spałam prawie dobrze, oprócz bólu brzucha i siusiu, ale szybko zasnęłam. Mama dziś pojechała na badanie kontrolne do burdelu zwanego szpitalem wojskowym. Zawsze myślałam, że wojsko to porządek, dyscyplina i szybkość w działaniu... niestety, pomyliłam się. Lało całą noc, temp. przyjemna dla otoczenia, Lokatorek poranne ćwiczenia zalicza. Moj lekarz nie dzwoni, żeby podać datę kiedy mam przyjechać - doprowadza mnie to do szału, mam nadzieję, że nie zapomniał i przed jeszcze zdązy mnie do siebie zawołać A co dziś w planach: muszę przygotować zlecenie do odbioru, więc zaraz znikam, a potem będę się dalej ogarniać z domowymi pierdółkami. |
|
|
|
#2735 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj ponadrabialam, pocytowalam ale nie dałam rady odpisać bo znowu prawie po ścianach chodziłam z tym skurczem nóg. Kiedy to sie skończy?
![]() Leże jeszcze w łóżku, za oknem kolejny dzień deszczu. Totalny brak energii.... Cytat:
chyba dokupie tetrowek bo zapomniałam ile maluch potrafi ulewac![]() Dzięki że pytasz ![]() Cytat:
za wizytę. Super ze Alek juz zajął pozycje do wyjścia, jeden stres mniej No i brawa la ciebie za wage twarda z ciebie babka, ani jednego czipsika![]() Cytat:
brawo za wizytęWiesz, pierwszy raz spotkałam si z taka metoda, z tym cewnikiem ja osobiście wolałabym tego uniknąć. Musze dowiedzieć sie jakie metody sa u mnie w szpitalu...Cytat:
Czasem mam wrażenie ze mówię do ściany. A ze nerwy mi ostatnio szybko puszczają to zeby nie krzyczeć, przytakuje. Mamusia zadowolona bo dała dobra radę i moje ciśnienie nie wariuje z nerwów ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41492139]Coś Wam napisze... Siedzę w szpitalnym pokoju, w poplamionej z góry na dol koszuli nocnej, w klapkach z targu za 10 zł, które nie mieszczą sie na moje gigantyczne nogi, we włosach każdy w inna stronę, z obsypana buzia (szybko mi wróciła skóra do stanu sprzed ciąży...), słowa manicure i pedicure to odległa galaktyka, z rozoranym brzuchem że sznurkiem i 100000 rozstepow, dużych i brązowych, nieogolona, niewyspana, z bolacymi piersiami oraz: najszczesliwsza na całym wielkim świecie, jak mój Książę na mnie oddycha swoimi slodkimi usteczkami i stroi przez sen cudne minki..... Nie ma drugiego takiego uczucia na świecie, męża sie kocha inaczej, miłość do dziecka jest bezgraniczna, totalna i bezwarunkowa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
za tygodnie
|
|
|
#2736 |
|
Wtajemniczenie
|
Misiaczka z tymi nogami to jest masakra
![]() Czarownica no chyba lekarz nie zapomniał . No w wojsku wszystko się zmieniło odkąd przeszli za kontrakty
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dwupaki
![]() Witam sie dzis z rana Tz zaczyna od włączenia tv to ja od mego wizażyku
|
#2738 |
|
Wtajemniczenie
|
Arrabiata- jak sytuacja u Ciebie? Woda opadła?
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kompletnie nie pamiętam co miałam napisać..czytalam sobie wczoraj i teraz i zaćmienie.. Arrabiatta: ojej,bardzo wspolczuje zalania,nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić.. Iwonka: i jak????? Perse: waga do przodu! Brawo! Teraz z malinka jeszcze chwila poczekacie aż arturkowi i milence żółtaczka minie i wio do domku! Katarzynka: brawa za wizytę! fiazo: dziękuję za info odnośnie pompowania kol,widzę ze nie pada to podjazd a co do Greya to akurat z laskami rozmawialam które cxytaly..jakos facet mi się nie trafił![]() margosia: super ze gluten przybiera na wadze! Oliath: jak lala ? I lilo? Brawa dla męża! Hm..chyba narazie więcej nie pamiętam..z teł pisze,może potem z łapka coś sobie przypomne
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć słonneczka
U mnie kolejny dzień depresyjnej pogody Cytat:
Zaciskam za dzisiejsze tygodnie
|
|
|
|
|
#2741 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewee-ja tam przeczuwam ze Cie czysci przed porodzikiem ![]() Cytat:
Oby straty były jak najmniejsze ....Tez mam takie plany ![]() Cytat:
Cytat:
za dimerki i zakupy.Fajne prezenty zrobiliscie rodzicom.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497612]Mały waży 2010 g jeszcze tylko żółtaczka...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] żółtaczko-uciekaj precz!!!!!!!!!!!!
|
|
#2742 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez sie witam....wszyscy w domku jeszcze smacznie spia a mi juz kregoslup nie pozwala
......
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Nie urodzilam, Zuzia pieknie sobie pływa nadal w brzuchu
mam nadzieje, ze nastepnym razem juz bede rodzic, strasznie sie nastawilam, że to już To a wszystko przeszlo, jeszcze godzinke mnie pobolało jak sie położyłam a potem spałam jak dziecko |
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
kejt: brawa za krzepliwość!
Evewee: może coś zjadlas a może to organizm się szykuje? Czarownica: kiedy fotki będą? )
|
#2745 | |||
|
Zakorzenienie
|
stokrotka
za paciora Agrafka ![]() za tc ![]() Cytat:
Podwórko mi pływa,drzewka sie połamały a Tz zły bo za mokro zeby trawe skosic ...Cytat:
za wizytkeMnie czasem przy zdenerwowaniu tez brzuszek pobolewał. Cytat:
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka:no to chociaż się wyspalas
) rozczarowujące są te przepowiadacze....
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Katarzynka
za wizyteCytat:
Cytat:
A tak wogóle to dziś sroda wieeeeeec: ukonczyłysmy 39 tc i witamy sie..... w 40 tc ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Hahah przypomniałam sobie tytuł jaki kiedyś chyba majówki miały: ,,chyba wyzione ducha jak nie wyjdziesz z mego brzucha"
|
|
#2749 | |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie znow zaczal bolec brzuch, ale on boli caly czas, wiec jak wygladaja skurcze? bo jak tak jak na @ to ja tego nie rozumiem
bo mnie na @ zawsze bolalo caly czas a nie pol minuty i koniec---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
to juz niedlugo!!!! w sumie juz powinnas urodzic :P
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
no mój Lokatorek to prosiak jeden.... Mamusia wreszcie sięgnęła centymetr (bo sie wreszcie odblokowała szara komórka w moim zapominalskim mózgu) i zmierzyłam brzuch - 113 cm
ale to ten mały cwaniaczek w tym momencie wypchnął się z jednej strony na maksa powiedzmy że w talii (kawałek wcięcia posiadam) mam 110, ciut niżej na linii bocznych bułek (określiłabym to jako solidne ciabatty) mam 113 razem w wypchnięta jakąś częścią ciała Lokatorka
|
|
|
|
#2751 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Super zakupy
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497612]Mały waży 2010 g jeszcze tylko żółtaczka...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] I przekroczona magiczne 2 kg Teraz niech jeszcze żółtaczka przejdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę Każda z nas się denerwuje, ale serduszko słyszałaś, ruchy też czujesz, więc postaraj się nie nakręcać![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Za godzinkę mam dentystkę... Oby udało się wyleczyć cały ząb, powiedziała, że zrobi podejście, ale nie wiadomo, czy nie skończy się opatrunkiem na 3 miechy ![]() Dam się nawet bez znieczulenia, byleby mi to zaleczyła A po dentystce będę mieć montowaną szafę wnękową i już koniec kartonów i worków z butami (te wory kojarzą mi się z jakimś PCK:P ) Dobrego dnia Wam życzę, ściskam kciuki jak jest taka potrzeba, gratuluję wszystkiego, co warte
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kathe codziennie mi ktoś przypomina ze powinnam juz urodzic Ale na naszym forum mozecie,w realu doprowadza to do szału
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no Kochana słuszny tydzień, gratulacje z okazji dociągnięcia do 40... prawie ryczącej
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się pierwszy raz zmierzyłam i na wysokości pępka mam 97 cm
![]()
|
|
|
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z rana ![]() Ide zrobic kawe Tzowi bo mnie zamęczy zaraz.Pozniej zjem cosik i pojade do miasta po jakies zakupki na dobry obiadek U mnie słonko ale ochłodziło sie Spałam w nocy wreszcie jak człowiek bez klejenia sie,sapania W domu było 22 stopnie i było czym oddychac
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz mowi ze brak Mg fajnie działa u mnie na skurczyki-tylko nie tam gdzie trzeba
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też dziś spałam rewelacyjnie, nawet się przykryłam kołdrą ![]() Aż żal było wstawać o 4:30 na siku, ale stwierdziłam, że nie ma co teraz próbować nieprzemakalnego ochraniacza na materac
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Wtajemniczenie
|
Rocky
za okrąglutki tydzień![]() Ita może połóż się na plecach najlepiej na podłodze (ja tak robię) z nogami do góry i powiem Ci, że nawet pomaga ![]() Iwona ach ta Twoja Zuzanna robi dowcipy. Ja już myślałam, że ją powitamy po drugiej stronie brzuszka. No nic czekamy dalej Kathe może się zbliża poród? ![]() Malaczarna ja byłam z bólem zęba już chwilę temu i powiem Ci, że pięknie mi zrobiła. Bo oczywiście bez znieczulenia. Powolutku, mówiła tak spokojnie i zrobiła. Troszke pobolało, ale pocieszałam się myślą, że chwilkę na fotelu się pomęczę, a później już ząbek boleć nie będzie. I już nie mam oporów do dentysty, bo trafiłam na superancką babeczkę ![]() Trzymam kciuki za Twoją wizytę dasz radę!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

chyba organizm sam chce załagodzić dla mojego dobra sytuacje, żebym w pierdlu za zabójstwo dziecka nie rodziła
Prąd odcięli bo skrzynki podtopiło. Samochody przestawione kilometr dalej, na ulicy rzeka, woda po pół uda... nie no histerii dostałam. Przyjechał po mnie ojciec w ostatniej chwili bo już ulice zamykali i się ewakuowałam z psami do rodziców.... mąż został w domu i przenosił wszystkie rzeczy na piętro i pilnuje domu
jeszcze tylko żółtaczka...

Wszystkie narządy wydają się być sprawnie działające, także tutaj też odetchnęłam Aleks waży aktualnie 1940g, więc idziemy środkowym centylem, mój piękny średniaczek
za wizytę. Super ze Alek juz zajął pozycje do wyjścia, jeden stres mniej
tego nie wiemy
ja osobiście wolałabym tego uniknąć. Musze dowiedzieć sie jakie metody sa u mnie w szpitalu...

za dzisiejsze tygodnie
(a ja zawsze mialam z tym problem aby 1 raz w tygodniu cos bylo). Brzus pobolewa troszki i robi sie twardy. Skurczy brak. Wogole jestem zadzumiona wrecz. Dzwonie do TZ i mowie, ze mnie ten brzuch pobolewa i co slysze - to moze jedz do szpitala, mowie, ze mowy nie ma bo w czwartek wizyta, koniec i kropka.

ale to ten mały cwaniaczek w tym momencie wypchnął się z jednej strony na maksa
klask i: super że Antoś juz z tobą.