|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
![]() Zawsze wiedziałam co odpowiedzieć, a teraz taki ze mnie miękki siusiek, że szok jakby mi ktoś w tyłek wjechał pewnie jeszcze bym przeprosiła
|
|
#2673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41492139]Coś Wam napisze... Siedzę w szpitalnym pokoju, w poplamionej z góry na dol koszuli nocnej, w klapkach z targu za 10 zł, które nie mieszczą sie na moje gigantyczne nogi, we włosach każdy w inna stronę, z obsypana buzia (szybko mi wróciła skóra do stanu sprzed ciąży...), słowa manicure i pedicure to odległa galaktyka, z rozoranym brzuchem że sznurkiem i 100000 rozstepow, dużych i brązowych, nieogolona, niewyspana, z bolacymi piersiami oraz: najszczesliwsza na całym wielkim świecie, jak mój Książę na mnie oddycha swoimi slodkimi usteczkami i stroi przez sen cudne minki..... Nie ma drugiego takiego uczucia na świecie, męża sie kocha inaczej, miłość do dziecka jest bezgraniczna, totalna i bezwarunkowa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]jak coś napiszesz to łzy w oczach Cytat:
Cytat:
za odpadnięcie pępuszka
|
|||
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamus
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Blackbejbe, nie zazdroszcze tych 30-to godzinnych skurczy ![]() Misiaczka, na poczatku maluszki widza tylko czarno-biale kolory, ale po jakims czasie kolory wrecz wspomagaja rozwoj, wiec na Twoim miejscu nie balabym sie kolorowych rzeczy dla Majeczki Cynamonowa, no nie wierze!! No wpisza Cie chyba do ksiegi guinessa za najwieksza ilosc akcji porodowych w jednej ciazy Madi, trzymamy aby lekarze znalezli przyczyne bolu i ja ustronili, a waga Witka juz jest zacna ![]() Kejt, za wozek, jak tylko bedziesz go miala dawaj fotki
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iwona nie wygłupiaj się już teraz tylko ródź ![]() Roxi dobrze robisz! Ucz społeczeństwo kultury! :brzydal :Zmykam tym razem na serio |
|
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Karola pisała mi sms wieczorkiem, nie ma neta.
Nie wie czy jutro wyjdą, bo małej żółaczka się powiększyła. Karola już lepiej się czuje, coraz więcej chodzi, ma niestety problemy z laktacją i zjedzone przez Hanię cycki... I jak to napisała mała jest śliczna i cudnie pachnie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popieram w każdym stopniu, ja też zrobiłam się agresywna i wkurza mnie jak tylko się gapią a nie pomyślą,że ciężko czy cośCytat:
ale miło wracaj Ty szybciej do domku, niech Ci tam się wszystko normuje ![]() dopiero nadrobiłam wszystko chyba zaraz z tego wszystkiego uciekne w łóżko |
||
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio wole pospamowac z Wami niz isc do sąsiadki na kawe ![]() dla Hani i Karolki ![]() piona!! I na tym poprzestańmy wystarczy tych kg ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Oki żabki mykam.Tz mnie wygania spac ![]() Do jutra
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
tweedlede
za wizyte. No i musisz koniecznie pochwalic sie usteczkami mlodego jak sie urodzi, skoro lekarka taka zachwycona takie beda do calowania - ohh juz widze chmare dziewczyn kolo niego jak pojdzie do szkoly ![]() rockyyy trzymam kciuki aby jednak obylo sie bez cewnika - widzialam dziewczyny z tym ustrojstwem ... elaine przypomnialo mi sie wlasnie jak moja Tesciowa liczyla, ze marysia urodzi sie w jej 50 urodziny (14 sierpnia), moj brat, ze w jego urodziny (17 sierpnia) a moje dziecie mialo w nosie i urodzilo sie w swoje 11 sierpnia nie irytuj sie, niech gadaja. Baaaa ja po porodzie w druga dobe zadzwonilam do tesciowej i ja opierdzielilam - bo od mojej mamy sie dowiedzialam, ze na pepkowym miala jakies "ale" co do imienia Marysi i sobie wymyslila Gabrysie - wiec zadzwonilam i jej powiedzialam co o tym mysle. Wyparla sie ze tak powiedziala, choc ja wiem, ze tak musialo byc skoro moj TZ dal na drugie imie Marysi wlasnie Gabrysia a ustalalismy ze nie bedzie miala drugiego. ![]() persephone i jest to swieta prawda co napisalas. Amen. ona przeszlo Marysi - ona taka rozpuszczona przez nas, ze az szok. Juz sama nie wiem jak dotrzec do niej. Ehh oliath brawa dla dzielnego meza ![]() iwona sa mozliwe takie skurcze, bo moglas wczesniejszych nie czuc, a ze te sa w krotszych odstepach to i moga sie nasilac. fiazo czyli nie tylko na mnie ta pogoda dziala sennie. roxi i brawo za postawe - z takimi glupimi ludzmi tak trzeba. a do mnie wpadla TZ ciotka, matka chrzrstnego mojej mlodej z ciuszkami dla niej: sukienka, sandalki, bluzeczka i komplecik: spodenki, bluzka z krotkim rekawem i na to bluzka na ramiaczkach A faktycznie czuje sie nie teges. po kazdym jedzeniu siedze na kibelku i robie koope (a ja zawsze mialam z tym problem aby 1 raz w tygodniu cos bylo). Brzus pobolewa troszki i robi sie twardy. Skurczy brak. Wogole jestem zadzumiona wrecz. Dzwonie do TZ i mowie, ze mnie ten brzuch pobolewa i co slysze - to moze jedz do szpitala, mowie, ze mowy nie ma bo w czwartek wizyta, koniec i kropka.
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
A dla MALINKI BRAWA za rozbudzona laktacje!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Eve, odnosnie jeszcze dziadow - porod im nie pomogl, jakby co
. Mam od internistki lek o nazwie DISTREPTAZA, przeciwwskazany w okresie ciazy i karmienia piersia, ale ona przeanalizowala sklad i daje gwarancje, ze nie zaszkodzi. Rozpuszcza toto zakrzepy. Ja w ciazy nie uzywalam ich, ale teraz zaczelam i zobaczymy...
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
lepiej żeby nie był miękki
Cytat:
I jak to z każdą matką bywa trzeba będzie znieść moje ochy i achy nad Alkiem, bo to przecież najpiękniejsze dziecko na świecie będzie (przynajmniej dla mnie )Co do typoania - u mnie też jest podobnie Brat tż 2.08., jego dziewczyna 14.08. a moja mam dorzuciła do tego 23.08. ur dziadka mam nadzieję, że pimpik będzie przekorny jak twoja marysia i wyznaczy własną datę![]() Eve, może ci się już organizm oczyszcza?
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, u mnie tragedia. Dom nam zaczyna zalewać, całe podwórko, schody i wysoki taras już pływa, brakuje cm do wody w domu
Prąd odcięli bo skrzynki podtopiło. Samochody przestawione kilometr dalej, na ulicy rzeka, woda po pół uda... nie no histerii dostałam. Przyjechał po mnie ojciec w ostatniej chwili bo już ulice zamykali i się ewakuowałam z psami do rodziców.... mąż został w domu i przenosił wszystkie rzeczy na piętro i pilnuje domu Boże za co |
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Zmykam i ja bo fen zaczyna dzialac i juz drze...buziaki dla Was!
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzeliśmy filmik.. w tym czasie stópki pomoczyłam w chłodnej wodzie z pachnącą solą z Biedrony..poobcinałam pazurki u stóp i rąk.. pomalowałam paznokcie u rąk.. jutro zajmę się jeszcze stópkami, bo mnie szlag trafia, że nie sięgam
jeszcze Lol porę aktywności ma i nie mogę się zgiąć, bo nogami mi wywija ![]() Poprawy po moczeniu stóp nie widzę..opuchnięte nadal, więc trzeba się położyc i dać odpocząć Jutro nadrobię co tam pisałyście.. Spokojnej nocy |
|
|
|
#2692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kathe, sorry, ale sie usmialam jak kolejny post przeczytalam o kreceniu sutkow ![]() Dziewczyny, wybaczcie, ale ja sie klade. Nie wiem jak Was nadrobie, ale uwierzcie mi, staram sie!! ![]() W lozku poczytam Was przez tel.
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale u nas tak ciagle pada, ze nie dziwota ![]() mam nadzieję, że uda wam się jakoś uporac z ta wodą i trzymam kciuki zeby juz jednak nie lało
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymajcie się jakoś współczuję strasznie |
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Cytat:
![]() arabiata to moze kozanow, bo tylko ta dzielnica mi sie z takimi podtopieniami kojarzy
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie najbardziej boje jego wysokiej wagi urodzeniowej i dlatego juz bym go chciala... ostatnio tydzien temu mial 3.600 i gin pow ze blad pomiaru raczej z tendencja w gore ;/ boje sie ze nie dam rady!! |
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
hmmmm a ja obecnie jestem w okolicach mojej wagi sprzed ciąży
![]() jak pisałam to SAMOTNA noc, mąż w pracy, więc lepiej (dla niego), żeby siusiek był miękki Cytat:
|
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam już oczy na zapałkach, ale czekam dzielnie na tżta, mam nadzieję, że zaraz wróci, bo padam na ryjek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

jakby mi ktoś w tyłek wjechał pewnie jeszcze bym przeprosiła
za odpadnięcie pępuszka

aby lekarze znalezli przyczyne bolu i ja ustronili, a waga Witka juz jest zacna 

(a ja zawsze mialam z tym problem aby 1 raz w tygodniu cos bylo). Brzus pobolewa troszki i robi sie twardy. Skurczy brak. Wogole jestem zadzumiona wrecz. Dzwonie do TZ i mowie, ze mnie ten brzuch pobolewa i co slysze - to moze jedz do szpitala, mowie, ze mowy nie ma bo w czwartek wizyta, koniec i kropka.
12.06.2010
Prąd odcięli bo skrzynki podtopiło. Samochody przestawione kilometr dalej, na ulicy rzeka, woda po pół uda... nie no histerii dostałam. Przyjechał po mnie ojciec w ostatniej chwili bo już ulice zamykali i się ewakuowałam z psami do rodziców.... mąż został w domu i przenosił wszystkie rzeczy na piętro i pilnuje domu