|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
po porodzie ide juz do proktologa - nie ma bata.tak sama - moja mama by musiala przyjechac do Marysi a ja w auto i na IP. Ale no stress, mam gora 5 minut i dalabym rade. niestety TZ obecnie jest w Lublinie, wraca o 6 rano dopiero do domu. Cytat:
organizm to mi sie chyba od niedzieli oczyszcza, bo kurnia jak zawsze mialam z tym problem, tak teraz co i rusz siedze na kiblu. ![]() Cytat:
bozeeee co to sie wyprawia
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Dzięki dziewczyny. Mieszkam pod Wrocławiem. Nie chcę tu za bardzo pisać na necie gdzie dokładnie, rozumiecie...
Oliath, i jak warunki i opieka na Kamieńskiego? Położne i lekarze ok? Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-06-25 o 22:56 |
|
|
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
Oliath
za 1 kapielRoxi takim ludziom trzeba mówić wprost ja też jestem słynna z ciętego języka no a co oni sobie myślą- ja ostatnio u ginekologa miałam taką sytuację. Ginekolog przyjmował od 12 przyszłam 0 11,30 nikogo nie było czekałam byłam 1. Lekarz się spóźnił z 10 min wszedł do gabinetu i prosi ja wstaję a kobieta która przyszłą po 12 była chyba 4 w kolejce za kobietami które przyszły za mną i mówi do mnie, ze ONA byłą 1 tylko wyszła/ WIĘC JA DO NIEJ NIE TO JA BYŁAM 1 PANI TU NIE BYŁO ANI INNEJ OSOBY KTÓRA BY T0 POTWIERDZIŁA , KAŻDY Z ULICY MOŻE WEJSĆ I POWIEDZIEĆ ZE BYŁ 1!!!oburzyła się ale weszła za mną innym kobietom się wepchała...a gdy wychodziłam inna kobieta mówi do mnie że dobrze zrobiłam bo wkońcu kobiety w ciąży mają pierwszeńswo dobrze ze tylko ja byłam ciężarna inne nie
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-06-25 o 23:01 |
|
|
|
#2704 | |
|
Zadomowienie
|
A ja mam już 13
Cytat:
Niestety w moim mieście jest kiepsko z kulturą, ani razu mi się nie zdażyło,żeby ktoś ustąpił miejsca w kolejce, w autobusie, co innego jest w Warszawie z tego co zauważyłam. Ostatnio jak robiłam zakupy w jednym z marketów w Wawie to miły młody pan za kasą wręcz się oburzył na mnie że stoję w kolejce,zamiast mówić że w ciąży jestem-bo on ciężarne odrazu obsługuje
|
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
arrabiata ja też mieszkam pod WROCŁAWIEM
i od wczoraj leje non stop, ale współczuje problemu z wodą ja mieszkam na 2 piętrze i nam tylko piewnice poddtapia zawsze
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że te ulewy nie wyrządzą wam strat i zniszczeń
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oby tylko te ulewy większych szkód nie narobiły
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie podejrzalam wyniki z labka
hemoglobina 10,7 i mam w moczu leukocyty 20-30 zna sie ktoras na tym?
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Nie nadrobię Was, bo za dużo spamu ![]() Widziałam Cynamonku, że znów jesteś z nami! Ale ten Adaśko sobie stroi żarty... Dziś u mnie w pracy awaria netu, więc nie mam wyników jeszcze, ale poprosiłam znajomą, żeby do nich zadzwoniła i zapytała chociaż o ten układ krzepnięcia. I d-dimery spadły do 950 wiem,że 950 to cały czas 2x norma, ale za pierwszym razem przeroczyłam je 7-krotnie, po miesiącu 3-krotnie, więc jest nadzieja ![]() Właśnie wróciliśmy od moich rodziców, tata dostał od nas na dzień ojca stację pogodową, to taki szczęśliwy! ![]() A jutro przyjedzie żelazko, więc im zawieziemy, ale nie będzie ich w domu, zostawimy ładną karteczkę i może obejdzie się bez ochrzanu, że wydajemy kasę :p No ale podziękować chcemy Filip się boleśnie wypycha cały dzień... na szczęście brzuch pozwolił mi dużo załatwić. Wrzucam fotki dzisiejszych zakupów ze Smyka
|
|
|
|
#2710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Raczkowanie
|
Trzymaj się kochana!!!! Jestesmy z Tobą!!
|
#2712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wyniki. Fajne zakupy
|
|
#2713 | ||
|
Zakorzenienie
|
o jeeea
Cytat:
![]() nie poddawaj sie, moze w nocy sie zacznie ![]() Cytat:
dobranoc laseczki, P.S. rockyyy dzieki za info, chyba rzeczywiscie ode mnie do ciebie poszla burza |
||
|
|
|
#2714 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Mały waży 2010 g
jeszcze tylko żółtaczka...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2715 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do podtopienia to u nas w piątek woda z rowów wylala i przez ulice plynela na nasze podwórko cala jego szerokoscia a w niedziele powtorka z rozrywki i do dziś ogarnąć się nie możemy. Tesc mi pokopal trawniczek bo ujścia robil ale już mu daruje, a wpiwnicy woda na pol metra a teraz bloto... Arrabiata także wspolczuje ci bardzo ![]() GHIA gratuluje synunia
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497612]Mały waży 2010 g
jeszcze tylko żółtaczka...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Super!! teraz kciuki, żeby zoltaczka ustąpiła ![]() Arrabiata bardzo mi przykro... Straszna tragedia :-( oby udało się jak najwięcej ocalić... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2717 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Widze ze Wam hormony juz zyc nie daja. Biada Waszym mezom po pologu
Zajechani beda biedni ![]() Rokyy- a gdzie jest napisane ze te biustonosze do karmienia dziecka? Arrabiata- kurcze to niedobrze Iwona- rodzisz? Perse- pieknie piszesz Dotka- czy mozesz mi plis wyslac info o tych szamponach na priv? Zaginelo mi to gdziesz w gaszczu spamu Cynamonku- Adas maly psikusnik A moze on.sie z.Toba bawi w chowanego?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-26 o 00:39 |
|
|
|
#2718 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() ![]() klask i:Gratulacje!!! dużo zdrówka życzę!!!Oliath- super opis porodu
|
|
|
|
|
#2719 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ale miałam pracowity dzień , rano wizyta, zrobione ktg wyszło dobrze, młody waży 3100 g ale jakoś na świat mu sie nie bardzo śpieszy .Cały dzień przesiedziałam u rodziców, po powrocie ok 20 padłam jak zabita. Przeleciałam was na szybko i z tego co pamiętam to wielkie gratulacje dla Ghia ![]() ![]() klask i: super że Antoś juz z tobą. Niunia i Enleve śliczne kąciki dla waszych maluszków ![]() Margosia - Glutek prześliczny i taki duży się wydaje ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Oliath - Opis świetny i oby każda tak szybciutko rodziła byłoby bosko |
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jednak na Brochowie rodzilam na Kamienskiego NIGDY nie ma miejsc ile razy nie dzwonilismy - zawsze tylko opcja Brochow vel Chalubinskiego ![]() Na Brochowie rewelacja
|
|
#2721 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja
![]() nie mogę spać, bo brzuchol boli Adaś się tak ułożył, że wypiął się maksymalnie u samej góry i taaaaaaaaaaaakkkkk mnie to boli....ale w ogóle jakiś brzuch mam twardy, wzięłam już no-spę. Nie podoba mi się to....Tweed, Rockyyy, Katarzynkajg gratuluję dziewczyny udanych wizyt ![]() Tweed zazdroszczę tak po prostu, że Mały się przekręcił ![]() Dziękuję za kciuki ale wizyta taka udana nie była ciśnienie ok, pessar trzyma, jednak nie waże 73 tylko 71,3 kg a wierzę ginkowej wadze bo zawsze waże się na niej, a 73 kg wyszło mi na koleżankowej , pobrała mi wymaz na paciora, ale nie miałam usgJa jestem psychiczna, więc zawsze usg mnie uspokajało na jakiś czas, a tu następna wizyta dopiero za 4 tygodnie Ja wiem, że niektóre z Was mogą pomyślec, że cóż to wizyta bez usg ale dla mojej zbolałej psychiki to zawsze był punkt zaczepienia do odetchnięcia chociaż na jakiś czas a tak to znów kołaczą się myśli, czy nic tam się u niego złego nie dzieje ![]() No i pewnie z tego wszystkiego też mnie ten brzuch boli. Od 1 lipca ginka ma urlop i gdyby się coś działo mam jechac na IP Mam tylko nadzieję, że sobie nic nie wkręcę i mnie tam nie zobaczą ![]() Zanim urodzę to dziecko, to wyląduję w psychiatryku chyba na jakims przyspieszonym leczeniu ![]() Dobra wygadałam się, tylko co tu teraz robić?? spam nadrobiłam jak Pan Bóg przykazał, chyba idę się polozyć i może uda mi się zasnąć. Madi kochana trzymam kciuki za Cię, cobyś niebawem wyszła ze szpitala i nic Cię nie bolało ![]() Iwonka mam nadzieję, że już niedługo chytnie Cię tak konkretnie i będzie z tego corcia ![]() Oliath fajna z Was rodzinka Perse każdy Twój wpis rozczula mnie do potęgi entej marze żeby i mi sie udało...Arrabbiata współczuję bardzo tego zalania mam nadzieję, że uda się jak najwięcej ocalić i nie będzie większych strat. Najważniejsze, że Ty i dzidzia jesteście bezpieczni---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 04:18 ---------- dobry Dawno mnie tu nie było Nie zmrużyłam juz oka więc wstałam i chociaż męzowi kawkę zrobiłam brzuszek boli juz trochę mniej, ale nadal tak mi dziwnie . Zjadłam już 3 kanapki, czekam do 8 i jadę do labo zawieźć wymaz na paciora. Miałam pobierany ten wymaz z kapy i odbytu ale spoko, nic nie poczułam![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze, badania i co kto potrzebuje ![]() Dzisiaj środa więc z tego co kojarzę sporo nowych tygodni się rozpoczyna więc już teraz wszystkim gratuluję ![]() Ciekawe jak tam Iwonka po nocy?? ![]() Miłego dnia Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-06-26 o 04:20 |
|
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
mnie obudzil bol brzucha jak na @, albo niech sie rozkreca albo niech przestanie bolec!! ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- ja tez zrobilam mezusiowi kawke a to mi sie nigdy nie zdarzylo o tej godzinie no ale niech ma
|
|
|
|
#2723 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Szybko i sprawnie, a na koniec Miłość
Czego chcieć więcej? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i za miesiąc i za paciora, a raczej jego braku ![]() Cytat:
![]() No do tej pory tylko raz się motaliśmy, ale nie protestował ![]() ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- To tyle ile udało mi się wczoraj wieczorem nadrobić i coś czuję, że ludzka niemożliwością będzie nadrobienie reszty spamu ![]() Przybyło nam się na wadze (znaczy Glutkowi bo mama pięknie szczupleje he he he )Niedługo dobijemy do wagi porodowej
|
|
#2725 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wyniki, a zakupy super ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497612]Mały waży 2010 g jeszcze tylko żółtaczka...[/QUOTE] Cały czas zaciskamy kciuki Nawet Gluciątko próbuje choć trochę nieporadnie![]() Cytat:
![]() I też wiem, że wszystko zależy od organizmu, bo u niektórych przyśpiesza poród Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby się szybko rozwinęło i jeszcze szybciej poszło ))No śpi Iwona ja też miałam od razu skurcze co 8 minut i jak Tż się obudził to wyhamowały do 20 minut a jak poszedł do pracy to wróciły i parę godzin później Gluciątko było na świecie... więc czekamy na wieści, że Zuzia jest po drugiej stronie brzuszka )
|
|
#2726 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwoneczko jak po nocy?
![]() Arabiata i jak tam z domem? Perse za wagę i żeby ta żółtaczka wstrętna odeszła![]() Katarzynkajg za wizytę i wagę Młodego![]() Witam Brzusie, Mamusie i Dzieciaczki I oczywiście witamy się z Radusiem w 33tc Ciężka noc dzisiaj, straszne sny miałam, obudziłam się z płaczem, po prostu straszne! ![]()
|
#2727 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie to chyba nie sa skurcze tylko to bol brzucha, w ogole teraz troche przeszlo ;/
|
|
|
|
#2728 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathe, a może jednak skurcze. Tobie zostało dosłownie kilka dni. Może masz takie lajtowe skurcze
?
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
no na ktg w czwartek mialam skurcze ale gin mowil ze to przepowiadajace :P wiec sie jakos nie nastawiam :P
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Brzusie i Mamusie i Malutkie Pijaweczki, bo już chyba wszystkie nasze maluszki ładnie zassały
MADI, nie martw się, że Cię palec boli, masz jeszcze w zapasie 9 + 10 u nóg czy jest szansa na Twoje wyjście na koniec tygodnia? IWONA, a ja tu weszłam z rana z nadzieją, że może już tulisz Zuzinkę no nic czekamy dalej TESO, zaczęłam trochę czytać o tych chustach i a to elastyczna najlepsza, ale lepiej kupić już tkaną i dostałam kociokwiku. Nie mam zadnej koleżanki, która by chustowała, szkoda. CYNAMONKU-AN-CYMONKU no wykurzania jeszcze na dobre nie zaczęłam choć do terminu 19 dni, i już sama nie wiem, w jaki termin by się najlepiej wstrzelić (zeby to takie łatwe było, nie ?). ARRABITA, jejku współczuję sytuacji. Nerwówka na całego. Dobrze, że jesteś na suchym gruncie u rodziców. Daje nam aura popalić. Jak nie jakieś upały z kosmosu, to deszcz nas zalewa. MARGOSIA, buziak dla Piotrusia Glutka Pierwszego OLIATH, znaczy się Octenisept dobry zakup i na kikutka i dla mnie jakby co? I powiedz mi, czy jeśli O-sept bym stosowała to tantum czy korę już odpuścić? Buziak dla Lilo PERSE, czyli już tylko żółtaczka i do domu? Coś tam przewidują kiedy by Cię mniej więcej wypuścili, czy nic jeszcze nie mówią? Buziak dla Artusia od razu piszę, że gratuluję nowych tygodni i okciukaskowyję wizyty MAGOLINKA, wiesz, chętnie się z Tobą do tego psychiatryka wybiorę, we dwie zawsze raźniej, bo moje schizy prawie szczytują.... szczyt będzie jak zacznę rodzić ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
ale rano się budzę i nic. Wczoraj wstałam i nawet sprawdzałam czy brzuch mam bo nic mnie nie ciągneło. Dziś po wstaniu zaczęło ciągnąć.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

. Mam od internistki lek o nazwie DISTREPTAZA, przeciwwskazany w okresie ciazy i karmienia piersia, ale ona przeanalizowala sklad i daje gwarancje, ze nie zaszkodzi. Rozpuszcza toto zakrzepy. Ja w ciazy nie uzywalam ich, ale teraz zaczelam i zobaczymy... 
po porodzie ide juz do proktologa - nie ma bata.
mam nadzieję, że pimpik będzie przekorny jak twoja marysia i wyznaczy własną datę
Prąd odcięli bo skrzynki podtopiło. Samochody przestawione kilometr dalej, na ulicy rzeka, woda po pół uda... nie no histerii dostałam. Przyjechał po mnie ojciec w ostatniej chwili bo już ulice zamykali i się ewakuowałam z psami do rodziców.... mąż został w domu i przenosił wszystkie rzeczy na piętro i pilnuje domu
12.06.2010
za 1 kapiel
Niestety w moim mieście jest kiepsko z kulturą, ani razu mi się nie zdażyło,żeby ktoś ustąpił miejsca w kolejce, w autobusie, co innego jest w Warszawie z tego co zauważyłam. Ostatnio jak robiłam zakupy w jednym z marketów w Wawie to miły młody pan za kasą wręcz się oburzył na mnie że stoję w kolejce,zamiast mówić że w ciąży jestem-bo on ciężarne odrazu obsługuje
i od wczoraj leje non stop, ale współczuje problemu z wodą ja mieszkam na 2 piętrze i nam tylko piewnice poddtapia zawsze

za wyniki. Fajne zakupy 

klask i:Gratulacje!!! dużo zdrówka życzę!!!
marze żeby i mi sie udało...