|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Kinga a co to znaczy, że Mała się rzuca? Cytat:
Super poród, zazdroszczę ![]() Cytat:
U mnie odłożenie działa za każdym razem kupką.
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Duży chłopczyk z Kubulka:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
komiksowa moja mała podczas karmienia czasami wypluwa pierś, płacze, pręży się, macha rączkami i nóżkami - słyszę jak się jej przelewa i czasami puszcza bąki albo kupa pójdzie. I właśnie mam ten Delicol podawać na to i te jabłka odstawić, więc zobaczymy. Oczywiście nie każde karmienie tak wygląda, teraz np. zjadła ładnie i zasnęła sobie.
|
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My się pierwszy raz zamotaliśmy w poniedziałek to była 6 doba, ale konieczność nas zmusiła na wyjście z psem ![]() Mój Dzieciol wyglądał podobnie do Twojego i nic mu nie przeszkadzało więc na pewno będziemy się motać częściej )I też wzbudziliśmy zachwyt na osiedlu
|
|
#4775 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Duża Julka!Cytat:
Kciuki za Jurka ![]() Cytat:
Sprawnie Ci poszło A waga prawie identyczna jak mojego![]() Cytat:
A najczęściej to "nie udusi się?" Już mam czasem ochotę odpowiedzieć "udusi". Co za ludzie![]() Ale mój zupełnie inaczej wygląda w chuście. Ja mam elastyczną i inaczej się ją mota. Jak zrobię fotkę to wstawię. Mniej widać dziecko. I też jestem baardzo zadowolona. I czasem tak sobie mocno zaśnie w chuście, że nawet jak go wyjmę to się nie budzi i śpi dalej. A czapka super
|
||||
|
|
|
#4776 | ||
|
Zakorzenienie
|
A to lekarz musi przepisać??
Cytat:
Cytat:
Moja też właśnie wczoraj tak zaczęła robić...
|
|
#4777 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Odnosnie zachowania TZ'ta to piszesz ze juz nie pierwszy raz wiec ja Cie podziwiqm ze mu awantury porzadnej nie zrobisz i w ogole nke dasz popalic. No sorki, raz mozna zapomniec z jakiejs waznej przyczyny ale nie co roku. Daj mu popalic a nie odpuszczaj. Cytat:
Gratuluje !!! Ale duza dziewczynka ![]() Cytat:
ja jestem sklonna tu zostac po przekroczeniu 5000 choc kto wie to jeszcze ponad 200postow, moze beda wszystkie Maluszki juz na swiecie. Faktycznie jednak niech nierozpakowane sie wypowiedza ale ja nie mam nic przexiwko by ten watek przeciagnac bo na pewno nie przeciagniemy go super duzo. Cytat:
Vvgh trzymaj sie z Jureczkiem! Na pewno bardzo sie martwisz wiec trzymam mocno kciuki za Wasza dwojke! [/COLOR]Dziewczyny a Wy tez jak przemywałyście pępki to była wokół nich(jak jeszcze były żółte) takak zółta wydzielina , położna mówiła ze to normalne ale ja sie martwie...[/QUOTE] Tak, nie za duzo ale byla. Nic sie nie martw. U nas po zoltej pojawilo sie nieco krewki ale wszyatko dobrze sie goi. Co prawda pepek jeszcze nie odpadl ale jest na ostatkach. My tylko 2xdziennie psikamy octaniseptem i pozniej wycieramy ten octanisept platkiem i odchylajac pepuszek tez paleczkami do uszu. Cytat:
W kazdym razie super, ze Ciebie nie bolalo ale bardzo jestes biedna z tym oslabieniem. A ja sobie dzis uswiadomilam ze synek ma 2 tygodnie a wlasciwie to jest to data gdy mial przyjsx na swiat (mial 3 daty 26.06, 27.06, 28.06) a on juz go poznaje z nami ![]() Dzisiejsza noc spokojni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4778 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za odp
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Szprotka za poród |
|
|
|
#4779 |
|
Wtajemniczenie
|
Maguisa dzięki za filmik.
Nie dam rady Was nadrobić, nie wiem znowu czy wszystko ok, coś mi się wydaje że Niko małe je, rano obudził się o 6.30 zjadł, obudził się koło 9, pociumkał minutę, spał, pojechaliśmy na zakupy on dalej spał koło 11 przebudziłam go, pociumkał góra 2-3 minuty i znowu śpi, jakoś ciężko go dobudzić, odciągnełam 130 ml mleka i tak za godzinę spróbuję go zbudzić i zobaczyć ile on właściwie je, a wczoraj to zesztywnienie to chyba reakcja szokowa była, wystraszyłam się jak cholera ale grunt że zachowaliśmy z tż zimną krew. |
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna nie na recepte , w aptece esputicon, espumisan albo bobotic i do nich mozesz dawac biogaje to jest probiotyk na jelitka
|
#4781 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój poród:
W 15 czerwca poszłam spać około godziny 23, nie miałam żadnych oznak zbliżającego się porodu, czop był na swoim miejscu, czułam się super i dlatego byłam przygotowana że w poniedziałek będę musiała się stawić na wywoływanie... Obudziłam się w nocy około godz 3 poszłam na siku i nic, wróciłam do łóżka, nagle poczułam taki ból jakbym miała mieć biegunkę więc poszłam jeszcze raz do wc a tam nic dalej boli ale to nie to więc wróciłam do łóżka i bolało dalej. Próbowałam zasnąć ale nic z tego bolało dalej, ból zaczął się nasilać i przekształcił się w skurcze które były od razu co 3 min nie wiedziałm co jest grane czemu od razu takie częste, koło godz 5 obudziłąm męża żeby się powoli zbierał bo jednak chyba dziś pojedziemy do szpitala, ja dopakowałam torbę, umyłam się, ubrałam i poszłam zjeść sniadanie w tym czasie skurcze się tak nasiliły że ciężko było cos zjeść. Wstala mama i mówi mi ze jak mam skurcze co 10-15 min to ze trzeba powoli jechać do szpitala a ja jej mowie ze ja mam co 2-3 min zaczeli mnie z mezem pospieszac wiec o 6.15 pojechałam do szpitala. w drodze (40min) skurcze były już co 2 min. Na IP byłam o 7, o 7.15 mnie przyjęli z 2,5 cm rozwarcia i mówią że będziemy dziś rodzić a ja myślałam że to fałszywy alarm heh. podpięli mnie pod ktg, siedziałam tam chyba z godzinę, masakra w takiej niewygodnej pozycji. Przyszedł znowu lekarz zbadał mnie już 4 cm, przebił mi pęcherz z wodami, poczułam takie fajne ciepło (jak się później okazało wody były już zielone o czym mi nikt nie powiedział) i kazał mi pochodzić po korytarzu ale ja chodzić nie mogłam lepiej mi się siedziało więc siedziałam sobie na kiblu tak najmniej bolało. po jakimś czasie przyszła położna i mówi żeby poszła pod prysznic to mi ulży więc siedziałam pod prysznicem ale znowu przyszła i mówi zebym przyszla do nich bo chcą mnie zbadać (straciłam poczucie czasu ) . Zbadała mnie i mówi że mamy pełne rozwarcie było jakoś po 10 godz. Śmiała się ze mnie że tak cicho siedze ze urodziłabym tam w łazience a one by nic nie wiedziały. kazala mi robic przysiady na skurczu żeby mala szybciej zeszła na dół. W końcu mówię jej że chce mi się kupę i więcej nie wytrzymam położyli mnie na tym łózku porodowym i kazali przeć, po kilku parciach mnie nacieli, potem jedno parcie i wyskoczyła Malutka. Dali mi ją do pocałowania, pokazli ze dziewczynka potem zabrali ważyć i mierzyć. przynieśli jeszcze raz ale mi powiedzieli ze zabierają na noworodki. Mi nie chciało odejść łożysko, czekałyśmy na nie chyba z 10 min ale w końcu samo wypłynęło.. Zaczęli mnie szyć i to było najgorsze z całego porodu ale wytrzymałam. Miałam 4 szwy i w środku rozpuszczalne.Ogólnie poród wspominam dobrze i stwierdzam że nie było się czego bać, owszem bolało ale jak dla mnie ból do wytrzymania. Byłam zdziwiona że tak szybko poszło, myślałam że może wieczorem urodzę a tu niespodzianka o 11.15 urodziłam ![]() Zresztą takie dzieciątko wynagradza wszystkie bóle |
|
|
|
#4782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też mam elastyczną ale zupełnie nie ogarniam wkładania do niej dziecka a myślałam, że jest łatwiejsza w obsłudze ![]() a co do spania to mój ostatnio kiepsko śpi i zazwyczaj jak go odłożę to się budzi ![]() byłam w biedronie i u mnie niczego przecenionego nie ma ![]() później przeczytam opis porodu Szprotki ale już zazdroszczę, że taki ekspres i póki moje dziecko leży samo w łóżeczku i nie wyje to wstawię obiad
|
||
|
|
|
#4783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
szprotka_mada
za opis porodu, życze sama sobie takiego samego
|
|
|
|
#4786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy w domu!
Ale tu sajgon w domu, bo wszedzie pudła i walające się rzeczy nie spakowane.... No ale jakoś to ogarniemy... Niestety właśnie się dowiedziałam, że moja siostra, która miała do nas przyjechać i pomóc mi ogarnąć mieszkanie i dokończyć pakowanie (no i być z nami jak męża nie będzie) nie może przyjechać bo jej córeczka się rozchorowała Nie mam jak Was nadrobić, a tym bardziej podpisywać, nawet jak mi się uda troszkę podczytać. Po pierwszym tygodniu lipca pewnie wszystko sie unormuje, jak juz się przeprowadzimy... A do tego czasu pewnie będę wpadała się do Was wyżalić, mało dając w zamian... Mam nadzieję, że mi wybaczycie ![]() Szprotka! Zastanawiałam się co u Was słychać i chyba Cię wywołałam myślami. Super, że poród tak sprawnie poszedł Gratuluję i czekam na zdjątko Kubusia
|
|
|
|
#4789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie jednak to była psychika... Nic się nie dzieje... A jak u Ciebie anoxee? Też psychika czy jednak coś? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4790 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
jednak polskie społeczeństwo nie jest jeszcze przygotowane na chustowanie dzieci Cytat:
|
|||
|
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4792 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rozkręcenie akcjiCytat:
a dla ciebie spóźnione sto lat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() do nas dziś przychodzi położna i mamy z mężem dzień totalnego relaksu po wczorajszej wizycie teściów (mąż upiekł sernik ku mej radości i mam jeszcze trochę na dzisiaj ). nawet Ignaś dał nam pospać, zresztą śpi dalej muszę tylko jeszcze ubranka mu przesegregować bo jak dziś założyłam mu podkoszulek w rozmiarze 'newborn' to miał ją za kolana
|
|
#4793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My się meldujemy- wczoraj wróciłam z już... 3 wypisem ze szpitala pt. "Poród przedwczesny" (no ale opanowany) Co jakiś czas na kontroli w szpitalu wychodzą mi bardzo regularne, skurcze porodowe na ktg i kładą mnie na oddział bo "Teraz to już na pewno urodzisz", ja się upieram, że nie urodzę no i wychodzi na moje zawsze. Myślałam w sumie, że do "3 razy sztuka" ale może w naszym wypadku do 4...? no oby nie do 5 razy sztuka- tfu ![]() Pozdrawiamy wszystkie mamy i dzieciaczki |
|
|
|
|
#4794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4795 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
gdy już przysypiał i tylko trzymał cyca w buzi to wyjełam i dałam smoczka... za jakieś 40 min znowu beczy zjadł 90 ml mm.. nie wiem czy on jest takim żarłokiem nie wygląda na jakiegoś grubaska, jest raczej szczupły
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
powtórzę pytanie, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć - jakie dokumenty i gdzie należy dostarczyć w celu uzyskania urlopu macierzyńskiego?na pewno podanie, ale czy coś jeszcze?
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
antoinette gratuluję maluszka
11U nas przebojów brzuszkowych ciąg dalszy. Nudne się to już robi ![]() Gosiulka wydaje mi się, że to jednak nie z powietrza... Aaś cudne te Twoje już nie do końca kruszynki ![]() Ash fajnie, że już wyszłyście!!
|
#4800 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Welcome home ![]() No ![]() ![]() klask i: dla męża!Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

ale wiadomo +/- 500g. Gin pogadał chwilę ze mną, powiedział, że na czwartek (13.06) zaplanowali zrobienie testu oxytocynowego żeby sprawdzić jak na oxytocynę reaguję ja i Mały. Mężu pojechał jakoś po 20, a ja zostałam sama z krzyżówkami i moimi "współlokatorkami". Jako, że było nudno dość szybko zasnęłam. 
Musiałam znowu położyć się do łóżka i zaaplikowali mi kilka wzmacniających kroplóweczek, po których tak czy siak okrutnie kręciło mi się w głowie jak próbowałam siąść na łóżku. W każdym razie Mąż pojechał po 20, ja zostałam sama z Kubusiem (chciałam oddać Małego na noc na noworodki, ale stwierdzono, że skoro jestem po sn to mogę sama się zająć własnym dzieckiem- a ja się po prostu bałam, że wstając i biorąc Małego np do przewijania, po prostu wywinę z Nim gdzieś orła) i chcąc nie chcą mój organizm musiał się zmotywować do działania. Udało się- przetrwałam noc. Rano przyjechał Mąż, przejął opiekę nad Małym, a ja starałam się nabierać sił. Mieliśmy wyjść z Małym w sobotę, ale z racji tego, że zbyt późno dostałam antybiotyk, a Kubie wychodziło podwyższone CRP powtarzali kilkakrotnie wyniki, no i z racji spadku wagi Małego, w gruncie rzeczy wyszliśmy w niedzielę. O tym, że mieliśmy kryzys z karmieniem (trzeba było dokarmić Małego), że dostałam zje.bę że źle karmię i że ledwo weszłam do domu i miałam chatę pełną gości pisać nie będę, bo po co mam się zbędnie denerwować...
mówię, że dziecko 

Ślub 27. X. 2012

nie wygląda na jakiegoś grubaska, jest raczej szczupły
klask i: dla męża!