Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 22:07   #571
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
szajka a spróbuj jej rączki układać tak jak do sfinksa powinna trzymać. Tzn łokcie podeprzyj, podnieś ją delikatnie. Może jak kilka razy jej pokażesz to załapie podnoszenie główki a wtedy łatwiej będzie jej się przekręcić.
ja tak "nauczyłam" Wiktorka

[Q
Próbowałam i dupka. Jeszcze jutro spróbuę na piłce, mam u mamy taką rehabilitacyjną specjalną.

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Kurde, to taki okres ma, że Jej się nie chce czy zapomniała? Na razie chyba nie jest to powód do zmartwień, co?

Ona główkę podnosi i tyle, sfinksa nie robiła, foki nie, obroty nie...

Jutro idę do pediatry z tym, miałam do końca 6mca czekać, ale chyba nie ma na co.

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
nie dodało mi zdjęc... mam nadzieję, że tym razem się uda...
na jednym ze zdjęć załapał się nasz pies Ksadi ciekawe czy go zauważycie??:brz ydal:
widzę psiurka, fajny a oczko - mi się podoba moja córa też wyróżniona pod nosem.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Witaj po urlopie
Kurczę, Szaja moja też tak. Najlepiej nos w matę i tyle A im więcej się staram kłaść ją na brzuchu tym gorzej jej to leżenie i unoszenie głowy wychodzi I się nie obróci tylko ryk jest.
Dokładnie tak właśnie to wygląda.
I patrz - im więcej, tym gorzej - faktycznie za ciężkie dziewczyny i zmęczone od razu?

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
przedstawiam Mrytkę
udało mi się ją dorwać na półśpiocha
boskość!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Pisałyście o mięsku i rybach.
Ja ostatnio dałam Blance słoik z BabyDream -dynia z kurczakiem. Naklejka BIo i w ogóle napisane że organic to też ten kurczak na sterydach mógł być??

I jeszcze jedno mam też w domu słoik Hipp po 5 mscu-marchewka z delikatnym łososiem-to co też nie dawać???
nie, no luz, dawaj

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Znowu maly ma goraczke kazalam mamie kupic ibum ten w takiej strzykaweczce do buzki umeczylam sie 15 min zeby to g.owno wlecialo do strzykawki i w koncu odkrecilam i wsysnelam przez butelke normalnie, bo mnie szlag trafil. Chyba pomoglo, bo w koncu zasnal.....

Kurcze, biedny moj, wszystkie szczepienia zle znosil, ale to co sie dzieje po tym wczorajszym to jakas gehenne jest

Szajus, a jakbys kladla Dorke na kolanach swoich? Pietraszko uwielbia tak lezec, lapki mu jakby zwisaja wtedy i chcac nie chca unosi glowe bo nie ma gdzie jej polozyc. I raczki dawaj jej przed oczki tak zeby dlonie widziala, Piotrus podnosil glowke tylko grzbietem raczkami nie pracowal i pilnowalismy mu tych raczek az w koncu zalapal i teraz smiga glowka w gore az milo, prostuje raczki tez megasnie, wiec pomaga. A konsultowalas to z pediara? Mowil cos?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Lady! jak ty to nabierałaś? tę butelkę trzeba do góry nogami z tą strzykawką i dopiero nabrać
od razu się naciąga strzykawka bez problemu.
Fajnie, że spadła temp.

Popróbuję tak, dziękuję

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

no a co do tej ryby to śmiało podawaj, właśnie dlatego pytałam się meneq jak to jest u nich bo przecież ryba uchodzi za delikatne,lekkostrawne mięsko i nie kumam dlaczego lekarz powiedział mi,że od 9 miesiąca
nawet połozna po porodzie zachecala by przy karmieniu jesc rybki bo są lekkie i nie zaszkodzą maleństwu na brzuszek

Lady, buziole dla Pietraszka, bidulek kochany malutki żeby jutro było już dobrze
ja ciągle słyszę tylko, ze ryba może uczulić ale tak naprawdę nie słyszałam o takim przypadku?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:07   #572
elllmi
Zakorzenienie

co tym dzieciaczkom się teraz tak brzuszki do spania umysliły Filip za cholerę nie zasnął na brzuchu, a teraz tak samo kombinuje i się przekręca; na noc go blokuję wałkiem z koca

Cytat:
Aaaaaaaale fajna! Kurde, brakuje mi zwierzaka w domu, piesek został u Rodziców, a ja jakoś ciągle nie mam odwagi przygarnąć jakiegoś innego. Jednak to dużo nowych obowiązków, a teraz mi czasu brakuje, żeby obiad czasem zjeść, co dopiero zwierzę
jakby sama mieszkała, to też bym nie wzięła żadnego zwierzaka teraz jak Filip jest jeszcze mały; ale mieszkam z rodzicami, także

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:10   #573
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
, zawsze wychodzę stamtąd ulana potem i zestresowana. Do tego zapomnę co miałam się pytać.
ja biorę zawsze ze sobą notes i listę pytań

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Illusion, Iguś z taka poza moze smalić cholewki do Julaska

marsi, czyli jesli chodzi o zupke z miesem to lepiej dawac ze sloiczka niz samej gotowac (kurczaki na hormonach)? Ewentualnie jak sama gotuje to z innym miesem, tak?
no co Ty nie ma co popradać w paranoje
ja będę podawać indyka, bo dziad nie toleruje żadnych antybiotykow ani hormonow- masz gwarancje czystego mięska
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:10   #574
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

A jeszcze jak już jesteśmy przy pozach to Igi od kilku dni robi tak jak na zdjęciu, po czym przesuwa rączki do przodu, później nóżki i tak na zmianę. Złaził mi tak dzisiaj pół pokoju. Przymierza się do raczkowania czy jak?
o jaaa, chyba pierwszy w tak zaawansowanym stadium raczkowania na wątku super siłacz

Stary 2013-06-26, 22:13   #575
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej kochane. Nie odzywam się ostatnio zbyt dużo, bo u nas panuje śluboszał... Nie wyobrażam sobie, co teraz przechodzi Wisienka. Dziś odebrałam suknię od krawcowej i jest okej, jutro będę ją czyścić (zakurzona jest, w końcu leży u mnie już 1,5 roku ).

Poza tym przeżyłam dzisiaj szok w Triumphie - niby dość dobry sklep, i niezbyt tani przy okazji, a kobiety nie mają zielonego pojęcia o dobieraniu staników, zaproponowały mi rozmiar 80C lub 75D, gdzie wg brafitterki ja noszę 65FF. Znają się, że nie ma co... Ale okej.

A, no i kupiłam sobie śliczny płaszczyk na wyprzedaży w H&M - za 75zł, klasyczny, krótki, idealnie taki, jakiego szukałam.

No, to tyle o mnie. A teraz przechodzę do Was.

Elllmi,
śliczna Mrytka. Też zamierzam za jakiś czas przygarnąć kota dla małej i dla siebie, bo kocham je, a mój Kajetan (genialny, gadający, najukochańszy, który spał przytulony do mojej twarzy i otwierał sobie drzwi, skacząc na klamkę) niestety zaginął rok temu. Do tej pory chce mi się płakać, jak widzę jego zdjęcia, tak strasznie tego kocura kochałam...

Fewciu
, biedactwo, na pewno Blaneczka wkrótce zacznie spać normalnie - myślę, że po zdjęciu szelek będzie na pewno lepiej, a do końca pozostało już bardzo malutko. Kiedy dokładnie zdejmujecie?

Nancy, gratuluję rocznicy i jednocześnie szkoda, że TŻ sobie poszedł spać, zamiast świętować, skoro jest okazja... Ehh, faceci.

Bokeh
, wow, w bujaczku na brzuch? Nieźle. Zdolniacha z niej!

Szaja, myślę, że pewnie jest wszystko dobrze. W końcu poza tą niezbyt nadmierną ruchliwością rozwój małej jest raczej poprawny? Pewnie nie masz się czym martwić.

Moja Oliwia to chyba okej z tym ruszaniem się, umie się przekręcać, próbuje pełzać itp itd, ale jak widzę, co Wasze brzdące robią w łóżeczkach, to nie wiem, jak to jest możliwe w ogóle, bo ona śpi spokojnie, prawie się nie rusza - już swoją drogą, że śpi w wałeczkach... Chyba że śpi tak po mnie, bo ja przez całą noc nie zmieniam pozycji praktycznie.

Lenova,
myślę, że słoiczki BD są okej, ja dzisiaj też kupiłam dwa na spróbowanie - dyniowy i jakieś warzywka, też będziemy próbować jutro... Wydaje mi się, że - jak mówi Marsi - możesz spokojnie dawać małej. Przecież nie zrobiliby trucizny dla dzieciaczków.

Mała,
masakra z Twoją mamą, ehh... Mój teściu to też taka pierdoła, ale o nim to można bajki pisać - teraz też coś ☠☠☠☠☠☠☠i na temat wesela, choć ręki nie przyłożył do organizacji, wciąż mu coś nie pasuje. Masakra. Jak dobrze, że to jednorazowe przedsięwzięcie, bo byśmy osiwieli z TŻem...

Sylwietta, Lady, buziaki dla Waszych chłopaczków, biedne maluchy.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-06-26 o 22:15
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:16   #576
ILLUSION
Wtajemniczenie

Black pokaż jaki płaszczyk Na ich stronce jest?
Stary 2013-06-26, 22:16   #577
BlackSanctum
Zakorzenienie

Meneq, pytałaś o makijaż coś - pisz dokładnie, co chcesz wiedzieć.
Stary 2013-06-26, 22:18   #578
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Poza tym przeżyłam dzisiaj szok w Triumphie - niby dość dobry sklep, i niezbyt tani przy okazji, a kobiety nie mają zielonego pojęcia o dobieraniu staników, zaproponowały mi rozmiar 80C lub 75D, gdzie wg brafitterki ja noszę 65FF. Znają się, że nie ma co... Ale okej.

A, no i kupiłam sobie śliczny płaszczyk na wyprzedaży w H&M - za 75zł, klasyczny, krótki, idealnie taki, jakiego szukałam.
ja też przed ślubem byłam w triumphie i też średnio doradziły, więc dałam sobie spokój
i wyprzedaże ja dopiero w przyszłym tygodniu pojadę na zakupy i pewnie wszystko będzie przebrane

Stary 2013-06-26, 22:20   #579
szklanka19
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41515959]
Ona główkę podnosi i tyle, sfinksa nie robiła, foki nie, obroty nie...

Jutro idę do pediatry z tym, miałam do końca 6mca czekać, ale chyba nie ma na co.
[/QUOTE]

Rozumiem. Idź, zobaczysz co powie, w razie czego będziecie ćwiczyć i wszystko się unormuje. Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ide ciacho robic
Jakie? Ja mam sernik z truskawkami zaraz będę jeść

Sarah Illusion dobrze mówi, sprobuj pogadać z tamtym księdzem, co i jak, może się uda. Szkoda chłopaka przecież
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:23   #580
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dobranoc kobitki. Do jutra
Stary 2013-06-26, 22:24   #581
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

A jeszcze jak już jesteśmy przy pozach to Igi od kilku dni robi tak jak na zdjęciu, po czym przesuwa rączki do przodu, później nóżki i tak na zmianę. Złaził mi tak dzisiaj pół pokoju. Przymierza się do raczkowania czy jak?
ale super !!

Black poka płaszczyk

No postaram się jutro nagrać jak się przewraca na brzuch w bujaku o ile jutro jej się będzie chciało

Szajka powodzenia jutro na wizycie masz racje nie czekaj, obyś tylko nie trafiła na pediatrę ktory g. się zna
Stary 2013-06-26, 22:27   #582
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie? Ja mam sernik z truskawkami zaraz będę jeść
Ja tez z truskawkami
To: http://www.mojewypieki.com/przepis/l...erlowym-cukrem

Mialam sie uczyc, a nie moge sie oderwac od jego smaku

A Twoje? Jest w necie przepis?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:34   #583
meduzza
Zadomowienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Widzę, że Wy niezłe mamuśki-niby takie dzieci wymagające a laski jak nie wiem co, dom lśni jak u Fewci, trzy daniowe obiady i jeszcze ciasto upieką A ja się ciesze jak podłogę zamiotę i piżamy zmienię

Black już niedługoooo! Dwa tygodnie, tak?

Dobranoc, dzień Dobry Meneq
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:42   #584
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Widzę, że Wy niezłe mamuśki-niby takie dzieci wymagające a laski jak nie wiem co, dom lśni jak u Fewci, trzy daniowe obiady i jeszcze ciasto upieką A ja się ciesze jak podłogę zamiotę i piżamy zmienię

Black już niedługoooo! Dwa tygodnie, tak?

Dobranoc, dzień Dobry Meneq

ja wczoraj też zrobiłam ciasto a w pt będe robić limonkowe Marsi

W ogóle kurcze diewczyny koleżanki wyciągają mnie w sobote na miasto w sensie na jakąś impreze/posiadówe chciałabym strasznie ale z drugiej strony...... nie wiem czy się wyluzuje
Stary 2013-06-26, 22:54   #585
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Tak zgodził się bez żadnych dyskusji. Przedstawiłam jaka jest sytuacja, że mój mąż jest prawosławny ale ślub braliśmy w kościele i że chciałabym żeby rodzicami chrzestnymi mojego dziecka były osoby najbliższe mojemu dziecku, z którymi kontakt na pewno się nie urwie więc chciałabym żeby ojcem chrzestnym był brat mojego męża tylko nie wiem jak to załatwić z tym zaświadczeniem...Ksiądz bez namysłu odpowiedział że będzie w takim razie bez zaświadczenia.

Spróbuj może podobnie, że jest to osoba która jest blisko z Waszą rodziną, że ma dobry kontakt z dzieckiem, często się widujecie, że nie chcesz brać nikogo z dalszej rodziny bo to by była fikcja bo widywałaby się ta osoba z dzieckiem bardzo rzadko a nie tak sobie wyobrażasz rolę ojca chrzestnego. I powiedz że ksiądz z tamtej parafii ma jakieś uprzedzenia do tego chłopaka bo go uczy religii i czy nie dałoby się bez zaświadczenia. Ja bym spróbowała na pewno.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Lady kochana,mam nadzieję że będziecie mieli spokojną noc. Trzymam za To kciuki całym sercem!

Sylwietta Biedactwo Mam nadzieję że jutro będzie lepiej.

Szaja sama pisałaś że Dorotka późno się Przekrecila Głowa do góry! Moja też słabo dźwiga,ale rehabilitantka nic nie zauważyła.

Gojka córka będzie wyjątkową,nie martw się

Sarah idźcie do innej parafii i dajcie "co łaska".

.
w innej parafii tez beda wolali zaswiadczenie chrzestnego z tej

i dziekuje bardzo za namiar na babeczke od sukienki zrobi mi Jej siostra sukienkę, opaskę i buciki dla Ciebie
inna babka napisala mi wczoraj, ze zrobi mi to wszystko za 40zl z wysyłka i wysle juz w sobotę ale ta cena wydała mi się podejrzanie niska i na Jej stronie nie są te rzeczy az tak ładne http://allegro.pl/sukienka-czapeczka...348662947.html

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
A gdyby np. mama tego chłopaka poszła do ks. i powiedziała, że potrzebuje zaświadczenie dla syna, że jest katolikiem bo potrzebne jest żeby mógł zostać chrzestnym? U nas proboszcz sam zasugerował nam takie rozwiązanie, bo chrzestny mieszka w Szwecji i w Poznaniu ks go już 5 lat nie widział i też by nie dostał raczej ale ciotka poszła i dostała pismo bez problemu.

to nic nie zmieni przeciez nazwisko zna

Cytat:
Pewnie I jeszcze kiedyś polędwiczki jakoś fajnie robiłaś tylko ja nie zapisałam sobie to też wrzuć

Fiu fiu

Tak Wigilia Bożego Narodzenia druga jest w katolickie święto Trzech Króli czyli 6 stycznia a Wielkanoc to różnie, tak jak u katolików święto ruchome chociaż raz na 3-4 lata razem wypada. W tym roku na początku maja była Wielkanoc. Fajnie jest bo nie ma dylematu do których rodziców na święta itd., a zresztą często jest tak że moi rodzice zapraszają rodziców męża na pierwszy dzień Bożego Narodzenia czy Wielkanocy i odwrotnie. No i Igi będzie miał Mikołaja dwa razy

Wstałam przed chwilką żeby się napić, patrzę a Igi tak śpi jak na załączonym obrazku
słodko te wypięte dupeczki u dzieci są rozbrajające
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:00   #586
Ifwka
Zakorzenienie

Red face Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Hej Dziewczyny pedzicie tak że szok.
Przeglądnęłam zdjęcia w klubie: piękne te Wasze dzieciaczki. Meneq normalnie zazdroszczę włosów Yae
Fewcia mam nadzieję że z Małą w końcu będzie ok, coraz bliżej do końca szelek, i pewnie znikną problemy ze snem. Nasze kluseczki w podobnym wieku i moja już fajnie przesypia nocki, budzi się tylko raz albo dwa na jedzenie.
Dzisiaj tylko ciężki dzień, bo 3 bolące kupy byłe że aż się darła przy tym. Coś zjadłam tylko nie wiem co, chyba że to przez czerśnie. Z tego wszystkiego nie dałam jej dzisiaj ziemniaka bo nie chciałam już tego brzuszka obciążać.
Dostałam jakiś czas temu paczkę z bobovity ze słoiczkiem i książeczką a dzisiaj przyszła paczka z bebilonu: śliniak, mleko i książeczka
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:14   #587
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh - taki, tylko czarny. http://allegro.pl/plaszcz-kurtka-hm-...355118677.html Się naszukałam zdjęcia trochę, bo na stronie już nie ma, dlatego że jest na wyprzedaży...

Elllmi, no i ja niestety też wyszłam stamtąd z pustymi rękoma.

Meduzza, no tak dwa i pół, uff!
Stary 2013-06-27, 01:45   #588
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Oooo witaj kociamber! Już zapomniałam jak słodkie są takie maluchy. Moja to już taka krowa wielka

No nieźle!

Widzę, widzę. Piękne oczyska

Ja nie wiem co Ci księża myślą, na jakiej planecie żyją... Przykro, że chłopak zostanie odrzucony.

.
skopiowanr z jednej ze stron parafii
Chrzestni powinni ukooczyd 15 lat.
2. chrzestni mają byd katolikami wyznającymi swą wiarę życiem zgodnym z nauką Kościoła nie wolno np. dopuszczad do pełnienia tej funkcji osób żyjących w niesakramentalnym związku małżeoskim oraz młodzieży nie uczęszczającej na katechizację (żądad odpowiednich zaświadczeo).
3. Duszpasterz powinien żądad od rodziców chrzestnych, których nie zna, odpowiedniego świadectwa kwalifikacyjnego z parafii, w której mieszkają.

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Co mu do tego kto będzie chrzestnym Waszego dziecka. To jest bez sensu że kler czepia się wszystkiego i wszystkich a sami przecież wcale święci nie są. I tu ciekawostka ks który udzielał mi slubu ma synka niewiele młodszego od mojej Michasi:brzyda l: Ale i tak go podziwiam, bo był na tyle odważny i zrzucił kieckę i założył rodzinę. A ilu jest takich co to mają dzieci i kochanki i świętych grają?
jasne ja znam dziewczyne ktora ma ojca ksiedza i jeszcze alimenty male płaci a kontaktu z dziewczyna nie chce utrzymywac

---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Meneq
gdzie jestes?
tak mnie ksiundz wkurzyl, ze teraz spac nie moge
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 02:18   #589
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Siedzę i płacze razem z Blanka ;(;( śpi po 20-30min i budzi się z okropnym placzem Nie potrafię jej pomoc. Nie chce ani piersi,ani butelki,ani wody,nawet koperek zaparzyłam i nic. Dałam bobotic i nic. Jestem bezsilna. Tak mi Jej szkoda

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 02:33   #590
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
skopiowanr z jednej ze stron parafii
Chrzestni powinni ukooczyd 15 lat.
2. chrzestni mają byd katolikami wyznającymi swą wiarę życiem zgodnym z nauką Kościoła nie wolno np. dopuszczad do pełnienia tej funkcji osób żyjących w niesakramentalnym związku małżeoskim oraz młodzieży nie uczęszczającej na katechizację (żądad odpowiednich zaświadczeo).
3. Duszpasterz powinien żądad od rodziców chrzestnych, których nie zna, odpowiedniego świadectwa kwalifikacyjnego z parafii, w której mieszkają.

jasne ja znam dziewczyne ktora ma ojca ksiedza i jeszcze alimenty male płaci a kontaktu z dziewczyna nie chce utrzymywac

---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Meneq
gdzie jestes?
tak mnie ksiundz wkurzyl, ze teraz spac nie moge
Jestem!
Dziendobry!
meduzza troche sie pospieszylas z powitaniem, bo jeszcze spalysmy.
Yae laskawie spala 21-7 bez pobudek.

---------- Dopisano o 02:22 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ----------

Cytat:
Siedzę i płacze razem z Blanka ;(;( śpi po 20-30min i budzi się z okropnym placzem Nie potrafię jej pomoc. Nie chce ani piersi,ani butelki,ani wody,nawet koperek zaparzyłam i nic. Dałam bobotic i nic. Jestem bezsilna. Tak mi Jej szkoda

Fewcia, a moze jej goraco, duszno?
Cos musi podzialac, bedziemy szukac sposobu.

---------- Dopisano o 02:23 ---------- Poprzedni post napisano o 02:22 ----------

bokeh bede mie na uwadze prosbe o przepisy, ale rzadko ktora potrawe tak naprawde mozna przyrzadzic ze skladnikow powszechnie dostepnych

---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 02:23 ----------

lenova skoro jest dla dzieci sloiczek z lososiem, to smialo podaj.
Z przygotowaniem lososia samej jeszcze wstrzymalabym sie troche.

---------- Dopisano o 02:31 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ----------

szaja owszem ryby uczulaja (najbardziej uwazac na makrele), ale jest to alergia, ktora zwykle dopiero z wiekiem przychodzi.

---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:31 ----------

fewciu pomoglo?

Zgadnijcie, co robie wlasnie?

Brawo dla dziewczyn, ktore prawidlowo odpowiedzialy.
Przygotowuje sie do przeprowadzki...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 02:38   #591
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

W pokoju mamy jakieś 19-20st i otwarte okno. Nie wiem,uspokoiła się na razie,pewnie pójdzie spać znowu na 20min .

Stary 2013-06-27, 03:00   #592
meneq
Zakorzenienie

black gdybys mogla opisac krok po kroku, co z oczami zrobilas.

---------- Dopisano o 03:00 ---------- Poprzedni post napisano o 02:57 ----------

Cytat:
W pokoju mamy jakieś 19-20st i otwarte okno. Nie wiem,uspokoiła się na razie,pewnie pójdzie spać znowu na 20min .

Odkladasz ja do lozeczka?
Spi z Wami? Zostawiasz sama?
Moze potrzebuje bliskosci?
Tak bardzo chcialabym Wam pomoc.
Stary 2013-06-27, 04:20   #593
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
black gdybys mogla opisac krok po kroku, co z oczami zrobilas.

---------- Dopisano o 03:00 ---------- Poprzedni post napisano o 02:57 ----------

Odkladasz ja do lozeczka?
Spi z Wami? Zostawiasz sama?
Moze potrzebuje bliskosci?
Tak bardzo chcialabym Wam pomoc.
Ech nie potrafię jej pomoc Spala i w łóżeczku i teraz z nami jest i bez zmian. Zamknie oczy na 30min i od początku.

Stary 2013-06-27, 05:24   #594
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ech nie potrafię jej pomoc Spala i w łóżeczku i teraz z nami jest i bez zmian. Zamknie oczy na 30min i od początku.

A moze macie w pokoju nieproszonego goscia, np. muche czy komara?
Stary 2013-06-27, 05:39   #595
insolito
Zadomowienie

Hej

Meduza, kciuki za szczepienie

Illusion, brawa dla Igusia za pierwsze próby raczkowania szybki ten Twój synek Piotrek albo podnosi się na rękach albo na kolanach, ale jeszcze nie umie robić tego równocześnie

Fewcia, kurcze nie wiem co napisać Musi być jakaś przyczyna , tylko jaka

meneq , powodzenia w kolejnej przeprowadzce

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 05:41   #596
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej

Meduza, kciuki za szczepienie

Illusion, brawa dla Igusia za pierwsze próby raczkowania szybki ten Twój synek Piotrek albo podnosi się na rękach albo na kolanach, ale jeszcze nie umie robić tego równocześnie

Fewcia, kurcze nie wiem co napisać Musi być jakaś przyczyna , tylko jaka

meneq , powodzenia w kolejnej przeprowadzce
Dziekuje.

A moze skok?
Stary 2013-06-27, 06:32   #597
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Gości żadnych nie widzę
A skok? Nie wiem może...

Dziękuje że się martwicie

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

Blanka zrobiła trzy kupki pod rząd. Mam nadzieję że teraz będzie lepiej. Kurcze myślałam że im dziecko starsze tym noce będą lepsze. A u nas jest odwrotnie. Było kilka super nocy,tak ze dwa tygodnie temu. A potem coraz gorzej. Ja już nie wiem co to jest. Nie krzyczcie za to co napisze,ale może ja coś robię nie tak? Albo czegoś nie robię ? Ech głupia już jestem.

Stary 2013-06-27, 06:39   #598
meneq
Zakorzenienie

fewciu Badz wytrwala. Moze samo przejdzie.
Yae tez gorzej spala przez ok. 2tygodnie. Od niedzieli znow spi dobrze.
Stary 2013-06-27, 06:40   #599
LadyWhisper
Zakorzenienie

Fewciu rajusku, jak wy sie biedne nameczycie!

Szaja daj znac co u pediatry

Meneq, powodzenia w przeprowadzce, mnie by szlag trafil, jakbym tak co chwile musiala.....

Ill, nie widze zdjec musze sie cofnac pare stron i nadrobic wsio na tabie bo chyba Black wrzucala makijaz slubny a ja nie widzialam na fb tez nie wchodze i taka
Swoja droga Igi ladnie przybiera zawsze sie do was porownywalam a teraz co?

Kota mnie w nocy podrapala :yyy:

Pietraszko dziekuje za wszystkie glaski, przytulaki i buziaki!!! jestescie laski kochane. Co prawda srednio pomogly, plakusial przez sen srednio co niepelna godzine o 3 nad ranem juz nawet nie kladlam sie spac tylko lezalam obok malego i na niego patrzylam, tak sie wiercil biedaczysko.... Ale o 5.20 wstal pelen sil. Ale sie nie dziwie, maz ustawil sobie taki dzwiek budzika, ze umarlego by na nogi postawilo juz dostal ochrzan

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 06:54   #600
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Meneq staram się jak mogę

Lady dziękuje Pietraszko nie ma już gorączki? My to musimy założyć klub nieprzespanych nocy A poważnie mam nadzieję że już będzie dobrze. Szczepienie było dwa dni temu i wierze że dolegliwości już nie wrócą
Ja też nienawidzę głośnego dzwonka TZ

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Meneq ale Twoja Yae jest tylko troszkę starszą od Blanki i tak ładnie śpi. Jak Ty to robisz? Mojej małej nie zdarzyło się jeszcze przespać nocy bez pobudki. Raz jedynie spala od 20 do 2,karmienie i sen do 4,karmienie,sen do 6. Ale to było jednorazowe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości