|
|
#541 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a tak w ogóle to Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj zainspirował mnie program "jem i chudnę", wrzucę do k kurczaka, zupę polędwiczkową i sałatkę z zupek chińskich jeśli oczywiście chcecie ![]() Cytat:
![]() pewnie się zastanawiacie co porabiam w ten rocznicowy wieczór na necie? Otóż mój tż śpi także full romantic
|
|||
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za.... CUDO!!! U nas dzis sie zaczelo - co ja go na plecy to walczyl, zeby sie przekrecic na brzuch ![]() Kubus znow sam zasnal ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() poza tym on tak kategorycznie ze bardzo mu przykro ale zgodzic sie nie moze a ja ze jestem zmuszona chrzest odwolac a on ze jeden swiadek moze byc, to teraz zaluje bo moglam powiedziec ze ja nie chce jednego i juz i co pojde do niego jutro i co powiem
|
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Lady kochana,mam nadzieję że będziecie mieli spokojną noc. Trzymam za To kciuki całym sercem!
Sylwietta Biedactwo Szaja sama pisałaś że Dorotka późno się Przekrecila Głowa do góry! Moja też słabo dźwiga,ale rehabilitantka nic nie zauważyła.Gojka córka będzie wyjątkową,nie martw się ![]() Sarah idźcie do innej parafii i dajcie "co łaska". Bokeh masz mała akrobatke w domu I zgadzam się co do przepisów Meneq ![]() ![]() ![]() Nancy gratuluje pięknej rocznicy! Całą Ty się absolutnie nie martw! Twoja Cora jest cudowną i dobrze waży. Najważniejsze że mieści się w siatkach. Na pewno wszystko jest dobrze. Było tak gorąco,po prostu nie chciało jej się jeść! Główką do góry ![]() Co do mleka,to moja pediatra mimo tego co pisze Szaja (że do roku można,mówiłam lekarce to)to nie chciała wypisać z refundacją. Dostałam od alergologa takie napisane od ręki zaświadczenie,że mała jest skazowa. Czekam na wizytę u pediatry i zobaczę czy to wystarczy. Silver super że Daria zdrową Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbuj może podobnie, że jest to osoba która jest blisko z Waszą rodziną, że ma dobry kontakt z dzieckiem, często się widujecie, że nie chcesz brać nikogo z dalszej rodziny bo to by była fikcja bo widywałaby się ta osoba z dzieckiem bardzo rzadko a nie tak sobie wyobrażasz rolę ojca chrzestnego. I powiedz że ksiądz z tamtej parafii ma jakieś uprzedzenia do tego chłopaka bo go uczy religii i czy nie dałoby się bez zaświadczenia. Ja bym spróbowała na pewno.
|
|
#547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ksiądz jakiś dziwny zamiast się cieszyć, że chrzest, że dzieciątko, że u niego więc i kasa będzie to jeszcze jakieś chore akcje odstawia ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() jak nic dorasta
|
|||
|
|
|
#548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coż za romantic rocznica ![]() Cytat:
fajnie
|
|
#549 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cała nie przejmuj się wszystko jest dobrze. Dzieci nie muszą książkowo przybierać na wadze, co tydzień dokładnie tyle samo. Raz przybierają szybciej raz wolniej. Mój mały też zjada tylko 140-150ml mleka ostatnio na szczepieniu miał już 8300g więc nie przejmuj sie za bardzo |
||
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie
Twoj TZ sie nie popisal ![]() Niedomyslny czy co? sarah, Illusion dobrze mowi, probuj gdzie indziej. Bez sensu, zeby wybierac kogos innego, bo ksiadz sie uparl. Jego za kilka lat moze nic byc w tej parafii, a chrzestny jest na cale zycie. Ide ciacho robic
|
|
|
|
#551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do gaworzenia, to moja w ogóle tego nie robi . Śmieje się, pluje śliną, ale nie gaworzy, nawet żadne aguuu nie wychodxi z jej ust. ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Sarah ale co księdzu do tego kto będzie chrzestnym!!!!!!!!! PRzeciez to Wy wybieracie, a nie ksiądz !!!!!! Wkurzyłam się, ja bym tego tak nie zostawiła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Ale słodka
|
|||
|
|
|
#552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fiu fiu ![]() Tak ![]() Wstałam przed chwilką żeby się napić, patrzę a Igi tak śpi jak na załączonym obrazku
|
|
#553 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski, dziekuje w imieniu Boryska za komentarza w klubie
PS Taki mi dzisiaj cyrk odstawil przed wyjsciem na spacer, ze prawie wyszlam z siebie, plakal i plakal ilekroc go odkladalam, juz myslalam ze nigdzie nie wyjdziemy, jak sie okazalo byl beidulek po prostu zmeczony, bo zaraz w wozku zasnal ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- ilusion - slodko Igus spi, mi sie dzisiaj mlody zaklinowal w lozku :| jakos dziwnie glowke w rog lozeczka wcisnal i nie mogl sie ruszyc i plakal
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-06-26 o 21:09 |
|
|
|
#554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
spiacy jest strasznie ale cos mu spac nie daje ;/ wlasnie usnal poraz 4...Cytat:
musze kiedys sprobowac kanapki z owocem ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41505347] tak nie mam pojęcia czemu nie młode ziemniaki... [/QUOTE] czyli nie mozna nowych, to co zrobic jak starych juz nie ma ? Cytat:
nie denerwuj sie tym bo to ☠☠☠☠☠☠☠ki Cytat:
Cytat:
nie mam pojecia wlasnie ja rano ledwo na oczy patrze i walcze na sile zeby je otworzyc Cytat:
|
|
#555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() illusion bo twój Igi to nawe przez sen podgląda co się dzieje poza łóżeczkiem
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a śpi słodko
|
|
|
|
|
#557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy moze Tz jak sie wyspi to cos sie postara ![]() no to pieknie, zazdroszcze ![]() Cytat:
![]() piekna ![]() Cytat:
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2013-06-26 o 21:30 |
|||
|
|
|
#558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ks który udzielał mi slubu ma synka niewiele młodszego od mojej Michasi![]() :brzyda l: Ale i tak go podziwiam, bo był na tyle odważny i zrzucił kieckę i założył rodzinę. A ilu jest takich co to mają dzieci i kochanki i świętych grają?
|
|
|
|
|
#559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehehe no, tej dziury między ochraniaczami tam wcześniej nie było...więc może się przebudził, przekręcił się na brzuch, zajrzał i padł tak na brzuchu Słyszałam jak coś zastękał ale nie wstawałam nawet żeby zobaczyć ![]() Cytat:
![]() Hehehe to samo pomyślałam
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-06-26 o 21:34 |
||
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze takim to fanie 2 x prezenty
|
|
#561 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tymi tabelkami to bym się zbytni nie przejmowała, przecież dzieci to ie roboty ![]() Hej Marytka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lecę się zmierzyć z killerem, a tak mi się nie chce , ale mus to mus
|
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo, wsiowe takie
![]() Wy tak o tych majonezach to się przyznam że ja wcale nie lubię majonezu i nie jem. ŻADNEGO
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
hello,
mam pytanie do tych, co ich maluszki śpią na brzuszkach ![]() jestem totalnie zielona, bo mój mały śpi dopieto od 3 dni i to WYŁĄCZNIE na brzuchu czy nie boicie się o maluchy? ja cały czas sprawdzam czy oddycha i w nocy mi ciężko zasnąć bo mam jakiegoś schiza,że nosek sobie w materac wsadzi czy coś ![]() wczoraj zakładałam mu monitor oddechu bo mam taki przyczepiany do pieluszki ale kurde dwa razy spadł i napędził mi stracha jutro TZ obiecał,że wymyśli jakiś patent aby się nie odczepiał ale poki co to ja chyba osiwiejeCytat:
zrobiłam straszną awanturę, tym bardziej,że nie chodziło o 5-10 zł tylko różnica w cenie to 110 zł ![]() Cytat:
no a co do tej ryby to śmiało podawaj, właśnie dlatego pytałam się meneq jak to jest u nich bo przecież ryba uchodzi za delikatne,lekkostrawne mięsko i nie kumam dlaczego lekarz powiedział mi,że od 9 miesiąca ![]() nawet połozna po porodzie zachecala by przy karmieniu jesc rybki bo są lekkie i nie zaszkodzą maleństwu na brzuszek Lady, buziole dla Pietraszka, bidulek kochany malutki żeby jutro było już dobrze Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-06-26 o 21:48 |
||
|
|
|
#564 | |||||
|
Zadomowienie
|
Oooo witaj kociamber! Już zapomniałam jak słodkie są takie maluchy. Moja to już taka krowa wielka
![]() Cytat:
No nieźle!Cytat:
Widzę, widzę. Piękne oczyska![]() Cytat:
Cytat:
Nigdy nie wiesz co odwinieCytat:
Oby już spał całą noc![]() Nancy TŻ włączył Brazylia-Urugwaj a ja wypiłam piwo i mam normalnie banię, chyba zmęczona byłam....Jutro szczepienie, trochę cykam ale idzie ze mną przyjaciółka więc zawsze to wsparcie. Nie lubię tego bo tam jednocześnie trzeba ogarniać dziecia, torbę, pieniądze, książeczkę, rozbierać, ubierać, płacić, rozmawiać z doktorka a przy tym cały czas pilnować dziecia na kozetce ;/ Jakby jakiegoś leżaczka nie mogli wstawić dla ułatwienia, zawsze wychodzę stamtąd ulana potem i zestresowana. Do tego zapomnę co miałam się pytać. |
|||||
|
|
|
#565 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja musiałam się odezwać, bo koleżanka prosiła, żeby jej mój TŻ kupił kropelki na kolkę dla córeczki; no i kropelki kupił, ale naszej "rozmowy" nie ma nawet co komentować
przyjeżdża na weekend i już wiem jak będzie zaje.biście![]() Cytat:
![]() super, super; mówiłam ![]() Cytat:
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
meduzka
marsi ja to chyba jestem jakas dziwna bo nie zamartwiam sie jak moje dziecko spi na brzuchu, zreszta widze ze rusza sobie glowka w ktora strone chce nie spi z nosem wbitym w materac... kurde strasznie mnie nadgarstek boli - chyba od noszenia Mikiego - ledwo dalam rade sie umyc ;/ nie wiem kiedy uda mi sie nadrobic klub ale poki co uciekam do spania
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion, Iguś z taka poza moze smalić cholewki do Julaska
![]() marsi, czyli jesli chodzi o zupke z miesem to lepiej dawac ze sloiczka niz samej gotowac (kurczaki na hormonach)? Ewentualnie jak sama gotuje to z innym miesem, tak? Bosz, stresuje mnie to rozszerzanie diety, nie mozna do konca zycia byc kp? ![]() Wybaczcie, ale nie bede budzic Kuby, zeby podziekowac za Wasze mile slowa, bo obawiam sie, ze znow tak latwo by nie zasnal
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-26 o 21:59 |
|
|
|
#568 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze jak już jesteśmy przy pozach to Igi od kilku dni robi tak jak na zdjęciu, po czym przesuwa rączki do przodu, później nóżki i tak na zmianę. Złaził mi tak dzisiaj pół pokoju. Przymierza się do raczkowania czy jak?
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-06-26 o 22:03 |
|
|
|
#569 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaaaaaaale fajna! Kurde, brakuje mi zwierzaka w domu, piesek został u Rodziców, a ja jakoś ciągle nie mam odwagi przygarnąć jakiegoś innego. Jednak to dużo nowych obowiązków, a teraz mi czasu brakuje, żeby obiad czasem zjeść, co dopiero zwierzę ![]() Cytat:
oby minęło do rana |
||
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

a przecież u nas większość dzieciaczków najpierw z brzucha, a potem z pleców się przewraca
Oczywiście dała skierowanie na badanie moczu, więc na dniach będzie łapanko.
Powinna zjadać 180 ml, a ona ledwo 140 wypija i wiecej nie chce 

:brz ydal:
więc pewnie nie

jesteś tylko człowiekiem, zmęczenie robi swoje. Też się czasem wkurzam jak Igi tylko na rączkach by chciał a jak mam cośdo zrobienia akurat a i kręgosłup boli bo swoje to on waży 

Głowa do góry! Moja też słabo dźwiga,ale rehabilitantka nic nie zauważyła.

No nieźle!