Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 20:35   #541
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wiecie co wyczytałam w "Twoje dziecko"? że w 5 miesiącu dziecku udaje się przewrócić w końcu z pleców na brzuch, a dopiero potem z brzucha na plecy i jeśli robi to w odwrotnej kolejności, to może to świadczyć o problemach z napięciem mięśniowym a przecież u nas większość dzieciaczków najpierw z brzucha, a potem z pleców się przewraca o co chodzi

dokładnie
to wg tej gazetki wszystkie nasze dzieciątka mają coś nie tak z napięciem
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Wróciłam. i się podłamałam.
Więc, osłuchowo czysto, gardło też czysto ale...
Mała nie przybrała na wadze tyle ile powinna, Wazy 7455, a 28 maja ważyła 7130, mówiła, że powinna przybrać 500g, a wychodzi, że przybrała jakoś 180g za mało Oczywiście dała skierowanie na badanie moczu, więc na dniach będzie łapanko.
Mowiłam, że nie chce jeść tych obiadków, to powiedziała, że nie wie jaka moze byc przyczyna. Oczywiście przyczepila się,że jeszcze nie gaworzy typu: dede, meme, itp. i ze od początku się ciągnie tak czasowo wszystko do tyłu odkąd nie chciała na brzuszku leżeć i robić tego wszystkiego przepisowo jak książka pisze.
I oczywiście pytała, czy juz umie się podeprzeć rączkami na brzuszku to jej mowie ze jakies 3-4 dni to robi dopiero i że się nie przekręca z brzuszka na plecki to mi powiedziała, że co ja wymagam skoro dopiero się dźwignąć nauczyla... ehhhh....

Stresuje mnie to, bo może ona faktycznie mało je, wydawało mi się, że ona taka większa, a sie okazuje, że ta waga wcale nie taka duża... ehhh Powinna zjadać 180 ml, a ona ledwo 140 wypija i wiecej nie chce

mam nadzieje, że w tym moczu nic nie wyjdzie
zgodnie z tym co pstyczkowa napisała, myślę, że Julasek ładnie przebiera i nie masz się co martwić wiem, że to się łatwo pisze ale nie podłamuj się tym . Co do gaworzenia to tak jak ellmi pisała, każde dziecko jest inne i powinno się dla każdego dziecka inną książkę pisać, bo każde dzieciątko inaczej się rozwija.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Jak dużo niemowlę powinno przybierać na wadze?

Tuż po narodzinach zdrowe dziecko traci 5–7 proc. swojej wagi, ale szybko nadrabia straty.
W pierwszych 4 miesiącach życia przybiera średnio 120–225 g na tydzień.
W kolejnych miesiącach już tylko 90–150 g na tydzień.
Półroczne niemowlę przybiera jeszcze mniej – 50–80 g na tydzień.
Między 4. a 6. miesiącem życia niemowlę powinno podwoić swoją wagę urodzeniową, a około 1. urodzin ważyć 3 razy więcej.

chociaz znalazlam info ze powinno niby 500 na miesiac ALE spr wage twojego Julasa i wazy IDEALNIE, jest miedzy 50 a 75 centylem wiec nie wiem o co kaman tej babce
a ze akurat w tym miesiacu mniej przybrala o te 180g - no litosci!!!! moze np byla czika i jej sie jesc tak bardzo nie chcialo jak pic, hę? nie pomyslala o tym doktorka
o widzisz cała tu pstryczkowa wszystko Wam wyliczyła i zgadzam się przecież jak jest czika to sie więcej pije a mniej je, jakaś tępa dzida z tej doktórki
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
nie dodało mi zdjęc... mam nadzieję, że tym razem się uda...
na jednym ze zdjęć załapał się nasz pies Ksadi ciekawe czy go zauważycie??:brz ydal:
jest jest znalazłam
a tak w ogóle to jaki słodziak
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Jezu, dziewczyny jak mi żal mojego malucha, upłakał sie biedny wzoraj i dzis tyle, ze chyba przez te pół roku tak nie płakał..... teraz usnął, pewnie zmeczony tym płaczem.... przekimie do 7 potem kąpanie i spanko. Mam dosyc dzisiejszego dnia, razem z nim już teraz płakałam bo nic nie pomaga, noszenie, hustanie, spiewanie, struganie z siebie wariata.......
nie wiem, czy to zebowe apogeum czy co..........bieleje coś ale nic sie nie przebija, nic nie czuje pod palcem.....
nie wiem, czy jeszcze dzisiaj bede, nawet tych dwóch ostatnich stron chyba nie nadrobie.
Kochana, mocno przytulam jutro na pewno będzie lepiej
Cytat:
to super a to, że plamka, to nie ma się co przejmować, niepowtarzalna będzie

u mnie ejst dzisiaj to samo teraz usnął umęczony taki, ma jeść w sumie zaraz, ale nie wiem, czy się obudzi, bo taki był padnięty od tego płaczu, że szok

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

jakie słowotwórstwo
a co do krzyżowania, to nie zwróciłam uwagi nawet więc pewnie nie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:35   #542
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
przedstawiam Mrytkę
udało mi się ją dorwać na półśpiocha

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Znowu maly ma goraczke kazalam mamie kupic ibum ten w takiej strzykaweczce do buzki umeczylam sie 15 min zeby to g.owno wlecialo do strzykawki i w koncu odkrecilam i wsysnelam przez butelke normalnie, bo mnie szlag trafil. Chyba pomoglo, bo w koncu zasnal.....

Kurcze, biedny moj, wszystkie szczepienia zle znosil, ale to co sie dzieje po tym wczorajszym to jakas gehenne jest

Szajus, a jakbys kladla Dorke na kolanach swoich? Pietraszko uwielbia tak lezec, lapki mu jakby zwisaja wtedy i chcac nie chca unosi glowe bo nie ma gdzie jej polozyc. I raczki dawaj jej przed oczki tak zeby dlonie widziala, Piotrus podnosil glowke tylko grzbietem raczkami nie pracowal i pilnowalismy mu tych raczek az w koncu zalapal i teraz smiga glowka w gore az milo, prostuje raczki tez megasnie, wiec pomaga. A konsultowalas to z pediara? Mowil cos?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
biedny Pietraszko i biedna mamusia Pietraszka
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
mała wyluuuuzuj. Nie kupuj żadnych butów bo nie pasują i żadnej nowej czapki bo po pierwsze to nie widać że coś z nią nie tak a po drugie to ile on ją będzie miał na sobie...tyle co kościele. A matka niech sobie gada, nie przejmuj się i rób po swojemu!

sarah współczuję z tym chrztem. Co za patafian z tego księdza!!!! A może chłopak chodzi do kościoła do innej parafii bo ma dość patrzenia na jego gębę w szkole....a ten go skreśla od razu...przykro mi.

jesteś tylko człowiekiem, zmęczenie robi swoje. Też się czasem wkurzam jak Igi tylko na rączkach by chciał a jak mam cośdo zrobienia akurat a i kręgosłup boli bo swoje to on waży Życzę Ci żeby to minęło i Wiktorek był bardziej znośny.

Hm...może taki leniuszek z niej po prostu Lekarz coś mówił na ten temat na szczepieniu?

Ejjjj no odczep się od dzieciaka. To mój Igi otyły, hehehe. Tydzień temu 8200 było No ale pocieszam się że bardzo długi jest po tatusiu.

Ale żerty.. nie powiem

Bzdura jakaś.
Nawet tutaj(dziewczyny dziś link wklejały) jest że w 4 miesiącu z brzucha na plecy a w 7 miesiącu w obie strony! Czyli na brzuszek duuużo później.
http://www.oeiizk.edu.pl/informa/ose...i/dzieciak.htm

Cała spokojnie kobieto! ta pani doktór to niech się puknie. W siatkach centylowych młoda spoko się mieści a ta wymyśla farmazony. Może akurat taki okres mała Julcia. Jak Iguś przybrał w 6 tygodni 500 g to u nas powiedziała tylko że zobaczymy następnym razem, może akurat taki okres miał ze więcej spalał. No i następnym razem w 6 tygodni już 750 g było. A ona by chciała w miesiąc 500 g....nie przejmuj się!

Ty to zawsze coś pysznego gotujesz że mam ślinę na brodzie...wrzucaj przepisy do klubu

Super że Paulinka ma zdrowe oczka Jeśli tak to absolutnie nie przejmuj się tą plamką.
dziękuję kurczak to podejrzewam tajski tylko z nazwy wczoraj zainspirował mnie program "jem i chudnę", wrzucę do k kurczaka, zupę polędwiczkową i sałatkę z zupek chińskich jeśli oczywiście chcecie
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
biedny Pietraszlo

wiecie co robi hanna? (bo juz sie obudzia pelna sil) w bujaku obraca sie na brzuch!
ale zdolniacha

pewnie się zastanawiacie co porabiam w ten rocznicowy wieczór na necie? Otóż mój tż śpi także full romantic
Stary 2013-06-26, 20:36   #543
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
mozemy w iinym miescie to 12km ale i tak chrzestny potrzebuje zaswiadczenie ze swojej parafii
Czyli co? Dopoki jest ten ksiadz to chlopak nie bedzie mogl u nikogo byc chrzestnym?
Co za....

Cytat:
przedstawiam Mrytkę
CUDO!!!

Cytat:
Igi też tak robi od jakiegoś czasu I jak go przewijam to też
U nas dzis sie zaczelo - co ja go na plecy to walczyl, zeby sie przekrecic na brzuch

Kubus znow sam zasnal

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:36   #544
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Sara, to powiedz mu, że sie z innym dogadaliscie i niech sie decyduje
Albo może dajcie więcej co łaska

wiecej co laska ja nie umiem, maz jest od dawania w lape

poza tym on tak kategorycznie ze bardzo mu przykro ale zgodzic sie nie moze a ja ze jestem zmuszona chrzest odwolac a on ze jeden swiadek moze byc, to teraz zaluje bo moglam powiedziec ze ja nie chce jednego i juz

i co pojde do niego jutro i co powiem
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:37   #545
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Lady kochana,mam nadzieję że będziecie mieli spokojną noc. Trzymam za To kciuki całym sercem!

Sylwietta Biedactwo Mam nadzieję że jutro będzie lepiej.

Szaja sama pisałaś że Dorotka późno się Przekrecila Głowa do góry! Moja też słabo dźwiga,ale rehabilitantka nic nie zauważyła.

Gojka córka będzie wyjątkową,nie martw się

Sarah idźcie do innej parafii i dajcie "co łaska".

Bokeh masz mała akrobatke w domu I zgadzam się co do przepisów Meneq

Nancy gratuluje pięknej rocznicy!

Całą Ty się absolutnie nie martw! Twoja Cora jest cudowną i dobrze waży. Najważniejsze że mieści się w siatkach. Na pewno wszystko jest dobrze. Było tak gorąco,po prostu nie chciało jej się jeść! Główką do góry

Co do mleka,to moja pediatra mimo tego co pisze Szaja (że do roku można,mówiłam lekarce to)to nie chciała wypisać z refundacją. Dostałam od alergologa takie napisane od ręki zaświadczenie,że mała jest skazowa. Czekam na wizytę u pediatry i zobaczę czy to wystarczy.

Silver super że Daria zdrową
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:38   #546
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
i ksiadz sie zgodzil
bo na tym zaswiadczeniu jest ze jest praktykujacym katolikiem

i co ja powiem innemu ksiedzu, czy bez zaswiadczenia mozna bo ksiadz nie wyda?
Tak zgodził się bez żadnych dyskusji. Przedstawiłam jaka jest sytuacja, że mój mąż jest prawosławny ale ślub braliśmy w kościele i że chciałabym żeby rodzicami chrzestnymi mojego dziecka były osoby najbliższe mojemu dziecku, z którymi kontakt na pewno się nie urwie więc chciałabym żeby ojcem chrzestnym był brat mojego męża tylko nie wiem jak to załatwić z tym zaświadczeniem...Ksiądz bez namysłu odpowiedział że będzie w takim razie bez zaświadczenia.

Spróbuj może podobnie, że jest to osoba która jest blisko z Waszą rodziną, że ma dobry kontakt z dzieckiem, często się widujecie, że nie chcesz brać nikogo z dalszej rodziny bo to by była fikcja bo widywałaby się ta osoba z dzieckiem bardzo rzadko a nie tak sobie wyobrażasz rolę ojca chrzestnego. I powiedz że ksiądz z tamtej parafii ma jakieś uprzedzenia do tego chłopaka bo go uczy religii i czy nie dałoby się bez zaświadczenia. Ja bym spróbowała na pewno.
Stary 2013-06-26, 20:49   #547
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Sara, to powiedz mu, że sie z innym dogadaliscie i niech sie decyduje
Albo może dajcie więcej co łaska

oooo właśnie, to zawsze działa
Cytat:

poza tym on tak kategorycznie ze bardzo mu przykro ale zgodzic sie nie moze a ja ze jestem zmuszona chrzest odwolac a on ze jeden swiadek moze byc, to teraz zaluje bo moglam powiedziec ze ja nie chce jednego i juz

ja też nie umiem
a ksiądz jakiś dziwny zamiast się cieszyć, że chrzest, że dzieciątko, że u niego więc i kasa będzie to jeszcze jakieś chore akcje odstawia

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Czyli co? Dopoki jest ten ksiadz to chlopak nie bedzie mogl u nikogo byc chrzestnym?
Co za....

CUDO!!!

U nas dzis sie zaczelo - co ja go na plecy to walczyl, zeby sie przekrecic na brzuch

Kubus znow sam zasnal

jak nic dorasta
Stary 2013-06-26, 20:51   #548
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

biedny Pietraszko i biedna mamusia Pietraszka

dziękuję kurczak to podejrzewam tajski tylko z nazwy wczoraj zainspirował mnie program "jem i chudnę", wrzucę do k kurczaka, zupę polędwiczkową i sałatkę z zupek chińskich jeśli oczywiście chcecie

ale zdolniacha

pewnie się zastanawiacie co porabiam w ten rocznicowy wieczór na necie? Otóż mój tż śpi także full romantic
chcemy !

coż za romantic rocznica
Cytat:
Tak zgodził się bez żadnych dyskusji. Przedstawiłam jaka jest sytuacja, że mój mąż jest prawosławny ale ślub braliśmy w kościele i że chciałabym żeby rodzicami chrzestnymi mojego dziecka były osoby najbliższe mojemu dziecku, z którymi kontakt na pewno się nie urwie więc chciałabym żeby ojcem chrzestnym był brat mojego męża tylko nie wiem jak to załatwić z tym zaświadczeniem...Ksiądz bez namysłu odpowiedział że będzie w takim razie bez zaświadczenia.

Spróbuj może podobnie, że jest to osoba która jest blisko z Waszą rodziną, że ma dobry kontakt z dzieckiem, często się widujecie, że nie chcesz brać nikogo z dalszej rodziny bo to by była fikcja bo widywałaby się ta osoba z dzieckiem bardzo rzadko a nie tak sobie wyobrażasz rolę ojca chrzestnego. I powiedz że ksiądz z tamtej parafii ma jakieś uprzedzenia do tego chłopaka bo go uczy religii i czy nie dałoby się bez zaświadczenia. Ja bym spróbowała na pewno.
ooo to jak spędzacie święta? 2 x? fajnie
Stary 2013-06-26, 20:55   #549
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:

A gdyby np. mama tego chłopaka poszła do ks. i powiedziała, że potrzebuje zaświadczenie dla syna, że jest katolikiem bo potrzebne jest żeby mógł zostać chrzestnym? U nas proboszcz sam zasugerował nam takie rozwiązanie, bo chrzestny mieszka w Szwecji i w Poznaniu ks go już 5 lat nie widział i też by nie dostał raczej ale ciotka poszła i dostała pismo bez problemu.

Cytat:
Jezu, dziewczyny jak mi żal mojego malucha, upłakał sie biedny wzoraj i dzis tyle, ze chyba przez te pół roku tak nie płakał..... teraz usnął, pewnie zmeczony tym płaczem.... przekimie do 7 potem kąpanie i spanko. Mam dosyc dzisiejszego dnia, razem z nim już teraz płakałam bo nic nie pomaga, noszenie, hustanie, spiewanie, struganie z siebie wariata.......
nie wiem, czy to zebowe apogeum czy co..........bieleje coś ale nic sie nie przebija, nic nie czuje pod palcem.....
nie wiem, czy jeszcze dzisiaj bede, nawet tych dwóch ostatnich stron chyba nie nadrobie.

Cała nie przejmuj się wszystko jest dobrze. Dzieci nie muszą książkowo przybierać na wadze, co tydzień dokładnie tyle samo. Raz przybierają szybciej raz wolniej. Mój mały też zjada tylko 140-150ml mleka ostatnio na szczepieniu miał już 8300g więc nie przejmuj sie za bardzo
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:59   #550
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

jak nic dorasta
No wlasnie

Twoj TZ sie nie popisal
Niedomyslny czy co?

sarah, Illusion dobrze mowi, probuj gdzie indziej.
Bez sensu, zeby wybierac kogos innego, bo ksiadz sie uparl.
Jego za kilka lat moze nic byc w tej parafii, a chrzestny jest na cale zycie.

Ide ciacho robic

Stary 2013-06-26, 21:02   #551
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Wróciłam. i się podłamałam.
Więc, osłuchowo czysto, gardło też czysto ale...
Mała nie przybrała na wadze tyle ile powinna, Wazy 7455, a 28 maja ważyła 7130, mówiła, że powinna przybrać 500g, a wychodzi, że przybrała jakoś 180g za mało Oczywiście dała skierowanie na badanie moczu, więc na dniach będzie łapanko.
Mowiłam, że nie chce jeść tych obiadków, to powiedziała, że nie wie jaka moze byc przyczyna. Oczywiście przyczepila się,że jeszcze nie gaworzy typu: dede, meme, itp. i ze od początku się ciągnie tak czasowo wszystko do tyłu odkąd nie chciała na brzuszku leżeć i robić tego wszystkiego przepisowo jak książka pisze.
I oczywiście pytała, czy juz umie się podeprzeć rączkami na brzuszku to jej mowie ze jakies 3-4 dni to robi dopiero i że się nie przekręca z brzuszka na plecki to mi powiedziała, że co ja wymagam skoro dopiero się dźwignąć nauczyla... ehhhh....

Stresuje mnie to, bo może ona faktycznie mało je, wydawało mi się, że ona taka większa, a sie okazuje, że ta waga wcale nie taka duża... ehhh Powinna zjadać 180 ml, a ona ledwo 140 wypija i wiecej nie chce

mam nadzieje, że w tym moczu nic nie wyjdzie
Trzymam kciuki by w moczu nic nie wyszło

Co do gaworzenia, to moja w ogóle tego nie robi . Śmieje się, pluje śliną, ale nie gaworzy, nawet żadne aguuu nie wychodxi z jej ust.

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
ja tylko na chwilkę...
Już po okuliście, oznajmiam wszem i wobec, że Paulina ma zdrowe oczka:j upi:

to co neurolog uznała za szczelinę to tylko barwnik, który no cóż pozostanie już do końca żucia. Ale najważniejsze, że to nic poważnego i że oczka zdrowe... Mamy sie jeszcze pokazać jak będzie miała roczek no chyba, że coś mnie zaniepokoi.... W takim razie modlę się, aby kolor oczek zmienił się z jasnoniebieskich na jakiś ciemny zielony a najlepiej piwny, bo wtedy nie będzie się to tak w oczy rzucało... Dla przypomnienia nasze prawe oczko wygląda tak jak na zdjęciu niżej...

idziemy na spacer... będę wieczorem

to super

Sarah ale co księdzu do tego kto będzie chrzestnym!!!!!!!!! PRzeciez to Wy wybieracie, a nie ksiądz !!!!!! Wkurzyłam się, ja bym tego tak nie zostawiła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
na jednym ze zdjęć załapał się nasz pies Ksadi ciekawe czy go zauważycie??:brz ydal:

Ale słodka a psiaka widać
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:07   #552
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie I jeszcze kiedyś polędwiczki jakoś fajnie robiłaś tylko ja nie zapisałam sobie to też wrzuć
Cytat:
Kubus znow sam zasnal
Fiu fiu
Cytat:
ooo to jak spędzacie święta? 2 x? fajnie
Tak Wigilia Bożego Narodzenia druga jest w katolickie święto Trzech Króli czyli 6 stycznia a Wielkanoc to różnie, tak jak u katolików święto ruchome chociaż raz na 3-4 lata razem wypada. W tym roku na początku maja była Wielkanoc. Fajnie jest bo nie ma dylematu do których rodziców na święta itd., a zresztą często jest tak że moi rodzice zapraszają rodziców męża na pierwszy dzień Bożego Narodzenia czy Wielkanocy i odwrotnie. No i Igi będzie miał Mikołaja dwa razy

Wstałam przed chwilką żeby się napić, patrzę a Igi tak śpi jak na załączonym obrazku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050833.jpg (27,3 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050829.jpg (36,9 KB, 65 załadowań)
Stary 2013-06-26, 21:11   #553
blogerka
Wtajemniczenie

Laski, dziekuje w imieniu Boryska za komentarza w klubie

PS Taki mi dzisiaj cyrk odstawil przed wyjsciem na spacer, ze prawie wyszlam z siebie, plakal i plakal ilekroc go odkladalam, juz myslalam ze nigdzie nie wyjdziemy, jak sie okazalo byl beidulek po prostu zmeczony, bo zaraz w wozku zasnal

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

ilusion - slodko Igus spi, mi sie dzisiaj mlody zaklinowal w lozku :| jakos dziwnie glowke w rog lozeczka wcisnal i nie mogl sie ruszyc i plakal

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-06-26 o 21:09
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:14   #554
eff8
Zakorzenienie

Witam sie od godziny probuje zjesc kanapke na kolacje i Was nadrobic ale moje dziecko co chwila rozbudza sie z placzem spiacy jest strasznie ale cos mu spac nie daje ;/ wlasnie usnal poraz 4...

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ja jem kanapki z truskawkami i bita smietana. Jeszcze z bananami i majonezem
o widzisz nie wpadlabym na takie kombinacje musze kiedys sprobowac kanapki z owocem

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
byłyśmy u pediatry i w 2 tyg. przybyło Oli 300g.i to na samej piersi! Nie byłm gotowa i postanowiłam, że spróbuję ostatni raz, usunęłam smoczek, karmiłam wszędzie gdzie Ola chciała i mamy efekt. Bardzo się cieszę, bo nie wiedziałam czy dobrze robię i jej nie zaszkodzę. Teraz bez przymusu możemy po prostu próbować różnych rzeczy
super brawo

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41505347]
tak

nie mam pojęcia czemu nie młode ziemniaki...
[/QUOTE]

czyli nie mozna nowych, to co zrobic jak starych juz nie ma ?

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wkurza mnie swoim gadaniem czego to ona nie zrobi czego to ona nie kupi a w efekcie i tak wychodzi
faktycznie wkurzajace, takie zachowanie bardzo przypomina mi moja tesciowa ;/
nie denerwuj sie tym bo to ☠☠☠☠☠☠☠ki

Cytat:
mam dzis zamiast bobasa mega jojczydłowate jęczydło jojczy nawet między jedną a drugą łyżeczką jedzenia jadłam drugie danie z nim na kolanach, kotleta zbierałam z podlogi
jojczy i jęczydłuje.... a gdzie tam do wieczora

dopadam wiec Was jak moge
wspolczuje u mnie jednak nie lepiej ;/

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Nie mam Was jak nadrobić, nie mam jak być na bieżąco, Wiktorek ciągle się drze. Tylko na rękach jest w miarę ok a ja nie mam siły całe dnie nosić.
Teraz właśnie jest szał bo go do wózka włożyłam.
W nocy też nie chce spać więc chyba nie muszę dodawać jak wyglądam i jak się czuje.
I powiem Wam że w życiu nie przypuszczałam że własne dziecko może u mnie takie negatywne emocje potegowac

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

jejku, skąd w tych dzieciach tyle siły od razu jak oczka otworzą
nie mam pojecia wlasnie ja rano ledwo na oczy patrze i walcze na sile zeby je otworzyc najgorzej mi rano wstac wlasnie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękujemy za kciuki
Z nereczką jest ok. Widać poprawę Następne usg nerki dopiero 26 listopada

idę nadrobić bo mam chwilkę
super

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:23   #555
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Igi też tak robi od jakiegoś czasu I jak go przewijam to też

Mój na szczęście śpi na nocke od 18:20.
Jak wy to robicie że te wasze dzieci tak szybko zasypiają na noc mój to zawsze 20:00 - 20:30

Cytat:

Kubus znow sam zasnal

illusion bo twój Igi to nawe przez sen podgląda co się dzieje poza łóżeczkiem
Stary 2013-06-26, 21:25   #556
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie I jeszcze kiedyś polędwiczki jakoś fajnie robiłaś tylko ja nie zapisałam sobie to też wrzuć

Fiu fiu

Tak Wigilia Bożego Narodzenia druga jest w katolickie święto Trzech Króli czyli 6 stycznia a Wielkanoc to różnie, tak jak u katolików święto ruchome chociaż raz na 3-4 lata razem wypada. W tym roku na początku maja była Wielkanoc. Fajnie jest bo nie ma dylematu do których rodziców na święta itd., a zresztą często jest tak że moi rodzice zapraszają rodziców męża na pierwszy dzień Bożego Narodzenia czy Wielkanocy i odwrotnie. No i Igi będzie miał Mikołaja dwa razy

Wstałam przed chwilką żeby się napić, patrzę a Igi tak śpi jak na załączonym obrazku
te w cieście czy w musztardzie? Bo w musztardzie to był mój wymysł i były średnie
a śpi słodko
Stary 2013-06-26, 21:25   #557
eff8
Zakorzenienie

Cytat:

uuuuu

wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

moze Tz jak sie wyspi to cos sie postara

Cytat:
Kubus znow sam zasnal
no to pieknie, zazdroszcze

Cytat:

Fiu fiu

pieknie spi widze ze probuje przeic corke calej

Cytat:
przedstawiam Mrytkę
piekna

Cytat:
Znowu maly ma goraczke kazalam mamie kupic ibum ten w takiej strzykaweczce do buzki umeczylam sie 15 min zeby to g.owno wlecialo do strzykawki i w koncu odkrecilam i wsysnelam przez butelke normalnie, bo mnie szlag trafil. Chyba pomoglo, bo w koncu zasnal.....

Kurcze, biedny moj, wszystkie szczepienia zle znosil, ale to co sie dzieje po tym wczorajszym to jakas gehenne jest
biedaczek

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2013-06-26 o 21:30
Stary 2013-06-26, 21:30   #558
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
No wlasnie

Twoj TZ sie nie popisal
Niedomyslny czy co?

sarah, Illusion dobrze mowi, probuj gdzie indziej.
Bez sensu, zeby wybierac kogos innego, bo ksiadz sie uparl.
Jego za kilka lat moze nic byc w tej parafii, a chrzestny jest na cale zycie
.

Ide ciacho robic
Dokładnie. Co mu do tego kto będzie chrzestnym Waszego dziecka. To jest bez sensu że kler czepia się wszystkiego i wszystkich a sami przecież wcale święci nie są. I tu ciekawostka ks który udzielał mi slubu ma synka niewiele młodszego od mojej Michasi:brzyda l: Ale i tak go podziwiam, bo był na tyle odważny i zrzucił kieckę i założył rodzinę. A ilu jest takich co to mają dzieci i kochanki i świętych grają?
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:33   #559
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Jak wy to robicie że te wasze dzieci tak szybko zasypiają na noc mój to zawsze 20:00 - 20:30

illusion bo twój Igi to nawe przez sen podgląda co się dzieje poza łóżeczkiem
A nie wiem...taki wymęczony jest że nie na opcji żeby dłużej niż do 19 nie spał. Teraz to już kapiemy o 17:45 bo zwykle chwilę po 18 już śpi.
Hehehe no, tej dziury między ochraniaczami tam wcześniej nie było...więc może się przebudził, przekręcił się na brzuch, zajrzał i padł tak na brzuchu Słyszałam jak coś zastękał ale nie wstawałam nawet żeby zobaczyć
Cytat:
te w cieście czy w musztardzie? Bo w musztardzie to był mój wymysł i były średnie
a śpi słodko
to dawaj w cieście
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
pieknie spi widze ze probuje przeic corke calej
Hehehe to samo pomyślałam

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-06-26 o 21:34
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:33   #560
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Fiu fiu

hahaha ale poza nie moge a jakie ma fajne bodi

kurcze takim to fanie 2 x prezenty
Stary 2013-06-26, 21:38   #561
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Kurde, jaki dziwny dzień dzieć mi ciągle śpi (współczuje płaczkom pewnie ta głupia pogoda je męczy ) no i około 17 30 zasnęła chyba na noc bo jakieś 30 minut temu obudziła się tylko na jedzenie i dalej kima oby w nocy spała bo mój biedny tż się nie wyśpi

no a ja z koleji wyczytałam że dieci najpierw się z brzucha na plecy obracają, a Hania z pleców na brzuch a na odwrót to raczej kwestia przypadku, bo jak płacze to głowa w podłoge i się nie obróci sama na plecy.... i bądź tu mądry

Ale z Ciebie kochana żona

Ja tymi tabelkami to bym się zbytni nie przejmowała, przecież dzieci to ie roboty

Cytat:
przedstawiam Mrytkę
Hej Marytka

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Mamy skazowcow - pediatra normalnie moze wypisac recepte na mleko z refundacja? Czy musi byc jakies zaswiadczenie od alergologa?

lenova ja bym dala, nie popadajmy w paranoje wiekszosc tego co jemy jest teraz sztuczne i napedzane jakimis gowienkami

Co do majonezow polecam Pomorski
Majonez tylko Kętrzyński

Cytat:
Co za....

CUDO!!!

Kubus znow sam zasnal
Kubuś zaskakuję mamę

Cytat:

Fiu fiu

Pięknie śpi

Lecę się zmierzyć z killerem, a tak mi się nie chce, ale mus to mus

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:41   #562
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
hahaha ale poza nie moge a jakie ma fajne bodi
Nooo, wsiowe takie
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Majonez tylko Kętrzyński
Wy tak o tych majonezach to się przyznam że ja wcale nie lubię majonezu i nie jem. ŻADNEGO
Stary 2013-06-26, 21:45   #563
marsi11
Zakorzenienie

hello,
mam pytanie do tych, co ich maluszki śpią na brzuszkach
jestem totalnie zielona, bo mój mały śpi dopieto od 3 dni i to WYŁĄCZNIE na brzuchu
czy nie boicie się o maluchy? ja cały czas sprawdzam czy oddycha i w nocy mi ciężko zasnąć bo mam jakiegoś schiza,że nosek sobie w materac wsadzi czy coś
wczoraj zakładałam mu monitor oddechu bo mam taki przyczepiany do pieluszki ale kurde dwa razy spadł i napędził mi stracha jutro TZ obiecał,że wymyśli jakiś patent aby się nie odczepiał ale poki co to ja chyba osiwieje
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Co do mleka,to moja pediatra mimo tego co pisze Szaja (że do roku można,mówiłam lekarce to)to nie chciała wypisać z refundacją. Dostałam od alergologa takie napisane od ręki zaświadczenie,że mała jest skazowa. Czekam na wizytę u pediatry i zobaczę czy to wystarczy.
.
ech, ja miałam kiedyś podobną sytuacje ze starszym, astmatyk, dostał lek i pediatra nie chciała dać recepty refundowanej mimo zaświadczenia bo uważała,że lekarka która wystawiła to zaświadczenie jest 'słaba"
zrobiłam straszną awanturę, tym bardziej,że nie chodziło o 5-10 zł tylko różnica w cenie to 110 zł teraz już nie chodzę do tej baby, ostatnio byłam u innej i dostałam recepte refundowaną bez problemu

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Pisałyście o mięsku i rybach.
Ja ostatnio dałam Blance słoik z BabyDream -dynia z kurczakiem. Naklejka BIo i w ogóle napisane że organic to też ten kurczak na sterydach mógł być??

I jeszcze jedno mam też w domu słoik Hipp po 5 mscu-marchewka z delikatnym łososiem-to co też nie dawać???
muszą być z chowu ekologicznego

no a co do tej ryby to śmiało podawaj, właśnie dlatego pytałam się meneq jak to jest u nich bo przecież ryba uchodzi za delikatne,lekkostrawne mięsko i nie kumam dlaczego lekarz powiedział mi,że od 9 miesiąca
nawet połozna po porodzie zachecala by przy karmieniu jesc rybki bo są lekkie i nie zaszkodzą maleństwu na brzuszek

Lady, buziole dla Pietraszka, bidulek kochany malutki żeby jutro było już dobrze

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-06-26 o 21:48
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:48   #564
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
przedstawiam Mrytkę
Oooo witaj kociamber! Już zapomniałam jak słodkie są takie maluchy. Moja to już taka krowa wielka
Cytat:
wiecie co robi hanna? (bo juz sie obudzia pelna sil) w bujaku obraca sie na brzuch!
No nieźle!
Cytat:
Widzę, widzę. Piękne oczyska
Cytat:

Ja nie wiem co Ci księża myślą, na jakiej planecie żyją... Przykro, że chłopak zostanie odrzucony.
Cytat:

Fiu fiu

Ale super z tymi świętami, tak jest u moich rodziców w Grecji też, że wielkanoc w maju. A Igi naprawdę się naoglądał Julasa chyba Nigdy nie wiesz co odwinie
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Witam sie od godziny probuje zjesc kanapke na kolacje i Was nadrobic ale moje dziecko co chwila rozbudza sie z placzem spiacy jest strasznie ale cos mu spac nie daje ;/ wlasnie usnal poraz 4...
Ojej, biedny Miko i mama Oby już spał całą noc

Nancy Wiem coś o tym, ostatnio mieliśmy 5 rocznicę związku i oprócz moich życzeń przez sms

TŻ włączył Brazylia-Urugwaj a ja wypiłam piwo i mam normalnie banię, chyba zmęczona byłam....Jutro szczepienie, trochę cykam ale idzie ze mną przyjaciółka więc zawsze to wsparcie. Nie lubię tego bo tam jednocześnie trzeba ogarniać dziecia, torbę, pieniądze, książeczkę, rozbierać, ubierać, płacić, rozmawiać z doktorka a przy tym cały czas pilnować dziecia na kozetce ;/ Jakby jakiegoś leżaczka nie mogli wstawić dla ułatwienia, zawsze wychodzę stamtąd ulana potem i zestresowana. Do tego zapomnę co miałam się pytać.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:54   #565
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ciebie też tulę i życzę udanej nocy

A jak tam z Tż, odzywał się?
ja musiałam się odezwać, bo koleżanka prosiła, żeby jej mój TŻ kupił kropelki na kolkę dla córeczki; no i kropelki kupił, ale naszej "rozmowy" nie ma nawet co komentować przyjeżdża na weekend i już wiem jak będzie zaje.biście

Cytat:

może przynajmniej nie chrapie

Cytat:
Kubus znow sam zasnal
super, super; mówiłam

Cytat:
pilnuje otworka, żebyś mu nie zawiązała z powrotem

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:54   #566
eff8
Zakorzenienie

meduzka

marsi ja to chyba jestem jakas dziwna bo nie zamartwiam sie jak moje dziecko spi na brzuchu, zreszta widze ze rusza sobie glowka w ktora strone chce nie spi z nosem wbitym w materac...

kurde strasznie mnie nadgarstek boli - chyba od noszenia Mikiego - ledwo dalam rade sie umyc ;/

nie wiem kiedy uda mi sie nadrobic klub ale poki co uciekam do spania

Stary 2013-06-26, 21:56   #567
nafiyqa
Zakorzenienie

Illusion, Iguś z taka poza moze smalić cholewki do Julaska

marsi, czyli jesli chodzi o zupke z miesem to lepiej dawac ze sloiczka niz samej gotowac (kurczaki na hormonach)? Ewentualnie jak sama gotuje to z innym miesem, tak?

Bosz, stresuje mnie to rozszerzanie diety, nie mozna do konca zycia byc kp?

Wybaczcie, ale nie bede budzic Kuby, zeby podziekowac za Wasze mile slowa, bo obawiam sie, ze znow tak latwo by nie zasnal

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-06-26 o 21:59
Stary 2013-06-26, 21:58   #568
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Illusion, Iguś z taka poza moze smalić cholewki do Julaska

A jeszcze jak już jesteśmy przy pozach to Igi od kilku dni robi tak jak na zdjęciu, po czym przesuwa rączki do przodu, później nóżki i tak na zmianę. Złaził mi tak dzisiaj pół pokoju. Przymierza się do raczkowania czy jak?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050821.jpg (30,0 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-06-26 o 22:03
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:03   #569
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Już dawno miałam Was o coś zapytać. Czy Wasze pociechy krzyżują paluszki? U nas w oby dwu rączkach krzyżuje. O co cho?
Moja nie, kiedyś często robiła figę, a teraz po prostu najczęściej cos międli w paluszkach

Cytat:
przedstawiam Mrytkę
Aaaaaaaale fajna! Kurde, brakuje mi zwierzaka w domu, piesek został u Rodziców, a ja jakoś ciągle nie mam odwagi przygarnąć jakiegoś innego. Jednak to dużo nowych obowiązków, a teraz mi czasu brakuje, żeby obiad czasem zjeść, co dopiero zwierzę

Cytat:

Biedny oby minęło do rana
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:04   #570
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,
mam pytanie do tych, co ich maluszki śpią na brzuszkach
jestem totalnie zielona, bo mój mały śpi dopieto od 3 dni i to WYŁĄCZNIE na brzuchu
czy nie boicie się o maluchy? ja cały czas sprawdzam czy oddycha i w nocy mi ciężko zasnąć bo mam jakiegoś schiza,że nosek sobie w materac wsadzi czy coś
wczoraj zakładałam mu monitor oddechu bo mam taki przyczepiany do pieluszki ale kurde dwa razy spadł i napędził mi stracha jutro TZ obiecał,że wymyśli jakiś patent aby się nie odczepiał ale poki co to ja chyba osiwieje

ech, ja miałam kiedyś podobną sytuacje ze starszym, astmatyk, dostał lek i pediatra nie chciała dać recepty refundowanej mimo zaświadczenia bo uważała,że lekarka która wystawiła to zaświadczenie jest 'słaba"
zrobiłam straszną awanturę, tym bardziej,że nie chodziło o 5-10 zł tylko różnica w cenie to 110 zł teraz już nie chodzę do tej baby, ostatnio byłam u innej i dostałam recepte refundowaną bez problemu

muszą być z chowu ekologicznego

no a co do tej ryby to śmiało podawaj, właśnie dlatego pytałam się meneq jak to jest u nich bo przecież ryba uchodzi za delikatne,lekkostrawne mięsko i nie kumam dlaczego lekarz powiedział mi,że od 9 miesiąca
nawet połozna po porodzie zachecala by przy karmieniu jesc rybki bo są lekkie i nie zaszkodzą maleństwu na brzuszek

Lady, buziole dla Pietraszka, bidulek kochany malutki żeby jutro było już dobrze
właśnie Hania teraz ciągle chce na brzuch ale jeszcze przez sen średnio umie się obrócić no i się rozbudza... teraz ją dałam na brzuszek i spi tylko że teraz jescze ja nie śpie ale w nocy to chyba bym się bała już sama nie wiem.... ona juz na plecach nie chce

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości