Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 09:06   #4141
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Czy bóle jak na @ są jakimiś przepowiadaczami????:roll eyes:
Wg mojej Pani gin tak. Męczyłam się z takimi tej nocy trzy godziny jestem nieprzytomna. Zaczynały być nawet intensywne i zaczęłam sobie liczyć czas między skurczami, bo nie był to ciągły ból i zdarzyły się trzy o podobnej intensywności co 9 minut i nagle wszystko się rozmyło, przeszło i mnie tylko zdenerwowało.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:07   #4142
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry w [B][U]40

Taaaaaaak!

bynajmniej słowny mężu się wywiązał

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:09   #4143
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

No to beznadziejny moment sobie auto wybrało, ech. Jak bedziesz wracać ze szpitala? Oby sie wszystko jakoś ułożyło
mnie bardziej martwi jak dotrzemy do szpitala, bo z to mozna poprosic tesciow, brata.

Gratuluje nowych tygodni

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:09   #4144
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Teso, Skylie: brawa za tygodnie! jeszcze Anulka dzisiaj powinna do was dołączyć... a jutro ja..i też mam wrażenie, że tak będę bez końca pisać:P
elaine, trzymamy kciuki za każdą z was z całej siły

...wypadałoby zwolnić w końcu kolejkę
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ubostwiam takich ludzi!!!!!!!!! wrrrrr. moja szwagierka urodzila 4 miechy przede mna i karmila malego piersia, do mnie kiedys powiedziala, ze jestem wyrodna i nie karmie (nie karmilam, bo mala nie chciala ssac cyca - zadzierala sie przy nim a pociagnac nie chciala) i co - jej maly sie zbuntowal, odrzucil piers, a ona sie borykala z nawalem i zapaleniem. Chyba ja Bóg pokaral. I takich zyczliwych ludzi znam znacznie wiecej. Ja tez bym chciala rodzic SN, ale jak sie nie da to nie przeskocze tego.

biedna a jak zrobisz badania w pon nie bedziesz ich miala na wtorek, ja rano robie badania a po 16 odbieram wyniki. Trzymaj sie
ja mam nadzieję, że w moim otoczeniu takich jazd nie będzie Wydaje mi sie ze ja najbardziej sfiksowałam na punkcie kp i nie wyobrażam sobie innego karmienia, ale gdybym tak strasznie chciała, nie wychodziłoby mi, a ktos by mi jeszcze marudził nad uchem, ze jestem złą matką, to chyba bym pobiła

Eve w moim labku dość szybko robią badania, czasami nawet zaraz po południu mam wyniki, takze spoko. Trymam kciuki tylko, zeby nagle cos sie nie spieprzyło, bo jak raz mialam taka awaryjna sytuacje, że robiłam wyniki na ostatnią chwilę, to akurat były problemy ze stroną internetową labu
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Raczej przynosi
W szpitalu koleżanka z sali chodziła z kapustą i była bardzooo zadowolona )
To super Mi też położna kazała wręcz przed porodem zaopatrzyć się w kapustę, albo żeby tż kupił, jak będę wracała do domu, bo to must have poporodowy
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
odp. Ci w klubie na Twoje głupoty i Eveewe też:P

Cytat:
ja juz nawet nie witam się w nowych tyg. bo jeszcze mam tyle do tyłu...juz chce 38 tc.
gratki Teso.
ekhm....
W ramach pocieszenia przypomnę, że mamy na wątku ciężarówki w jeszcze większej czarnej doopie jeśli chodzi o tc
Cytat:
Hej mamuśki

Mam dziś więcej czasu to z Wami pospamuje

Jak dam rade nadążyć

Mnie się wydaję, że tak, jeśli są takie ćmiące

Ale kto by tam słuchał pierworódki
Stary 2013-06-28, 09:11   #4145
aremalgos
Rozeznanie

Co myślicie o laktatorach medeli?
Koleżanka koleżanki ma do sprzedania za 35 zł - raz użyty i zastanawiam się czy brać. Miałam kupic z Aventu, ale tutaj taka okazja doradzcie plis
Stary 2013-06-28, 09:12   #4146
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry w 40 tc
klask i:
Cytat:
hehhe i w tym momencie n-ty raz przypomina mi się ten kawał, co już Wam kiedys wklejałam....

Teściowa przyjeżdża w odwiedziny do zięcia i córki. Drzwi otwiera zięć:
- O, mamusia! A mamusia na długo?
- Na tak długo synku, aż wam się znudzę.
- To mamusia nawet nie wejdzie.
hahahahahah

u nas kawał by się u mojego tż nie sprawdził, bo on teściową ma fajną w przeciwieństwie do mojej

Dobrze, że moja jest taką Lady Macbeth, że sama z siebie nie przyjedzie, trzeba ją przywieźć i zawieźć Czego oczywiście nie robimy

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Koleżanka koleżanki ma do sprzedania za 35 zł - raz użyty i zastanawiam się czy brać. Miałam kupic z Aventu, ale tutaj taka okazja doradzcie plis
Ja bym brała, ale przede w3szystkim dlatego, że nad laktatorem się zbytnio nie spuszczam

A medela z tego co czytałam ma dobre sprzęty a i cena fajna w końcu wystarczy wyparzyć i8 jak nówka
Stary 2013-06-28, 09:14   #4147
Anulka_p
Zakorzenienie

Mam pytanie dot. skurczów porodowych. Czy między tymi skurczami odczuwalne są ruchy maleństwa czy ono raczej się wycisza i cierpliwie czeka na to co się dzieje? Może też w trakcie skurczów da się wyczuć ruchy? Może doświadczone już mamy się wypowiedzą, albo te niedoświadczone, ale mądrzejsze ode mnie.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:15   #4148
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

hmmm tez koocurku a co jzu sie wybierasz na porodowke, wbijasz sie przed szereg ha ha ha

A ja zamiast ogarniac chalupe, robic porzadki w Marysi rzeczach (co by TZ, tesciowa tudziez moja mama pod moja nieobecnosc, nie ubieraly jej jak siodmego dziecka stroza) to ja sobie siedze na wizazu. Ale chwilka relaksu i ide dzialac. Liczylam na poprawe pogody, bo od soboty mam ciuszki do prania i nie chce ich kisic w domku, ale chyba bede musiala, co by do czwartku juz temat ogarnac. Ponadto mam milion mysli na minute, jak to bedzie jak mnie nie bedzie w domu, jak Marysia, jak TZ da sobie rade.... (nie to ze on ulomny jest, ale ja jestem zosia samosia - wszystko ja najlepiej).
No może i się wbije a co... Ciepło jest po co Syn ma się dusić w brzuszku

Ty nie myśl, za dużo. Poradzą sobie bez Ciebie- chociaż trudno w to uwierzyć

Cytat:
Wg mojej Pani gin tak. Męczyłam się z takimi tej nocy trzy godziny jestem nieprzytomna. Zaczynały być nawet intensywne i zaczęłam sobie liczyć czas między skurczami, bo nie był to ciągły ból i zdarzyły się trzy o podobnej intensywności co 9 minut i nagle wszystko się rozmyło, przeszło i mnie tylko zdenerwowało.

Oooo to ja tez tak mam. Łapie mnie w dzień a czasem w nocy i boli. Czasem mniej, czasem bardziej...
Szykuje się...
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
elaine, trzymamy kciuki za każdą z was z całej siły

...wypadałoby zwolnić w końcu kolejkę

ja mam nadzieję, że w moim otoczeniu takich jazd nie będzie Wydaje mi sie ze ja najbardziej sfiksowałam na punkcie kp i nie wyobrażam sobie innego karmienia, ale gdybym tak strasznie chciała, nie wychodziłoby mi, a ktos by mi jeszcze marudził nad uchem, ze jestem złą matką, to chyba bym pobiła

ekhm....
W ramach pocieszenia przypomnę, że mamy na wątku ciężarówki w jeszcze większej czarnej doopie jeśli chodzi o tc

Mnie się wydaję, że tak, jeśli są takie ćmiące

Ale kto by tam słuchał pierworódki
Ja będę słuchac

Co do karmienia to ja tez bym chciała KP ale życie samo wszystko pokażę

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:16   #4149
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

dzięki dziewuszki

ale tak na serio to mi się nigdzie nie spieszy
czuję się super, nic mi nie przeszkadza, mogę robić prawie wszystko, nic mnie nie boli, na wszystko mam czas... normalnie czad !!!
więc niech sobie Leosiek tam siedzi

(a może wiem trochę co mnie czeka po, dlatego się nie spieszę he he )

Cytat:

mogą ale nie muszą
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:20   #4150
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

ale ja mam ciety jezyk, wiec wiedzialam co jej odpowiedziec, a jak tesciowa przychodzila z dobrymi radami, tez jedno spojrzenie i zamykala buzie, az w koncu jej powiedzialam, ze sama mi mowila, ze ma duze piersi a dzieci nimi nie karmila, bo pokarmu nie miala. One mnie znaja a druga jest taka sprawa, ze ja nie mialam od poczatku nawalu pokarmu i szybko zanikl, mimo pracy laktatorem. A ponadto marys miala refluks, wiec musiala byc na specjalnym mleku. Co sie obie mialysmy meczyc. Ja tez marzylam w ciazy ze bede karmic piersia, ze bedzie fajnie - niestety.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Mam pytanie dot. skurczów porodowych. Czy między tymi skurczami odczuwalne są ruchy maleństwa czy ono raczej się wycisza i cierpliwie czeka na to co się dzieje? Może też w trakcie skurczów da się wyczuć ruchy? Może doświadczone już mamy się wypowiedzą, albo te niedoświadczone, ale mądrzejsze ode mnie.
ja z tego co kojarze, to juz podczas silniejszych skurczy dziecka nie czulam. Wyciszylo sie. ale to bylo 2 lata temu a moja skleroza jest zaawanasowana
Cytat:
No może i się wbije a co... Ciepło jest po co Syn ma się dusić w brzuszku

ha ha ha - w sumie ja tez sie wbijam z moja cc przed szerego.
no poradza chyba - ale wiesz ciezko jak sie ma taki charakter nie martwic. Ja jak poszlam do szpitala i lezalam pod KTG to potrafilam dzwonic do TZ i mowic: kochanie kup sobie chleb i wedline bo nie bedziesz mial co jesc, bo nie zdazylam zrobic zakupow zanim przyjechalam do spzitala to sie smiali ze mnie wszyscy, ze zamiast o sobie myslec, mysle o nim.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:23   #4151
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Na SR babka polecała medelę, więc ja bym brała
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:23   #4152
Konto usunięte

Cytat:
z tego co pamiętam, a mało pamiętam, chyba nie czułam...

wiecie co, po porodzie zaczną się super rady od wszystkich... od znajomych, rodziny itp.. się okaże, że większośc na wszystkim się zna i lepiej wie co naszemu dziecku potrzeba.. i to dotyczące wszystkiego od karmienia piersią lub nie, po to jak je ubierać, przewozić itd ...
jedno wyjście to zlewać zlewać i zlewać a jak sytuacja wymaga to czasem coś dosadnie powiedzieć... inaczej przy spadku hormonów i baby bluesie można się zaryczeć na amen

moja koleżanka opowiadała niedawno, że jak karmiła piersią to teściowa potrafiła podejść i ruszać jej piersią żeby mały lepiej ją złapał

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-28 o 09:25
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:23   #4153
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Witam się w 38tc!!!

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

a ja się witam w 35tc

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Jestem w 39 tc a nie 38

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Zapomniałam wczoraj napisać, ze idę z teściowa i jej koleżanka i koleżanka do teściowej przy mnie o mnie "A. wcale nie jest taka gruba w tej ciazy" yyyyyy to o kobiecie w ciazy mozna mówić ze jest gruba? Przecież jej brzuch to dzidzius w środku a nie tłuszcz
Co za wredne babsko

Cytat:
yyyy milusio, zero taktu
ja czasem płaczę moję Tżtowi że jestem gruba i nie mam sie w co ubrać, to zawsze mi mówi, że żadna kobieta w ciąży nie jest gruba !!!
Mój tż mówi, że nie jestem gruba tylko w ciąży

Cytat:
Surka: jak remont?
Wg Pana w sobotę ewentualnie poniedziałek koniec, ale już nie wierzę w jego czułe słówka

Cytat:
Dzień dobry w 40 tc

Cytat:

Ja mieszkam u teściowej, więc ewentualnie ona może mnie wyprosić za próg

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Kejt- BOSKA jesteś. Już to zrobiłam i zaraz będę znowu to robić i to mimo tego, że mój pies patrzy się na mnie co najmniej dziwnie jak wypinam przed nim d*psko i do tego kręcę biodrami
Już sobie to wyobrażam, ważne że pomogło

Cytat:
Dobrze, że moja jest taką Lady Macbeth, że sama z siebie nie przyjedzie, trzeba ją przywieźć i zawieźć Czego oczywiście nie robimy[COLOR="Silver"]
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:23   #4154
aremalgos
Rozeznanie

czy któras szukała kosza mojżesza? czy mi sie wydawało?

http://tablica.pl/oferta/kosz-mojzes...tml#8e7ecd2b01
Stary 2013-06-28, 09:24   #4155
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
miałam psać, ze sa drogie, po pierwszym zdaniu, ale za taką cenę to chyba bym się nie zastanawiała...

28.07.2013r.
Stary 2013-06-28, 09:24   #4156
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

Ja będę słuchac

Co do karmienia to ja tez bym chciała KP ale życie samo wszystko pokażę
A właśnie, eve, sorry że nie pocieszę, ale jak już zauważyłyście jestem w tym bardzo słaba
A propos nie zastępowalności Mój tż się chwalił, kiedy byłam w szpitalu te parę dni, że ogarnia mieszkanko, gary zawsze umyte... po czym jak weszłam do domu i skonfrontowałam to z samym widokiem, myślałam, że padnę sprzątać na pewno nie sprzątał (akurat dzisiaj nie miał czasu), pełny zlew garów, blat zresztą też (bo AKURAT dzisiaj nie miał jak i w ogóle domek jak po przejściu katriny, jak dla mnie Ale ja mam hopla na punkcie odkładania rzeczy na miejsce składania w idealną kostkę etc także go nieco rozgrzeszam, bo to tylko facet w końcu

Także tego, trzymam kciuki, żeby u was to lepiej poszło!

W sumie to podejście kocurku jest najlepsze, bo jak się mały np moim pokarmem nie będzie najadał, to przecież mu mleka nie wyczaruje Zobaczymy jak będzie

Ale żadnej mieszanki w razie wu nie kupuję Nie kuszę losu

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41538208]dzięki dziewuszki

ale tak na serio to mi się nigdzie nie spieszy
czuję się super, nic mi nie przeszkadza, mogę robić prawie wszystko, nic mnie nie boli, na wszystko mam czas... normalnie czad !!!
więc niech sobie Leosiek tam siedzi

(a może wiem trochę co mnie czeka po, dlatego się nie spieszę he he )
[/QUOTE]
Ale widać w takim razie, że ja na pierwsze czekam

Tak się tego wszystkiego doczekać nie mogę (ale zdrowy rozsądek podpowiada mi, że warto się jednocześnie tego bać ), że chcę już sierpień Mój naiwny tż też
Stary 2013-06-28, 09:25   #4157
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
No i strasznie jej smutno, że Pańcia nie pozwala do łóżka
Musi ze swoim Panem na dywanie leżeć
A Pancia z Glutem na łóżku )
pięknie sobie ustawilaś męża

Cytat:
Elenka, normalnie przebijasz mnie swoją pamięcią
dziękuję ale i tak moja pamięć przy pamięci męża to lichota.

Cytat:
Hej mamuśki

Mam dziś więcej czasu to z Wami pospamuje

Jak dam rade nadążyć

mogą być

Cytat:
hehhe i w tym momencie n-ty raz przypomina mi się ten kawał, co już Wam kiedys wklejałam....

hahahahah))

Cytat:
podobno są b dobre. Jedna z najlepszych firm tego typu w USA. Mam i ręczny i elektryczny i w ogóle sporo sprzętu tej firmy, ale oprócz maści na brodawki, z niczego nie korzystałam. A cena rewelacja. Brałabym.

Cytat:
może sie ruszać z tego co czytałam.. a miałam taką jedną noc, że sporo czytałam:PPPP mój np był bardzo aktywny między...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:25   #4158
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
[COLOR="Red""]Mamy Tymoteuszka! Urodził się o 13.10. Waży 3050 g i ma 52 cm. Ja na razie leżę unieruchomienia i maluszka dostanę dopiero rano.[/COLOR]
Co za wieści akurat wtedy kiedy poszłam wcześniej spać :P GRATULUJE

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ide sie kąpac,podszykowac kape w razie czego I musze dzis jeszcze dopakowac wode,biszkopty i fartuch dla Tza bo mu dzis na porodzik sprawiłam za 3,75

Stwierdził ze jeszcze zostanie pomylony z lekarzem i poproszą go o badanie pacjentek ten to ma pomysły
Rockyy jeszcze trochę i się doczekasz maleństwa a powiedz mi po co Twojemu tż-towi potrzebny fartuch??Nam starczało ubranie na zmianę.

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
a my witamy się w 37 tyg i 1 dniu 38 tydz. rozpoczęty
klask i:

Cytat:
Majówki poszły na odchowalnię, jesteśmy na wylocie
Starość nie radość, młodość nie wieczność na nas też przyjdzie czas

Ja dziś wcześniej wstałam żeby potem się zdrzemnać. Są duże szanse że tż dzis zjedzie z pracy będzie się działo w nocy hahahha

Cynamonka dawaj znać co u Ciebie, a Domi się już odezwała?
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:29   #4159
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:

podobno są b dobre. Jedna z najlepszych firm tego typu w USA. Mam i ręczny i elektryczny i w ogóle sporo sprzętu tej firmy, ale oprócz maści na brodawki, z niczego nie korzystałam. A cena rewelacja. Brałabym.
.
no to jest własnie ten ręczny,
no dobra taka cena to nie ma sie co zastanawiać, dzwonie do niej
Stary 2013-06-28, 09:30   #4160
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja mam ciety jezyk, wiec wiedzialam co jej odpowiedziec, a jak tesciowa przychodzila z dobrymi radami, tez jedno spojrzenie i zamykala buzie, az w koncu jej powiedzialam, ze sama mi mowila, ze ma duze piersi a dzieci nimi nie karmila, bo pokarmu nie miala. One mnie znaja a druga jest taka sprawa, ze ja nie mialam od poczatku nawalu pokarmu i szybko zanikl, mimo pracy laktatorem. A ponadto marys miala refluks, wiec musiala byc na specjalnym mleku. Co sie obie mialysmy meczyc. Ja tez marzylam w ciazy ze bede karmic piersia, ze bedzie fajnie - niestety.

ha ha ha - w sumie ja tez sie wbijam z moja cc przed szerego.
no poradza chyba - ale wiesz ciezko jak sie ma taki charakter nie martwic. Ja jak poszlam do szpitala i lezalam pod KTG to potrafilam dzwonic do TZ i mowic: kochanie kup sobie chleb i wedline bo nie bedziesz mial co jesc, bo nie zdazylam zrobic zakupow zanim przyjechalam do spzitala to sie smiali ze mnie wszyscy, ze zamiast o sobie myslec, mysle o nim.
No i bardzo dobrze zrobiłaś, że od samego początku pokazałaś, gdzie jest granica mam szczerą nadzieję, że ja nie będę tak wykończona psychicznie i fizycznie, by komuś nie odpyskować w razie takich super rad

Co do samego karmienia też masz rację - co więcej ja wcale nie uważam, że kp jest takie rewelacyjne a butelka be. Jak dla mnie mamy butelkowe maja o tyle cieżej, że nie wyciatgna cycka i nie nakarmią, tylko czasami parę razy w nocy muszą wstawać, robic mieszanki, po wszystkim czyscic butelke etc. Dla mnei chyba nawet to jest nieco trudniejsze

Ja ciągle się zastanawiam, kiedy przygotować tżwi zapasy jedzenia, bo ten bidak niestety nie przejmuje sie tak przyziemnymi rzeczami jak pokarm
W sensie spust ma niesamowity i jak mu gotuje, to je bardzo duzo, ale sam sobie niezbyt wiele robi A tak pomrożę co trzeba żeby chociaż pierwsze dni przetrwał, dopooki nie wroce i sie nie ogarne
Stary 2013-06-28, 09:30   #4161
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

aaaaaaaaa dotarło do mnie że majówki/czerwcówki do odchowalni poszły... taka kolej rzeczy...

Evewee: no wtryniasz się w kolejkę, ale mi to nie przeszkadza

Tweed: też do kp mam takie podejście. Póki co bardzo mocno się nastawiam i będę walczyć, ale życie pokaże co będzie

milka: a Ty co się nie odzywasz??

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-28, 09:30   #4162
Konto usunięte

Cytat:
Ale widać w takim razie, że ja na pierwsze czekam

Tak się tego wszystkiego doczekać nie mogę (ale zdrowy rozsądek podpowiada mi, że warto się jednocześnie tego bać ), że chcę już sierpień Mój naiwny tż też
eee nie tam od razu bać...
ja to piszę trochę z przymrużeniem oka, bo przecież każdy ma inne podejście do dziecka i każde dziecko jest też inne i inaczej się zachowuje, śpi, je..
ja przeszłam niezłą szkołę przez pierwsze miesiące ze starszakiem i dlatego jestem sceptyczna, ale wcale tak nie musi być...
choć już potem i teraz mam dziecko anioła więc jak tak ma to znów wyglądać to jednak poproszę
Stary 2013-06-28, 09:32   #4163
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie,

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Czarownica tak właśnie mi mówi i najgorsze jest to, że ja nie dam rady sn muszę mieć cc i ona o tym wie. Przykre to jest. Ale dla mnie to nie jest żaden wyznacznik!

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Skylie za tydzień!
Wiesz co Twoja koleżanka widać, że nie zna się na życiu, w d była i g widziała, za przeproszeniem. Sa takie sytuacje, gdzie cc ratuje zycie matki i dziecka i co wtedy? rodzic za wszelka cene sn i umrzec. To nie sredniowiecze, po to medycyna poszla do przodu zeby unikac takiuch sytuacji. A karmienie piersia - ja bardzo chce, bede robila wszytsko aby rozbujac laktacje, ale wiem ze roznie bywa, czasami sie nie udaje. Nawet pani z poradni laktacyjnej tak mowi, a chyba ona zna sie lepiej.

To wspaniale, ze ta kolezanka ur sn i kp i wogole och i ach. Tylko zeby czasami sie nie przeliczyla. Sorry, ale sie wkurzylam bo sama musze miec cc, a bardzo nie chce, a takie slowa czlowieka jeszcze bardziej dobijaja.

Znam taka osobe, ktora nie dosc ze sn to kp., a dziecku zycie do liceum zaplanowala, kpila wrecz z rodzicow, ktorzy maja problemy z dziecki, i co ... jej 13 letni synek juz z narkotykami eksperymentuje. Oczywiscie jej wspolczuje, ale z drugiej strony to dopiero teraz normalna sie zrobila. Nie wyszlo planowanie i madrzenie sie, bo zycie jest zyciem i bywa roznie.

Ale mialam dzis noc ... zaraz Wam napisze, juz myslalam, ze mama czerwcowa zostane
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:32   #4164
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
A właśnie, eve, sorry że nie pocieszę, ale jak już zauważyłyście jestem w tym bardzo słaba
A propos nie zastępowalności Mój tż się chwalił, kiedy byłam w szpitalu te parę dni, że ogarnia mieszkanko, gary zawsze umyte... po czym jak weszłam do domu i skonfrontowałam to z samym widokiem, myślałam, że padnę sprzątać na pewno nie sprzątał (akurat dzisiaj nie miał czasu), pełny zlew garów, blat zresztą też (bo AKURAT dzisiaj nie miał jak i w ogóle domek jak po przejściu katriny, jak dla mnie Ale ja mam hopla na punkcie odkładania rzeczy na miejsce składania w idealną kostkę etc także go nieco rozgrzeszam, bo to tylko facet w końcu
ha ha ha znam to. Ja mojego prosilam przy Marysi - kochanie prosze cie odkurz pod lozeczkiem i zmyj podloge tam, bo pewnie tumany kurzu sie zalegly. Spoko wychodzimy, pytam czy zrobil o co prosilam taaakk i co przychodze do domu, odsuwam lozeczko na co moj TZ oczy postawil i biegiem po odkurzacz i mopa wczoraj za to mu powiedzialam, ze musze go nauczyc instrukcji obslugi zmywarki - zebym chociaz garow i szklanek na blacie i w zlewie nie widziala. To schowa i moze go najdzie wstawic je do umycia. A co do Marysi - ja wiem ze on da sobie z nia rade - w koncu na pocztaku ciazy tez bylam w szpitalu i przez 3 dni nic jej sie nie stalo. Ale jakos tak obawiam sie i juz.

Jej spac mi sie chce i chyab ide sie poloze - nie ma rady. A pozniej biore sie za robote - a co

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-06-28, 09:33   #4165
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:

Ja ciągle się zastanawiam, kiedy przygotować tżwi zapasy jedzenia, bo ten bidak niestety nie przejmuje sie tak przyziemnymi rzeczami jak pokarm
W sensie spust ma niesamowity i jak mu gotuje, to je bardzo duzo, ale sam sobie niezbyt wiele robi A tak pomrożę co trzeba żeby chociaż pierwsze dni przetrwał, dopooki nie wroce i sie nie ogarne
też o tym myslałm, i żeby nam na pierwsze dni też cos porobić, żeby potem przy garach nie stac
Stary 2013-06-28, 09:34   #4166
Konto usunięte

Cytat:

Ty laska, a w ogóle musisz mu cokolwiek przygotowywać
na pewno z głodu nie umrze, a jak bedzie musiał to na pewno sobie poradzi, jest dużym chłopcem nie przesadzaj
Stary 2013-06-28, 09:34   #4167
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
no to jest własnie ten ręczny,
no dobra taka cena to nie ma sie co zastanawiać, dzwonie do niej
dzwoń dzwoń!

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witajcie,
Nie wyszlo planowanie i madrzenie sie, bo zycie jest zyciem i bywa roznie.
to jest sentencja!

Skurcze w nocy złapały?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-28, 09:35   #4168
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Co za wieści akurat wtedy kiedy poszłam wcześniej spać :P GRATULUJE

Starość nie radość, młodość nie wieczność na nas też przyjdzie czas

Ja dziś wcześniej wstałam żeby potem się zdrzemnać. Są duże szanse że tż dzis zjedzie z pracy będzie się działo w nocy hahahha

Cynamonka dawaj znać co u Ciebie, a Domi się już odezwała?
może Cię dziabnie:P

PS. Domi się odezwała..czyżbyś nie nadrobła wczorajszego dnia...?

28.07.2013r.
Stary 2013-06-28, 09:38   #4169
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

aaaaa
pisze wczoraj do kolezanki ze bede miala cc za tydzien. A ta do mnie ze dlaczego i kiedy mam prawdziwy termin porodu. Tak jej pieknie odmalowalam sms, ze sie zreflektowala i zamknela buzie. Ona fakt urodzila ponad 4 kg chlopca po terminie i sn, ale nie moze zrozumiec, przyziemnych rzeczy. Skoro lekarz o czyms decyduje, to chyba wie co robi - nie moje widzimisie, ze mam cc na 5 lipca a nie na 23 lipca wtedy co termin z OM!!!!
Ba kiedys jak mnie wpienila, jak jej maly sie urodzil, odlozylam jej duzo ciuszkow do pozyczenia, bo mowila ze nia ma i takie tam. Pozniej wszystko oddala. Ale ja uniwersalne ciuszki dostalam takie do rozm 74, jak kupowalam juz wieksze to takie dziewczynskie, wiec juz dla niej nie mialam pozneij nic. A ona mi kiedys pisze sms, czy nie mam dla nej ciuchow, bo ona to nie ma pieniedzy, ciagle w dlugach. Napisalam, ze ja tez nie mam i ze kupuje uzywki na ciuchach lub all licytuje. Po czym miesiac pozniej robi generalny remont w domu (wszystko, sciany podlogi meble itd) - 3 pokoje, kuchnia, lazienka. Drzwi jedne po 1 tys zlotych, a jej maz na pytanie ile wydali, odpowiada 50 tys

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-06-28, 09:40   #4170
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaa
pisze wczoraj do kolezanki ze bede miala cc za tydzien. A ta do mnie ze dlaczego i kiedy mam prawdziwy termin porodu. Tak jej pieknie odmalowalam sms, ze sie zreflektowala i zamknela buzie. Ona fakt urodzila ponad 4 kg chlopca po terminie i sn, ale nie moze zrozumiec, przyziemnych rzeczy. Skoro lekarz o czyms decyduje, to chyba wie co robi - nie moje widzimisie, ze mam cc na 5 lipca a nie na 23 lipca wtedy co termin z OM!!!!
.... (wszystko, sciany podlogi meble itd) - 3 pokoje, kuchnia, lazienka. Drzwi jedne po 1 tys zlotych, a jej maz na pytanie ile wydali, odpowiada 50 tys
Eve...to się nazywa mieć tupet....

28.07.2013r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości