|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Wg mojej Pani gin tak. Męczyłam się z takimi tej nocy trzy godziny
jestem nieprzytomna. Zaczynały być nawet intensywne i zaczęłam sobie liczyć czas między skurczami, bo nie był to ciągły ból i zdarzyły się trzy o podobnej intensywności co 9 minut i nagle wszystko się rozmyło, przeszło i mnie tylko zdenerwowało.
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
![]() bynajmniej słowny mężu się wywiązał
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje nowych tygodni
|
|
|
|
|
#4144 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...wypadałoby zwolnić w końcu kolejkę ![]() Cytat:
Wydaje mi sie ze ja najbardziej sfiksowałam na punkcie kp i nie wyobrażam sobie innego karmienia, ale gdybym tak strasznie chciała, nie wychodziłoby mi, a ktos by mi jeszcze marudził nad uchem, ze jestem złą matką, to chyba bym pobiła![]() Eve w moim labku dość szybko robią badania, czasami nawet zaraz po południu mam wyniki, takze spoko. Trymam kciuki tylko, zeby nagle cos sie nie spieprzyło, bo jak raz mialam taka awaryjna sytuacje, że robiłam wyniki na ostatnią chwilę, to akurat były problemy ze stroną internetową labu Cytat:
Mi też położna kazała wręcz przed porodem zaopatrzyć się w kapustę, albo żeby tż kupił, jak będę wracała do domu, bo to must have poporodowy ![]() ![]() Cytat:
![]() W ramach pocieszenia przypomnę, że mamy na wątku ciężarówki w jeszcze większej czarnej doopie jeśli chodzi o tc ![]() Cytat:
Ale kto by tam słuchał pierworódki
|
|
#4145 |
|
Rozeznanie
|
Co myślicie o laktatorach medeli?
Koleżanka koleżanki ma do sprzedania za 35 zł - raz użyty i zastanawiam się czy brać. Miałam kupic z Aventu, ale tutaj taka okazja doradzcie plis
|
|
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i: ![]() Cytat:
u nas kawał by się u mojego tż nie sprawdził, bo on teściową ma fajną w przeciwieństwie do mojej![]() Dobrze, że moja jest taką Lady Macbeth, że sama z siebie nie przyjedzie, trzeba ją przywieźć i zawieźć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() A medela z tego co czytałam ma dobre sprzęty a i cena fajna w końcu wystarczy wyparzyć i8 jak nówka
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie dot. skurczów porodowych. Czy między tymi skurczami odczuwalne są ruchy maleństwa czy ono raczej się wycisza i cierpliwie czeka na to co się dzieje? Może też w trakcie skurczów da się wyczuć ruchy? Może doświadczone już mamy się wypowiedzą, albo te niedoświadczone, ale mądrzejsze ode mnie.
|
|
|
|
#4148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty nie myśl, za dużo. Poradzą sobie bez Ciebie- chociaż trudno w to uwierzyć Cytat:
Oooo to ja tez tak mam. Łapie mnie w dzień a czasem w nocy i boli. Czasem mniej, czasem bardziej... ![]() Szykuje się... ![]() Cytat:
![]() Co do karmienia to ja tez bym chciała KP ale życie samo wszystko pokażę
|
|||
|
|
|
#4149 |
|
Konto usunięte
|
dzięki dziewuszki
ale tak na serio to mi się nigdzie nie spieszy ![]() czuję się super, nic mi nie przeszkadza, mogę robić prawie wszystko, nic mnie nie boli, na wszystko mam czas... normalnie czad !!! więc niech sobie Leosiek tam siedzi (a może wiem trochę co mnie czeka po, dlatego się nie spieszę he he )mogą ale nie muszą
|
|
|
|
#4150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. One mnie znaja a druga jest taka sprawa, ze ja nie mialam od poczatku nawalu pokarmu i szybko zanikl, mimo pracy laktatorem. A ponadto marys miala refluks, wiec musiala byc na specjalnym mleku. Co sie obie mialysmy meczyc. Ja tez marzylam w ciazy ze bede karmic piersia, ze bedzie fajnie - niestety.---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
no poradza chyba - ale wiesz ciezko jak sie ma taki charakter nie martwic. Ja jak poszlam do szpitala i lezalam pod KTG to potrafilam dzwonic do TZ i mowic: kochanie kup sobie chleb i wedline bo nie bedziesz mial co jesc, bo nie zdazylam zrobic zakupow zanim przyjechalam do spzitala to sie smiali ze mnie wszyscy, ze zamiast o sobie myslec, mysle o nim.
|
|
#4151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4152 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiecie co, po porodzie zaczną się super rady od wszystkich... od znajomych, rodziny itp.. się okaże, że większośc na wszystkim się zna i lepiej wie co naszemu dziecku potrzeba.. jedno wyjście to zlewać zlewać i zlewać a jak sytuacja wymaga to czasem coś dosadnie powiedzieć... inaczej przy spadku hormonów i baby bluesie można się zaryczeć na amen moja koleżanka opowiadała niedawno, że jak karmiła piersią to teściowa potrafiła podejść i ruszać jej piersią żeby mały lepiej ją złapał
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-28 o 09:25 |
|
|
|
|
#4153 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wg Pana w sobotę ewentualnie poniedziałek koniec, ale już nie wierzę w jego czułe słówka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4154 |
|
Rozeznanie
|
czy któras szukała kosza mojżesza? czy mi sie wydawało?
![]() http://tablica.pl/oferta/kosz-mojzes...tml#8e7ecd2b01 |
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
miałam psać, ze sa drogie, po pierwszym zdaniu, ale za taką cenę to chyba bym się nie zastanawiała...
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos nie zastępowalności Mój tż się chwalił, kiedy byłam w szpitalu te parę dni, że ogarnia mieszkanko, gary zawsze umyte... po czym jak weszłam do domu i skonfrontowałam to z samym widokiem, myślałam, że padnę sprzątać na pewno nie sprzątał (akurat dzisiaj nie miał czasu), pełny zlew garów, blat zresztą też (bo AKURAT dzisiaj nie miał jak i w ogóle domek jak po przejściu katriny, jak dla mnie Ale ja mam hopla na punkcie odkładania rzeczy na miejsce składania w idealną kostkę etc także go nieco rozgrzeszam, bo to tylko facet w końcu ![]() Także tego, trzymam kciuki, żeby u was to lepiej poszło! ![]() W sumie to podejście kocurku jest najlepsze, bo jak się mały np moim pokarmem nie będzie najadał, to przecież mu mleka nie wyczaruje Zobaczymy jak będzie![]() Ale żadnej mieszanki w razie wu nie kupuję Nie kuszę losu ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41538208]dzięki dziewuszki ale tak na serio to mi się nigdzie nie spieszy ![]() czuję się super, nic mi nie przeszkadza, mogę robić prawie wszystko, nic mnie nie boli, na wszystko mam czas... normalnie czad !!! więc niech sobie Leosiek tam siedzi (a może wiem trochę co mnie czeka po, dlatego się nie spieszę he he )[/QUOTE] Ale widać w takim razie, że ja na pierwsze czekam ![]() Tak się tego wszystkiego doczekać nie mogę (ale zdrowy rozsądek podpowiada mi, że warto się jednocześnie tego bać ), że chcę już sierpień Mój naiwny tż też
|
|
#4157 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję ale i tak moja pamięć przy pamięci męża to lichota.Cytat:
![]() Cytat:
))Cytat:
Cytat:
|
|
#4158 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Starość nie radość, młodość nie wieczność na nas też przyjdzie czas ![]() Ja dziś wcześniej wstałam żeby potem się zdrzemnać. Są duże szanse że tż dzis zjedzie z pracy Cynamonka dawaj znać co u Ciebie, a Domi się już odezwała? |
||
|
|
|
#4159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no dobra taka cena to nie ma sie co zastanawiać, dzwonie do niej
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do samego karmienia też masz rację - co więcej ja wcale nie uważam, że kp jest takie rewelacyjne a butelka be. Jak dla mnie mamy butelkowe maja o tyle cieżej, że nie wyciatgna cycka i nie nakarmią, tylko czasami parę razy w nocy muszą wstawać, robic mieszanki, po wszystkim czyscic butelke etc. Dla mnei chyba nawet to jest nieco trudniejsze Ja ciągle się zastanawiam, kiedy przygotować tżwi zapasy jedzenia, bo ten bidak niestety nie przejmuje sie tak przyziemnymi rzeczami jak pokarm ![]() W sensie spust ma niesamowity i jak mu gotuje, to je bardzo duzo, ale sam sobie niezbyt wiele robi A tak pomrożę co trzeba żeby chociaż pierwsze dni przetrwał, dopooki nie wroce i sie nie ogarne
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaa dotarło do mnie że majówki/czerwcówki do odchowalni poszły...
taka kolej rzeczy...![]() Evewee: no wtryniasz się w kolejkę, ale mi to nie przeszkadza ![]() Tweed: też do kp mam takie podejście. Póki co bardzo mocno się nastawiam i będę walczyć, ale życie pokaże co będzie ![]() milka: a Ty co się nie odzywasz??
|
#4162 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja to piszę trochę z przymrużeniem oka, bo przecież każdy ma inne podejście do dziecka i każde dziecko jest też inne i inaczej się zachowuje, śpi, je.. ja przeszłam niezłą szkołę przez pierwsze miesiące ze starszakiem i dlatego jestem sceptyczna, ale wcale tak nie musi być... choć już potem i teraz mam dziecko anioła więc jak tak ma to znów wyglądać to jednak poproszę
|
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Cytat:
To wspaniale, ze ta kolezanka ur sn i kp i wogole och i ach. Tylko zeby czasami sie nie przeliczyla. Sorry, ale sie wkurzylam bo sama musze miec cc, a bardzo nie chce, a takie slowa czlowieka jeszcze bardziej dobijaja. Znam taka osobe, ktora nie dosc ze sn to kp., a dziecku zycie do liceum zaplanowala, kpila wrecz z rodzicow, ktorzy maja problemy z dziecki, i co ... jej 13 letni synek juz z narkotykami eksperymentuje. Oczywiscie jej wspolczuje, ale z drugiej strony to dopiero teraz normalna sie zrobila. Nie wyszlo planowanie i madrzenie sie, bo zycie jest zyciem i bywa roznie. Ale mialam dzis noc ... zaraz Wam napisze, juz myslalam, ze mama czerwcowa zostane
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj za to mu powiedzialam, ze musze go nauczyc instrukcji obslugi zmywarki - zebym chociaz garow i szklanek na blacie i w zlewie nie widziala. To schowa i moze go najdzie wstawic je do umycia. A co do Marysi - ja wiem ze on da sobie z nia rade - w koncu na pocztaku ciazy tez bylam w szpitalu i przez 3 dni nic jej sie nie stalo. Ale jakos tak obawiam sie i juz.Jej spac mi sie chce i chyab ide sie poloze - nie ma rady. A pozniej biore sie za robote - a co
|
|
#4165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na pewno z głodu nie umrze, a jak bedzie musiał to na pewno sobie poradzi, jest dużym chłopcem nie przesadzaj
|
|
|
|
|
#4167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Skurcze w nocy złapały?
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Domi się odezwała..czyżbyś nie nadrobła wczorajszego dnia...?
|
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa
pisze wczoraj do kolezanki ze bede miala cc za tydzien. A ta do mnie ze dlaczego i kiedy mam prawdziwy termin porodu. Tak jej pieknie odmalowalam sms, ze sie zreflektowala i zamknela buzie. Ona fakt urodzila ponad 4 kg chlopca po terminie i sn, ale nie moze zrozumiec, przyziemnych rzeczy. Skoro lekarz o czyms decyduje, to chyba wie co robi - nie moje widzimisie, ze mam cc na 5 lipca a nie na 23 lipca wtedy co termin z OM!!!! Ba kiedys jak mnie wpienila, jak jej maly sie urodzil, odlozylam jej duzo ciuszkow do pozyczenia, bo mowila ze nia ma i takie tam. Pozniej wszystko oddala. Ale ja uniwersalne ciuszki dostalam takie do rozm 74, jak kupowalam juz wieksze to takie dziewczynskie, wiec juz dla niej nie mialam pozneij nic. A ona mi kiedys pisze sms, czy nie mam dla nej ciuchow, bo ona to nie ma pieniedzy, ciagle w dlugach. Napisalam, ze ja tez nie mam i ze kupuje uzywki na ciuchach lub all licytuje. Po czym miesiac pozniej robi generalny remont w domu (wszystko, sciany podlogi meble itd) - 3 pokoje, kuchnia, lazienka. Drzwi jedne po 1 tys zlotych, a jej maz na pytanie ile wydali, odpowiada 50 tys
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

jestem nieprzytomna. Zaczynały być nawet intensywne i zaczęłam sobie liczyć czas między skurczami, bo nie był to ciągły ból i zdarzyły się trzy o podobnej intensywności co 9 minut i nagle wszystko się rozmyło, przeszło i mnie tylko zdenerwowało.

się wywiązał
Wydaje mi sie ze ja najbardziej sfiksowałam na punkcie kp i nie wyobrażam sobie innego karmienia, ale gdybym tak strasznie chciała, nie wychodziłoby mi, a ktos by mi jeszcze marudził nad uchem, ze jestem złą matką, to chyba bym pobiła
klask i:

12.06.2010