|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry jak zwykle źle spałam od 2 do 4 spałam w salonie przy otwartych drzwiach balkonowych bo nie dałam rady w sypialni, te swędzenie mnie zabije myślę jednak, że to nie balsamy bo 3 dni niczym sie nie smarowałam a swędzi dalej
|
||||
|
|
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() i pakuj pakuj walizy:P ![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
żartuje...może coś co miała Oliath Ci się zaczyna, widział to lekarz? |
||
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
CYNAMONKU sciski i zaciski kciukowe nieustajace! CZEKAMY NA INFO CZY WYSZEDL CZY NIE... NA KAZDE INFO
EWUSIA dzis utulisz Tymusia. Mam nadzieje ze lepiej sie juz czujesz i wszystko zmierza ku najlepszemu ![]() Pamietaj my chcemy zdjecia oczywiscie w dogodnym dla Ciebie momencie. Cieszcie sie najpierw soba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Fiazo ..a można zrobić z tabeli (aktywności na wątku) jakis wykres??
By nam łatwiej było zaakceptować dziewczynki nowe co juz jakis czas ładnie się udzielają i je przyjąć do klubu, ale trzeba zrobić tak by było sprawiedliwie... |
|
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Lachryma,
za bezpieczny tydzien. A ta pizza i bilety do kina to dla nas wszystkich, tak? ![]() Czarownica, juz mialam Ci gratulowac wakacji, gdy przypomnialam sobie, ze Ty masz przeciez cc tego dnia Ciekawe czy po porodzie zbudynienie mozgu mija ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Agrafka, ciekawe czy ta kolezanka ma juz dzieci? Oczywiscie nie zycze jej problemow z sn i kp, ale nie kazda ma tak latwo i mimo naszych checi zdaza sie, ze jestesmy skazane na cc lub tracimy mleko lub dziecko je nie przyjmuje. Nie wspomne juz o tych matkach, ktore swiadomie sie decyduja na cc czy mm. Nie ma to zadnego zwiazku z wyznacznikiem dobrej matki. Wedlug mnie dobra matka, to szczesliwa matka, ktora nie zapomina tez o potrzebach dziecka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4086 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śliczny Cytat:
![]() Cytat:
No kobieta z wyobraźnią Cytat:
dla Ciebie i Tymusia!!!! Teraz czekamy na zdjęcia!!!Cytat:
Cytat:
za wizytęCytat:
I masuj Witam się w 38tc!!! Lachryma, Teso- odrazu Wam też za tydzień
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-28 o 07:50 |
|||||||
|
|
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarownica tak właśnie mi mówi i najgorsze jest to, że ja nie dam rady sn muszę mieć cc i ona o tym wie. Przykre to jest. Ale dla mnie to nie jest żaden wyznacznik!
---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Skylie za tydzień!
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to czysta skóra i swędzi, coś próbowałam szukać na necie, dziewczyny piszą, że może to być od rozciągania się przyjemnie nie jest ale jakoś wytrzymuję... do porodu coraz bliżej jeszcze będę próbować podwójne płukanie ... może proszek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4089 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakierka, ma córę i karmi ją piersią, powiedziała, że nie wyobraża sobie odebrać małej takich wartości jak jej naturalne mleko... I musiałaby byc głupia, żeby karmić Małą chemią
|
#4091 |
|
Wtajemniczenie
|
Fiazo to Tobie również
za tydzień.
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli Ci się chce...to wierzę w Ciebie nasz skubańcu tabelkowo-wątkowy
|
|
|
|
#4093 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Brak urlopu TZ-a
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i TZ...nie wiem jak wasi mężowie, ale moj jak jest np. weekend i odpoczywamy na działce to ciagle cos tam robi, remontuje, chce wracać do domu bo tyyyyle rzeczy mógłby zrobić bo ma wolne. A ja chce zeby sie wyciszyl i nie myślał o tym ze cos jest do zrobienia.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziwne z tym skierowaniem....Jak ci idzie dietka? Juz jest łatwiej? Co do cukrzycy i porodu, to moj gin kieruje mnie do szpitala 2 tyg przed TP na wywołanie. Wszystko zależne jest od wagi Majeczki, jeśli będzie sporo rosła to cc. Cytat:
Powiedz nie masz problemów z odbijaniem małego po jedzeniu? Nie ulewa? Cytat:
![]() Jak dasz radę to pospij troszkę w dzien
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
też będę wścibska....Anulka i co i co...dziabnął?:P :P :P
|
|
|
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Spalo mi sie dość dobrze tylko krótko, bo kumpel TZ siedział u nas do pozna wczoraj. TZ teraz w pracy, ja skończyłam sniadanie (kanapki z serem, szynka i ogorkiem zielonym), kończę zielona herbatę i bede sie zbierać na ryneczek po truskawki bo juz 3 dni ich nie jadłam ![]() Moze dostanę tez dobre szparagi na lunch...zobaczymy. brawa za wszystkie nowe tygodnie za wizytyI buziaczki dla wszystkich watkowch dzieciaczkow, mam nadzieje ze dały mamusiom pospac
|
|
#4096 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z kinem to uważaj... bo na majowych była taka co po kinie na porodówkę pojechała Taki mam zamiar... ![]() To w połogu podobno lepsze niż okłady z samca Cytat:
A propos wakacji... no to sobie wypoczniesz Cytat:
![]() Poszłam wczoraj z Gluciątkiem na spacer i jak to zwykle ja znów zapomniałam Sierści Dobrze, że chociaż Gluciątko zabrałamCytat:
za tydzień ![]() Imię w końcu wymyślone? Zaakceptowane? A za każda radę dziękuję z osobna Będę je wcielać w życie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki gratulacje za nowe tygodnie!!!!
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty (w tym moja) ![]() Za przepsane noce ![]() za dobry humor ![]() za porodziki oby dziś coś było....za dziabnięcia o ile takowe były ![]() za Tymusia i spotkanie z mamusią ![]() Za CYNAMONKÓW ...za wszystko co im trzeba!!!! ![]() i tak wogole...bierzcie jak trzeba
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba taka moja natura w dzień jest ok, jak wieczór się zbliża to się zaczyna dzięki przyda się wiara we mnie
|
|
|
|
|
#4099 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
W sumie to jeszcze nie bolało, na razie tylko jeden jest o połowę większy od drugiego i strasznie twardy, ale Pan Piotr jakoś działa więc dajemy radę![]() Co do odbijania to bardzo rzadko mu się odbija- położna powiedziała, że przy KP jest to normalne, bo mniej powietrza łapie A z ulewaniem na razie też nie mamy problemu chyba tylko dwa razy się zdarzyło i to takie minimalne porcje... Ale nie będę chwalić- bo to się potem źle kończyCytat:
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
![]() Ciekawe ci tam u Cynamonka Jestem w 39 tc a nie 38
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-28 o 08:31 |
|
|
|
#4101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam wczoraj napisać, ze idę z teściowa i jej koleżanka i koleżanka do teściowej przy mnie o mnie "A. wcale nie jest taka gruba w tej ciazy" yyyyyy to o kobiecie w ciazy mozna mówić ze jest gruba? Przecież jej brzuch to dzidzius w środku a nie tłuszcz
|
|
|
#4102 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry porannie
![]() ja juz po sniadanku, zrobilam sobie owsiankę z bananem, truskawkami i jogurcikiem nat. nadrobiłam Was i myslę co by tu zrobić żeby żeby dzień chociaz trochę produktywnie spedzić. może poprasuje ![]() Ewusi gratuluję Tymusia, i trzymam kciuki za kolejne porodziki |
|
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkim nowych tygodni
, bardzo mocno trzymam kciuki za wizyty i czekam na informacje po nich . Ja teraz idę, bo obiecałam mamie wybrać papiery z ZUS-u. No to teraz muszę iść, a deszcz leje u mnie dzisiaj . Do później Brzusie, Mamusie i Dzieciaczki Kochane
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam klubowiczki do okrągłego stołu w klubie!!! debata trwa
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-06-28 o 08:55 |
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Ha ha ha
![]() Więc jeszcze większe gratulacje ![]() Cytat:
![]() A o reszcie to już chyba nawet szkoda słów
|
|
#4106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja czasem płaczę moję Tżtowi że jestem Kupiłam sobie wczoraj w pepco stanik sportowy, spałam dziś w nim - fajny jest, wygodny. |
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten słoneczny dzień
![]() nadrabiam z herbata z miodem. Ostatnio jakoś sama mi nie smakuje, a pozwalam sobie na luksus jej picia (czarna..taka średnio mocno) tylko rano 1-2 kubki. W porównaniu z tym ile piłam wcześniej i jakie mocne to sama się sobie dziwię, że udało się tak bezboleśnie ją ograniczyć. Cytat:
![]() Cynamonkowa: dawaj znać ze szpitala, co teraz. Jak sobie poczytałam, to jestem mocno zaskoczona, że tak sobie odpuszczają w szpitalu.. u nas, jak to któraś napisała, nie daliby CI wyjść i na pewno coś by próbowali robić. Fiazo: jak idzie z frontami? Surka: jak remont? stokrotka: czyli jesteś już przygotowana do przyjścia Malucha? ![]() Baloniku: ładne przejścia miałaś, mam nadzieję, że skurcze trochę odpuściły i czujesz się lepiej? tweed: tysia pięknie skomentowała Twoje zdjęcia oooj dużo w tym prawdy!Karolajn: mówi się, że nic na siłę.. pamiętaj też, że w szpitalu jest bardziej nerwowo, nie możecie sobie ustalić swojego rytmu, bo sama piszesz, że Hania ciągle na naświetlania jest zabierana. Mogę Ci tylko podpowiedzieć, na przykładzie koleżanki, która pod koniec kwietnia urodziła - mniej więcej po takim porodzie jak Twój - odeszły wody, czekali, po 48 godzinach cc, Mały średnio chciał ssać.. i powiem Ci, że uparła się na kp..na początku po wyjściu karmiła większość butlą, a teraz jak z nią rozmawiam, to większość piersią. Mówi że nawet się przy tym nie natargała.. ale dużo lepiej szło w domu niż w szpitalu i to też nie było jak widać od razu. 3mam kciuki cały czas! z tymi kulkami to zgłoś koniecznie lekarzowi i położnym! Dotkaa: doskonale rozumiem to rozczarowanie.. wczoraj tak naskoczyłam na mamę jak dzwoniła, że szkoda gadać. Ale normalnie jako jedyna ostatnio chyba nie rozumie, że nie chcę słyszeć pytania (to dzisiaj nie rodzisz? czy jednak coś z tego będzie?). Jak jej tłumaczyłam, że gdybym sama wiedziała, to byłabym szczęśliwa, ale nie wiem. Jak się czegoś dowiem, cos się zacznie dziać, to na pewno dam znać, a póki co nie chcę słyszeć tego pytania bo mnie drażni. A ona na to, że jej się wydaje, że to ona mnie drażni ostatnio... i że w takim razie to nie będziemy rozmawiać. Normalnie foch. Ręce mi opadły. Jak dziecko.. Masakra. Wiem, jak to zabrzmi, ale nawet moja teściowa, która jest kochana, ale czasami coś palnie, nie pyta. oliath: dla Ciebie też kciuki za kp! MArgosia: nawał, że kapusta potrzebna? zapomniałaś o Sierści? biedactwo (Sierść oczywiście), jak ona w ogóle przechodzi to wszystko? lachryma: brawa za tygodnie! Perse: jak tam w domku z Arturkiem? Belle: halo halo?
|
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
ale o co chodzi?
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
jak jest problem,albo któraś chce pomarudzić to debatujemy tam a nie na forum (gdzie więcej obcych/szpiegów itp)
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- 7 tylko...kobieto, Zusowianki zrobiły kawkę, trzeba obgadać wczorajszy dzień...daj im szanse:P dzwon po 9:P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

Zdążyłam przeczytać,że Ewusia już urodziła, gratulacje
Jeśli chodzi o mnie- spędziłam pół dnia w szpitalu. Najpierw miałam wizytę, a od rana mam pobolewanie brzucha jak przy 1 dniu okresu, do tego w drodze na wizytę ból wszedł też na dole pleców. No i było tego sporo,ale nieregularnie,myślałam że się zaczyna rozkręcać,ale potem przeszło. W każdym razie- naczekałam się 1,5godz w kolejce do lekarza, wchodzę w końcu, on patrzy cukry, wyniki moczu itp, bada mnie-w sensie brzuch i mówi że wypisuje skierowanie do szpitala na patologię ciąży
Mówi że cukry mu się bardzo niepodobają, za niskie, pozatym białko w moczu znowu i ketony no i obrzęki stóp, ponadto podczas badania brzucha, brzuch był twardy jak skała, doktor stwierdził że nawet dziś w nocy mogę zacząć rodzić (oby nie
). No więc lekko wystraszona biorę skierowanie i idę na IP. Zrobili mi tam ktg (wsio ok, skurczy brak mimo pobolewania), badanie szyjki (zamknięta, długa), badanie moczu (po 20 min w pęcherzu wyszły tylko ciała ketonowe 40) i kazali wymienić glukometr,bo najpewniej ten zaniża cukry, odesłali mnie do domu. Zdziwiłam się,że tak olali skierowanie od lekarza (prowadzę u niego ciążę w przychodni przyszpitalnej),no ale w sumie to dobrze że nie musiałam zostawać. W poniedziałek mam iść na kolejne ktg i przyjść z wynikami cukrów z innego glukometru. 10.07 mam przyjść się położyć-jeśli do tej pory nic się nie będzie dziać.
)

i TZ musi przejąć jego obowiązki
A le mam marzenia w tym macierzyństwie

Moze macie w poblizu jakies jeziora, rzeczke?? Sprobojcie zrobic jakis dluzszy piknik czy cos w tym stylu, zawsze to jakis odpoczynek od miasta.
za wizyty