Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-30, 11:28   #4591
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dziekuje ;**

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie ma za co

wiecie co.. oglądam jednym okiem "Wiem co jem i co kupuję" i wiecie że w czekoladzie z nadzieniem truskawkowym zamiast truskawek są buraki?! a w kiełbasie możemy znaleźć wodorosty morskie albo bambus, który imituje mięso
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-06-30 o 11:29
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:30   #4592
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Dzień dobrywitam w kolejnym mało słonecznym dniu, czy ktoś wie kiedy będziemy mieli prawdziwe lato? ja chce 30 stopni, to sa moje temperatury, muszę sobie baterie naładować.

Wczoraj niespodziewanie wypadł nam grill nad wodą o 22 godzinie, mieliśmy jechać na godzinę a wróciliśmy po 2 w nocy, nie wyspałam sie ale odżyłam, jeszcze mogę na takie spędy chadzać, a jak się dzidziuś urodzi to już niestety nie coś za coś

A dziś dalsza cześć imprezowania, imieniny dziadzia, rodzina wkońcu zobaczy mój ciążowy brzuszek
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:31   #4593
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co sądzicie o koszu mojżeszowym dla maluszka? dostałam taki w prezencie, nawet mi się podoba, jest śliczny, i można go postawić blisko łóżka, i malec może spać w nim do 4 miesiąca nawet. Nawet becik na chrzest dostałam
Ja bym chciała mieć ten kosz- uważam że fajna sprawa, a jak dostałaś to już w ogóle tylko sie cieszyć

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Też się podepnę pod pytanie,wybór duży ale który wziąć
Myślałam o materacu kokos- gryka
No ja właśnie też nie wiem jaki materac!! niech ktoś pomoże. Podobno najlepszy jest lateksowy( tak słyszałam ) a najgorszy z gryki bo sie robale tam znajdują :/ prawda?? Mamy doświadoczone proszę o radę

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Przeprowadzam się na końcówkę ciąży do Belgii. Dowiaduję się powoli co i jak, no ale podstawowy problem to taki, że ja sobie wymarzyłam pojedynczą salę poporodową. U mnie coś takiego kosztuje w szpitalu ok. 200 pln za dobę, więc nie jest to jakiś majątek W Belgii takie rzeczy idą w tysiące euro, no chyba że ma się dodatkowe prywatne ubezpieczenie, ale takie można tylko wykupić chyba na rok przedtem zanim w ogóle zaszło się w ciążę tak więc - tak każdy narzeka na polski system, a mi wychodzi już na wstępie, że poród będzie w gorszych warunkach niż w PL

A co do porodu w UK, to słyszałam że ktoś narzekał że w którymś szpitalu były 6-osobowe sale poporodowe ciekawa jestem czy wszędzie tak jest ?
Jeśli chodzi o belgię, nie wiem jak sam poród wygląda ale mam tam siostrę od jakiegoś czasu i mówi ze z kategorii medycyny jest na prawdę ok, lekarze ok, tylko leki strasznie drogie ( za takie ibuprom dała wczoraj 20 €) wiec jak cos moge jej podpytać czy cos wie :P

Witam z rana

ja Idę do Kościoła a potem do Pepco
Stary 2013-06-30, 11:32   #4594
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
nie ma za co

wiecie co.. oglądam jednym okiem "Wiem co jem i co kupuję" i wiecie że w czekoladzie z nadzieniem truskawkowym zamiast truskawek są buraki?! a w kiełbasie możemy znaleźć wodorosty morskie albo bambus, który imituje mięso
czasami zastanawiam się czy taka wiedza wychodzi nam na dobre
Stary 2013-06-30, 11:35   #4595
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
No ja właśnie też nie wiem jaki materac!! niech ktoś pomoże. Podobno najlepszy jest lateksowy( tak słyszałam ) a najgorszy z gryki bo sie robale tam znajdują :/ prawda?? Mamy doświadoczone proszę o radę
ja prawdopodobnie będe kupować gryka- kokos, bo z tego co TŻ mi mówił są najlepsze

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
czasami zastanawiam się czy taka wiedza wychodzi nam na dobre
szczerze mówiąc jakoś mnie to nie rusza

i mówili jeszcze o żelkach, że znajduje się jakiś składnik, który powoduje astmę i coś jeszcze i w Szwajcarii jest zakazany

albo ż w jogurtach zamiast normalnych owoców są wsady (po 1%) i zagęszczana jest żelatyną wieprzową, bo ich wygląd inaczej nie byłby zachwycający
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-30, 11:39   #4596
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja prawdopodobnie będe kupować gryka- kokos, bo z tego co TŻ mi mówił są najlepsze

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

szczerze mówiąc jakoś mnie to nie rusza

i mówili jeszcze o żelkach, że znajduje się jakiś składnik, który powoduje astmę i coś jeszcze i w Szwajcarii jest zakazany

albo ż w jogurtach zamiast normalnych owoców są wsady (po 1%) i zagęszczana jest żelatyną wieprzową, bo ich wygląd inaczej nie byłby zachwycający
a co tam, dobre są to jemy ja wczoraj pobiłam sama siebie, nigry tak nie jadłam tzn w ciązy, cała tabliczkę zcekolady, potem żelki, kilka chipsów, a potem poprawiłam pieczonymi skrzydełkami i nózkami, oczywiście w odstępie 2.5 h. I wcale się nie zasłodziłam. Co dziwne dla mnie było.
Stary 2013-06-30, 11:41   #4597
Anoula
Zakorzenienie

Kiedyś oglądałam ten program po 2 odcinkach stwierdziłam, ze chyba nie ma sensu bo musiałabym nic nie jeść, albo wydawać mają tego na te dobre rzeczy.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:50   #4598
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
a co tam, dobre są to jemy ja wczoraj pobiłam sama siebie, nigry tak nie jadłam tzn w ciązy, cała tabliczkę zcekolady, potem żelki, kilka chipsów, a potem poprawiłam pieczonymi skrzydełkami i nózkami, oczywiście w odstępie 2.5 h. I wcale się nie zasłodziłam. Co dziwne dla mnie było.
eee tam, to normalne

ja na śniadanie zjadłam 3 nóżki (wiecie kurczak w galarecie :P) poprawiłam 2 kawałkami ciasta a to jeszcze poprawiłam sałatką z szynką, porem kukurydzą i kanapką z szynką i to było jedno po drugim
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Kiedyś oglądałam ten program po 2 odcinkach stwierdziłam, ze chyba nie ma sensu bo musiałabym nic nie jeść, albo wydawać mają tego na te dobre rzeczy.
mi się nie podoba w tym programie te scenki, które Bosacka odgrywa przebierając się

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-06-30 o 11:52
Stary 2013-06-30, 11:53   #4599
Olenka_24
Zadomowienie

Hej Dziewczyny !

U nas dziś znów pochmurnie i nie za ciepło
Śniło mi się dzisiaj że byłam w ciąży z osiemnastoraczkami
ja nie wiem czemu takie głupoty się śnią
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:55   #4600
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny !

U nas dziś znów pochmurnie i nie za ciepło
Śniło mi się dzisiaj że byłam w ciąży z osiemnastoraczkami
ja nie wiem czemu takie głupoty się śnią

a widziałaś swój brzuch? czy poprostu wiedziałaś że 18 raczki to są?

jeszcze 400 postów

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-06-30 o 11:57
Stary 2013-06-30, 12:00   #4601
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
a widziałaś swój brzuch? czy poprostu wiedziałaś że 18 raczki to są?

jeszcze 400 postów
No właśnie nie widziałam brzucha, później w tym śnie nie rodziłam ich tylko szłam je odebrać do sklepu spożywczego w mojej miejscowości , na początek dali mi 3 dzieci - 2 chłopców i dziewczynkę. Dzieci były w fotelikach a przy każdym była butelka z instrukcją karmienia a później się na szczęście obudziłam
Stary 2013-06-30, 12:03   #4602
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
mnie mój w pierwszej ciąży tylko raz golił jak już nic nie widziałam a taki był przy tym cały spocony i spanikowany heheheh później już radziłam sobie z lusterkiem sama nie chciałam chłopa na takie stresy narażać hehehe
mnie też mąż golił
Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Ada jest ciężkie do zdrobnienia, moje imię tez - Iga to Iga zawsze tak mówiono chyba że bliscy to Igusia i w sumie koniec zdrobnień i wcale mi się to tak nie podobało bo podobały mi się imiona ze zdrobnieniami
Iga, piękne imię bardzo mi się podoba, ale tż oczywiście odrzucił juz przy pierwszej ciąży, nic tylko mu
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie materace do łóżeczka kupujecie?? I mniej więcej ile na nie przeznaczacie?? Bo u mnie sa różne ceny od 20 do 200 euro
mnie ten zakup ominął bo kołyske dostaliśmy z materacem i nie mam pojęcia jaki tam był a jak przełożyliśmy Natalie do łóżeczka (turystyczne mamy) to już nie musiała mieć dodatkowego materaca tylko starczył ten z zestawu
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej
Witam się w 18 tygodniu - jeju, jak to leci

kupiłam dziś pierwsze ubranka dla bejbika - body, spodenki x2 i niedrapki = zielone bo nadal nie wiem co siedzi w środku
oj leci leci

za zakupy
Cytat:
Olgę mi już TŻ jakiś czas temu oprotestował. A co do zdrobnień to myślę że któraś z moich babć zrobiłaby z Olgi Olę

Ja mam w druga stronę, zdrobnień tyle że każdy wymyśla swoje cuda a ja jak słyszę Ancia, albo Andzia to mi się nóż w kieszeni otwiera

Dzisiaj stwierdził ze zbyt często staje na moim i teraz on chce postawić na swoim
Ja mialam taki okres że jak słyszałam Marcysia to mnie mdliło ale teraz jest okej

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny zaczęłam wakacje!!!! Wczoraj jeszcze nie mogłam tego stwierdzić ale dzisiaj już tak. Mam urlop, po urlopie idę na zwolnienie i tak już do listopada dociągnę.

Ostatnio przeczytałam słuchajcie, że dziecko należy werandować, zwłaszcza to rodzone w zimniejszych miesiącach i przeżyłam szok- bo tak między Bogiem a prawdą pierwszy raz spotkałam się z taką nazwą

Teraz też zacznie się wielkie przygotowywanie i zastanawianie się co i jak kupić, jak zmienić pokój mojej księżniczki tak by czuła się w nim dobrze. Prawda jest taka, że bardzo poważnie zastanawiam się nad przemalowaniem jednej lub nawet dwóch ścian, ponieważ wszystkie są w kolorze takiej chłodnej zieleni. ( to miała być moja pracownia, jednak Agata Katarzyna stwierdziła, że szybciej zakiełkuje w brzuszku
więc odpozywaj

a no trzeba wernadować, też sobie nazwali :d ja werandy nie mam to będe "oknować"

ściany można pomalować na jakiś delikatny kolorek, nakleić jakieś naklejki czy coś to zależy co lubicie
My typowo dziecięcy pokik będziemy robić natalce tera dopiero (ma 2 latka) a wcześniej namalowalismy kubusia puchatka nad jej łóżeczkiem i tyle teraz kupie Natalce i Lence napis z drewnianych liter

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Wczoraj było u nas pięknie,a dzisiaj kicha,a w planach mamy dzisiaj zoo,bo córa chce strasznie lwa zobaczyć.Wstała już o 6:30,chyba tak się tym ekscytuje.A tu na razie pogoda fatalna,no nic...czekamy!

.
my też planujemy zoo ale jakoś za daleko mamy
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja właśnie jestem w strasznym proszku, nie mam nic, o nie przepraszam- mam ubranka po dzieciach moich sióstr. A i tak jestem pewna, że do szpitala wyprawkę kupię nową, taką chyba mam jakąś dziwną potrzebę.

A tak już się rozglądam za wózkami, łóżeczkami, przewijakami- z tym mam niemały problem bo mąż bardzo poważnie zastanawia się nad taką komodą z przewijakiem od razu, żeby wszystko było pod ręką, żeby kręgosłupa nie obciążać i takie tam....ale jak ja patrzę na ceny, to mnie to trochę przeraża.
Na jaki rozmiar kupujecie/ będziecie kupować ubranka i np. pampersy?
u mnie do spzitala nic dla dziecka się nie bierze, tylko pampersy, chusteczki, jakiś kremik na wyjśćie dopiero przynosi się własne ubranka. Oczywiście można ubierac dzieckow swoje ale nie ma pewności że do nas wrócą

co do rozbiarów to kilka rzeczy na 56, więcej na 62 cm Jak dzidzia urodzi się malutka to zawsze można coś dokupić potem, a jak od razu jest za dużo to nawet nie zdąrzy tego dzidzia ponosić zazwyczja jest tak że do rozmiaru 74/80 dziecko bardzo szybko wyrasta z ubranek. A potem to już wolniej idzie
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
oj, też bym się wkurzyla

mój M. też lubi alko i jak usiądziemy tak siedzimy...ale teraz musze go pochwalić,bo odkąd jestem w ciązy sam pyta czy już chce isc i ogólnie b.jest troskliwy. jak ktoś się zniego smieje,ze jest pod pantoflem to mówi,że teraz wszystko się zmienilo i musimy zmienić tryb życia na kilka ladnych lat

swoją drogą miała super poród, bo trafila na sale jak już miała 8cm rozwarcia - nie czula w ogole pierwszych skurczy!
i po 2 partych mala już była na swiecie,dlatego mówi,że poród wspomina b.mile - szczęściara!!!
dla tż

u mnie nie było aż tak szybko, ale poród też wpsominam mile
Cytat:
Dzień dobrywitam w kolejnym mało słonecznym dniu, czy ktoś wie kiedy będziemy mieli prawdziwe lato? ja chce 30 stopni, to sa moje temperatury, muszę sobie baterie naładować.

Wczoraj niespodziewanie wypadł nam grill nad wodą o 22 godzinie, mieliśmy jechać na godzinę a wróciliśmy po 2 w nocy, nie wyspałam sie ale odżyłam, jeszcze mogę na takie spędy chadzać, a jak się dzidziuś urodzi to już niestety nie, coś za coś

A dziś dalsza cześć imprezowania, imieniny dziadzia, rodzina wkońcu zobaczy mój ciążowy brzuszek
oj tam, przy dziecku też można od czasu do czasu gdzieś wyskoczyć
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 12:06   #4603
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
eee tam, to normalne

ja na śniadanie zjadłam 3 nóżki (wiecie kurczak w galarecie :P) poprawiłam 2 kawałkami ciasta a to jeszcze poprawiłam sałatką z szynką, porem kukurydzą i kanapką z szynką i to było jedno po drugim

mi się nie podoba w tym programie te scenki, które Bosacka odgrywa przebierając się
Oj tak, wkurzające, chociaż w "O Matko!" już mi się to jej prowadzenie bardziej podobało.
Stary 2013-06-30, 12:07   #4604
Kabriela
Zadomowienie

Sny są genialne, ja ostatnio w ogóle nie śnie i nie mam bladego pojęcia dlaczego. Nic a nic albo nie wiem, że śnię.
Ja wyczytałam, że materacyk do łóżeczka najlepiej piankowy czy właśnie taki gąbkowy. Nie wiem dlaczego ale tak gdzieś przeczytałam.
Ech...właśnie siedzę nad listą co trzeba mieć....i jest ciekawie. Właśnie założyłam sobie taki specjalny dziennik na moje notatki w sprawie dzidzi i na razie zajmuję się wyprawką. Później mam zamiar zrobić dziennik z pierwszymi zdjęciami usg moim brzuchem i opisem kopnięć, staram się mierzyć raz na tydzień....zaczyna się robić bardzo bardzo ciekawie.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 12:22   #4605
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak, wkurzające, chociaż w "O Matko!" już mi się to jej prowadzenie bardziej podobało.
dla mnie osobiście w "O Matko!" nie było ic ciekawego, bo wszystko wiedziałam co tam mówiła

dziewczyny! co Wy macie takie sny z ciążami mnogimi?!

powiesiłam pranie na dwór i deszcz zaczął padać a nie wszystko mi wyschło i musiałam zabrać na suszarkę w domu, a w pralce zaraz skończy się drugie pranie i ciekawe gdzie mi się zmieści a chyba idzie burza, bo bym wywaliła na dwor

jeszcze tylko prasowanie (kupa prasowania ), odkurzanie, wytarcie kurzy, umycie podłogi i wyniesienie śmieci do piwnicy i koniec, mogę odpoczywać

ja zdjęcia USG powkładam do albumu, muszę powywoływać zdjęcia, trochę żałuję że właśnie raz w tygodniu nie robiłam sobie zdjęcia od początku jak mi brzuch rośnie i nie pisałam wymiarów

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-30, 12:22   #4606
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Z tego co podczytałam, wczoraj pisałyście o owłosionych brzuszkach też mam ten problem, miałam Was tutaj kiedyś pytać czy to normalne ale później wyleciało mi z głowy . Myślałam że to tylko ja mam taki problem a tu widzę że to całkiem normalne
Mój TŻ się ze mnie śmieje bo w jednym miejscu zrobił mi się "wicherek"
Ja niestety nawet przed ciążą miałam tam "wicherek" Podejrzewam, że teraz byłby to już niezły gąszcz, ale depiluję je od dawna, także nawet nie mam okazji zobaczyć jaka bujna fryzurka mi się zrobiła Kiedyś to cała laserowo się wydepiluję i będę miła spokój. Nienawidzę włosiorów, oprócz tych na głowie oczywiście

Cytat:
Ona ma termin na 17 listopada, ja na 5 listopada i płeć ta sama bo jak u nas by była dziewczynka a u nich chłopak to byłaby katastrofa [COLOR="Silver"]
Ale fajnie. Jedyny minus jaki widzę, to że żadna nie odziedziczy ubranek itp. bo dzidzie będą pewnie rosły podobnie. Ale ogólnie super. Do tego samego lekarza chodzicie? W tym samym szpitalu będziecie rodzić?

A w ogóle to witam.
Spałam dzisiaj do 10
Tak mi się dobrze śpi odkąd jestem w ciąży, że szok. Obawiam się, że przeżyję traumę po narodzinach maleństwa. Będę chodzić jak zombie
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 12:27   #4607
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie osobiście w "O Matko!" nie było ic ciekawego, bo wszystko wiedziałam co tam mówiła
No faktycznie niektóre oczywiste rzeczy były, ale chodziło mi o sama formułę programu ze była fajniejsza.
Stary 2013-06-30, 12:32   #4608
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ale fajnie. Jedyny minus jaki widzę, to że żadna nie odziedziczy ubranek itp. bo dzidzie będą pewnie rosły podobnie. Ale ogólnie super. Do tego samego lekarza chodzicie? W tym samym szpitalu będziecie rodzić?
ja mam dużo ubranek od znajomej mojej bratowej, ona sama mi przynosi dużo z ciuchlandu i jeszcze od jednej kuzynki mam dostać, więc z bratową TŻ się podzielę bo wiadomo że moja Nelcia nie założy wszystkiego

chodzimy do innych lekarzy i będziemy rodziły w tym samym szpitalu- niestety mam nadzieję że nie spotkamy się na porodówce na jednej sali możemy być ale nic innego :P
poza tym ona chce poród rodzinny, z resztą ja chyba też się zdecyduję jeżeli poród zacznie się wtedy kiedy TŻ będzie w pobliżu np. w nocy chyba że zdąży dojechać z pracy do szpitala

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-30, 12:34   #4609
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie nie widziałam brzucha, później w tym śnie nie rodziłam ich tylko szłam je odebrać do sklepu spożywczego w mojej miejscowości , na początek dali mi 3 dzieci - 2 chłopców i dziewczynkę. Dzieci były w fotelikach a przy każdym była butelka z instrukcją karmienia a później się na szczęście obudziłam
Bo do dzieci powinna być instrukcja obsługi

U nas znów burza;/

ale co tam, założyłąm maseczkę na włosy i na twarz i czekam na wyniki przecież mam być piękniejsza.
Stary 2013-06-30, 12:45   #4610
babku
Zadomowienie

Poruszany był też temat imion. Mnie bardzo podoba się Zosia, ale właśnie boje się nazywania ją Zośką. Na drugim miejscu jest właśnie wspominana Natalia i dla mnie to akurat wielki plus, że można zdrabniać na różnorakie sposoby. Uwielbiam zdrabniać i przerabiać imiona. Dlatego jeśli zdecydujemy się na Natalie to pewnie będzie: Natką, Natalą Natunią, Natusią, Tusią i wiele, wiele innych Natalia podoba mi się też z tego względu, że nie da się zgrubić tego imienia tak jak np. wspomniana Zośka, Maryśka, Anka (moje) itp.
A może będzie chłopak i wtedy po problemie
Stary 2013-06-30, 12:50   #4611
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Poruszany był też temat imion. Mnie bardzo podoba się Zosia, ale właśnie boje się nazywania ją Zośką. Na drugim miejscu jest właśnie wspominana Natalia i dla mnie to akurat wielki plus, że można zdrabniać na różnorakie sposoby. Uwielbiam zdrabniać i przerabiać imiona. Dlatego jeśli zdecydujemy się na Natalie to pewnie będzie: Natką, Natalą Natunią, Natusią, Tusią i wiele, wiele innych Natalia podoba mi się też z tego względu, że nie da się zgrubić tego imienia tak jak np. wspomniana Zośka, Maryśka, Anka (moje) itp.
No i właśnie wszystko kwestia gustu ja za zdrobnieniami nie przepadam a Ty lubisz
Stary 2013-06-30, 12:53   #4612
Kabriela
Zadomowienie

U mnie decyzja raczej już nie do odwołania będzie Katarzyna Agata lub Agata Katarzyna. Tak czy siak jestem w stanie zmienić miejsca imion, mój mąż woli pierwsze Agata więc chyba Mu dam to w prezencie za to, że tak się nastawiał na syna. Niech i On się pocieszy.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 12:58   #4613
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Babku masz jakieś typy imion dla chłopaka? ja będę miała syna ale jak na razie na nic z TŻ nie możemy się zdecydować

Dziewczyny jak na razie mamy remis z tytułami na nowy wątek

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2013-06-30 o 13:03
Stary 2013-06-30, 13:04   #4614
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Babku masz jakieś typy imion dla chłopaka? ja będę miała syna ale jak na razie na nic z TŻ nie możemy się zdecydować

Dziewczyny jak na razie mamy remis z tytułami na nowy wątek
do ostatnich chwil będzie walka
Stary 2013-06-30, 13:06   #4615
Olenka_24
Zadomowienie

Tak wogóle to zjadłabym lody czekoladowe i truskawki
Stary 2013-06-30, 13:07   #4616
Azealia
Raczkowanie

Dzień Dobry Mamusie

U mnie strasznie zimno, uroki mieszkania blisko gór, ponoć na kasprowym spadło trochę śniegu, więc nie dziwota, że jest 12 stopni!

Rano wypad do kościoła i po drodze lody włoskie a teraz wygrzewam się przed popołudniową imprezą a Mążul pojechał z kumplami pojeździć na motorze .. chłopy...

Dzisiaj zauważyłam że ludzie zwracają uwagę na mój brzuch.. Chyba więc jest widoczny jako ciążowy a nie jako spożywcza ciąża Później jak Mążul wróci to zrobimy foto, ostatnie mam chyba jakoś z 12 tygodnia, więc powinno być widać różnicę

Wczoraj odkąd jestem w ciąży po raz pierwszy zjadłam kiełbasę z grilla była pyszna! Dzisiaj też mam w planach się na takową zaczaić

Poza tym planuję w tym tygodniu zrobić przegląd lumpeksowych ciuszków i zobaczyć co mam a co muszę dokupić nowe, bo chcemy się z Mamą wybrać na wyprzedażowy szoping.
Stary 2013-06-30, 13:14   #4617
babku
Zadomowienie

Cytat:
Dla chłopaka to mam mnóstwo
Janek, Staś, Adam, Krzyś, Mikołaj i jeszcze pewnie pare. Wydaje mi się, że jakoś łatwiej będzie mi wybrać męskie imię, ale pewnie jak okaże się, że w brzuchu siedzi mi mały mężczyzna, to zaczną się dylematy jak przy żeńskich imionach

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
No i właśnie wszystko kwestia gustu ja za zdrobnieniami nie przepadam a Ty lubisz
Właśnie nie mogłam sobie przypomnieć, kto to pisał o tej Natalii, a nie chciało mi szukać Anoula chyba ogólnie facetom bardziej podoba się to imię, bo u mnie też mąż je wymyślił.
I jeszcze jakbyś mi przypomniała jakie masz swoje typy, bo jestem ciekawa
Stary 2013-06-30, 13:18   #4618
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Dzisiaj zauważyłam że ludzie zwracają uwagę na mój brzuch.. Chyba więc jest widoczny jako ciążowy a nie jako spożywcza ciąża Później jak Mążul wróci to zrobimy foto, ostatnie mam chyba jakoś z 12 tygodnia, więc powinno być widać różnicę

Wczoraj odkąd jestem w ciąży po raz pierwszy zjadłam kiełbasę z grilla była pyszna! Dzisiaj też mam w planach się na takową zaczaić
Mój TŻ też mówi że ludzi się na mnie gapią pewnie dlatego ze ja bardzo młodo wyglądam i pewnie myślą, że 16-18 lata w ciąży jest staram się nie zwracać uwagi

Ale mi zrobiłaś smaka na grilla i kiełbaski

Cytat:
Właśnie nie mogłam sobie przypomnieć, kto to pisał o tej Natalii, a nie chciało mi szukać Anoula chyba ogólnie facetom bardziej podoba się to imię, bo u mnie też mąż je wymyślił.
I jeszcze jakbyś mi przypomniała jakie masz swoje typy, bo jestem ciekawa
Ciekawe po jakiej to Natalii, mój się nie chce przyznać...
Stary 2013-06-30, 13:19   #4619
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam i ja!

Gratuluję kolejnych tygodni i pierwszych ruchów malca!
Miałam chyba 10 stron do nadrobienia, fajnie się czytało wasze opisy o planowaniu/nieplanowaniu

U nas było tak, że postanowiliśmy przestać się zabezpieczać i może się uda. Tym bardziej, że w niedługim czasie miałam odstać umowę na czas nieokreślony to akurat byłoby zabezpieczenie jakieś. Martwiłam się, że będzie cieżko zajść bo kiedyś po odstawieniu anty bardzo sie rozregulowałam, było podejrzenie policystycznych jajników, poza tym problemy z szyjką no i wiadomo, że jak się chcę to się zwykle nie udaje.... Najpierw zrobiłam kilka badań: cytologia, toxo, cytomegalia, różyczka, później odstawiłam hormony i pyk w pierwszym miesiącu się udało Czekałam oczywiście, żeby okres się nie pojawił, ale jak zobaczyłam tą bladziutką, prawie niezauważalną krechę to niemogłam uwierzyć, że się udało Tacy byliśmy happy

Jeszcze się nie zagłębiałam w temat materacyków także się nie wypowiem. W tym tygodniu się chyba tym zajmę bo się trzeba edukować

Miłego dnia Wam życzę!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 13:34   #4620
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Jeśli chodzi o materac to u nas był gryka-pianka kokos. W sumie to jeszcze leży pod dużym łóżkiem córki. Może wydam na tablicy, ktos biedniejszy wezmie. Ja obowiązkowo chcę nowy. I tak bije się z myślami, że A. w dużym łóżku ma piankę, ale niestety nie stać nas na porządny materac dla niej teraz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości