|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Myślałam o materacu kokos- gryka
|
|
|
|
|
#4562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj stwierdził ze zbyt często staje na moim i teraz on chce postawić na swoim |
||
|
|
|
#4563 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
![]() Cytat:
) Moje włoski są jasne , jest ich cale mnóstwo ale trzeba się dobrze przyjrzeć . Za to stoja jak jeżowi jakiemuś ![]() IGUANA - Ale słodzinka ta Twoja Nikolka . Cytat:
Cytat:
Mama mi mówiła że jak będę od początku konsekwentna i nie pozwolę na to , to też nikt nie będzie tak do niej mówił .. NIe wydaje mi się żebym miała zawsze nad tym kontrolę .. ![]() Cytat:
Cytat:
Jaki masz ? Pochwal się Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wróciłam z zakupów , Tż zadowolony o dziwo tylko twierdzi ze on by zapłacil za to samo mniej Przy okazji zahaczyłam o tesco kupiłam prześcieradełka do łóżeczka , i zestaw kocyk , ochraniacz na szczebelki i kolderka A miało nic nie być az do po remoncie ) Jaki kupiłam materac naisze Wam jutro jak poszukam na meilu jego opisu . PaulinaIzabela masz u siebie program Bounty dla ciężarówek?
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-06-30 o 00:51 |
||||||||
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
![]() Dokładnie tak samo mi się wydaje co do zdrobnień. Zawsze ktoś zacznie zdrabniać. Jak nie w domu to poza nim |
|
|
|
|
#4565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ależ mnie tż wkurzył będę go lać...Poszłam spać o 18, bo nie dawałam rady i teraz nie spię i zunk |
||
|
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczyny zaczęłam wakacje!!!! Wczoraj jeszcze nie mogłam tego stwierdzić ale dzisiaj już tak. Mam urlop, po urlopie idę na zwolnienie i tak już do listopada dociągnę.
Ostatnio przeczytałam słuchajcie, że dziecko należy werandować, zwłaszcza to rodzone w zimniejszych miesiącach i przeżyłam szok- bo tak między Bogiem a prawdą pierwszy raz spotkałam się z taką nazwą. ![]() Teraz też zacznie się wielkie przygotowywanie i zastanawianie się co i jak kupić, jak zmienić pokój mojej księżniczki tak by czuła się w nim dobrze. Prawda jest taka, że bardzo poważnie zastanawiam się nad przemalowaniem jednej lub nawet dwóch ścian, ponieważ wszystkie są w kolorze takiej chłodnej zieleni. ( to miała być moja pracownia, jednak Agata Katarzyna stwierdziła, że szybciej zakiełkuje w brzuszku )
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
Cytat:
A co do porodu w UK, to słyszałam że ktoś narzekał że w którymś szpitalu były 6-osobowe sale poporodowe ciekawa jestem czy wszędzie tak jest ?
|
|
#4568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() Wczoraj było u nas pięknie,a dzisiaj kicha,a w planach mamy dzisiaj zoo,bo córa chce strasznie lwa zobaczyć.Wstała już o 6:30,chyba tak się tym ekscytuje. A tu na razie pogoda fatalna,no nic...czekamy!Widzę,że rozmawiacie o imionach.U nas nadal cisza...to znaczy odkąd kupiłam synkowi rampersa z batmanem,to go pieszczotliwie Batmankiem nazywam ![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja wielkich przygotowań nie czynię,wszystko dla małego mam,oprócz gondoli.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-06-30 o 08:36 |
||
|
|
|
#4569 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie jestem w strasznym proszku, nie mam nic, o nie przepraszam- mam ubranka po dzieciach moich sióstr. A i tak jestem pewna, że do szpitala wyprawkę kupię nową, taką chyba mam jakąś dziwną potrzebę.
A tak już się rozglądam za wózkami, łóżeczkami, przewijakami- z tym mam niemały problem bo mąż bardzo poważnie zastanawia się nad taką komodą z przewijakiem od razu, żeby wszystko było pod ręką, żeby kręgosłupa nie obciążać i takie tam....ale jak ja patrzę na ceny, to mnie to trochę przeraża. Na jaki rozmiar kupujecie/ będziecie kupować ubranka i np. pampersy? |
|
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten wspomiany rampers w batmana,w którym mam zamiar przywieść go ze szpitala![]() Myślę,że na 56 to tylko kilka pajaców starczy,bo dzieci szybko rosną.Rozmiar 62 będzie dłużej służył,zawsze to można rękawki podwinąć.A pampersy to newborn-te najmniejsze.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#4571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie z ciążą to było tak ![]() ogólnie miałam bardzo nieregularne okresy- 2 miesiące miałam potem 3 nie, od sierpnia zeszłego roku brałam luteinę i było wszystko w porządku, bo co miesiąc jak w zegarku ![]() ostatni raz lutkę wzięłam w styczniu i 14 stycznia miałam @... potem oczywiście były przytulanki, nie kontrolowaliśmy dni płodnych bo z moim problemowym cyklem się nie dało i przyszedł 14 luty.. ja @ nie mam i nic się nie zapowiadało, zrobiłam test wyszedł negatywy, więc pomyślałam spoko, wszystko jest tak jak przed tabletkami okres oczywiście nie przyszedł i któregoś dnia było to chyba ok 20 marca jechałam do pracy pociągiem i tak strasznie mnie zmuliło, że myślałam że puszczę pawia to kazał mi test zrobić...na drugi dzień z rana zrobiłam te test, ja patrzę a tam ZONK, druga krecha blada tak się tym przejęłam że jak leciałam do TŻ to mi test wypadł z ręki i wpadł do wiadra z wodą od mopa zrobiłam test po południu a ta blada krecha z rana mocna jak jasna cholera oczywiście TŻ łzy w oczach, ale nie kazałam mu się cieszyć dopóki lekarz nie potwierdzi, ale ten oczywiście już się pochwalił wszytskim![]() i w tym samym dniu kiedy mi wyszły dwa testy pozytywne zadzwonił brat TŻ i do niego z tekstem, ze zostanie wujkiem, a TŻ do niego że on też zostanie wujkiem hej ho! ![]() mam jakiś zapał do roboty dzisiaj TŻ'ta wyprawiłam do pracy, niestety
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Witamy się w niedzielę. Aż mi się nie chce wstawać, dzisiaj u nas impreza Piotra i Pawła, akurat tata i TŻ świętują w tym samym dniu. A trochę źle się czuje ostatnio i średnio mam ochotę na gości
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj "balowałam"- brat mój miał imieniny
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziała że zrobi wszystko i wyda każdą złotówkę żeby się udało. Cytat:
Myślałam że tylko ja jestem tak zakręcona i skojarzyłam fakty tak późno .Witam się w ten piękny niedzielny poranek ![]() Wczorajsza impreza, taka sobie... TŻta oczywiście ciężko było oderwać od alkoholu więc się dodatkowo denerwowałam. Cały wieczór siedziałam w jednej pozycji i w pewnym momencie zaczął twardnieć mi brzuch i boleć mnie kręgosłup. Miałam ochotę wrócić do domu ale TŻ jak dorwał się do alkoholu to ciężko go było odciągnąć ![]() Nie miałabym nic przeciwko temu że pił gdyby nie to że obiecał mi że nie napije się ani łyka alkoholu... I od wczoraj mamy ciche dni |
||
|
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4576 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, nie było mnie już dosyć długo, staram się was podczytywać ale nie udzielałam się zbytnio z braku czasu.
Byłam na urlopie w Polsce 2 tyg., i tam też byłąm u endokrynologa z moimi fatalnymi wynikami tarczycy, dostałam tabletki i po powrocie do DE również byłam u lekarza ponowne badania wyszły w nornie, ale oczywiście musze kontrolować. A dzisiaj obudziłam sie i gorzej widziałam na prawe oko . Przeraziło mnie to bo kilka lat temu miałam problemy z oczami, a dokladnie to miałam zapalenie nerwu wzrokowego, wylew na dnie oka. Tylko to dotyczyło oka lewego. Dziasiaj jak wstałam miałam mgłe na oku ale prawym, myślałam że jestem zaspana ale nie chciało przechodzić. W końcu przeszło po jakieś gdzinie. Dziwne to mi sie wydawało. Słyszałam że w ciąży wzrok może się pogorszyć ale to mnie zdziwiło, tak wiec czeka mnie wizyta u okulisty, na ktora i tak się wybierałam ze wzgledu na moje lewe oko, W ciąży muszę kontrolować i przede wszystkim lekarz mi kazał skonsultować się w sprawie tego oka ze wzgledu na to że mogą być wskazania do cc. A poza tym gratuluję wszystkim poznanych płci. Ja byłam u lekarza w piątek na wizycie. Wizyta trochę szybka lekarz zrobił szybko usg pomiary stwierdził że wszystko ok i mam przyjść za 4 tyg. Niestety nie dowiedziałam się kto siedzi w brzuszku. Za to zauważyłam że mi sie przesunął termi porodu na 6 grudnia i tak juz miałam wpisane miesiac temu. Jakoś lekarz mi tego nie powiedział
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już pisałam kilka stron wcześniej miałam wtedy przejścia z dziadkami, nie raz niedojadałam, chodziłam zestresowana bo się o nich martwiłam i wmawiałam sobie że to że mi niedobrze to przez te stresy i przez to że mało jem |
|
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ściągam sobie "Poradnik perfekcyjnej pani domu" jakąś wenę na sprzątanie mam właśnie woda mi się studzi do wyszorowania zlewu, bo mi się tak zapuścił że mimo że ciąglę go myję to jest usyfiony.. fuj
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co podczytałam, wczoraj pisałyście o owłosionych brzuszkach
też mam ten problem, miałam Was tutaj kiedyś pytać czy to normalne ale później wyleciało mi z głowy . Myślałam że to tylko ja mam taki problem a tu widzę że to całkiem normalne Mój TŻ się ze mnie śmieje bo w jednym miejscu zrobił mi się "wicherek"
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
U mnie szaro-buro... zaraz wstajemy na śniadanko i jedziemy na zakupki Cytat:
u mnie w tesco chyba nie ma takich rzeczy, tylko ciuszki...ale w sumie to się nie rozglądałam ![]() Szczerze to nic o tym nie słyszałam ... muszę poszperać w necie ![]() Miłej niedzieli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
To widzę, że nasi faceci szaleją ostatnio. W czwartek ja się tak wkurzyłam na mojego tż, że to głowa mała. Miał wrócić trochę później z pracy, wrócił po 23 pijany. I jeszcze robił mi wyrzuty, że się czepiam. Jakaś masakra.
Staram się mu to zapomnieć ale ciężko mi idzie. Teraz właśnie zastanawiam się jak umeblować pokój dziecka.
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
też mam mocno owłosiony brzuch ale włoski są białe na całe szczęście
i wyglądają jakby cały czas dęba stały mój TŻ pijany jest raz na ruski rok on musi na prawdę dużo wypić żeby być w stanie nieważkości :P a jeżeli już to jesteśmy razem na imprezie i nie mam mu nic za złe jak sobie od święta wypije ![]() dobra drugie pranie wstawione
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się prawie porannie
![]() Ja dzisiaj w końcu odespałam, wczoraj znowu czekałam na mężula jak z pracy wróci i poszłam spać przed północą, dzisiaj pospałam do 10:30 ![]() Zaraz muszę się iść ogarnąć bo jedziemy na obiadek do teściów. Zapewne będą się podniecali moim brzuchem bo nei widzieli go od tygodnia chyba a on coraz większy ![]() Miłej niedzieli dla wszystkich
|
#4586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój M. też lubi alko i jak usiądziemy tak siedzimy...ale teraz musze go pochwalić,bo odkąd jestem w ciązy sam pyta czy już chce isc i ogólnie b.jest troskliwy. jak ktoś się zniego smieje,ze jest pod pantoflem to mówi,że teraz wszystko się zmienilo i musimy zmienić tryb życia na kilka ladnych lat Cytat:
no to mamy prawie taki sam termin Cytat:
też to slyszlalam od znajomej, która mieszka w Bournemouth - miała do wyboru 2 szpitale, w tym tylko w jednym przy porodzie miał być anestezjolog (dla niej to było ważne,bo ma jedną nerkę i ta obecność była konieczna) - trafila na sale z 8 babkami później dopiero gdzies ja przenieśli... swoją drogą miała super poród, bo trafila na sale jak już miała 8cm rozwarcia - nie czula w ogole pierwszych skurczy! i po 2 partych mala już była na swiecie,dlatego mówi,że poród wspomina b.mile - szczęściara!!! |
|||
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze bylam ciekawa co tam ciekawego pisze ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i płeć ta sama bo jak u nas by była dziewczynka a u nich chłopak to byłaby katastrofa ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
tu pdf: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/xLucyx/ksi*c4*85...yjna+pani+domu w miejscu znaczków chomikuj .pl
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-30 o 11:09 |
||
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje ;**
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziś rano jak alkohol wyparował całkowicie zaczęły się czułe słówka, całowanie, przytulanie i weź tu ogarnij faceta...Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

nie wiem mój tż stwierdzil, że Olgi nie ma jak zdrabniac (a ja tak bardzo chciałam Olge
) ale na upartego babcie na pewno wymyślą Olgusie itp.:

KCIUKI DLA ANI
mi tylko raz sie snila dziewczynka , byla moja ale ja jej nie rodzilam tylko od razu z porodowki szlan odebrac
będę go lać...
ciekawa jestem czy wszędzie tak jest ?

Miałam cichą nadzieję że to jeszcze chociaż z tydzień a to już