|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
hej laski
fewciu dobrze że dzisiejsza nocka już ok, a delegacja sie nie martw 3 dni to naprawdę krotka moj zawsze wjeżdża na 2 tygodnie ![]() ja też wozka bym nie zostawila Bartuś właśnie zjadl pierwszy raz bananka i poszedl spac Kazałam TŻ zczaić w niemczech w sklepie czy sa tam kaszki holle i w jakiej cenie, moze bedzie cos taniej, od poniedziałku chciałabym zacząć podawac
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas się robi czika ktoś chce? chętnie oddam za dopłatą (skromną) ![]() laurko, widze, że Twoja teściowa ma klapki na oczach tak jak moja. Też każdy ma się do starszego synka dostosowywać i tańczyć jak on zagra, paranoja. Skoro nie zależy jej na tak ważnym dniu i nie chce zobaczyć, jak wnuczek będzie wyglądał chociażby tego dnia to jej problem. Skoro stawia swojego synalka ponad wszystko to daj sobie spokój, nie przeskoczysz. Tak jak marsi mowi, najgorsze są kłótnie nie spowodowane tak naprawdę przez dzieci, a na nich się odbija chociażby w takich sytuacjach. u mnie była taka głupia sytuacja, że np. naciskała, żeby Julce dać drugie imie, bo babci, czyli chyba po niej, no bo przecież nie po mojej mamie, a co to ją obchodzi czy chce jedno imię czy 10. w życiu bym jej imieniem dziecka nie nazwała, i nie przez to, że imie brzydkie (no bo nie za piękne), tylko za takie jej zachowania właśnie faworyzujące jednego a drugi won... a może babsko jeszcze wymięknie i przyjdzie, ale wtedy to chyba byłoby z lekka niezreczne i atmosfera gęsta.. fewcia, ja mała? dalej charczy, czy trochę lepiej? kija, Grześ to inteligent, baby rozbudził niech wstają do roboty, a sam idzie do własnych zajęć ![]() Lady, też tak miałam. Bylam na urlopie i ciągle do mnie dzwonili, bo czegoś nie widzieli. I jak człowiek może sie zrelaksować na urlopie ![]() Illusion, gartuluję ząbala ![]() a do domu się nie wybieram, no może jak moi przylecą i pojadą tam sprawy załatwiać to się z nimi zabiorę na dzien lub dwa, ale nie wiem ![]() nancy, w szoku jestem, jak babsztyl mógł tak dziecko zostawić. Ja się bałam psa pod sklepem uwiązać a co mowa dziecko. Totalny brak odpowiedzialności insolito, ale przygoda z robalami bleh, kanapeczka z białym ruchliwym stworkiem, pyyycha Yellow, strasznie mi przykro, że znalazlaś się w takiej sytuacji z TŻ. Mimo wszystko trzymam kciuki, żebyś znów poczuła się kochana, doceniona i potrzebna. Jesli TŻ naprawdę Cię Kocha to przezyciężycie kryzys, a jeśli masz się meczyc, to chyba faktycznie lepiej odpuścić ? ![]() kurna więcej nie pamiętam? meduzza, podrzuć co tam teraz na tapecie ? ![]() ![]() ![]()
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, gdzie jest nawijka? wczoraj pisała coś w k ale na wątku chyba nic... ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znow jestem na spacerze i kupilam na wieczor ciasto - najlepsze na swiecie - na galki!! |
|
|
|
|
#1476 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co, żeś robiła tyle dni, te pieluchy to juz sfermentowały na tej poczcie Cytat:
Moja czika może byc jeszcze tak ze dwie godzinki bo suszę wózek a raczej jego części a potem mogę ją odesłać do Ciebie. jak sie zejdą razem to bedzie super mega hiper CZIKA BOMBA!![]() charlizz, Twoja mama jest bezbłędna, dobrze, że nie każe Ci Oli czapki zakładać ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
ja z Julka też plebs- wieś nas zobowiązuje ![]()
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pewnym sensie ja i jej bol po stracie rozumiem, ale dlaczego akurat o 4 rano. O tej godzinie nie potrafie ani wspolczuc, ani byc wyrozumiala. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1479 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A pogrubione - święte słowa. Cytat:
Cytat:
Jakie warunki trzeba spełnić, żeby dostać? Często łowisz/łowiłaś ryby?A co do kuzyna to bardzo przykra sytuacja Cytat:
U mnie usypianie do 1 w nocy, potem pobudka o 1:35 i dalej już co 1,5h. Ale Ewcia zaś jakieś lęki ma, że zniknę i wpada w histerię jak mnie nie widzi. A w nocy mnie trzyma za koszulę. Laurko teściowej już nie skomentuję, niepoważni ludzie i tyle :/ Marsi Twoi rodzice chyba szukali wymówki, żeby nie przyjść, bo wytłumaczenie bardzo głupie. U nas mój teść się obraził parę dni przed chrzcinami i też była akcja, że może nie przyjść, ale tż załagodził sytuację (wg mnie t. nie miał racji, ale dla świętego spokoju... ) Silver zapomniałam wczoraj, miłego odpoczynku! Yellow ja bym nie dała rady z tekstami Twojej babci. Klasyczny szantaż emocjonalny. Co to w ogóle ma być, że mi nie pozwalasz, a ja mogę umrzeć jutro? Od biedy każdy może jutro umrzeć... Mika dobrze, że Julek trochę zjadł z butelki ![]() Lady współczuję telefonów :/ I rozumiem bo mój tż ma swoją firmę i co chwilę ktoś dzwoni, a urlopu nie miał od dwóch lat Dzień dobry Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w sprawie uszek, to przestanę się tym martwić Widzę pogoda dziś będzie (chyba) ładna, to może na dłużej wyjdziemy. Chyba, że znowu na powietrzu oczko się od razu pochoruje to będziemy wracać Teraz Ewcia leży w łóżeczku i jojczy, ale zaraz pójdziemy robić śniadanie. Wasze dzieci też uwielbiają patrzeć na wszystko co się dzieje w kuchni? Miłego dnia! |
||||
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Czyli nie musze o sobie myslec w kategoriach wyrodnej synowej? |
|
|
|
|
#1482 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Nawijko , gdzie Ty sie podziwiasz?
|
|
#1483 |
|
Zadomowienie
|
A z tego co pamietam na szybko, bo ja psiara jestem ... HOPE gdzie kupilas labradora, jaka to hodowla, zarejestrowana w zwiazku kynologicznym, czy pies dostal rodowod i ma tatuaz ...Troche dla mnie to dziwne, ze psy zapchlone, chociaz w sumie moze sie zdazyc ... Po zakazie sprzedazy psow bez papierow, naroilo sie hodowli, ktore nimi wcale nie sa ...
oj TZ szkoli psy, moj tesc szkoli psy i jest behawiorysta i tak .. facet ktory mowi ze 2 miesieczny szczeniak jest nauczony czystosci to ma cos z garem, to tak jakby powiedziec, ze 2 tyg niemowle sie bedzie do nocnika zalatwiac ... masakra jakas jacy ludzie sa powaleni ... pies musi sie czystosci nauczyc, szczegolnie, ze z tego co pisalas pies byl na dworze ... jak pies z dworu moze byc nauczony czystosci w domu Pies przechodzi okres adaptacyjny, wiec bedzie lal, bedzie sral i taka prawda ... zanim sie nie nauczy, a moze to troche potrwac ... potem czeka cie okres niszczenia i gryzienia wszystkiego, labki to psy niesamowicie silne fizycznie i potrzebujacy strasznie duzej ilosci bodzcow i stymulacji ... I wiesz co, jak teraz juz masz takie podejscie, zeby psa sprzedac, bo sie zesikal, to zrobcie to od razu ... Bo potem zrobicie psu krzywde duza, jak sie okaze ze go nie ogarniecie, a on sie juz do was przyzywczai
|
|
#1484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do wyrodnej synowej jeszcze trochę Ci brakuje ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1485 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
moj maly kaszalot obudzil sie dzis o 4.50 ![]() polezal godz a ze ja juz rady nie dawalam o wzielam go na porzadne lulansko i jak go tak wuulalam to spalismy jeszcze oboje do 8 ![]() bylismy na chwilke polazic przed domem, czika sie zapowiada nieziemska ![]() wrocilismy, chcialam mu dac jak co rano mleczko z kleikiem i lulu to mi znasal w polowie zarcia ![]() Cytat:
Cytat:
aczkolwiek to pierwsze tez nie poruszylo mym sercem jakos szczegolnie ![]() ale mna sie nie sugeruj. ja mam wypaczony gust ![]() Cytat:
Cytat:
ibum tez jest na zabki Cytat:
za pierwszy dzien w pracy i za butle. moj dalej nie chce niz z butli pic ja daje twarde, i nic malemu nie jest, oprocz tego ze se dlawi tym jajcem i rzyga calym obiadem Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41592364] Pstryniu, nie wiem, może dojrzewanie ukłądu nerwowego i bardziej wyczulony jest na najmniejszy hałas nawet lub śni się coś? Agatka tak też miała, Dorotka czasem ma. I czasemtak, że kilka dni się wybudza, potem kilka dni spokój.[/QUOTE] ja nie pytalam ale dzieki, zapamietam ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo - u mnie tak nie będzie raczej, bo nie pomyślałam o takim rozwiązaniu, ale generalnie czemu nie? Słodkie to dość.
Sylwietta - jak nastolatek? Hehe. Powiem szczerze, że jest zachwycony i żałuje, że tak późno zdecydował się na taką fryzurę. Bardzo mu się podoba i jest mu o wiele wygodniej. No i mi też się podoba, wygląda dużo przystojniej. Dziewczyny, help - moja Oliwia nadal nie chce jeść warzywek ani kaszek. Ostatnio nawet własnoręcznie jej ugotowałam, jak Szaja radziła... Ziemniaczka z marchewką i odrobinką szpinaku... I co? Po 3 łyżeczkach był płacz. Królewna z drewna kurczę, marcheweczka beee, bananek niedobry, nic nie smakuje.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-07-02 o 11:08 |
|
|
|
#1487 | |
|
BAN stały
|
Już znikać nie zamierzam
![]() Cytat:
więc coraz trudniej było mi to pogodzić i musiałam szukać kogoś kto trochę mnie odciąży. Milka właśnie od soboty zaczęła się przewracać na brzuch. OMG..co ona teraz wyczynia Robi to non stop. Do tego po jakimś czasie leżenia na brzuchu się wkurza i krzyczy i płacze. Ale jak tylko ją przewracam na plecy to krzyk jest jeszcze większy |
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz sie spieszyc z rozszerzaniem czy macie czas, zeby spokojnie jeszcze odczekac? |
|
|
|
|
#1489 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jestem zdecydowana przeciwniczka takiego zostawiania no ale gdybym musiala wejsc po jedna rzecz, nie byloby podjazdu, maly by spal, wokolo zywej duszy by nie bylo a ja bym miala na niego caly czas oko przez szybe to pewnie bym zostawila... ![]() Cytat:
co u was? zapodaj fotke dziecia swego ukochanego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czekamy na fotki spodnic oczywiscie
|
|||||||
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w jaki wyrafinowany sposob mnie budzi: obraca sie na brzuch i prosto do ucha puszcza balony ze sliny. |
|
|
|
|
#1491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sprobuj za jakis czas, kiedys na pewno sie przełamie |
||
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, Oliwka jest na mm, czyli teoretycznie powinnam rozszerzać po 4. miesiącu... Tak też zrobiłam, ale ciężko nam to idzie...
![]() Ilkas, hejoo. |
|
|
|
#1493 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja zaczęłam rozszerzać dietę 2 tyg temu. I Milka toleruje tylko marchewkę. Próbowałam wiele: brokuła, groszek, banana, jabłko - wszystko NIE. A marchewkę jadła aż jej się uszy trzęsły. Aha, i jak coś było pomieszane (np marchewka i jabłko) to też zjadła. Ale już samo jabłko - niet!! I wczoraj nie miałam już słoiczka marchewkowego. Został mi kalafior. Podałam z przekonaniem, że wypluje, a ona nagle zajadała chyba jeszcze chętniej niż marchewkę! Może Oliwka potrzebuje trochę czasu jeszcze na nowe smaki? U nas dopiero po 2 tyg posmakowało coś innego. |
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka w miarę jej wchodzi, jabłuszko też. Reszta niezbyt...
|
|
|
|
#1495 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Proszę bardzo, specjalnie dla wizażowych cioć spamuję fotkami. Macie w pakiecie kilka, za to że mnie długo nie było |
|
|
|
|
#1496 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1497 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
charlizz[/B], Twoja mama jest bezbłędna, dobrze, że nie każe Ci Oli czapki zakładać ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- ja z Julka też plebs- wieś nas zobowiązuje ![]() [/QUOTE]NO jak nie każe jak każe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- black, a może zrób tak jak cała- zrób przerwę tydzień dwa i od nowa zacznij podawać. Oliwbe nic sie nie stanie, ponoć dziecko spokojnie na samym mm może być do tego 6.m-ca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Japonii mowi sie o rozszerzaniu w 5-6 miesiacu i czeka sie az dziecko bedzie gotowe. Byly cztery warunki, ktore dziecko powinno spelniac przed rozpoczeciem wprowadzania stalych pokarmow. Jak znajde, to napisze. Pamietam, ze jeden to bylo zainteresowanie tym, co jedza ludzie wokol. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Juz kiedys proponowalam Ci mieszanie innych warzyw z marchewka, ale chyba nie zauwazylas wtedy. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- black znalazlam: 1. trzyma pewnie glowke (potrafi obracac sie z plecow na brzuch) 2. nie chwieje sie w pozycji polsiedzacej 3. dziecko jest zainteresowane jedzacymi osobami 4. rusza buzia, jakby mialo gryzc Dopiero probowac jesli powyzsze warunki beda spelnione. I dalej - pierwszy etap to nabycie umiejetnosci polykania, wiec Oliwka ewidentnie jest w trakcie cwiczen i wydaje mi sie, ze nie trzeba jej poganiac. |
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, mam nadzieje ze o mnie nie zapomnialyscie;>
ja ucze sie PILNIE-> Znalezlismy mieszkanie. Za 800zl ze wszystkim, nic nas nie interesuje zadne rachunki itd. tzn to dom jest, 3 pietrowy, osobne wejscia itd. Co prawda nie w miescie ale skoro mam samochod to zaden problem, na dodatek biedronke buduja no i ta chata ma 100metrów;o jedyny minus to zadnych sprzetow agd, ale kupimy sobie no i mebli tez nie ma ale mamy pare swoich, musimy jeszcze malowanie zrobic itd troche odswiezyc ale na 2-3 lata to bedzie ok. No i to jest motywacja do szybkiego zalatwienia papierow na dom i wziecie kredytu. Jutro chyba pojade po tzta do Lodzi to moze wstapie do Ikei po jakies pierd.ółkii ;p A jak bede w Lodzi to sie spotkam z Aska27adopcje tralala )
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-07-02 o 11:51 |
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, Oliwia spełnia te wymogi, jak mam ją na rękach i coś jem - np nie wiem, kawałek bułki, to próbuje mi to zabrać. Wyciąga łapki do jedzenia, interesuje się strasznie, jak ktoś je, ale jak już jej dam warzywko, to bleee... Mieszałam inne składniki z marchewką i nie podchodzą jej.
Chyba zrobię przerwę. Może zacznę od nowa rozszerzać po weselu? Za 2 tygodnie? Co myślicie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

ktoś chce? chętnie oddam za dopłatą (skromną) 

U mnie usypianie do 1 w nocy, potem pobudka o 1:35 i dalej już co 1,5h. Ale Ewcia zaś jakieś lęki ma, że zniknę i wpada w histerię jak mnie nie widzi. A w nocy mnie trzyma za koszulę.

Ostatnio nawet własnoręcznie jej ugotowałam, jak Szaja radziła... Ziemniaczka z marchewką i odrobinką szpinaku... I co? Po 3 łyżeczkach był płacz.
) na ryby w lodówce. Idę sobie po serek, patrze, a te obrzydlistwa wypełzły z pudełka