![]() |
#4951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() i do widzenia, lecę robić butlę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4952 |
Wtajemniczenie
|
Kurde, podobno to w ciąży ma się głupie sny; no owszem, miałam różne - ale takich, jak ostatnio, co noc, to nie pamiętam... Tak poplątane i dziwne, ze masakra
![]() I dzień dobry ![]()
![]() |
#4953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to często mi się śni,że jestem z innym facetem i rozpaczam, że przecież kocham tż to po co jestem z innym ![]() Młody nakarmiony, zjadł 140 ![]() A ja muszę siedzieć w kuchni, bo odkryłam, że tam mam najlepszy zasięg i net mi ładnie śmiga |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Krzyś leży ze mną w łóżku i puszcza baczki ![]()
![]() |
![]() |
#4955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wódkiiii! wódeczki!!!!!! ruuuummuuuuu!!!! trudno zapomnieć takie cud pannice ![]() Jak córunia? heh. a ja oceniam ![]() bo moja t., która wybrała życie bez bólu i z wysypianiem, a karmiła mlekiem krowim - cały czas mi narzuca swój tryb. cały czas słyszę czy się najada (ale tu zamknęła wszystkim gębę zwiększajca się waga - choć mógłby być większy...), czy może by się czegoś nie napił, a kiedy ciasto z galaretką, a jej dzieci nie płakały - jakby zjadł grysiku to... Mam wrażenie, że każdy kto pyta o kp (a sam karmił inaczej) patrzy na mnie z politowaniem i trochę na zasadzie - po co sobie utrudniasz, nowo-eco-moda, fanaberie, po jedzonko idzie się do kuchni a nie wywala cyca... ![]() ![]() hehe ja już kimałam od pół godziny ![]() dość ![]() Żywccccaaa- zimniutkiegooo!!!! w cieniuuu!!!! (hehe też pijemy żywca, ta mi smakuje i kropka ![]() zawsze na spacerze o niej myslę, czy na siebie nie wpadniemy ![]() Witam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4956 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. ja chudnę, ale ćwiczę więc nie wiem jak jest bez ćwiczeń. 3. sutki są normalne. Cytat:
Brawo za umiejętność Krzysia! ![]() Cytat:
i tak późno! ![]() Cytat:
![]() ![]() Klementyna - ![]() Cytat:
Nestelle - Kuba żartowniś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4957 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() mam jeszcze 4 strony nadrabiania, codziennie jestem dwie do tyłu ![]() ale taka piekna pogoda ze chyba nie zdaze nadrobić Mam się czym chwalić (chodzi o spanie) ale sie nie chwale bo zbyt dobrze mi z tym ![]() Klementynka faktycznie kamień z serca ![]() Dziewczyny możecie mi powiedzieć tak normalnie w skrócie jaka kaszka jest ok? Albo chociaż w miarę ok, kupna dla dzieci? Bo zwykłą kasze trzeba gotować itd. a u mnie jak tak dalej pojdzie z butelką to będę musiała coś łyżeczką podawać.. już mam dość tego że nie moge wyjść za osiedle.. nawet lekarzy mam najdalej 500m, tylko do neurologa będę musiała dalej zakurzać i nie wiem jak to będzie ![]() Cytat:
![]() Kiedyś fajnie pisałaś jak trzymacie z Natalką kontakt wzrokowy itp. a ja sobie myślałam że u mnie przy piersi tak nie ma bo mały zawsze gapi się w dół albo ma zamknięte oczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o biszkopty to ja bym próbowała. Chodziło mi raczej o wafelki gdzie jest masa itp. a w margarynie nie ma, ale chodzi mi o margarynę do kanapek. Bo masło be a ja uwielbiam masło ![]() i w prawie każdej margarynie do kanapek jest albo mleko w proszku, albo dodatek masła. Jest bardzo mało bez nabiału, ja wyszukałam niebieską delmę i jest naprawdę dobra, a bezpieczna. Szukałam chyba z pół godziny w sklepie. Butelki wogóle nie chce. Nie zassa ani na łyka ![]() ![]() Mam doły bo kuzynka przyjeżdża z Anglii ze swoim brzdącem i chciałyśmy spacerować, siedzieć cały dzień na dworze a tu co, jak ja poza osiedle wyjść nie mogę ![]() Cytat:
![]() a możemy? Bo ja do tej pory chyba dwa razy wzięłam mini łyka żeby nawet do żołądka nie dotarło ![]() Cytat:
![]() ![]() wczoraj w poczekalni do ortopedy pani mówi do córki "popatrz jaki tam jest duży chłopczyk" a ja mówie "no nie taki duży bo ma dopeiro 3 miesiące ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4958 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słyszałam też nie raz zdziwiony tekst :To Ty jeszcze karmisz? Cytat:
Cytat:
![]() ------------------------------------ Ale mnie kurier zdenerwował, próbował się do mnie dodzwonić w piątek ale po burzy coś zasięgu nie było i się nie dodzwonił. Dopiero w poniedziałek i powiedział, że nikt nie wiedział gdzie jest taki numer domu jak mamy i nie mógł znaleźć! Nosz ku**** jakoś inni zawsze znajdują. Wczoraj powiedział, że mi nie przywiezie paczki bo zostawił na magazynie i kazał dzisiaj pilnować telefonu a dzisiaj telefon z pracy, ze kurier jutro przywiezie paczkę bo dzisiaj się nie wyrobią. ![]() (Już się nie mogę doczekać tej paczki, wyprawka z centrali firmy, podobno super paka) |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4959 | ||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ja ale mam ostatnio sny pokrecone ....dzis nocą w lesie latałam a pode mną biegały głodne wilki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4960 |
MBZ♥
|
Dzień dobry
![]() Pani rady teścowej to ja mam w głębokim poważaniu ![]() ![]() ![]() za usg ![]() Nyaa, Nestelle moje sny też zakręcone ![]() Monicca właśnie to mnie wkurza w kurierach ![]() Luna, koleżanka która była na diecie uważnie czytała składy bo nawet śladowa ilość mleka powodowała u Jej synka problemy:/ Ufff jak gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4961 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 | ||
Zakorzenienie
|
zmienilismy cala wode - wlalismy prosto z kranu *( a nie odstana ) plus plynem do mycia naczyn wyczyscilismy kamienie
![]() Cytat:
to konsternacja - chwila zastanowienia i Ufff - to tylko sen ![]() Cytat:
![]() no i ![]() ![]() - no dobra to wam powiem co ost mi sie snilo - jak wiecie albo nie wiecie na okolo Bergen jest kilka wysepek - i taka jedna wieksza Askøy co widac ja np z samego centrum - no wiec Wyszlam z pracy spotkalam sie ze znajomymi - kiedy tu nagle przy lyku piwa - rozlega sie ALARM - ja paczam a JA + znajomi, zamieniamy sie w POWERE RENGERS i walczymy z Mega wielkiem Krokodylo - Malipszonem, ktory chcial zniszczyc miasto ![]() no i witam sie ![]() ![]() no ale na pewno nie przegapie okazji - do zalozenia nowego watku ooo a to juz za kwil kilka. ogolnie syncio dal sie mamusi wyspac - choc nie powiem w nocy w ok 3.30 zaliczylam 15min placz - i jak zawsze nic nie pomoglo. ogolnie poszedl spac ok 19 - wypil 120 - pozniej kolo 21 wypil 100 - ja sie klade kolo 24 on sie przebudzil tom zrobila 100 i co pociumkal 20 i poszedl spac dalej - placzaca pobudka o 3 i znowu to samo ja nowa 100 a on 20 i spi. no ale o 6 wypil ladnie 80 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4963 | |||
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() W sumie to nawet lubię jak córcia na mnie wisi ![]() ![]() Świetne te kaszki, poszukam u siebie. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Śliczna Jasmin i jaka duża, gratki 5 m-cy ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Maciek ![]() Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-07-09 o 09:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4964 | ||
Zakorzenienie
|
nie pmietam czy sie już dzis witałam więc jakby co jeszcze raz cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() hehe no dla mnie też to było późno bo już ledwo na oczy widziałam ![]() a nie możesz karmić na spacerach? (moze juz pisałaś o tym a zapomniałam)
![]() |
![]() |
#4965 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mądrą masz mamusię ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4966 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam ![]()
![]() |
![]() |
#4967 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Ciezko mi pisac na tel wiec sporo pominelam. Mialam napisac o rzekomym terrorze laktacyjnym. Wokol mnie raczej terror mm niestety. Wolalabym zdecydowanie laktacyjny przynajmniej mialabym moze jakies wsparcie.
OC - ciekawe wnioski i analizy naszych karmien. Jestem ciekawa kogo mialas na mysli ale nie pytam o innych. Mnie tez tam zaliczylas? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4969 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Ave !
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moderna bo to było tysiąc stron temu: Bondolino też może być ? Z tego co kiedyś czytałam to tak. Bo na razie planuję jechać przymierzyć to i Tulę... czy jeszcze coś dla nietrzymającego głowę... / wiem, wiem chusta lepiej, ale z nosideł najlepsze co /
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Nie pamietam, ktora z Was mi kiedys doradzila to niemieckie mydlo na plamy - Gallseife ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4971 | ||||||
Kniaginia
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaa to MENDA jedna z tego Komar
![]() no dobra wiecie co Mlody zrobil haha - polozylam go na swoim lozku na jego ''miejscowce'' dalam mleczkoo ladnie wypil 100 .... widze ze spi tykam delikatnie po buzi zero reakcji, se mysle zasnol ![]() no nic ide ''robic'' nowy wtaek - bo chce kilka zmian wprowadzic a ost zajelo mi to ok 2h ajajaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() LUNA- własnie tez nie rozumiem dlaczego nie mozesz wyjsc ? Mysle ze niektóre z was mają cudowną zdolnosc komplikowania sobie zycia ..... Ja siedze bardzo czesto od rana do wieczora np.w parku ,przynosze tam obiad , kocyk ,karmie ,przewijam .... a przeciez mam 3 dzieci i dajemy rade (gorzej z sikaniem ... ostatnio Ninka chciała w parku bardzo ,bardzo siku a tam nie ma toalety ![]() ![]() Jesli sie wstydzisz karmic to zakryj sie pieluchą ,otulaczem -naprawde idzie wykombinowac intymnosc nawet na ławeczce przy innych ... ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- dragusia - biedny Florek ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogolnie z enorgonomicznych to Manduca, Ergobaby, Tula, Boba, Marsupi, Bondolino, Beco. Ja niestety na zywo widzialam tylko Manduce, Ergobaby i Bobe - nie mam doswiadczenia praktycznego, tyle co poczytalam o nosidelkach. Dla tych najmniejszych to polecaja Marsupi (ale dziecko szybko z nich wyrasta) i Bondolino (tyle, ze ono jest wiazane w pasie). Tula ma szeroki panel, wiec dla troche wiekszego dziecka, nie dla calkiem malutkich. Manduca ma fajny rozszerzany na wysoksc panel, Ergobaby organic ma przyjemny material, Tula sliczne wzory i produkowana jest w Polsce. Ja wzielam Bobe - moj maluch ma chyba cos ok.6,5 kg - Tula i Boba polecana od 7 kg - panel troche jeszcze szeroki, ale chyba lada chwila bedziemy pasowac, ladnie trzyma glowke ze wzgledu na wysoki panel. Tu sa recenzje nosidel, moze na szybko jeszcze przejrzyj http://chusty.info/forum/forumdispla...osid%C5%82a-MT najlepiej jest poprzymierzac ![]() I tam dziewczyny z forum chustowego zalecaja nosidelka dopiero jak dziecko zacznie siedziec, albo przynajmniej trzyma pewnie glowke - ale to jak ze wszystkim, kazdy musi sam zdecydowac. http://chusty.info/forum/showthread....iczne-od-kiedy Troche chaotycznie, ale maluszek mi marudzi ![]()
![]() |
![]() |
#4975 |
MBZ♥
|
Nestelle, własnie zwróciłaś uwagę na istotną sprawę: brak toalet w parkach
![]() OC dzięki ![]() Moderna też mam to mydełko i potwierdzam skuteczność ![]() nie mogę się dodzwonić do sprzedawcy w sprawie nosidełka ![]() Maria, dobre rady cioci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4977 | ||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja właśnie ostatnio odkryłam, że mój o wiele lepiej zasypia z pieluszką na oczach, buzię ma odsłoniętą. Wojtek ma problemy z zasypianiem w dzień i ta pielucha nam bardzo ułatwia sprawę, więc nie rozumiem, skąd tyle negatywnych komentarzy na wątku ![]() Pani, widać, że masz parcie na alko ![]() ![]()
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-07-09 o 10:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4978 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
BYou, Agnjeska ale macie sliczne damy love love love
![]()
![]() |
#4980 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A co do paszportu, czy tam dowodu - jak od soboty nie będę się przez dłuższy czas odzywać, to znaczy, że jednak trzeba mieć coś więcej dla dziecka niż książeczka zdrowia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.