|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Hello Mamusie !
![]() Cytat:
![]() Jeżeli mam Wam polecić coś tańszego a dobrego to pharmaceris - foliacyt. Boję się jak ognia rozstępów bo też po okresie dojrzewania zostały mi na pupie i udach - więc teraz naprawdę pilnuję smarowania. Mam nadzieję że się nie zrobią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Dzidzia pisała,że jej echo to była powtórka połówkowego,a wpisali jako echo bo muszą się jakos rozliczyć z funduszem
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Wtajemniczenie
|
Mi echa jeszcze nie robiono. Bede w piatek w Essen, u mojego poprzedniego gina i on ma lepszy sprzet, wiec zrobie dodatkowe usg na swoj koszt. Bo tu to tak proforma wszystko. Niby w porzadku ale nie wiadomo do konca.
domii-super,ze macie obraczki. Po pierwszej ciazy nie mam rozstepow, teraz narazie tez nie.Smaruje sie normalnymi balsamami i obecnie olejkiem z granatem. No i naprzemienne prysznice to moim zdaniem podstawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Zakorzenienie
|
Mój się ostatnio złościł sam na siebie bo stwierdził że może nie potrafi mnie zadowolić i że czuje się trochę tak jakby mnie zmuszał do tego skoro ja nawet sobie nie jękne. Poza tym kiedy nie widzi że mi to sprawia przyjemność to i on ma problem żeby sobie dojść...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Domi, a może my się za bardzo skupiamy na tym, żeby dojść... ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam cichą nadzieję że po ciąży wszystko wróci do normy ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-15 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Czesc
![]() ![]() MAOMAMI - wspòłczuje . Bòl òsemek to nakgorszy bòl jaki pamietam. Ja nawet ich nie leczyłam , nie szprycowałam sie lekami tylko wyrywałam bo tylko to przynosiło ulge .. Ty chyba nie mozesz ze wzgledu na znieczulenie I krwotoki? Kup sobie zel do dziasel , taki dla zabkujacych niemowlat I smaruj te ktore wychodza - podobno przynosi ulge DOMI - mi sie podobaja obraczki ![]() Co do Tz , to u mnie bylo na poczatku tez tak , ze jak bedzie dziecko to bedziemy sie cieszyc , teraz nie ma sie co podniecac! Przykro mi bylo ze on ma takie podejscie bo dla mnie to juz bylo nasze dziecko od momentu 1mm kropeczki na usg. Ja nie odpuszczalam , a on sie stawial bardziej lub mniej. Az Maja zaczela tak fikac ze teraz ja gołym okiem widzi , przyklada reke a ona kopie. Dzis rano mi opowiadal ze spalam na plecach a on odruchowo przerzucil prze zemnie reke I dostal taka serie kopów ze az sie wystraszył. Potem mowil do niej a ona odkopywała ![]() Mezszczyzni sa wzrokowcami , musza widziec albo przynajmniej dotknac zeby to sobie wyobrazic .. Po za tym ide sie z ciekawosci zmierzyc w brzuchu po dzis WItAMY ![]() Zaczynam portami trzasc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2593 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wróci do normy spokojnie!
Mnie np boli ostatnio i dlatego kompletnie nie dopuszczam swojego męża do siebie bo mam wrażenie, że mnie rozrywa. I to nie jest fajne. Poza tym gdzieś czytałam, że zdarza się, że kobiety w czasie ciąży mogą mieć problemy z nawilżeniem, przyjemnością, skupieniem się na tych przyjemnościach. Wyobrażacie sobie być roztargnioną i rozkojarzoną w trakcie....? Przecież to już chyba zaprawa na kompletną katastrofę ![]() Jej, dziewczyny pierwszy raz czuję jak Agata ma czkawkę, jakie to dziwne a zarazem radosne uczucia wyzwala.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2595 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
LINECZKA - ale brzucho fajny
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To co, zostało Ci jakieś 10 tygodni ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
DZASTIN , DOMI - powoli jestem przerazona ;D 10 tyg ?? Szybko Zleci. A co za problem zebym urodzila za 6 tyg? Z moim terminem porodu na chybil trafil :O
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Zadomowienie
|
Idę się przejść zanim lunie deszcz, nie szalejcie z postami za dużo....hihihi
10 tygodni, 6 tygodni....zleci jak z bicza trzasł...chyba zaczęłam się denerwować razem z Tobą...ale spokojnie spokojnie, głębokie wdechy i wydechy...dasz radę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
Witam się poniedziałkowo,idę coś ponadrabiać.
Tż pojechał do dentysty więc chwilka jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
Ja ide zrobic mojemu racuchy z jablkiem do pracy, bo prosi jak dzieciak
![]() ![]() Aha w brzuchu mam 116 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2605 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
![]() Co do spraw łóżkowych to w 1 ciąży było inaczej, teraz nic mi się nie chce... Ale myślę, że to przez podejście mojego męża na początku do ciąży, ogólnie do mnie... Już było chwilę lepiej, ale już znowu jest gorzej... Ech szkoda gadać... taka huśtawka emocjonalna bardzo mi nie służy... Żeby nie smęcić opowiem Wam moją wczorajszą historię ![]() Byliśmy w Lublinie z córcią, na takich większych zakupach, ciuszki dla Oli, buty dla męża, trochę się złaziliśmy po sklepach. Ola zgłodniała, poszliśmy do Tesco, wzięliśmy jej drożdżówkę i coś dla siebie, raptem 3 rzeczy. Kolejki przy kasach tragiczne więc mówię do męża, że idziemy do kasy dla kobiet w ciąży. A tam 15 facetów z zakupami typu piwko, wódeczka ![]() Stanęłam i miałam tak czekać (jak zwykle i jak przez całą poprzednią ciążę). Ale panowie się oglądali na mnie, patrzyli ukradkiem na brzuch i nic, żaden nie zareagował. A ja stałam z brzuchem i płaczącą Olą- bo ona już chce jeść, jest zmęczona itp. Wkurzyłam się. :Przeszłam obok nich pytając: "czy pan w ciąży? A może niepełnosprawny? A pan? A może pan?" Kurcze, no każdy się speszył i zaprzeczył szybko... i tak byłam w kolejce 3- nie zaczepiałam już pary ludzi jakiejś innej narodowości (bo gadali po innemu ;p) i starszej pani. Noż kurde co se będę jak se mogę ![]() Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-07-15 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | ||||
Zakorzenienie
|
U nas też leje....od rana
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ty chyba z 10 kilo schudłaś ![]() Kabriela Porozmawiaj z nim,może się wstydzi jakoś tak sam od siebie zacząć gadać do brzuszka.Mój tż też nie był wylewny na początku,dopiero mu powiedziałam żeby się trochę wysilił i podziałało ![]() Teraz na dobranoc zawsze buziak dla mamusi w buziola i synka w brzuszek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() Współczuję ![]() Oby szybko przeszło Mi na afty (na podniebieniu) pomagał Dentinox N to jest środek na ząbkowanie dla niemowlaków więc sądzę że w ciąży można.Ale wiadomo trzeba zapytać.Miałam taką paskudną wielka aftę z tyłu przy 8 górnej i ząb o nią ocierał,bolało.Ale po posmarowaniu ulga była wielka i po kilku dniach zniknęła. Domi śliczne ![]() Cytat:
u nas 7 mm a chciałam takie na 1 cm ![]() O jaki okrąglinek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | |
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41797728]Cześć dziewczyny
![]() Co do spraw łóżkowych to w 1 ciąży było inaczej, teraz nic mi się nie chce... Ale myślę, że to przez podejście mojego męża na początku do ciąży, ogólnie do mnie... Już było chwilę lepiej, ale już znowu jest gorzej... Ech szkoda gadać... taka huśtawka emocjonalna bardzo mi nie służy... Żeby nie smęcić opowiem Wam moją wczorajszą historię ![]() Byliśmy w Lublinie z córcią, na takich większych zakupach, ciuszki dla Oli, buty dla męża, trochę się złaziliśmy po sklepach. Ola zgłodniała, poszliśmy do Tesco, wzięliśmy jej drożdżówkę i coś dla siebie, raptem 3 rzeczy. Kolejki przy kasach tragiczne więc mówię do męża, że idziemy do kasy dla kobiet w ciąży. A tam 15 facetów z zakupami typu piwko, wódeczka ![]() Stanęłam i miałam tak czekać (jak zwykle i jak przez całą poprzednią ciążę). Ale panowie się oglądali na mnie, patrzyli ukradkiem na brzuch i nic, żaden nie zareagował. A ja stałam z brzuchem i płaczącą Olą- bo ona już chce jeść, jest zmęczona itp. Wkurzyłam się. :Przeszłam obok nich pytając: "czy pan w ciąży? A może niepełnosprawny? A pan? A może pan?" Kurcze, no każdy się speszył i zaprzeczył szybko... i tak byłam w kolejce 3- nie zaczepiałam już pary ludzi jakiejś innej narodowości (bo gadali po innemu ;p) i starszej pani. Noż kurde co se będę jak se mogę ![]() I dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jeszcze potrzebuje czasu żeby się oswoić.Wiesz jedni szybciej łapią kontakt, drugim to trochę zajmuje czasu. Cytat:
![]() Na pewno ok ![]() Potwierdzi się dzisiaj Ninka czy może jednak Tymon? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41797728]Cześć dziewczyny
![]() Co do spraw łóżkowych to w 1 ciąży było inaczej, teraz nic mi się nie chce... Ale myślę, że to przez podejście mojego męża na początku do ciąży, ogólnie do mnie... Już było chwilę lepiej, ale już znowu jest gorzej... Ech szkoda gadać... taka huśtawka emocjonalna bardzo mi nie służy... Żeby nie smęcić opowiem Wam moją wczorajszą historię ![]() Byliśmy w Lublinie z córcią, na takich większych zakupach, ciuszki dla Oli, buty dla męża, trochę się złaziliśmy po sklepach. Ola zgłodniała, poszliśmy do Tesco, wzięliśmy jej drożdżówkę i coś dla siebie, raptem 3 rzeczy. Kolejki przy kasach tragiczne więc mówię do męża, że idziemy do kasy dla kobiet w ciąży. A tam 15 facetów z zakupami typu piwko, wódeczka ![]() Stanęłam i miałam tak czekać (jak zwykle i jak przez całą poprzednią ciążę). Ale panowie się oglądali na mnie, patrzyli ukradkiem na brzuch i nic, żaden nie zareagował. A ja stałam z brzuchem i płaczącą Olą- bo ona już chce jeść, jest zmęczona itp. Wkurzyłam się. :Przeszłam obok nich pytając: "czy pan w ciąży? A może niepełnosprawny? A pan? A może pan?" Kurcze, no każdy się speszył i zaprzeczył szybko... i tak byłam w kolejce 3- nie zaczepiałam już pary ludzi jakiejś innej narodowości (bo gadali po innemu ;p) i starszej pani. Noż kurde co se będę jak se mogę ![]() ![]() ![]() Ja miałam raz sytuacje że stanęłam w normalnej kolejce bo kasa dla kobiet w ciąży była cała oczywiście oblegana przez osoby nie będące w ciąży i kolejka doszła do mnie po czym pani przeprosiła i kazała przejść do innej kasy bo ona właśnie kończy zmianę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.