|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
nemosek w aptece internetowej cefarm24 promocja teraz - 500ml za 127,88 zł także chyba ok? ![]() nie wiem czy oliwka da radę, bo mam wg niektórych spory brzuch. 19tc i 90 cm na wysokości pępka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() coś mi posty giną sprzed oczu :/ ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Ja oliwką to przede wszystkim chcę mocno nawilżyć skórę żeby była elastyczniejsza. Ja nawet się nie mierzę jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomo elastyczniejsza skóra powinna sobie lepiej poradzić z rozciąganiem. A zmierzyłam się przed chwilą z ciekawości ;p
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
tutaj dobra cena:
http://allegro.pl/elancyl-krem-przec...388617560.html ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Jakbym wiedziała że coś da.....ale w cuda nie wierzę ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
Jako, ze ślub sie zbliża, a na żadnym forum ślubnym się nie udzielam zaczynam mieć takie "głupie" pytania. Noszę pierścionek zaręczynowy na palcu serdecznym prawej ręki, tam gdzie ma wylądować docelowo obrączka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Hej ho! Witam sie po bardzo milo spedzonym poznym wieczorze ![]() Az z ciekawosci i ja sobie brzuch zmierze i fotke cykne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje bratowe pierścionki zaręczynowe przeniosły czy to na drugą rękę czy na środkowy palec w dniu ślubu Dzień dobry ![]() czekam na teściową i jadę na pobieranie krwi... bleee tsh, ft3 i tf4 mam do zrobienia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Wtajemniczenie
|
nemosek- to w takim razie podziwiam. Chyba nieczesto sie zdarza, zeby po takim czasie jeszcze oboje mieli az tak na siebie ochote. U nas 8 lat.
Ide dzisiaj na wizyte. Ciekawa jestem czy przytylam, bo ostatnio to maratony robie i mam tyle ruchu, ze az mnie wieczorami stopy bola. Milego dnia! Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-15 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia na badaniach, trzymam kciuki. ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki. ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- A atak w ogóle to dzień dobry z rana, dzisiaj sobie pospałam, czuję się z tym dziwnie, bo zawsze to pobudkę mam koło 6-7. Wcinam właśnie śniadanie i Was podczytuję... no i jak to wczorajsze mierzenie, nie pochwalicie się wynikami. Dziewczyny ja mam takie pytanie, ponieważ zaczynam się bardzo poważnie zastanawiać, jeszcze się nie martwię ale czuję się z tym trochę dziwnie. Agatka kopie niesłychanie zwłaszcza wieczorem kiedy sobie spokojnie w łóżku już leżymy z mężem i ja mogłabym to obserwować i dotykać brzucha non stop i czuję się tym strasznie uradowana, ale mój mąż jakoś tak mniej. Nie dąży do kontaktu z brzuchem kiedy mała się uaktywnia, chyba, że ja wezmę Jego rękę i położę sobie na brzuchu żeby poczuł, to wytrzymuje dwa kopnięcia i zabiera rękę, mówiąc, że czuje się dziwnie z tym. A jak wczoraj kazałam Mu popatrzeć jak brzuch mi faluje to aż się wykrzywił stwierdzając, że wygląda to tak jakby mieszkał tam alien. ![]() moja młodsza siostra jak poczuła ruch małej to non stop przykłada ucho do brzucha, gada do brzucha, a mój mąż jakoś tak nie po drodze Mu do tego mojego brzucha....nie wiem co mam na ten temat myśleć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | ||
Wtajemniczenie
|
Czyżbyście sobie przedłużyły weekend? Wracać dziewczyny bo tu dziwnie cicho!
Witam się w pochmurny, szaro-bury poniedziałek, coś czuję, że będę miala dzisiaj lewniwy dzionek. Będę robić nic, nic będę robić ![]() Właśnie zaczeło lać... Azealia, De trzymam kciuki za wizyty! Cytat:
Cytat:
Mój mąż wczoraj przed snem powiedział "Kocham Was", jakoś tak się miło na serduchu zrobiło ![]() ![]()
![]() |
#2532 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak robią ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zadomowienie
|
No i właśnie, w sumie to jestem w stanie zrozumieć, że dla Niego to będzie bardzo duża zmiana. Mój mąż jest cudownym facetem, odpowiedzialnym, dobrym itp. ale prawda jest taka, że jest też przyzwyczajony do ciszy, do spokoju, do posiadania czasu dla siebie po południu, do wygody...i wiem, że jak pojawi się dziecko On stanie na wysokości zadania i będzie mi pomocy ale jak o tym wszystkim rozmawiamy to On to przeżywa w stylu: " Nie wyobrażam sobie tego", "Za miesiąc się włączę w przygotowania", "To odwróci nasze życie do góry nogami"
a ja pomimo tego, że psychicznie wiem jak wygląda dziecko i jak to trzeba wszystko sobie poukładać i jestem na to przygotowana to czuję czasami właśnie taki smutek. Chyba jednak nie do końca jestem w stanie zrozumieć tego Jego podejścia, bo ja cieszę się i śmieję non stop kiedy mowa o małej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami po dłuższej nieobecności, przepraszam z góry ale nie nadrobię za dużo tego od czwartku.
U mnie trochę lepiej niż było ale dalej się męczę, w piątek byłam na wizycie u dentysty mam dwie wyrzynające się ósemki i dwie do wyrwania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam że tak o sobie tylko ale już nie wiem co robić, jak się leczyć jestem załamana ![]() Jeżeli było coś bardzo ważnego to proszę o streszczenie. Może uda mi się teraz wrócić do Was na bieżąco
#2535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Twój TŻ napewno cieszy się z małej ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Przede wszystkim chciałam napisać że trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Oglądam w necie właśnie wzory obrączek bo dziś mamy iść do złotnika odebrać pomniejszone obrączki i powiedzieć mu jaki wzór wybraliśmy i on ma nam doradzić czy do tych obrączek pasuje czy nie. Powie nam ile z takim wzorem schodzi i czy wyrobi się do 24 sierpnia tak jak planowaliśmy ślub czy nie, jeśli nie to wzory zrobimy sobie po ślubie na spokojnie a na ślubie będziemy mieli gładkie obrączki ![]() Z TŻtem jednogłośnie wybraliśmy ten wzór ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-15 o 08:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie raz słyszę, że już się nie może doczekać kiedy mała będzie z nami, ciągle powtarza że ten czas mógłby szybciej lecieć ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zadomowienie
|
Domii wzór jest śliczny.
Mao bardzo Ci współczuje bólu spowodowanego ósemkami, wiem co to jest, bo przechodziłam przez to samo i miałam wszystkie usuwane chirurgicznie, bo wdało się jakieś paskudztwo i ropień powstawał a jeszcze korzeń jednej wrósł w kość więc miałam nacinaną kość...pamiętam przez 1.5 tygodnia miałam piłkę tenisową na policzku tak spuchłam. Ja wtedy łykałam ketonal bez tego musieli by mi dożylnie ładować jakiś inny lek. Mam nadzieje, że antybiotyk Ci pomoże i jeszcze na opuchnięcie okłady zimne z wody lub octu z wodą, mnie to pomagało. A na wykwity u mnie lekarka powiedziała, że wit C.: sok z pomarańczy, cytryny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i nie wiem jaką macie grubość obrączek, ale te na zdjęciu wydają się grubaśne.. jeżeli mogę Ci coś doradzić to pozwężajcie je bo będziecie mieli problem, bo palce będą się odparzały, koleżanka moja ma grube i nie może nosić ![]() ![]() mierzyłam swój brzuchol... 111 cm na wysokości pępka ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-15 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chodzi mi o sam wzór bo obrączki mamy całkowicie inne niż te. A co do wzorów moi rodzice noszą swoje obrączki dość długo już i nie ma problemu że się ścierają czy coś, moja szwagierka też ma ze wzorem i nic się nie dzieje ![]() ![]() Też mamy obrączki robione ze swojego złota ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-15 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zadomowienie
|
Lineczka WOW brzuch...brawo...zobaczym y jak będzie za tydzień hihihi
Chyba Ci zazdroszczę tych cm... |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wzór ładny ![]() ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() U Nas niestety pogoda lipna.. szaro buro i ponuro... paulinaizabela ![]() Widzę,że podobnie jak jak jesteś zakupoholiczką ![]() ![]() ![]() ![]() Karbiela.. niektórzy faceci chyba tak po prostu mają... ale myślę,że jak Agatka się urodzi to będzie w Niej totalnie zakochany ![]() Mój co po chwilę gada do brzucha i 10 razy dziennie mi się pyta "Jak tam mały, grandzi dziś?"heh ![]() Domi, obrączki b.ładne ![]() Maomami, współczuję bólu zęba... oby szybko przeszło ;-* 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty! ![]() Zmierzyłam brzuch (jeszcze nie objedzony:P).. na wysokości pępka 98 cm , w sumie ja co tydzień mierzę od 15 tygodnia i wtedy startowałam z 87 cm.. więc przez 10 tygodni zwiększył się o 11 cm ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-15 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Umówiłam sie dzisiaj na wizytę u lekarza bo migdał mi spuchł ( albo spuchnął nie wiem jak się pisze) i jeszcze mnie ucho zaczyna pobolewać, wszystko z prawej strony ![]()
![]() |
#2546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() proszę Pań, przedstawiam Wam brzuchol mojej Nelki- jutro zaczynamy 24 tydzień, albo 26 zależy wg których wyliczeń patrzeć ![]() przepraszam że bokiem, ale jak robiłam to było wszytsko w porządku w sensie że bylo prosto ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-15 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Raczkowanie
|
Witam się deszczowo, poniedziałkowo
![]() Anoula- ja w dniu ślubu przełożyłam na serdeczny lewej ręki, ale po ślubie już kilka dni wrócił na swoje miejsce i noszę obydwa na jednym, obrączka jest gładka, zaręcznowy delikatny więc wygląda to ładnie. Kabrielko nie wiem co Ci doradzić, bo mój Małż to jakby dał rady to by mi nie odrywał rąk od brzucha i cieszy się jak dziecko jak dostaje kopniaki, a nie zdarza się to często, bo Maleństwo się go chyba wstydzi ![]() Ale facetowi ciężej ogarnąć fakt, że tam jest dziecko, my je czujemy od początku, a oni poczują dopiero jak się urodzi ![]() Pisałyście o mierzeniu się, ja to robię od 5tc co tydzień. W talii zaczynałam od 61cm... A teraz mam 80 ![]() My dzisiaj wizytujemy ![]() ![]()
#2548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- A tak poza tym to ja też dziś mam wizytę u tej swojej ginekolog. Ciekawe co mi dziś powie. A i przepraszam zołza ze mnie ![]() Witam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do przykładania ręki do brzucha, to może jeszcze do Niego nie dociera, że tam jest dziecko i ono może tak kopać.. ale faceci ogólnie są mało wrażliwi na takie rzeczy Cytat:
a nie myśleliście by przetopić te obrączki co dostaliście i zrobić po swojemu?? szerokość?? bo wzór już wybraliście my też dostaliśmy złoto, w tym obrączkę teściowej, chciała nam też po mężu dać obrączkę, ale powiedzieliśmy, żeby ją sobie zostawiła. dała nam za to jakieś pierścionki i łańcuszki. nawet gdybyśmy otrzymali 2 obrączki też byśmy je przetopili ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.