|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
ja nie lubie. ciekawe czy florkowi zasmakuje jak nigdy nie kosztował w mleku
|
|
|
#2132 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z chłodnej Warszawy!
![]() Pospaliśmy dziś do 10 Z przerwą między 6 a 7, a tak ciągiem od 20.30 Aż mam wyrzuty sumienia, że też spałam, zamiast jakieś pranie czy sprzątanie/gotowanie uskuteczniać, ale jakaś taka senna pogoda, że się przytuliliśmy w łóżeczku rano i tyle nas było ![]() Cytat:
Cytat:
Strasznie chcę zobaczyć jedzącego Krzysia, ale my czekamy do pół roku ze wszystkim Czyli jeszcze trochę ![]() Cytat:
za dywan ![]() faceci... ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Aha, i miałam spytać, może któraś wie - jak takie niejedzenie przez matkę pewnych rzeczy podczas kp wpływa na dziecko? W sensie na przyzwyczajenie organizmu do jakichś produktów? Np. nie jemy cytrusów, czy potem nie będzie jakichś alergii na nie, jak sam zacznie jeść? A z tym nabiałem jak jest? To nie jest niemowlaczkowi potrzebne w moim mleku?
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś uzywała pomarańczowych pampersów s&p?? jeśli tak to jakie są? fajne? a jak rozmiarowo porównując z innymi mniejsze wieksze? bo u nas na nie promocja i nie wiem jakie brac
|
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
___________ odwołali nam wizytę u pediatry z końca lipca i przepisali na 7.08, bo raz w tyg przyjmuje ostatnio pediatra tylko o jabłuszku mówiła. co jeszcze i jak dawać po 4 m-cu? i ile dajecie na początek? słoiczki? jak kupię słoiczek, np. jabłuszko to dam na pierwszy raz odrobinę i następnego dnia już z tego samego otwartego słoiczka nie mogę dać? musze otworzyć nowy? ile dni dawać i kiedy kolejny? jak patrzyłam jakie są słoiczki po 4 m-cu to jest tego bardzo dużo, i owoce różne, a to za dużo i nie wiem co wybrać i jak dawać |
||
|
|
|
|
#2135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dałam na chwilę samą łyżeczkę jeszcze żeby sobie pomacał na uspokojenie.---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Pediatra kazała od jabłka zacząć? Lepiej od warzyw aby najpierw je polubił a dopiero potem słodkie owoce. My na razie tylko marchewka, w sobotę dokupię kolejne warzywa; brokuł, kalafior. Jeden słoiczek może być na 3 dni, w lodówce można trzymać do 48h. |
||
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
a jak rozmiarowo do bd lub dady wiesz bo ja pampersow nie uztwałam to nie znam rozmiarowki a pomaranczowe sa w promocji
|
|
#2137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja używam na codzień do pupy, maść i krem jak już się robi bardziej czerwona pupka. No i jak jest gorąco to trochę pudru daję też pod paszki żeby się nie obtarło Cytat:
![]() ja też daj na początek jabłuszko. W książeczce też mam wpisane w schemacie, żeby jabłuszko na początek |
||
|
|
|
|
#2138 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Kobietki
Jestem mamą kwietniową. Pocztuje ten wątek od jakiegoś czasu i wiele Waszych rad przydało mi się w życiu I w związku z tym mam pytanie: Czy mogę się przłączyć do Waszego grona?
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
owoce później bo są słodsze
|
|
|
#2140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No oczywiście, że zapraszamy I w ogóle pisz śmiało!
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz nam coś o sobie i córeczce? Dobrze wnioskuję po nicku? |
|
|
|
|
|
#2142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
witamy i gratulujemy.
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zapraszamy do pogaduch
|
|
|
#2144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O sobie mieszkam na Dolnym Śląsku i mam 22 lata. A moja córeczka Nastusia niedługo kończy 3 miesiące i świetnie się rozwija Jest bardzo duża bo ma już 69cm i waży 7200g Z tego co się zorientowałam jest większa niż dziewczynki tu na forum, co mnie trochę martwi... ale ponoć dziecka na piersi przekarmić się nie da. Widzę, że jesteś na diecie ze względu na skazę swojego synka, ja też przez to przechodzę bo moja Nastunie strasznie wysypuje po nabiale i ulewa.
|
|
|
#2145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Większa to jest nawet od mojego, starszego o cały tydzień (lecz była też większa po urodzenieu ) Ale pewnie, że jak na piersi to się nie przejmuj! A raczej ciesz, że Ci dobrze córa rośnie! ![]() I jak z dietą, co jesz? Co możesz jeść raczej? ![]() Mój ulewa cały czas, nawet, jak nie jem nabiału, więc chyba taka Jego natura... We wtorek mamy szczepienia, to dopytam pediatry. (choć położna, jak była kiedyś, stwierdziła, że ulewa z przejedzenia )
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kur***a "Średnio co czwarty rodzic, który się do nas zgłasza, opowiada, że dziecko zaczynało chorować na zapalenie oskrzeli i ujawniało się atopowe zapalenie skóry" - opowiada Justyna Socha ze STOP NOP. Według jej relacji były też przypadki bezdechów, drgawek, drżenia mięśni i zaburzeń pracy serca. a Michaś był szczepiony tą wycofaną Eurax B!! I też dostał zapalenia oskrzeli :/
|
|
|
|
#2148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Moja tez cały czas ulewa, ale po nabiale to wręcz wymiotuje-jest dużo gorzej Jakoś trzeba się przemęczyć dla naszych szkrabów
|
|
|
#2149 |
|
Raczkowanie
|
witam sie z Wami bo jeszcze tego dzis nie czyniłam.
echhh chyba mam kryzys psychiczny mam dość wszytskiego, ręce mi opadają i sił ani weny na nic jakos tak ciężko mi i smutno a jescze w dodatku koszmar miałam w nocy, ze mi Syn zaginął ![]() dobra nie będe Wam tu smutać, jak mi przejdzie to może jutro Wam cos nastukam. Dobrego dnia |
|
|
|
|
#2150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz w kauflandzie są s&p za 20zł a ja w tamtym tygodniu kupiłam w stokrotce za 25zł a mam jeszcze pytanie odnośnie marchewek itd bo ztego co czytam to chyba nie robicie tak, że dajecie łyżeczkę marchewki i odczekujecie 3 dni czy nic się nie będzie działo i dopiero następne warzywa? Boże jaka ja nieogarnięta, nic nie wiem jak robić z tym jedzeniem i chyba za poźno zaczynam, bo patrzę,że już dużo młodsze dzieciaczki wcinają
|
|
|
#2151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie no jeżeli nic nie wyskoczy do karmienia na drugi dzień tą marchewka to ja bym nie odczekiwała. ale my marchewke dopiero we wrzesniu
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
no i mój syn też szczepiony tą wycofaną szczepionką
milion myśli czy te wszystkie problemy po porodzie to nie przez to... niewiadomo czy jeszcze teraz mogą wystąpić jakieś powikłania?
|
|
#2153 |
|
Raczkowanie
|
Nie. Do Wrocławia mam 50km autostradą, ale często jeżdżę
![]() Ja z wiochy jestem
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daję przez 3-4 dni tylko marchewkę i tak będę robić z każdym warzywem, zeby w razie czego wiedzieć co uczuli.
|
|
|
|
|
#2155 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a gdzie ta promocja? w stokrotce? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też nieogarnięta. myślałam że teraz popytam pediatre o wszystko a tu wizyta odwołana i muszę sobie radzić sama (z waszą pomocą). nie mam słoiczków jeszcze, tylko jeden co chyba z bobovity przyszedł - marchewka. może dziś spróbuję i rzeczywiście zacząć od warzyw? aaaa... gubię się. jeszcze do rossmanna się wybiorę któregoś dnia, wykorzystam te kupony na słoiczki. |
||||||||
|
|
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2157 |
|
Raczkowanie
|
Moja córcia też tą serią była szczepiona i również się martwię. Ponoć po takim czasie nic nie powinno się dziać, ale jak w poniedziałek będę u lekarza to zapytam panią doktor.
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak to podgrzewać? bo jak pierwszy raz daję to słoiczek ma temperaturę pokojową, czyli tak podaję, ale potem z lodówki to muszę jakoś podgrzać
|
|
|
|
|
|
#2159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przeciwnicy szczepionek twierdzą, że mogą wystąpić jeszcze powikłania lekarze mówią, że nie Cytat:
mamuśki zaszczepionych dzieci co zachorowały piszą, że to od szczepionki Ja sama byłam zdziwiona, że Michaś tak szybko zachorował, jeszcze ja karmię piersią i go nie ochroniłam... nawet nie wiem dlaczego zachorował. Jednego dnia było ok, drugiego dnia miał katar i kaszel, 3 dnia szpital. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Jula miała katar
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-07-25 o 13:55 |
|||
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przekładałam do szklanki i wkładałam do garnuszka z gorącą wodą, po chwili było letnie i dawałam. Taki z temp. pokojowej też troszkę podgrzałam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

ja nie lubie. ciekawe czy florkowi zasmakuje jak nigdy nie kosztował w mleku 

Z przerwą między 6 a 7, a tak ciągiem od 20.30
no i nie wiedziałam, że aż tak stara jestem
za dywan
05.07.2008 

Z tego co się zorientowałam jest większa niż dziewczynki tu na forum, co mnie trochę martwi... ale ponoć dziecka na piersi przekarmić się nie da.
Jakoś trzeba się przemęczyć dla naszych szkrabów
i chyba za poźno zaczynam, bo patrzę,że już dużo młodsze dzieciaczki wcinają
milion myśli czy te wszystkie problemy po porodzie to nie przez to... niewiadomo czy jeszcze teraz mogą wystąpić jakieś powikłania?