|
|
#2101 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
![]() Co do mleka, to wiem że nie dobre ale myślałam że może ma jakieś lepiej przyswajalne białko to się przymusze, bo ja na bezbiałkowej to mi potrzeba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Uciekam stąd co by się mój nie zaraził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem jak to jest z przejedzeniem, bo mój często już nie chce cyca a ja mu daje troche na siłe bo nie wiem czy nie chce czy poprostu ma kaprys na coś patrzeć czy sobie pokrzyczeć. bo pije np 4 minuty gdzie dawniej nawet godzine pił... i po tych 4 minutach wróci mu się strawione więc wnioskuje że się przejadł ale nie wiem czy mniej je, czy szybciej? nie czaje go Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
|
#2102 |
|
Rozeznanie
|
to ile już masz kilogramów mniej niż przed ciążą?
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi mama opowiadala, ze na okraglo musiala zszywac dziury na pietach, tak nozkami szorowalam
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem dokładnie, bo się nie ważę za często, ale z tydzień po porodzie miałam już wagę sprzed ciąży, a teraz jest za mało. Robiłam sobie morfologię, bo się bałam, że może mam anemię, ale się okazało, że wszystko ok.
|
|
|
|
|
#2108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a chcialabym schudnąc do 55kg
|
|
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłam, ale i tak mam wyrzuty sumienia. chce karmić, patrze na kuzynkę karmiącą rocznego synka, a moje dziecię takie maleńkie i już na mm rozumiem ![]() przez sen też podkurcza, w ciągu dnia rzuca nogami, tłucze o materac, matę, kocyk, itp, ale nie płacze przy tym, a przy zasypianiu tak. ja po tych kolkach za każdym razem słysząc płacz mam wrażenie, że znowu coś go boli. tyle się wycierpiał i wypłakał przez ten brzuszek a ja razem z nim ![]() ____________ byliśmy dziś na usg bioderek. w sumie jest ok, ale mamy ćwiczyć ułożenie stópek i główkę bo znowu na jedną stronę daje. jedną nóżkę Jakub ma troszkę skrzywioną, jeszcze z brzucha, ale powiedział ortopeda że ma czas się rozprostować jeszcze, na poprzednim usg inny ortopeda też tak mówił. ale tak go wytarmosił, raz nóżki tak, raz tak, jeden, drugi bok, plecy, brzuch, szybko bo kolejka i opóźnienie pół godziny, do tego zimny żel przy usg. Jakub był tak wystraszony że strasznie płakał i trząsł się, nie mogłam go ubrać, a potem utulić w samochodzie zaraz zasnął z tych emocji i kilka razy tak ciężko i jakby skokowo wzdychał, jak roztrzęsione dziecko zasypiające po wielkiej histerii..kolejna kontrola za 2 miesiące. ostatnio tata ma kursy z nami, bo tż w pracy i w poczekalni opowiadał mu bajkę o baranku, bo wydrukował sobie z jakiegoś horoskopu jakie są barany, a że nie mieliśmy żadnej książeczki to było co było ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- moja siostra robiła dziury w ścianie, tak kopała jak wsadziła nóżki między szczebelki. |
|
|
|
|
|
#2110 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też uwielbiam gotować (i podobno umiem ) i tworzyłam różne pyszności. A teraz przy takim "obcięciu surowcowym" straciłam wenę ![]() Ale już mam, dzięki Tobie, kilka pomysłów na następne obiadki Więc dzięęęęki ![]() Cytat:
za wymiary i dobrze z tą szczepionką ![]() Cytat:
Przez te historie o szkodliwych szczepionkach zaczęłam panikować przed przyszłotygodniową wizytą
|
|
|
#2111 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaa widzisz a moj dzie przespal ladnie od 20 ... o 24.30 na spiocha zjadl i obudzil mnie o 5
hihiCytat:
na pewni nie bylo tak ZLE ![]() ![]() NO CO TY ... tak serio serioCytat:
Cytat:
ad 2 - gratulejszyn Cytat:
postep goni postep Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co to jest kolor majtkowy ........?????????? ide dalej. |
|||||||
|
|
|
|
#2112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam, jak TŻ tak gada, jakby to Krzyś mówił Szczególnie, że fajnie to robi
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2114 | ||
|
Zakorzenienie
|
to teraz juz da DOINFORMOWANE
![]() Cytat:
haha![]() a filmik z jezorkiem wymiata ![]() Cytat:
tylko pogratulowac - ja dobilam do wagi sprzed ciazy - a mialam po porodzie -7 do niej proponuje SPA domowe ![]() za uja bym sie nie domyslila ![]() yeee yeeee boshe ktora to juz godzina - Emiliano spi od ok 30 min - pokonalo go 125mm plus kaszka, a co sie bede zobaczymy ile pospi ![]() ja tez po malu sie zbieram jutro ide na obiad do siostry - zapiekanka z lososia bedzie yhmmna sama mysl juz sie glodna zrobilam, no ale to dop na 15 tak wiec i lece spac slodkich snow aaaa i wrzesniowka (tp 06.09 ) sie rozpakowla - za malenstwo |
||
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zadomowienie
|
cześć! jakaś dziwna noc za nami, malutki obudził się po polnocy na jedzenie a dawno już tego nie robił. przedwczoraj np zasnął ok 20 i wstał o 4:08
![]() Cytat:
chociaż np. wczoraj usłyszałam, że my starzy go wkurzamy(akurat tłukł nosem o pieluszkę leżąc na brzuszku więc pasowało) a potem: "Wy stare wkurzacie mnie i do tego śmierdzicie moczem" no i nie wiedziałam, że aż tak stara jestemśmiechem żartem mały mnie potem obsikał ![]()
|
|
|
#2116 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przy okazji dowiedziałam się, że raz w roku powinno się iść uszy przeczyścić ... czego oczywiście nie robię ;P Misiulka06 gratki za wczorajsze 3 miesiące dla Ciebie i Twojego Michałka Mój dokładnie to samo, zafascynowany jest tekstem, na obrazki w ogóle nie patrzy ![]() Cytat:
a ja nadal raczkująca Pani i OC robiłyście po porodzie jeszcze raz obciążenie glukozą? Ja miałam zrobić po 6 tygodniach .... minęły 3 miesiące :P :P Ale jest postęp bo mam już kupioną glukozę, wystarczy tylko iść ....
|
|
|
#2117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może może Cytat:
za bioderka. Co do nózki na pewno się naprostuje. dla taty pomysłowy chłop z tą bajką
|
|
|
|
#2118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj dam jeszcze troszkę więcej. I tak myślę po 3-4dni dawać jeden smak i wprowadzać nowy. A gluten będę wprowadzać od 5 sierpnia (pediatra kazał jak będzie miał 4,5 miesiąca) W sobotę będę w Leclercu to zobaczę czy są tam te kaszki holle (bo któraś mówiła, że są) to kupię jak nie będzie to zamówię na necie i będę dawać albo tą kaszkę jak na szybko albo gotować zwykłą manne. |
||
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() czasem mierze sobie cukry na czczo i poki co jest OK. powinnam tez to zrobic ![]() ![]()
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
hej
poprosimy o głosiki potwierdzam na lubelszczyźnie zimno dzisiaj też![]() a skąd dokładnie jesteś? daleko od lublina?
|
|
#2121 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() No właśnie zrobiłam mu taką kombinacje z dwóch ma edukacyjnych, później jakieś grające badziewia a na koniec księga dźwięków... i tak od rana... bo go dość długo trzymałam na tej matce bo musiałam kilka rzeczy w domu zrobić...A dodatkowo nie spał od rana i oto efekt ![]() http://www.mojewypieki.com/przepis/j...mno-z-jagodami ten z modyfikacjami, w wersji nieudanej w postacie galaretki, potem już robiła z mascarpone, no i z malinami nie borówkami ![]() Cytat:
Cytat:
Ale jakoś w przyszłym tygodniu sobie będę robiła jakąś morfologię i inne takie po ciąży - więc może na czczo bez obciążenia sobie zrobię !
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wczoraj zobaczyłam tytuł wątku i usiłowałam znależć ale one tak zasuwają z postami, ze szok- jedna na bank się w okolicy 17-18 rozpakowała- zatrucie i ciśnienie miała i mała 1200 ważyła- tyle znalazłam
W Krakowie od rana gorąc
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze ja chce ciepło u nas zimno i zimno juz kolejny dzien
|
|
|
#2124 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Dziedzic musiał sobie w głowie przerobić tą kombinację dwóch mat ![]() Kto na mnie nasłał kosmitów???!!!! Róża mnie o północy zbudziła. Ledwo się człowiek spać położył... |
||
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry pięknie
![]() U nas też gorąc od rana ![]() Maluch coś właśnie produkuje i lecimy na drzemkę zaraz.A ja mam w planach umyć okno ![]() Małpka głosy lecą do później |
|
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Cześć! Tak was po łebkach 'przeleciałam' bo zabiegana jestem (;
Liwka oj współczuję krzyku... ja już powoli przyzywczaiłam się, bo co innego zrobić? Ja zaraz po paszport Jaśki muszę iść. Pewne tam zakwitniemy... bo chciałam się umówić ale kurka nie da się -.-" no nic. Miłego dnia... U mnie w mieszkaniu dalej 28 stopni
|
|
#2127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wyprałam wreszcie wczoraj ten dywan Zamówiłam firankę do pokoju i teraz tylko pozostaje zmolestować tż, żeby w końcu wziął się za malowanie. A nie pali się do tego, więc muszę marudzić jak najwięcej, bo jak sam wczoraj powedział do swojego brata - będzie tak marudzić i marudzić, aż w końcu się wkurzę, pojadę kupię, co trzeba i pomaluję ![]() Cytat:
ja używam, zwłaszcza w te upalne dni u nas właśnie nigdzie na rozpisce nie było, bo mamy taką ogólną Cytat:
![]() ojej ![]() Tak na szybkiego Was przeleciałam, lecę teraz pranie wywiesić. Nikoś szaleje z tż na macie |
||
|
|
|
|
#2128 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla lekarzaCytat:
witamy się
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Nie używam, bo ja ogólnie mało do pupy używam, ostatnio smaruję tylko bepanthenem po kapieli. Odpukać Filip do tej pory nie miał nigdy odparzenia. Ale bardzo dużo się wietrzymy, m. in. przez ćwiczenia bo wtedy ma być na golasa.
|
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

/ nie wyjdziemy spontanicznie do kina/ koncert nie mówiąc o zaplanowany za 5 dziesiąta wypadzie na weekend np w Rzymie... hm nam głównie brakuje wspólnego czasu - bo dużo jest czasu osobno, obowiązków w domu, jedno pilnuje młodego a drugie robi coś w domu... no i wszystko kosztem czasu dla nas - a my akurat zawsze dużo rzeczy robiliśmy razem bo nam tak pasowało i co z tego że każde z nas osobno dalej może pójść do kina... jak my byśmy chcieli razem pójść i po pogadać sobie o filmie itp itd..W każdym bądź razie dla mnie to chyba gorsza zmiana - bo ja zawsze żyłam dużo poza domem, mało w domu... a teraz jednak trzeba się dostosować. No ale bez szaleństw na razie taki etap...miałam tego świadomość jak się decydowała, po prostu dla nas wiele się zmieniło - ale fajnie też było żyć sobie we 2
) I miało to swój urok braku kieratu 

a chcialabym schudnąc do 55kg
a ja razem z nim 

za wymiary i dobrze z tą szczepionką 

yhmm
za malenstwo
05.07.2008