|
|
#2371 |
|
Kniaginia
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
|
|
|
|
|
#2372 | |||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
ehh ale się namęczyłam, żeby malutka dziś zasnęła.. dawno mi się tak nie zdarzyło.. cycka nie, smoczka nie, na boczku nie, z pieluszką nie.. aż dałam jej trochę butli, oszukałam i zasnęła.. a tak mnie łeb boli od południa, że chyba eksploduje! dzisiaj jeszcze gorsze samopoczucie niż wczoraj.. nalałam sobie pełną wannę gorącej wody i leżałam.. moje plecy wołały o pomoc chyba mi garb rośnie ;/ do tego niekończący się okres! czy któraś z Was bierze tabletki antykoncepcyjne? ja zaczęłam 2 tygodnie temu a tu dalej okres i to jeszcze taki, że po nogach leci (2 dni plamienia i 3 dni krwawienia) do dupala z takim interesem Cytat:
myślę, że jak nie nerwowo to luz.. Cytat:
czytałam o "tatusiu".. i na początku myślałam, że to Ci się śniło ale późnej doczytałam.. nie zazdroszczę Ci tej sytuacji i nic sensownego też nie napiszę ale życzę Ci abyś podjęła słuszną decyzję! będzie ciężko ale trzymam za Ciebie kciuki.. aa i jeszcze chciałam Ci napisać, że dla mnie jesteś wielka! podziwiam Cię za to że jesteś "samotną" matką i tak świetnie sobie radzisz (dla mnie to właśnie taka osoba jak Ty jest "guru") Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2373 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ciotkami klotkami to akurat się nie przejmuję![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i pięknie już wiadomka skąd mój czarny humor równe 4 miechy po porodzie "ciotka przyjechała" ![]() Bo chyba raczej nie żadne krwawienie a miało być tak pięknie...
|
|||||
|
|
|
|
#2374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moglas nie dostac i byc w ciazy albo dostac jak ja po 2 miechach
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a do drugiego Cytat:
a ja znowu poluje na komary
|
|
|
#2376 |
|
Wtajemniczenie
|
Ślicznie robi
![]() A mój po zabawki w ogóle nie sięga. Na razie się nie martwię. Alliw - udanego wypoczynku i spokojnej podróży
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#2378 |
|
MBZ♥
|
Dragusiu
ale raczej w takiej sytuacji nie zastanawiałabym się nad konsekwencjami lda mnie:/Agateczko, moja @ się niedawno skonczyła trwała aż 3 dni![]() Córko Twój Maluszek ma jeszcze czas Jolan ![]() Kasia, a co On od Was chce
|
|
|
|
|
#2379 | |||
|
Zakorzenienie
|
w zbożu nie ale na PLAŻY się smaży
![]() Cytat:
co do pogrubionego - drugi raz się zaczerwieniałam.Cytat:
![]() ad 2 - oj nie zazdraszczam - ja tez od wczoraj mam @ juz 3 po ciazy Cytat:
bo nie pisalam wczesniej - przez dzien, tylko tak na szybko na czacie - zaraz po rozmowie - musialam komus napisac bo az mnie nosilo - 3 faje wypalilam po rozmowie z nim, ![]() jak to co - stworzyć z nami Rodzinę ![]() Emiliano wypil 140 !!! i spi dalej - obudzil mi sie rowno 4h i 15 po tym jak go spac polozylam :d |
|||
|
|
|
|
#2380 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejuuu, dopiero usiadłam Mama wróciła i trzeba było poplotkować, pogadać, poomawiać różne sprawy Z wnuczkiem widziała się tylko, jak zasypiał, akurat taka pora była Ale po 2 tyg. stwierdziła, że na twarzy się zmienił, taka bardziej chłopięca się zrobiła
|
|
#2381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy to źle że pulsuje? Mojej też pulsuje
|
|
|
|
|
|
#2382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Uprawiamy plazing intensywnie,roszek potrafi przespać na plaży 4 h więc bycze się na całego jak mnie dzieciaki nie zakopia ........ Myślałam że będe miała pierwszy raz nocki nie przespane bo tu marne żaluzje ale śpimy do 10 . I do tego właśnie jest sunrise ,więc chłop zostanie z dziećmi a ja w tango.... Żartuje oczywiście. No może pójdę na afterparty... Też żartuje ...... Za to zmiescilam się w kostium ,no może są jakieś niedociągnięcia ale ogółem tragedii nie ma . Ptaszysko brawa za wagę natalki - super przybiera!!! Kasia- jestem ciekawa co z tymi oświadczynami ..... o co tu chodzi ????? No nic .... nadrobie was jak wrócę jeszcze trochę laby mi zostało .... A,i powiem wam że ten otulacz z millou to genialna sprawa-każdego dnia skacze z radości że go ,mamy .genialny na plaży,spacerach.....i dzięki niemu karmiłam już wszędzie i chyba przy wszystkich. Buziaczki
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-07-27 o 00:29 |
|||
|
|
|
|
#2383 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Po dwóch ciężkich dniach przyszedł dzień spokoju - rano wyprawa do lekarza w sprawie rehablitacji, mały został zakwalifikowany, ale termin z NFZ za miesiąc Do tego załatwienia ślubu w USC, mały pięknie spał i wszystko udało się zrobić na spokojnie ![]() W Krakowie w najbliższych dniach fala upałów - w poniedziałek ma być 36 stopni Nie wiem jak to przeżyjemy szczerze powiedziawszy w naszym mieszkaniu Cytat:
![]() Ptaszysko, zdaję sobie sprawę, że z inkubatora nie zawsze wychodzą zdrowe niemowlaczki. Miałam na myśli, że kiedys tego nie było a teraz jednak jest jakaś szansa, że dziecko przeżyje i będzie zdrowe. Cytat:
Na szczęście teraz jest lepiej, 15 min i z głowy. Cytat:
Cytat:
z okresem współczuje...ja nadal bez, ale często schizuję, że to już
|
||||
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam sie i zegnam , bo jedziemy na wiochę do dziadka Mariana-ale nie tego od alliw;p
U nas tempo mineła i Kacper znów pogodny, z jedzeniem roznie-3 godz. raczej wytrzymuje, czasem tylko sie awanturuje to jest cyc wczesniej,bo przeciez moze chce mu sie pic do cholery....ehhhh Osttanio pokazywali w faktach polskie morze i szukałam nestelle z uwieszonym u cyca Roszkiem;p ale nie znalazłam;p Były babki tylko z samymi cycami bez Roszków ![]() Spokojnwegi, upalnego weekendu!! Moze wcisne sie gdzies na kompoa tesciow to Was podczytam, a i mam juz net w kom. ale czy bede umiala go obslugiwac?;p |
|
|
|
|
#2385 | |||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Chodzi o ratowanie zdrowia, a nawet życia dziecka, więc co tam szyba w aucie. Hmmmm... I co Ty na to? Rychło w czas.Cytat:
![]() To tak lepiej niż u mnie. Cytat:
Udanego weekendu! |
|||
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawa stronka dla rodziców
http://www.sosrodzice.pl/k/rodzicielskie-kity/ Kasia - można podpiąć na 1 stronę?
|
|
|
#2387 |
|
Wtajemniczenie
|
no nie !
pobił samego siebie![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Dziewczyny Oliwii "trzeszczą " czasami stawy czy to normalne?
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Nadrabiam. U nas tyle że kupiłam wczoraj mleko Hipp i małemu smakuje ale i tak nie wypije więcej niż 100 ml zresztą ciężko to wszystko idzie bo nadal ma bóle brzucha i przy butli to nie wiadomo czy grymasi czy boli go brzuch, a jak boli brzuch i daje butle to sie wkurza jeszcze bardziej Jestem bardzo zadowolona że kupilam to mleko Hipp bo ma ten kwas mlekowy i błonnik dzięki czemu mały będzie miał mniej problemów z brzuszkiem a z moim karmieniem coraz gorzej nawet biust mi se mały zrobił a no i młody je butle ale.. ode mnie. OD TŻ albo mamy jest krzyk i walka heh, w dupie mam taki interes Mały dalej daje jaja z tymi pieluchami/kocami na buzi. Więc wymyśliłam że na noc będę go kłaść na kocu i przykrywać tym samym żeby nie mógł go podciągnąc do góry. To znalazłam go obróconego o 180 stopni i zamiast przykryte nózki miał przykrytą buzie i brzuch ![]() Cytat:
![]() mojego ostatnio ciągnie do góry, mimo że ciężki jest to pucki mu zmalały i fałdy się troche wyprostowały, tak że jest bardziej ubity niż gruby no i szyje widać
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-07-27 o 09:37 |
|
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Ja chwilowo po porade do mam starszych dzieciaczkow. Ktos znajomy chce kupic rowerek dla rocznego, samodzielnie chodzacego dziecka ale nie wie jaki. Mozecie cos doradzic? Bo ja nie bardzo wiem. Najlepiej zeby byl na dluzej bo zaraz zima i teraz juz nie bardzo skorzysta a wiosna bedzie mial ponad 1,5 roku.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2390 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Witam się w weekend udalo mi sie nadrobić.
Na dziś nic nie planujemy, bo teściowa w środku dnia przylatuje i trzeba ją z lotniska odebrac, więc cały dzień zrypany... no może do smyka skoczymy bo wczoraj tż nieoczekiwanie dostal od firmy swojej bon na 200zl szok,nigdy sami z siebie nic nie dają. Nestelle, coraz bardzoej przekonuje mnie zakup tego otulaczka, chyba jednak wybulę kasę. Kasia, ja też jestem w szoku, że nagle się uczucia w twoim odezwaly? Całą ciążę i najgorszy czas po Cię nie wspieral i mial gleboko, a teraz nagle co? Tak piszecie o tych ml ile maluchy zjadają i ja się zaczęłam martwić, bo daję mm tylko raz dziennie (cały dzień kp) po kąpieli przed spaniem i moja kruszyna zjada ostatnio 160ml wczoraj nawet 170 ml Czy ja jej krzywdy nie robię, że tak dużo daję? Jeszcze nie ma 4 miesięcy i wazy 5kg a taki glodomór.A z tymi paszportami to wyczytalam,że chyba od czerwca tego roku zmienili z roku na 5 lat ważności. Milego weekendu
|
|
#2391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za plotkowanieno i oczywiste jest ze se rob chlopieca - za momencik bedzie sie robila Mesaka - eh takich mamy przystojniakow ze ja nie wiem jak bede te tabuny Lasek od niego odpedzala ![]() Cytat:
za odpoczynke - opal sie tak za kazda z NAS z osobna co do oswiadczyn - dzwonil Wczoraj TATUS Emilianka .... w sumie prawie z 1,5 h gadalismy - z przerwa na placz i karmienie Milusia - no i tak gadal gadl i nagle - ze '' on by chcial sie ze mna ozenic '' Cytat:
hihiad 2 - padlam po raz 1 dzis ![]() NIE MAM ZIELONEGO pojecia - jak to ugryzc ... - gadal sensownie, pozniej kilkaNascie smsow - eh nie wiem nie wiem. powiedzialam mu ze najbardziej mnie boli to ze - ja znajac jego sprawe z byla zona, moglabym zrozumiec to jakby np mi powiedzial - '' wiesz chce go z toba wychowac ale nie teraz, nie wpisuj mnie w papierach, ja pozniej jak juz zalatwie wsztsko sam o ustalenie wniose'' - a nie ze go nie chce i ze mam usunac - niby mowil ze powiedzial tak dla mojego Dobra, ale czy ja wiem - boli boli cholernie - i nie zmienia faktu nawet to ze ja go kochalam, i on niby mnie tez - przeciez tak sie nie robi. ehhh dzis Emiliano spal ladnie - budzil sie rowno co 5h ![]() moge to uznac za sukces - teraz ja jem sniadanko, Milus w bujaczku i chyba cisnie Kupe Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-07-27 o 10:22 |
|||
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że nie tylko mój je tylko w ciszy
ale fartale żeby nie było za fajnie to mam następny kłopocik, wykręca prawą rękę ![]() No i zapodałam mu dzis smoczka aventa od 6 mies.. myślę że ok, bo miał dzyndzelek podobny do tego MAM co miał od urodzenia bo ten avent od 0m wypada mu co 2 sek Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2393 | |||
|
Zakorzenienie
|
No zobaczymy ile moja posiedzi
na szczęście bardzo nie boli![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
że w ogóle pije z butli, daj mu czas to od każdego będzie pił ważne że się do butli przekonujeDzień dobry pięknie ![]() Święto dziś u nas kończymy 4 miesiące OC najlepszego dla Dziedzica za skończone 4 miechy ![]() A propos to mi się z Nestelle skojarzyło ![]()
|
|||
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kąpie codziennie i nie wyobrażam sobie inaczej. Zawsze lepiej mu się śpi jak jest czysty i świeży, zresztą rytuał więc bardzo ważne. A w upały to już wogole nie mowie
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#2395 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2396 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() LunaO, mój też wykręca rękę, tak kręci przegubem w powietrzu i tak jakby zagarnia coś paluszkami, a potem często jeszcze zaciska rękę w pięść i pakuje do buzi - śmiejemy się z Tż, że je powietrze ![]() Zmykam, bo słyszę niepokojące dźwięki z drugiego pokoju, butla musi być w pogotowiu ![]() Miłego weekendu!
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
eee, ona moze wszystko ze swoja trojka
no wiesz smiac sie ze starszej, otylej, gnajacej w upal z malym Wrzaskunem.... moglam wszak na zawal zejsc ![]() Alliw, zycze udanej podrozy duzy Marian moze tylko prezentowac fryz
|
|
|
#2398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - zdrowie Solenizantowa ja dolaczam jeszcze - Agateczka* i Bartusia za 4m - Demeter i Kubusia za 3m co do obrazka Cytat:
nie no podalam po raz 2gi no i kupa byla - znowu konstystencja plasteliny - wczoraj dwa bobki a dzis sporawy bobek yhmmm no nic widze ze zjada raczki - wiec rozumiem ze czas na Kaszke |
||
|
|
|
|
#2399 |
|
Wtajemniczenie
|
wydaje mi sie ze zalezy od tego co dziecko robi. nie pulsuje przeciez caly czas.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#2400 | |||
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
Cytat:
u nas julka zaczeła smigac na biegowym jak miala 1,8 roku tak go lubiła ze nadal by jezdziła jakby nie wyrosła a teraz sie przesiadła na normalny juz na 2 kółka BO TAMTEN UCZY ROWNOWAGI sory za caps, i po domu mozna smigac na biegowym ![]() ALIW udanmego wypoczynku ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

Tztowi .... ma sluchac Zony

bedzie dobrze kazda z nas ma jakies ''dolki''
równe 4 miechy po porodzie "ciotka przyjechała" 

ale raczej w takiej sytuacji nie zastanawiałabym się nad konsekwencjami lda mnie:/

Nie wiem jak to przeżyjemy szczerze powiedziawszy w naszym mieszkaniu
Hmmmm... I co Ty na to? Rychło w czas.
zdrowie Solenizantow
05.07.2008