Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-04, 07:37   #4561
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

MADI DAJ TROSZKE DESZCZU. W zamian dam pyszne ciasto. I Antos da buziaka

My sobie lezymy. Od 6 wykanczam torcik. Ogarniam chate. Teraz czekam az panadol zadziala bo glowa boli no i sie z Synkiem przytulamy.
Ehhh nie sadzilam ze tak sie jeszcze zakocham na starosc
Ilez radosci daje ten malutki czlowieczek.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

MELA trzymam kciuki za wyjscie na wolnosc. Ja po tych 10 dniach czulam sie jakbym z wiezienia wyszla. A jak opuscilam granice warszawy i zobaczylam pola i łaki to tyle energii we mnie wstapilo ze nie moglam w samochodzie usiedziec.
Obyscie wyszly. Buziaki dla Was Dziewczynki.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 08:16   #4562
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Syn je a ja sie przyglądam.jaka głodna jestem.dzis przychodzi brat z dziecmi(3i4lata) w odwiedki bede musiala plinowac syna

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 08:43   #4563
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

dzień dobry

U mnie znow upał i żadnego deszczu nie zapowiadają nie ma dzisiaj co robić, ani gdzie jechać, teście pojechali na wczasy i nie będzie ich dwa tygodnie a w domu chyba oszaleje.....może namówię Tż na jakąś wycieczkę, choć znów klima nam padła i jak tu w takie gorąco gdzieś jechać...no nie wiem.

hurtowo za wszystkie dopadnięte kikutki naszych wątkowych dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Także tego.... torba spakowana Niech minie ten tydzień i Alek błagam wychodź!

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Dzisiaj Ola kończy 2 tygodnie i z tej okazji odpadł nam pępek
Najlepszego dla Oli

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

Dzis Antos konczy MIESIAC. Bedzie tort ...a co!
Najlepszego dla Antosia zjadłabym kawałek takiego dobrego torcika

Samantha trzymam mocno kciuki, żeby Twój syn w końcu podjął męską decyzję i zdecydował się lada dzień wyjść

Mela mam nadzieję, że decyzja pozytywna i z Alą wychodzicie dzisiaj

Miłej niedzieli
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 08:49   #4564
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hej mamolki

Jak czytam rozpakowane - to widze, ze nie tylko ja mam problem z karmieniem piersia. Maly ssie owszem i bardzo dlugo, po czym sie okazuje, ze jednak jest glodny i w ruch idzie MM. Zje i wtedy dopiero usnie.

Nierozpakowane - jedzcie ile sie da i co sie da. Ja niestety nie moge wszystkiego, juz jedna akcje mialam z malym prawie pol nocy i pol dnia plakal, bo mamusi sie zachcialo sprobowac doprawionego sosu - dramat. Ostroznie probuje roznych rzeczy, ale to nie to samo. Dlatego podziwiam te z Was, ktore jednak jedza bez ograniczen i maluchom nic nie jest.

Samantha jak czytam Twoje posty, to az mnei smutno, ze to tyle trwa i wogole. Musisz byc silna, zobaczysz jak maluch sie urodzi dostaniesz wrecz skrzydel

Lece karmic glodomora i czekam na mame bo jedziemy nad wode z dzieciakami. Buzia

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 08:58   #4565
jakierka
Zadomowienie

Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!

Dzien dobry, mamusie

Mela, za wyjscie!

Samantha, oby sie rozkrecilo!! A czop u nas to 'mucus plug', sprawdz, moze w USA tak samo.

Czarowniczko, za 1miesiac!! Tez bym zjadla sobie torcik

Perse, ja nie jedtem mama karmiaca, ale zgadzam sie z dziewczynami, musisz zrobic cos aby Adas zaczal pic z piersi, w przeciwnym wypadku wprowadzaj mm. Teraz pije malusio, a co bedzie po 4m-cach?? Wykonczysz sie! To samo z noszeniem. Postaraj sie go odkladac do lozeczka jak sie uspokoil, ale nie zasnal jeszcze aby widzial, ze zasypia w lozeczku swoim.

Ok, wstaje i lece cos zjesc, bo w zoladku ssie...

Stary 2013-08-04, 09:14   #4566
Oliath
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42097666]
Ale jutro koniecznie rozglądam się za mm. [/QUOTE]

Nie daj sie namowic na MM, skoro masz tyle pokarmu, wiecej niz ktorakolwiek z nas moglaby zamarzyc
A Wy dziewuszki nie namawiajcie , bo to jest inna sytuacja niz kiedy by malutki sie nie najadal, tracil na wadze, nie spal wcale etc. Artus przybiera najlepiej chyba na watku, po prostu nie umie ssac Nie robmy zlej roboty, bo szkoda kogos tak zdecydowanego na KP, zdeterminowanego i odnoszacego sukces za sukcesem na tym polu po prostu do KP zniechecic. Nie popelniajmy bledu, ktory tak wielu ludzi popelnia wokol nas - Perse trzeba wspierac i brawa bic za samozaparcie, a nie proponowac, zeby na latwizne szla, skoro - w przeciwienstwie do niektorych z nas zmuszonych sytuacja - ona NIE MUSI tego robic i szczerze mowiac byloby to kompletnie pozbawione sensu wg mnie, bo niczego nie zmieni - jak znam Perse, i tak bedzie odciagac .
Sens w podawaniu MM jest wtedy, gdy wlasnego pokarmu nie mamy albo mamy za malo... albo nie mozemy przystawiac, bo pozostajemy z dala od dziecka/ musimy wyjsc. Albo po prostu nie chcemy podawac piersi w ogole.
Wtedy i tylko wtedy - takie jest moje zdanie.

PERSE, ja podziwiam Cie i mocno w Ciebie wierze. I w Artusia tez, ze kiedys zacznie ssac. Kurczę, no wzorem jestes dla mnie

U nas wprawdzie Lilo przestawila sie calkowicie na piers, ale nie wiem, czy sie nie przeprosze z laktatorem, bo w 2 tygodnie przybrala tylko 230 g i wazy rowne 4 kg - przynajmniej wg mojej doroslej wagi elektronicznej
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-08-04 o 09:19
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 09:29   #4567
tweedledee
Zakorzenienie

czarownica dzięki za znak! Fakt, takie skomplikowane kalkulacje nie są już moją mocną stroną

U nas dzisiaj boska pogoda - tak jak madi pisała, była mega burza, a teraz jest fajnie chłodniutko - oby tak było cały dzień

Mam sms od idzi:

"Kochane moje, jestem taka szczęśliwa, że nie mogę tego wyrazić słowami. Wczoraj był kryzys, bo mały nagle spadł na wadze, ale wypiłam 50ml karmi i ruszyło z cycusiów. Wcześniej siara była, ale jemu nie wystarczało chyba. Jest już wzrost, jeśli jutro się powtórzy, to jutro do domku idziemy. Mały nie ma żółtaczki i wyniki wskazują, że już nie powinien jej mieć. Jest typowym donoszonym noworodkiem"

Także za niedługo kolejny maluszek będzie w domu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-04, 09:38   #4568
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzien dobry żabulki

U nas upał... Skrzeczek juz z rana wykąpny przez tate w nadmanganianie... Pospała,pojadła i czuwa w wozku.A my obmyslamy wrzesniowe chrzciny
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Rockyyy uwielbiam czytać wszystko co piszesz o Laurze. Przemawia przez ciebie taka miłość i szczęście pisz kochana jak najwiecej
Spokojnej nocy
Dziekuje
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
My dzis bylismy z tesciami na dzialce bo w domu sie nie da. Mam taka temperature w domu jak na dworze..mala spala na golasa z podkladem w wozku a my w basenie. Paradowalam przed tesciem w staniku Hanka przespala prawie caly dzien i mam tego efekty teraz :banghead: tz z nia walczy. Robota glupiego bo na rekach jest jej goraco a jak sie ja odklada to sie prezy na puszczanie bakow i sie wnerwia i jesy ryk..

U nas to samo,na rękach gorąco...a jak lezy pręży sie niesamowicie i poskrzekuje i denerwuje...... spi krótko i potem jest marudna bo je tez mało a często,....
Cytat:
Mazowiecka M pozdrawia!

to świętujemy razem

Zamojska mleczarnia śle buziaki
Cytat:
Wita sie dwupak który nie moze zasnąć
Mąż został obudzony bo miałam pierwsza w ciazy zachcianke, kanapkę z serkiem brie
Zrobił
dobry mąż
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42097631]

PYTANIE O KROPELKI NA WZDĘCIA:
Jakich używacie? Chodzi mi o coś, żeby rozbić powietrze w jelitach, Młody tak dużo łyka powietrza, że czasami po 2 h po jedzeniu mu się odbije (mimo wielokrotnego odbicia w czasie karmienia). Może Espumisan?

.[/QUOTE]
My uzywamy ESPUTICON i pomaga 6 tygodni to juz piękny wiek
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Trzymaj sie obys niebawem urodzila.

My juz po bufecie syn zalegl mi na cycach i chwile tak polezy do odbicia potem do lozka a ja wtedy poranna toaleta.
Dzis przybywaja moi rodzice na 1wizyte do wnusia.Mama ma kilka dni zostac to ciut odpoczne.

U nas rano burza byla teraz pada...ufff jest czym oddychac!

zazdroszcze deszczu

A my stawiamy soczki bo Laurka ma dzis miesiąc. O 20.45 ale soczki na już !
Stary 2013-08-04, 09:41   #4569
jakierka
Zadomowienie

Ahh, zapomnialam, dzis z Edziem zaczynamy 39tc

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

To dla Laurki za 1m-c
Stary 2013-08-04, 09:42   #4570
Rockyyy
Zakorzenienie

Idzia Mela
za wyjscie do domku
i kciuki za kolejne porodziki,w koncu weekend jest

Czarownico
tez mnie dzis glowa boli wypiłam kawe MUSIAŁAM bo nieprzytomna wstałam strasznie ale pomogło,wypiłam wczesnie wiec nawet jak Laura bedzie pobudzona to w ciągu dnia.
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
dzień dobry

U mnie znow upał i żadnego deszczu nie zapowiadają nie ma dzisiaj co robić, ani gdzie jechać, teście pojechali na wczasy i nie będzie ich dwa tygodnie a w domu chyba oszaleje.....może namówię Tż na jakąś wycieczkę, choć znów klima nam padła i jak tu w takie gorąco gdzieś jechać...no nie wiem.

my nie mamy klimy i w te upały jak z Laurą gdzies jedziemy to albo z samego rana albo wieczorkiem
Stary 2013-08-04, 09:55   #4571
surka
Zakorzenienie

Cześć Słoneczka

U mnie przeszła burza z rana i chyba świeżość mnie otacza. Miałam ładną sukienkę dla Lili uszykowaną na niedzielę, ale chyba będę musiała zmienić koncepcję, bo zmarznie mi dziecko

Cytat:
Mam sms od idzi:

"Kochane moje, jestem taka szczęśliwa, że nie mogę tego wyrazić słowami. Wczoraj był kryzys, bo mały nagle spadł na wadze, ale wypiłam 50ml karmi i ruszyło z cycusiów. Wcześniej siara była, ale jemu nie wystarczało chyba. Jest już wzrost, jeśli jutro się powtórzy, to jutro do domku idziemy. Mały nie ma żółtaczki i wyniki wskazują, że już nie powinien jej mieć. Jest typowym donoszonym noworodkiem"

Także za niedługo kolejny maluszek będzie w domu
To trzymam za powrót do domu i super, że laktacja ruszyła

Cytat:
[
A my stawiamy soczki bo Laurka ma dzis miesiąc. O 20.45 ale soczki na już ! [/SIZE][/B]
Za niemowlaczka

Ja używam SAB SIMPLEX.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-04, 10:02   #4572
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Kolejne pobranie krwi, kolejne badania i czekamy. Jeżeli będą lepsze niż wczoraj to wychodzimy. Lekarka nie chce nas puścić bo nie wie czy infekcja czy co innego. A do tego znajoma rodziny to tym bardziej. Wyć mi się chce!

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:05   #4573
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Ahh, zapomnialam, dzis z Edziem zaczynamy 39tc [COLOR="Silver"]
Laura sie w 39 tc urodziła (wg usg) i za Edzia,mysle ze spokojnie moze zmierzac do wyklucia sie

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Kolejne pobranie krwi, kolejne badania i czekamy. Jeżeli będą lepsze niż wczoraj to wychodzimy. Lekarka nie chce nas puścić bo nie wie czy infekcja czy co innego. A do tego znajoma rodziny to tym bardziej. Wyć mi się chce!

mega
wiem ze najgorsze jest to czekanie ale trzeba byc dobrej mysli

Wczoraj nazbierałam jeżyn i papierówek u babci i ugotowałam kompocik
Ale pyyyycha troszke go z wodą rozrabiam ale ciesze sie ze jezynowo-jabłkowy moge
Stary 2013-08-04, 10:09   #4574
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Byliśmy dzisiaj z Kamilkiem w Kościele Staliśmy sobie w cieniu, a on grzecznie spał

I mam problem. Całą ciążę nie miałam problemów z 2, a teraz muszę łykać żelazo, bo po porodzie drastycznie mi hemoglobina spadła i mam takie zaparcia, że masakra Cały tyłek mnie boli Jak radziłyście sobie z tym? Jutro chyba polecę zrobić badania i jak się podniosło, to odstawiam to dziadostwo...

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
super ze kikut odpadła, czujesz taką ulge jak ja?? cały dzien wszystkim sie chwaliłam ze Zuzia ma juz ładny pepek
Kurcze, u nas minęły 2 tygodnie, a kikut ciągle jest Tak w ogóle to powiedzcie jak go oczyszczacie? Bo na SR babka pokazywała, żeby popsikać octeniseptem i potem wyczyścić patyczkami. A pediatra zrobił odwrotnie - najpierw wyczyścił, a potem popsikał i tak zostawił. I bądź tu człowieku mądry

Cytat:
Madi nie pomoge bo nie znam sie,jam jest amatorka dzieciowa

Uff nadrobiłam..Laura lada chwila wstanie...
A my dzis cały dzien u babci bylismy Laura wyspała sie w cieniu Babcia oczywiscie 15-20 razy powtarzała ze mam ja koniecznie dopajac rumiankiem albo koperkiem...
I koniecznie musimy nauczyc ją smoczka ssac... Jakie macie zdanie na ten temat? Laura nie chce smoka i go wypluwa wiec jej nie zmuszam...
No ale..postanowiłam w przyszłym tygodniu dac jej wode albo rzeczywiscie herbatke rumiankowo-koperkową ...
głownie chodzi mi o oswojenie jej z butelką ,musi sie nauczyc z niej pic bo jak odciągne mleko i pojade do szkoły to jak Tz ja nakarmi jak nie bedzie chciała z butli???? Mam nadzieje ze bedzie z niej chciała pic w razie koniecznosci...
U nas też problem ze smoczkiem. Za to mały obczaił drogę kciuka do buzi A wolałabym, żeby ssał smoczek niż palce...

Cytat:
Mam sms od idzi:

Super, że wszystko dobrze i będziecie wracać do domku

Mela mam nadzieję, że już jesteście w domku i odpoczywacie sobie spokojnie

Perse Kamil też miał problem z ssaniem na początku. Musiał się go nauczyć. Położna kazała mi wkładać mu mały palec do buzi, żeby go zasysał. W sumie następnego dnia już jakoś szło kp, ale my korzystamy z kapturków.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:11   #4575
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:

Już nie masz noworodka w domu A ja przed chwilą znowu czytałam twój opis porodu, bo mnie podnosi na duchu

Cytat:

-
Brawa za tydzień

U mnie dzisiaj fajnie... 23 stopnie i deszcz kropi Muszę dzisiaj znowu jechać na zakupy, bo byłam wczoraj z zamiarem kupienia japonek, a zamiast tego kupiłam sukienkę i kolczyki
Jeśli ubieracie się w orsayu, to są teraz mega wyprzedaże i świetne ciuchy, polecam
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-04, 10:13   #4576
mela1234
Zakorzenienie

Oliath ja jestem tego samego zdania odnośnie KP i Perse co ty. Pisałam o mm bo czasem jak matka ma taka puszkę w domu to lepiej psychicznie się czuje mimo że nawet jej nie otworzy. Teraz na obchodzi położne mówiły że Ala najspokojniejsze dziecko ba oddziale bo ja od razu chciałam karmić i mała tylko pierwsza noc była u nich potem w dzień mimo że lezalam to mała karmilam. A to wszystko dzięki bratowej która że mną była i mi pomagała. Ogólnie mnie chwalily za wytrwałość, i za ten poród że dałam radę (wg położnych noworodkowych oczywiście) i za to że jako jedyna z mam na oddziale ani razu nie dokarmialam mm ani glukoza tak jak inne, które niby chcą walczyć ale im się nie chce. Dumna jestem z siebie, nie powiem. Ale humor poprawi mi się jak dostanę pozwolenie na wyjście.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-08-04 o 10:16
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:14   #4577
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej! za nami pierwsza ciezka noc, Fi szalał, smolka go męczyła, do mnie nie mógł się przystawic :-( dziś mąż pojedzie po kapturki, może jakoś pomogą. Teraz mały śpi po kamieniu u noworodków, a ja mam chwilę oddechu.

Wiecie, że nie mam w ogóle odchodów pologowych? pytałam lekarza, czy to normalne, powiedział, że widocznie dobrze mi wyskrobali macice. Ładnie obkurczona, już coraz mniej boli, no ale szału nie ma. Sciskam Was!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:15   #4578
Anulka_p
Zakorzenienie

dla Laury za miesiąc
dla Idzi za pokarm w cycuchach.
dla mojego Michasia, bo śpi już grzecznie 1,5 godziny.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:16   #4579
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
MADI DAJ TROSZKE DESZCZU. W zamian dam pyszne ciasto. I Antos da buziaka

My sobie lezymy. Od 6 wykanczam torcik. Ogarniam chate. Teraz czekam az panadol zadziala bo glowa boli no i sie z Synkiem przytulamy.
Ehhh nie sadzilam ze tak sie jeszcze zakocham na starosc

Kusząca propozycja
Kochana ja dla Was wszystko, ale już po deszczu:/

Co do zakochana..ja chyba też ześwirowałam na punkcie syna...no masakra jaka to jest niesamowita miłość!!!

PS. A my ciasta możemy?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:16   #4580
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Nie daj sie namowic na MM, skoro masz tyle pokarmu, wiecej niz ktorakolwiek z nas moglaby zamarzyc
A Wy dziewuszki nie namawiajcie , bo to jest inna sytuacja niz kiedy by malutki sie nie najadal, tracil na wadze, nie spal wcale etc. Artus przybiera najlepiej chyba na watku, po prostu nie umie ssac Nie robmy zlej roboty, bo szkoda kogos tak zdecydowanego na KP, zdeterminowanego i odnoszacego sukces za sukcesem na tym polu po prostu do KP zniechecic. Nie popelniajmy bledu, ktory tak wielu ludzi popelnia wokol nas - Perse trzeba wspierac i brawa bic za samozaparcie, a nie proponowac, zeby na latwizne szla, skoro - w przeciwienstwie do niektorych z nas zmuszonych sytuacja - ona NIE MUSI tego robic i szczerze mowiac byloby to kompletnie pozbawione sensu wg mnie, bo niczego nie zmieni - jak znam Perse, i tak bedzie odciagac .
Sens w podawaniu MM jest wtedy, gdy wlasnego pokarmu nie mamy albo mamy za malo... albo nie mozemy przystawiac, bo pozostajemy z dala od dziecka/ musimy wyjsc. Albo po prostu nie chcemy podawac piersi w ogole.
Wtedy i tylko wtedy - takie jest moje zdanie.

PERSE, ja podziwiam Cie i mocno w Ciebie wierze. I w Artusia tez, ze kiedys zacznie ssac. Kurczę, no wzorem jestes dla mnie
Być może to jest inna sytuacja niż opisane przez Ciebie, ale tez nie można cieszyć się macierzyństwem wisząc 24h z laktatorem albo karmiąc dziecko. Każdy potrzebuje oddechu i czasu dla siebie i Małego innego niż zabawy laktacyjne. Nikt nie namawia Perse do rezygnazji z KP i zastąpienia MM, ale nawet jedno karmienie dużo pomoże, a MM w końcu po to jest.

I mam nadzieję że Perse nie da się wkręcić w jakże lubianą w naszym kraju nagonkę na KP i poczucie, że dobra matka to matka karmiąca KP nawet kosztem szczęścia swojego i dziecka.

Podsumowując- tak wspierajmy Perse w KP ale też wtedy kiedy chce podać MM, bo to trudny czas i decyzja dla każdej matki.

Cytat:
[COLOR="Lime"][SIZE="5"]

To mamy następnego niemowlaka a nie noworodka

Cytat:
Ahh, zapomnialam, dzis z Edziem zaczynamy 39tc [COLOR="Silver"]
klask i:

Cytat:

Trzymam mocno kciuki żeby Was wypisali do domu

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:18   #4581
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Tutaj też skwar.. Igorek z tego powodu chyba je częściej, bo czasami nawet co 1,5h. Wyjątkiem jest noc, gdzie normalnie co 3-4h się budzi.

Mela; kciuki nadal zaciśnięte za wyjście!

Idzia:
tak samo!

Magdalenne: u nas chyba chwilę po 2 tygodniach odpadł kikutek, Milence chyba po miesiącu. Nie ma reguły.

Jakierka: za tygodnie brawa!

Magolinka: mi też sie chce gdzieś wyjechać, ale klimy w aucie nie mamy, więc z małym sobie darujemy. Sami to może jeszcze byśmy się wybrali.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

I dla Laurki wszystkiego najlepszego!!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:22   #4582
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Byliśmy dzisiaj z Kamilkiem w Kościele Staliśmy sobie w cieniu, a on grzecznie spał

I mam problem. Całą ciążę nie miałam problemów z 2, a teraz muszę łykać żelazo, bo po porodzie drastycznie mi hemoglobina spadła i mam takie zaparcia, że masakra Cały tyłek mnie boli Jak radziłyście sobie z tym? Jutro chyba polecę zrobić badania i jak się podniosło, to odstawiam to dziadostwo...

Kurcze, u nas minęły 2 tygodnie, a kikut ciągle jest Tak w ogóle to powiedzcie jak go oczyszczacie? Bo na SR babka pokazywała, żeby popsikać octeniseptem i potem wyczyścić patyczkami. A pediatra zrobił odwrotnie - najpierw wyczyścił, a potem popsikał i tak zostawił. I bądź tu człowieku mądry

.
Hehhe grzeczniutki w kosciołku,aniołeczek rosnie

Moze na 2 wypij słabą kawke rozpuszczalną z mlekiem? Albo ew.czopek glicerynowy???

A co do pępka-przemywałam na ushco patyczkiem z tego co sie wokól kikuta sączyło ,ew.polozna radziła rivanolem a Octeniseptem psikac gdyby cos wyciekało ale nie było takiej potrzeby i po tyg. odpadł.
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Już nie masz noworodka w domu A ja przed chwilą znowu czytałam twój opis porodu, bo mnie podnosi na duchu

Brawa za tydzień

U mnie dzisiaj fajnie... 23 stopnie i deszcz kropi Muszę dzisiaj znowu jechać na zakupy, bo byłam wczoraj z zamiarem kupienia japonek, a zamiast tego kupiłam sukienkę i kolczyki
Jeśli ubieracie się w orsayu, to są teraz mega wyprzedaże i świetne ciuchy, polecam
Ciesz sie ze podnosi na duchu Ja mile go wspominam

Fajną masz pogode,dopiero 11 a u mnie skwar.Czekam na cien za domem i wystawiam Laure do cienia.
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej! za nami pierwsza ciezka noc, Fi szalał, smolka go męczyła, do mnie nie mógł się przystawic :-( dziś mąż pojedzie po kapturki, może jakoś pomogą. Teraz mały śpi po kamieniu u noworodków, a ja mam chwilę oddechu.

Wiecie, że nie mam w ogóle odchodów pologowych? pytałam lekarza, czy to normalne, powiedział, że widocznie dobrze mi wyskrobali macice. Ładnie obkurczona, już coraz mniej boli, no ale szału nie ma. Sciskam Was!

za małego ssaka,niech chwyta ładnie cycka

w sumie fajnie-kapa dała Ci spokoj

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

PS. A my ciasta możemy?
Ja czasem zjem ale nieduzo no i takie co ma rozsądne dla mnie składniki
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Tutaj też skwar.. Igorek z tego powodu chyba je częściej, bo czasami nawet co 1,5h. Wyjątkiem jest noc, gdzie normalnie co 3-4h się budzi.
U nas to samo...

Niemowle Laura
Stary 2013-08-04, 10:23   #4583
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Na zaparcia polecam siemię lniane.

A co do pępuszka- położna mi powiedziała, że Octanisept jest za słaby i bardzo często zdarzają się zapalenia pępka po nim, bo nie daje rady, zwłaszcza w takie upały.
Co do pielęgnacji pępka- odchylasz strupek i wymywasz dobrze mokrym patyczkiem pod (używałam spirytusu). Pępuszek nie może zostać mokry, więc jeśli używasz Octaniseptu to trzeba go przetrzeć

IDZIA-

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-08-04 o 10:24

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-04, 10:24   #4584
surka
Zakorzenienie

Może to głupie pytanie, ale smoczek
1+ jest od pierwszego miesiąca
3+ od trzeciego itd?

Cytat:
Madi nie pomoge bo nie znam sie,jam jest amatorka dzieciowa

Uff nadrobiłam..Laura lada chwila wstanie...
A my dzis cały dzien u babci bylismy Laura wyspała sie w cieniu Babcia oczywiscie 15-20 razy powtarzała ze mam ja koniecznie dopajac rumiankiem albo koperkiem...
I koniecznie musimy nauczyc ją smoczka ssac... Jakie macie zdanie na ten temat? Laura nie chce smoka i go wypluwa wiec jej nie zmuszam...
No ale..postanowiłam w przyszłym tygodniu dac jej wode albo rzeczywiscie herbatke rumiankowo-koperkową ...
głownie chodzi mi o oswojenie jej z butelką ,musi sie nauczyc z niej pic bo jak odciągne mleko i pojade do szkoły to jak Tz ja nakarmi jak nie bedzie chciała z butli???? Mam nadzieje ze bedzie z niej chciała pic w razie koniecznosci...
Ja przy kp nie dopajałam. Jeśli chodzi o smoczka to daję go małej, wolę dać smoczka, niż ma ssać palca, a zaczyna ssać

Cytat:
.
Kolejny niemowlaczek

Cytat:
Wita sie dwupak który nie moze zasnąć
Mąż został obudzony bo miałam pierwsza w ciazy zachcianke, kanapkę z serkiem brie
Zrobił
Hahaha brawa dla tż

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42097631]
Wczoraj Artur skończył 6 tygodni i zaczęliśmy używać 2! Jestem taka dumna! A Wy?
[/QUOTE]

Jutro Lila skończy 5 tyg. i my dalej przy jedynkach

Cytat:
surka: i ładnie śpi na brzuszku? Też się nad ta pozycja do spania zastanawiam ale jakoś nie mogę się zdecydować..
!
Tak, tylko kładę ją do spania na brzuszku w dzień, żebym mogła ją obserwować, w nocy nie kładę na brzuszku.

Cytat:

Będzie dobrze, lepiej, żeby w szpitalu zostało wszystko sprawzone
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:26   #4585
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
[COLOR="Lime"][SIZE="5"]

Cytat:

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

To dla Laurki za 1m-c

Cytat:

Cytat:
Dzień dobry

ja na patyczek lałam wodę utlenioną, wycierałam pępek, a potem patyczkiem na sucho jechałam

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:29   #4586
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
My po pierwszej nocy w domu, mały był grzeczny ale i tak spałam bardzo mało bo tak mnie piersi bolą, że szok. Całe są twarde, spać nie idzie, w nocy robiłam okłady z zimnej pieluchy, budziłam małego często na jedzenie i sama trochę ściągałam bo laktator jeszcze nie przyszedł. Dzisiaj po kapustę się wybieram, jakoś jeszcze mogę sobie pomóc?

przepraszam że tylko o sobie piszę ale na razie na bieżąco nie jestem
a i muszę męża pochwalić bo naprawde pomaga mi i w domu i przy małym a tak się bałam jak t będzie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:29   #4587
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Może to głupie pytanie, ale smoczek
1.)1+ jest od pierwszego miesiąca
3+ od trzeciego itd?

2.) Jutro Lila skończy 5 tyg. i my dalej przy jedynkach
1.) Wydaje mi się, że tak.
2.) My też ciągle przy jedynkach.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:31   #4588
skylie
Wtajemniczenie

CZAROWNICA- dla kolejnego niemowlaczka

WOJTUŚ
Stary 2013-08-04, 10:36   #4589
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My po pierwszej nocy w domu, mały był grzeczny ale i tak spałam bardzo mało bo tak mnie piersi bolą, że szok. Całe są twarde, spać nie idzie, w nocy robiłam okłady z zimnej pieluchy, budziłam małego często na jedzenie i sama trochę ściągałam bo laktator jeszcze nie przyszedł. Dzisiaj po kapustę się wybieram, jakoś jeszcze mogę sobie pomóc?

przepraszam że tylko o sobie piszę ale na razie na bieżąco nie jestem
a i muszę męża pochwalić bo naprawde pomaga mi i w domu i przy małym a tak się bałam jak t będzie
brawa dla tz-ta! i super, że mały grzeczny. Nam dał popalić w pierwsze popołudnie Szczerze mówiąc nie wiem, co jeszcze można na te piersi. Czas chyba. Przynajmniej u mnie tak się skończyło.. oprócz wymienionych przez ciebie zabiegów

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Tak, tylko kładę ją do spania na brzuszku w dzień, żebym mogła ją obserwować, w nocy nie kładę na brzuszku.
muszę spróbować, bo na to charczenie wskazane.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:41   #4590
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
brawa dla tz-ta! i super, że mały grzeczny. Nam dał popalić w pierwsze popołudnie Szczerze mówiąc nie wiem, co jeszcze można na te piersi. Czas chyba. Przynajmniej u mnie tak się skończyło.. oprócz wymienionych przez ciebie zabiegów
dzięki u nas był krzyk tylko przy kąpieli, a tak to ładnie jadł i spał, nad ranem trochę często jadł ale dla moich piersi to dobrze

a któraś z was karmi przez kapturki? ja zaczęłam w szpitalu i teraz żałuje bo mały nie chce chwycić piersi, będę jeszcze próbować oduczać go od tego

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości