|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
MADI DAJ TROSZKE DESZCZU. W zamian dam pyszne ciasto. I Antos da buziaka
![]() My sobie lezymy. Od 6 wykanczam torcik. Ogarniam chate. Teraz czekam az panadol zadziala bo glowa boli no i sie z Synkiem przytulamy. Ehhh nie sadzilam ze tak sie jeszcze zakocham na starosc ![]() Ilez radosci daje ten malutki czlowieczek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- MELA trzymam kciuki za wyjscie na wolnosc. Ja po tych 10 dniach czulam sie jakbym z wiezienia wyszla. A jak opuscilam granice warszawy i zobaczylam pola i łaki to tyle energii we mnie wstapilo ze nie moglam w samochodzie usiedziec. Obyscie wyszly. Buziaki dla Was Dziewczynki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Syn je a ja sie przyglądam.jaka głodna jestem.dzis przychodzi brat z dziecmi(3i4lata) w odwiedki bede musiala plinowac syna
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
dzień dobry
![]() U mnie znow upał i żadnego deszczu nie zapowiadają ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Najlepszego dla Oli ![]() Najlepszego dla Antosia ![]() ![]() Samantha trzymam mocno kciuki, żeby Twój syn w końcu podjął męską decyzję ![]() ![]() Mela mam nadzieję, że decyzja pozytywna i z Alą wychodzicie dzisiaj ![]() Miłej niedzieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
hej mamolki
Jak czytam rozpakowane - to widze, ze nie tylko ja mam problem z karmieniem piersia. Maly ssie owszem i bardzo dlugo, po czym sie okazuje, ze jednak jest glodny i w ruch idzie MM. Zje i wtedy dopiero usnie. Nierozpakowane - jedzcie ile sie da i co sie da. Ja niestety nie moge wszystkiego, juz jedna akcje mialam z malym prawie pol nocy i pol dnia plakal, bo mamusi sie zachcialo sprobowac doprawionego sosu - dramat. Ostroznie probuje roznych rzeczy, ale to nie to samo. Dlatego podziwiam te z Was, ktore jednak jedza bez ograniczen i maluchom nic nie jest. Samantha jak czytam Twoje posty, to az mnei smutno, ze to tyle trwa i wogole. Musisz byc silna, zobaczysz jak maluch sie urodzi dostaniesz wrecz skrzydel ![]() Lece karmic glodomora i czekam na mame bo jedziemy nad wode z dzieciakami. Buzia
#4565 |
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Dzien dobry, mamusie
![]() Mela, ![]() Samantha, oby sie rozkrecilo!! ![]() Czarowniczko, ![]() ![]() Perse, ja nie jedtem mama karmiaca, ale zgadzam sie z dziewczynami, musisz zrobic cos aby Adas zaczal pic z piersi, w przeciwnym wypadku wprowadzaj mm. Teraz pije malusio, a co bedzie po 4m-cach?? Wykonczysz sie! To samo z noszeniem. Postaraj sie go odkladac do lozeczka jak sie uspokoil, ale nie zasnal jeszcze aby widzial, ze zasypia w lozeczku swoim. Ok, wstaje i lece cos zjesc, bo w zoladku ssie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4566 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42097666]
Ale jutro koniecznie rozglądam się za mm. [/QUOTE] Nie daj sie namowic na MM, skoro masz tyle pokarmu, wiecej niz ktorakolwiek z nas moglaby zamarzyc ![]() A Wy dziewuszki nie namawiajcie , bo to jest inna sytuacja niz kiedy by malutki sie nie najadal, tracil na wadze, nie spal wcale etc. Artus przybiera najlepiej chyba na watku, po prostu nie umie ssac ![]() ![]() Sens w podawaniu MM jest wtedy, gdy wlasnego pokarmu nie mamy albo mamy za malo... albo nie mozemy przystawiac, bo pozostajemy z dala od dziecka/ musimy wyjsc. Albo po prostu nie chcemy podawac piersi w ogole. Wtedy i tylko wtedy - takie jest moje zdanie. PERSE, ja podziwiam Cie i mocno w Ciebie wierze. I w Artusia tez, ze kiedys zacznie ssac. Kurczę, no wzorem jestes dla mnie ![]() U nas wprawdzie Lilo przestawila sie calkowicie na piers, ale nie wiem, czy sie nie przeprosze z laktatorem, bo w 2 tygodnie przybrala tylko 230 g ![]() ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-08-04 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
czarownica dzięki za znak! Fakt, takie skomplikowane kalkulacje nie są już moją mocną stroną
![]() U nas dzisiaj boska pogoda - tak jak madi pisała, była mega burza, a teraz jest fajnie chłodniutko - oby tak było cały dzień ![]() Mam sms od idzi: "Kochane moje, jestem taka szczęśliwa, że nie mogę tego wyrazić słowami. Wczoraj był kryzys, bo mały nagle spadł na wadze, ale wypiłam 50ml karmi i ruszyło z cycusiów. Wcześniej siara była, ale jemu nie wystarczało chyba. Jest już wzrost, jeśli jutro się powtórzy, to jutro do domku idziemy. Mały nie ma żółtaczki i wyniki wskazują, że już nie powinien jej mieć. Jest typowym donoszonym noworodkiem" Także za niedługo kolejny maluszek będzie w domu
#4568 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry żabulki ![]() U nas upał... Skrzeczek juz z rana wykąpny przez tate w nadmanganianie... Pospała,pojadła i czuwa w wozku.A my obmyslamy wrzesniowe chrzciny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zamojska mleczarnia śle buziaki ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42097631] PYTANIE O KROPELKI NA WZDĘCIA: Jakich używacie? Chodzi mi o coś, żeby rozbić powietrze w jelitach, Młody tak dużo łyka powietrza, że czasami po 2 h po jedzeniu mu się odbije (mimo wielokrotnego odbicia w czasie karmienia). Może Espumisan? .[/QUOTE] My uzywamy ESPUTICON i pomaga ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A my stawiamy soczki bo Laurka ma dzis miesiąc. O 20.45 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4569 | |
Zadomowienie
|
Ahh, zapomnialam, dzis z Edziem zaczynamy 39tc
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Idzia Mela ![]() ![]() i kciuki za kolejne porodziki,w koncu weekend jest ![]() Czarownico tez mnie dzis glowa boli ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4571 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć Słoneczka
![]() U mnie przeszła burza z rana i chyba świeżość mnie otacza. Miałam ładną sukienkę dla Lili uszykowaną na niedzielę, ale chyba będę musiała zmienić koncepcję, bo zmarznie mi dziecko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja używam SAB SIMPLEX. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Kolejne pobranie krwi, kolejne badania i czekamy. Jeżeli będą lepsze niż wczoraj to wychodzimy. Lekarka nie chce nas puścić bo nie wie czy infekcja czy co innego. A do tego znajoma rodziny to tym bardziej. Wyć mi się chce!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4573 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() wiem ze najgorsze jest to czekanie ale trzeba byc dobrej mysli ![]() Wczoraj nazbierałam jeżyn i papierówek u babci i ugotowałam kompocik ![]() Ale pyyyycha ![]() ![]()
![]() |
#4574 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Byliśmy dzisiaj z Kamilkiem w Kościele ![]() ![]() I mam problem. Całą ciążę nie miałam problemów z 2, a teraz muszę łykać żelazo, bo po porodzie drastycznie mi hemoglobina spadła i mam takie zaparcia, że masakra ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mela mam nadzieję, że już jesteście w domku i odpoczywacie sobie spokojnie ![]() Perse Kamil też miał problem z ssaniem na początku. Musiał się go nauczyć. Położna kazała mi wkładać mu mały palec do buzi, żeby go zasysał. W sumie następnego dnia już jakoś szło kp, ale my korzystamy z kapturków.
![]() |
#4575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Brawa za tydzień ![]() U mnie dzisiaj fajnie... 23 stopnie i deszcz kropi ![]() ![]() Jeśli ubieracie się w orsayu, to są teraz mega wyprzedaże i świetne ciuchy, polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Oliath ja jestem tego samego zdania odnośnie KP i Perse co ty. Pisałam o mm bo czasem jak matka ma taka puszkę w domu to lepiej psychicznie się czuje mimo że nawet jej nie otworzy. Teraz na obchodzi położne mówiły że Ala najspokojniejsze dziecko ba oddziale bo ja od razu chciałam karmić i mała tylko pierwsza noc była u nich potem w dzień mimo że lezalam to mała karmilam. A to wszystko dzięki bratowej która że mną była i mi pomagała. Ogólnie mnie chwalily za wytrwałość, i za ten poród że dałam radę (wg położnych noworodkowych oczywiście) i za to że jako jedyna z mam na oddziale ani razu nie dokarmialam mm ani glukoza tak jak inne, które niby chcą walczyć ale im się nie chce. Dumna jestem z siebie, nie powiem. Ale humor poprawi mi się jak dostanę pozwolenie na wyjście.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-08-04 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
Hej! za nami pierwsza ciezka noc, Fi szalał, smolka go męczyła, do mnie nie mógł się przystawic :-( dziś mąż pojedzie po kapturki, może jakoś pomogą. Teraz mały śpi po kamieniu u noworodków, a ja mam chwilę oddechu.
Wiecie, że nie mam w ogóle odchodów pologowych? pytałam lekarza, czy to normalne, powiedział, że widocznie dobrze mi wyskrobali macice. Ładnie obkurczona, już coraz mniej boli, no ale szału nie ma. Sciskam Was! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Kochana ja dla Was wszystko, ale już po deszczu:/ Co do zakochana..ja chyba też ześwirowałam na punkcie syna...no masakra jaka to jest niesamowita miłość!!! ![]() PS. A my ciasta możemy? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
I mam nadzieję że Perse nie da się wkręcić w jakże lubianą w naszym kraju nagonkę na KP i poczucie, że dobra matka to matka karmiąca KP nawet kosztem szczęścia swojego i dziecka. Podsumowując- tak wspierajmy Perse w KP ale też wtedy kiedy chce podać MM, bo to trudny czas i decyzja dla każdej matki. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4581 |
Zakorzenienie
|
Tutaj też skwar.. Igorek z tego powodu chyba je częściej, bo czasami nawet co 1,5h. Wyjątkiem jest noc, gdzie normalnie co 3-4h się budzi.
Mela; kciuki nadal zaciśnięte za wyjście! Idzia: tak samo! Magdalenne: u nas chyba chwilę po 2 tygodniach odpadł kikutek, Milence chyba po miesiącu. Nie ma reguły. Jakierka: za tygodnie brawa! Magolinka: mi też sie chce gdzieś wyjechać, ale klimy w aucie nie mamy, więc z małym sobie darujemy. Sami to może jeszcze byśmy się wybrali. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- I dla Laurki wszystkiego najlepszego!!
#4582 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze na 2 wypij słabą kawke rozpuszczalną z mlekiem? Albo ew.czopek glicerynowy??? A co do pępka-przemywałam na ushco patyczkiem z tego co sie wokól kikuta sączyło ,ew.polozna radziła rivanolem a Octeniseptem psikac gdyby cos wyciekało ale nie było takiej potrzeby i po tyg. odpadł. Cytat:
![]() ![]() Fajną masz pogode,dopiero 11 a u mnie skwar.Czekam na cien za domem i wystawiam Laure do cienia. Cytat:
![]() w sumie fajnie-kapa dała Ci spokoj ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Ja czasem zjem ale nieduzo no i takie co ma rozsądne dla mnie składniki ![]() Cytat:
Niemowle Laura ![]()
![]() |
#4583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do pępuszka- położna mi powiedziała, że Octanisept jest za słaby i bardzo często zdarzają się zapalenia pępka po nim, bo nie daje rady, zwłaszcza w takie upały. Co do pielęgnacji pępka- odchylasz strupek i wymywasz dobrze mokrym patyczkiem pod (używałam spirytusu). Pępuszek nie może zostać mokry, więc jeśli używasz Octaniseptu to trzeba go przetrzeć ![]() IDZIA- ![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-08-04 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 | ||||
Zakorzenienie
|
Może to głupie pytanie, ale smoczek
1+ jest od pierwszego miesiąca 3+ od trzeciego itd? Cytat:
![]() Kolejny niemowlaczek ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42097631] Wczoraj Artur skończył 6 tygodni i zaczęliśmy używać 2! Jestem taka dumna! ![]() [/QUOTE] Jutro Lila skończy 5 tyg. i my dalej przy jedynkach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My po pierwszej nocy w domu, mały był grzeczny ale i tak spałam bardzo mało bo tak mnie piersi bolą, że szok. Całe są twarde, spać nie idzie, w nocy robiłam okłady z zimnej pieluchy, budziłam małego często na jedzenie i sama trochę ściągałam bo laktator jeszcze nie przyszedł. Dzisiaj po kapustę się wybieram, jakoś jeszcze mogę sobie pomóc? przepraszam że tylko o sobie piszę ale na razie na bieżąco nie jestem a i muszę męża pochwalić bo naprawde pomaga mi i w domu i przy małym a tak się bałam jak t będzie
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.) My też ciągle przy jedynkach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Wtajemniczenie
|
CZAROWNICA-
![]() ![]()
#4589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę spróbować, bo na to charczenie wskazane.
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a któraś z was karmi przez kapturki? ja zaczęłam w szpitalu i teraz żałuje bo mały nie chce chwycić piersi, będę jeszcze próbować oduczać go od tego
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.