|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
GHIA!!!!
Co u Was słychać??? Czy już wszystko ok z maluszkiem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Samo powinno zejść, bo jak się nie mylę skóra przyzwyczaja się Witusiowi do nowej flory bakteryjnej ![]()
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Traktuję to Octaniseptem na patyczkach. Oliatum nie mam, kupilismy Emolium może to zadziała. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Dwupaczki wiecie co...zazdroszcze, ze mozecie wszystko jeść.... Ja otworzyłam dziś lodówkę i patrze malinki......ale miałam smaka...popatrzyłam na nie i zamknęłam lodówkę ![]() Korzystajcie z tego czasu i jedzcie co się da!!!! Bo niby można wszytsko jesc i wprowadzać, ale ja staram sie jesc leciutko coby nie testować na małym na razie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie patrzyłam na rozpiskę Dotki w klubie co można jeść a czego nie i maliny są najbardziej na tak ![]()
![]() |
#4535 | ||||||
Zakorzenienie
|
Nie przepraszaj
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mela biedulko naprawde ciezko mialas.A ekipa chamska...powinni okazac zrozumienie,przeciez wiedzą jak czasem kobieta cierpi męczarnie jak nie idzie tak jak powinno.... ale dałaś rade i warto bylo o czym sama napisalaś ![]() ![]() Dzoan Gratulacje!!!!!!!!!!! ![]()
![]() |
#4536 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnei muszę luknąć co tam możemy jeść!!! ![]() To dobrze, ze Wasz pępuch też taki to wiemy, ze tak jest ok ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Mega mnie to męczyło i czułam się niekomfortowo, ni to wyjąc cyca ni nic:/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Enleeve
![]() ![]() Elaine ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Roxisuper ze juz jestes ![]() Misiaczka jestesmy królowymi spamu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja polozyłam dzis Laure na chwilke na poduszke u babci i sie strurlała ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Samantha
![]() ![]() Cytat:
Ja moja kłade jak juz prawie prawie kima
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Dzieki
![]() Kleilam na kartkach do rysowania (twardsze), wycinalam ksztalty z papieru kolorowego (nieco twardszy), wymyslalam sama lub posilkowalam sie rysunkami, ktore ostatnio wstawialam na wizaz. Tyle ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4540 |
Zakorzenienie
|
Madi nie pomoge bo nie znam sie,jam jest amatorka dzieciowa
![]() Uff nadrobiłam..Laura lada chwila wstanie... A my dzis cały dzien u babci bylismy ![]() ![]() ![]() I koniecznie musimy nauczyc ją smoczka ssac... ![]() No ale..postanowiłam w przyszłym tygodniu dac jej wode albo rzeczywiscie herbatke rumiankowo-koperkową ... głownie chodzi mi o oswojenie jej z butelką ,musi sie nauczyc z niej pic bo jak odciągne mleko i pojade do szkoły to jak Tz ja nakarmi jak nie bedzie chciała z butli???? Mam nadzieje ze bedzie z niej chciała pic w razie koniecznosci...
#4541 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Jejku ale spać mi się chce. Obudziłam się na karmienie i ledwo ledwo. Chyba mam kryzys formy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4542 |
Zakorzenienie
|
Mykam
![]()
#4543 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dobranoc
![]()
#4544 |
Wtajemniczenie
|
To ja tez spadam spać...albo poleżeć w łóżku (loteria).
Posprzatalam jeszcze w kuchni, kuchenka, podłoga itp. Wzięłam zimny prysznic i nawet umylam głowę. Mam nadzieje ze jutro nie bede rodzic bo nie cierpię swoich włosów świeżo po myciu bo sa sypkie i wylatuja spod gumki. No nie da sie ich ujarzmić ![]() Maja dostała czkawki i cos kombinuje w szyjce bo czasem tak zaboli ze sie cała spinam i wstrzymuje oddech. Rockyyy uwielbiam czytać wszystko co piszesz o Laurze. Przemawia przez ciebie taka miłość i szczęście ![]() ![]() Spokojnej nocy
![]() |
#4545 | |||
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42095160]Karolajn dopiero teraz odczytalam Twój post - masz rację, wykoncze sie tym ciągłym odciaganiem
![]() A teraz mieliśmy straszne popołudnie, Mały ciągle płacze, spi chwilke i ryk. Dałam jedzonko o 20 o zasnął na rękach i śpi na mnie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Kurcze ciezka sytuacja..a w jakiej pozycji sie cycolicie?obwiazujesz go ciasno? Sprobuj moze co jaki czas dac mu mm? Dluzej go bedzie trzymac a Ty sobie troche dychniesz i moze uda wam sie na spokojnie spedzic troche czasu razem bez nerwow. Wiem ze chcesz jak najlepiej dla Arturka,ale nie jestes cyborgiem. Z tym noszeniem na rekach to tez padniesz niedlugo,bo chlopina przeciez rosnie i przybiera na wadze.. Probujcie sie dalej przystawiac,bo to tez forma bliskosci. Moze maly placze z upalu? U nas ostatnio tez sa ryki,ale jak tylko poloze jej na nogi wilgotna tetre to sie uspokaja. Niestety naszym maluchom jest cieplej niz nam a jak placza to dodatkowo temperatura ciala wzrasta i powstaje takie bledne kolo. Cytat:
Cytat:
Moja wlasnie teraz tez i sie rozbudzila. Ani mysli spac... Cytat:
![]() Nie dam rady wiecej nadrobic,sorki.. My dzis bylismy z tesciami na dzialce bo w domu sie nie da. Mam taka temperature w domu jak na dworze..mala spala na golasa z podkladem w wozku a my w basenie. Paradowalam przed tesciem w staniku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy możecie polecić jakąś fajną karuzelę do łóżeczka?
#4547 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Mazowiecka M pozdrawia!
SAMMI dzs Twoj dzien ![]() DZOAN gratulujemy. TWEED na pierwszej stronie jest blad. Czekamy na 22 Maluszkow a nie 50 ![]() MELA oby dali zgode na wyjscie. Pozdrawiam wszystkie kluby i Dwupaki ![]() Dzis Antos konczy MIESIAC. Bedzie tort ...a co! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Wtajemniczenie
|
Wita sie dwupak który nie moze zasnąć
![]() Mąż został obudzony bo miałam pierwsza w ciazy zachcianke, kanapkę z serkiem brie ![]() Zrobił ![]()
![]() |
#4550 | |||
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Dzoan moje wielkie gratulacje!!!!!!!!!
Dziewczyny dziękuję za wsparcie ![]() Spał pięknie na rękach, przełożyłam do łóżeczka, tak się wierci, że włazi między szczebelki i zaraz się obudzi.... PYTANIE O KROPELKI NA WZDĘCIA: Jakich używacie? Chodzi mi o coś, żeby rozbić powietrze w jelitach, Młody tak dużo łyka powietrza, że czasami po 2 h po jedzeniu mu się odbije (mimo wielokrotnego odbicia w czasie karmienia). Może Espumisan? Wczoraj Artur skończył 6 tygodni i zaczęliśmy używać 2! Jestem taka dumna! ![]() Cytat:
Misia jest dokładnie tak, jak piszesz. Te wszystkie problemy przysłaniają mi całą radość z tego cudownego osobnika (choć kocham go całym sercem). TŻ go jednak nie nakarmi, bo Mały się wciąż krztusi, nikt nie jest w stanie go karmić oprócz mnie i mojej mamy... Ale usypia mi go czasami i wtedy mam chwilę, żeby coś porobić ![]() Cytat:
Ja podaję czasami herbatkę rumiankową lub koper włoski mimo, że Mały jest jedynie na piersi (teoretycznie wówczas nie trzeba dopajać). Ale Młody to cwaniak i jak się zorientuje, że w smoczku nie ma mleczka, to pluje dalej niż widzi ![]() Cytat:
Jutro będę w sklepie (mama przyjedzie na kilka godzin), to zobaczę te mm.... Tak na wszelki wypadek. A najgorsza jest sytuacja, jak nie zdążę odciągnąć, a Młody wyje z głodu.... Dramat normalnie ![]() Z noszeniem na rękach - chcę kupić chustę jednak. Nie dam rady inaczej, już mi ciężko, a on nie waży nawet 4 kilo jeszcze. Tak, te upały nas wykończą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-08-04 o 01:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
Witam w trakcie nocnego karmienia.
Perse współczuję. Takie odciąganie na biegu to stres co może = mniejszej laktacji. Kup to mm i kombinuj ale nie przesadz żeby laktacja ci się nie obniżyła, ale musisz coś zrobić bo się wykonczysz. Co do mm może spróbuj Hipp Combiotic bo on zawiera pre i probiotyki a to przy gazach małego może pomoc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4552 |
Konto usunięte
|
Takie sytuacje zdarzają się rzadko, głównie, jak Młody je więcej niż planowo i mleczko się kończy szybciej, niż zakładałam.
Teraz mam odciągnięte znowu na min. 3 karmienia - uff... To był chyba kryzys laktacyjny i faktycznie jedyna dobra rada - przystawiać/odciągać jak najczęściej. Ale jutro koniecznie rozglądam się za mm. Mam w domu jeszcze 3 butelki takie gotowe pokarmu dla wcześniaków w razie czego, ale teraz już mu kupię normalne mm, bo ja cały dzień o niczym innym nie myślę, tylko o tym mleku, odciąganiu i wyparzaniu. Ale oczywiście - nie przestanę mu dawać mojego mleka, nawet jak będę dokarmiać- jak piszą w mądrych książkach, każda ilość mleka mamy jest cenna. Dziewczyny, przepraszam, że ja tak tylko o sobie - ale czytam wątek dość regularnie i sumiennie, jednak głównie w telefonie i tam nie mam zbytnio opcji, żeby pisać, teraz siedzę normalnie przy tablecie, bo mam chwilę po odciąganiu i przed karmieniem, ale teraz już nie wrócę do tego z kolei, co przeczytałam na telefonie, bo bym nie zdążyła ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
Mała nie wymiotuje od wczorajszego południa, więc jest dobrze. Teraz siedzę i odciągam na następne karmienie i słucham jak z daleka grzmi.
Ale bym pospala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4554 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
TrOjmiejska mleczarnia pozdrawia
Mela:kciukasy za wyjście! Perse: dziewczyny dobrze radzą,wykonczysz się kochana a odpoczywać musisz,żeby mieć siły dla arturka surka: i ładnie śpi na brzuszku? Też się nad ta pozycja do spania zastanawiam ale jakoś nie mogę się zdecydować.. Samanta: będzie dobrze!! 3mam mocno kciuki! Dwupaczki skurczykow życzę ![]() Ciekawe co tam u Idzi? Margosia też milczy..do ghia napisałam na fb,ale cisza.. Czarownica: dla Antosia najlepszego!!
#4555 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:24 ---------- Poprzedni post napisano o 04:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:26 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42097631]Dzoan moje wielkie gratulacje!!!!!!!!! Dziewczyny dziękuję za wsparcie ![]() Spał pięknie na rękach, przełożyłam do łóżeczka, tak się wierci, że włazi między szczebelki i zaraz się obudzi.... PYTANIE O KROPELKI NA WZDĘCIA: Jakich używacie? Chodzi mi o coś, żeby rozbić powietrze w jelitach, Młody tak dużo łyka powietrza, że czasami po 2 h po jedzeniu mu się odbije (mimo wielokrotnego odbicia w czasie karmienia). Może Espumisan? Wczoraj Artur skończył 6 tygodni i zaczęliśmy używać 2! Jestem taka dumna! ![]() Misia jest dokładnie tak, jak piszesz. Te wszystkie problemy przysłaniają mi całą radość z tego cudownego osobnika (choć kocham go całym sercem). TŻ go jednak nie nakarmi, bo Mały się wciąż krztusi, nikt nie jest w stanie go karmić oprócz mnie i mojej mamy... Ale usypia mi go czasami i wtedy mam chwilę, żeby coś porobić ![]() Ja podaję czasami herbatkę rumiankową lub koper włoski mimo, że Mały jest jedynie na piersi (teoretycznie wówczas nie trzeba dopajać). Ale Młody to cwaniak i jak się zorientuje, że w smoczku nie ma mleczka, to pluje dalej niż widzi ![]() W klasycznej, tzn. Młody jest na mojej ręce. Ale czasami aż mu muszę przytrzymywać głowę, tak się wścieka, że z piersi leci inaczej..... Jutro będę w sklepie (mama przyjedzie na kilka godzin), to zobaczę te mm.... Tak na wszelki wypadek. A najgorsza jest sytuacja, jak nie zdążę odciągnąć, a Młody wyje z głodu.... Dramat normalnie ![]() Z noszeniem na rękach - chcę kupić chustę jednak. Nie dam rady inaczej, już mi ciężko, a on nie waży nawet 4 kilo jeszcze. Tak, te upały nas wykończą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja mam sab simplex ale jeszcze koniecznosci nie bylo.Moze mu goraco,bardzo ubrany do snu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42097631]Dzoan moje wielkie gratulacje!!!!!!!!!
Dziewczyny dziękuję za wsparcie ![]() Spał pięknie na rękach, przełożyłam do łóżeczka, tak się wierci, że włazi między szczebelki i zaraz się obudzi.... PYTANIE O KROPELKI NA WZDĘCIA: Jakich używacie? Chodzi mi o coś, żeby rozbić powietrze w jelitach, Młody tak dużo łyka powietrza, że czasami po 2 h po jedzeniu mu się odbije (mimo wielokrotnego odbicia w czasie karmienia). Może Espumisan? W klasycznej, tzn. Młody jest na mojej ręce. Ale czasami aż mu muszę przytrzymywać głowę, tak się wścieka, że z piersi leci inaczej..... Jutro będę w sklepie (mama przyjedzie na kilka godzin), to zobaczę te mm.... Tak na wszelki wypadek. A najgorsza jest sytuacja, jak nie zdążę odciągnąć, a Młody wyje z głodu.... Dramat normalnie ![]() Z noszeniem na rękach - chcę kupić chustę jednak. Nie dam rady inaczej, już mi ciężko, a on nie waży nawet 4 kilo jeszcze. Tak, te upały nas wykończą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] My uzywamy Colinox,on jest jeszcze z flora bakteryjna dodatkowo. Fajnie nam pomaga Co do pozycji to tu tez moze byc problem. Tak jak pisalam sprobuj go owinac ciasno i na lezaco. Moja jest dzikus i w klasycznej sie rzuca na wszystkie strony Mleko tak jak misala Mela Hipp Combiotic ma fajny sklad. My mamy Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Ok 9 obchody i liczę że możemy się pakować.
Dzień dobry tak poza tym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Powiem wam że wczoraj robili dziewczynie na patologii ktg. I tętni tego dziecka bardzo skakalo niestety bardzo w dol często lecialo. Szybko zrobili im cc i jest wszystko ok. Ale do czego zmierzam. Jak tak sluchalam tego ktg to normalnie stresa zaczynalam mieć i to zwalniajace serduszko, że ucieszyłam się że mam to już za sobą. A biegali wczoraj wszyscy... bo u nas jest patologia, obok szklane drzwi i noworodki a za noworodkami porodowka więc wiadomo kto idzie i co się dzieje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Dzięki Wam za dobre słowa i kciuki ![]() Mela ![]() Ja to wtedy w szpitalu juz tego tętna nie mogłam słuchać. Jak wróciłam do domu to miałam ten stukot konskich kopyt w głowie ciagle. Położna mimpowiedziala , ze prawidłowe tetno jest jak konik galopuje i nagle zwalnia sobie i znów zaczyna galopowac. Tak mi to tłumaczyła ![]() Posprzatalam cały dom. Kapa mi boli,ale nie urodziła niestety, a juz sie wyciągalam nawet do wiatrakow w suficie odkurzaczem zeby je wyczyścić i mysle moze mi wody odejdą, a tu nic ![]() Co za cholera ta moja szyjka, ze nie chce sie rozwrzec ![]() Cała ciaze sie bałam zeby nie poronic i uważałam, No ale juz pod koniec to dawalam czadu ze wszystkim w domu i patrzcie nic mnie nie rusza. Nawet oxy na mnie nie działa ![]() Wiecie, ze jak ide do dentysty to muszę dostać potrojne znieczulenie bo na mnie nie działa , a to dziwne bo ja nie biorę żadnych lekow. Jak mam @ to wezmę czasem jedna tabletkę. Jak mnie głowa boli to zazwyczaj ide spać albo kompres mi pomoże od razu. Na grypę to herbata z malin i miód i jestem jak nowa. Szlak mnie bierze jak patrzę na te rozstepy na brzuchu ![]() Mam pytanie do angielskich dziewczyn. Jak jest czop? Bo mi Google przetlumaczyl pin birth , a moj gin nie wiedział o czym ja mowie ![]() Ide do wanny i spać. Miłego dzionka ![]()
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-08-04 o 06:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My juz po bufecie syn zalegl mi na cycach i chwile tak polezy do odbicia potem do lozka a ja wtedy poranna toaleta. Dzis przybywaja moi rodzice na 1wizyte do wnusia.Mama ma kilka dni zostac to ciut odpoczne. U nas rano burza byla teraz pada...ufff jest czym oddychac! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Mela
![]() Ja dzis nie walczylam w nocy bo dokarmilam mm-moim mlekiem sie nie najada bo za malo go jest.jednak musze dawać zeby jakos funkcjonować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.