|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
MADI DAJ TROSZKE DESZCZU. W zamian dam pyszne ciasto. I Antos da buziaka
![]() My sobie lezymy. Od 6 wykanczam torcik. Ogarniam chate. Teraz czekam az panadol zadziala bo glowa boli no i sie z Synkiem przytulamy. Ehhh nie sadzilam ze tak sie jeszcze zakocham na starosc ![]() Ilez radosci daje ten malutki czlowieczek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- MELA trzymam kciuki za wyjscie na wolnosc. Ja po tych 10 dniach czulam sie jakbym z wiezienia wyszla. A jak opuscilam granice warszawy i zobaczylam pola i łaki to tyle energii we mnie wstapilo ze nie moglam w samochodzie usiedziec. Obyscie wyszly. Buziaki dla Was Dziewczynki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Syn je a ja sie przyglądam.jaka głodna jestem.dzis przychodzi brat z dziecmi(3i4lata) w odwiedki bede musiala plinowac syna
|
|
|
|
#4563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
dzień dobry
U mnie znow upał i żadnego deszczu nie zapowiadają a w domu chyba oszaleje.....może namówię Tż na jakąś wycieczkę, choć znów klima nam padła hurtowo za wszystkie dopadnięte kikutki naszych wątkowych dzieciaczków![]() Cytat:
![]() Najlepszego dla Oli Najlepszego dla Antosia ![]() Samantha trzymam mocno kciuki, żeby Twój syn w końcu podjął męską decyzję i zdecydował się lada dzień wyjść![]() Mela mam nadzieję, że decyzja pozytywna i z Alą wychodzicie dzisiaj Miłej niedzieli |
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamolki
Jak czytam rozpakowane - to widze, ze nie tylko ja mam problem z karmieniem piersia. Maly ssie owszem i bardzo dlugo, po czym sie okazuje, ze jednak jest glodny i w ruch idzie MM. Zje i wtedy dopiero usnie. Nierozpakowane - jedzcie ile sie da i co sie da. Ja niestety nie moge wszystkiego, juz jedna akcje mialam z malym prawie pol nocy i pol dnia plakal, bo mamusi sie zachcialo sprobowac doprawionego sosu - dramat. Ostroznie probuje roznych rzeczy, ale to nie to samo. Dlatego podziwiam te z Was, ktore jednak jedza bez ograniczen i maluchom nic nie jest. Samantha jak czytam Twoje posty, to az mnei smutno, ze to tyle trwa i wogole. Musisz byc silna, zobaczysz jak maluch sie urodzi dostaniesz wrecz skrzydel Lece karmic glodomora i czekam na mame bo jedziemy nad wode z dzieciakami. Buzia
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Dzien dobry, mamusie
Mela, za wyjscie!Samantha, oby sie rozkrecilo!! A czop u nas to 'mucus plug', sprawdz, moze w USA tak samo.Czarowniczko, za 1miesiac!! Tez bym zjadla sobie torcik ![]() Perse, ja nie jedtem mama karmiaca, ale zgadzam sie z dziewczynami, musisz zrobic cos aby Adas zaczal pic z piersi, w przeciwnym wypadku wprowadzaj mm. Teraz pije malusio, a co bedzie po 4m-cach?? Wykonczysz sie! To samo z noszeniem. Postaraj sie go odkladac do lozeczka jak sie uspokoil, ale nie zasnal jeszcze aby widzial, ze zasypia w lozeczku swoim. Ok, wstaje i lece cos zjesc, bo w zoladku ssie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42097666]
Ale jutro koniecznie rozglądam się za mm. [/QUOTE] Nie daj sie namowic na MM, skoro masz tyle pokarmu, wiecej niz ktorakolwiek z nas moglaby zamarzyc A Wy dziewuszki nie namawiajcie , bo to jest inna sytuacja niz kiedy by malutki sie nie najadal, tracil na wadze, nie spal wcale etc. Artus przybiera najlepiej chyba na watku, po prostu nie umie ssac Nie robmy zlej roboty, bo szkoda kogos tak zdecydowanego na KP, zdeterminowanego i odnoszacego sukces za sukcesem na tym polu po prostu do KP zniechecic. Nie popelniajmy bledu, ktory tak wielu ludzi popelnia wokol nas - Perse trzeba wspierac i brawa bic za samozaparcie, a nie proponowac, zeby na latwizne szla, skoro - w przeciwienstwie do niektorych z nas zmuszonych sytuacja - ona NIE MUSI tego robic i szczerze mowiac byloby to kompletnie pozbawione sensu wg mnie, bo niczego nie zmieni - jak znam Perse, i tak bedzie odciagac Sens w podawaniu MM jest wtedy, gdy wlasnego pokarmu nie mamy albo mamy za malo... albo nie mozemy przystawiac, bo pozostajemy z dala od dziecka/ musimy wyjsc. Albo po prostu nie chcemy podawac piersi w ogole. Wtedy i tylko wtedy - takie jest moje zdanie. PERSE, ja podziwiam Cie i mocno w Ciebie wierze. I w Artusia tez, ze kiedys zacznie ssac. Kurczę, no wzorem jestes dla mnie ![]() U nas wprawdzie Lilo przestawila sie calkowicie na piers, ale nie wiem, czy sie nie przeprosze z laktatorem, bo w 2 tygodnie przybrala tylko 230 g
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-08-04 o 10:19 |
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
czarownica dzięki za znak! Fakt, takie skomplikowane kalkulacje nie są już moją mocną stroną
![]() U nas dzisiaj boska pogoda - tak jak madi pisała, była mega burza, a teraz jest fajnie chłodniutko - oby tak było cały dzień ![]() Mam sms od idzi: "Kochane moje, jestem taka szczęśliwa, że nie mogę tego wyrazić słowami. Wczoraj był kryzys, bo mały nagle spadł na wadze, ale wypiłam 50ml karmi i ruszyło z cycusiów. Wcześniej siara była, ale jemu nie wystarczało chyba. Jest już wzrost, jeśli jutro się powtórzy, to jutro do domku idziemy. Mały nie ma żółtaczki i wyniki wskazują, że już nie powinien jej mieć. Jest typowym donoszonym noworodkiem" Także za niedługo kolejny maluszek będzie w domu
|
#4568 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry żabulki ![]() U nas upał... Skrzeczek juz z rana wykąpny przez tate w nadmanganianie... Pospała,pojadła i czuwa w wozku.A my obmyslamy wrzesniowe chrzciny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zamojska mleczarnia śle buziaki ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42097631] PYTANIE O KROPELKI NA WZDĘCIA: Jakich używacie? Chodzi mi o coś, żeby rozbić powietrze w jelitach, Młody tak dużo łyka powietrza, że czasami po 2 h po jedzeniu mu się odbije (mimo wielokrotnego odbicia w czasie karmienia). Może Espumisan? .[/QUOTE] My uzywamy ESPUTICON i pomaga 6 tygodni to juz piękny wiek ![]() Cytat:
![]() A my stawiamy soczki bo Laurka ma dzis miesiąc. O 20.45 ale soczki na już !
|
|
#4569 | |
|
Zadomowienie
|
Ahh, zapomnialam, dzis z Edziem zaczynamy 39tc
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
dla Laurki za 1m-c
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzia Mela za wyjscie do domku ![]() i kciuki za kolejne porodziki,w koncu weekend jest ![]() Czarownico tez mnie dzis glowa boli wypiłam kawe Cytat:
|
|
#4571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Słoneczka
U mnie przeszła burza z rana i chyba świeżość mnie otacza. Miałam ładną sukienkę dla Lili uszykowaną na niedzielę, ale chyba będę musiała zmienić koncepcję, bo zmarznie mi dziecko ![]() Cytat:
za powrót do domu i super, że laktacja ruszyła ![]() Cytat:
![]() Ja używam SAB SIMPLEX. |
||
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Kolejne pobranie krwi, kolejne badania i czekamy. Jeżeli będą lepsze niż wczoraj to wychodzimy. Lekarka nie chce nas puścić bo nie wie czy infekcja czy co innego. A do tego znajoma rodziny to tym bardziej. Wyć mi się chce!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Laura sie w 39 tc urodziła (wg usg) i za Edzia,mysle ze spokojnie moze zmierzac do wyklucia sie ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() wiem ze najgorsze jest to czekanie ale trzeba byc dobrej mysli ![]() Wczoraj nazbierałam jeżyn i papierówek u babci i ugotowałam kompocik Ale pyyyycha troszke go z wodą rozrabiam ale ciesze sie ze jezynowo-jabłkowy moge
|
|
#4574 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Byliśmy dzisiaj z Kamilkiem w Kościele Staliśmy sobie w cieniu, a on grzecznie spał![]() I mam problem. Całą ciążę nie miałam problemów z 2, a teraz muszę łykać żelazo, bo po porodzie drastycznie mi hemoglobina spadła i mam takie zaparcia, że masakra Cały tyłek mnie boli Jak radziłyście sobie z tym? Jutro chyba polecę zrobić badania i jak się podniosło, to odstawiam to dziadostwo...Cytat:
Tak w ogóle to powiedzcie jak go oczyszczacie? Bo na SR babka pokazywała, żeby popsikać octeniseptem i potem wyczyścić patyczkami. A pediatra zrobił odwrotnie - najpierw wyczyścił, a potem popsikał i tak zostawił. I bądź tu człowieku mądry![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mela mam nadzieję, że już jesteście w domku i odpoczywacie sobie spokojnie ![]() Perse Kamil też miał problem z ssaniem na początku. Musiał się go nauczyć. Położna kazała mi wkładać mu mały palec do buzi, żeby go zasysał. W sumie następnego dnia już jakoś szło kp, ale my korzystamy z kapturków.
|
|
#4575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już nie masz noworodka w domu A ja przed chwilą znowu czytałam twój opis porodu, bo mnie podnosi na duchu ![]() Brawa za tydzień ![]() U mnie dzisiaj fajnie... 23 stopnie i deszcz kropi Muszę dzisiaj znowu jechać na zakupy, bo byłam wczoraj z zamiarem kupienia japonek, a zamiast tego kupiłam sukienkę i kolczyki Jeśli ubieracie się w orsayu, to są teraz mega wyprzedaże i świetne ciuchy, polecam
|
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath ja jestem tego samego zdania odnośnie KP i Perse co ty. Pisałam o mm bo czasem jak matka ma taka puszkę w domu to lepiej psychicznie się czuje mimo że nawet jej nie otworzy. Teraz na obchodzi położne mówiły że Ala najspokojniejsze dziecko ba oddziale bo ja od razu chciałam karmić i mała tylko pierwsza noc była u nich potem w dzień mimo że lezalam to mała karmilam. A to wszystko dzięki bratowej która że mną była i mi pomagała. Ogólnie mnie chwalily za wytrwałość, i za ten poród że dałam radę (wg położnych noworodkowych oczywiście) i za to że jako jedyna z mam na oddziale ani razu nie dokarmialam mm ani glukoza tak jak inne, które niby chcą walczyć ale im się nie chce. Dumna jestem z siebie, nie powiem. Ale humor poprawi mi się jak dostanę pozwolenie na wyjście.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-08-04 o 11:16 |
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! za nami pierwsza ciezka noc, Fi szalał, smolka go męczyła, do mnie nie mógł się przystawic :-( dziś mąż pojedzie po kapturki, może jakoś pomogą. Teraz mały śpi po kamieniu u noworodków, a ja mam chwilę oddechu.
Wiecie, że nie mam w ogóle odchodów pologowych? pytałam lekarza, czy to normalne, powiedział, że widocznie dobrze mi wyskrobali macice. Ładnie obkurczona, już coraz mniej boli, no ale szału nie ma. Sciskam Was! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
dla Laury za miesiąc ![]() dla Idzi za pokarm w cycuchach. ![]() dla mojego Michasia, bo śpi już grzecznie 1,5 godziny. ![]()
|
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Kochana ja dla Was wszystko, ale już po deszczu:/ Co do zakochana..ja chyba też ześwirowałam na punkcie syna...no masakra jaka to jest niesamowita miłość!!! PS. A my ciasta możemy? |
|
|
|
|
#4580 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
I mam nadzieję że Perse nie da się wkręcić w jakże lubianą w naszym kraju nagonkę na KP i poczucie, że dobra matka to matka karmiąca KP nawet kosztem szczęścia swojego i dziecka. Podsumowując- tak wspierajmy Perse w KP ale też wtedy kiedy chce podać MM, bo to trudny czas i decyzja dla każdej matki. Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj też skwar.. Igorek z tego powodu chyba je częściej, bo czasami nawet co 1,5h. Wyjątkiem jest noc, gdzie normalnie co 3-4h się budzi.
Mela; kciuki nadal zaciśnięte za wyjście! Idzia: tak samo! Magdalenne: u nas chyba chwilę po 2 tygodniach odpadł kikutek, Milence chyba po miesiącu. Nie ma reguły. Jakierka: za tygodnie brawa! Magolinka: mi też sie chce gdzieś wyjechać, ale klimy w aucie nie mamy, więc z małym sobie darujemy. Sami to może jeszcze byśmy się wybrali. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- I dla Laurki wszystkiego najlepszego!!
|
#4582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze na 2 wypij słabą kawke rozpuszczalną z mlekiem? Albo ew.czopek glicerynowy??? A co do pępka-przemywałam na ushco patyczkiem z tego co sie wokól kikuta sączyło ,ew.polozna radziła rivanolem a Octeniseptem psikac gdyby cos wyciekało ale nie było takiej potrzeby i po tyg. odpadł. Cytat:
Ja mile go wspominam ![]() Fajną masz pogode,dopiero 11 a u mnie skwar.Czekam na cien za domem i wystawiam Laure do cienia. Cytat:
za małego ssaka,niech chwyta ładnie cyckaw sumie fajnie-kapa dała Ci spokoj ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Ja czasem zjem ale nieduzo no i takie co ma rozsądne dla mnie składniki ![]() Cytat:
Niemowle Laura
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do pępuszka- położna mi powiedziała, że Octanisept jest za słaby i bardzo często zdarzają się zapalenia pępka po nim, bo nie daje rady, zwłaszcza w takie upały. Co do pielęgnacji pępka- odchylasz strupek i wymywasz dobrze mokrym patyczkiem pod (używałam spirytusu). Pępuszek nie może zostać mokry, więc jeśli używasz Octaniseptu to trzeba go przetrzeć IDZIA-
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-08-04 o 11:24 |
|
|
|
|
#4584 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Może to głupie pytanie, ale smoczek
1+ jest od pierwszego miesiąca 3+ od trzeciego itd? Cytat:
![]() Kolejny niemowlaczek ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42097631] Wczoraj Artur skończył 6 tygodni i zaczęliśmy używać 2! Jestem taka dumna! A Wy?[/QUOTE] Jutro Lila skończy 5 tyg. i my dalej przy jedynkach ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4585 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
My po pierwszej nocy w domu, mały był grzeczny ale i tak spałam bardzo mało bo tak mnie piersi bolą, że szok. Całe są twarde, spać nie idzie, w nocy robiłam okłady z zimnej pieluchy, budziłam małego często na jedzenie i sama trochę ściągałam bo laktator jeszcze nie przyszedł. Dzisiaj po kapustę się wybieram, jakoś jeszcze mogę sobie pomóc? przepraszam że tylko o sobie piszę ale na razie na bieżąco nie jestem a i muszę męża pochwalić bo naprawde pomaga mi i w domu i przy małym a tak się bałam jak t będzie
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.) My też ciągle przy jedynkach.
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Wtajemniczenie
|
CZAROWNICA-
dla kolejnego niemowlaczka
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nie wiem, co jeszcze można na te piersi. Czas chyba. Przynajmniej u mnie tak się skończyło.. oprócz wymienionych przez ciebie zabiegówmuszę spróbować, bo na to charczenie wskazane.
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a któraś z was karmi przez kapturki? ja zaczęłam w szpitalu i teraz żałuje bo mały nie chce chwycić piersi, będę jeszcze próbować oduczać go od tego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

a w domu chyba oszaleje.....może namówię Tż na jakąś wycieczkę, choć znów klima nam padła
hurtowo za wszystkie dopadnięte kikutki naszych wątkowych dzieciaczków
Niech minie ten tydzień i Alek błagam wychodź!

i zdecydował się lada dzień wyjść

12.06.2010
Nie robmy zlej roboty, bo szkoda kogos tak zdecydowanego na KP, zdeterminowanego i odnoszacego sukces za sukcesem na tym polu po prostu do KP zniechecic. Nie popelniajmy bledu, ktory tak wielu ludzi popelnia wokol nas - Perse trzeba wspierac i brawa bic za samozaparcie, a nie proponowac, zeby na latwizne szla, skoro - w przeciwienstwie do niektorych z nas zmuszonych sytuacja - ona NIE MUSI tego robic i szczerze mowiac byloby to kompletnie pozbawione sensu wg mnie, bo niczego nie zmieni - jak znam Perse, i tak bedzie odciagac 

Hanka przespala prawie caly dzien i mam tego efekty teraz :banghead: tz z nia walczy. Robota glupiego bo na rekach jest jej goraco a jak sie ja odklada to sie prezy na puszczanie bakow i sie wnerwia i jesy ryk..

cały dzien wszystkim sie chwaliłam ze Zuzia ma juz ładny pepek 
Jakie macie zdanie na ten temat? Laura nie chce smoka i go wypluwa wiec jej nie zmuszam...
klask i: