|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() ehhh zjadłabym sobie coś pysznego, ale mi nic nigdy nie wychodzi ze słodkości ![]() w każdym razie nawet jakby wychodziło, to i tak pewnie bym nie zrobiła,bo mam mega lenia... W właśnie zapadł w drzemkowy sen,a ja leżę z lapkiem... mogłabym posprzątać bo syf w domu..mogłabym poćwiczyć... a leże jak kłoda brak mi motywacji..;p |
|
|
|
|
#572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() a tak serio to próbuję się zorientować co "najlepsze" bo chustować się nie będziemy chustować. Tzn mamy chustę od jakiś 1,5 msc ale ani razu się nie zawijaliśmy bo nie mieliśmy potrzeby (teraz moze jak pojedziemy nad morze to chłopa zakręcimy, o ile ogarniemy przez week wiązanie) a nosidło jednak szybciej się zakłada niż chustę, a ja niecierpliwiec jestem, a zarzekałam się, że będziemy się chustować a tu póki co tyłek ![]() Cytat:
Też je oglądałam, ale ten dół jakiś mi się niestabilny wydaje. No ja chce głównie dla małej, a pytam bo jutro jadę na taką giełdę z owocami i warzywami gdzie przyjeżdżają tylko hmm Ci co sami hodują (u nas warzywa w tym roku zgniły najpierw przez opady ;/ a owoce wyschły teraz na krzakach a tak się cieszyłam, że będę miała swoje truskawki, maliny, porzeczki, wiśnie ;/, jedynie zostają jabłka, gruszki, brzoskwinie i chyba śliwki o ile nie będą robaczywe, ale dobre i to) i próbuję się zorientować a jedni piszą tak a drudzy inaczej, ale to chyba jak ze wszystkim.
|
|
#573 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od kiedy mozna nosić dzieciaczkiw takich? oooo dobrze wiedziec a z kimś to uzgadniałaś, typu lekarz czy położna, ze na 100% mozna?Cytat:
|
||
|
|
|
#574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
![]() I wody pije duzo , faudki na udach zanikaja ale dlugi jest liczecze ze po upalach zacznie 150 wciagac i za 3 tyg. Juz warzywa zaczne podawac Cytat:
nic nie wiem u nas chmury i wieje ale 26 stopni jesy
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
happy, motylek-
ja będę mroziła warzywka i owoce już w formie gotowej do podania ![]() potem będzie mi łatwiej ,bo odmrożę i gotowe ![]() nakupuję sobie zapas pojemniczków na mocz;p |
|
|
|
#576 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
happy-ja wczoraj szczepiłam młodego i też był upał.
Po prostu mieliśmy zakaz wychodzenia z domu i tyle Dzięki Bogu młody nie gorączkował i w ogóle gdyby nie plasetek na nodfze to nie pamiętałabym, ze był szczepiony bo zachowywał się i spał jak co dzień od 20 do 5,30 rano
|
|
#578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
gotujesz i blendujesz ? Cytat:
no to tak jak moja tylko moja częściej ale po mniej tylko michał większy więc pewnie inne zapotrzebowanie ma Cytat:
trzeba się udać na jakieś forum specjalistów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#579 |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Pytałam ortopedy o to nosidełko... powiedział, że najlepiej poczekać aż będzie stabilnie główkę trzymało, a na bioderka jest ok bo dziecko jest w pozycji zabki
|
#580 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadajcie, jeszcze 2 takie talerze są oprócz tego - do wyboru : z serem, dżemem, nutellą i czekoladą
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś mate kick&play i czekam na wysyłkę. Mam nadzieję, że się Młodej spodoba
![]() Banka a dużo Ci tej wody dziennie pije Michas? Ile max można jej podać? Na razie faktycznie chyba nie martw się tą wagą, bo to na pewno wpływ upałów. Sharp chyba Ty pytalas jakie bebiko podaję? Zwykle takie w żółtym kartoniku z misiem na opakowaniu ![]() Diabli kciuki dziś trzymalam tylko nie za bardzo mogłam wcześniej coś tu napisać. Mam nadzieję, że biopsja poszła ok. Cytat:
![]() I chyba masz sporo racji bo moja spacerowa koleżanka ma 8miesięczna córkę i po 6 miesiącu próbowała z glutenem i Małej wyszło uczulenie, teraz próbowała znów podawać i dalej wychodzi ta wysypka i teraz miesiąc jej kazała lekarka zaczekać przed kolejną próbą. A dodam, że koleżanka kp A nie wiesz jak jest z tym glutenem przy mm a nie pod osłoną mleka matki? Cytat:
ją nie widzę żeby u nas było gorzej bez tego delicolu, także rezygnuję z niego.Cytat:
Cytat:
![]() Ja pisałam, że u nas to niestety za bardzo nie działa, bo Lencia się denerwowala jak jej tak rączki dawałem. Ale dziś było już lepiej i chyba faktycznie taki układ rąk ułatwia dzwiganie główki bo dziś kilka razy ją podniosła
|
||||
|
|
|
#583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Ankaaa ale rogaliki! Daj przepis co? Choć nie sądzę by Młoda pozwoliła mi je zrobić bo ona nie śpi tak ładnie i regularnie jak Twój Niki
|
|
|
|
#585 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Sasiadka je wziela
gadalas z mezem ? ![]() Cytat:
![]() ja bym jechała szyć, zrobiliby i spokojCytat:
![]() Ja własnie myślałam, że to jest jedyna teoria dotyczaca kp Cytat:
![]() Cytat:
czy wasze dzieci same je tak układaja, czy im pomagacie ? Bo Kuba ma zawsze rozjechane, a jak mu je podsunęłam to zaczął się przewracać na plecy Cytat:
2. Podaje najpierw jedno, a później drugie nie wiem, czy dobrze robie, ale tak robie ![]() Cytat:
zobaczymy później bo zimą też mnie to jakoś nie przekonujeMałego znowu pogryzły komary nienawidze ich tak mocno, że nie mogę tego opisać ![]() Dzisiaj 3 godziny wystawiałam małe ciuszki i moje ciążowe ubrania na allegro mam nadzieje, że coś się sprzeda i będzie na nowe szaleństwo, no jak się nie sprzeda to i tak bede szalała, ale troszkę sumienie czystsze
|
|
|
#586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może szybko się robi
|
|
|
#587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
diabli pytałaś, czy nam potwierdziła napięcie. Tak.
co do perfekcyjnej Pani domu.... chciałabym, ale daleko mi do tego Justyna G chyba tak, jak radzicie, zmienię butelkę, bo mam avent. Chcę oczywiście karmić tylko piersią, ale czasem trzeba gdzieś wyjść, do dentysty pasowałoby a póki mała nie chwyci, to przecież nie pójdę, bo ja bez znieczulenia nie dam rady. Wyczytałam, że Twoja mała miała jakieś ślady krwi w kupce. Mam nadzieję, że jej przejdzie. ![]() vil dobrze wiedzieć o tych skojarzonych Dzięki CI jesteście źródłem wiedzyVeronic u nas te same problemy z kupą. Jestem zła, że stosowałam te windi, bo teraz nie wiem, czy mała się do tego rpzyzwyczaiła czy co, a stosowałam naprawdę w ostateczności. Ja spróbuję z rumiankiem raz dziennie. szprotka ja bym pojechała to zeszyć.... Jeszcze jak macie iść na wesele... Żebyś to co po chwilę sobie tego nie naruszała... ![]() Ja dziś miałam taką twardą pierś w nocy, że laktator z początku nie pociągnął, ale przystawiłam małą i pomogło happy blue c do szczepienia w upały-wczoraj neurolog mówiła, że póki jest ponad 30 stopni, mamy nie szczepić ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- salviae a u tego dentysty to jakieś specjalne znieczulenie się nazywa?? antoniette wiem, co znaczy drące się dziecko w aucie przy kolce, jak czerwienieje i zdaje się, że się zapomni Wiecie, że ja od ostatniej wizyty położnej, czyli hm... 4 tyg temu, jeszcze nie miałam ważonej małej ![]() A tak w ogóle mamy dziś skończone 7 tyg Jeny jak fajnie do was popisać:P Jak siądę to nie wyjdę:P Mąż poszedł od dziś na przymusowy urlop i będzie do wtorku wieczora, więc trochę się mi małą zajmie OD 4 nocek odpukać, albo małej mijają kolki albo nie wiem czy rumianek pomaga, ale płacze tyko ok 2 h i usypia przed północą a nie po 4 albo i dłużej Kochane macie pomysł na jakieś ciasta na chrzciny, potrawy, przystawki?? Co miałyście dobrego??
|
#589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj po południe Młody zrobił 3 takie małe kleksiki , kupa była normalna ,dosyc luzna, takze nie wiem czemu ma z nia taki problem ![]() nuna- nie wyrzucaj sobie tego,ze stosowałas windi, robiłas to dla dobra dziecka ja nawet nie potrafie zliczyc tego ile razy uzywałam windi;p teraz juz rzadko uzywam,bo generalnie Młody baczki jakos tam robi |
|
|
|
|
#590 |
|
Wtajemniczenie
|
Ada, to u Was już po wszystkim? nie wiedziałam że to już
czekamy na relację! no i oczywiście wiele szczęścia na nowej-starej drodze my po neurologu - w sumie baka stwierdziła że jak nie byliśmy jeszcze na rehabilitacji to bardzo źle i dzisiejsza wizyta nic nie wnosi nie chciało mi się jej tłumaczyć że zwyczajnie nie było nas stać a teraz już mamy termin za kilka dni z nfz to czekaliśmy już. nieważne. nadal lewa strona słabsza, ale ogólnie duża poprawa (uśmiechu, rozglądanie się itp). stwierdziła że główka jest spłaszczona już z jednej strony nieodwracalnie (bo kości są już dość mocne) - nie jest to ogromnie widoczne - w każdym razie moja mama się zirytowała bo trochę się zna na tym, jest biologiem i interesuje się wszelkimi sprawami związanymi z anatomią (dlatego chce jechać na tą wystawę Human Body ), genetyką itp i mówi że spokojnie da się to wyrównać tylko trzeba być konsekwentnym i odwracać główkę na drugą stronę i blokować, bo nie potrafi mocno jej obrócić w jedną stronę w ogóle ![]() kontrola za 3 miesiące, i dostaliśmy skierowanie na bezpłatne szczepionki skojarzone ale idziemy dopiero za 3 tyg bo nasza pediatra jest na urlopie. będzie miał 4,5 miesiąca i pierwsze szczepienia ![]() jutro gastrolog
|
|
|
|
#591 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Zaczynam trzymac glowke i bawic sie lancuszkami babci
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#592 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
![]() tak Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nową kupiłaś? Oni teraz ogólnie zalecają między 4 a 6 miesiącem, kiedyś było po 8 (nieważne czy kp czy mm) o widzisz gadałam powiedział, że spoko ale musi wiedzieć gdzie jedziemy Cytat:
![]() Happy a wiesz, gdzie byliśmy ![]() Tak, tak Na basenie === helou, padam na twarz z tego upału
|
|||||||
|
|
|
#593 |
|
BAN stały
|
Dziś wreszcie pojechałam z tż załatwić becikowe i zasiłek rodzinny. Oczywiście jak to zazwyczaj bywa zabrakło nam 1 świstka
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- tak, ale z tż bo jak autobus źle podjedzie nie dam rady udźwignąć wózka, jest bardzo zwinny ale ciężki
|
|
|
|
#594 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Gabryś miał jakieś wystrzałowe ubranko z tej okazji?Szprotka nie chcę Cię straszyć, ale tak zaczyna się zapalenie piersi. Masuj kamienie gorącą wodą, albo termofor w cycki. No i żeby Ci noga nie odpadła
|
|
#595 | ||
|
BAN stały
|
[QUOTE=Ashyshqa;42164822]
dziś rano za ćwiczenia (ze osławioną paniąChodakowską) i od razu mam lepszy humor Jeśli mi to wejdzie w nawych i co rano, podczas Sofinkowej drze mki, walnę sobie taki trening to może doły nie będą mnie tak często dopadać ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- [QUOTE] w nawyk może wejść, bo fajny zbiór ćwiczeń, ja ćwiczę program skalpel nawet jak Adi nie śpi to ogląda i pewnie śmieje się z mamuśki jak się kaleczy ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
jaki on już duży
|
||
|
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
w końcu W zrobił kupkę
![]() może też zacznę ćwiczyć ? zazdroszczę Wam![]() jak się zrobi chłodniej to zacznę hihi każda wymówka jest dobra;pvil- pięknie Przemuś trzyma główkę zaczniecie rehabilitację i na pewno będzie lepiej fajnie,ze macie szczepionki za freeada- wszystkiego najlepszegoo !! |
|
|
|
#597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
TŻ ma za zadanie na week nauczyć nas plątać się ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() uumknęło mi coś?! Jaka rehabilitacja?!
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-08-08 o 20:37 |
|||
|
|
|
#598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli na reha idziecie w związku ze slabszą jedną stroną? A te bezp z jakiego względu można dostać? He he toi nie tylko my tak "zwlekamy" ze szczepieniami ![]() Trzymam kciuki jutro za gastrologa. Swoją drogą do neuro szybkie terminy macie, u nas na nfz przyszły rok - drugi kwartał
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
ufff, ale cieplo. zdycham! największe slonce w południe, a my w samochodzie
pomogly, bo biopsji nie było hehe. pani chirurg uznala, ze nie trzeba tego znow kluc skoro i tak wycinamy. podpisałam zgode na usuniecie całej tarczycy, zrobili rtg pluc i do domu |
|
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.wielkiezarcie.com/recipe61035.html bardzo szybko się robi, ja przy 1 drzemce robilam ciasto, przy drugiej zawijałam i piekłam
![]() uff 3 godz spaceru i nóg nie czuję, zaliczyliśmy cyca w parku, zwiedzanie drzew i fontanny ale chyba za dużo wrażeń dla małego odkrywcy bo przy usypianiu strasznie płakał - no i u nas fajnie chłodno pod wieczór bylo, wietrzyk, aż przyjemnie ![]() vil - Przemo ładnie trzyma główkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

moze tula, moze babybjorn..nie znam bondolino. a co, masz do sprzedania? 

takie top mother chichi

Ślub 27. X. 2012

ja bym jechała szyć, zrobiliby i spokoj
zobaczymy później bo zimą też mnie to jakoś nie przekonuje

może szybko się robi 

czekamy na relację!
nie chciało mi się jej tłumaczyć że zwyczajnie nie było nas stać a teraz już mamy termin za kilka dni z nfz to czekaliśmy już. nieważne. nadal lewa strona słabsza, ale ogólnie duża poprawa (uśmiechu, rozglądanie się itp). stwierdziła że główka jest spłaszczona już z jednej strony nieodwracalnie (bo kości są już dość mocne) - nie jest to ogromnie widoczne - w każdym razie moja mama się zirytowała bo trochę się zna na tym, jest biologiem i interesuje się wszelkimi sprawami związanymi z anatomią (dlatego chce jechać na tą wystawę Human Body