|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Po tym nieciekawym dniu mam wreszcie dobre wieści. Zapisaliśmy się na zajęcia na basenie A i kupiłam Sofii 3 zabawki Lamaze (na gumtree ) Używamy na razie zamiast książeczek do ćwiczenia główki
|
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Mi pediatra napisała , że gluten wprowadza się między 4 a 7 miesiącem....się zobaczy jak będę robiła. Najpierw muszę obczaić jak cokolwiek się wprowadza
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=620022 polecam ten wątek |
|
|
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
qrde, Przemek dziś zjadł o 4 100 ml, potem w parku o 9 jakieś 110 ml, i potem o 15 zjadł 90 ml.... po kąpieli mlekiem pluł, wypił butlę wody ... i tak od 2 tyg
no bez jaj że je 3 razy dziennie i to tak mało. ja wiem że upał upałem ale wcześniej jadł 6-7 razy po 150 ml ...
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane moje
Stęskniłam się Nie wiedziałam, że dziecko absorbuje aż tyle czasu. A będzie pochłaniać jeszcze więcej. Byłam dziś u neurologa prywatnie, gdyż nie pasowało mi to, jak mała ustawia główkę i że płacze jak próbuje przestawić, oraz jej układanie ciała. I miałam racje. Muszę ją ćwiczyć w domku 3 razy dziennie i szczepienie odroczone na 2 msc ze względu na napięcie mięśniowe. Za dwa msc wizyta i jak będzie ok to wypisze nam recepte na te szczepionki skojarzone, żebysmy mieli darmowe. Kurde ani nie mam kiedy wchodzić. Chrzcimy w każdym bądź razie 18 sierpnia. Malutką ubieramy bardzo skromnie. Żadnych satynowych falbaniastych sukienek. ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Kochane i mam problem... Moje dziecko nie umie jeść butelki;( Co za tym idzie?? nie mogę się ruszać z domu na dłużej niż godzine.
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do butli - spróbuj z kieliszka jej podawać, często piersiowe dzieci nie chcą butli |
|
|
|
|
#487 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówi, że są bezpieczniejsze a z receptą dostaniemy je za free. Ale się z nią nie dogadywałam, bo szczerze to od początku myślałam nad nfz. A z tym kieliszkiem to poważnie??:O NIe zadławi się?? Chcę, żeby nauczyła się tej butli Też chcę czasem gdzieś wyjść
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ciekawe serio, serio nie zaburza to później odruchu ssania, są też specjalne kubeczki ![]() zobacz sobie filmiki http://www.youtube.com/watch?v=gjejHdId7y4 przykładowy |
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szok![]() dzięki
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć wierzę, że to teraz jest dość kłopotliwe generalnie zaleca się aby dzieci karmione kp nie uczyć butli
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kuzwaaa umieram jest mi za ciepło, a Kuba wyślił, że od 18 do 20 chce być noszony ![]() w TESCO jest wyprzedaz bodziakow i pajacy, kupiłam małemu 2 pajace za 25 zł na 12-18 m (jakie one wielkie jeszcze troche i sama bym w nie weszła), 2 pary dresów za 23 zł i 5 pak body za 20 zł i cooo oczywiście okazało się że wziełam rozmiar który juz mam w domu, posłałam męża żeby wymienił i wziął z dł rekawem i juz nie było, a mu nie oddali kasy bo nie miał mojej karty i mam juz to w nosie, Kuba ma 10 krotkich bodziaków na 9-12 i zadnych długich
|
|
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tez mam wrażenie, ze u nas główny problem to właśnie baczki. Cloche dzięki Cytat:
A czemu nie masz zamiaru ich stosować? Coś z nimi jest może nie tak? Czy po prostu chcesz coś opóźnić że względu na kp?
Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-08-07 o 22:14 |
||
|
|
|
#494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale każdy zrobi jak uważa |
||
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się teraz wydaje że na moją małą nie działał. Ja jej dawałam tylko przed ostatnim karmieniem bo po nim było najgorzej zawsze. Ale dziś dostała ten Dicoflor i ładnie zjadła i zasnęła. Nuna A może inną butelkę?? Moja mała ma nuka bo dostała od ciotki Tż i nie chce jej absolutnie, a te co ja kupiłam TT ładnie ssie. Choć daję jej tylko wodę z nich narazie bo nie potrzebowałam wyjść na dłużej niż 3h. Muszę kiedyś spróbować odciągnąć i dać jej z butelki bo 17 idziemy na ślub pod krk i nie obrócimy w 3h wiec zostaje jej butla.
|
|
#496 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
alergia na komarowe ugryzienia ![]() Cytat:
Mysia, kciuki, niech się nawet nie wygłupia i wchłania. Cytat:
![]() dziś kazał się na wizycie zapytac lekarki czy nie powinniśmy dokarmiać. wskazań brak ![]() Cytat:
dokładnie tak. dziś o tym mi mówiła lekarka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
skojarzone są darmowe dla dzieci pozostających pod opieką neurologa lub poradni patologii noworodka Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
a jak Ty planujesz zrobić z glutenem? dzięki za informejszyn ![]() i chociaż nie zaburzyło odruchu ssania
|
||
|
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
człowiek klnie na czym świat stoi z upału, dziecka nie ma z kim zostawić, a Ci się po basenach bujają. jutro chyba się pod zraszacz miejski wybiorę z Helką gluten- sruten, ja tu próbuje narazie utrzymać kp i jeszcze nie wybiegam w przyszłość, a czemu chcesz opóźnić u Bartka? lekarka dziś wspominała o tym, że mogłabym już zagęszczać Helci mleczko kaszką kukurydzianą, coby więcej przybierała, jeśli mnie to martwi, ale póki jest 700 gr miesięcznie to nie będę. |
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kobieto! my teraz na pół godziny chodzimy a za tydzień wpada szwagierka z małą, więc będziemy chodziły na pół dnia chcę opóźnić bo starsze dzieci lepiej go znoszą, kp zamierzam dłużej niż 6 miesięcy, więc na pewno będzie podawany pod osłoną mojego mleka.. ciekawe czego się nasłucham od pediatry nie zagęszczaj mleka, pięknie przybiera
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#500 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
za nami kolejny fajny dzień
najpierw pol dnia plotek z jedna mamuska dzidziusiowa, a później kolejne dwie mamy się napatoczyly zdecydowanie lubie to osiedle! żeby było smieszniej dwie kolejne laski sa w ciąży (listopad i luty), wiec niedługo będzie tu fajna dziecieca ekipa jak za moich czasów, hehe.bylam zwazyc mloda - 5730 (tydzień temu 5600), zatem utrzymujemy przyrost 120-150 tygodniowo. dzisiaj konczy 11 tygodni (mój suwak nadal klamie ) klusunia zwolnila żeby ja mogl 5dni starszy kolega wyprzedzić zaczepila nas polozna, wiec z tego wszystkiego nie poprosiłam o zmierzenie dlugosci, wiec poczekam do następnej srody.jak tak czytam to Nela zaczyna być forumowym przeciętniakiem z ta swoja waga sporo maluszkow juz ja przegonilo, a niby urodzila się taka "konkretna". Cytat:
w taka pogode każdemu się pot leje po zadzie. zamknij okno w dużym pokoju, przeciągu nie będzie. my tez spimy przy otwartym oknie w sypialni. na lozeczku sa ochraniacze, przewijak - nie może mu tam wiac ![]() oj tak łaaał. czekam az do nas dotra sama chciałabym takie kfiotki na moim tylku heheCytat:
wszyscy mi jej zazdroszczą hehe. jeszcze nie zdaze wyjść z bloku, a ona już spi. caly spacer to jedna wielka sjesta. czasem się poprzeciaga...inne mamusie, nosza, bujaja, szumia, jezdza kawalek dalej kolo ruchliwej ulicy żeby dzieci zasnely, a ona nic. o 20 wrocilismy z kolejnego spaceru, szybka chlodna kapiel i dziecka nie ma. zdazylam wyjść z sypialni napic się i zebrac pranie, a ona już odplynela. zero wypadania smoczka, jekow. i pewnie znow obudze ja na cyca kolo 2-3 a później będzie spala co najmniej do 9 idealne dziecko Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez mnie urzekly Cytat:
chwytanie tez coraz lepiej jej wychodzi, lapie smoczek, celuje do buzi, dzisiaj odkryla swoja sukienke i non stop chwytala i podnosila ja do góry aaa i rozbroila mnie wystawiając jezor na wietrze Cytat:
nie chwaliłam się, ale NUDZE SIE podczas spacerow i odnowiłam karte w osiedlowej filii dzięki mojej leniwej córci w końcu mam czas na czytanie!Color - a jak tam mama? co z jej zdrowiem? podziwiam Cie, ze jeszcze masz czas na forumowa "rozrywke". Cytat:
Sofcia przybiera, jeśli chcesz karmic to powalcz jeszcze trochę. Nela tez ma czasem fochy przy cycu. najpierw było szarpanie, później placz kiedy zaczynala, teraz kiedy konczy jesc. dostaje smoka i po chwili jest już spokoj i albo je dalej, albo rezygnuje tak jak napisalas, nie chciała jesc, ale w końcu obudzila się i chciała...humory ma i już spróbuj odciagac mleko w ciągu dnia i wieczorem przed snem daj jej butle. zobaczysz ile wypije. może to będzie dla Was metoda?
|
||||||||
|
|
|
#501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-07 o 23:13 |
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
|
|
|
|
|
#503 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no, a odciągnięte mleko z butelki podajecie conie? zauważyłaś jakąś różnicę w ssaniu? ja Helci podaję codziennie to nieszczęsne żelazo i już myślałam, że coś się dzieje, bo 2-3 dni się strasznie szarpała przy piersi ( Ash- minęło samo, może i u Was minie ), ale dziś już pięknie sssa. no widzisz, jeśli jest opcja, że lepiej mimo wszystko starsze tolerują to też będę chciała podać później...chciałabym i ja dłużej pokarmić piersią, ale zobaczymy co będzie Helenka.. czy pięknie przybiera? Jak czytam, że tu mamy płaczą, bo dziecko w tydzień przybrało 180 g a nie 300. g to się zastanawiam ocb ja mam umowę z lekarką, że nie patrzymy tygodniowo tylko zawsze liczymy od masy urodzeniowej, jak jest po 700 g miesięcznie to jest dobrze. Dziś wyszło, że jest dokładnie tyle Takie liczenie ma zastosowanie u dzieciaczków do 6 miesiąca, polecam ![]() w ogóle dziś miałam chwilę grozy czekaliśmy na swoją kolej u lekarki i w międzyczasie stwierdziłam, że wrzucę córę na wagę. No i tam sobie wszystko resetuję, ustawiam, kładę Helcię i cholera no- zerowy przyrost..niby mi dudni w głowie, co Cloche pisała, że upały etc. ale jakoś się zawiedliśmy z mężem...przyszła pani dr i proszę, żeby zważyła Helcię, bo nam nie wyszło I co? 140 g na plusie! Cytat:
co czytasz? w ogóle nie mówiłam Wam, ale ja chodzę na spacery z mamą Kubusia, starszego dwa dni od Helci, poznałyśmy się w szpitalu i obie z dwóch różnych częście Krakowa przeprowadziłyśmy się w ten sam rejon, mamy 10 minut od siebie na nóżkach. I jest tak suuuuuper ![]() Diabli..gryzę się, czy Ci pisać to co napiszę teraz czy nie, już od dłuższego czasu.... chodzi o to..... że tak Ci śpi Nela jak nasza córcia i ten no...u nas nie było innych objawów tej prawie anemii, ale lekarkę to zastanowiło i wyszło obniżone żelazo i te inne takie... |
||
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będę szczęśliwa jak mi Bartek będzie przybierał 500g miesięcznie czy to będzie 120g tygodniowo czy 300g - jeden pieron byleby te 500g było musisz się nauczyć obsługi wagi my za tydzień się ważymy
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
500 g też spoko? to ufff, a czemu na wątku jest takie parcie na więcej i więcej i więcej... czy mi się wydaje. nie ważę już sama, chromolę ![]() Mysia mnie nastraszyla polipem, trzaby w końcu iść na kontrolę do gina tylko jak to z Helcią ogarnąć, grrrr, kolejki tam do niego są zawsze z kosmosu.
|
|
|
|
|
#506 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście, ze tak. każdy członek rodziny prowadzi osobny watek dialogowy - stad pamiętam imiona wszystkich dzieci, ich wage, osiagniecia rozwojowe ![]() a tak poważnie, to czytam sobie na bieżąco, w drugim okienku klikam cytuj i już. często używam windowsowego notatnika Cytat:
potówki albo alergia - ale skoro jem prawie wszystko to ciężko byłoby ustalić na co, wiec to musza być potówki ![]() Cytat:
bardzo jej się spodobalo. babcia dzisiaj stwierdzila: mamuska, a ty umiesz tak długo udawac foczke?!" Cytat:
nie chce mi się wierzyc, ze delicol mogl az tak namieszać w jelitakch, przecież to laktaza Cytat:
i można drzemać, czytac ksiazke, gapic się w sufit albo w oczka młodej lubie to, ze jak już mam dość patrzenia jak inni mecza mala to wystarczy haslo cyc i znow jest tylko moja a faldki - po kapieli cale dziecko smaruje mleczkiem z hippa w ciągu dnia tylko pupcie kremem.---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:38 ---------- Cytat:
Vil - zawsze możesz powiedzieć, ze lozeczko mama kupila bo chce wnuka czasem u siebie na noc zostawić jak Wy ruszycie na imprezke :PKarolina - ja tez myslalam, ze Dady 3 za duże, ale jak się je wyciągnie ponad pepek to sa ok wlasnie to jest w nich fajne, ze można je ciasno spiac rzepami i sa wysokie na pleckach, wiec kupa nie ucieka spróbuj, ja jestem zadowolona, a na początku trochę mnie przerazily.Innocence - Nela te raczki już sama tak układa. widzimy, ze jedna strone ma silniejsza i trochę się wykrzywia na bok, będę o tym rozmawiala z pediatra, czekam tez az ta znajoma fizjoterapeutka wroci z urlopu. od września basen, wiec tez powinno jej się to wyrownac. najważniejsze, ze w końcu dźwiga glowe i przykurc w szyjce jest coraz mniejszy. co prawda nadal lezac glowe najczesciej kladzie na boczku, ale już nie na jednym i tym samym. walczymy dalej i raczek pod piersiami tez spróbujemy tylko mloda jest teraz narwana i bardzo chojrakuje wystarczy, ze poloze na brzuchu i już glowa w gorze. nie zdaze nawet pomyslec jak jej te rece ulozyc hehe.Cytat:
Motylku - ale z dziecmi tak jest...siostra wczoraj z sześciolatkiem była u pediatry, bo znalazła mu we włosach ususzonego już kleszcza slyszalam, ze w przedszkolach znow panuja owsiki i wszy ![]() ![]() ja sprobowalabym wykapac Matyldzie w krochmalu - podobno jest lekarstwem na wszystkie skorne problemy...nie probowalam, ale sporo mamusiek poleca. ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- oj tak cudne sa. Cytat:
Cytat:
historia niby zupełnie nie zwiazana z Twoja, ale można się wiele nauczyć na bledach. lepiej żeby dziecko poplakalo na poboczu i zasnelo, niż żeby stala się tragedia. a swoja droga biedna malutka - była az tak zmeczona czy te kolki ciagle daja Wam tak popalić? Cytat:
mala nie chciała drugiej piersi, wiec jedna ona plus laktator, a druga tylko laktator. i cyc był dużo większy
|
||||||||||
|
|
|
#507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nauczyłam się rozrozniac jej placz, ale i plan dnia. cyce tez daja znac jak już jest pora karmienia wystarczy pomacać i wiem, ze pora do domu hehe. teraz w upaly przystawiam ja częściej, co 2 godziny albo jak widze, ze jest zgrzana, marudna, ciemiączko pulsuje zresztą ona jest jest glodna albo chce pociumkac to naprawdę niezle się dopomina. dzisiaj odwiedzila ja babcia (mama tz) i chciała nosic i nosic dziecko się zbuntowalo i nie pomogl smok, bujanie i co tam babcia chciała. ja sobie siedziałam ciuchutko, az w końcu zrezygnowana mowi, ze chyba chce do mamusi niech kombinują...jak znikne na tydzień to będzie niezły sajgon moja mama jest w tym temacie lepsza, bo pakuje mala do wozka, jeździ 3 godziny. wraca daje butle i znow idzie na spacer :P a mloda spi jak zaczarowana, budzi się przed samy mieszkaniem i widać, ze jej taki układ pasuje :Pu niemowląt chyba nie ma czegos takiego "chce pomarudzić". robi to, bo cos mu nie pasuje: glod, pielucha, sen, brzuszek, nuda - to chyba te najczestsze hehe. sprawdz wszystko inne i będziesz wiedziała aaa teraz dochodzi jeszcze opcja "za goraco". 5 godzin i zawal?! Nela spala już 11...zaspalo nam się troche hehe. ale rano była glodna jak wilk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() pochwal się sukienka! |
||||
|
|
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
Gorąco
sił brak, po kapieli rannej za chwile mam wrażenie jakbym maraton przebiegła Kubuś dużo więcej sie domaga cyca, przepajam go wodą, ale i tak znosi cierpliwie upały
|
|
|
|
#509 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratki za gumtree-lowy. zazdroszczę Ci teg wyjazdu. zagranica sa lepsze zabawki, ubranka itd. i można trafic na taaakie okazje!---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- Cytat:
odciągnij jej mleko do butelki i tak sproboj. zobaczysz ile wypije. może w taki upal ksiezniczka Zoska nie chce marowac energii na ciagniecie? przejdzie jej. ważne, ze cos sobie ciumka.Cytat:
kiedyś to niemowlaki mleko od krowki dostawaly, a teraz co 3 dziecko ma jakas alergie :P ciekawa jestem co na to wszystko powiedzą nasi pediatrzy hehe.---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Cytat:
)neurolog potwierdzil Wam podwyższone napiecie, czy po prostu pokazal jak cwiczyc żeby malej trochę pomoc? bo chyba zalecilby fizjoterapie i wizyte u rehabilitanta gdyby cos było nie tak?a butelka - kombinuj z roznymi smoczkami, ktorys w końcu musi jej spasować. daj znac jak tam po chrzcinach. jaka sukienke wybralas? chwal się! ---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
sama się zastanawiam czy to jej spanie jest ok. czekam az pediatra wroci z urlopu i poproszę skierowanie na wszystkie możliwe badania (krew,mocz), bo ja w ciąży przecież tez miałam anemie. polozna mowila dzisiaj, ze widocznie taki jej urok. sa dzieci spokojne i aktywne. jej syn podobno tez taki był i zostało mu do dzisiaj :P dużo spi, ale ma już coraz więcej momentow aktywności, wiec może taki jej urok. będziemy kontrolować ---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ---------- nadrobiłam, poproszę kciukasy jutro w okolicach 11:00 powoli do przodu...później jeszcze wrzesień i w końcu będziemy się urlopować macierzynsko jak należy! dobranoc.
|
|||||||||
|
|
|
#510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przybiera więcej na Twoim mleku niż moja na mm ![]() Co do tego komara, to lekarka powiedziała, że nie rozniosłoby się tak. Nie podaliśmy syropu i już są mniejsze A co do anemii, nasza też tyle śpi, ale anemii nie ma, jesteśmy w dolnej normie, ale w wieku 2-4 msc występuje tzw anemia fizjologiczna, której się nie leczy i nie wspomaga. I fajnie, że macie takie "kumpelstwo" i możecie razem chodzić na spacery. My też mamy - 3 dni starszy, ale no widujemy się tylko na randkach naszych dzieci, bo na spacery od nas ze wsi do miasta to nie da rady Ale od czasu do czasu i na takowy też chodzimy. Mamy wspólne tematy i problemy, fajnie tak Choć w życiu płodowym jest 5 tyg różnicy, bo my w 37 a oni w 42 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brawa dla Nelci za przyrost. Podobnie ważą nasze gwiazdy, nasza 5820
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

) Używamy na razie zamiast książeczek do ćwiczenia główki

07.07.2012
no bez jaj że je 3 razy dziennie i to tak mało. ja wiem że upał upałem ale wcześniej jadł 6-7 razy po 150 ml ...
Nie wiedziałam, że dziecko absorbuje aż tyle czasu. A będzie pochłaniać jeszcze więcej. Byłam dziś u neurologa prywatnie, gdyż nie pasowało mi to, jak mała ustawia główkę i że płacze jak próbuje przestawić, oraz jej układanie ciała. I miałam racje. Muszę ją ćwiczyć w domku 3 razy dziennie i szczepienie odroczone na 2 msc ze względu na napięcie mięśniowe. 

Mówi, że są bezpieczniejsze a z receptą dostaniemy je za free. Ale się z nią nie dogadywałam, bo szczerze to od początku myślałam nad nfz. A z tym kieliszkiem to poważnie??:O NIe zadławi się?? Chcę, żeby nauczyła się tej butli
Też chcę czasem gdzieś wyjść
Krost tyle samo, dobrze, że nie więcej.
jest mi za ciepło, a Kuba wyślił, że od 18 do 20 chce być noszony
jeszcze troche i sama bym w nie weszła), 2 pary dresów za 23 zł i 5 pak body za 20 zł i cooo oczywiście okazało się że wziełam rozmiar który juz mam w domu, posłałam męża żeby wymienił i wziął z dł rekawem i juz nie było, a mu nie oddali kasy bo nie miał mojej karty
alergia na komarowe ugryzienia 

oby przeszło 
zaczepila nas polozna, wiec z tego wszystkiego nie poprosiłam o zmierzenie dlugosci, wiec poczekam do następnej srody.