Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 21:50   #931
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Uff wróciłam,biorę się za nadrabianie

Ale nas mało w SR,3 pary i ja i jeszcze ma dojść jedna para.
W sumie jest bardzo fajnie bo kameralnie,bez zbędnego tłumu.

Dzisiaj oglądaliśmy taki śmieszny filmik jak się to wszystko zaczęło. Zwiedzaliśmy oddział położniczy i neantologiczny.Panował wybitny spokój.
W pewnym momencie na porodówce rozległ się krzyk
I tak co chwilę się powtarzał,wiecie co podziałało na podświadomość oj podziałało
Porodówka piękna,odnowiona,czysto i ładnie ba nawet przytulnie.Sale 1,2,3 osobowe,2 łazienki na korytarzu plus w pokojach niektórych.
ZZO szpital nie zapewnia tylko gaz ewentualnie.
Położna mówiła że bardzo są nastawieni na karmienie piersią oraz że wybór pozycji podczas porodu jest dowolny.Mozna też skorzystać z piłek i worków sako.
Ale ja tam przymykam oko bo sądząc po minach pań położnych to tak kolorowo i przyjemnie w rzeczywistości nie jest.Wolę sie mile rozczarować jeśli w ogóle tam będę rodzić.
Na noworodkach akurat pielęgniarka przebierała 2 dzieciaczki,świeżynki z dzisiaj.Jakie to małe i kochane,takie naleśniczki w tych rożkach
Potem jak wróciliśmy do sali gdzie były zajęcia to jedna połozna sie tak rozgadała na tematy ogólne że skończyła przed 21
Jakbym wiedziała to wzięłabym sobie chociaż drożdżówkę,aż mi w brzuchu burczało cały czas.
Ogólnie wrażenia pozytywne
Cały czas myślę o tej kobiecie co rodziła,czy już jest po.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:51   #932
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
NO na pewno

Kurde a to nie powinien nadawca/sprzedający się martwić że paczka do Ciebie jeszcze nie dotarła ?

Mamooo ja tez chcę mieć siostrę

Ja prałam wszystko , bo dziewczyny pisały WSZYSTKO !!

A ja jestem jakaś inna bo dokibelka mogłabym iśc trzy razy dziennie .
WYdaje mi się ze to dlatego że młoda nadal nie jest ułożona tak jak powinna być ..

Jeszcze takiej nie widziałam , ale jest super Sama się buja ?

O kurde .. wszystko dobrze ? Badali CIę już ?

Domi - cos dla Ciebie jak już się tak rozspiewałaś http://www.youtube.com/watch?v=J8t9d4TIVHQ

I mam pytanie do De i Pauli - jakich pieluch macie zamiar uzywac ? Dla Was tez Pampers jest be ?
Sprzedawca się zainteresował,napisał mi że jego poinformowali że dziś paczka dojdzie do krk a jutro do mnie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:58   #933
nasturcja7667
Zadomowienie

Trele, a jak prałaś rożki? Ręcznie czy w maszynie?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 22:00   #934
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A z czym pojechalas do szpitala?Wszystko ok?

Normalka.Moj to jeszcze ma duzego jak na dziecko i przy siusianiu zawsze mu stoi Czesto go sobie przycina spodniami czy majtkami i krzyczyjej, moj ptaszek E tam, to normalna,ludzka rzecz.

Dziewczyny, bylam w Nürnberg autem, by maly pojezdzil metrem poogladal pociagi na dworcu i wogole wyszedl do ludzi.Mialam meza do pomocy,bo sama musialam co chwile stawac bo mnie skurcze lapaly. Mam za swoje, bo teraz peka mi kregoslup. Sypie sie normalnie.

Domii-juz chcialam pisac, ze przeciez tesciowa chce tylko rodzine zaprosic, ale jezeli to twoi rodzice placa to postepuje bardzo nieladnie.Porozmawiaj z nia o tym otwarcie, szczegolnie ze macie razem mieszkac.
hahaha, Ty to masz z nim wesoło
odpoczywaj!! :d
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
trzymaj sie dzielnie,dawaj znac co u Ciebie

no ja musze wytrzymac do jutra,chociaz na usg zobacze...czekam noramlnie jak w dziecinstwie na wigilie Ja jeszcze buzki swojego synka nie widzialam za dobrze,bo zaslanial ja raczkami...ale jutro bede przede wszystkim czekala na zdanie "wszystko jest ok,zdrowy jak ryba". moglby jeszcze pan doktor mi powiedziec,ze maly juz sie obrocil,bo na to tez czekam...a juz czy buziaka zobacze,to bedzie jako dodatkowy prezencik wrazie co
lepiej żeby nie był taki zdrowy ;d moze lepiej zdrowy jak koń hahaa

Ja nie mówie ze pampers jest zły czy coś, ale ma swoją cenę-jak dla mnie wysooką zwłaszcza że mały bąbel na początku robi od 8 do 10 kupek (SR) a w paczce za 22 zł jest 43 sztuli czyli średnio na 4 i pół dnia starczylyby. Poza tym tez nie uważam że to jakaś super ekstra marka, bo wiecej w niej reklamy... moze i maja fajne to ze są chłonne bardziej niż zwykłe carrefour (czyli lepsze na noc) ale to kwestia tego jak sie chyba zmienia te pieluchy. NIe wiem czy dbrze mysle, ale np. nawet jak mał sie zesika i bedzie miał mokro to pieluche zmienie, a czy to pampersczy dada to tak czy siak trzeba zmienić.. a nie bo pampers można nawet 5 godzin trzymać... bo jak sie za długo trzyma taiego pampersa to chyba odparzyć dupcie można, nie? Ja sie nie znam bo to moje pierwsze dziecko ale tak właśnie mysle
Stary 2013-08-21, 22:07   #935
Anoula
Zakorzenienie

a propos pampersów to nasi znajomi u których byliśmy ostatnio używają huggiesów. Raz mieli epizod z rossmanowymi pieluszkami ale były bardzo mało chłonne. Opowiadali historię córki jakichś znajomych, która miała przez to problemy z układem moczowym, bo małochłonna pieluszka na noc przy dziecku które przesypia ją całą się nie sprawdza. Się wszystko zaparzyło i mała miała jakieś zapalenie. Doszliśmy do wniosku takiego że na dzień kiedy ma malucha cały czas na oku i zmienia pieluszkę regularne to można używać takich małochłonnych ale na noc, zwłaszcza jeśli dziecko długo śpi to lepiej użyć takich które nie spowodują odparzeń i będą dobrze chłonąć.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 22:14   #936
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
a propos pampersów to nasi znajomi u których byliśmy ostatnio używają huggiesów. Raz mieli epizod z rossmanowymi pieluszkami ale były bardzo mało chłonne. Opowiadali historię córki jakichś znajomych, która miała przez to problemy z układem moczowym, bo małochłonna pieluszka na noc przy dziecku które przesypia ją całą się nie sprawdza. Się wszystko zaparzyło i mała miała jakieś zapalenie. Doszliśmy do wniosku takiego że na dzień kiedy ma malucha cały czas na oku i zmienia pieluszkę regularne to można używać takich małochłonnych ale na noc, zwłaszcza jeśli dziecko długo śpi to lepiej użyć takich które nie spowodują odparzeń i będą dobrze chłonąć.
no własnie o tym mówię.. że pampers bo są chłonniejsze to owszem lepsze na noc, ale w dzień? bez różnicy. Ja bede uzywać dada bo dla mnie w nocy przebrać nie bedzie problem, bo na początku to i tak dziecko całej nocy nie śpi przecież.. a potem sie zobaczy. Gdyby one u nas były tańsze to owszem może i bym sie skusiła, ale tak? Choć wiem jak niektórzy zareagują jak kupimy z dady a nie PAMPERS//
Stary 2013-08-21, 22:18   #937
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
no ja musze wytrzymac do jutra,chociaz na usg zobacze...czekam noramlnie jak w dziecinstwie na wigilie Ja jeszcze buzki swojego synka nie widzialam za dobrze,bo zaslanial ja raczkami...ale jutro bede przede wszystkim czekala na zdanie "wszystko jest ok,zdrowy jak ryba". moglby jeszcze pan doktor mi powiedziec,ze maly juz sie obrocil,bo na to tez czekam...a juz czy buziaka zobacze,to bedzie jako dodatkowy prezencik wrazie co
Oby się synuś pięknie zaprezentował mamusi

Cytat:
A ja jestem jakaś inna bo dokibelka mogłabym iśc trzy razy dziennie .
WYdaje mi się ze to dlatego że młoda nadal nie jest ułożona tak jak powinna być ..

I mam pytanie do De i Pauli - jakich pieluch macie zamiar uzywac ? Dla Was tez Pampers jest be ?
Ja tez nie biegam do wc co chwilę...tak normalnie jak przed ciążą i w nocy wogóle nie wstaję

Ja już pisałam, ze mam zamiar używac Pampersów a Ty??

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Dzisiaj oglądaliśmy taki śmieszny filmik jak się to wszystko zaczęło. Zwiedzaliśmy oddział położniczy i neantologiczny.Panował wybitny spokój.
I tak co chwilę się powtarzał,wiecie co podziałało na podświadomość oj podziałało
Porodówka piękna,odnowiona,czysto i ładnie ba nawet przytulnie.Sale 1,2,3 osobowe,2 łazienki na korytarzu plus w pokojach niektórych.
Położna mówiła że bardzo są nastawieni na karmienie piersią oraz że wybór pozycji podczas porodu jest dowolny.Mozna też skorzystać z piłek i worków sako.
Ale ja tam przymykam oko bo sądząc po minach pań położnych to tak kolorowo i przyjemnie w rzeczywistości nie jest.Wolę sie mile rozczarować jeśli w ogóle tam będę rodzić.
Na noworodkach akurat pielęgniarka przebierała 2 dzieciaczki,świeżynki z dzisiaj.Jakie to małe i kochane,takie naleśniczki w tych rożkach
Potem jak wróciliśmy do sali gdzie były zajęcia to jedna połozna sie tak rozgadała na tematy ogólne że skończyła przed 21
Jakbym wiedziała to wzięłabym sobie chociaż drożdżówkę,aż mi w brzuchu burczało cały czas.
O to super, że tak pozytywnie u Was
Ale przetrzymali długo...

Wcinam sobie pistacje chcecie??
Stary 2013-08-21, 22:20   #938
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no własnie o tym mówię.. że pampers bo są chłonniejsze to owszem lepsze na noc, ale w dzień? bez różnicy. Ja bede uzywać dada bo dla mnie w nocy przebrać nie bedzie problem, bo na początku to i tak dziecko całej nocy nie śpi przecież.. a potem sie zobaczy. Gdyby one u nas były tańsze to owszem może i bym sie skusiła, ale tak? Choć wiem jak niektórzy zareagują jak kupimy z dady a nie PAMPERS//
Moja ciocia jak była w Polsce to u chrześnicy używała tez Dady i była zadowolona. Ja stwierdziła, że też sama muszę wypróbować, co się sprawdzi u nas. Na początek pewnie kupimy pampers albo huggies. Ale u mnie do porodu tak daleko, wyprawka w proszku, że nawet o tym nie myślałam jeszcze tak dokładnie.
Stary 2013-08-21, 22:23   #939
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
składowo z tego co poczytałam są niezłe, tylko ludzie narzekają na zapach, ale chyba to nie ma takiego znaczenia

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

to Ci będzie wesoło
To to tak śmierdzą?

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
No to po wizycie Wszystko dobrze, dzidziolek zdrowo rośnie, ale zabijcie mnie bo chyba zle uslyszalam jego wage pomóżcie - jestem w 28 tygodniu, a usłyszałam że waży 1440 g albo 1044g co jest bardziej prawdopodobne?
Doktorek wypisał zaświadczenie o braku przeciwwskazań do uczestnictwa w Szkole Rodzenia, więc jutro tam dzwonię się dowiedzieć co i jak.

I znowu pytanko do Was: czy w Szkole Rodzenia mogę sobie jakoś załatwić opiekę położnej ? Bo co słyszę to każda ma położną, a ja w życiu żadnej na oczy nie widziałam więc może w tej Szkole?

No i co do braku znieczulenia, dowiedziałam się, że jest gaz rozweselający no cóż naćpam się
za wizytę

Nam dzisiaj położna oświadczyła że nie musimy mieć żadnego papierka odnośnie chodzenia na SR.

Położna to raczej wybierasz w przychodni do której chodzisz

Obie wagi chyba prawdopodobne

edit: już doczytałam

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Super że z dzidziolem wszystko ok, w sumie chyba obydwie wagi są prawdopodobne.

Ostatnio na SR położna mówiła o tym gazie rozweselającym że miała przypadek że bardziej pan się nawdychał i było mu weselej niż rodzącej
Na mężczyzn podobno działa pobudzająco seksualnie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Cześć kobietki
Dziękuję Wam za wszystkie gratulacje, jak tylko bedą zdjęcia wkleje Wam, żeby pokazać jak to pięknie wyglądaliśmy, hihihi
W ogóle nie czuję się jako żona byłam szczęśliwa jak mąż miał wolne i cały czas bylismy razem, a teraz siedze całymi dniami sama w domu, jedynym towarzyszem jest piesek....
Nadrobiłam, ale nie pamiętam co czytałam, bo cały czas myślę, gdzie mam ustawić łóżeczka dla maluszków no i nie mam gdzie.
Trzy pokoje a ja jestem w czarnej d...pie

Jedno co wiem, to marze, żeby na ścianie były namalowane misie me to you już znalazłam firme która to może zrobić, czekam na maila ile to bedzie kosztować...no ale jak nie wiem gdzie ustawie łożeczka, to nie wiem jaka wielka ściana, bleeee
Też jesteście takie niezdecydowane? miałam zamawiać lóżeczka w kompletach, z poscielą i innymi bajerami, teraz myslę o tych z Ikeii, jezu no, co się ze mną dzieje
Musiałam się wyżalić, dziekuje
Niezdecydowanie to moje drugie ja i myślę że jeszcze tutaj parę takich rozkminiaczy się znajdzie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
No właśnie co do chusteczek nawilżanych czy to wszystkie się tak dla noworodków i niemowląt nadają? Znacie się na składach?
W wolnej chili mogę Ci napisać które maja dobre składy,mam wypisane te polecane

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Też będe polować na podobne,ale odkładam to na wrzesień

za 25 tydzień!

Domi, Ty się nie denerwuj...
Nie ładnie z strony teściowej,że zaprasza gości bez uzgodnienia tego z Wami.
Jeszcze trochę i będzie po wszystkim.

za wizytę.
Mój w 27t ważył 1021g więc bardzo podobnie

My też już po wizycie, bez USG, więc szybko poszło.Dziś byłam pierwszy raz bez Tż bo się nie wyrobił z pracą.. aż się dziwnie czułam.. tak się przyzwyczaiłam do tego,że chodzi z mną na te wizyty.
Morfologia,mocz- piękne wyniki.
Badanie na samolocie też ok,szyjka sii i reszta też.
Waga.. hmm.. łącznie już + 9,5kg..., ciśnienie 130/79 ,podobnie jak ostatnio.
No i to tyle.

Kolejna wizyta 11.09, godz.16:30.Anoula dopisz proszę
Czyli wszystko ok

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Nic nie słyszałam, żeby potrzebne było jakiś zaświadczenie.
U mnie też niepotrzebne

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 22:23   #940
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
dziewczyny jakiej firmy pieluchy będziecie kupować?
Sprobujemy z dadą, mam juz 2 op jedno do szpitala, jedno do domciu

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
DADA DADA DADA!!!!
Mam za dużo pozytywnych opinii na ich temat by kupować Pampersy, poza tym ostatnio miałam możliwość porównywania Dady z Pampersami, Pampersy w środku śmierdzą i w momencie kiedy dziecko zrobi siusiu do nich to Pampers śmierdzi jeszcze bardziej, w Dadzie tego nie ma. Poza tym cena Dady do mnie bardziej przemawia, dlaczego mam przepłacać?!
Święta racja

Cytat:
Kurcze dziewczyny wiecie jaka jestem ciekawa jak wygląda nasza córeczka, tak bym chciała tak podglądnąć ale żeby zobaczyć jakiego ma buziaka, jakie oczka,jakie włoski a nie da się tak. No ale już w miarę niedługo
Kto by nie chcial, tez jestem strrrrasznie ciekawa jak wyglada moj maluch

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 22:24   #941
nemosek
Zakorzenienie

Domi Nie denerwuj się,nic nie zrobisz.
A tz pogoń do roboty!
Szkoda że teściowa tak się panoszy

A chusteczki te z dobrym składem to Huggies natural care

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Nemosek, fajne kiecki
Cytat:
Czekamy na relację
A sukienki z drugiego linka sa super
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Świetne zakupy
Czekamy na relację

Dzięki
Już jedna tą taką tuniko-sukienkę z guma w pasie mam i ją bardzo lubię.Jest taka hm kobieca,fajnie się w niej czuję.

Trele,Paula A coś konkretnego Was interesuje?Czy mam po prostu obfocić?

Peper
A kiedy idziesz na L4?

Cytat:
. Żeby mi tylko wanna do kuchni nie wpadła

..

Sory wyobraziłam sobie to

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Siemeczka
przyznaje się, staram się nadrobić, ale nie dałam rady ominęłam "kilka" stron, nie bijcie
Oj leniuszku

Cytat:
Co do mojego robota kuchennego to okazało się, że pokrywa do wyciskarki była uszkodzona, tj brakło jakiejś części i dlatego inna mi odpadła. Czyli nie moja wina Gwarancja to obejmuje, ale nie będziemy tego oddawać, bo oni mi robota wezmą na 30 dni. A ja nie mam nic innego, ani blendera, ani miksera Więc jest mi potrzebny na co dzień. Uznaliśmy, że jak się pojawi wyciskarka do cytrusów w biedrze, to ją kupimy, bo moi rodzice mają i sobie chwalą, a kosztowała grosze
Czyli nie miał za co Cię "ubić"

Paulina
Ostatnio masz fazę na krówki
Pokaż tego Kubusia

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 22:25   #942
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny jakiej firmy pieluchy będziecie kupować?
Ja się nastawiam również na dada albo jeszcze te z Lidla (siostra używa i sobie chwali).

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Hej a ja siedze w szpitalu za bardzo mnie macica bolała i brzuch ale juz bym chciala wyjsc slysze jak dziewczyna przymierza sie do porodu.
Obyś szybko wyszła ze szpitala

ryba, z pielęgnacją chłopca dasz sobie radę moja siostra też początkowo była przerażona, dodatkowo mama nasza miała tylko nas dwie, więc też nie wiedziała co i jak - ale dała rada. Położna i lekarze wszystko wytłumaczą.

Co do śmiesznych sytuacji - szwagierka mojego męża miała zabawną sytuację... Oczywiście dziecko jak się uderzy gdzieś no to oczywiście "Gdzie Cię boli? Daj, podmucham, pocałuję." I jej konsternacja jak jej synek przytrzasnął sobie ptaszka zamkiem od spodni i powiedział do niej, że go boli i żeby pocałowała...
Stary 2013-08-21, 22:31   #943
maomami
Wtajemniczenie

Mam pytanie do dziewczyn, które wybierają się na targi w Krk w ten weekend, wiecie moż w jakich godzinach się odbywają?? Bo próbowałam znaleźć ale nie mogę

Stary 2013-08-21, 22:33   #944
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
A jak się wkurze to puszczę to teściowej http://www.youtube.com/watch?v=ZWDfRIuH74M
Weselna nuta

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
A więc:

OBIECUJĘ ŻE NIE KUPIE JUŻ ŻADNYCH CIUSZKÓW

Sukieneczka nówka pod spodem są są dołączone majteczki do kompletu rozm. 3-6 msc

pomarańczowe leginsy 9-12 msc

fioletowe leginsy ze ściągaczem na dole po bokach 12-18 msc

rajtki w paseczki z odpinanymi skarpeteczkami 0-3 msc

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ja już chyba przestanę bo już naprwdę ciuszków nie potrzebuję:0 innych rzeczy to i owszem

W przyszłą środę mam mieć tą sesję brzuszkową o ile pogoda się uda, koleżanka przyjechała wczoraj d mnie i bojczyłyśmy

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

i mas zrację, ja mam teraz mały problem bo mam laktator na zbyciu, kupiłam jeden, a później dostałam drugi, wiec lepiej poczekać
Koniecznie potem pokaż efekty

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Tez sie zastanawialam nad tymi babydream ale one nie sa od 1wszego dnia, przynajmniej tak midoradzila babka z rosmana, wiecmam w planie najpierw hippa uzywac a jak sie skonczy to babydreama

Caly kilogram szczescia

Tak jak ktos wspomnial sroka oceniala chusteczki ja postawilam na te z netto bo maja super sklad

W ogole musze sie pochwalic ze operację pt wyprawka ogłaszam za zakonczona dzis kupilam reszte rzeczy i no coz moge rodzic dodatkowo upralam dzis wszystkie ciuszki, kocyki, reczniczki i jesli wyschna do jutra to prasowanko
zwarta i gotowa

Cytat:

co do babyshower...kurcze,nie powiem,ze chetnie nazbieralabym troche prezentow,ale wlasnie nie wiem...nie chcialabym,zeby to bylo takie "wymuszanie",bo glupio by mi jakos bylo....nie wiem czy poprostu nie zorganizuje spotkania na zasadzie "wpadnijcie do mnie,bedzi mi milo,bo pozniej moge nie miec czasu"....a kto domyslny to sie domysli,a kto nie to trudno,ale jeszcze to przemysle,bo jakos tak sie wstydze troche
U nas prawdopodobnie będzie baby shower,parapetówka moje i tż urodziny w jednym
Poczwórna impreza
Nie no przegięłam trochę

Tak naprawdę nie mam zamiaru urządzać żadnego baby shower.

Cytat:
Załącznik 5372136Załącznik 5372137

I moje dzisiejsze zdobycze

Masz oko

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 22:36   #945
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Moja ciocia jak była w Polsce to u chrześnicy używała tez Dady i była zadowolona. Ja stwierdziła, że też sama muszę wypróbować, co się sprawdzi u nas. Na początek pewnie kupimy pampers albo huggies. Ale u mnie do porodu tak daleko, wyprawka w proszku, że nawet o tym nie myślałam jeszcze tak dokładnie.
gdzieś czytałam że jak sie użyje tych pampersów to skóra dziecka sie przyzwyczaja.. ale czy to prawda
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja się nastawiam również na dada albo jeszcze te z Lidla (siostra używa i sobie chwali).

Obyś szybko wyszła ze szpitala

ryba, z pielęgnacją chłopca dasz sobie radę moja siostra też początkowo była przerażona, dodatkowo mama nasza miała tylko nas dwie, więc też nie wiedziała co i jak - ale dała rada. Położna i lekarze wszystko wytłumaczą.

Co do śmiesznych sytuacji - szwagierka mojego męża miała zabawną sytuację... Oczywiście dziecko jak się uderzy gdzieś no to oczywiście "Gdzie Cię boli? Daj, podmucham, pocałuję." I jej konsternacja jak jej synek przytrzasnął sobie ptaszka zamkiem od spodni i powiedział do niej, że go boli i żeby pocałowała...
na wizażu czytałam kiedyś wątek, że matki normalnie całowały co wieczór miejsca intymne swoich pociech, niby tak ja robią np. z nózkami ze sie bawią i całują stópki to tez peniski i cipeczki

a te z lidla to ja widziałam tylko od chyba 5kg to są najmniejsze u nich? czy u mnie w lidlu po prostu nie było? ;>
Stary 2013-08-21, 22:37   #946
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które wybierają się na targi w Krk w ten weekend, wiecie moż w jakich godzinach się odbywają?? Bo próbowałam znaleźć ale nie mogę
niee, miałam dopiero szukać...

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
gdzieś czytałam że jak sie użyje tych pampersów to skóra dziecka sie przyzwyczaja.. ale czy to prawda
wydaje mi się że nie, moja ciocia też na początek miała pampers newborn a później dady i nie było problemu.
Stary 2013-08-21, 22:38   #947
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo, właśnie ostatnio o tym pisałam

Dobre podejscie, ja kupiłam wsio z babydream, bo sroka ma super opinie o nim, ewentualnie Hipp z powodów jw.
ja też będę stosować kosmetyki z babydream
Cytat:
no to stawiam na początek na próbowanie Dady
Cytat:
To to tak śmierdzą?
czytałam że mają alkoholowy zapach a znowu w innej opinii że ładnie pachną, ale wypróbuję

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 22:39   #948
maomami
Wtajemniczenie

Ja uciekam mamuśki, spokojnej nocy

Stary 2013-08-21, 22:41   #949
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
niee, miałam dopiero szukać...

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

wydaje mi się że nie, moja ciocia też na początek miała pampers newborn a później dady i nie było problemu.
sądzie ze i tak wszystko żąłęy od naszych dzieci, a nie od pierdzielenia ludzi

aaa i w ogóle to ja już prawie wszystko mam brakuje butelki laktatora wkładek laktacyjnych i fridy i pampersów.
ale to 10tego

Idę już oglądać Fanatyka i spać. Dobranoc
Stary 2013-08-21, 22:43   #950
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Już jedna tą taką tuniko-sukienkę z guma w pasie mam i ją bardzo lubię.Jest taka hm kobieca,fajnie się w niej czuję.

Trele,Paula A coś konkretnego Was interesuje?Czy mam po prostu obfocić?

Paulina
Ostatnio masz fazę na krówki
Pokaż tego Kubusia
No i prawidłowo Ciężarówka też może wyglądać i czuć się pięknie
A co chcesz obfocić?? Siebie w tych kieckach

Oj bo takie pyszne kupiłam, świeżutkie i kruche a w środeczku trochę ciągnące
To jutro cyknę fotkę

Cytat:
Stary 2013-08-21, 22:43   #951
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam
24-25 sierpnia 2013 Błonia krakowskie (na wysokości wejścia do Parku Jordana) przy Al. 3 Maja
Od 10:00 – 17:00
Stary 2013-08-21, 22:44   #952
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Zaraz mnie szlag jasny trafi!!!! Zadzwoniłam sama na infolinię DPD, moja paczka jest niewiadomo gdzie, nic nie wiadomo, pan mi powiedział że nie jest mi w stanie powiedzieć co się z nią dzieje, no po prostu cudownie!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

sliczny prezent dostałaś, bardzo miła niespodzianka no i Twoje łowy super, będzie mały elegancik
Rany ale masz przejścia to już drugi raz w przeciągu miesiąca

Cytat:
właśnie z łazienki wróciłam... od wczoraj bolał mnie biust ale tak jakoś dziwnie jak nigdy nie bolał, dzisiaj odkryłam przed prysznicem, że mam plamę na staniku, chyba się siara zaczęła sączyć :x
Przyszła pora i na Ciebie

Cytat:
A mnie dzisiaj od południa kłuje pipka i każdy ruch małej czuję na dole średnio przyjemne uczucie
Nie zazdroszczę

Cytat:

a pierzecie BECIKI/ROŻKI?? I OCHRANIACZE na łóżeczko?

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mnie wzięło
Mam głupawkę

http://www.youtube.com/watch?v=wW8pNBVPkDI
Będzie na piątkową imprezę

Cytat:
ale kochane:lovE: a to ze smerfem

witaj w klubie, a jak bedziesz suszyc włosy i Ci pryzpadkowo na czcuchz poleci ciepz strumie} to armaggedon

ja też używam tych ściereczek i piorę jeśli chodzi o ciuszki to wszystko z wszystkim, bo serio nie mialabym mocy oddzielac

Wylicytowałam fajną kołyskę:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3478322125

Snajper to super rzecz jesli chodzi o licytacje na allegro

Trele
Przypomniało mi się ,ja na początku czapeczkę będę zakładać na pewno po kąpieli

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 22:46   #953
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
U nas prawdopodobnie będzie baby shower,parapetówka moje i tż urodziny w jednym
Poczwórna impreza
Nie no przegięłam trochę

Tak naprawdę nie mam zamiaru urządzać żadnego baby shower.
To się dżampreza szykuje
Stary 2013-08-21, 22:53   #954
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Lilith Na początku planuje pampery newborn, a potem pewnie dada

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Hej a ja siedze w szpitalu za bardzo mnie macica bolała i brzuch ale juz bym chciala wyjsc slysze jak dziewczyna przymierza sie do porodu.

O rany,mam nadzieje że już w porządku

Cytat:
pieluchy ze pampersy? ja z dady najpierw, jak nie podpasują to pokombinueje z innymi. Na końcu są PAMPERS do testowania, choć mam nadzieje ze je ominę, ale jeżeli mój synuś będzie wrażliwy jak jego tatuś to będzie pampersa kupić :/ albo z gołym tyłkiem bedzie łazić

Wiecie czego sie obawiam? że nie bede umiala "obsługiwać" takiego malutkiego chłopca, wiecie... higiena itd.. no bo dziewczynke to łatwo- wprawe też mam, ale chłopca a potem jak już będzie starszy? w sensie 2 latka? ( znajoma mi powiedziała ze po jajkach jej synowi stał. co ja wtedy zrobie ??? )

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

mialas jakieś badania?
Też mam większe doświadczenie z dziewuchami,ale trzeba będzie sobie i z pisiorkiem dać radę

Żono moja Też będzie na imprezę już się bujam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 22:57   #955
De28
Wtajemniczenie

My uzywalismy kilka pieluszek i najbardziej podpasowaly nam pieluchy DM- babylove i pampers.Pampers mielismy zawsze na noc, bo lepiej chlonely.I nigdy nie przeciekly.

nemosek
-fajnie, ze jestes zadowolona ze szkoly rodzenia. A co do rodzacej...w 33 tygodniu lezalam w szpitalu z kobieta ktora wiedziala ze straci po porodzie dzieci.A potem z kobieta ktora 2 dni rodzila i mi 2 dni plakala. Nie zmruzylam 5 dni oka..

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 23:03   #956
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Oby się synuś pięknie zaprezentował mamusi

Ja tez nie biegam do wc co chwilę...tak normalnie jak przed ciążą i w nocy wogóle nie wstaję

O to super, że tak pozytywnie u Was
Ale przetrzymali długo...

Wcinam sobie pistacje chcecie??
Uwielbiam pistacje
Cytat:

Cytat:

na wizażu czytałam kiedyś wątek, że matki normalnie całowały co wieczór miejsca intymne swoich pociech, niby tak ja robią np. z nózkami ze sie bawią i całują stópki to tez peniski i cipeczki

a te z lidla to ja widziałam tylko od chyba 5kg to są najmniejsze u nich? czy u mnie w lidlu po prostu nie było? ;>

Cytat:
ja też będę stosować kosmetyki z babydream

no to stawiam na początek na próbowanie Dady

czytałam że mają alkoholowy zapach a znowu w innej opinii że ładnie pachną, ale wypróbuję
To teraz się zastanawiam czy kupić :/
Jak maja mi spirolem zajeżdżać...
Cytat:
No i prawidłowo Ciężarówka też może wyglądać i czuć się pięknie
A co chcesz obfocić?? Siebie w tych kieckach

Oj bo takie pyszne kupiłam, świeżutkie i kruche a w środeczku trochę ciągnące
To jutro cyknę fotkę

Myślałam raczej ten teges o kieckach w realu
Napisze jakie jakościowo
Siebie nie obfocę bo się wstydzę

Cytat:
To się dżampreza szykuje
Trzeźwa z niej nie wyjdę na pewno

Bo tyle do oblewania

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 23:04   #957
Mya1989
Zakorzenienie

Dziewczyny, zapisywała się któras na jakiejś stronie i otrzymała jakieś próbki?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 23:05   #958
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Ja mam juz zamowione Pampersy Pampersa od znajomych...co do Dady to tez używałam ale jakPiotrek był już starszy....w sumie nie patrzyłam jak jest teraz ale wiem że był okres że cenowo wychodziły podobnie. wogole Piotrek jak se urodził to Pampersa uzywac nie mógl i wtedy własnie odkryłam Huggies. Nie wiem czy wiecie ale ich produkcja została wstrzymana, można jescze dostać pojedyncze paczki ale przewaznie w wiekszych rozmiarach...a bardzo załuje...na allegro są ale cenowo nie sa atrakcyjne.....my bedziemy w Selgrosie kupować bo jest tanio. a chusteczki z Nivea miałam i malemu odpowiadały...i z Dzidzusia tez sa fajne
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 23:06   #959
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
My uzywalismy kilka pieluszek i najbardziej podpasowaly nam pieluchy DM- babylove i pampers.Pampers mielismy zawsze na noc, bo lepiej chlonely.I nigdy nie przeciekly.

nemosek
-fajnie, ze jestes zadowolona ze szkoly rodzenia. A co do rodzacej...w 33 tygodniu lezalam w szpitalu z kobieta ktora wiedziala ze straci po porodzie dzieci.A potem z kobieta ktora 2 dni rodzila i mi 2 dni plakala. Nie zmruzylam 5 dni oka..
O masakra!!!!!!Niemiłe wspomnienia

DM to są niemieckie drogerie tak?Czy to jakiś producent?
Bo miałam kiedyś kosmetyki firmy Alverde i tam było na nich napisane DM z tyłu.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 23:08   #960
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie tak jak malutko osob co ? Ja chyba jeszcze będę żałować że się nie zapisałam
Cytat:
Sprzedawca się zainteresował,napisał mi że jego poinformowali że dziś paczka dojdzie do krk a jutro do mnie
No to oby jutro była
Cytat:
Trele, a jak prałaś rożki? Ręcznie czy w maszynie?
Rożek Prałam w pralce. Mam jeden rozek , on jest jak kołderka , tylko ma taka wstawke usztywniającą , i ja do prania wyjęłam , później tylko przeprasowałam .
Cytat:
Ja nie mówie ze pampers jest zły czy coś, ale ma swoją cenę-jak dla mnie wysooką zwłaszcza że mały bąbel na początku robi od 8 do 10 kupek (SR) a w paczce za 22 zł jest 43 sztuli czyli średnio na 4 i pół dnia starczylyby. Poza tym tez nie uważam że to jakaś super ekstra marka, bo wiecej w niej reklamy... moze i maja fajne to ze są chłonne bardziej niż zwykłe carrefour (czyli lepsze na noc) ale to kwestia tego jak sie chyba zmienia te pieluchy. NIe wiem czy dbrze mysle, ale np. nawet jak mał sie zesika i bedzie miał mokro to pieluche zmienie, a czy to pampersczy dada to tak czy siak trzeba zmienić.. a nie bo pampers można nawet 5 godzin trzymać... bo jak sie za długo trzyma taiego pampersa to chyba odparzyć dupcie można, nie? Ja sie nie znam bo to moje pierwsze dziecko ale tak właśnie mysle
Ja oczywiście zgadzam się z tym co piszesz . Jak bym miała możliwość wypróbowania DADA to tez bym wypróbowała , po co za to samo płacic dwa razy więcej ? W dodatku za pampersa , którego zmieniasz co chwile i ląduje w koszu ? Ja będę używała Pampersa bo tutaj róznica miedzy nimi a najtańszymi pampersami to pare groszy a husteczki Pampers Sensitive często w promocji 2 za 1f .
Cytat:
?
Ja tez Pampersów , bo innych chyba nie ma sensu ..
Jest u Ciebie Aldi?
Teraz mi koleżanka podesłała linka z takimi pampersami , podobno bardzo chwalone https://www.aldi.co.uk/en/product-ra...nappies-wipes/ ale różnica w cenie praktycznie nijaka wiec nie wiem czy jest sens ..
Cytat:
;>
Ja tez to czytałam

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości