|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Uff wróciłam,biorę się za nadrabianie
![]() Ale nas mało w SR,3 pary i ja i jeszcze ma dojść jedna para. W sumie jest bardzo fajnie bo kameralnie,bez zbędnego tłumu. Dzisiaj oglądaliśmy taki śmieszny filmik jak się to wszystko zaczęło. Zwiedzaliśmy oddział położniczy i neantologiczny.Panował wybitny spokój. W pewnym momencie na porodówce rozległ się krzyk I tak co chwilę się powtarzał,wiecie co podziałało na podświadomość oj podziałało ![]() Porodówka piękna,odnowiona,czysto i ładnie ba nawet przytulnie.Sale 1,2,3 osobowe,2 łazienki na korytarzu plus w pokojach niektórych. ZZO szpital nie zapewnia tylko gaz ewentualnie. Położna mówiła że bardzo są nastawieni na karmienie piersią oraz że wybór pozycji podczas porodu jest dowolny.Mozna też skorzystać z piłek i worków sako. Ale ja tam przymykam oko bo sądząc po minach pań położnych to tak kolorowo i przyjemnie w rzeczywistości nie jest.Wolę sie mile rozczarować jeśli w ogóle tam będę rodzić. Na noworodkach akurat pielęgniarka przebierała 2 dzieciaczki,świeżynki z dzisiaj.Jakie to małe i kochane,takie naleśniczki w tych rożkach Potem jak wróciliśmy do sali gdzie były zajęcia to jedna połozna sie tak rozgadała na tematy ogólne że skończyła przed 21 ![]() Jakbym wiedziała to wzięłabym sobie chociaż drożdżówkę,aż mi w brzuchu burczało cały czas. Ogólnie wrażenia pozytywne Cały czas myślę o tej kobiecie co rodziła,czy już jest po.
|
|
|
|
#932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
|
|
#933 |
|
Zadomowienie
|
Trele, a jak prałaś rożki? Ręcznie czy w maszynie?
|
|
|
|
#934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odpoczywaj!! :d Cytat:
hahaaJa nie mówie ze pampers jest zły czy coś, ale ma swoją cenę-jak dla mnie wysooką zwłaszcza że mały bąbel na początku robi od 8 do 10 kupek (SR) a w paczce za 22 zł jest 43 sztuli czyli średnio na 4 i pół dnia starczylyby. Poza tym tez nie uważam że to jakaś super ekstra marka, bo wiecej w niej reklamy... moze i maja fajne to ze są chłonne bardziej niż zwykłe carrefour (czyli lepsze na noc) ale to kwestia tego jak sie chyba zmienia te pieluchy. NIe wiem czy dbrze mysle, ale np. nawet jak mał sie zesika i bedzie miał mokro to pieluche zmienie, a czy to pampersczy dada to tak czy siak trzeba zmienić.. a nie bo pampers można nawet 5 godzin trzymać... bo jak sie za długo trzyma taiego pampersa to chyba odparzyć dupcie można, nie? Ja sie nie znam bo to moje pierwsze dziecko ale tak właśnie mysle
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
a propos pampersów to nasi znajomi u których byliśmy ostatnio używają huggiesów. Raz mieli epizod z rossmanowymi pieluszkami ale były bardzo mało chłonne. Opowiadali historię córki jakichś znajomych, która miała przez to problemy z układem moczowym, bo małochłonna pieluszka na noc przy dziecku które przesypia ją całą się nie sprawdza. Się wszystko zaparzyło i mała miała jakieś zapalenie. Doszliśmy do wniosku takiego że na dzień kiedy ma malucha cały czas na oku i zmienia pieluszkę regularne to można używać takich małochłonnych ale na noc, zwłaszcza jeśli dziecko długo śpi to lepiej użyć takich które nie spowodują odparzeń i będą dobrze chłonąć.
|
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#937 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już pisałam, ze mam zamiar używac Pampersów Cytat:
![]() Ale przetrzymali długo... Wcinam sobie pistacje chcecie??
|
|||
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#939 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytęNam dzisiaj położna oświadczyła że nie musimy mieć żadnego papierka odnośnie chodzenia na SR. Położna to raczej wybierasz w przychodni do której chodzisz Obie wagi chyba prawdopodobne ![]() edit: już doczytałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie też niepotrzebne |
||||||
|
|
|
#940 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Sprobujemy z dadą, mam juz 2 op jedno do szpitala, jedno do domciu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Domi Nie denerwuj się,nic nie zrobisz.
A tz pogoń do roboty! Szkoda że teściowa tak się panoszy ![]() A chusteczki te z dobrym składem to Huggies natural care Cytat:
Dzięki Już jedna tą taką tuniko-sukienkę z guma w pasie mam i ją bardzo lubię.Jest taka hm kobieca,fajnie się w niej czuję. Trele,Paula A coś konkretnego Was interesuje?Czy mam po prostu obfocić? Peper A kiedy idziesz na L4? Sory wyobraziłam sobie to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paulina Ostatnio masz fazę na krówki ![]() Pokaż tego Kubusia
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
Ja się nastawiam również na dada albo jeszcze te z Lidla (siostra używa i sobie chwali).
Cytat:
![]() ryba, z pielęgnacją chłopca dasz sobie radę moja siostra też początkowo była przerażona, dodatkowo mama nasza miała tylko nas dwie, więc też nie wiedziała co i jak - ale dała rada. Położna i lekarze wszystko wytłumaczą. Co do śmiesznych sytuacji - szwagierka mojego męża miała zabawną sytuację... Oczywiście dziecko jak się uderzy gdzieś no to oczywiście "Gdzie Cię boli? Daj, podmucham, pocałuję." I jej konsternacja jak jej synek przytrzasnął sobie ptaszka zamkiem od spodni i powiedział do niej, że go boli i żeby pocałowała...
|
|
#943 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które wybierają się na targi w Krk w ten weekend, wiecie moż w jakich godzinach się odbywają?? Bo próbowałam znaleźć ale nie mogę
|
#944 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poczwórna impreza ![]() Nie no przegięłam trochę ![]() Tak naprawdę nie mam zamiaru urządzać żadnego baby shower. Cytat:
![]() Masz oko
|
||||||
|
|
|
#945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a te z lidla to ja widziałam tylko od chyba 5kg to są najmniejsze u nich? czy u mnie w lidlu po prostu nie było? ;>
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- wydaje mi się że nie, moja ciocia też na początek miała pampers newborn a później dady i nie było problemu. |
|
|
|
|
#947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czytałam że mają alkoholowy zapach a znowu w innej opinii że ładnie pachną, ale wypróbuję |
||
|
|
|
#948 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uciekam mamuśki, spokojnej nocy
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa i w ogóle to ja już prawie wszystko mam brakuje butelki laktatora wkładek laktacyjnych i fridy i pampersów. ale to 10tego Idę już oglądać Fanatyka i spać. Dobranoc
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co chcesz obfocić?? Siebie w tych kieckach ![]() Oj bo takie pyszne kupiłam, świeżutkie i kruche a w środeczku trochę ciągnące ![]() To jutro cyknę fotkę Cytat:
|
||
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24-25 sierpnia 2013 Błonia krakowskie (na wysokości wejścia do Parku Jordana) przy Al. 3 Maja Od 10:00 – 17:00 |
|
|
|
|
#952 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
to już drugi raz w przeciągu miesiąca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trele Przypomniało mi się ,ja na początku czapeczkę będę zakładać na pewno po kąpieli |
|||||
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Lilith Na początku planuje pampery newborn, a potem pewnie dada
Cytat:
Cytat:
Żono moja Też będzie na imprezę już się bujam
|
||
|
|
|
#955 |
|
Wtajemniczenie
|
My uzywalismy kilka pieluszek i najbardziej podpasowaly nam pieluchy DM- babylove i pampers.Pampers mielismy zawsze na noc, bo lepiej chlonely.I nigdy nie przeciekly.
nemosek-fajnie, ze jestes zadowolona ze szkoly rodzenia. A co do rodzacej...w 33 tygodniu lezalam w szpitalu z kobieta ktora wiedziala ze straci po porodzie dzieci.A potem z kobieta ktora 2 dni rodzila i mi 2 dni plakala. Nie zmruzylam 5 dni oka.. |
|
|
|
#956 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak maja mi spirolem zajeżdżać... Cytat:
![]() Napisze jakie jakościowo Siebie nie obfocę bo się wstydzę ![]() Trzeźwa z niej nie wyjdę na pewno ![]() Bo tyle do oblewania
|
|||||
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zapisywała się któras na jakiejś stronie i otrzymała jakieś próbki?
|
|
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Ja mam juz zamowione Pampersy Pampersa od znajomych...co do Dady to tez używałam ale jakPiotrek był już starszy....w sumie nie patrzyłam jak jest teraz ale wiem że był okres że cenowo wychodziły podobnie. wogole Piotrek jak se urodził to Pampersa uzywac nie mógl i wtedy własnie odkryłam Huggies. Nie wiem czy wiecie ale ich produkcja została wstrzymana, można jescze dostać pojedyncze paczki ale przewaznie w wiekszych rozmiarach...a bardzo załuje...na allegro są ale cenowo nie sa atrakcyjne.....my bedziemy w Selgrosie kupować bo jest tanio. a chusteczki z Nivea miałam i malemu odpowiadały...i z Dzidzusia tez sa fajne
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DM to są niemieckie drogerie tak?Czy to jakiś producent? Bo miałam kiedyś kosmetyki firmy Alverde i tam było na nich napisane DM z tyłu. |
|
|
|
|
#960 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba jeszcze będę żałować że się nie zapisałam ![]() Cytat:
![]() Rożek Prałam w pralce. Mam jeden rozek , on jest jak kołderka , tylko ma taka wstawke usztywniającą , i ja do prania wyjęłam , później tylko przeprasowałam . Cytat:
Ja tez Pampersów , bo innych chyba nie ma sensu .. Jest u Ciebie Aldi? Teraz mi koleżanka podesłała linka z takimi pampersami , podobno bardzo chwalone https://www.aldi.co.uk/en/product-ra...nappies-wipes/ ale różnica w cenie praktycznie nijaka wiec nie wiem czy jest sens .. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

oj podziałało 

Sama się buja ?
jej, moj ptaszek 

chcecie??

więc może w tej Szkole? 
za wizytę

Ślub 25.08.2012