|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Witam
![]() U nas ja pracowałam na nocki a mąż tlko na rano a ja popołudnie i nocki . A czasem miałam np. 3 tygodnie nocek . Męża widziałam tylko kilka godzin a byłam tak zmęczona , że ledwie żywa w trzecim tygodniu wstawałam 2 godziny przed pracą więc nie lubię nocek . W sumie tak wczoraj sobie leżę mały sobie fika w brzuchu i sobie myślę ... Kiedyś koleżanka w moim wieku (23l) powiedziała mi , że ona w tym wieku będzie robić karierę i wtedy kiedy ja będę bawić się w dom i przewijać pieluchy to ona będzie mieć super pracę i będzie podróżować i mieć kupeee kasy A ja z dzieckiem będę siedzieć w domu zapuszczona ( chociaż nie wiem czemu matka ma być zapuszczona no ale ok ) Ale teraz tak myślę i powie Wam , ze na nic w świecie nie zamieniłabym obecnego stanu , kopniaków na inne życie czy pieniądze . Już nie mogę się doczekać aż nasze maleństwo się urodzi . I jestem teraz przeszczęśliwa , mam wspaniałego męża , rodzinę na którą mogę liczyć i niebawem maleństwo , którego już nie mogę się doczekać . Przepraszam tak mnie jakoś na refleksje wzięło ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- A i dziewczyny jeszcze ostrzegam przed nerwami . Naprawdę nie ma co się denerwować maleństwo to czuje . Ja po wtorkowej wizycie czułam się strasznie mały nie chciał w ogóle fikać , nawet po słodkim delikatnie było go czuć ledwie co . Dopiero całe nerwy puściły wczoraj wieczorem brzuch zrobił się normalny ( tak to też był taki dziwny ) i jak mały zaczął fikać to fikał i fikał.... nawet znów tatuś poczuł kopniaczka |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
maruda ja jak idę do lekarza to czekam góra 10 min jeśli się jakaś wizyta przeciągnie a często wchodzę wcześniej .
Dobrze że z dzieciem wszystko ok ![]() Shiloh super że zdecydowaliście się na mieszkanko. Kiedy się przeprowadzacie? migotka ale intensywny rok ![]() kukurydziana a to Wy takie muzyki jesteście? Super ![]() ![]() san_g super że z małym dobrze. No kawał chłopa już ![]() Widzę że sporo z Was miało dość intensywny ten rok. U mnie w tym roku spokój nic dziwnego się nie działo no oprócz kosmity w brzuchu ![]() Jechałam dziś do roboty samochodem i oczywiście wpadło mi coś do oka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-08-22 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
A tu uwaga zdjecie z 18.08, wybaczce odkurzacz, chowalam go wlasnie do szafy i natchnelo mnie na fotke
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-08-22 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]()
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
MałaMigotka witać różnice i super zakupy tez miałam jechać ale jednak czekam aż się dowiem kto tam sobie siedzi jak już się dowiem to zaczynam szaleć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
Odnośnie pytania o skarpetki to uważam że od początku są bardzo przydatne. Przytrzymują maluszkowi stópki w śpioszkach czy pajacykach bo dzidziuś inaczej szybko się wykopuje a potem denerwuje że się zaplątał bidulek
![]() Dziewczyny od 2 dni chodze spać po 20 i przed 21 już smacznie śpie. Normalnie szok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I widzę że termometr zs lidla kupiony ... właśnie też chciałam go kupić ale jak na złość nam inne wydatki wyskoczyły i kasy brakło ... ![]()
![]() |
#1031 | ||
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1032 | |
Zadomowienie
|
Przynajmniej z lekarzem nie miałam dylematu bo pracodawca opłaca mi pakiet lux med a u nas w prywatnej przychodni która ma kontrakt z lux medem akurat pracują bardzo dobrzy ginekolodzy. Coprawda mój nie pracuje w szpitalu ale pracował i jak rodziłam to wszyscy go tam pamietali (pewnie przez jego nieśmiałość i super grzeczność
![]() Powiem wam że u nas nie jest super różowo. Mamy 36m mieszkanko na które musielismy zaciagnąć kredyt do końca życia, oboje mamy beznadziejne prace, nie przelewa się, w dodatku nie mamy żadnej pomocy typu babcia któej można raz kiedyś podrzucic dziecia jak jest potrzeba, teściowa nawet kiedys nie przyjechała na 2 godziny jak ją prosiłam bo mały wstał z gorączką, a dwóch godzin brakowało żebysmy mogli się wymienic przy małym z mężem. Ale poszliśmy na boisko ostatnio, mąż z synkiem grał w piłke, ja siedziałam na ławeczce, czytałam książke, malutki wierzgał w brzuszku... i tak pomyślałam że jestem tak strasznie szczęśliwa, że tak jak napisała upadły anioł, nie zamieniła bym tego swojego życia na żadne inne. Niedługo będę miała swoich trzech muszkieterów to juz w ogóle będzie fantastycznie. Niedzielne poranki razem w łóżku z całą familią z lecącym w tle mini mini...bezcenne ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
Migotko ślicznie rośniesz
![]() A mi jakoś przyszło do głowy, jakie fantastyczne byłoby grupowe zdjęcie tego wątku ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Rozeznanie
|
lidka nie martw się ja też mam 36 m, zazdroszczę tym, co w posagu otrzymali mieszkania. Mój TŻ też nie jest majętny na swoją kawalerkę od jego rodziców dostaliśmy plastikowe okna
![]() ![]() Ja też jestem szczęśliwa codziennie mówię do Róży, np. czy smakowało jej śniadanko, czy TŻ też ją taki irytuje, pokazuje jej jak nie wolno szarpać psa z uszy - dostałam na głowę ![]() Pytam o skarpetki (nie śmiejcie się) do trafiłam na te z primarku z UK 20 par w przystępnej cenie i one są 0-3 i teraz myślę, po co mi tyle. Ale jak pytałam się TŻa jak myśli ile kupić to on do mnie a takiemu dziecku zmienia się codziennie ? (no coment ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie sytuacja też jest dosyć patowa. Oboje z tż jesteśmy na ostatnim roku studiów (ja ciągnę jeszcze jeden kierunek zaocznie), oboje nie pracujemy. Na szczęście tżta mam ogarniętego i jak dowiedział się o ciąży od razu wziąć dupkę w troki i do roboty ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy pamiętacie jak trzepałam portkami przed powiedzeniem rodzicom o ciąży! Przyjęli to mega pozytywnie ![]() ![]() ahhh .. ale nas wzięło na refleksje ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-08-22 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że jak się uda to za parę lat (w moich marzeniach jakieś 5-6) kupimy mieszkanie większe przynajmniej 60m albo domek jakiś ![]() ![]()
![]() |
#1039 | |||||||
Wtajemniczenie
|
śliczny i konkretny brzuszek
![]() Cytat:
![]() zgrabniutki brzuś ![]() Cytat:
![]() uwielbiam grandera, obecnie to moja ulubiona kanapka ![]() Cytat:
A u kardiologa byłaś ze sobą, czy z dzidzią? Ja wybieram się po 20 tc do kardiologa z dzidzią na prenatalne. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurczę, tak czytam i rzeczywiście ten 2013 to rok dużych zmian dla wielu z Was, u mnie nie działo się aż tak dużo, ale jak na moje spokojne i baaardzo ustatkowane życie to i tak sporo: - styczeń - złamałam nogę (2 m-ce na L4, a nie chodzę NIGDY), - styczeń/luty zakupiliśmy kawalerkę na wynajem (oczywiście na kredyt) - 23 maj - test - 2 kreseczki ![]() ![]() Wczoraj rozpaczałam, że Kacperek nie fika, a dziś od rana rozrabia ![]() ![]() Akkama, ja pamiętam jak się bałaś i pamiętam jak opisywałaś swojego terminatorka ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-08-22 o 09:03 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Mamuśki!
Nie martwcie się, każdy ma jakieś problemy. Nie tylko mieszkaniowe czy finansowe. Ja 2 lata po studiach pracy nie mogłam znaleźć. Albo kiepskie oferty (500zl) albo słaba umowa. W końcu zarejestrowałam sie w up to mi zaproponowali sprzedaż kart kredytowych (!)praca 7 razy w tygodniu 900zl. Mam teraz pracę ale szczerze jej nienawidzę.po pol roku pracy przyszło wypalenie a potem depresja. Niestety czasy są ciężkie. Brakuje doświadczenia i często wpadam w dołek, ze zmarnowałam sobie życie ![]() Jeszcze miałam problemy z zajściem w ciążę (stres, leki, depresja). Na szczęście maluszek zechciał w końcu pojawić się w naszym życiu. od samego początku wiem, ze będę musiała sobie radzić sama z mężem. Całe moje życie tak było. Zawsze sama wszystko, bez wsparcia. Przykre to.. Ech chyba mnie złapał smutek.. Ale jak pomyśle o tej małej kruszynce to od razu cieplutko na serduchu się robi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Zadomowienie
|
Ehhh zazdroszcze wszystkim którzy mają swoje mieszkania bez kredytu, uwierzcie mi szczęściarze że wygraliście los na loterii
![]() Ja to jestem tak wdzieczna Tuskowi za roczny rodzicielski ze bym go na rękach nosiła. Z pierwszym dzieckiem musiałam wrócic do pracy jak Alek miał 5 miesiecy. A w dodatku pracowałam często po 12 godzin więc to mąż był mamą i tatą wtedy dla synka a mi sie serce kroiło. A te wszystkie zyczliwe ciocie i sąsiadki które za głowe się łapały że młody idzie do żłobka (teksty typu "ja bym dziecka do żłobka nie oddała" słyszałam codziennie), no ale żłobek 300 zł a opiekunka 800 zł wiec rachunek był prosty. A żłobek i ciocie które w nim pracują okazały się tak wspaniałe ze moje dziecko szło tam z usmiechem na swych pieknych usteczkach ![]() Teraz też oczywiscie wszyscy sie dziwią ze przy naszych warunkach mieszkaniowych zdecydowalismy się na drugie, ale dla mnie to ze synek nie moze byc jedynakiem było tak oczywiste że nic by mnie nie powstrzymało. Bo to nie piekne salony daja szczęście, ani markowe ciuchy tylko dzieci, rodzina, miłość...to jest dla nas szczęście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |||||||||
Gang Iren
|
Cytat:
U mnie pierwsze 2 tyg przed,a drugie 2 tyg po terminie. Nie wiem czy to nastawienie ma cos wspolnego,mysle,ze wszystko zalezy od dziecka. Cytat:
Fajny,taki niewielki jeszcze. Cytat:
Cytat:
Super,ze wszystko dobrze. A wizyta nie za 3 tyg skoro 11.09? Cytat:
Cytat:
Dobrze,ze z malym OK. I ze masz leki,teraz na pewno bedzie juz w porzadku! Cytat:
Przeciez kobiety kiedys w wiekszosci rodzily naturalnie i mialy o wiele wiecej dzieci niz w tych czasach... Cytat:
Super! Jaki juz duzy! Cytat:
Ja tez tak zylam na jednym pokoju i z Wiki tak mieszkalismy p;rzez kilka lat. Nie bylo innego wyjscia. I wtedy myslalam,ze tak bedzie zawsze,bo jakos nie bylo perspektyw. Teraz mamy 3 sypialnie i salon. Tak,ze w zyciu wszystko moze sie odmienic.
![]() |
#1043 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1045 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, dawno mnie nie było ale troszkę mi zajęło nadrabianie postów. U mnie troszkę nerwów było i bólu ale teraz da się żyć okazało się że mam kolkę nerkową i w szpitalu zrobili mi usg narządów moczowych i okazało się ze mam 2 kamienie w jednej nerce i 1 w drugiej. No i jedyne co mogę zrobić to pić duużo wody i po porodzie konsultacja z urologiem ehh... ogólnie jestem na l4 ale to tylko dlatego ze wymusiłam na interniście przedłużenie zwolnienia (jak zobaczył wyniki i po badaniu brzucha stwierdził że bóle są od kręgosłupa taki to znawca) moja gin (medicover) przeciwniczka zwolnień nawet nie wspomniała o zwolnieniu wypisując skierowanie do szpitala... jakiś taki nie smak do niej mam ale rekomendowani lekarze są niedostępni
![]() Dziewczyny które planują poród na zelaznej w Wawie czy chodzicie do lekarzy z tego szpitala? Jedyne co zrobiłam to zapisałam się na szkołę rodzenia w październiku fakt faktem będzie mnie interesowała tylko instrukcja obsługi dziecka bo i tak mogę tylko rodzić przez cc...
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Ale pyszną kanapkę zjadłam małżonek się dziś postarał
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Ja planuję rodzic na żelaznej- nie chodzę tam do lekarza, zapisałam sie tam na sr, wynajęłam sobie położną i zaklepałam jedynkę poporodową.
![]() |
#1047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie myślałaś o zmianie gina? Mnie by trafiło z tymi zwolnieniami..szczególnie przy kolce! Magnusia właśnie się popłakałam ze śmiechu-Twoja ranna przygoda z podpaską bezcenna ![]()
![]() |
#1049 |
Raczkowanie
|
Czasami mam ochotę bardziej się otworzyć rozpisuję się ale nagle uświadamiam sobie że to forum i każdy może to czytać.
Może dołączę do klubu ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.