|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
PawMaj: ja dostałam ze dwa razy paragon, ale wtedy liczył np. 30 zł więcej za wizytę, jak powiedziałam, że nie trzeba paragonu to od razu 30 zł w kieszeni lądowało
![]() Po rozmowie widzę poprawę, ale jeszcze nie całkowitą. Dziś oglądaliśmy mieszkanie i zdecydowaliśmy się na nie, widziałam, że humor mu się od razu polepszył. |
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Ja tez mam w karcie ciazy miejsce na konsultacje internistyczna - mam tam wpisany numer telefonu mojej gin ![]()
![]() |
#993 |
Rozeznanie
|
Wy macie ewidentnie ciążowe brzuszki, a ja (za tydzień zaczynam 5 miesiąc) dalej wyglądam jakbym sobie dobrze pojadła....
Co do porodów... Czy któraś z Was spotkała się może z twierdzeniem, że poród naturalny wpływa źle np. na stawy biodrowe? Że je "rozklekocze"? Kiedyś ortopeda powiedział mi, żebym nie nastawiała się na więcej niż jedno dziecko, a że temat średnio mnie wtedy interesował, to nie dopytywałam.
![]() |
#994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama, mówiła że na razie maleństwu nic nie grozi bo potrzebne składniki czerpie ode mnie, tym samym mogę czasem czuć się źle. Nie potrzebuję konsultacji endo po podobno ma uprawnienia. I całe szczęście bo b. trudno u mnie się dostać do dobrego endo. Prywatnie min. miesiąc czekania, na nfz nie ma już miejsc na ten rok.
![]() |
#995 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Kurcze a mnie na ciastka nalecialo właśnie a ze pada i do sklepu nie pójdę to właśnie piekę pieguski
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#996 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mariee, bardzo zgrabny brzuszek. Mamy chyba ten sam termin, ale mój jest większy i taki bardziej piłkowy. Zresztą wszystkie brzusie są śliczne, choć każdy inny. Maruda, dobrze, że z tarczycą załatwiłaś. Powodzenia z EKG. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
Demot świetny! uśmiałam się
PawMaj to witaj szczęśliwa 13! Ja też mam przeczucie, że ten rok pod względem dużych wydarzeń jest wyjątkowy. Tak jak podliczę ile już zaliczyłam: -Zmieniłam siedzibę firmy w pracy (po kilku latach) -zostałam zwolniona od tego samego szefa dostałam propozycję innej pracy w innej firmie, -zostałam z powrotem przyjęta. -Założyłam działalność -Współzałożyłam działalność i otwarłam sklep internetowy -Zamieniłam mieszkanie z takimi komplikacjami, że radca prawny i notariusz zęby z podłogi zbierali -Wyremontowaliśmy całe mieszkanie włącznie z przestawianiem ścian, mieszkając tu co trwało ok 4 msc -Pomogliśmy w przeprowadzce szwagra i szwagierki - stwierdzili, że też chcą zmienić, no to siup - razem -Zaszłam w ciążę.. i w sumie to wszystko do lipca sierpień jakiś spokojny, ale w tym roku sięęęę dzieje. ![]() hm coś jeszcze...?
#998 |
Rozeznanie
|
Mąż wrócił do swojej zabawki, z którą rozstał się ponad rok temu - kurier przytachał wczoraj piękną czerwoną 5cio strunową basówkę. W związku z tym, że jest na urlopie, od wczoraj zacięcie ćwiczy i powtarza szkółki (kiedyś był bardzo dobrym basistą). I wiecie co? Dopiero co, na basowy dźwięk, poruszyło się dzieciątko w mym łonie
![]() ![]() Teraz ja powrócę do pianina i Małe będzie miało muzykalność we krwi! A na razie zapuściliśmy mu Mozarta, bo Tomkowi na tą wiadomość spociły się ręce i musiał przerwę zrobić (zestresował się, że jeszcze trochę nierówno grał) ![]()
![]() Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-08-21 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-08-21 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- zakończyłam 7-letni związek - zaczęłam nowy związek - zaszłam w ciążę ![]() Tż nie chce mi ściągnąć ze strychu worów z ciuszkami dla maluszka ![]() ![]() PawMaj jakbyś się już coś o sr w bocianku dowiedziała to krzycz ![]() Ha! i ja też jestem Orlicą! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Wtajemniczenie
|
Co do mebli z Ikei-mamy prawie wszystko z tego sklepu
![]() Cytat:
![]() Corcia ma ladna,okragla glowke,ale bardzo sie staralam.Na brzuchu nienawidzila lezec,ale jakos mi sie udalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Tak, robilam przeciwciala. Teraz tez mi zlecila kontrolnie ponownie. Usg tez mialam.
![]() |
#1003 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy 150zł to drogo...hmmm...w mojej okolicy to normalna cena za prywatną wizytę u specjalisty. Poza tym mam blisko 5 min drogi, docelowo chciałabym w tym szpitalu rodzić i wiadomo, że wtedy lepiej prowadzić ciążę u kogoś, kto tam pracuje. PS. ja też Orlica...hehe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Raczkowanie
|
Ja chodzę na NFZ ale u mnie w szpitalu przyjmują Ci ginekolodzy co mają prywatne gabinety
![]() np moja gin w szpitalu jest we wtorki i piątki we wtorki na oddziale a w piątki przyjmuję pacjentki ![]() bardzo ciężko się do niej dostać mi po znajomości się udało a jak już się dostałam raz to później jestem zapisywana normalnie co 3-4 tygodnie i nigdy nie czekam dłużej niż 10 minut ![]() Jak chce to mogę prywatnie wizyta 50zł bez usg 100zł z usg 150zł z usg 4d ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój mały brzdąc nie śpi i mnie właśnie kopie :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A antenka byla wyraznie widoczna? Czy tylko lekarz ja widzial? ![]()
![]() |
#1007 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aż się wzruszyłam, jak przeczytałam, że mu kupisz z tej okazji prezencik ![]() Straszna beksa się ze mnie zrobiła ![]()
![]() |
#1009 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() -obronilam magisterkę -zaczęłam doktorat -zaszałam w ciążę -wyszłam za mąż -sprzedaliśmy mieszkanie -kupujemy mieszkanie No i jak dobrze pójdzie to jeszcze Mlody zdąży sie urodzic ![]()
![]() |
#1010 |
Wtajemniczenie
|
U mnie decyzja czy NFZ czy prywatnie była ekspresowa. Staralimy sie o dziecko 2 lata wieć zaliczyłam różnych lekarzy i na NFZ i prywatnie. Tenn do którehgo teraz chodze zrobił mi potrzebne badania a cos ie dało brał mnie do szpitala lub przychodni i tam robiłam na NFZ. Zmieniac nie będe bo termin do dobrej gin to około 3-4 miesiecy wiec bede pzred samym rozwiazaniem. POza tym mam tego lekarza praktycznie pod telefonem jak cos sie dzieje to moge dzwonić i nie ważne czy jest 3 w nocy czy 3 popołudniu. Wiem że jestem pod dobra opieką i naprawde innteresuje sie. Ten pobyt w szpitalu co zaczełam krwawic po stosunnku gdy do niego rano zadzwoniłam on juz wszytko wiedział. Gdy byłam potem na wizycie to zapytal czy wszytko zrozumiałam, zbadał mnei dokładnie i zagladnął przez USG co z maluszkiem.
Oczywiście że wolała bym, nie płacić ale nie chce zmieniać lekarza tylko po to by nie płacić. ten wie o mnie wszytko i o straaniach i o innych problemach ze zdrowiem jka i o sytuacji jaka u mnie jest czyli zmarł mojego męza brat i mam chora. |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Wtajemniczenie
|
A jak mam wizyte o 15 to najpóxniej 15 min później jestem przyjęta. Raz mi sie zdarzyło że długo czekałam ale wtedy przede mną była jakaś starsza Pani co ledwo chodziła i ciężarna z problemami. Wtedy czekałam 30 min ale zawsze idzie to mniej wiecej planowo.
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Dla mnie ten rok to wielka przeplatanka. - najpierw wszystkie badnai jest oki jest szansa na dzidzie - potem choroba mamy zaczeła od nowa atakować - udało zajść sie w ciażę - mamy choroba sieje sie dalej - śmierc cioci na raka - smierć brata mojego meza - szczęście bo maluszek przetrwał najgorsze i jest szansa że bedzie z nami - slabe wyniki mamy - remont w mieszkaniu (częściowo zakończony ale jeszcze do zrobienia) - choroba mamy postepuje - czuje kopniaki U mnie to ciągłe przeplatanie sie chwil radosci z cięzkimi i bardzo smutnymi chwilami |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Wtajemniczenie
|
Widzę dziewczyny, że u wielu z Was ostatni rok był bardzo intensywny i pełen wrażeń. U mnie tak było od 2012 aż do teraz
![]() W sumie to trwa to cały czas i jeszcze się nie ustabilizowało. Mam nadzieję, że do urodzenia wszystko się nam pouklada. |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1016 |
Rozeznanie
|
Widzę, że w sierpniu zebrało się wszystkim na podsumowanie roku
![]() Gdybym mieszkała z teściami... to bym już z nimi nie mieszkała tylko w wariatkowie chyba. ![]() Wczorajsza noc była niefajna - strasznie się męczyłam, nie mogłam zasnąć chyba do 2 mam nadzieje, że dziś będzie lepiej. Mykam, słodkich snów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Zadomowienie
|
Sheperdess - tak i OM. również miałyśmy tak samo :P Jeśli któraś chce/używa od dziś na rossnet.pl można pobrać kod na krem przeciw rozstępom z Bielenda Sexy Mama. [Czemuż ta nazwa kojarzy mi się z Kasią Cichopek..... ![]() ![]()
![]() |
#1018 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ogóle czy wasi TŻci pracują też na nocki? Jak ja nie lubię tych zmian ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój małż pracuje na nocki, tzn. na 3 zmiany(w tym nocki). Też nie przepadam być sama w nocy, szczególnie teraz, ale w sumie jak idzie na 22, to ja zaraz kładę się spać, a jak się budzę, to już jest, bo pracuje do 6 rano.
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Zakorzenienie
|
Mój TZ na szczęście pracuje rano ale za to po 10-12h i niby zaczyna pracę o 7 ale jak wraca o 18 to jest tak zmęczony że jakby go nie było.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.