|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
ja tam rozumiem
![]() no i łączę się w bólu ze wstawaniem w nocy (a do upałów było tak pięknie )macie tempo! ![]() ![]() no i najlepszości rocznicowe Cytat:
Torres dziś od 2 do 4 postanowił nie spać. co gorsza swój plan wprowadził w życie. heh. dużo emocji dzieciak ma ostatnio (pobyt u babci, chrzciny, teraz u dziadków)... aaaleee, alllleee! wczoraj pokazał że umie pełzać do tyłu. ruchem gąsienicy sunie jak strzała w końcu coś ciekawego motorycznie robi
|
|
|
|
#4442 | ||
|
Zakorzenienie
|
DZień dobry
![]() od paru dni moje dziecko jest per Marudą no poprostu marudzi bez przerwy, nie zasypia w łożeczku które tak uwielbiał... tzn zasypia ale tylko i wyłącznie na noc. Nie chce się bawić, ani nosić, ani siedzieć, już normalnie nie chce nic ![]() no i ząbkowaniem oczywiście. Mam też problem dotyczący jedzenia, bo rano dostaje 2-3 razy cyca i wieczorem do spania a przez dzień (ok 2-3 razy) MM. Ale tego MM je 100-120ml max a to przecież mało jak na 9kg dziecko... Próbuje podawać kaszkę ale z butelki nie pociągnie za wiele a z łyżeczki większość wypluje heh już nie wiem co robić ![]() Ostatnio podaje owoce, dziś idzie brokuł, ale to początki to się krzywi i strasznie go naciąga ![]() nadrobie was międzyczasie bo przy tej Marudzie to nic nie idzie zrobić ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
ostatnio nawet zasnął (jako że nie zasypia w łóżeczku to musiał wykorzystać to 5 minut na inną formę zasypiania)ile razy dziennie smarujesz? Bo piszą że można tylko 3 ja to rozkładam na rano, południe i wieczór, ale często wychodzi tak że daje tylko w południe. Zastanawiam się czy np 3 razy co 2h można? Bo mój w południe dowodzi najbardziej więc wolałabym tak wykorzystać te 3 razy ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() pisz jak po chrzcie, chyba że już pisałaś tylko ja do tego nie dotarłam u nas się zbliża wielkimi krokami niedziela... aż strach się bać |
||
|
|
|
|
#4443 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
co do opisu Cytat:
![]() cóz za trudne słowo ![]() ![]() Cytat:
za ząbkami tez sie zab ukeuszył 2 dni temu na gumie rozpuszczalnej ![]() a właśnie najlepszego na rocznicę! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i wstawiam fotkę, zostawiłam Karola na chwile u Julki w pokoju i jak wróciłam zastałam taki widok
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-08-27 o 14:50 |
||||||
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4445 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
najlepszegoCytat:
![]() Cytat:
że wszystko się udałoCytat:
za ząbka![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za katarek by szybko przeszedłCytat:
dla niegoCytat:
![]() ![]() Witam się ![]() Jestem zbulwersowana tydzień temu miałam szczepić ale nie było ani pediatry ani pielęgniarki szczepiącej, więc wybrałam się dzisiaj i co lekarz jest pielęgniarka też le nie mają szczepionki wkurzyłam się megaa i chyba wolę jechać 30km do przychodni i bez problemu zaszczepić niż ciągle jakieś fanaberie w naszym ośrodku![]() no to tyle, a z dobrych informacji dziś kończymy 5miesięcy |
||||||||
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz będziesz musiała cały czas mieć na niego oko, by nie wstawał Michałek dopiero przekręca się na boki. Ani razu nie przekręcił się z plecków na brzuszek, tylko na odwrót. Na brzuchu nie poleży 5 min bo histeria. Do siadania długa droga. W ogóle nie wyobrażam tego sobie, on dalej taki niemowlaczek. Malutki jest. Ma pół roku, a waży 6,7kg
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez chyba mieli zapisane ze przychodzicie na szczepienie![]() za kolejny miesiacno cały czas go sadzam jak sie podnosi zobaczymy co na to ortopeda ale na pewno będzie krzyczał zeby go sadzać
|
|
|
#4448 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hejka - za postępy i sto lat!Cytat:
i najlepszego! A zęba współczuję... Witaj ![]() Też bym się wkurzyła w przychodni - przecież byłaś zapisana na szczepienie, nie? ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#4449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pozatym ma prawie 5 i pól miesiąca waży 7,800 i czekamy na drugiego zęba (jedną łopatke już ma )
|
|
|
|
|
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DD no kruszynka kruszynka wzrost 68cm Cytat:
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
LunaO - łączę się w bólu, moje dziecko od wczoraj samo nie wie czego chce, jęczy non stop, w dodatku z wielką zapalczywością gryzie wszystko a jak sobie źle ugryzie to ryk. Obstawiam więc zęby, ale sama nie wiem bo dziś raz tak ulał, że nie wiem czy nie zwymiotował, gorączki brak, apety aż za nadto, ciastko mi z dłoni wyrywał dziś:P Ale jak jeszcze się powtórzy ten żyguś to podjadę do lekarza, bo nerwowo nie wytrzymam.
|
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga na słoiczki
http://piekielni.pl/52816 i taki filmik na koniec o porodzie mi się podoba ![]() http://www.cecijane.net/shes-a-girl-just-like-me/ i tu dla tych co mają facebooka https://www.facebook.com/photo.php?v=462776867145655 a teraz uciekamy do teściów
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-08-27 o 16:43 |
|
|
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
my już po urlopie' było cudnie! dużo by opowiadać ale tak w skrócie- chrzciny się udały super, Ewa była grzeczna, przez całą mszę leżała spokojnie i przyglądała się raz mnie raz tacie uroczystość też udana!później pogoda dopisała więc wieczorem grillowaliśmy ![]() podróż bardzo dłuuuga, trochę męcząca.. jechaliśmy po ok. 14h w jedną stronę.. na szczęście z Małą nie było problemu bo spała od 22 do 5/6.. poza tym smakowałyśmy nowe rzeczy.. marchewka oprócz tego coraz częściej się chichra, nauczyła się brumm itp. przy czym pluje na około, cały czas chce siedzieć; podnosi się z leżenia na plecach ale z leżenia na brzuchu ani drgnie rozłożyłam już puzle na ziemi i kładę ją często w ciągu dnia.. tak w skrócie z tego co pamiętam- Małpka- Karol jest mega! jak tak dalej pójdzie to chyba w przyszłym roku do przedszkola pójdzie.. i to na własnych nogach Kasia- śniłaś mi się! byłam na zakupach w tesco i w szale zakupowym ktoś podmienił mi dziecko, patrzę a to Twój Miluś!! ja w panice bo od razu sobie wyobraziłam, że Ewa już w Norwegii! biegłam do kierowniczki, żeby ogłoszenia wywieszała i odnalazła moje dziecię.. gdzieś na końcu tego przerażenia poczułam spokój bo przecież to nikt obcy i wiedziałam, że "się odmienimy" Demeter za udany panieński ![]() za niedługo weselicho hu hu!na wszystkie rocznice które mnie ominęły- wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków!! drugi dzień nie karmię piersią więc raczej uważam to za koniec.. mam tragedię z włosami nie wiedziałam, że mogą aż tak wypadać! wczoraj zrobiłam maskę z siemienia lnianego.. są miękkie i lśniące ale czy mocniejsze- jeszcze nie wiem.. zacznę chyba kurację Merz Special.. atmosfera na forum nieciekawa ;/ jakoś tak wszystko padło.. widzę, że wiele z Was przeniosło się na fb.. Ptaszysko odeszło.. wiele dziewczyn się nie udziela jak przedtem.. czy to protest przeciwko chamstwu? pozdr |
|
|
|
|
#4454 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pisz pisz! ![]() Cytat:
Samo to może nie przejść, niech idzie bo mu palec obetną! ![]() I za rocznicę!Jeszcze jedne za ząb! ![]() Witam się w jednym z ostatnich dni lata ![]() Pojechałam z Krzysiem do przychodni na ważenie i mierzenie. Krzyś waży 7360 gr i ma 67 cm Dlatego już ciuszki nie pasują na Niego, nawet rozm. 68 przymały był Potem poszliśmy jeszcze do parku - nowy sposób jeżdżenia mamy: na brzuszku i podziwiamy świat przed sobą
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Nie cytuję bo mnie lap w☠☠☠☠ia, a komp się nie chce włączyć, chłop ma robić jakis reset, ale czuję w kościach, ze wszystko co tam mam pojdzie w ☠☠☠☠u
Strippi- moja z brzuszka na plecki tez sie nie obróci jescze- waży wiecej ale jest na mm, za to mniejsza.... Małpka- Karol wymiata!!!! JolanT- podsumowanie piękne ![]() Pojechałam po ksiązki dla dziecka i kupiłąm złą do angielskiego (80 zł) muszę jutro dymac wymienic, jeszcze wszystkich nie mam a już 400 poszło My dziś po pierwszej domowej zupce- smakowała
|
|
#4456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tam za rok od września wyślę go z Julką do przedszkola hehe ![]() a czemu już nie karmisz? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------
|
|
|
#4457 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas tez powoli 68 na wyczerpaniu.. zależy tez jakie ciuszki bo wczoraj wygrzebałam z szafy 50-56 i są dobre kupiłam w tesco fajne bodziaki były w promocji... na długoś już by były ale takie na moją szerokie że chyba utonie.. Cytat:
Cytat:
aa zapomniałam napisać, że u nas zmiany od wczoraj jesteśmy na pampkach 4kach trochę w nich tonie ale dwójki już trochę maławe..
|
|||
|
|
|
|
#4458 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za gąsienicowy pełz![]() Cytat:
Co do dentinoxa to ja w nocy smaruje i jakoś wyjdzie właśnie ze 3 razy. Ale nie liczyłam i nie patrze na to. Jak posmaruje 4 to chyba nic się nie stanie za bardzo zresztą ja tego nie biorę dużo na palca. Cytat:
brawo za 5 miesięcy ![]() Cytat:
))) Cytat:
Nadrobił synio nie ma co!!!! Cytat:
włosy się unormują gwarantuje ja już chciałam się na łyso zgolić ale przestały wypadać co do atmosfery na forum to hmmm.....nie da się ukryć, że atmosfera gęsta;/ Cytat:
za jazdę na brzuszku!Cytat:
----------------------- dzięki kochane za życzenia!
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
super że urlop udanyCytat:
za wagę A co do jazdy w wózku to jak Filip zaczyna marudzić to też przekładam go na brzuszek i możemy spokojnie wrócić do domu. ![]() My już tylko na domowych, słoiczków mam kilka w razie jak by mi coś wypadło i nie zdążyłabym ugotować. W ogóle to Filip zjada po 180-200ml zupki i to do ostatniej łyżki z apetytem
|
|
|
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
heh.współczuję.
no mój dał popis w trakcie chrztu. mam nadzieję, że Twój da radę! ![]() ps. gUpio z tym szczepieniem a ile ma wzrostu?! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jaką serwowałaś?! a z książkami to jakieś mega nieporozumienie ![]() Małpka, Karol jak zwykle powala. Szok normalnie.
|
|
|
|
#4461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- aa LiwkaO.. ja jestem na tym etapie- zgolić się na łyso |
|
|
|
|
|
#4462 |
|
Wtajemniczenie
|
Super, że u Was dobrze
![]() Mi też strasznie włosy się sypią... Od 2 tyg. robię maseczkę z żółtka, cytryny i nafty kosmetycznej - ładne są, błyszczące, ale fryzjerka mi powiedziała, że na wypadanie to nie pomoże. Trzeba przeczekać.
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwaga! Chwalę się I jeszcze jedna rzecz z dziś: jedziemy do przychodni, staję na przejściu dla pieszych, jakiś samochód zatrzymuje się i mnie przepuszcza. No to idę. Jeszcze nie doszłam na drugą stronę ulicy, a drzwi pasażera otwierają się i wypada z nich jakaś baba i do nas leci Do tego krzyczy moje imię Patrzę - moja psiapsióła z czasów podstawówki! Nie widziałyśmy się furę czasu, ma dwójkę dzieci (już 12 i 9 lat ), czasem wpada w te okolice do swojej mamy - wymieniłyśmy się nr tel i będziemy się umawiać na pogaduchy Moje życie towarzyskie ostatnio kwitnie, bujniejsze jest, niż przed ciążą
|
|
|
#4464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#4465 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I za 5 mcy ![]() Cytat:
Cytat:
). Mają oczywiście zapisane, ile szczepień i kiedy, ale takie kierownictwo... Pielęgniarka też narzekała na organizację ![]() Cytat:
Fajnie, że wyjazd udany ![]() A Wy tak z 2 na 4 od razu? ![]() My też już czwóreczki... ![]() Gdyby się nie zatrzymali tym samochodem mogłabym mówić dosłownie, że "na siebie wpadłyśmy" ![]() Mój Syn znów na brzuszku zasnął W sumie to zasnął na pleckach, od razu, jak Go położyłam, bo już przy karmieniu przysypiał - ale przez sen przekręcił się na brzuszek i tyle. Tak Mu dobrze
|
|
|
#4466 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
korci mnie żeby się zrobić na Hankę Mostowiakową Cytat:
gwoli ścisłości - z 2jek na 3jki noo i brawa dla Krzysia ![]() dziewczyny pytanie mam jeszcze.. może głupie trochę.. czy można się zarazić skazą białkową?? |
||
|
|
|
|
#4467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za urlop Cytat:
mam nadzieję, że nadrobi teraz jak wcina słoiczki bo dziś zjadł cały duży z hippa - dynia z indykiem po 5 miesiącu i cały deserek z gerbera idealnie na swój wiek 68 cm
|
|
|
|
#4468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za brawa dziękujemy ![]() A co do skazy - raczej niemożliwe
|
|
|
#4469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani- byłaś u Palczewskiej? Wprowadzacie gluten? Cytat:
nie można
|
|
|
#4470 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za panieński.a o teście nie wiedzialam ![]() jeszcze 2 str do nadrobienia. witam sie juz z wrocka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

)

w końcu coś ciekawego motorycznie robi 

no poprostu marudzi bez przerwy, nie zasypia w łożeczku które tak uwielbiał... tzn zasypia ale tylko i wyłącznie na noc. Nie chce się bawić, ani nosić, ani siedzieć, już normalnie nie chce nic 

ja to rozkładam na rano, południe i wieczór, ale często wychodzi tak że daje tylko w południe. Zastanawiam się czy np 3 razy co 2h można? Bo mój w południe dowodzi najbardziej więc wolałabym tak wykorzystać te 3 razy
(albo Jula daje mu dopalacze 
05.07.2008
za katarek by szybko przeszedł
tydzień temu miałam szczepić ale nie było ani pediatry ani pielęgniarki szczepiącej, więc wybrałam się dzisiaj i co lekarz jest pielęgniarka też le nie mają szczepionki

a łózeczko na środkowym poziomie wiec jakby sie przechylił mocniej to by wyleciał