Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 10:33   #4441
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

przepraszam za samolubny post typu "mój pamiętniczku" :P
ja tam rozumiem
no i łączę się w bólu ze wstawaniem w nocy (a do upałów było tak pięknie )

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A u nas druga jedynka wyszła!!!!
macie tempo!

no i najlepszości rocznicowe

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Igor rozpuszczony jak dziadowski bicz - cokolwiek to znaczy, ale rozpuszczony strasznie. Puszek, jak to Puszek -słodycz i spokój.
dziecko dziecku nie równe.ruszacie od 1 września (ze szkołą/przedszkolem)?

Torres dziś od 2 do 4 postanowił nie spać. co gorsza swój plan wprowadził w życie. heh. dużo emocji dzieciak ma ostatnio (pobyt u babci, chrzciny, teraz u dziadków)...
aaaleee, alllleee! wczoraj pokazał że umie pełzać do tyłu. ruchem gąsienicy sunie jak strzała w końcu coś ciekawego motorycznie robi

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 13:24   #4442
Luna0
Zakorzenienie

DZień dobry
od paru dni moje dziecko jest per Marudą no poprostu marudzi bez przerwy, nie zasypia w łożeczku które tak uwielbiał... tzn zasypia ale tylko i wyłącznie na noc. Nie chce się bawić, ani nosić, ani siedzieć, już normalnie nie chce nic jedzie mi to na kilometr skokiem rozwojowym...
no i ząbkowaniem oczywiście.

Mam też problem dotyczący jedzenia, bo rano dostaje 2-3 razy cyca i wieczorem do spania a przez dzień (ok 2-3 razy) MM. Ale tego MM je 100-120ml max a to przecież mało jak na 9kg dziecko...
Próbuje podawać kaszkę ale z butelki nie pociągnie za wiele a z łyżeczki większość wypluje heh już nie wiem co robić

Ostatnio podaje owoce, dziś idzie brokuł, ale to początki to się krzywi i strasznie go naciąga

nadrobie was międzyczasie bo przy tej Marudzie to nic nie idzie zrobić

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
już nocnik?
tak, my was gonimy aktualnie 7400 mogę już dziecia ludziom pokazywać.

Jakub płacze w nosidełku tylko założę mu na plecy to nosidło i jest ryk niby udaje mi się go uspokoić i chwilę ponosić.. ale potem znów płacz aż zdejmę nosidło. próbujemy od dziś i tylko w mieszkaniu. może się przyzwyczai? albo na dworze jak będzie coś nowego widział będzie mu lepiej? tak chce na ręce a nosidełko go denerwuje..
Mój zawsze krzyczy jak wkładam, ale jak schodze po klatce i pozniej to już jest ciekawy ostatnio nawet zasnął (jako że nie zasypia w łóżeczku to musiał wykorzystać to 5 minut na inną formę zasypiania)

Cytat:
haha to aż tak zasuwa po mieszkaniu?

u nas bardzo pomaga dentinox.
ile razy dziennie smarujesz? Bo piszą że można tylko 3 ja to rozkładam na rano, południe i wieczór, ale często wychodzi tak że daje tylko w południe. Zastanawiam się czy np 3 razy co 2h można? Bo mój w południe dowodzi najbardziej więc wolałabym tak wykorzystać te 3 razy

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
jestem za od dawna mówię, że ona coś mu do butelki dosypuje lub czymś sutek smaruje (albo Jula daje mu dopalacze )

normalnie w głos się w nocy śmiałam, jak czytałam

U mnie gorący czas. nie mam czasu na nic. Chłopo-ostatnie dni urlopu + sprzątanie + ZUS + lekarze + zakupy + gotowanie + goście + chrzest jutro...

Wpadłam tylko, żeby pochwalić (hehe ryzyk-fizyk) mojego syna. Pękł nam 7 kg (7060). No i - najważniejsze - asymetrii brak, robi wszystko co powinien na tym etapie (trakcja się polepszyła, przekręca się na boki, brzuszek - plecki, plecki - brzuszek, pełza po okręgu z szybkością wielką) -- normalnie niczym się nie stresowałam tak jak tą wizytą. łapy mi się telepały i pani doktor poleciła MI: napić się (), pójść do kosmetyczki, samej zapisać się na rehabilitację/terapię

Rozszeramy dietę, kontynujemy ćwiczenia + stymulujemy masażem stópki
ale drze się jak zawsze Histeriusz jeden całe spacery spędza na rękach u konkubenta...
Cudowne wieści!!
pisz jak po chrzcie, chyba że już pisałaś tylko ja do tego nie dotarłam
u nas się zbliża wielkimi krokami niedziela... aż strach się bać

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 13:48   #4443
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
[
Małpko, jak na Chmielakach?

My już na wschodzie. Podróż była emocjonująca, bo syn walnął kupę roku
Chrzciny czaaaaddd. Mój ojciec zachwycony wnukiem, bo Histeriusz pokazał na co go stać mój kościółkowy chłop mówi: WIEJ. Ja mu na to, że chyba dopiero początek celebry, a on: "wiej!" no to zwiałam... żebyście widziały minę ludzi, księdza, mojej matki jak biegła za mną i krzyczała - "jeszcze niieeeee" mój brat miał taką polewkę, że wybaczył "funkcyjność". W końcu go ochrzczono (dziadek twierdzi, że nie jest bierną owieczką, że nie poddał się bez walki) a ja poszłam karmić do zakrystii. Syn tylko dotkną cyca - odpłynął na 3 (siccc!!!!) godziny...
na chmielakach fajnie bylismy na koncercie Braci

co do opisu

Cytat:
f

impreza spoczko. złego słowa nie powiem. Obiad w restauracji. każdy wybrał co chciał - nie było rosołowego przymusu potem ciacha i kawa w domu. ale dla 7 osób to nie problem.
sernik... w końcu się okazało, że nie mam żelatyny a w najbliższym sklepie nie było galaretki cytrynowe zabiły jego wyrafinowaność (on był z trzech rodzajów sera, z prawdziwą wanilią, białą czekoladą i musem z owoców leśnych - ale i tak jestem z niego dumna )
a podasz przepis na ten serniczek

cóz za trudne słowo

Cytat:

Dziś kończymy 4 miesiące ciągle i wyłącznie na cycuszkach

Cytat:

A u nas druga jedynka wyszła!!!! dziś noc już lepsza haha budziła się co 2,5 godziny a nie co 2

poza tym mamy dziś 2 rocznicę ślubu

no i przed wczoraj pękł mi ząb jak jadłam popcorn!!! 4 u góry!!!!
za ząbka
mi tez sie zab ukeuszył 2 dni temu na gumie rozpuszczalnej
a właśnie najlepszego na rocznicę!

Cytat:
Witam nasze cudne Mamusie

WRÓCIŁAM!!!!
Jeszcze tydzień w domu z trójką dzieci, a później luz - blues - szkoła/przedszkole. Jupiii!!!!!!
Po wyjeździe jestem wykończona. Igor rozpuszczony jak dziadowski bicz - cokolwiek to znaczy, ale rozpuszczony strasznie. Puszek, jak to Puszek -słodycz i spokój.
Troszkę Was nadrobię i powracam do żywych.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

ooo to serio tanio, nie mam ani karty ani sklepu;/
My bylismy u lekarza, bo katar 5 dzien juz, ale na szczescie wszystko ok, nasivin soft tylko kazal psikac i sol morską, wychwalony za zeby, za podnoszenie sie do siadu i za całokształt Waga: 9900g Więc łądnie przystopowaliśmy w miesiąc niecałe 400g, ale nożyska mamy dalej jak u mamuta
dobrze ze to niegroźny katar waga ładna

Cytat:
aaaleee, alllleee! wczoraj pokazał że umie pełzać do tyłu. ruchem gąsienicy sunie jak strzała w końcu coś ciekawego motorycznie robi

no i wstawiam fotkę, zostawiłam Karola na chwile u Julki w pokoju i jak wróciłam zastałam taki widok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 27.08.2013 - 1.jpg (24,6 KB, 56 załadowań)
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2013-08-27 o 14:50
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 14:17   #4444
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no i wstawiam fotkę, zostawiłam Karola na chwile u Julki w pokoju i jak wróciłam zastałam taki widok
Nie wierze własnym oczom
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 14:39   #4445
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Michaś kończy dziś pół roczku
najlepszego

Cytat:
A tak wogóle to zapomniałam sie pochwalić ze wyszły nam na raz 2 dolne jedynki
no jak mogłąś zapomnieć

Cytat:

My już na wschodzie. Podróż była emocjonująca, bo syn walnął kupę roku
Chrzciny czaaaaddd. Mój ojciec zachwycony wnukiem, bo Histeriusz pokazał na co go stać mój kościółkowy chłop mówi: WIEJ. Ja mu na to, że chyba dopiero początek celebry, a on: "wiej!" no to zwiałam... żebyście widziały minę ludzi, księdza, mojej matki jak biegła za mną i krzyczała - "jeszcze niieeeee" mój brat miał taką polewkę, że wybaczył "funkcyjność". W końcu go ochrzczono (dziadek twierdzi, że nie jest bierną owieczką, że nie poddał się bez walki) a ja poszłam karmić do zakrystii. Syn tylko dotkną cyca - odpłynął na 3 (siccc!!!!) godziny...
no ale oczywiście że wszystko się udało

Cytat:
A u nas druga jedynka wyszła!!!! dziś noc już lepsza haha budziła się co 2,5 godziny a nie co 2

za ząbka
najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:

WRÓCIŁAM!!!!
Jeszcze tydzień w domu z trójką dzieci, a później luz - blues - szkoła/przedszkole. Jupiii!!!!!!
Po wyjeździe jestem wykończona. Igor rozpuszczony jak dziadowski bicz - cokolwiek to znaczy, ale rozpuszczony strasznie. Puszek, jak to Puszek -słodycz i spokój.
Hej już niedługo odetchniesz nieco

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Hej
Jak macie kartę do Super Pharm to dzisiaj i jutro pieluchy Pampers po 29,99zł z 49,99zł. Np rozm. 4 - 62szt więc się opłaca.
ooo ale tylko dziś i jutro

Cytat:

My bylismy u lekarza, bo katar 5 dzien juz, ale na szczescie wszystko ok, nasivin soft tylko kazal psikac i sol morską, wychwalony za zeby, za podnoszenie sie do siadu i za całokształt Waga: 9900g Więc łądnie przystopowaliśmy w miesiąc niecałe 400g, ale nożyska mamy dalej jak u mamuta
A ja siedze i dudłam mleko na dzisiejszą rade pedagogiczna...przewiduje , ze potrwa z 6 godzin, a mam 60ml tylko;p Chyba Tż wykorzysta dzis probke bebilonu 1 poki nie mamy 6 miechow skonczone
Ide bo dziecko cos mlaka, chyba jesc woła
A teraz coś OC nie widać...
no ładna waga
za katarek by szybko przeszedł

Cytat:
Torres dziś od 2 do 4 postanowił nie spać. co gorsza swój plan wprowadził w życie. heh. dużo emocji dzieciak ma ostatnio (pobyt u babci, chrzciny, teraz u dziadków)...
no to dla niego

Cytat:
hej

No on szaleje n całego no... tylko czekać jak napiszesz że raczkuje albo zrobi [pierwszy krok

Witam się

Jestem zbulwersowana tydzień temu miałam szczepić ale nie było ani pediatry ani pielęgniarki szczepiącej, więc wybrałam się dzisiaj i co lekarz jest pielęgniarka też le nie mają szczepionki(tej 6w1)i nie wiadomo kiedy będzie, nosz Qwa i rób co chcesz, w aptece nie dość że drożej to od ręki nie ma tylko na zamówienie i jeszcze mało tego w ośrodku mi nikt nie powiedział że potrzebuję na to receptę i co miałam wracać z powrotem wkurzyłam się megaa i chyba wolę jechać 30km do przychodni i bez problemu zaszczepić niż ciągle jakieś fanaberie w naszym ośrodku

no to tyle, a z dobrych informacji dziś kończymy 5miesięcy
Stary 2013-08-27, 14:44   #4446
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

to teraz będziesz musiała cały czas mieć na niego oko, by nie wstawał

Michałek dopiero przekręca się na boki. Ani razu nie przekręcił się z plecków na brzuszek, tylko na odwrót. Na brzuchu nie poleży 5 min bo histeria. Do siadania długa droga.
W ogóle nie wyobrażam tego sobie, on dalej taki niemowlaczek. Malutki jest. Ma pół roku, a waży 6,7kg
Stary 2013-08-27, 14:55   #4447
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Jestem zbulwersowana tydzień temu miałam szczepić ale nie było ani pediatry ani pielęgniarki szczepiącej, więc wybrałam się dzisiaj i co lekarz jest pielęgniarka też le nie mają szczepionki(tej 6w1)i nie wiadomo kiedy będzie, nosz Qwa i rób co chcesz, w aptece nie dość że drożej to od ręki nie ma tylko na zamówienie i jeszcze mało tego w ośrodku mi nikt nie powiedział że potrzebuję na to receptę i co miałam wracać z powrotem wkurzyłam się megaa i chyba wolę jechać 30km do przychodni i bez problemu zaszczepić niż ciągle jakieś fanaberie w naszym ośrodku

no nieźle w tej przychodni przeciez chyba mieli zapisane ze przychodzicie na szczepienie
za kolejny miesiac

Cytat:
to teraz będziesz musiała cały czas mieć na niego oko, by nie wstawał
no cały czas go sadzam jak sie podnosi zobaczymy co na to ortopeda ale na pewno będzie krzyczał zeby go sadzać
Stary 2013-08-27, 14:58   #4448
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
http://maylily.pl/produkt/pieluszka-bambusowa-sowa-mini hmmm, ale nie ma na stronie tych które ja mam... no i cena była inna
Dzięki! Ładne mają rzeczy, zaraz znów na coś zachoruję...

Cytat:
Hejka
Hejka - za postępy i sto lat!

Cytat:

i najlepszego!
A zęba współczuję...

Cytat:
Witaj

Cytat:

Też bym się wkurzyła w przychodni - przecież byłaś zapisana na szczepienie, nie?

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
W ogóle nie wyobrażam tego sobie, on dalej taki niemowlaczek. Malutki jest. Ma pół roku, a waży 6,7kg
Kruszynka

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 15:00   #4449
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Moje dziecię z dnia na dzień zaczęło odwracać główkę w drugą stronę z tą z którą był problem i z czym jedziemy do neurologa no ale lepiej niech sprawdzi ją lekarz. Wczoraj też odwróciła się z plecków na brzuszek w 100% bo w końcu udało jej się drugą rączkę wyciągnąć i tak ładnie wysoko główkę trzymała .
Jednak prawdą jest że przyjdzie czas to sama zrobi
Dajesz nadzieje innym u nas mały przewraca sie na boki ale na brzuszek jeszcze nie. Na brzuchu głowe dźwiga ale nie opiera sie na rączkach, nienawidzi leżeć na brzuchu.
A pozatym ma prawie 5 i pól miesiąca waży 7,800 i czekamy na drugiego zęba (jedną łopatke już ma )
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 15:12   #4450
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

no cały czas go sadzam jak sie podnosi zobaczymy co na to ortopeda ale na pewno będzie krzyczał zeby go sadzać
no to teraz oczy dookoła głowy DD

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Kruszynka
no kruszynka kruszynka wzrost 68cm

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Dajesz nadzieje innym u nas mały przewraca sie na boki ale na brzuszek jeszcze nie. Na brzuchu głowe dźwiga ale nie opiera sie na rączkach, nienawidzi leżeć na brzuchu.
A pozatym ma prawie 5 i pól miesiąca waży 7,800 i czekamy na drugiego zęba (jedną łopatke już ma )
Stary 2013-08-27, 15:47   #4451
OtTakaJa
Zakorzenienie

LunaO - łączę się w bólu, moje dziecko od wczoraj samo nie wie czego chce, jęczy non stop, w dodatku z wielką zapalczywością gryzie wszystko a jak sobie źle ugryzie to ryk. Obstawiam więc zęby, ale sama nie wiem bo dziś raz tak ulał, że nie wiem czy nie zwymiotował, gorączki brak, apety aż za nadto, ciastko mi z dłoni wyrywał dziś:P Ale jak jeszcze się powtórzy ten żyguś to podjadę do lekarza, bo nerwowo nie wytrzymam.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 16:35   #4452
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

uwaga na słoiczki

http://piekielni.pl/52816

i taki filmik na koniec o porodzie mi się podoba

http://www.cecijane.net/shes-a-girl-just-like-me/

i tu dla tych co mają facebooka

https://www.facebook.com/photo.php?v=462776867145655

a teraz uciekamy do teściów

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-08-27 o 16:43
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 16:53   #4453
jolanT
Zadomowienie

hej dziewczyny!

my już po urlopie'
było cudnie! dużo by opowiadać ale tak w skrócie- chrzciny się udały super, Ewa była grzeczna, przez całą mszę leżała spokojnie i przyglądała się raz mnie raz tacie uroczystość też udana!
później pogoda dopisała więc wieczorem grillowaliśmy

podróż bardzo dłuuuga, trochę męcząca.. jechaliśmy po ok. 14h w jedną stronę.. na szczęście z Małą nie było problemu bo spała od 22 do 5/6..
poza tym smakowałyśmy nowe rzeczy.. marchewka, słoiczek dynia-ziemniak- średnio, kaszka do picia smakuje
oprócz tego coraz częściej się chichra, nauczyła się brumm itp. przy czym pluje na około, cały czas chce siedzieć; podnosi się z leżenia na plecach ale z leżenia na brzuchu ani drgnie
rozłożyłam już puzle na ziemi i kładę ją często w ciągu dnia..

tak w skrócie z tego co pamiętam-
Małpka- Karol jest mega! jak tak dalej pójdzie to chyba w przyszłym roku do przedszkola pójdzie.. i to na własnych nogach

Kasia- śniłaś mi się!
byłam na zakupach w tesco i w szale zakupowym ktoś podmienił mi dziecko, patrzę a to Twój Miluś!!
ja w panice bo od razu sobie wyobraziłam, że Ewa już w Norwegii!
biegłam do kierowniczki, żeby ogłoszenia wywieszała i odnalazła moje dziecię.. gdzieś na końcu tego przerażenia poczułam spokój bo przecież to nikt obcy i wiedziałam, że "się odmienimy"

Demeter
za udany panieński
za niedługo weselicho hu hu!

na wszystkie rocznice które mnie ominęły- wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków!!

drugi dzień nie karmię piersią więc raczej uważam to za koniec..

mam tragedię z włosami
nie wiedziałam, że mogą aż tak wypadać!
wczoraj zrobiłam maskę z siemienia lnianego.. są miękkie i lśniące ale czy mocniejsze- jeszcze nie wiem..
zacznę chyba kurację Merz Special..

atmosfera na forum nieciekawa ;/
jakoś tak wszystko padło.. widzę, że wiele z Was przeniosło się na fb..
Ptaszysko odeszło..
wiele dziewczyn się nie udziela jak przedtem..
czy to protest przeciwko chamstwu?

pozdr

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 17:05   #4454
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak wogóle to zapomniałam sie pochwalić ze wyszły nam na raz 2 dolne jedynki

Cytat:
przepraszam za samolubny post typu "mój pamiętniczku" :P
Pisz pisz!

Cytat:
całego Ci wytną? czy jak? mojemu TŻ wrasta ale tak okropnie, że ropą podchodzi a on nic z tym nie robi...twierdzi, że samo przejdzie!!!

no i przed wczoraj pękł mi ząb jak jadłam popcorn!!! 4 u góry!!!!
Nie mam pojęcia, co mi będą robić... Słabo mi na samą myśl Samo to może nie przejść, niech idzie bo mu palec obetną!
I za rocznicę!
Jeszcze jedne za ząb!

Witam się w jednym z ostatnich dni lata
Pojechałam z Krzysiem do przychodni na ważenie i mierzenie. Krzyś waży 7360 gr i ma 67 cm Dlatego już ciuszki nie pasują na Niego, nawet rozm. 68 przymały był

Potem poszliśmy jeszcze do parku - nowy sposób jeżdżenia mamy: na brzuszku i podziwiamy świat przed sobą
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 17:34   #4455
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Nie cytuję bo mnie lap w☠☠☠☠ia, a komp się nie chce włączyć, chłop ma robić jakis reset, ale czuję w kościach, ze wszystko co tam mam pojdzie w ☠☠☠☠u

Strippi- moja z brzuszka na plecki tez sie nie obróci jescze- waży wiecej ale jest na mm, za to mniejsza....

Małpka- Karol wymiata!!!!

JolanT- podsumowanie piękne

Pojechałam po ksiązki dla dziecka i kupiłąm złą do angielskiego (80 zł) muszę jutro dymac wymienic, jeszcze wszystkich nie mam a już 400 poszło

My dziś po pierwszej domowej zupce- smakowała
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 18:13   #4456
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

my już po urlopie'
było cudnie! dużo by opowiadać ale tak w skrócie- chrzciny się udały super, Ewa była grzeczna, przez całą mszę leżała spokojnie i przyglądała się raz mnie raz tacie uroczystość też udana!

podróż bardzo dłuuuga, trochę męcząca.. jechaliśmy po ok. 14h w jedną stronę.. na szczęście z Małą nie było problemu bo spała od 22 do 5/6..
poza tym smakowałyśmy nowe rzeczy.. marchewka, słoiczek dynia-ziemniak- średnio, kaszka do picia smakuje
oprócz tego coraz częściej się chichra, nauczyła się brumm itp. przy czym pluje na około, cały czas chce siedzieć; podnosi się z leżenia na plecach ale z leżenia na brzuchu ani drgnie

tak w skrócie z tego co pamiętam-
Małpka- Karol jest mega! jak tak dalej pójdzie to chyba w przyszłym roku do przedszkola pójdzie.. i to na własnych nogach

super ze wyjazd i chrzciny udane

a tam za rok od września wyślę go z Julką do przedszkola hehe

a czemu już nie karmisz?

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
:

Pojechałam z Krzysiem do przychodni na ważenie i mierzenie. Krzyś waży 7360 gr i ma 67 cm Dlatego już ciuszki nie pasują na Niego, nawet rozm. 68 przymały był

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Stary 2013-08-27, 19:09   #4457
jolanT
Zadomowienie

Cytat:

Pisz pisz!

Nie mam pojęcia, co mi będą robić... Słabo mi na samą myśl Samo to może nie przejść, niech idzie bo mu palec obetną!
I za rocznicę!
Jeszcze jedne za ząb!

Potem poszliśmy jeszcze do parku - nowy sposób jeżdżenia mamy: na brzuszku i podziwiamy świat przed sobą
ała ;/ ale przynajmniej będziesz to miała za sobą! a cholerstwo boli ;/
u nas tez powoli 68 na wyczerpaniu.. zależy tez jakie ciuszki bo wczoraj wygrzebałam z szafy 50-56 i są dobre
kupiłam w tesco fajne bodziaki były w promocji... na długoś już by były ale takie na moją szerokie że chyba utonie..

Cytat:
Nie cytuję bo mnie lap w☠☠☠☠ia, a komp się nie chce włączyć, chłop ma robić jakis reset, ale czuję w kościach, ze wszystko co tam mam pojdzie w ☠☠☠☠u

Strippi- moja z brzuszka na plecki tez sie nie obróci jescze- waży wiecej ale jest na mm, za to mniejsza....

Małpka- Karol wymiata!!!!

JolanT- podsumowanie piękne

Pojechałam po ksiązki dla dziecka i kupiłąm złą do angielskiego (80 zł) muszę jutro dymac wymienic, jeszcze wszystkich nie mam a już 400 poszło

o matko.. gdzie te czasy jak się brało książki po bracie czy siostrze a i jeszcze szło za rok odsprzedać!!

Cytat:
super ze wyjazd i chrzciny udane

a tam za rok od września wyślę go z Julką do przedszkola hehe

a czemu już nie karmisz?

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

mała nie chce już ciągnąć.. traktuje pierś jak smoczek, nawet nie minuta i zasypia..

aa zapomniałam napisać, że u nas zmiany od wczoraj jesteśmy na pampkach 4kach trochę w nich tonie ale dwójki już trochę maławe..

29.04.2015
OLAF !

Stary 2013-08-27, 19:15   #4458
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

WRÓCIŁAM!!!!
No w końcu jestes!!! witaj

Cytat:
Pani dobrze, ze juz po wszystkim,a ois przezabawny A moje uwagi nie były konkretnie do Ciebie, ale tak ogolnie... sernik rzeczywiscie wykwintny.

A ja siedze i dudłam mleko na dzisiejszą rade pedagogiczna...przewiduje , ze potrwa z 6 godzin, a mam 60ml tylko;p Chyba Tż wykorzysta dzis probke bebilonu 1 poki nie mamy 6 miechow skonczone
Ide bo dziecko cos mlaka, chyba jesc woła

megi witamy

A teraz coś OC nie widać...
łeeeeeeeee myslalam ze przekroczycie magiczne 10kg

Cytat:

za gąsienicowy pełz

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Mam też problem dotyczący jedzenia, bo rano dostaje 2-3 razy cyca i wieczorem do spania a przez dzień (ok 2-3 razy) MM. Ale tego MM je 100-120ml max a to przecież mało jak na 9kg dziecko...
Próbuje podawać kaszkę ale z butelki nie pociągnie za wiele a z łyżeczki większość wypluje heh już nie wiem co robić

ile razy dziennie smarujesz? Bo piszą że można tylko 3 ja to rozkładam na rano, południe i wieczór, ale często wychodzi tak że daje tylko w południe. Zastanawiam się czy np 3 razy co 2h można? Bo mój w południe dowodzi najbardziej więc wolałabym tak wykorzystać te 3 razy
Lunka a Kamil jakoś domaga się więcej jedzenia, ze chcesz jeszcze mu kaszki dodatkowo serwowac??? ja bym na siłe nie pchała.

Co do dentinoxa to ja w nocy smaruje i jakoś wyjdzie właśnie ze 3 razy. Ale nie liczyłam i nie patrze na to. Jak posmaruje 4 to chyba nic się nie stanie za bardzo zresztą ja tego nie biorę dużo na palca.

Cytat:

Ale lipa z tym szczepieniem. Mogli jakoś uprzedzić, że ich nie będzie;///

brawo za 5 miesięcy

Cytat:
Michałek dopiero przekręca się na boki. Ani razu nie przekręcił się z plecków na brzuszek, tylko na odwrót. Na brzuchu nie poleży 5 min bo histeria. Do siadania długa droga.
ale chudzinka naprawdę)))

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Nadrobił synio nie ma co!!!!

Cytat:
hej dziewczyny!

my już po urlopie'

na wszystkie rocznice które mnie ominęły- wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków!!

mam tragedię z włosami
nie wiedziałam, że mogą aż tak wypadać!
wczoraj zrobiłam maskę z siemienia lnianego.. są miękkie i lśniące ale czy mocniejsze- jeszcze nie wiem..
zacznę chyba kurację Merz Special..

Ptaszysko odeszło..

pozdr
Super, że urlop się udał!!! ale , że Ewcia spała tyle w aucie no nie wierze! szok! grzeczniusia!!!

włosy się unormują gwarantuje ja już chciałam się na łyso zgolić ale przestały wypadać

co do atmosfery na forum to hmmm.....nie da się ukryć, że atmosfera gęsta;/

Cytat:

I za rocznicę!
Jeszcze jedne za ząb!

No masz racje rzeczywiscie jakies zakazenie moze się zrobić z tego konkretne! muszę go pogonic!!! za jazdę na brzuszku!

Cytat:

-----------------------
dzięki kochane za życzenia! ale sama świętuje bo tż nie ma jak zwykle!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 20:13   #4459
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny!
my już po urlopie'
super że urlop udany

Cytat:
za wagę
A co do jazdy w wózku to jak Filip zaczyna marudzić to też przekładam go na brzuszek i możemy spokojnie wrócić do domu.

Cytat:

My już tylko na domowych, słoiczków mam kilka w razie jak by mi coś wypadło i nie zdążyłabym ugotować. W ogóle to Filip zjada po 180-200ml zupki i to do ostatniej łyżki z apetytem
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 20:33   #4460
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Nie chce się bawić, ani nosić, ani siedzieć, już normalnie nie chce nic
heh.współczuję.
no mój dał popis w trakcie chrztu. mam nadzieję, że Twój da radę!

Cytat:

a podasz przepis na ten serniczek
dzika modyfikacja sernika z ostatniego Twojego Stylu (w sumie dałam mascarpone, philadelphię i ser jakiś gotowy, laskę wanilii, śmietanę 36%, szklankę cukru pudru i dwie galaretki cytrynowe + polewa z białej czekolady + mus z owoców leśnych - zmiksowana mrożonka). totalny eksperyment

Cytat:
a z dobrych informacji dziś kończymy 5miesięcy

ps. gUpio z tym szczepieniem

Cytat:
Malutki jest. Ma pół roku, a waży 6,7kg
a ile ma wzrostu?!

Cytat:
było cudnie! dużo by opowiadać ale tak w skrócie- chrzciny się udały super, Ewa była grzeczna

Cytat:
Krzyś waży 7360 gr i ma 67 cm

Cytat:
jaką serwowałaś?!
a z książkami to jakieś mega nieporozumienie

Małpka, Karol jak zwykle powala. Szok normalnie.

Stary 2013-08-27, 20:42   #4461
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
No w końcu jestes!!! witaj

łeeeeeeeee myslalam ze przekroczycie magiczne 10kg

za gąsienicowy pełz

Lunka a Kamil jakoś domaga się więcej jedzenia, ze chcesz jeszcze mu kaszki dodatkowo serwowac??? ja bym na siłe nie pchała.

Co do dentinoxa to ja w nocy smaruje i jakoś wyjdzie właśnie ze 3 razy. Ale nie liczyłam i nie patrze na to. Jak posmaruje 4 to chyba nic się nie stanie za bardzo zresztą ja tego nie biorę dużo na palca.

Ale lipa z tym szczepieniem. Mogli jakoś uprzedzić, że ich nie będzie;///

brawo za 5 miesięcy

Nadrobił synio nie ma co!!!!

Super, że urlop się udał!!! ale , że Ewcia spała tyle w aucie no nie wierze! szok! grzeczniusia!!!

włosy się unormują gwarantuje ja już chciałam się na łyso zgolić ale przestały wypadać

co do atmosfery na forum to hmmm.....nie da się ukryć, że atmosfera gęsta;/

No masz racje rzeczywiscie jakies zakazenie moze się zrobić z tego konkretne! muszę go pogonic!!! za jazdę na brzuszku!

-----------------------
dzięki kochane za życzenia! ale sama świętuje bo tż nie ma jak zwykle!
jeszcze ja jeszcze ja- wszystkiego najlepszego, niech Wam się szczęści!

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

aa LiwkaO..
ja jestem na tym etapie- zgolić się na łyso

29.04.2015
OLAF !

Stary 2013-08-27, 21:14   #4462
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny!
Super, że u Was dobrze
Mi też strasznie włosy się sypią... Od 2 tyg. robię maseczkę z żółtka, cytryny i nafty kosmetycznej - ładne są, błyszczące, ale fryzjerka mi powiedziała, że na wypadanie to nie pomoże. Trzeba przeczekać.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 21:15   #4463
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Hej
Jak macie kartę do Super Pharm to dzisiaj i jutro pieluchy Pampers po 29,99zł z 49,99zł. Np rozm. 4 - 62szt więc się opłaca.
Ale jaką kartę? A bez karty nie ma takiej promocji?

Uwaga! Chwalę się - Krzyś w pozycji na brzuszku klęka Tak fajnie podnosi pupę i podciąga kolanka

I jeszcze jedna rzecz z dziś: jedziemy do przychodni, staję na przejściu dla pieszych, jakiś samochód zatrzymuje się i mnie przepuszcza. No to idę. Jeszcze nie doszłam na drugą stronę ulicy, a drzwi pasażera otwierają się i wypada z nich jakaś baba i do nas leci Do tego krzyczy moje imię Patrzę - moja psiapsióła z czasów podstawówki! Nie widziałyśmy się furę czasu, ma dwójkę dzieci (już 12 i 9 lat ), czasem wpada w te okolice do swojej mamy - wymieniłyśmy się nr tel i będziemy się umawiać na pogaduchy
Moje życie towarzyskie ostatnio kwitnie, bujniejsze jest, niż przed ciążą
Ania
Stary 2013-08-27, 21:27   #4464
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale fryzjerka mi powiedziała, że na wypadanie to nie pomoże. Trzeba przeczekać.
mnie to samo powiedział mój fryzjer. i gin.

Cytat:
Moje życie towarzyskie ostatnio kwitnie, bujniejsze jest, niż przed ciążą
hehe i dobrze! ale jakie fajne spotkanie. mobilne rzekłabym

Stary 2013-08-27, 21:44   #4465
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Już mi kopara opadła na fb...

Cytat:

za nieudane szczepienie
I za 5 mcy

Cytat:
no nieźle w tej przychodni przeciez chyba mieli zapisane ze przychodzicie na szczepienie
Cytat:
Też bym się wkurzyła w przychodni - przecież byłaś zapisana na szczepienie, nie?
U mnie też tak jest, że jak są szczepionki to są, jak nie ma to nie ma i tyle... Raz były, drugi raz kupowałam w aptece (o 100zł drożej ). Mają oczywiście zapisane, ile szczepień i kiedy, ale takie kierownictwo... Pielęgniarka też narzekała na organizację

Cytat:
aa zapomniałam napisać, że u nas zmiany od wczoraj jesteśmy na pampkach 4kach trochę w nich tonie ale dwójki już trochę maławe..
Hej hej Fajnie, że wyjazd udany
A Wy tak z 2 na 4 od razu?
My też już czwóreczki...

Cytat:
hehe i dobrze! ale jakie fajne spotkanie. mobilne rzekłabym
Gdyby się nie zatrzymali tym samochodem mogłabym mówić dosłownie, że "na siebie wpadłyśmy"

Mój Syn znów na brzuszku zasnął W sumie to zasnął na pleckach, od razu, jak Go położyłam, bo już przy karmieniu przysypiał - ale przez sen przekręcił się na brzuszek i tyle. Tak Mu dobrze
Ania
Stary 2013-08-27, 22:06   #4466
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Super, że u Was dobrze
Mi też strasznie włosy się sypią... Od 2 tyg. robię maseczkę z żółtka, cytryny i nafty kosmetycznej - ładne są, błyszczące, ale fryzjerka mi powiedziała, że na wypadanie to nie pomoże. Trzeba przeczekać.
czyli jest nadzieja
korci mnie żeby się zrobić na Hankę Mostowiakową czy jak kto woli Kożuchowską Małgorzatę

Cytat:
Już mi kopara opadła na fb...

za nieudane szczepienie
I za 5 mcy

U mnie też tak jest, że jak są szczepionki to są, jak nie ma to nie ma i tyle... Raz były, drugi raz kupowałam w aptece (o 100zł drożej ). Mają oczywiście zapisane, ile szczepień i kiedy, ale takie kierownictwo... Pielęgniarka też narzekała na organizację

Hej hej Fajnie, że wyjazd udany
A Wy tak z 2 na 4 od razu?
My też już czwóreczki...

Gdyby się nie zatrzymali tym samochodem mogłabym mówić dosłownie, że "na siebie wpadłyśmy"

Mój Syn znów na brzuszku zasnął W sumie to zasnął na pleckach, od razu, jak Go położyłam, bo już przy karmieniu przysypiał - ale przez sen przekręcił się na brzuszek i tyle. Tak Mu dobrze
hhahah no nie wiem skąd mi się 4rki wzięły
gwoli ścisłości - z 2jek na 3jki

noo i brawa dla Krzysia

dziewczyny pytanie mam jeszcze.. może głupie trochę.. czy można się zarazić skazą białkową??

29.04.2015
OLAF !

Stary 2013-08-27, 22:22   #4467
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Ptaszysko odeszło..
możliwe

za urlop

Cytat:
Jeszcze mają czas

Cytat:
mam nadzieję, że nadrobi teraz jak wcina słoiczki
bo dziś zjadł cały duży z hippa - dynia z indykiem po 5 miesiącu
i cały deserek z gerbera

Cytat:
a ile ma wzrostu?!
idealnie na swój wiek
68 cm
Stary 2013-08-27, 22:22   #4468
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

noo i brawa dla Krzysia

dziewczyny pytanie mam jeszcze.. może głupie trochę.. czy można się zarazić skazą białkową??
No tak myślałam
Za brawa dziękujemy
A co do skazy - raczej niemożliwe
Ania
Stary 2013-08-27, 22:23   #4469
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
heh.współczuję.
no mój dał popis w trakcie chrztu. mam nadzieję, że Twój da radę!

dzika modyfikacja sernika z ostatniego Twojego Stylu (w sumie dałam mascarpone, philadelphię i ser jakiś gotowy, laskę wanilii, śmietanę 36%, szklankę cukru pudru i dwie galaretki cytrynowe + polewa z białej czekolady + mus z owoców leśnych - zmiksowana mrożonka). totalny eksperyment

ps. gUpio z tym szczepieniem

a ile ma wzrostu?!

jaką serwowałaś?!
a z książkami to jakieś mega nieporozumienie

Małpka, Karol jak zwykle powala. Szok normalnie.
marchewka, seler,pietruszka,por, osobno ugotowany indyk- zmiksowane i do buziola

Pani- byłaś u Palczewskiej? Wprowadzacie gluten?

Cytat:
czyli jest nadzieja
korci mnie żeby się zrobić na Hankę Mostowiakową czy jak kto woli Kożuchowską Małgorzatę

noo i brawa dla Krzysia

a zrób się fajnie Ci bedzie

nie można
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 22:41   #4470
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zęby Florka?duże już?

Cytat:
Wpadłam tylko, żeby pochwalić (hehe ryzyk-fizyk) mojego syna. Pękł nam 7 kg (7060). No i - najważniejsze - asymetrii brak, robi wszystko co powinien na tym etapie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się, Michałek kończy dziś 4 miesiące

Cytat:
a ja dziś mało na zawał nie padłam przez Karola leżał w łózeczku no ale coraz głośniej gada wiec ide do pokoju patrze a ten stoi na nogach i się trzyma barierki łózeczka a łózeczko na środkowym poziomie wiec jakby sie przechylił mocniej to by wyleciał dziś łózeczko ląduje na dół nie ma żartów
wow
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a moje dziecie kilka dni temu skonczylo 4 miesiace i zupelnie sie zmienilo - nie spi w dzien, albo malo, chichra sie na glos i piszczy cieniutko przez caly dzien.. a dzisiaj jeszcze podczas przewijania zlapal sie za jajka - tatus przerażony
Florek też ostatnio odkrył co tam ma

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
- tak sobie siedzialam z Milusiem na rekach one poszly kupic lody, obok siedzialo dwoch ''turkow'' i w koncu jeden do mnie cos zaczyna mowic a ze ja sluch mam slaby wiec do niego '' co..?'' - a on sie mnie pyta - z jakiego kraju jest ojciec dziecka, se mysle WTF !!!! - widzac moje zdziwienie na twarzy zaczol sie tlumaczyc ze przepraszam ale widac ze syn am ciemniejsza karnacje - no to mowie zgodnie z prawda ze jego ojciec pochodzi z Afganistanu - i co juz nic sie do mnie nie odezwal - nadmienie ze bylo Cho-le-rnie qrde bolek przystojny haha.
ohohoh ty to masz szczescie do obcokrajowców

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam panieński - nie powiem, poszalałam, popiłam. Dziś małego nie karmię piersią, a jutro zrobię sobie test na zawartość alkoholu w mleku (tak, tak jest coś takiego
Poza tym dziś próba podania marchewki po raz pierwszy, bo mamy zaraz 4 miesiące a mały je ostatnio mleko co godzinę Więc postanowiliśmy mu dawać słoiczki, może wprowadzimy kaszki ale to musze z pediatra pogadać.
Poza tym przeprowadzamy się, więc jest duuuużo pakowania więc czasu na wizaż i nadrabianie mało..
za panieński.
a o teście nie wiedzialam

jeszcze 2 str do nadrobienia. witam sie juz z wrocka

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości