|
|
#4291 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
pół roku - ten czas zapierdziela.Cytat:
: za miesiąceTeż byłam wczoraj w pracy i fajnie jak się tak dzieć prezentuje grzecznie ale mi dziwnie tam będzie wrócić - tyle się zmieniło i tyle mnie nie było.Nie wiem czy wiecie ale od dziś w Lidlu były zabezpieczenia do mieszkania przed dziećmi. Kupiłam trochę, zobaczymy w użycie jakiej to jest jakości. Czy wasze dzieci zjadają całe słoiczki? Pitu dzisiaj pożarł cały słoik jabłka no i na obiad jakie 1/4 marchewki (bo tyle było )Tak się wkręciłam w tematy jedzeniowe, że zaczęłam się rozglądać za krzesełkiem do jedzenia. Ja wiem, że jeszcze trochę, bo musi sam porządnie siedzieć i w ogóle, ale to mi się najbardziej podoba http://image.ceneo.pl/data/products/...elko-timba.jpg bo wszelkie inne plastiki i stoliki mnie odstraszają.
|
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, my was gonimy _______________ Jakub płacze w nosidełku |
|
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
wcześniej nie pokazywałam się, siedziałam w domu
|
|
|
#4294 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
No to i ja się pochwale: MAMY ZĄBKA
dolna prawa jedynka stuka o łyżeczkę przy karmieniu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brawo!!!! dla mnie coli dla mnie lej!!!!! ![]() Cytat:
za 4 miesiące! no i za Krzysia grzecznisia!Cytat:
super!!!!!!
|
|
|
|
#4295 |
|
Zadomowienie
|
My dziś po szczepieniu, Hania waży 5490 g i ma 60 cm. Zniosła wszystko jak zwykle dzielnie. Na razie skutków ubocznych brak
Nosimy rozmiar 62 czasem 68 i pampersy ciagle 2 bo 3 ma "po pachy" ![]() dla wszystkich za miesiące, ząbki i kg
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-08-22 o 21:55 |
|
|
|
|
#4296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)))
|
|
|
|
#4297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gońcie, gońcie jeszcze tylko 3 kg no moze 2,5![]() a z nosidlem sprobuj na dwor, u nas Kacper w kosciele zawsze wiercil sie itp, a teraz jak juz podciaga sie do siadu lub jest w pozycji polezacej to obserwuje stare baby, a one sie ciesza i do niego mrugaja on odmruguje i cała msza zleci na flirtowaniu nie ma ryku![]() Cytat:
no,no jescze moze sie zalapie na nocnik w Lidlu na promocji;D dzis zakupione dresy zielone w lidlu i pampki i chusteczki w biedrze
|
||
|
|
|
|
#4299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4300 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co ty to Kinia szczuplutka, pampersy zielone zapinam z przerwą na środku ale dady to rzep do rzepu jakieś szersze są... brak mi tyle silnej woli ile miałaś Ty, a ja to głównie brzuch muszę zgubić co polecasz ? Cytat:
za dzielnego Krzysia i podróż za 4 miechyTasia no Krzyś spory bo mój trzy tygodnie starszy a mniejszy ![]() Cytat:
za szczepienie no długa Roszpunka, wow![]() Cytat:
Cytat:
![]() ależ się ząbkowy sezon rozpoczął ![]() Cytat:
Ponawiam pytanie do mamuś dzieci ząbkujących, czy wasze dzieci robiły kupkę o innej konsystencji niż zwykle?
|
||||||
|
|
|
|
#4301 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Super, że asymetria zanika
Widziałam wczoraj dzidzię w takim "nosidełku", tak sobie smętnie zwisało... Patrzyłam jakiś czas temu na aukcje na all i różnica pod koniec to 80 zł - w stosunku do 420 zł za nówkę dla mnie to nie jest wielka oszczędność i wolę nówkę. Poza tym jak pisałam, nacięłam się na używane rzeczy i nie mam zamiaru kupować przez internet, nawet jakbym zaoszczędziła o wiele więcej. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pies moich rodziców też mi pilnuje dziecka, ale nie załapał, że ma przybiec i szczekać, tylko jak W. się budzi, to pies wstaje i kręci się wokół wózka. za wymiary Roszpunki!A ja chyba mam kryzys laktacyjny i to, że Wojtek mi się budzi co godzinę w nocy jest chyba spowodowane nienajadaniem się... Dziś na kolację zjadł 2 piersi i spokojnie zasnął - pierwszy raz od 5 dni (a dwie piersi to w ogóle pierwszy raz, zawsze jedna wystarczała). Piersi mam mniejsze i mięciutkie... jak naciskam to troszkę leci, ale słabo... Trzymajcie kciuki, żeby mi się rozkręciło ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy.Cytat:
![]() będę próbować. za dużo kasy poszło żeby nie lubił ![]() dobre z flirtem Cytat:
ja bardzo rzadko kupuję używane rzeczy na allegro, praktycznie wcale z obawy żeby się nie naciąć. jeśli już to wolałabym tablicę i ogłoszenia z regionu gdzie mogę podjechać i pomacać ale najbardziej komisy. |
|||
|
|
|
|
#4303 |
|
MBZ♥
|
Liwka
Agateczko, Roszpunka przy ząbkowaniu robi wodniste kupki, o kwaśnym zapachu:/pilnuję bardzo by odrazu przebrać żeby się nie odparzyła ![]() za wagę Bzinko![]() Córko mam nadzieję, że kryzys chwilowy![]() A piecho wcześniuej przylatywał i szczekał jak był głodny, albo do lodówki ![]() Tasiu ja bym się zapłakała za naszym piechem bardzo mi przykro.
|
|
|
|
|
#4304 | |||||
|
Kniaginia
|
Byliśmy na kontroli u neurologa i jest ok, też stwierdził poprawę jeżeli chodzi o asymetrię i napięcie, a nawet ocenił umiejętności na 6 miesiąc (chyba chodzi o to, że Róża łapie do buzi dużego palca u stopy
).Moja nosi pampki 3, ubranka w przedziale 6-9 m-cy najczęściej. A od ćwiczeń brzuch jej zmalał i stał się sprężysty ![]() Malpka, ten Karol jest szalony, zaraz do szkoły pójdzie! Co? Już?!! No rzeczywiście. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zresztą, poczytałam fora i inne takie i zgłupiałam już z tym noszeniem. I tak bierzemy wózek i nosidełka na razie nie kupujemy. Brawa dla Roszpunki! Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja się żegnam chwilowo. Jutro wyjeżdżamy w głuszę i nie wiem, czy Internet ruszę
|
|||||
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak na razie nie widzę nic co by wskazywało na zęba więc zanim coś wyjdzie to pewnie jeszcze poczekamy
|
|
|
|
|
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miłego wyjazdu!
|
|
|
#4307 |
|
MBZ♥
|
Maria udanego wypoczywania
i brawa dla Róży![]() Babybjorn ma w swojej ofercie nosidełko comfort, które ma opcje ergonomika-wtedy dziecko jest w bezpiecznej pozycji żabki przodem do nas i można też nosić przodem do świata podwijając materiał pod pupką. Jest to jakieś wyjście zeby nie kupować dwóch nosideł jak już będziecie mogły się nosić inaczej ![]() Agatko, u nas pierwszy raz te kupki zdarzyły się miesiąc temu |
|
|
|
|
#4308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
najlepszego - no i coli nie odmowie
![]() Cytat:
wydaja sie ciekawe D:- no i oczywiscie za achy i ochy - no i ogolnie za udana podroz ![]() i jzu na jutro - najlepszego za 4 miesiace.!!!Cytat:
![]() Cytat:
ogolnie daje pol sloiczka, popija woda ew herbatka i jak widze za jakie 10-15 ze dalej glodny dostaje koljena porcje slioczka ![]() Cytat:
![]() cdn. |
||||
|
|
|
|
#4309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
brawa za poprawe i udanego wypoczynku....CO Ty babo jadasz, ze do rymu gadasz? |
||
|
|
|
|
#4310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepieni - hihi po pachy - taki szczuplaczek ![]() Cytat:
![]() ad 2 - co sie chlopina wsrud ''dzieci'' meczyc bedzia ![]() ad 3 - udanego wypoczynku !!no to zawijam kiece i lece spac slodkich snow. |
||
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Ty masz młodszą dziewczynkę. Wam wypada być mini-pici
![]() grzeczny ![]() ale lachon! ![]() ![]() jakies wcześniejsze objawy? Krakowianki 'dobre' wzrostowo torres nie będzie zadzierał głowy ![]() Cytat:
od kiedy? może Ci rozhula jedzeniem co godzinę ![]() no i miłego wypoczynku!
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4313 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kolejna ciężka noc 5 pobudek
ja już nawet nie słyszę dziecka jak wstaję tak śpie jak mi się w końcu uda, Tż mnie budziBmma za pół roku dla KingiCytat:
za szczepienieCytat:
Cytat:
![]() A jak noc minęła? Mniej pobudek dzięki ząbkowi? Bo u nas dzisiaj 22:30, 0:30, 2:30, 4, 6 ![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4314 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Helloł
Witam się z placu bojowo-remontowego ![]() Kuchnia już zrobiona, dzisiaj zaczynamy pokój. Byliśmy wczoraj z małym na szczepieniu, ale ma katarek i nic z tego. Za tydzień mamy przyjechać a międzyczasie wyleczyć katarek. Nikoś ma już 66cm i równiutkie 6 kg. Czyli w 3 tyg. przybrał 500g Cytat:
Cytat:
Gratulacjea dla Jegomościa, który rozwalił Wam imprezę Ja muszę wozić małego z tyłu bo z przodu poduszka bez możliwości wyłączenia pewnie by chciał, ale pojechał ze swoją kobitą ![]() Klementyna dobrze, że już lepiej. Nie przejmuj się gadaniem mamy. Ja się wczoraj ze swoją też pokłóciłam ![]() O Matko, już ![]() Sto lat dla Kingusi ![]() jedno jest państwowe, a drugie ustala gmina. My też na to drugie za bogaci Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Panna w sam raz dla mojego Nikosia ![]() My pampki 3 dopiero od kilku dni używamy Cytat:
Dobra, biorę się za sprzątanie kuchni. Może mi się uda trochę odgruzować po remoncie. Swoją drogą to powiem Wam, że trafił mi się jednak mężulo pierwsza klasa. W ciągu dwóch dni zrobił kuchnię - położył kafelki, wymurował taki jakby murek, wyszpachlował co trzeba, pomalował a w międzyczasie był 9 godz. w pracy i z małym na szczepienie jechaliśmy. |
||||||
|
|
|
|
#4315 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pani - jw. Cytat:
![]() Cytat:
chyba jak wszystkie wyjdą to dopiero będzie lepiej sypiała;/ u nas dziś 23.30, 1,2,3, 4.30 no i 5:55 i juz po spaniu![]() Cytat:
no i za mężusia!!! chwilo trwaj!!!!!!!
|
|
|
|
#4316 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
taki panel ze gra u różne odgłosy wydaje kupiłam kiedyś Julce na all uzywane za 10 czy 15 zł ona sie bawiła a teraz Karol ma radoche z tego ![]() Cytat:
za ząbkajak zobaczy coś nowego to zasuwa dziś korone Julki dojrzał pod stołem to wystarczyło 30 sekund a już tam był ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za poprawęhehe miłego wyjazdu Cytat:
Cytat:
i dla tżtato wrzucam jeszcze fotkę z zabawy na stojąco
|
|
|
#4317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i ![]() woooow!!
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Moje dziecko (naprawdę moje, nikt go nie podmienił) wstało dziś w nocy jeden raz! I spało do 9 rano![]() Co ja bym dała, żeby tak było cały czas Tak sobie myślę, że może powinnam zacząć wprowadzać powolutku jakieś warzywka do diety małego, bo zauważyłam, że strasznie interesuje się jedzeniem. Kiedy ja albo mąż coś jemy to wyciąga łapki, albo patrzy i tak śmiesznie mlaska Lecę nadrabiać, o ile mały pozwoli
|
|
|
|
|
#4319 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie noooo niemożliwe ze on jest z marca tego roku!!!!!
Cytat:
zacznij od marchewki
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Liwką, niemożliwe, że Karolek jest w wieku naszych maluchów
Małpka, Ty kłamczucho przyznaj się, ile miesięcy ma naprawdę Twój synek?![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.

pół roku - ten czas zapierdziela.
).
)

zobaczymy.
mam nadzieję, że kryzys chwilowy
bardzo mi przykro.
i brawa dla Róży
wydaja sie ciekawe D:
ja już nawet nie słyszę dziecka jak wstaję tak śpie jak mi się w końcu uda, Tż mnie budzi
ehehe - aaa popilam slodzona herbata - 

05.07.2008