W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 17:18   #1771
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
To jak już lecę z pytaniami, to jeszcze jedno...

Jak podchodzicie do kwestii obcinania włosów?

O ile u dziewczynek ładnie wyglądają długie włosy, tak u chłopców nadchodzi moment, że trzeba je przyciąć. I pytanie... kiedy? Niby jest przesąd, żeby nie obcinać włosów przed ukończeniem roczku, ale wierzycie w to? Pytam, bo Antek ma już dość długie "pekaesy" (często łaskoczą go w uszka) i z tyłu też włoski opadają już na plecy, ale jakoś tak się boję je obciąć, bo wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie.
Moje łyse,ale gdyby miały włosy które by im przeszkadzały to bym obcięła

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Pochwalę się że sprzedałam paczkę (30szt.) ubranek po Matisiu za 100zł na all. Muszę po południu porobić zdjęcia na kolejną paczuszkę. I karuzelkę wystawić. I pałąk do wózka. I niwelator. I dwie kurtki po Pauli. I wózek. I suknię ślubną...Oj mam tego, ale nie lubię wystawić.
To pomyśl ile będziesz miała z tego kaski i już masz motywację

Ja dziś miała wychodne kupiłam w kóncu buty na wesele i dla Lilianki ubranko do chrztu.W Smyku jest wyprzedaż letnich ubranek -70 % ładne rzeczy są
A i nowy aparat cyfrowy kupiła!Bo za naprawę starego zażyczyli 120zł!To pół nowego

Edytowane przez ula2689
Czas edycji: 2013-08-27 o 17:24
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:51   #1772
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć. O matko jak się stęskniłam. W pracy mi chyba wizaz zablokowali a wczoraj dyżur był ( nawiasem mówiąc do d..y - co do kawy - ciekawe czy kawę o 3 w nocy można nazwać na czczo )

Ale już jestem - cieszycie się? Wiem, że się mało udzielam, ale najnormalniej nie mam siły

Colds śliczne jesteście obie Bagheera Wy też super rodzinka

U nas Jasiu nosi tylko busiki jak się bawi na podłodze, bo co jakiś czas wstaje, a bez bucika krzywi troche lewą stópkę.

Gda gratuluje wagi

Dearlie ja podobnie jak dziewczyny nie polecam Kubusiów.
I się przyznaje - do roczku włosów nie obcinam

Katee gratulacje dla TŻ

AAA i jeszcze jedno - gdzie kupujecie buty Emel - w necie czy jest w jakiś sklepach?
Butki Emel można na pewno dostać stacjonarnie w Bydgoszczy, nie wiem jak u Ciebie. Też się na jakieś czaję, niby mam dwie pary, jedne firmy Stups z Zalando, wzięłam jak sobie zamawiałam baleriny, bo jak są zakupy za 200 zł to jest - 40 zł no i opłacało się coś dobrać, a drugie takie skórzane trzewiki od siostry tżta, a potrzebuję jakiś ładnych balerinek.

Kinga w domu chodzi na boso, na dwój przeważnie w skarpetach, chyba, że idziemy trochę na plac zabaw pobujać się i pobawić w piaskownicy, to wtedy buty niezbędne
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:10   #1773
kraven
Zakorzenienie

Lilka a gdzie w Bydgoszczy?

Jasiowi idą ząbki i dostał gorączki

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:39   #1774
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

W Fordonie na Rzeźniackiego 2 na pewno, sobie tam podejdę niedługo zobaczyć, bo mam blisko i na Skłodowkiej Curie 35, ale tego osobiście nie sprawdzałam, bo tam mi nie po drodze.
Biedny Jasio
Stary 2013-08-27, 19:30   #1775
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Tamlin za sprzedaż

ja musze wystawić fotelik na sprzedaż i mate edukacyjną bo Fabianek wcale już się nią nie interesuje.
I ubranka też zdało by się posegregować

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:40   #1776
Nariiko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

Jezuuu jak mnie boli ta głowa
Wróciłam przed 21.00 i kto do mnie nóżkami przytuptał z salonu? - Isieńka! aż mi świeczki stanęły jak ledwo weszłam a ona w nogi do mnie moja kochana! Lecę się położyć jeszcze na moment i idę się szykować do pracy....
Pewnie słodki widok
Współczuję bólu głowy

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć

Dziecko mi się popsuło od dwóch dni nie śpi w dzień po południu a z rana tyle co kot napłakał a o nocach to już nie będę wspominać i w ogóle jest marudna, jęcząca, cały czas chce na ręce, jak jest na rękach chce na podłogę

A co do soków to wydaje mi się, że te soki dla dzieci jedak trochę się różnią od tych dla dorosłych głównie tym z czego są zrobione, bo wiadomo, ze owoce na sok dla dzieci są lepiej jakościowo dobrane, a te na sok dla dorosłych to takie odpady, które się nie sprzedadzą, podgniłe, obite (tak gdzieś czytałam) - ja małej daję sok domowej roboty rozcieńczony wodą albo samą wodę, ale u nas np woda musi być ciepła,bo zimnej nie chce mała pić a ciepłą pije
U nas to samo z wodą

Cytat:
U nas kilka dni było chłodniejszych i jak wracaliśmy ze spacerów, to Antek miał bardzo zimne stópki, gdy spacerowaliśmy w samych skarpetkach. A ja jestem przewrażliwiona i pomyślałam, że w butach będzie mu cieplej.

O ile u dziewczynek ładnie wyglądają długie włosy, tak u chłopców nadchodzi moment, że trzeba je przyciąć. I pytanie... kiedy? Niby jest przesąd, żeby nie obcinać włosów przed ukończeniem roczku, ale wierzycie w to? Pytam, bo Antek ma już dość długie "pekaesy" (często łaskoczą go w uszka) i z tyłu też włoski opadają już na plecy, ale jakoś tak się boję je obciąć, bo wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie.
Zuza ma już dosyć długie włoski z przodu i powoli zaczynają jej wchodzić w oczka, więc będę musiała niedługo obciąć jeśli zaczną jej przeszkadzać

Ja też zakładałam Zuzi butki jak były chłodniejsze dni, żeby stópki nie marzły no i jak szłyśmy na plac zabaw i wiedziałam, że będzie sobie śmigać w piasku albo przy ławce na nóżkach
A w domu do tej pory śmigała na bosaka, jednak teraz już u nas chłodniej i płytki mamy bardzo zimne więc zakładam skarpetki z antypoślizgami.

angel ja też się zastanawiam kiedy zakupić buty do chodzenia
ale chyba na jesień będziemy póki co zakładać takie miękkie adidaski żeby ciepło w nóżki było a jak już faktycznie zacznie chodzić to wtedy porządne buty dopiero kupię
chociaż w sklepie obuwniczym też mi pani mówiła, że skoro Zuzia zaczyna chodzić to już powinna przyzwyczajać się do butów
no i nie wiem

kasiam daj znać jak te paputki się sprawdzą bo wyglądają całkiem fajnie , wydają się takie mięciutkie i może nadałyby się jako papcie po domu lub do żłobka

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
my też nosimy emel
a te paputki ale świetne!! jak się je zamawia ? skąd:P?
kraven u nas są w mieście w sklepie stacjonarnym zdrowa stopa
No właśnie... jak i skąd? A u nas gdzie można dostać te buty emel?
Nariiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:47   #1777
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

Znalazłam skład soki z Herbapolu:

Skład:Cukier i/lub syrop glukozowo – fruktozowy, woda, kwas cytrynowy, zagęszczony sok aroniowy, zagęszczony sok z czarnej marchwi, aromat, benzoesan sodu, zagęszczony sok malinowy o ekstrakcie ogólnym 65%, kwas askorbinowy.

Chyba jednak kiepski, prawda?

bardzo kiepski.
już prędzej dałabym jak Ty sok z kartonu
chyba jutro spróbuję

Cytat:

-To jak już lecę z pytaniami, to jeszcze jedno...

Lence już od dawna obcinam grzywkę.
oczywiście wcześniej nasłuchałam się od teściowej, że do roczku nie wolno ale w głupoty nie wierzę

a co do nocnika to też się zdziwiłam, że tak szybko sadzacie dzieci.
pamiętam, że jeszcze niedawno przekonywałyście, że najlepsza pora to 1,5 roku

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-08-27 o 19:49
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:22   #1778
m_moni
Zadomowienie

jeśli dzisiaj są imieniny którejś z moich imienniczek, to wszystkiego dobrego

już Wam odpisuję, bo na tym telefonie to mało co widać

Cytat:
Napisane przez Nariiko Pokaż wiadomość

ooo super A Maja jechała w takim foteliku rowerowym?
nie, teraz jechała w nosidle tula na plecach tatusia i zasnęła nawet
ale na wakacjach jeździła już w foteliku wytrzymywała godzinę, później było już marudzenie

Cytat:

super ja muszę najpierw rower nabyć Jaki masz fotelik na rower?
Moja przyjaciółka kupiła ostatnio dla sowjej małej i bardzo sobie chwali takie wycieczki
jeszcze nie mam. zamierzam kupić taki:

http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-t...476194087.html

on jest od 12 mies.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
100 lat 100 lat na te pierwsze urodzinki dla Melanii,Oliwki, Oliwki i Hubercika:cmo k:

hej.napisalyscie chyba ze 100 stronnie dam rady nadrobic...

dawno mnie nie bylo.niestety laptop mi padl.nowego nie damy rady narazie kupic bo wyprawka do szkoly dla Wiktora zrujnowala nasz budzet.a na dodateg od konca wrzesnia tz bedzie 2 miesiace bez pracy
w końcu jesteś! juz zaczynałam się martwić. współczuję Wam wiem jak to jest. nasz budżet do końca roku jest zrujnowany przez drzwi i garderobę

bagheera sympatyczna z Was rodzinka

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

Lence już od dawna obcinam grzywkę.
oczywiście wcześniej nasłuchałam się od teściowej, że do roczku nie wolno ale w głupoty nie wierzę
bardzo jestem ciekawa dlaczego nie wolno?

u mnie w rodzinie wszyscy logicznie myslący, więc nie znam się na przesądach
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:22   #1779
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Cześć

Dziecko mi się popsuło od dwóch dni nie śpi w dzień po południu a z rana tyle co kot napłakał a o nocach to już nie będę wspominać i w ogóle jest marudna, jęcząca, cały czas chce na ręce, jak jest na rękach chce na podłogę
Ech... współczuję. Wiem co czujesz, wprawdzie mój śpi w dzień, ale tak poza tym też jest marudny i płaczliwy, nie ma mowy abym zrobiła coś dłużej niż 10 min, bo już do mnie przyłazi i chce na ręce albo żeby z nim posiedzieć. Na spacerach nawet mu się nudzi szybko. W nocy często cyc. Jestem zmęczona...

Cytat:

O właśnie mój TŻ dziś znowu wspomniał o tym, żeby Miśkowi obciąć włosy. Ma takie średniej długości, nie przeszkadzają mu w niczym jeszcze. Ale ja nie chcę mu obcinać, i nie dlatego że jest jakiś przesąd, tylko uważam że to jeszcze taki maluszek który cudnie wygląda z taką nieułożoną fryzurką gdzie sterczy sobie co chce i gdzie chce A ten mi tu, że chłopak powinien wyglądać schludnie... No nie wiem jak długo utrzymam swoją pozycję
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:57   #1780
maggie123
Zakorzenienie

Kate, no to gratulacje dla męża!
Cytat:
No jak chłodniej to lepiej ubrać aby stópki nie zmarzły Paula miała manię ściągania butów i kilka razy zdarzylo nam się wrócić z jednym butem tylko.
A co do włosków, to lepiej przyciąć niż na przykład grzywka miałaby do oczu wchodzić. U nas nie ma za bardzo co ciąć, bo Matin ma krótkie.

Pochwalę się że sprzedałam paczkę (30szt.) ubranek po Matisiu za 100zł na all. Muszę po południu porobić zdjęcia na kolejną paczuszkę. I karuzelkę wystawić. I pałąk do wózka. I niwelator. I dwie kurtki po Pauli. I wózek. I suknię ślubną...Oj mam tego, ale nie lubię wystawić.
Tamlin, skoro tak dobrze Ci poszło, to kuj żelazo póki gorące i wystawiaj!
BTW gratuluję nocniczkowania!
Zuzania od kilku dni robi kupkę na nocnik.
wczoraj była fajna sytuacja. bawiła się z M. no i zaczęła puszczać bączki. paluszkiem pokazywała na przedpokój. M. zapytał, czy chce na nocnik. pokiwała główką i pięknie zrobiła, co miała zrobić. Mądralina moja wiecie jaka jestem z niej dumna, bo widać, że rozumie wszystko, co się do niej mówi
Cytat:

biedniutki Jasieniek
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Tamlin za sprzedaż

ja musze wystawić fotelik na sprzedaż i mate edukacyjną bo Fabianek wcale już się nią nie interesuje.
I ubranka też zdało by się posegregować
od kilku dni zabieram się za segregację i mi się nie chce lenistwo.
czy jeszcze jakiś maluch jeździ w pierwszym fotelik, czy tylko Zuzinka?
ciągle tych9 kg nie ma i bez problemu mieści się w tym foteliku. więc jeszcze ze 3 tygodnie poczekamy z zakupem. w końcu niby w takim najbezpieczniej, skoro z niego nie wystaje

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:02   #1781
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Fabianek ma już dłuższą grzywkę ale jeszcze mu nie ścinam,a Dandusiowi też w najbliższym czasie nie mam zamiaru

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Maggie,my już używamy ten większy fotelik

chłopcy już spią więc i ja wystawie fotelik ide

do jutra

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-08-27, 21:02   #1782
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

wczoraj była fajna sytuacja. bawiła się z M. no i zaczęła puszczać bączki. paluszkiem pokazywała na przedpokój. M. zapytał, czy chce na nocnik. pokiwała główką i pięknie zrobiła, co miała zrobić. Mądralina moja wiecie jaka jestem z niej dumna, bo widać, że rozumie wszystko, co się do niej mówi

biedniutki Jasieniek

ciągle tych9 kg nie ma i bez problemu mieści się w tym foteliku. więc jeszcze ze 3 tygodnie poczekamy z zakupem. w końcu niby w takim najbezpieczniej, skoro z niego nie wystaje
Łał, jaka zdolniacha! A od kiedy sadzacie ją na nocnik, że taka kumata już w te klocki?
Stary 2013-08-27, 21:07   #1783
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Łał, jaka zdolniacha! A od kiedy sadzacie ją na nocnik, że taka kumata już w te klocki?
od 2 tygodni i to też nie codziennie i nie cały czas. moja mama w ciągu dnia ją sadza i coś tłumaczy. i skubana załapała. sama jestem w szoku totalnym! bo wcześniej jak produkowała grubszą akcję, to chowała się przy drzwiach w przedpokoju albo za fotelem

Zapraszam
Stary 2013-08-27, 21:55   #1784
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Widziałaś Gracjanka wiec nie mam zdania
Nie obcinaliście mu ani razu?

Cytat:
No pięknie! Ale będziesz bogata jak wszystko się sprzeda!

Cytat:

Biedny Jaś. Oby ząbki szybko się wybiły.

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Dziękuję. Ja jestem świętująca dzisiaj, chyba jedyna z nas- Monik, dość licznych na wątku.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2013-08-27 o 21:56
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 22:27   #1785
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję. Ja jestem świętująca dzisiaj, chyba jedyna z nas- Monik, dość licznych na wątku.
Moniś to wszystkiego najlepszego!
M_moni Tobie też najlepszego!
Stary 2013-08-27, 23:14   #1786
lourose
Wtajemniczenie

Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Wszystkiego dobrego dla świetujacych dziewcząt

Maggie ale masz zdolniache
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 23:47   #1787
Katee27
Zadomowienie

Witam.
W nocy był dziki szał.Obudził się,płakał,nie wiem,czy coś mu się przyśniło,bo nawet cycka nie chciałdefinitywni e się odstawił?Potem wstał przed 6-stą.Dziś mąż dalej czynił swoją powinność zakończoną sukcesemDzięki,że się cieszycie ze mną i z mojego męża

Cytat:
Wróciłam przed 21.00 i kto do mnie nóżkami przytuptał z salonu? - Isieńka! aż mi świeczki stanęły jak ledwo weszłam a ona w nogi do mnie moja kochana! Lecę się położyć jeszcze na moment i idę się szykować do pracy....
czekała na mamuniecudnie musiałaś się poczuć mimo zmęczenia

Cytat:
Dobry.

Katee powodzenia w odstawianiu. Mi też było smutno, ale powiem Ci że cieszę się że tak bezproblemowo to poszło mimo tego że Mati już w sumie duży i kumający o co chodzi. Tak strasznie się bałam tego szarpania bluzki, wyciągania cyca na ulicy. A tu rach ciach i sam się odstawił.
Mój Kuba sam zrezygnował z cyca w ciągu dnia,kiedy zaczał jeść kaszki 2x dziennie.Dawałam mu tylko przy zasypianiu na noc i w nocy jak się przebudził.Pokarmu w nich coraz mniej,więc nie widziałam już w tym sensu.

I dziękuję Wam wszystkim za słowa wsparcia!

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Jakie to super uczucie móc wstać rano i odpalić wizaż

Cytat:

Kuba nie ma tak długiej grzywki jak jego starszy brat miał.I w wieku 10mc obciełam mu ją,bo była równa z nosem.Pierdzielić zabobony

Cytat:
super!Miałaś w licytacji?też się zbieram powystawiać na all

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hej kochane witam sie dopiero teraζ,bo mała od rana dopiero zasnela. Między cycusiowaniem, zakupami, a smazeniem racuchow wolnej chwili nie mialam do teraz
U nas brzydko i zimno, zaledwie 15st. Nie wiem skąd te pogody w tv biorą ponad 20st

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------
Kate no pieknie sie mąż spisał! zazdroszczę! Ja nt. kp noe chce juz nawet pisać,bo Jagoda od dwóch dni juz w ogóle nie chce mleka/kaszki, nawet przez sentylko cyc i cyc...
Bardzo Ci współczuję i chciałabym pomóc,ale nie wiem jak.Będę się modlićA te kapcie to też są w Naturze

Cytat:

bardzo jestem ciekawa dlaczego nie wolno?

u mnie w rodzinie wszyscy logicznie myslący, więc nie znam się na przesądach
To najlepszego Kochana
moja mama z tych zabobonnychto wiempodobno ucinasz dziecku rozum

Cytat:

biedniutki Jasieniek

Brawo dla Zuzi.Co do fotelika(nosidła) to szwagierki Piotruś jeszcze w nim jeździ(choć rzadko)
a waży 11kg-biedny... jak sardynki w puszce...

Ula pokaż fotki tych tortów z pampersów,które dostały bliźniaki na roczekostatnio znalazłam coś podobnego w okolicy,jakaś babka robi i to taka tandeta(w jej wykonaniu),że szkoda złotówki

baghera synek podobny do taty.I już wiem kogo mi przypomina Twój tżLibera

kraven biedny Jaś.Bardzo wysoko gorączkuje?U nas ostatnio to 39stopni było od ząbkowania.Jutro idziemy znowu na pobranie krwii z moczem kontrolnie,a potem z wynikami do dr

Dearlie buziaki imieninowe i dla Ciebie

Coś jeszcze chciałam napisać,ale nie pamiętam.
Dobrej nocy

Przypomniałam sobie

Anusia super,że synuś cały i zdrowy

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-08-27 o 23:54
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 06:40   #1788
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam.
W nocy był dziki szał.Obudził się,płakał,nie wiem,czy coś mu się przyśniło,bo nawet cycka nie chciałdefinitywni e się odstawił?Potem wstał przed 6-stą.Dziś mąż dalej czynił swoją powinność zakończoną sukcesemDzięki,że się cieszycie ze mną i z mojego męża

czekała na mamuniecudnie musiałaś się poczuć mimo zmęczenia

Mój Kuba sam zrezygnował z cyca w ciągu dnia,kiedy zaczał jeść kaszki 2x dziennie.Dawałam mu tylko przy zasypianiu na noc i w nocy jak się przebudził.Pokarmu w nich coraz mniej,więc nie widziałam już w tym sensu.

I dziękuję Wam wszystkim za słowa wsparcia!

Kuba nie ma tak długiej grzywki jak jego starszy brat miał.I w wieku 10mc obciełam mu ją,bo była równa z nosem.Pierdzielić zabobony

Bardzo Ci współczuję i chciałabym pomóc,ale nie wiem jak.Będę się modlićA te kapcie to też są w Naturze

To najlepszego Kochana
moja mama z tych zabobonnychto wiempodobno ucinasz dziecku rozum

Brawo dla Zuzi.Co do fotelika(nosidła) to szwagierki Piotruś jeszcze w nim jeździ(choć rzadko)
a waży 11kg-biedny... jak sardynki w puszce...

Ula pokaż fotki tych tortów z pampersów,które dostały bliźniaki na roczekostatnio znalazłam coś podobnego w okolicy,jakaś babka robi i to taka tandeta(w jej wykonaniu),że szkoda złotówki

baghera synek podobny do taty.I już wiem kogo mi przypomina Twój tżLibera

kraven biedny Jaś.Bardzo wysoko gorączkuje?U nas ostatnio to 39stopni było od ząbkowania.Jutro idziemy znowu na pobranie krwii z moczem kontrolnie,a potem z wynikami do dr

Dearlie buziaki imieninowe i dla Ciebie

Coś jeszcze chciałam napisać,ale nie pamiętam.
Dobrej nocy
ewidentnie czekała ta radość w jej oczkach

cześć
ja na chwilę, bo zaraz się muszę do szkoły szykować Po wczorajszej radzie nie mogłam dojść do siebie z tym bólem głowy, koszmar...przeszło mi dopiero koło 18ej, więc pojechałam na basen
Co do mojego planu - hmmm niby teraz wygląda w miarę fajnie, ale zaraz dojdą karciane i nauczanie indywidualne i wyjdzie kończenie codziennie przed 15stą
Dostałam klasę którą chciałam: ładną, jasną, ciepłą, z tablicą interaktywną, roletami, kolorową....no właśnie chciałąm ją głównie dlatego, ze przez 3 lata była tam babka co jest plastyczką i miała kl1-3, więc mnóstwo fajnych dekoracji narobiła, byłam pewna, że mi to zostawi niestety, weszłam do klasy a tam PUSTO nie ma nic...jeszcze firanki ma zabrać wiec czekają mnie gigantyczne wydatki....kwiatki, doniczki, jakieś plakaty, no i najprawdopodobniej firanki świetnie

Mój tata wczoraj z dwójką siedział, należą mu się o dziwo nic nie narzekał dzisiaj powtórka, choć po 12ej zamierzam zwiać

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 08:29   #1789
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
A u nas gdzie można dostać te buty emel?
na rynku na przeciwko wejścia do ratusza, jest sklep zdrowa stopa albo też też firmy butki są na krótkiej wrocławskiej obok skwerku tam jest odzież dziecięca i buty

Cytat:

Monika, spóźnione ale szczere wszystkiego naj !

kupiliśmy wczoraj małej nową zabawkę ślimak smakosz klocków - normalnie dziecka nie ma

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 08:33   #1790
angel166
Zakorzenienie

Witam sie pprannie pierwszy raz od nie pamiętam kiedy
Noc była straszna, chyba żeby idą,bo Jagoda od 5do 7jadla cyca jak zabieralam to był taki płacz jakby ją wrzatkiem oblewali:/ nawet zabranie do nas do sypialni nie pomogło. Po 7zasnela i pospala pół godziny...teraz sie bawi w najlepsze a ja pół przytomna pije kawe.

W ogóle wczoraj wieczorem walczylam z nią do 23 by zasnela bez cyca. Znów porażka... Później już takiej histerii dostała, ze nawet go nie chciała i myśleliśmy, ze na pogotowie zadzwonimy,bo nie szło jej uspokoić...koszmar jakiś...w końcu go wzięła i przez godzinę ciumkala aż sie zanosząc. Rozmawialiśmy z m do chyba 1w nocy co tu zrobić i nie wiemy. Zastanawiamy sie nad żłobkiem na kilka godzin w tyg. Na początku bym chodziła z nią co by ją oswoić,bo robi sie coraz bardziej do mnie wklejona i cyca. Czym go chce ograniczyć,tym jest gorzej. Nie wiem co to będzie jak pójdę do szkoły. Mąż przerażony. Ja tez,bo chciałabym tez o pracy pomyśleć,bo ileż można w domu siedzieć, a kasa by sie przydała. Od 2 września maz ma urlop i mamy zamiar podjwchac do żłobków w naszym mieście i sie dowiedzieć czy jest możliwość na kilka godz w tyg tylko zapisać dziecko. Jak jest u Was w mieście?
Jest jeszcze opcja teściowa...

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Baoabek oj masakra z ta klasą, szkoda, ze wszystko pozbierala poprzedniczka Twoja.
No i dla taty, ze tak super sie spisał!

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

A co do włosów to jak wiecie my Jagodzie obcielismy grzywke jakieś 2mc temu przez moja głupotę i chyba u niej grzywka poszła razem z rozumem

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2013-08-28 o 08:35
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 08:38   #1791
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Noc tragedia,taki płacz nie do uspokojenia,od 1 do 4 na rękach,potem zasnęła na 2 godziny i wstała zadowolona.

W nocy poszedł w ruch panadol,dentinox,podejrze wam zęby jedna dwójka na dole się przebiła jedynki górne jeszcze w natarciu

Idę sobie kawę zrobić.

Do tego całą noc mi się śniło że L jeżdżę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 08:42   #1792
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Noc względna, Matinuch się budził co chwila na pić, ale szybko zaraz odlatywał.
Cytat:
Biedny, oby szybko się wybiły

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a co do nocnika to też się zdziwiłam, że tak szybko sadzacie dzieci.
pamiętam, że jeszcze niedawno przekonywałyście, że najlepsza pora to 1,5 roku
Około 1,5 roku dziecko zaczyna panować nad zwieraczami. Teraz zaczęłam przyzwyczajać, aby wiedział że siusiu tam się robi i kupkę. Biję mu brawo i on się cieszy jak zrobi, a robi siku za każdym razem jak go posadzę. Chodzi o to żeby wiedział na później że nocnik to siku, kupa. Paulę tak sadzałam około roczku, pięknie robiła, później była przerwa bo zachorowała i nie chciała. Jak miała rok i 8 miesięcy była już bez pieluchy. Teraz chcę przez zimę sadzać po 3-4 razy dziennie a jak tylko zacznie się robić ciepło pieluchy odstawiamy.

Cytat:
Miałaś wczoraj? Najlepszego

Cytat:

Zdolna bestia z Zuzanki
A w foteliku już dawno jeździmy większym. Kochana nie obraź sie, ale myślisz że małej jest w nim wygodnie, jak siedzi taka wygięta. Co innego maluszek, ale Zu ma rok, jej plecki powinny być pionizowane a nie wygięte w łuk. Po co czekać do 9-ciu kilo? Tylko można szkody narobić.

Cytat:
Najlepszego

Cytat:
Witam.

dla męża.
Daj znać jakie wyniki.
I tak, miałam licytację od 1zł, ale dałam cenę minimalną 100zł.

Cytat:
Dostałam klasę którą chciałam: ładną, jasną, ciepłą, z tablicą interaktywną, roletami, kolorową....no właśnie chciałąm ją głównie dlatego, ze przez 3 lata była tam babka co jest plastyczką i miała kl1-3, więc mnóstwo fajnych dekoracji narobiła, byłam pewna, że mi to zostawi niestety, weszłam do klasy a tam PUSTO nie ma nic...jeszcze firanki ma zabrać wiec czekają mnie gigantyczne wydatki....kwiatki, doniczki, jakieś plakaty, no i najprawdopodobniej firanki świetnie
Kurde, szkoda że tak puste ściany się dostaje. A nie masz z zeszłego roku ozdób?

Cytat:
kupiliśmy wczoraj małej nową zabawkę ślimak smakosz klocków - normalnie dziecka nie ma
Rzucisz linkiem? Bo szukam coś dla Mateuszka na roczek.
Stary 2013-08-28, 09:15   #1793
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Nie obcinaliście mu ani razu?

No pięknie! Ale będziesz bogata jak wszystko się sprzeda!

Biedny Jaś. Oby ząbki szybko się wybiły.

raz mu podcięłam końcówki

Dzień dobry
Noc jak zwykle . Fabianek wstał o 1 na mleczko i później o 7.30 .
Teraz się bawi z bratem a ja popijam kawke .

Ja Fabianka na nocniczek jeszcze nie uczę. Poczekam jeszcze troszkę.
Gracjanek całkowice przestał korzystać z pieluszek jak miał rok i 9 miesięcy i mam nadzieje,że z Fabiankiem uda się tak samo

Maggie,Fabiś teraz wazy 9100 a w foteliku już troszkę jeździ

Niegrzeczna a co to za ślimaczek?

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-08-28, 09:21   #1794
lilka00
Wtajemniczenie

Co o nocnika to chyba najważniejsze, żeby do niczego nie zmuszać, ja Kingę próbowałam posadzić z ciekawości i widzę, że w ogóle nie jest gotowa, posadzę za jakiś czas znowu, spróbuję wytłumaczyć, kiedyś załapie, nie ma ciśnienia

My też już dawno jeździmy w dużym foteliku, nie wyobrażam sobie wsadzić Kingi do tego malutkiego nosidełka, no ale Kinga jest duża dziewczynka jak na swój wiek, niektóre z Was pisały, że dzieci tona w maxi cosi priori, a ona bynajmniej, już za chwilę trzeba będzie pasy do środkowych dziurek przełożyć Muszę nosidełko (maxi cosi cabrio fix) wystawić na tablicy, jest w idealnym stanie, jeszcze rok gwarancji, bezwypadkowe, za 170 zł spróbuję.
Stary 2013-08-28, 09:23   #1795
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hej dziewczyny.
Wpadłam pochwalić się, że mój Bartosz chodzi
Zaczął jak byliśmy nad morzem, niepewne pierwsze kroczki. No i teraz śmiga w najlepsze. Komicznie to wygląda jak taki maluszek śmiga.

Co do nocnika też kupiłam, sadzam, ale narazie bez rezutlatów. Posiedzi kilka minut, zejdzie z nocniczka, schowa się za fotelem i zrobi co ma zrobić

Odstawiłam też małego od piersi. Łatwo nie było, ale się udało. W ostatnim czasie bardzo przyzyczaił się do cycusia i trochę to męcząc było. Nie mogłam go z nikim zostawić, bo owszem zjadł mleko z butelki, ale szukał piersi i strasznie marudził. Więc najpierw ograniczyłam mu trochę cyca, dawałam tak ze 3 razy dziennie, nie więcej, żeby pokarmu trochę mniej się produkowało. No i 20 sierpnia stwierdziłam, że nadszedł ten moment, żeby skończyć całkiem. No i już nie dawałam. Po 2 dniach mały zapomniał co to cycuś. Pierwsza noc była tragiczna, budził się co 2 godziny z płaczem. Mąż pomógł, teraz to on karmi w nocy butelką.
Mam nadzieję, że wkrótce przestanie wstawać w nocy

Gratuluje wszystkim maluszkom roczku i życze wszystkiego najlepszego dla nich. Ten czas biednie jak szalony.
Stary 2013-08-28, 10:08   #1796
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

Rzucisz linkiem? Bo szukam coś dla Mateuszka na roczek.
proszę
http://allegro.pl/fisher-price-slima...479097269.html

też jeszcze myślę , co by na roczek Idze kupić i nie mam pomysłu

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:11   #1797
Nariiko
Raczkowanie

Witajcie
Zuzia dzisiaj drugi dzień w żłobku na 4 godziny...
Przykro mi będzie jak będę musiała ją w przyszłym tygodniu już na 7-8h zostawić ale na szczęście będą dni gdzie będę mogła ją odbierać szybciej
Tylko teraz jest trochę gorzej bo więcej dzieci zapisano :/ jak chodziłyśmy na początku sierpnia to było 5-7 dzieciaczków więc byłam zadowolona a teraz do 11 dochodzi nawet co prawda ilość opiekunek jest większa ale robi się ciasno, tłoczno i głośno...
Myślałam, że w prywatnym będzie mniejsze obłożenie a jednak też jest duże zainteresowanie. Ech cały czas myślę co robi moja Zuzinka

Cytat:

biedniutki Jasieniek

No proszę jaka mądra dziewczynka Ja naszej Zuzi jeszcze nie sadzałam na nocnik. Teraz wystarczy, że ma dużo wrażeń związanych z pójściem do żłobka, ale za jakiś czas spróbujemy

A co do fotelika to Zuza też waży 8150g a od 1,5 miesiąca jeździ w większym foteliku. Myślę, że jest jej tam już dużo wygodniej i więcej widzi W tamtym foteliku też się mieściła tylko nóżki jej już mocno wystawały a poza tym pożyczyliśmy go męża siostrze, która spodziewa się dzidziusia żeby nie musieli kupować

Cytat:
Witam.

Brawo za udane odstawianie i dla męża za wspieranie Ciebie
Cytat:
cześć
ja na chwilę, bo zaraz się muszę do szkoły szykować Po wczorajszej radzie nie mogłam dojść do siebie z tym bólem głowy, koszmar...przeszło mi dopiero koło 18ej, więc pojechałam na basen
Co do mojego planu - hmmm niby teraz wygląda w miarę fajnie, ale zaraz dojdą karciane i nauczanie indywidualne i wyjdzie kończenie codziennie przed 15stą

Mój tata wczoraj z dwójką siedział, należą mu się o dziwo nic nie narzekał dzisiaj powtórka, choć po 12ej zamierzam zwiać
A nie macie jakiś szkolnych firanek? O wszystko sama musisz zadbać? ach te realia nasze...
Stary 2013-08-28, 10:11   #1798
Nariiko
Raczkowanie

Cytat:
na rynku na przeciwko wejścia do ratusza, jest sklep zdrowa stopa albo też też firmy butki są na krótkiej wrocławskiej obok skwerku tam jest odzież dziecięca i buty
dziękuję

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Witam sie pprannie pierwszy raz od nie pamiętam kiedy
Noc była straszna, chyba żeby idą,bo Jagoda od 5do 7jadla cyca jak zabieralam to był taki płacz jakby ją wrzatkiem oblewali:/ nawet zabranie do nas do sypialni nie pomogło. Po 7zasnela i pospala pół godziny...teraz sie bawi w najlepsze a ja pół przytomna pije kawe.

W ogóle wczoraj wieczorem walczylam z nią do 23 by zasnela bez cyca. Znów porażka... Później już takiej histerii dostała, ze nawet go nie chciała i myśleliśmy, ze na pogotowie zadzwonimy,bo nie szło jej uspokoić...koszmar jakiś...w końcu go wzięła i przez godzinę ciumkala aż sie zanosząc. Rozmawialiśmy z m do chyba 1w nocy co tu zrobić i nie wiemy. Zastanawiamy sie nad żłobkiem na kilka godzin w tyg. Na początku bym chodziła z nią co by ją oswoić,bo robi sie coraz bardziej do mnie wklejona i cyca. Czym go chce ograniczyć,tym jest gorzej. Nie wiem co to będzie jak pójdę do szkoły. Mąż przerażony. Ja tez,bo chciałabym tez o pracy pomyśleć,bo ileż można w domu siedzieć, a kasa by sie przydała. Od 2 września maz ma urlop i mamy zamiar podjwchac do żłobków w naszym mieście i sie dowiedzieć czy jest możliwość na kilka godz w tyg tylko zapisać dziecko. Jak jest u Was w mieście?
Jest jeszcze opcja teściowa...
Angel współczuję
U nas jest taka możliwość ze żłobkiem. Można zostawić dziecko nawet raz lub 2 razy w tygodniu i ilość godzin również do ustalenia.
Ogólnie są bardzo otwarci na oczekiwania rodziców i starają się dostosować.
Może dlatego tak dużo dzieci teraz jest
Ale sporo jest na krótki czas tak jak Zuzia na 4 godzinki póki co. Zobaczymy co będzie we wrześniu.
Ja bym chciała żeby mi się teściowa zajęła

Cytat:
Dzień Dobry

Noc tragedia,taki płacz nie do uspokojenia,od 1 do 4 na rękach,potem zasnęła na 2 godziny i wstała zadowolona.

W nocy poszedł w ruch panadol,dentinox,podejrze wam zęby jedna dwójka na dole się przebiła jedynki górne jeszcze w natarciu

Idę sobie kawę zrobić.

Współczuję ciężkiej nocy oby ząbki szybko wyszły

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Wpadłam pochwalić się, że mój Bartosz chodzi
Zaczął jak byliśmy nad morzem, niepewne pierwsze kroczki. No i teraz śmiga w najlepsze. Komicznie to wygląda jak taki maluszek śmiga.
Super
Stary 2013-08-28, 10:36   #1799
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Cześć. O matko jak się stęskniłam. W pracy mi chyba wizaz zablokowali a wczoraj dyżur był ( nawiasem mówiąc do d..y - co do kawy - ciekawe czy kawę o 3 w nocy można nazwać na czczo )

Ale już jestem - cieszycie się? Wiem, że się mało udzielam, ale najnormalniej nie mam siły

Colds śliczne jesteście obie Bagheera Wy też super rodzinka

U nas Jasiu nosi tylko busiki jak się bawi na podłodze, bo co jakiś czas wstaje, a bez bucika krzywi troche lewą stópkę.

Gda gratuluje wagi

Dearlie ja podobnie jak dziewczyny nie polecam Kubusiów.
I się przyznaje - do roczku włosów nie obcinam

Katee gratulacje dla TŻ

AAA i jeszcze jedno - gdzie kupujecie buty Emel - w necie czy jest w jakiś sklepach?
tutaj mozesz sprawdzic ktory sklep stacjonarny je ma. http://www.emel.com.pl/s_sklepy.php
nie opłaca sie ze strony producenta, drożej, nie wiem czemu. sa tez na allegro,ja tam kupila nasze pierwsze.

Cytat:
my też nosimy emel
a te paputki ale świetne!! jak się je zamawia ? skąd:P?

kraven u nas są w mieście w sklepie stacjonarnym zdrowa stopa
ja kupiłam na tej aukcji http://allegro.pl/12-18m-r-20-21-pap...473868554.html

Cytat:
P

Ja też zakładałam Zuzi butki jak były chłodniejsze dni, żeby stópki nie marzły no i jak szłyśmy na plac zabaw i wiedziałam, że będzie sobie śmigać w piasku albo przy ławce na nóżkach
A w domu do tej pory śmigała na bosaka, jednak teraz już u nas chłodniej i płytki mamy bardzo zimne więc zakładam skarpetki z antypoślizgami.

kasiam daj znać jak te paputki się sprawdzą bo wyglądają całkiem fajnie , wydają się takie mięciutkie i może nadałyby się jako papcie po domu lub do żłobka

No właśnie... jak i skąd? A u nas gdzie można dostać te buty emel?

dam znac jeszcze ich nie widzialam, wysłałam je do rodziców.

ja Giulii włosów za nic nie obetnę grzywki nie chce zeby miala bo mi sie nie podoba wiec zapuszczamy, juz prawie jej nie ma
teściowie caly miesiac mi tutaj truli zebym obciela

Jutro wracamy do POlski tak sie rozleniwiłam, ze ciezko bedzie powrocic do rzeczywistosci i innej pogody i tz do pracy

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-08-28 o 10:40
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:36   #1800
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
ewidentnie czekała ta radość w jej oczkach

cześć

kurcze, a dlaczego Ty musisz pokrywać koszty firanek, doniczek? przecież sale lekcyjne to własność szkoły i powinny być jakoś sensownie wyposażone. no już pomijając kwiaty jako dodatek, ale firanki? plakaty? co za paranoja?!

Cytat:
Dzień Dobry

Idę sobie kawę zrobić.

biedna Zuzinkamam nadzieję, że ząbki nie będą jej męczyć długo.
Cytat:
Dobry.

A w foteliku już dawno jeździmy większym. Kochana nie obraź sie, ale myślisz że małej jest w nim wygodnie, jak siedzi taka wygięta. Co innego maluszek, ale Zu ma rok, jej plecki powinny być pionizowane a nie wygięte w łuk. Po co czekać do 9-ciu kilo? Tylko można szkody narobić.
.
szczerze Tamlin, to ja bym Zuzię już dawno rpzesadziła do większego, bo każda jazda samochodem to dramat dla nas obu. jest wycie, wiercenie się i moje nerwy. ale mąż sie uparł jak stary osioł i czeka do odpowiedniej wagi (bo niby od czegoś te wytyczne są). no niby tak. tylko, że Zu już od pół roku siedzi i wierzę, że mimo, że ciasno nie ma, bo kruszynka z niej, to może być niewygodnie w tym foteliku. teraz całe szczęście jedyne "wyjazdy" to po za kupy do sklepu więc stosunkowo blisko.

Zapraszam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości