|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
A słyszycie czasaaaami z brzucha takie jakby odgłosy żaby?
![]() Nie wiem czy to jelita czy też odgłos ruchów malucha
#2462 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- mam podobnie ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
a co do przesadzania, to ból jest odczuciem subiektywnym, a na dodatek mógł dojść szok (ja bym jeszcze panikowała przez dziecko) i pewnie rzeczywiście poszukałabym trzeciej ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gosia: gratulacje ![]() To i ja się pochwalę. Marcelek ssie kciuka - 21 tc (troszkę niewyraźne) Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-08-29 o 23:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Rozeznanie
|
Ten Mały Potworek przechodzi dzisiaj samego siebie! Ale mamy ubaw z mężem, bo nie dość że wyraźnie czuć, to jeszcze widać przez brzuch. Nie wiem, czy ono jest takie silne czy tylko agresywne
![]() ![]() Zrobiłam sobie pierwszą brzuszkową fotę - a "wybrzuszyło" mnie jakiś tydzień temu dopiero... Dumna mama w Rzymie ![]()
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Witam was bardzo wcześnie
gosia gratuluje chłopaka ![]() kukurydziana, wybrzuszyło, teraz zacznie rooooosnąć. Usłyszałam od teściowej przed wczoraj "Klaudia z każdym dniem jesteś coraz grubsza..." padłam.. i pytam grubsza czy brzuch mam większy "no brzuch brzuch" chyba różnica jest znacząca nie...? kurcze jak ja uwielbiam taką pogodę jest chłodno, wieczorem kocyk rano rześko. Jak wspominam te upały to aż się wzdrygam! Cytat:
Niewiem czy też tak macie, ale rano jak się ubudzę to sprawdzam czy dalej mam tą kulkę na brzuchu, jest bardzo wystająca taka śmieszna troszkę ;P
![]() |
#2466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie wczoraj babka ustąpiła miejsca w autobusie a dokładnie siedziała taka z 25lat i obok młody chłopak a ona do niego "wez wstan a nie Pani w ciazy musi stać" co się okazało...sama jest w ciaży ![]() co do rodzin-nas była 2 ale zawsze ja się dobrze uczyłam, dodatkowe zajęcia...NIDGY nie wrociłam do domu pijana itp. Moj brat za to dośc "lajtowo" zycie traktował. Zdal mautrę i koniec. Tez założył rodzinę mając 20lat. Tyle,że on ma dużo łatwiej z rodzicami niz ja. To ja kułam itp kiedy on się bawił ale to on miał łatwiej. Przykład?auto 40km od mojej miejscowości mu staneło... tata o 2 w nocy pojechał pomoc. Ja prosiłam o 23 aby 10km po mnie przyjechał bo uciekł mi autobus to 3 dni słuchałam ,ze jestem nieodpowiedzialna bo musiał w nocy wstawać....najbardziej mnie bolało,że nie mogłam realizowac marzeń.Tanczyłam profesjonalnie od 3roku zycia na scenie ale rodzice zawsze,że to bez przyszlości itp. Moja przyjaciołka ma szkole tanca i robi co kocha a ja mam wykształcenie i robie to co musze w pracy ale coż. Teraz wyjezdzamy a ja mimo wszystko wracam na egzaminy w maju i czerwcu. Wazne jest to,że będą mamą slicznej coreczki i juz jestem super synka i jestem zadowolona z życia i zawdzięczam to sobie, nie im
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-08-30 o 06:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Gratuluje synka. Sliczny nosek ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
Gratuluje udanych wizyt, nowo poznanych/potwierdzonych płci ![]() zdjęcia usg piękne ![]() ![]() ja zjadam śniadanko i idę po wyniki badań, mam nadzieję że będzie dobrze i żadnego hiv mi nie znajdą ... ![]()
#2469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() O takich rzeczach pisałam- teraz już wiemy czego unikać przy naszych dzieciom, żeby dać im dobry start. Trzymajcie kciuki, zaraz mam wizytę...
![]() |
#2471 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |||
Zakorzenienie
|
Witam Was w ten słoneczny poranek
![]() Cytat:
Dobrze że z małym OK i duży już jest ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() co do wieku ciąży- hmmm nie znam się ale może po prostu mała będzie duża i stąd te przekłamania w liczeniu. Tak czy inaczej najważniejsze, że jest zdrowa i się prawidłowo rozwija a kiedy się wykluje to tylko ona wie ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
oj nie szukaj takich rzeczy bo tylko się zdenerwujesz. Trzeba myśleć ze wszystko jest OK ![]()
![]() |
#2473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha ha ha- może to mały głód? ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
łaaaa ale fajne ![]() kurde do mojego jeszcze nie cały miesiąc... ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
o jaki piękny brzuszek- wcale nie taki duży ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
no tak- na teściowe zawsze można liczyć- subtelne komplementy ![]()
![]() |
#2475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko- nic Ci nie znajdą ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
o jaki brzusio- no, no ![]() uwielbiam Twojego psiaka- jest świetny ![]()
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
dobra idę im szybciej pójdę tym szybciej przestanę a tym myśleć i wymyślać niestworzone historie ...
![]()
#2478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() P.S. Widzę, że u ciebie to samo, co u mnie - kości i gumowe oponki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Królowa nilu ciągle się z TŻem nad typ zastanawiamy u nas o ile dziecko nie wydaje dziwnych dźwięków pies jest spokojny ale jak zaczyna to on dziwny niepokój ma i sapie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
O jak ślicznie! ![]() Cytat:
Faktycznie "wybrzuszyło" ![]() Jaki on malusi,zgrabniusi. Fajnie. I ty jaka zgrabna! Cytat:
A najlepsze akcje miałam po porodzie,gdy przebudzałam się w środku nocy i z paniką gdzie jest mój brzuch?? A zawartość brzucha spała sobie obok ![]() A no właśnie... Niektórzy uważają,że po studiach są ludzie mądrzy,z wiedzą,inteligentni. A bez nich nie. Spotkałam się z takimi opiniami. A często jest tak,że wykształcenie i inteligencja w parze nie idą. Teraz papier jest tak łatwo zdobyć (oczywiście nie wszystkie dziedziny,są też dobre uczelnie które trzymają poziom). O,no spory jest faktycznie! Nie da się go ukryć. Jakie te nasze brzuszki różne są,ale wszystkie fajne ![]()
![]() |
#2482 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój gin twierdzi, że tygodnie ciąży i termin porodu ustala się tylko i wyłącznie na początku ciąży-maks do 13 tygodnia, bo potem dziecko może już rosnąć w swoim tempie. Dlatego mimo że na ostatnim usg wyszła mi spora różnica między usg a om to i tak tygodnie ciąży liczymy wg pierwszych usg. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Śliczny brzuszek!
![]() |
#2483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nie znoszę takiego podejścia i zgadzam się z Tobą w 100% . Do tego jak słyszę "kupię sobie papier, mam to w dupie po co mam 4 lata zawalać, mam kasę" to aż mną trzęsie ![]()
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dość fajny artykuł na temat długości ciąży:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...aza_36671.html
#2485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla porównania: magnezin 500 ma 130mg magnezu, więc trzeba się trochę nałykać. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Wczoraj powiedziałam mu o tych pierwszych puknięciach w tamten piątek i że od środy czuję te puknięcia juz częściej i mocniej i zapisał sobie (nie w karcie ciazy tylko na swoich kartkach), ze czuję ruchy. Z jelitami nie da się tego pomylić.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-08-30 o 09:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
jestem już z wynikami i na szczęście wszystko dobrze
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2487 |
Rozeznanie
|
Mój pies na szczęście nie sapie, ale na razie jest pępkiem świata
![]() TŻ się ostatnio śmiał, że żadnych gryzaków dziecku już nie trzeba kupować, bo wszystko jest w psim koszyku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Rozeznanie
|
moj piesek(avatar) strasznie(!!) chrapie...az TV musze dawać głosniej!
mam pytanie macie dalej bole jak na @? jestem w 17tyg i boli mnie jak na @ dosc mocno....
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
posłuchaj mojej koty.... potrafię się w nocy obudzić tak tnie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.