Skakanka VS tłuszcz :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-01, 12:39   #2251
Ather
Zakorzenienie

Dot.: Skakanka VS tłuszcz :)

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Bo za bardzo obciążasz stawy, gdy skaczesz dłużej. Wczesniej pisano o tym, ze nie powinno się skakać dłużej niż 30 minut.
Warto wiedzieć
Chociaż ja jestem dopiero na etapie 15 - 20 minut dziennie. No ale przynamniej teraz wiem gdzie jest granica.

swoją drogą to zakochałam się w skakance ^^

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja się właśnie naczytałam, że nie powinno się skakać obunóż, to prawda? To z kafeterii :
" pamietaj tylko ze nie nalezy skakac na obu nogach jednoczesnie tylko raz na jednej raz na drugiej-tak na przemian, taki konik wtedy efekty sa lepsze. "
A to z sfd :
" skakanie na dwoch nogach nie daje nic, moze poza sporym obciazeniem kilku sciegien i lepiej nie skakac w ogole niz tak kaleczyc "
ech... ale taki ciągły 'lajkonik' jest strasznie monotonny i nużący... po dłuższym czasie.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-01, 13:20   #2252
donia27
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj robię sobie przerwę od skakania, bo mnie strasznie łydki cały czas bolą (skakałam mimo niezłych zakwasów).
Spadają Wam boczki po skakance?
Mi spadają i wydaje mi się że z brzucha tłuszczyk też spada

Wczoraj jednak nie poskakałam ale sobie popływałam

Dzisiaj 2000 podskoków coraz bardziej podoba mi sie to skakanie
donia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-01, 13:27   #2253
NoLQa
Zakorzenienie

GG do NoLQa Wyślij wiadomość przez MSN do NoLQa

Ja od jutra wracam do skakania

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-01, 15:22   #2254
sky_15
Raczkowanie

Witam Was wszystkie!

Mam mały problem lub też i nie bo nie wiem jak go określić....
Chodzi o to że po 30 minutach skakania nie jestm zmęczona, a skacze od dawna... Co o tym sądzicie?? '
Prosze o odpowiedź!
Z góry dziękuję!
sky_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-01, 17:02   #2255
Candiiia
Rozeznanie

skoro skaczesz od dawna to normalna rzecza jest ze organizm sie przwyzwyczaił i nie jest zmeczony
Jesli od NIEdawna :P to nie mam pojęcia

ja dzis 2000 w ok 18 min.
Candiiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-01, 21:57   #2256
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sky_15 Pokaż wiadomość
Chodzi o to że po 30 minutach skakania nie jestm zmęczona, a skacze od dawna... Co o tym sądzicie??
Sadzimy, ze zazdroscimy To chyba normalne jak dlugo skaczesz. Ja okrutnie szybko sie mecze, ale w porownaniu z tym co bylo widze juz mala poprawe
Stary 2007-05-01, 22:38   #2257
anniaa

sky przejdz na interwały

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-01, 22:47   #2258
Ather
Zakorzenienie

Skakanka jak co dzień była
Dzisiaj 1050 i coraz bardziej się od niej uzależniam
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-01, 23:18   #2259
ślimaczek
Zadomowienie

GG do ślimaczek

dzis 700

ślimaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-01, 23:32   #2260
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Dziewczyny pomozcie. Nie dałam rady przeczytac całego wątku więc przepraszam, jesli powtarzam pytanie...
Chce w końcu wyszczuplić te cholerne łydki i uda
Skaczecie wieczorem?? jecie cos specjalnego przed i po?? ile czasu odczekujecie od posiłku?? minimum 20 minut musze skakać żeby spalić tluszcz?

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-01, 23:54   #2261
sky_15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
sky przejdz na interwały
Droga Aniu

A co to są interwały? Gdybyś mogła mi na to moje pytanie odpowiedzieć byłabym wdzięczna!

Z góry dziękuję
Stary 2007-05-02, 08:49   #2262
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

sky - to jest ze skaczesz raz szybko raz wolno, np. 60 sekund szybko i 60 sekund wolno
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 10:42   #2263
sky_15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
sky - to jest ze skaczesz raz szybko raz wolno, np. 60 sekund szybko i 60 sekund wolno
Droga Nefre

Dziękuję Ci za odpowiedź, ale problem tkwi w tym, że ja cały czas bardzo szybko skacze przwz 30 minut i nie czuję zmęczenia (skaczę od dość dawna).
Co o tym sądzisz?
Stary 2007-05-02, 10:48   #2264
Tancerka Pl
Zadomowienie

Hej dziewczyny!
Mogłybyście mi pomóc?

Znalazłam skakankę, ale nie wiem jak rozplanować sobie z nią trening. Czy ćwiczyć codziennie? Ile czasu? Czy z przerwami? Proszę o pomoc!
Stary 2007-05-02, 11:06   #2265
Aniulak
Raczkowanie

NIe ma co myśleć...dzisiaj jadę kupić skakankę... i hopsasa ;D Mam nadzieję, że do końca maja będą efekty..bo mam wyjazd i muszę mieć mniej masywne nogi ;( Zaczynam jutro na dodatek kapuścianą..i więcej brzuszków..ehh nie ma to jak obudzić się miesiąc przed i stwierdzić, że jak ujawnie się w stroju kąpilowym to on już na mnie nie spojrzy =P
Aniulak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 11:55   #2266
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

up up up

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 12:27   #2267
dolare
BAN stały

GG do dolare

Adoosieńka- z tego co ja czytałam forum to trzeba ćwiczyć 20 minut bo dopiero potem tłuszczyk zaczyna się spalać...

Dziewczyny!
Ja też dzisiaj kupiłam skakanke i hulahop....
Rano po śniadanku zrobiłam 40 brzuszków- tzn. skośne, skłony siedząc i stojąc , przerzuty ciała z pozycji kiedy siedze na stopach (na boki), skłony do tyłu do przeciwległej stopy, pompki damskie. potem kupiłam sprzęt i L-karnityne drink- skacząc na skakance- ok 15 minut ale z przerwami malutkimi, potem hula hop- ale straszną jestem pokraką
nie umiem więcej jak 3-5 razy zakręcić HH na biodrach czy brzuchu- a jak byłam mała umiałam nie umiem go wyczuć- jak to powinno się robić?
na skakance póki co tragedia- przebieram sobie nóżkami i próbuje na jednej nóżce i na złączonych. krzyżowo na razie odpada... straszna ze mnie ciamajda- kondycja strasznaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa....
życzę powodzenia
dolare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 12:30   #2268
dolare
BAN stały

GG do dolare

Cytat:
Droga Nefre

Dziękuję Ci za odpowiedź, ale problem tkwi w tym, że ja cały czas bardzo szybko skacze przwz 30 minut i nie czuję zmęczenia (skaczę od dość dawna).
Co o tym sądzisz?

Sky_15 jako specjalistka mogłabyś mi coś doradzić jeśli chodzi o skakankę- zaczynam- chciałabym dojść do wprawy- po ile minut i ile serii skakać? kręcisz też HH? Laski pomóżcie mi- jak mam nim kręcić żeby "trzymał się" na bioderkach? chce zrzucić boczki
Stary 2007-05-02, 12:42   #2269
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Cytat:
Napisane przez dolare Pokaż wiadomość
Adoosieńka- z tego co ja czytałam forum to trzeba ćwiczyć 20 minut bo dopiero potem tłuszczyk zaczyna się spalać...

Dziewczyny!
Ja też dzisiaj kupiłam skakanke i hulahop....
Rano po śniadanku zrobiłam 40 brzuszków- tzn. skośne, skłony siedząc i stojąc , przerzuty ciała z pozycji kiedy siedze na stopach (na boki), skłony do tyłu do przeciwległej stopy, pompki damskie. potem kupiłam sprzęt i L-karnityne drink- skacząc na skakance- ok 15 minut ale z przerwami malutkimi, potem hula hop- ale straszną jestem pokraką
nie umiem więcej jak 3-5 razy zakręcić HH na biodrach czy brzuchu- a jak byłam mała umiałam nie umiem go wyczuć- jak to powinno się robić?
na skakance póki co tragedia- przebieram sobie nóżkami i próbuje na jednej nóżce i na złączonych. krzyżowo na razie odpada... straszna ze mnie ciamajda- kondycja strasznaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa....
życzę powodzenia
Cytat:
Sky_15 jako specjalistka mogłabyś mi coś doradzić jeśli chodzi o skakankę- zaczynam- chciałabym dojść do wprawy- po ile minut i ile serii skakać? kręcisz też HH? Laski pomóżcie mi- jak mam nim kręcić żeby "trzymał się" na bioderkach? chce zrzucić boczki
Dziewczyny, wejdźcie na wątek o HH, tam jest dużo wskazówek i porad
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?threadid=80058
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 13:09   #2270
sky_15
Raczkowanie

Cytat:
Droga Dolare

Ja skaczę na skakance od dość dawna ok. rok. Najpierw skakałam zwiększając czas o 5 minut. Ale robiłam to tak ze 1 tydzień skakałam 5 minut potem 2gi tydzień 10 itp. I w każdym dniu zwiększając prędkość. Sakałam lajkonikiem a także żabką tylko że tym ostatnim to bardzo szybko i w końcowych minutach Jeśli chcesz być najlepsza musisz robić to regularnie! Pomyśl- tyle lasek będzie sie za Tobą oglądało i zazdrościło hihih A jeśli chodzi o hula hop to kręce sobie i przyu tym stosuje a6w. A6w po to by wyrzeźbić brzuch a hula po to by spalić tłuszczyk Świetna z nich para
Polecam i czekam na Twoje efekty!
Stary 2007-05-02, 13:55   #2271
Vegetka
Zakorzenienie

sky a skaczesz interwalowo czy zwyczajnie ?? interwaly daja kopa wiec moze po nich poczujesz zmeczenie
dolare jezeli sie moge wtracic skacz tyle ile dajesz rade i codziennie zwiekszaj sobie czas np o 2 albo 3 minuty pamietaj tez zeby zrobic sobie jeden dzien przerwy od cwiczen
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 14:05   #2272
NaStoLatKa :)
Rozeznanie

dziewczyn, a jakie były poczatki. Bo ja daje rady aby dwie serie po 100 podskokow na nogach razem
Stary 2007-05-02, 14:09   #2273
Vegetka
Zakorzenienie

nastolatka poczatki sa zawsze trudne z dnia na dzien zwiekszaj sobie ilosc podskokow czy wydluzaj czas ibedzie ok ) nic na sile
Stary 2007-05-02, 14:20   #2274
sky_15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
sky a skaczesz interwalowo czy zwyczajnie ?? interwaly daja kopa wiec moze po nich poczujesz zmeczenie
dolare jezeli sie moge wtracic skacz tyle ile dajesz rade i codziennie zwiekszaj sobie czas np o 2 albo 3 minuty pamietaj tez zeby zrobic sobie jeden dzien przerwy od cwiczen
Hej

Interwałowo i nie czuje zmęczenia
Stary 2007-05-02, 14:37   #2275
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

A ja dzisiaj zaczęłam.. znów . Mogę się do Was wtrącić?
Tak strasznie mi już zależy na szczupłych nogach, że teraz nie odpuszczę. Stąd moje pytanie : zeszło Wam dziewczynki kilka (naście?) cm w udach od skakanki? Ja walczę z nimi odkąd pamiętam, a dopiero od zeszłych wakacji udało mi się troszkę zrzucić dzięki pływaniu, tylko, że teraz chciałabym więcej, żeby móc się w spódniczce i bikini bez obaw pokazać
No więc wzięłam dzisiaj skakankę, poszłam za dom, włączyłam radio no i skakałam. Super tak na świeżym powietrzu, już się polubiłam ze skakanką , ale..raany kondycję to mam spaczoną.. Chociaż jest lepiej niż kiedyś gdy próbowałam skakania, a to dlatego pewnie, że teraz przez wiosnę troszkę się wyrobiłam spacerami i rowerem, no ale nic. Doskakałam do 53 podskoków bez przerwy, a liczyłam na conajmniej 100 I byłam już taka zmachana, że mam nadzieję, że z tego mojego skakania coś będzie. No i że nie będę się tak męczyła . Ale właśnie , mam pytanie. Jak Wy skaczecie po te 700 czy 1000 i 2000 podskoków, to nie robicie żadnych przerw? W ogóle jakimi technikami skaczecie? Jeśli tak bez przerw, to ja napewno nie dam rady No a teraz przekopię wątek od początku, bo kiedyś już przeczytałam cały, ale nic prawie nie pamiętam .
Acha, skakałam HIITem
Chętnie posłucham wszystkich dóbr o skakance, tak jak pisałam najbardziej zależy mi na nogach..
No i przepraszam, trochę za dużo pytań
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 14:48   #2276
dolare
BAN stały

GG do dolare

Cytat:

Droga Dolare

Ja skaczę na skakance od dość dawna ok. rok. Najpierw skakałam zwiększając czas o 5 minut. Ale robiłam to tak ze 1 tydzień skakałam 5 minut potem 2gi tydzień 10 itp. I w każdym dniu zwiększając prędkość. Sakałam lajkonikiem a także żabką tylko że tym ostatnim to bardzo szybko i w końcowych minutach Jeśli chcesz być najlepsza musisz robić to regularnie! Pomyśl- tyle lasek będzie sie za Tobą oglądało i zazdrościło hihih A jeśli chodzi o hula hop to kręce sobie i przyu tym stosuje a6w. A6w po to by wyrzeźbić brzuch a hula po to by spalić tłuszczyk Świetna z nich para
Polecam i czekam na Twoje efekty!

dzięki za odpowiedz Shy_15
zatem poczytam o tej A6W.... i biore sie do roboty
hula staram sie kręcić-ale paprocznie mi to wychodzi
Jeszcze jedno pytanko:
-Robić jednodniowe przerwy w ćwiczeniach? Skakance i a6w?
buziaczki
Stary 2007-05-02, 15:01   #2277
beoneself
Zakorzenienie

A ja mam remont w domu... i buuuu jeszcze przez parę dni nie będę miałą gdzie skakać!
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 16:06   #2278
nedvedzia
Rozeznanie

Jeejku zazdroszcze wam tego zapału
Jo chca sie przekonać do tej skakanki...
Chca zacząć ćwiczyć
ja mieć szczupłe nogi maly tyłek i płaski brzuch...
Ale nie umia zacząć(

Kurde teraz nie zaczna bo robia i boja sie że przez zakwasy bym nie dała rady
Ale od wtorku...
Mam nadzieje że poważnie zaczne
Bo jak nie to sie załamie chyba

Pozdro
nedvedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 16:27   #2279
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

nedvedzia nie od wtorku! masz zaczac pd teraz! Nie możesz tak ciągle odkładac, bo nigdy nie zaczniesz :|
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 16:27   #2280
Vegetka
Zakorzenienie

sky to musisz miec naprawde dobra kondycje )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości