|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skakanka VS tłuszcz :)
Cytat:
Chociaż ja jestem dopiero na etapie 15 - 20 minut dziennie. No ale przynamniej teraz wiem gdzie jest granica. swoją drogą to zakochałam się w skakance ^^ Cytat:
|
||
|
|
|
#2252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj jednak nie poskakałam ale sobie popływałam Dzisiaj 2000 podskoków |
|
|
|
|
#2254 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie!
![]() Mam mały problem lub też i nie bo nie wiem jak go określić....Chodzi o to że po 30 minutach skakania nie jestm zmęczona, a skacze od dawna... Co o tym sądzicie?? ' Prosze o odpowiedź! ![]() Z góry dziękuję! |
|
|
|
#2255 |
|
Rozeznanie
|
skoro skaczesz od dawna to normalna rzecza jest ze organizm sie przwyzwyczaił i nie jest zmeczony
Jesli od NIEdawna :P to nie mam pojęcia ![]() ja dzis 2000 w ok 18 min.
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba normalne jak dlugo skaczesz. Ja okrutnie szybko sie mecze, ale w porownaniu z tym co bylo widze juz mala poprawe
|
|
#2257 |
|
♥
|
sky przejdz na interwały
|
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Skakanka jak co dzień była
Dzisiaj 1050 i coraz bardziej się od niej uzależniam
|
|
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
dzis 700
|
#2260 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomozcie. Nie dałam rady przeczytac całego wątku więc przepraszam, jesli powtarzam pytanie...
Chce w końcu wyszczuplić te cholerne łydki i uda ![]() Skaczecie wieczorem?? jecie cos specjalnego przed i po?? ile czasu odczekujecie od posiłku?? minimum 20 minut musze skakać żeby spalić tluszcz? |
|
|
|
#2261 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
sky - to jest ze skaczesz raz szybko raz wolno, np. 60 sekund szybko i 60 sekund wolno
|
|
|
|
#2263 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Mogłybyście mi pomóc? Znalazłam skakankę, ale nie wiem jak rozplanować sobie z nią trening. Czy ćwiczyć codziennie? Ile czasu? Czy z przerwami? Proszę o pomoc!
|
|
#2265 |
|
Raczkowanie
|
NIe ma co myśleć...dzisiaj jadę kupić skakankę... i hopsasa ;D Mam nadzieję, że do końca maja będą efekty..bo mam wyjazd i muszę mieć mniej masywne nogi ;( Zaczynam jutro na dodatek kapuścianą..i więcej brzuszków..ehh nie ma to jak obudzić się miesiąc przed i stwierdzić, że jak ujawnie się w stroju kąpilowym to on już na mnie nie spojrzy =P
|
|
|
|
#2266 |
|
Wtajemniczenie
|
up up up
|
|
|
|
#2267 |
|
BAN stały
|
Adoosieńka- z tego co ja czytałam forum to trzeba ćwiczyć 20 minut bo dopiero potem tłuszczyk zaczyna się spalać...
Dziewczyny! Ja też dzisiaj kupiłam skakanke i hulahop.... Rano po śniadanku zrobiłam 40 brzuszków- tzn. skośne, skłony siedząc i stojąc , przerzuty ciała z pozycji kiedy siedze na stopach (na boki), skłony do tyłu do przeciwległej stopy, pompki damskie. potem kupiłam sprzęt i L-karnityne drink- skacząc na skakance- ok 15 minut ale z przerwami malutkimi, potem hula hop- ale straszną jestem pokraką nie umiem więcej jak 3-5 razy zakręcić HH na biodrach czy brzuchu- a jak byłam mała umiałam nie umiem go wyczuć- jak to powinno się robić?na skakance póki co tragedia- przebieram sobie nóżkami i próbuje na jednej nóżce i na złączonych. krzyżowo na razie odpada... straszna ze mnie ciamajda- kondycja strasznaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa.... życzę powodzenia
|
|
|
|
#2268 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sky_15 jako specjalistka mogłabyś mi coś doradzić jeśli chodzi o skakankę- zaczynam- chciałabym dojść do wprawy- po ile minut i ile serii skakać? kręcisz też HH? Laski pomóżcie mi- jak mam nim kręcić żeby "trzymał się" na bioderkach? chce zrzucić boczki |
|
|
|
|
#2269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?threadid=80058 |
||
|
|
|
#2270 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Ja skaczę na skakance od dość dawna ok. rok. Najpierw skakałam zwiększając czas o 5 minut. Ale robiłam to tak ze 1 tydzień skakałam 5 minut potem 2gi tydzień 10 itp. I w każdym dniu zwiększając prędkość. Sakałam lajkonikiem a także żabką tylko że tym ostatnim to bardzo szybko i w końcowych minutach Jeśli chcesz być najlepsza musisz robić to regularnie! Pomyśl- tyle lasek będzie sie za Tobą oglądało i zazdrościło hihih A jeśli chodzi o hula hop to kręce sobie i przyu tym stosuje a6w. A6w po to by wyrzeźbić brzuch a hula po to by spalić tłuszczyk Świetna z nich para Polecam i czekam na Twoje efekty! |
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
sky
a skaczesz interwalowo czy zwyczajnie ?? interwaly daja kopa wiec moze po nich poczujesz zmeczenie dolare jezeli sie moge wtracic skacz tyle ile dajesz rade i codziennie zwiekszaj sobie czas np o 2 albo 3 minuty pamietaj tez zeby zrobic sobie jeden dzien przerwy od cwiczen
|
#2272 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyn, a jakie były poczatki. Bo ja daje rady aby dwie serie po 100 podskokow na nogach razem
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
nastolatka
poczatki sa zawsze trudne z dnia na dzien zwiekszaj sobie ilosc podskokow czy wydluzaj czas ibedzie ok ) nic na sile
|
#2274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Interwałowo i nie czuje zmęczenia
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj zaczęłam.. znów
. Mogę się do Was wtrącić? ![]() Tak strasznie mi już zależy na szczupłych nogach, że teraz nie odpuszczę. Stąd moje pytanie : zeszło Wam dziewczynki kilka (naście?) cm w udach od skakanki? Ja walczę z nimi odkąd pamiętam, a dopiero od zeszłych wakacji udało mi się troszkę zrzucić dzięki pływaniu, tylko, że teraz chciałabym więcej, żeby móc się w spódniczce i bikini bez obaw pokazać No więc wzięłam dzisiaj skakankę, poszłam za dom, włączyłam radio no i skakałam. Super tak na świeżym powietrzu, już się polubiłam ze skakanką , ale..raany kondycję to mam spaczoną.. Chociaż jest lepiej niż kiedyś gdy próbowałam skakania, a to dlatego pewnie, że teraz przez wiosnę troszkę się wyrobiłam spacerami i rowerem, no ale nic. Doskakałam do 53 podskoków bez przerwy, a liczyłam na conajmniej 100 I byłam już taka zmachana, że mam nadzieję, że z tego mojego skakania coś będzie. No i że nie będę się tak męczyła . Ale właśnie , mam pytanie. Jak Wy skaczecie po te 700 czy 1000 i 2000 podskoków, to nie robicie żadnych przerw? W ogóle jakimi technikami skaczecie? Jeśli tak bez przerw, to ja napewno nie dam rady No a teraz przekopię wątek od początku, bo kiedyś już przeczytałam cały, ale nic prawie nie pamiętam .Acha, skakałam HIITem ![]() Chętnie posłucham wszystkich dóbr o skakance, tak jak pisałam najbardziej zależy mi na nogach.. No i przepraszam, trochę za dużo pytań
|
|
|
|
#2276 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dzięki za odpowiedz Shy_15 zatem poczytam o tej A6W.... i biore sie do roboty hula staram sie kręcić-ale paprocznie mi to wychodzi Jeszcze jedno pytanko: -Robić jednodniowe przerwy w ćwiczeniach? Skakance i a6w? buziaczki
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam remont w domu... i buuuu jeszcze przez parę dni nie będę miałą gdzie skakać!
|
|
|
|
#2278 |
|
Rozeznanie
|
Jeejku zazdroszcze wam tego zapału
![]() Jo chca sie przekonać do tej skakanki... Chca zacząć ćwiczyć ja mieć szczupłe nogi maly tyłek i płaski brzuch... Ale nie umia zacząć (Kurde teraz nie zaczna bo robia i boja sie że przez zakwasy bym nie dała rady Ale od wtorku... Mam nadzieje że poważnie zaczne ![]() Bo jak nie to sie załamie chyba ![]() Pozdro
|
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
nedvedzia nie od wtorku! masz zaczac pd teraz! Nie możesz tak ciągle odkładac, bo nigdy nie zaczniesz :|
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
sky
to musisz miec naprawde dobra kondycje )
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

nie umiem go wyczuć- jak to powinno się robić?
z dnia na dzien zwiekszaj sobie ilosc podskokow czy wydluzaj czas ibedzie ok