|
|
#2071 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Moje (dzieci pediatry) kąpią się co drugi, trzeci dzień ale myją się samą wodą
|
|
#2072 |
|
Konto usunięte
|
Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
[1=6746bdedfa49379c2543594 dc795ba743a60a5f4_5ea4c0f 24d671;42775983]Moje są zawsze tak brudne ze nie przeszło by bez mycia codziennie ach to mieszkanie na pustyni
hah Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Teraz już jest zimno, ale wcześniej chodziły spać z brudnymi nogami... bo po dworze biegały oczywiście na bosaka
|
|
#2074 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, jestem tutaj z WAmi pierwszy raz i chcialam sie poradzic osób które są AU PAIr, a mianowicie chciałam wyjechać do USA jako au pair - mam 25 lat i w zasadzie mam tutaj w Polsce prace ale jak same wiecie raz ta praca jest a zaraz jej moze nie być. Mysl co bedzie jak wróce z tego pobytu czy wtedy znajde jakąś prace w PL.Nie wiem co mam zrobic, powinnam jechać czy nie powinnam, USA to bylo zawsze moje marzenie ale nie mam kogo się poradzic, powinnam pojechać czy nie, wiem ze nikt za mnie decyzji nie podejmie ale mozecie jakoś poradzic coś od siebie??
|
|
|
|
|
#2075 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
Ale widzisz...marzenia trzeba spełniać, bo same tego nie zrobią. Może głupia rada, czy dziecinna ale uwierz mi, że ja zmieniłam swoje podejście i nie odkładam niczego. ![]() Wszystko zależy też od tego, jaką masz tutaj pracę i tutaj sytuację życiową, wykształcenie itp.. Bierz życie w swoje ręce.
|
|
|
#2076 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje ze chociaż Ty mi tutaj cos odpisałaś, obecnie zrobiłam licencjat i robie szkolenia logistyczne. Marzyłam zawsze o USA, i mysle własnie co z tym wszystkim zrobić. To jest wielka szansa bo zależy mi na języku angielskim zeby go polepszyć a tak pewnie bedzie i to co mówisz marzenia...
|
|
|
|
|
#2077 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
|
|
|
#2078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2079 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
?Cytat:
dla mnie to nie do pomyślenia, ja jak byłam dzieckiem myłam się codziennie![]() swoja droga oni w ogole, dzieciom zabraniają robic to co sami robią.. czepiają się jak dziecko oglada 10 minut telewizje, a sami jak tylko przyjda z pracy i zjedza kolacje zasiadaja przed TV z michą slodyczy i do 1 w nocy no i slodycze, starsza dziewczynka dostala na rozpoczecie roku szkolnego duzo slodyczy w tej tycie - hości pochowali wszystko, zostawili jej pare lizakow i sami to wyżerają co wieczór, to nie jest fajne
|
|
|
#2080 | ||
|
Tajka
|
|
|
|
#2081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz doświadczenie w pracy z dziećmi? |
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Przyczajenie
|
No tak mam doswiadczenie w opiece nad dziećmi, zastanawiam sie tylko nad tym czy warto wszystko skreślać co do tej pory zdobyłam czyli to stanowisko na którym teraz jestem, czy moze jednak nie warto... kurcze sama nie wiem już...
|
|
|
|
|
#2083 | ||
|
Tajka
|
Lepiej jest wziąć intensywny kurs Niemieckiego 4x w tygodniu, czy normalny 2x w tygodniu ale przez dłuższy czas ?
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Jak wygląda +/- Wasz dzień ? ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- No właśnie. Jakie dokumenty sa potrzebne przy wyjeździe do Niemiec ?
|
|
|
#2084 |
|
Raczkowanie
|
cudownie, hostka poprosiła mnie o upieczenie ciasta przy wykorzystaniu gotowego opakowania z masą do ciasta. Składniki wymieszałam, wszystko ok, zaczęłam sprzątać- a teraz patrzę, że ciasto się na środku strasznie wybrzuszyło i pękło i powstała skocznia narciarska
A to chyba ciasto na jakąś specjalna okazję. Da się to jakoś jeszcze uratować? Żeby lepiej wyglądało?
|
|
|
|
|
#2085 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
Masz białka i cukier puder ?
|
|
|
#2086 |
|
Raczkowanie
|
Polewa czekoladowa będzie, ale wybrzuszenie przez to niestety zniknie. Że też zawsze ciasta nie wychodzą, jak się człowiek stara
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
A może zetnij to wybrzuszenie? Pod polewą nie będzie widać.
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
może odetnij tę część, połóż masę, odwróć to wybrzuszenie i polej czekoladą, albo pokrusz i poukładaj na cieście
23.10.2012 - rozpoczęcie pielęgnacji i regeneracji włosów 10.12.2012 - drastyczne cięcie Zapuszczam: Start: 30cm I 32 - 34 - 36 - 38 - 40 - 42 - 44 - 46 - 48 - 50 ![]() II 52 - 54 - 56 - 58 - 60 - 62 - 64 - 66 - 68 - 70 ![]() Cel: 48kg |
|
|
|
|
#2089 |
|
Rozeznanie
|
a ja czyściłam dzis całą łazienka oczywiscie wraz z toaletą ... aż mi sie przykro robi...
|
|
|
|
|
#2090 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
Bo jak tak, to w sumie nie powinnaś narzekać...moim zdaniem. Co innego jak nagle teraz Ci narzucają takie rzeczy. Właśnie miałam drugą rozmowę z "potencjalną hostką" i teraz napisałam do ich ex au pair (od 8 października, bo 15 już zaczyna szkołę) i "mama" ma do mnie dzwonić za pół godziny znów, jak pogadam sobie z tą dziewczyną ![]() Wydaje mi się, że dzisiaj się dogadamy.
|
|
|
#2091 |
|
Rozeznanie
|
nie, nie miałam ...gdybym tak miała to bym się nie żaliła...
miałam tylko że mam odkurzać w ciągu tyg. i włączyć pralke a robie zdecydowanie więcej ;( |
|
|
|
|
#2092 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
Nie wiem, jaką masz rodzinkę i niestety nie możemy wszystkiego przewidzieć nie znając dobrze danych osób. Wyjeżdżając czasem trzeba się nastawić, że to nie raj i wakacje.
|
|
|
#2093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w pełni cie rozumiem że to nie jest raj i byłam tego świadoma ale chyba ja przyjechałam do dzieci a nie jako sprzątaczka,praczka i pomywacza no i służąca..... rozumiem,że au pair może jakieś tam czynności proste wykonywać bo tak i z tym się zgadzam,no ale... wiem że nie możecie przewidzieć ale to forum jest również do narzekania więc to robie;D |
|
|
|
|
|
#2094 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
Ja np. mam powiedziane, że ogólnie spędzam czas z dziećmi (od rana do ich wyjścia do przedszkola, a potem tak od 16 do 20), ale np. miałabym też robić takie proste czynności jak np. prasowanie raz w tygodniu, słanie łóżek dzieciaków. W sumie nie wiem, bo wszystko konkretnie mam rozpisane i raczej nie mam się czego czepnąć. A narzekać zawsze możesz. Trzeba znaleźć miejsce na wyrzucenie złości, aby ją w dzieciaki nie wpakować ;P_________________________ __ Właśnie porozmawiałam z ich obecną au pair. powiedziała mi wszystko, opisała swój dzień i naprawdę aż trudno mi uwierzyć, że...no ogólnie we wszystko. Fakt, roboty w domu trochę ma i przy dzieciach i przy jakiś tam pracach domowych, ale bardzo sobie wszystko zachwala i rodzinkę i sytuacje itp.
Edytowane przez kisiej25 Czas edycji: 2013-09-13 o 17:12 |
|||
|
|
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
lucyohlucy, roux666 dziękuję za porady
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze
ja bym sie troche dziwnie czula, moi hości to niemal "rówieśnicy" przez co moge z nimi normalnie na Ty mówić, gadać o imprezach, piciu, jednak jak z młodymi ludźmi![]() ja wzięłam paszport i dowód, ale tylko dowód do zameldowania się przydał
|
|
#2097 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, ja od poniedziałku jestem we Francji i jak na razie nie mam na co narzekać
Byłam w małym szoku na początku, bo trochę brudno w domu jest i rodzice za bardzo się nie zajmują małym, ale to ich sprawa. Sprzątać w zasadzie nie muszę, bo maja robota, który sam odkurza i takiego, który sam zmywa podłogę, zmywarkę tez maja. Dopiero dzisiaj mam czas żeby tu coś napisać, bo prawie codziennie do nich ktoś przychodzi, a jak mam trochę luzu to dzwonie do domu albo do znajomych i mi leci czas. Dzisiaj mamy jechać do rodziców hostki na farmę i tam nocować. Jutro mamy chyba odwiedzić ich znajomych, a w niedziele jechać do rodziców hosta bardzo rozrywkowi z nich ludzie, jak w środę nie było u nich żadnych gości to czułam się dziwnie bo było zdecydowanie za cicho w domu
|
|
|
#2098 | ||
|
Tajka
|
Po rozmowie na skype, po rozmowach mailowych skąd wiedziałyście, zanim wprost dostałyście informację o rezygnacji hostki z Waszego przyjazdu, że odpowiedź będzie odmowna ? Jak to wyczuć ?
|
|
|
#2099 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny myślicie że realne byłoby połączenie studiowania i bycia au pair ?
Idę na politechnikę gdańska ale boję się, że nie dam rady i na wiosnę zacznę coś innego, może za granicą ?
|
|
#2100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pijemy razem wino, gadamy o dosłownie wszystkim, wychodzimy razem. Nie sądziłam, że można aż tak dobrze się z kimś dogadywać, znając go zaledwie 2miesiące.Każdej przyszłej au pair życzę takich hostów jak moi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

hah

Ale powoli przywykamy do siebie, tak myślę

A to chyba ciasto na jakąś specjalna okazję. 

ja bym sie troche dziwnie czula, moi hości to niemal "rówieśnicy" przez co moge z nimi normalnie na Ty mówić, gadać o imprezach, piciu, jednak jak z młodymi ludźmi