|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
dałam 52+przesyłka.A te śliwki to suszone? Ile dziennie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja myję plastiki a pluszaków nie prałam a na matę edukacyjną położyłam też bez niczego.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słyszałam o dziewczynie co w drodze nad morze dziecko przewijała i karmiła kilka razy, a samochód cały czas jechał ![]() Cytat:
No własnie moja nie budzi się głodna, bo jak jest głodna to nie ogląda mieszkania tylko robi mi malinki na szyi ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Rzuć linkami ![]() Cytat:
Nie wiesz jak tam z parkingiem i jego ceną? Cytat:
|
|
#2582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Justi jak tam Zawadzka wczoraj, było coś ciekawego? Ja dzisiaj nie poszłam bo nie chciałam małej podziębionej wozić w zbiorowiska ludzi. Wyszłysmy tylko na krótki spacerek, bo było słoneczko tj. po chleb do piekarni.
|
#2584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde ja nie wiedzialam że to może się tak późno zrobić. Cytat:
No mnie właśnie do tych http://allegro.pl/espiro-fotelik-del...545658720.html http://allegro.pl/fotelik-samochodow...542397354.html też przekonuje to jak je dotknęłam ale nie mają adac.. Maxi cosi priori wogóle do mnie nie przemawia.
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Komiksowa, dobrze ze Wam nic nie jeat!
![]() Po rozprawie ok. Jest ok... Wracam so Z po calym dniu poza domem.. JeU ja paru godzin bez niej nie daje rady jesCze 30min w buaie a mi aie chce wyc... EehSent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tutaj jest tylko z isofixem, wydaje mi sie, ze jak na isofixie sie nie rozlecial to na pasach moze mniej stabilnie, ale tez nie powinien a tutaj ma fajne te oceny, prawie czworka ![]()
|
|
|
#2587 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może ewentualnie ekspozycję na gluten zaczniemy niedługo. Cytat:
Cytat:
![]() Słodziak Cytat:
![]() Artykuł ciekawy. Ale długie włoski ![]() Gabryś też słodziutki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz zaczęła jeść krócej i nie umiem się przestawić, że może się najeść w 10 minut - mąż musi mi to uświadamiać. Za to w nocy dalej co najmniej pół godziny je ![]() Zaraz będę nadrabiać dalej
|
|
#2588 |
|
Wtajemniczenie
|
raczej nie mają ... ale trochę tam tego jest. parking w tygodniu jest płatny bodajże 2 zł/h, a w weekendy bezpłatny.
|
|
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Komiksowa dobrze,że nic Wam się niestało Axella to dobrze że po rozprawie wszystko ok ![]() ......................... ........................ My dziś mieliśmy dzień pod tytułem: " wizyty u specjalistów"..........ra no z Natka u okulisty bylismy, bo jej stale ropieją oczka i już zwykła biodacyna niepomaga wogóle, i okazało się ze mamy kanalik łzowy zatkany, i ropa się tam zbiera i mam masowac okoloice oczka i leki bierzemy i czekamy czy sie poprawi....a popołudniu kilka godzin czekaliśmy do neurologa (oczywiscie prywatnie i tyle trzeba było czekać) no i tak jak podejrzewaliśmy mała ma lekka asymetrie ale spowodowana tym ze w ciazy zadługa była w jedna strone ułożona, brzuch miałąm mały , natka duża i ruchu dziecko niemiało ale neurolog twierdzi ze to ze mała przechyla lekko główke w lewo to sie samo naprostuje bo pozatym jest nadrogramowo ruchliwa i rozwinieta no i zabardzo charakterna jak na 4mc i żadnych ćwiczeń niemamy robić, tylko poprostu inaczej nosić mała na rekach niż do tej pory robiliśmi. Przynajmniej sie uspokoiłam ze wszystko w porzadku......................... ................. kupiłam dziś kilka rzeczy w lumpku dla małej m.in śpiworek z metkami różówiutki za 7 zł akurat mieliśmy dziś jej kupić w smyku to się udało i zaoszczedziliśmy ......................... .................. podczytam co tam naskrobałyście
|
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze Wam się nie pochwaliłam jacy lekarze są odpowiedzialni
byłam dzisiaj u dermatolog bo mi jakaś wysypka wyskoczyła, no i gadałam z nią,że karmię ile ma synek, że włosy lecą itp. wypisała mi maść... poszłam do apteki i farmaceutka nie miała tej maści i chciała mi dać odpowiednik więc zapytałam czy można przy karmieniu a ona w szoku, że te maści to są sterydy i na ulotkach obie mają, że nie wolno przy tym karmić
|
|
#2592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chętnie się wproszę![]() ze stanikami z ciekawości pytałam, moja mama ma sklepik z bielizną i się dziwiła jak może być 50% taniej ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() Ja smoczki zalewam gorącą wodą codzienne. Raz na tydzień staram się wygotować chwilkę. |
||
|
|
|
#2593 |
|
Raczkowanie
|
hej
bo miałam nieciekawy TŻ nie zdał egzaminu o maluteńki włos... 250zł w plecy, ale to nie ważne, wierzę w niego następa przykra przygoda, jedziemy z tego lasu w stronę domu mojego ojca i co widzimy? Te 2 piesiaczki którego wysłałam Wam zdj tu ostatnio jednego z nich, leżą przerażone nieruchomo na mega ruchliwej wylotówce pod tirem który na szczęście się zatrzymał! Serce mi staneło! Matka je tak wyprowadziła na spacer, sama uciekła a maluszki przerażone znieruchomiały na tej autostradzie
|
#2594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2595 |
|
Raczkowanie
|
Mysia Mysz znam ten problem, moja przyjaciółka była u GINEKOLOGA z infekcją pochwy i ..... dostała leki, owszem, ale mogące wywołać poronienie
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... HELP !!!
Potrzebuję porady, dzisiaj jak zdjęłam pampersa Bączkowi to miał bardzo czerwony czubek siurka... co mam z tym zrobić. co to może być ? mam nadzieję, że nie zapalenie cewki moczowej ![]() przed chwilką przemyłam mu to rumiankiem, nie wiem co jeszcze mogę.. |
|
|
|
#2597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa nas odwiedziła i zdziwiona, że mała zasypia w łóżeczku, paręnaście razy wstaję, podaję smoczka, głaskam, ale śpi sama. To się zapytałam jak ona usypiała, a ona na to, że w wózku. Szacunek teściowej bezcenny ![]() Oczywiście nagadałam jej, że nie bierze aparatu sluchowego jak do wnuczki idzie a mała do niej zagaduje i gaworzy, mam nadzieję następnym razem weźmie. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
|
|
#2598 | |||||
|
Raczkowanie
|
Ochłonęłam, dziecko śpi. Jutro spotkanie z likwidatorem szkód. Ciekawe, czy z tego mojego matiza coś będzie. Facet z warsztatu powiedział, że nadaje się do kasacji. No to się nacieszyłam 2 tygodnie autem. A takie było fajne, pierwszy właściciel, 46 tys. przebiegu, wychuchany, zadbany, no i taki ładny....czerwony
To mnie boli najbardziej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
powodzenia i...uważajcie na siebie, dla mnie jazda po Poznaniu zawsze była upierdliwa....ale przynajmniej nikt nigdy we mnie nie wjechał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No pewnie, że samo się naprawi wszystko. Byliście u okulisty prywatnie, czy na NFZ? Ile czekaliście na wizytę?Kingsof co za historia, drechy w lesie? Gdzie Ty mieszkasz dziewczyno, w Rosji? Kurcze, dobrze, że się dobrze skończyło, no aż ciężko uwierzyć.Color chciałam mu przy..walić, ale za dużo świadków, chociaż jakby jeszcze darł papę, to kto wie ![]() Axella, ale to pierwsza i ostatnia rozprawa? Jak było? Sędzina, czy sędzia? Tż skruszony? Cloche mam nadzieję, że jesteś już w domu ze swoim małym rycerzem i że wszystko już powoli wraca do normy. A propo sądów...pamiętacie moją sprawę z prokuraturą i podrobionym podpisem? Sprawa jeszcze trwa w sądzie, ale dostałam w zeszłym tygodniu pismo z firmy windykacyjnej...że chcą mi zwrócić kasę. Zadzwoniłam i pytam ile, bo nie napisali. A pan do mnie, że 353 zł (komornik zabrał 700), no to mu mówię, że to nie jest cała kwota, a on na to, że koszty komornicze mam sobie sama ściągnąć od komornika. Brak mi słów. Cała sprawa ciągnie się już 14 miesiąc, ale jestem bliżej niż dalej ![]() Idę spać, za dużo wrażeń jak na jeden dzień. aaaa...jutro w Carefourze (jak to się pisze?) promocja pampków. 150 sztuk trójek za 78 zł. Dziękuję, dobranoc
Mieszko, Mieszko...nasz koleżko! 15.06.2013 Edytowane przez komiksowa Czas edycji: 2013-09-24 o 20:25 |
|||||
|
|
|
#2600 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam tez emolium do kąpieli z tej firmy. Jest super sugerowałam się opinią Sroki bo chwaliła te produkty w swoich analizach i ja też jestem zadowolona Cytat:
a to trzeba aż 100ml mleczka odciągać ? nie można mniej i mniejsze proporcje kaszki ? Cytat:
co za baba Cytat:
![]() świat powariował...
|
||||
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Komiksowa-sedzina, mloda, rozprawa 1wsza i ostatnia
10min i koniec, bez wojny, klotni, czysta formalnosc. Ufff, to juz za mna Usypiam teraz Zu, ale za nia tesknilam! Wyprzutylalam i calowalam za wszystkie czasy moj kochany bączek-pączek Laski-ten 3pak mokrych chusteczek z biedry fitti (tych mega za je bi asz czych, bez pegow, parabenow i alko za 7,99do jutra! 3x72szt ! Mam pol pokoju w nich na wszelki wypadek xD A tymczasem mlode zasypia obok. Kocham na to patrzec Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze może to go boli i dlatego jest marudny ![]() ale jeszcze dzisiaj rano było ok |
|
|
|
|
#2603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli ten nania to fisher price? I czemu nie pasuje do wszystkich samochodów? Cytat:
Axela Dzięki za info o chusteczkach. Też mi nawet przypadły do gustu. Ciekawe czy jutro jeszcze będą u mnie.
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... właśnie sobie zdałam sprawę ze jak młodemu juz wyskoczyly zęby to przydaloby się jego paszcze czymś pielęgnować.. ale mam zapłon BTW... Także pytanko co i jak robimy z ząbkami?
|
|
|
|
#2605 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ma duże rozmiary? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2606 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i mi prawie to skore wyzarło, jest masc elidel ktora dziala jak sterydowe ale nie ma sterydowCytat:
ale sie ciagnie to wszyto, za bliski koniecCytat:
Nie wiem czemu nie pasuje, gdzies czytałam, ze ten niania cosmo pasuje do 30% samochodow, a jak fp to to samo to chyba tez ![]() zima jak bedzie trzeba ubierac kombinezony to chyba bede musiala wymienic, to pojade zobaczyc te foteliki, bo okazalo sie, ze sklep obok mnie je ma
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-09-24 o 21:13 |
|||
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
od szmponu ale wyszla heeJa mam priori ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niedługo kupię jakąś pastę do ząbków a ja zapytam: jaki krem kupujecie maluchom na chłodniejsze dni? zastanawiam się nad Bambino albo Babydream, chyba że macie jakieś inne fajne typy? |
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Ja na forum gazety widziałam właśnie że gość pisał że nie pasuje... http://forum.gazeta.pl/forum/w,97434...nia_Cosmo.html O matko...ka myślałam, że to tylko niemowlęta mają.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

dałam 52+przesyłka.
a na matę edukacyjną położyłam też bez niczego.
jak to dobrze, że nic Wam się nie stało..

spacerowka teraz poki co podoba sie mu wiec mam nadzieje ze tak zostanie
Ślub 27. X. 2012

ma duże rozmiary?