|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudne ma loki ![]()
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
To i ja się pochwalę
![]() DSC00190 (2) (640x525).jpg zaraz po urodzeniu DSC00209 (2) (640x489).jpg pierwszy dzień z życia ![]() DSC00909 (2) (640x535).jpg aktualnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zastanawiam się czy w 5 nie zacząć ekspozycji na gluten ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() szkoda marnowac takie geny Cytat:
My się już nie mieścimy w wannience, chyba trzeba większą kupić ![]() śliczny ![]() też mam, znaczy moi rodzice mają owczarka niemieckiego Cytat:
2. ![]() ![]() Cytat:
czasami ulewa świeżym mleczkiem- z reguły jak zabiorę mu cyca i chwilkę poczekam zanim wezmę go na odbicie to ulewa świeżym mleczkiem. Jak zaraz po cycu, szybko wezmę go na odbicie to jest ok. często wymiotuje jak kładę go na brzuszku (nawet 1-2godziny po karmieniu) Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Wtajemniczenie
|
bylismy na 2,5 godzinnym spacerku i ledwo co zdążyliśmy przed deszczem
![]() odebrałam wynik posiewu kału i nie wyhodowali żadnych bakterii ![]() ![]() ![]() ada- Wiktor i Gabrielek ![]() ![]() pawie- mój ulewa (tzn w większości chlusta) jak wściekły od urodzenia... czasami bardzo strawionym, czasami nie, nie ma reguły... lekarze twierdzą , że to normalne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Dostalam lewka z FP calkiem niezly
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
moj ma ten rozmiar i sa na styk a wieksze za duze:banghead: Cytat:
![]() Gabrys boski zakochalam sie nie pokazuj najstarszego lepiej hehhe Kazdy jak pisze to albo do bani albo jak diabli hehehe Diabli co oni sie nas tak czepiaja hehheh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I. oszalał-wszystko go ciekawi, nie sposób go uśpić bo taki jest zainteresowany światem dookoła. a potem jest wrzask bo jest zmęczony..dziś nawet nie pospał w chuście więc poddusiłam go lekko pieluchą na głowie, i tak zasnął ![]()
![]() |
#2378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie cudne loki ![]() Zabawki FP też nie dostałam ![]()
![]() |
#2379 | |||
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko mnie wykończy. Dzisiaj usypiała ponad godzine, krzyczac, płacząc i piszcząc.. po to żeby wyspać się 15 min
![]() I zaczęliśmy oswajać się z glutenem, pierwsza mikro porcja zaliczona. Czekam na kupę i potem już będę podawać regularnie. Cytat:
my właśnie na chama zużywamy 3 bo za dużo kupiliśmy ![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę podobnie jak Ty i też bym walczyła o każdą kroplę nawet z poderzniętym gardłem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Zakorzenienie
|
Moja waży 6kg wiec troche czasu jeszcze mamy
#2381 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny za info co do becikowego ![]() Właśnie odciągnęłam 150 ml.. jestem w cięzkim szoku bo karmiłam godzinę temu.. i tak sobie odciągałam bo chce iść do sklepu i miałam nadzieje ze mozę się uda chciaż 50 ml odciągnąc a tu nagle patrze ze jest 150 i mi się w butelce nie mieści... no po prostu szok.. a piłam sobie sok porzeczkowy... może to to? mam taki prawdziwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Wtajemniczenie
|
color-
niestety,ale nie mam dobrych pomysłów na to , żeby dziecko nie rzucało się przy piersi ![]() po prostu trzeba to przetrwać i nie dawać butelki, jeśli nadal chcesz kp... jak W za bardzo się wyrywa i wrzeszczy przy cycku to po prostu przerywam karmienie (biorę go na ręce ,chodzę z nim po pokoju itp), bo to nie ma większego sensu... bo i ja i on się umęczymy a za jakiś czas znowu próbuję agnes- ja nie wiem czy mam już zacząć ekspozycję na gluten czy nie... już ma skonczone 5 miechów... boję się o jego brzuszek... ale może jednak spróbuję ![]() justyna- my w końcu wykończyliśmy 3 i teraz jesteśmy już tylko na dada 4 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zakorzenienie
|
Czytam, że piszecie o rozszerzaniu diety - dla mnie to czarna magia, czytałam na ten temat ale dalej nic nie wiem, moja chyba do 18stki będzie na cycku jak tak dalej pójdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ślicznie trzyma tą zabawkę Cytat:
![]()
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
jupiiii
![]() mój kochany w końcu zrobił kupkę :radocha: 2 dni nie było nic, trzeciego dnia był mały kleksik czwartego- wczoraj- dwa średnie kleksiki a dzisiaj przy cycu poszła kupka ![]() jakoś dużo jej nie było, ale to już taaka ilość w miarę, a nie jakieś kleksy.. no i była dosyć gęsta, ale pięknie żółciutka ![]() aaaa i przyszła mi dziś zabawka z fp ![]() ![]() Diabli dzięki za cynk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Zakorzenienie
|
cynamonku trzymam za was kciuki!!
cloche dobrze, że z Flo lepiej ![]() dziewczyny nie wierzcie w to, że jak ktoś karmi mm to niby gorzej. Bratowa karmi mm i chłop jak dąb, zdrowiusienki jak ryba ![]() Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, jutro rano zawożę mocz, mam nadzieję, że jakoś złapie... potem poproszę o skierowanie na kał.... Mała tak wrzeszczy momentami, że usypia z płaczu... płacze i śpi... Motylku a jak Tobie się udaje prosto do pojemniczka?? Słodkie te wasze dzzieciaczki....
#2388 |
Zakorzenienie
|
Ja sprawdziłam dokładnie miesiąc temu się rejestrowałam.
#2389 | |||
Zakorzenienie
|
widzę że sporo naszych wizazowych pociech ma ostatnio problemy ze spaniem
mój też, w trakcie leżenia na brzuch. włąśnie znowu to zrobił w ilości hurtowej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() niektóre jeszcze piszą "o jeny" i zawsze się mylę że chodzi o Jeny Aniołka ![]() Cytat:
ciekawe co jej dolega ![]() kurcze u nas też czasem bywały bardzo rzadkie kupy i zielone.. ale jakoś się tym za bardzo nie przejmowałam. W nie był jakoś strasznie marudny, przybierał prawidłowo... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że się to pociągnie kilka dni to się zastanowię
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Moj M tez ma problemy z zasypianiem , ogolnie jest marudny i ma tylko 2-3 drzemki w ciagu dnia;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2394 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasza nie ma katarku ![]() Cytat:
u nas też Cytat:
![]() a co do przybierania to N. waży już około 7.4 kg, urodziła się prawie 3.48 kg więc już pięknie podwoiła wagę ![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() ![]() Diabli - Ty gadułooooooo, zlituj się, bo Twoje posty czytam od deski do deski ![]() ![]() Odniosę się jeszcze do kwestii karmienia. U nas wyglądało to tak, że nie wiedziałam czego mogę się spodziewać po porodzie. Chciałam karmić piersią, ale byłam też przygotowana no to, "że może nie wyjść". Nie wiedziałam, czy będę miała pokarm itd. W szpitalu pielęgniarki pomagały przystawiać mi małą, a ja walczyłam, mimo, że czułam się beznadziejnie po cc i ciężko było mi się ruszyć to dzwoniłam cały czas żeby przychodziły mi pomagać - czy tego chcą czy nie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
nic nie cieszy tak jak kupa naszego dziecka ![]() aaaaaale Wam fajnie z tym lewkiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2395 |
Zakorzenienie
|
dziecko mi się zepsuło...
![]() nie chce jeść kolacji nie chce już zasypiać sam w łóżeczku ![]() ogólnie ma problem z zasypianiem i jedzeniem. Zawsze ok 19-20 pięknie jadł cycusia, odkładałam go do łóżeczka, dawałam mu jego dwie pieluszki (po jednej z każdej strony) wtulał się w nie, czasem troszkę pogaworzył i grzecznie zasypiał. a teraz zasypia tylko w leżaczku, jak jest bujany i jak jest włączone bijące serduszko. wczoraj tylko to pomogło, dzisiaj też.. w dzień trzeba było go usypiać, ale z reguły wystarczyło go włożyć do wózka, troszkę powozić, pokołysać i spał... a teraz tylko leżaczek. Mam nadzieję, że to chwilowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przejdzie mu ![]() ![]() ![]() co do pampersów - zostało nam kilka 3 i przechodizmy na 4 a mały waży 6600 ![]() moje dziecko się rwie do siadania, nie da się go trzymać na półleżąco na kolanach bo się dźwiga a jak mu nie pozwalasz to jest nerw ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- AAAA i Xal, dzięki za pomoc ![]() ![]() swoją drogą 2h po 20 minutach dojenia dwóch cycków to jakiś drmaat ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Jak czytam ze dzieci o nawet 2kg mniejsze niz Zu maja pampki 4 to stwierdzam ze Z musi miec mega mala dupcie bo 3 jeszcze sporo ponosi.. Czyli tylek ma noe po mnie hehehe.
Wybaczcie ze malo pisze ale jestem rozwalona przed jutrem.. ![]() Moge prosic o kciuki o 12 ![]() Kupilam w c&a mnóstwo ciuchów, jest - 20proc na dzianine.. Wszystkie bluzki, swetry leginsy... Super! ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | |||
Zakorzenienie
|
Oczko, przypomniałaś mi że miałam się jeszcze odnieść do kp
oczywiście Diabli zgadzam się z Tobą w całej Twojej rozciągłości ![]() tylko zlituj się z tymi długimi postami, bo muszę je na raty czytać ![]() Cytat:
--- to teraz moja krótka historia KP Bardzo chciałam karmić piersią, tak samo jak bardzo chciałam urodzić sn. Z tym drugim nie wyszło, byłam przygotowana na to, że i z tym pierwszym może nie pójść po mojej myśli. Ale się nie poddałam.. Najgorsza była ta ogromna niewiedza i brak jakiejkolwiek pomocy od kogokolwiek ![]() w szpitalu zero pomocy, w dodatku ograniczenie ruchów i kiepska forma po cc... przystawiałam ssaczka ile mogłam, choć nie było łatwo samej sobie poradzić. Brodawki mam idealne do kp. ssaczek pięknie łapał i sobie ciumkał. Niestety na początku nie miałam mleczka, a jak później się okazało miałam ale coś się przyblokowało i nie chciało lecieć. Mały płakał a ja nie umiałam sobie z tym poradzić. urodziłam w poniedziałek, pamiętam że nie chciałam się poddać, ale w końcu nie wytrzymałam i we wtorek w nocy poprosiłam pielęgniarki żeby dokarmiły małego. przywiozły mi go, nawet nie powiedziały ile zjadł.. nic ![]() byłam zaskoczona, że pięknie przespał całą noc. Z jednej strony się cieszyłam, a z drugiej złapałam doła że głodzę dziecko, bo po mm śpi spokojnie. W środę wyszłam już do domu,mega przemęczona bo przez cały pobyt w szpitalu praktycznie nie zmrużyłam oka, zestresowana że sytuacja się powtórzy kazałam kupić Mężowi karton mm. Nie pamiętam dokładnie co się działo później, ale kojarzę że jeszcze w środę z raz czy dwa troszkę dokarmialiśmy mm. w czwartek "z pomocą" przyszła położna. Stwierdziła, że moje piersi są o krok od zapalenia. Ogromne, nabrzmiałe, bolały strasznie.. wzięłą laktator i zaczęła odciągać mi mleczko ![]() do dziś jak to sobie przypomnę to ![]() bolało jak CHOLERA, a mleczka leciało baaardzo mało. Położna zachwycona, podziwiała jaką mam piękną żółtą siarę, aż niemożliwe.. Po jej wyjściu, rozgrzałam piersi prysznicem, suszarką, poduszką elektryczną, termoforem.. (najlepiej się spisał termofor) Przez łzy i ból odciągałam ręcznie mleczko.. cisnęłam i cisnęłam ile się dało,a siara kapała po kropelce.. Do laktatora tak się zraziłam, że do dziś mam traumę. I mimo, że w szufladzie leżą dwa, odciągam tylko ręcznie. Później było już z górki, oczywiście przez pierwsze półtorej miesiąca praktycznie non stop karmiłam małego. Nawet jak nie ssał, to wisiał mi na cycu, spał przy nim itd. Wiadomo mamy gorsze dni z karmieniem, ale ogólnie jestem bardzo zadowolona. Zanim Wiktorek przyszedł na świat nie wiedziałam, że kp ma tyle zalet. Kocham jak mały się przysyssa do piersi i ładnie je ![]() kocham tę bliskość, mogę tak na niego patrzeć i patrzeć ![]() ![]() i tak jak teraz tęsknię za kopniakami jak był w brzuszku, tak wiem, że kiedyś będę tęskniła za kp oczywiście złotych rad typu: on się nie najada.. powinnaś dokarmiać nasłuchałam się jak każda, ale wszystkie olewałam. ojjj tak, tak ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() zaraz spróbuję go zabrać z leżaczka i przełożyć do łóżka.. Cytat:
![]() nie stresuj się, będzie dobrze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
dziecię zasnęło, to mama się obżera drożdżowymi bułeczkami z kruszonką i masełkiem i popija kakao
![]() no i tuż przed kąpielą I. mnie zachwycił bo chyba zaczął kumać o co chodzi w zabawkach i niezdarnie próbował złapać jedną z nich. cudne to było ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.