Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 18:49   #2581
xal
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to śliwki też jem od dłuższego czasu i na pewno więcej niż 2 dziennie
pochwal się kombinezonem, ile dałaś ? też muszę zapolować
Pochwalę jak przyjdzie dałam 52+przesyłka.
A te śliwki to suszone? Ile dziennie?

Cytat:
W dzień sam się już nie chce bawić na macie, ciągle trzeba przy nim być i jakaś maruda się z niego zrobiła..
Moja też wymaga więcej uwagi przy zabawie, a maruda to nie jest senny? Moja przed chwilą na rękach nie, na macie nie, bujaczek nie to wylądowała w łóżeczku i kombinuje na brzuszku ze smokiem, ale nie płacze przynajmniej.
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale masz cudne te dzieci.. nie dawaj najstarszego bo się zakochamy i rzucimy swoje chlopy:p
Marchewa, on ma 16 lat, poczekaj jeszcze 2
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
do mnie też dotarła grzechotka i małemu się podoba

czy tylko ja nie wyparzam zabawek? wyparzam tylko smoczki raz na kilka dni i butelki jak młody dostaje
Też mamy zabawkę.
Ja myję plastiki a pluszaków nie prałam a na matę edukacyjną położyłam też bez niczego.
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
ZAWSZE zapinajcie swoje maluchy w samochodach i to bardzo dokładnie ...
Zawsze tak robię, nawet jak tylko wynoszę ją do wózka w foteliku to też dokładnie zapinam, żeby kojarzyło, że fotelik zawsze tak ma, mam fioła na tym punkcie
Cytat:
jak to dobrze, że nic Wam się nie stało..
szczęście w nieszczęściu...
ja też kiedyś wyciągnęłam małego z fotelika w czasie jazdy wiem, że to nieodpowidzialne i ryzykowne..
jechaliśmy 500 km i młody marudził, wyciągnęłam go na moment.. więcej tego nie zrobię
a później dawałam mu cyca w foteliku..
żałujcie że nie widziałyście mojej powyginanej w paragraf pozy
To sama siebie narażałaś
Słyszałam o dziewczynie co w drodze nad morze dziecko przewijała i karmiła kilka razy, a samochód cały czas jechał
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

hump
ten sposób na cichosza to z książki,,zaklinaczka dzieci". Ogółem: kładę małą na boczku, poklepuje po pleckach w rytm serca jak uderza i mówię ciiiiiiiiii, do momentu kiedy przestaje marudzić. Jak płacze, biorę ją na ręce, przytulam i dalej mówię ciiiiiii poklepuję i jak się uspokoi, to do łóżeczka. Potem, jak przymyka oczy, to trzymam rękę na pleckach, a jak już zamknięte i wiem, że praktycznie śpi, to wychodzę. Tak średnio zajmuje nam to 10-15 min.

xal sposób, żeby dłużej pospała... hm... ja póki co nic nie testowałam, bo jak ją karmię p 22-23 na śpiocha to budzi się koło 5, więc po 7 godz ma prawo być głodna, ale potem jeszcze mi usypia na jakieś 2,5 h. A budzi się do jedzenia, czy od tak??
Mi to zajmuje 20-30 minut, ale nie biorę na ręce tylko poklepuję, bo mam wrażenie ręce ją rozbudzają.

No własnie moja nie budzi się głodna, bo jak jest głodna to nie ogląda mieszkania tylko robi mi malinki na szyi

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Robię Mel B abs, bums i brzuchy
Rzuć linkami
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
aa jest jeden sklep z bielizną, wszystkie biustonosze -50% !!! a że o dziwo były moje rozmiary, kupiłam dwa - zamiast 280 zł zapłaciłam 140 i mam zapas na całą zimę (dobrze że miałam zachomikowane pieniądze od babci jeszcze z urodzin, akurat poszło wszystko )
A mają effuniaki?
Nie wiesz jak tam z parkingiem i jego ceną?

Cytat:
Moja bratowa, niektóre znajome.. zrezygnowały na samym starcie z kp z błahych powodów.
-"bo będę miałą później brzydkie piersi"
-"bo będę uwiązana przy dziecku"
-"bo mnie to boli"
Nie potępiam nikogo... ich cycki, ich dzieci, ich sprawa
Phi, jakbym przed miała idealne po wahaniach wagi

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 18:50   #2582
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
DZIEWCZYNY PRZECZYTAJCIE TO CO POD SPODEM!!!!

ZAWSZE zapinajcie swoje maluchy w samochodach i to bardzo dokładnie (któraś z Was kiedyś pisała, że musiała wypiąć córkę z fotelika, bo strasznie płakała i tak ją wiozła - sorki, nie pamiętam, ale tak mi się przypomniało). Miałam dzisiaj wypadek. Mieszko jechał ze mną, w dodatku wujek inwalida i mama. Jechaliśmy główną 50/h i z podporządkowanej z całym impetem wjechała w nas babka. Zarzuciło nas i zatrzymaliśmy się na budynku. Wyglądało bardzo groźnie, ale na szczęście nikomu nic się nie stało. Wezwałam pogotowie, sprawdzili Młodego i mam go obserwować. Baba jakaś debilka, twierdzi, że nas nie widziała. Czerwony samochód jadący bardzo wolno rzeczywiście trudno zauważyć! Prawdopodobnie pójdzie do kasacji, bo jak wjechaliśmy przodem w budynek, to nie wiem, czy jakoś da się to wszystko uratować. Miałam go równe 2 tygodnie. Wczoraj spędziłam 4 godziny na rejestracji w urzędzie, wykupiłam ubezpieczenie.
Dobrze, że nic z naprzeciwka nie jechało, bo nie pisałabym teraz do Was. Totalna masakra, strasznie się wystraszyłam, że coś Mieszkowi się stało. To było dosłownie 200 m od mojego domu!
Uważajcie na siebie!
Nie komentujcie, po prostu weźcie sobie do serca. Ja już się uspokoiłam, ale ....no nie wiem, straszne to było. Dużo szczęścia mieliśmy.
A i jeszcze tylko powiem, że przyjechał (podobno) mąż tej wariatki i na mnie nawrzeszczał, że policję wezwałam, bo chciał się dogadać. Normalnie się na mnie darł!!!!
jak dobrze że nic wam się nie stało i że mały cały zdrowy

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 18:50   #2583
xal
Zakorzenienie

Justi jak tam Zawadzka wczoraj, było coś ciekawego? Ja dzisiaj nie poszłam bo nie chciałam małej podziębionej wozić w zbiorowiska ludzi. Wyszłysmy tylko na krótki spacerek, bo było słoneczko tj. po chleb do piekarni.

Stary 2013-09-24, 18:50   #2584
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Moj nie polubil spacerowka teraz poki co podoba sie mu wiec mam nadzieje ze tak zostanie

Ja butelki wyparzam raz
Raz w tyg. Albo i raz na dwa a reszte wsadzam do goracej wode na sekunde

Mam super srodek na ciemieniuche ziajka taki balsam do mycia glowy na ciemieniuche wiem ze w aptekach jest i nie trzeba wyczesywac mocno

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Chyba też muszę zakupić bo moja mała ma całą główkę w tym...
Kurde ja nie wiedzialam że to może się tak późno zrobić.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
tutaj jest http://fotelik.info/pl/testy/wybrane...aco/index.html
ja go nie widzialam na zywo, mnie zniecheca to, ze jest taki wielki i sztywny, a nie wiem kiedy bedziemy musieli wymienic
No i tam nie ma tego FP Cosmo...
No mnie właśnie do tych
http://allegro.pl/espiro-fotelik-del...545658720.html
http://allegro.pl/fotelik-samochodow...542397354.html
też przekonuje to jak je dotknęłam ale nie mają adac..
Maxi cosi priori wogóle do mnie nie przemawia.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 18:55   #2585
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Komiksowa, dobrze ze Wam nic nie jeat!

Po rozprawie ok. Jest ok...
Wracam so Z po calym dniu poza domem.. JeU ja paru godzin bez niej nie daje rady jesCze 30min w buaie a mi aie chce wyc... Eeh

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 19:01   #2586
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

No mnie właśnie do tych
http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1138795%2C%2C

tutaj jest tylko z isofixem, wydaje mi sie, ze jak na isofixie sie nie rozlecial to na pasach moze mniej stabilnie, ale tez nie powinien a tutaj ma fajne te oceny, prawie czworka
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 19:07   #2587
Hawwa87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
wow!!!

==
Wojtuś w końcu zaczął obracać się na boczki i leżąc na macie interesuje sie różnymi zabawkami i jest w stanie spokojnie jakiś czas sam poleżeć i się czymś zainteresować

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
widze ze wiekszosc z was rozszeza diete od 4 miesiaca to ja jestem jedyna ktora chce z tym poczekac do 6m ? zglaszac sie jak jest jeszcze jakas bo nie wiem czy robie dobrze
My będziemy rozszerzać po skończonym 6 miesiącu
Może ewentualnie ekspozycję na gluten zaczniemy niedługo.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny z blokow, grzeja u was juz? Dzisiaj zadzwonie do wspolnoty o grzanie bo rano ledwo 19 bylo a ta wilgoc nie poprawia temp. odczuwalnej
U nas grzeją, zaczęli pod koniec ubiegłego tygodnia, ale ja jeszcze zakręciłam grzejniki.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Jak już tak się chwale to jeszcze jedno...bo chyba na tym wątku tego nie pisałam..
mojemu pierworodnemu brakuje 3 cm do dwóch metrów..
skończył 16 lat..pewnie dobije do dwóch..ach....i 48 numer buta..z tego akurat się nie ciesze..bo znaleźc mu buty to cud...a niestety niszczy w tempie przyspieszonym
Wow, ale duży

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
oo macie dżentelmana
Słodziak

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tylko u mnie to nie tak, ze chce karmiącym mm sprawić jakas przykrość, albo pokazac, ze jednak się da...od początku miałam pokarm, mala spala, a ja walczyłam z nawalem. rak tez sporo mi w glowie namieszal i od porodu wiedziałam, ze laktator będzie moja trzecia reka. doiłam się po nocach żeby zrobić zapasy i niby 3 miesiące odciągania, a uzbierałam może na tydzień...dla mnie walka o odzyskanie mleka to po prostu chec powrotu do stanu sprzed operacji. skoro tak się karmilysmy to nie chce nic zmieniac. rodzina patrzyla na mnie z litoscia kiedy przystawiałam mala, ona się darla, ja wylam, bo uwierzcie, ze poderzniete gardlo boli w każdej pozycji - lezacej tez, ale jednak chciałam karmic kosztem bolu i fiznycznego/psychicznego zmeczenia. niektóre pielęgniarki/pacjentki patrzyly z politowaniem i pewnie myslaly po cholerę ona się tak meczy, ale uparlam się i już. miałam chwile zwątpienia, zresztą przed operacja pierwsza saszetke mm sama malej kupiłam "na czarna godzine". pierwsze mleko dostala nie ode mnie, ale nie miałam zalu do tz, ze wymiekl i uznal, ze mala glodna, skoro w nocy co godzine chciała jesc. dla niego to była oznaka słabego, wodnistego mleka (fakt to lipcowo-sierpniowe wyglada na mniej kaloryczne), a przecież rano wstawal do pracy. i tak dzielnie się spisal, wiec odpuscilam. kolejne mleko kazałam mu kupic, bo wiedziałam, ze po operacji za mało odciągam i dziecka glodzic nie będę. wyc mi się chciało kiedy widziałam jak wsuwa i jej się uszy trzesa, ale pomimo to przystawiałam przed kazda butla. teraz powoli eliminujemy mm i mam nadzieje, ze uda nam się to zrobić. tylko nie odbierzcie tego jako mm jest zle. TO NIE TAK. niektóre kobiety sa stworzone do karmienia inne nie. jedne mogą i nie chcą, inne chcą i nie mogą. miałam to już wcześniej pisać Magiusa glownie Tobie, dla mnie cyc to przede wszystkim wygoda...teraz kiedy nie mogę dzwigac mala lezy ze mna w lozku albo tatuś ja podaje na karmienie, daje piers i już. Nela nie jest przyzwyczajona do czekania. my już nawet losowalismy kto w nocy wstaje robic mleko bo jednak trzeba wyjść z cieplego lozka, bo dziecko steka, po karmieniu trzeba umyc butelke...
mój M. chyba sam doszedł do tego, ze cyc dla malej lepszy (2 dzień nie robi kupy!), bo tez zaczal mi mowic, ze na pewno się najadła i nie robimy mleka. ja mam wątpliwości, a to on mnie uspokaja, ze zrobilaby wojne gdyby jej brakowało a jeszcze niedawno mowil, ze nie będzie się bawil w rozmrazanie pokarmu tylko pojdzie do sklepu i kupi jej jakies najdroższe mleczko
uważam, ze kazda mama chce jak najlepiej dla swojego dziecka. jednym się udało bez problemów, inne poddaly się bo nie znalazły wsparcia i pomocy, jeszcze inne uparcie walczyly - i tu tez sa te które poniosły porazke albo im się udało.
terror laktacyjny hmm, to tez zależy. z jednej strony widze mnóstwo reklam mleka mm, dzieci które powinny dostawac dha, pronutre, milion witamin, zelazo, bifidus cos tam itd. z drugiej wlasciwie na każdej stronie www mlek modyfikowanych jest zakladka o mleku mamy. jakiś czas temu zwrocilam się do firm o probki mleka, żeby wybrać wlasciwie. kazda przyslala mi 2 w jednym z maili otrzymałam informacje "Najlepszym pokarmem dla niemowlęcia, zwłaszcza najmłodszego, rzeczywiście jest mleko z piersi, dlatego Międzynarodowy Kodeks Marketingu zabrania przekazywania mamom próbek mleka początkowego.
Jeżeli potrzebujesz wsparcia i praktycznej pomocy w kwestiach dotyczących naturalnego karmienia to proponuję byś skontaktowała się z poradnią laktacyjną. Jeśli natomiast chcesz zmienić sposób karmienia poradź się lekarza pediatry. Doradzi Ci on w wyborze mleka dla Twojego dziecka".
także dziewczyny dyskusja jest trudna - w moim szpitalu nie odczulam wielkiej presji karmienia, ale co osoba to inna opinia. dwie znajome tutaj z osiedla pewnie maja zupełnie inne podejście, choć rodzilysmy w tym samym szpitalu w bardzo podobnym terminie. obie nie karmia piersią. jedna w szpitalu miała pokarm, w domu było gorzej, wiec zrezygnowala, bo dziecko zaczelo tracic na wadze. przypuszczam, ze gdyby polozna tak latwo nie pozwolilaby jej się zdolowac karmiłaby do dzisiaj. ale to tez osoba dość wygodna, która wprost powiedziała mi, ze miała ochote zjeść pizze i napic się coli druga znajoma już w szpitalu miała problem, karmila 2 dni. miała opcje dac butle i isc do domu, albo nadal zastanawiać się czy dziecko będzie spadac z wagi, a lekarze zaczna panikować, ze je glodzi. poddala się, czego do dzisiaj zaluje. także kazda historia jest inna i ja rozumiem większość decyzji.

i jeszcze na koniec artykul, ale potraktujcie go jak ciekawostke.
http://www.bangla.babyonline.pl/arty...ie-jak-od-mamy
Zgadzam się z Tobą I trzymam kciuki, żeby laktacja wróciła do poprzedniej formy

Artykuł ciekawy.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

Wiktorkowi zrobiłam teraz zdjątka jak bajke oglądał
Ale długie włoski

Gabryś też słodziutki

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
To i ja się pochwalę
Załącznik 5419850 zaraz po urodzeniu

Załącznik 5419851 pierwszy dzień z życia

Załącznik 5419852 aktualnie
Słodka

Cytat:
agnes- [/B]
ja nie wiem czy mam już zacząć ekspozycję na gluten czy nie...
już ma skonczone 5 miechów... boję się o jego brzuszek... ale może jednak spróbuję
Ja bym zaczęła ekspozycję na gluten, ale najlepiej, żebym nie musiała odciągać pokarmu... Nie przepadam za tym, nie chce mi się, no i 100 ml to chyba na 2-3 razy co najmniej bym musiała

Cytat:
swoją drogą 2h po 20 minutach dojenia dwóch cycków to jakiś drmaat co za żarłok
Moja potrafiła ciągnąć co najmniej 40 minut, żeby za godzinę znów wołać
Teraz zaczęła jeść krócej i nie umiem się przestawić, że może się najeść w 10 minut - mąż musi mi to uświadamiać. Za to w nocy dalej co najmniej pół godziny je

Zaraz będę nadrabiać dalej

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 19:08   #2588
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
A mają effuniaki?
raczej nie mają ... ale trochę tam tego jest. parking w tygodniu jest płatny bodajże 2 zł/h, a w weekendy bezpłatny.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 19:17   #2589
Atena564
Zadomowienie

Hej

Komiksowa dobrze,że nic Wam się niestało My zawsze zapinamy Natalke

Axella to dobrze że po rozprawie wszystko ok

......................... ........................
My dziś mieliśmy dzień pod tytułem: " wizyty u specjalistów"..........ra no z Natka u okulisty bylismy, bo jej stale ropieją oczka i już zwykła biodacyna niepomaga wogóle, i okazało się ze mamy kanalik łzowy zatkany, i ropa się tam zbiera i mam masowac okoloice oczka i leki bierzemy i czekamy czy sie poprawi....a popołudniu kilka godzin czekaliśmy do neurologa (oczywiscie prywatnie i tyle trzeba było czekać) no i tak jak podejrzewaliśmy mała ma lekka asymetrie ale spowodowana tym ze w ciazy zadługa była w jedna strone ułożona, brzuch miałąm mały , natka duża i ruchu dziecko niemiało ale neurolog twierdzi ze to ze mała przechyla lekko główke w lewo to sie samo naprostuje bo pozatym jest nadrogramowo ruchliwa i rozwinieta no i zabardzo charakterna jak na 4mc i żadnych ćwiczeń niemamy robić, tylko poprostu inaczej nosić mała na rekach niż do tej pory robiliśmi. Przynajmniej sie uspokoiłam ze wszystko w porzadku

......................... .................
kupiłam dziś kilka rzeczy w lumpku dla małej m.in śpiworek z metkami różówiutki za 7 zł akurat mieliśmy dziś jej kupić w smyku to się udało i zaoszczedziliśmy
......................... ..................

podczytam co tam naskrobałyście
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 19:37   #2590
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
tutaj jest http://fotelik.info/pl/testy/wybrane...aco/index.html
ja go nie widzialam na zywo, mnie zniecheca to, ze jest taki wielki i sztywny, a nie wiem kiedy bedziemy musieli wymienic
a widziałaś te dupne foteliki z ochroną tułowia?

Cytat:
Justi jak tam Zawadzka wczoraj, było coś ciekawego? Ja dzisiaj nie poszłam bo nie chciałam małej podziębionej wozić w zbiorowiska ludzi. Wyszłysmy tylko na krótki spacerek, bo było słoneczko tj. po chleb do piekarni.
A całkiem fajnie było. Mówiła o relacjach w rodzinie, spędzaniu razem czasu. Niczego nowego się nie dowiedziałam ale chociaż nie siedzieliśmy w domu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 19:40   #2591
Mysia mysz
Zakorzenienie

Jeszcze Wam się nie pochwaliłam jacy lekarze są odpowiedzialni
byłam dzisiaj u dermatolog bo mi jakaś wysypka wyskoczyła, no i gadałam z nią,że karmię ile ma synek, że włosy lecą itp. wypisała mi maść...
poszłam do apteki i farmaceutka nie miała tej maści i chciała mi dać odpowiednik więc zapytałam czy można przy karmieniu a ona w szoku, że te maści to są sterydy i na ulotkach obie mają, że nie wolno przy tym karmić:mur : zadzwoniła do lekarki a ona, że jje umknęło i wypisała mi coś innego i muszę po receptę podjechać ciekawe kto byłby winny gdyby małemu się coś stało
Stary 2013-09-24, 19:49   #2592
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
pewnie możecie też przyjść do nas, wózek można zaparkować na dole w garażu

staniki akurat kupiłam Ava Lingerie, nie znam tej firmy akurat ale są ok. były też innych, Gai itp, ale nie patrzyłam dokładnie.
Jakby jutro nie padało na spacer można iść, dla mnie to już spacer do Ciebie chętnie się wproszę

ze stanikami z ciekawości pytałam, moja mama ma sklepik z bielizną i się dziwiła jak może być 50% taniej

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Moj nie polubil spacerowka teraz poki co podoba sie mu wiec mam nadzieje ze tak zostanie

Ja butelki wyparzam raz
Raz w tyg. Albo i raz na dwa a reszte wsadzam do goracej wode na sekunde

Mam super srodek na ciemieniuche ziajka taki balsam do mycia glowy na ciemieniuche wiem ze w aptekach jest i nie trzeba wyczesywac mocno

Ja mam też z Ziajki na ciemieniuche - jest super. Hela miła ciemieniuche i potem jak zaczęłam używać Ziajki już żadnych problemów nie mamy

Ja smoczki zalewam gorącą wodą codzienne. Raz na tydzień staram się wygotować chwilkę.
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 19:51   #2593
kingsof
Raczkowanie

hej ponadrabiałam sobie Was i mi się trochę humor poprawił szalone laski bo miałam nieciekawy TŻ nie zdał egzaminu o maluteńki włos... 250zł w plecy, ale to nie ważne, wierzę w niego później pojechaliśmy znów na grzyby gdzie napaść nas chciała banda jakichś wyrostków z łancuchami na szyi, czaicie to? Dramat. Kręcą się po leśnych drużkach autem i szukają samotnie stojących samochodów do obrobienia, najpierw się zaczaili na TŻ ale był dzielny, później zatrzymali się koło samochodu aszego w którym siedziałam ja ale oni mnie nie widzieli bo z tyłu mamy ciemne szyby, zatrzymali się, wychodzą i podchodzą do mnie aaaaaa jaka adrenalina, jak zobaczyli że ktoś siedzi w samochodzie to szybko że niby coś im pod maskę wpadło i szukali, ale spojrzeie mega groźne, ja panika ale na szczęście już nadchodził TŻ to się zabrali... koszmar co za czasy nastały następa przykra przygoda, jedziemy z tego lasu w stronę domu mojego ojca i co widzimy? Te 2 piesiaczki którego wysłałam Wam zdj tu ostatnio jednego z nich, leżą przerażone nieruchomo na mega ruchliwej wylotówce pod tirem który na szczęście się zatrzymał! Serce mi staneło! Matka je tak wyprowadziła na spacer, sama uciekła a maluszki przerażone znieruchomiały na tej autostradzie szybko wybiegliśmy z samochodu i je zabraliśmy, aż się bidulki zsikały ze strachu
Stary 2013-09-24, 19:54   #2594
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Rzuć linkami
A mają effuniaki?

Phi, jakbym przed miała idealne po wahaniach wagi
czytałam że parking 2 zł za godzinę

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
byłam dzisiaj u dermatolog bo mi jakaś wysypka wyskoczyła, no i gadałam z nią,że karmię ile ma synek, że włosy lecą itp. wypisała mi maść...
poszłam do apteki i farmaceutka nie miała tej maści i chciała mi dać odpowiednik więc zapytałam czy można przy karmieniu a ona w szoku, że te maści to są sterydy i na ulotkach obie mają, że nie wolno przy tym karmić:mur : zadzwoniła do lekarki a ona, że jje umknęło i wypisała mi coś innego i muszę po receptę podjechać ciekawe kto byłby winny gdyby małemu się coś stało
masakra
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 20:06   #2595
kingsof
Raczkowanie

Mysia Mysz znam ten problem, moja przyjaciółka była u GINEKOLOGA z infekcją pochwy i ..... dostała leki, owszem, ale mogące wywołać poronienie
Stary 2013-09-24, 20:11   #2596
lonely_lady
Zakorzenienie

Dziewczyny... HELP !!!
Potrzebuję porady, dzisiaj jak zdjęłam pampersa Bączkowi to miał bardzo czerwony czubek siurka... co mam z tym zrobić. co to może być ? mam nadzieję, że nie zapalenie cewki moczowej
przed chwilką przemyłam mu to rumiankiem, nie wiem co jeszcze mogę..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 20:17   #2597
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A całkiem fajnie było. Mówiła o relacjach w rodzinie, spędzaniu razem czasu. Niczego nowego się nie dowiedziałam ale chociaż nie siedzieliśmy w domu
A, to nie mam czego tak bardzo żałować.
Teściowa nas odwiedziła i zdziwiona, że mała zasypia w łóżeczku, paręnaście razy wstaję, podaję smoczka, głaskam, ale śpi sama. To się zapytałam jak ona usypiała, a ona na to, że w wózku. Szacunek teściowej bezcenny
Oczywiście nagadałam jej, że nie bierze aparatu sluchowego jak do wnuczki idzie a mała do niej zagaduje i gaworzy, mam nadzieję następnym razem weźmie.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Dziewczyny... HELP !!!
Potrzebuję porady, dzisiaj jak zdjęłam pampersa Bączkowi to miał bardzo czerwony czubek siurka... co mam z tym zrobić. co to może być ? mam nadzieję, że nie zapalenie cewki moczowej
Na siurakach się nie znam, ale może odparzenie? Mógł dużo nasikać i słabo wsiąka? Miałam to 2 dni temu pisiuni młodej, taki placek 1x2 cm owalny.

Stary 2013-09-24, 20:21   #2598
komiksowa
Raczkowanie

Ochłonęłam, dziecko śpi. Jutro spotkanie z likwidatorem szkód. Ciekawe, czy z tego mojego matiza coś będzie. Facet z warsztatu powiedział, że nadaje się do kasacji. No to się nacieszyłam 2 tygodnie autem. A takie było fajne, pierwszy właściciel, 46 tys. przebiegu, wychuchany, zadbany, no i taki ładny....czerwony To mnie boli najbardziej

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a w ogóle jestem barbarzyńcą i stosuje barbarzyńskie metody jak to dziś jedna babcia stwierdziła także wszystkie które nosicie dzieci w chuście wiedzcie że krzywicie im kręgosłup, i jesteście barbarzyńcami
Babcie przygodne są the best. Specjalistki w każdym calu i w każdej dziedzinie. Trudno, pójdziesz do piekła za to, że katujesz swoje dziecko

Cytat:
jutro o 7 mamy wyjazd do poznania., (to już 5 wyjazd Wojtusia do Pozka)tż ma obronę pracy mgr, mam nadzieję,że wszystko pójdzie gładko
No to z Wojtka niezła Pyra już jest powodzenia i...uważajcie na siebie, dla mnie jazda po Poznaniu zawsze była upierdliwa....ale przynajmniej nikt nigdy we mnie nie wjechał

Cytat:

Pisałyście że Helenka ma piękne włoski - no niestety z dnia na dzień coraz ich mniej i to tak śmiesznie na czubku głowy jej wypadają i z daleka wygląda jakby łysiała
Mój Mieszko też jest kudłacz. Irokez mu się sam stawia każdego dnia, ale z tyłu ma takiego fajnego placka po wytarciu włosków. Śmiesznie to wygląda.

Cytat:
1. byłam bardzo zdesperowana
2. Niech Ci nie będzie przykro Jak już pisałam, sposób w jaki karmimy dzieci nie jest wykładnikiem tego jakie z nas dobre matki..
Mi długo było przykro, że nie dałam rady urodzić sn. Ale cc była wykonana właśnie ze względu na dobro dziecka... do dziś zazdroszczę i podziwiam dziewczyny które urodziły siłami natury.
Masz rację (przynajmniej jeśli chodzi o mnie) jestem dumna że karmię piersią. To taka moja mała rekompensata, że nie urodziłam sn ale w żaden sposób nie obwiniam kogoś, że karmi mm.
A ja sobie czym kurna mam zrekompensować, nie dość że cc, to jeszcze nie karmię piersią. No nic, trzeba se coś słodkiego zapodać na pocieszenie w takim razie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
My dziś mieliśmy dzień pod tytułem: " wizyty u specjalistów"..........ra no z Natka u okulisty bylismy, bo jej stale ropieją oczka i już zwykła biodacyna niepomaga wogóle, i okazało się ze mamy kanalik łzowy zatkany, i ropa się tam zbiera i mam masowac okoloice oczka i leki bierzemy i czekamy czy sie poprawi....a popołudniu kilka godzin czekaliśmy do neurologa (oczywiscie prywatnie i tyle trzeba było czekać) no i tak jak podejrzewaliśmy mała ma lekka asymetrie ale spowodowana tym ze w ciazy zadługa była w jedna strone ułożona, brzuch miałąm mały , natka duża i ruchu dziecko niemiało ale neurolog twierdzi ze to ze mała przechyla lekko główke w lewo to sie samo naprostuje bo pozatym jest nadrogramowo ruchliwa i rozwinieta no i zabardzo charakterna jak na 4mc i żadnych ćwiczeń niemamy robić, tylko poprostu inaczej nosić mała na rekach niż do tej pory robiliśmi. Przynajmniej sie uspokoiłam ze wszystko w porzadku
Charakterna dziołcha nadprogramowo rozwinięta No pewnie, że samo się naprawi wszystko. Byliście u okulisty prywatnie, czy na NFZ? Ile czekaliście na wizytę?

Kingsof co za historia, drechy w lesie? Gdzie Ty mieszkasz dziewczyno, w Rosji? Kurcze, dobrze, że się dobrze skończyło, no aż ciężko uwierzyć.

Color chciałam mu przy..walić, ale za dużo świadków, chociaż jakby jeszcze darł papę, to kto wie

Axella, ale to pierwsza i ostatnia rozprawa? Jak było? Sędzina, czy sędzia? Tż skruszony?

Cloche mam nadzieję, że jesteś już w domu ze swoim małym rycerzem i że wszystko już powoli wraca do normy.

A propo sądów...pamiętacie moją sprawę z prokuraturą i podrobionym podpisem? Sprawa jeszcze trwa w sądzie, ale dostałam w zeszłym tygodniu pismo z firmy windykacyjnej...że chcą mi zwrócić kasę. Zadzwoniłam i pytam ile, bo nie napisali. A pan do mnie, że 353 zł (komornik zabrał 700), no to mu mówię, że to nie jest cała kwota, a on na to, że koszty komornicze mam sobie sama ściągnąć od komornika. Brak mi słów. Cała sprawa ciągnie się już 14 miesiąc, ale jestem bliżej niż dalej

Idę spać, za dużo wrażeń jak na jeden dzień.

aaaa...jutro w Carefourze (jak to się pisze?) promocja pampków. 150 sztuk trójek za 78 zł. Dziękuję, dobranoc

Edytowane przez komiksowa
Czas edycji: 2013-09-24 o 20:25
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 20:23   #2599
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Lonely kurczę nie wiem... jak do jutra nie zejdzie to skontaktuj się z lekarzem.

Stary 2013-09-24, 20:30   #2600
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
polecam Ci szampon atoperal baby. Jest świetny. u nas ciemieniuszka co jakiś czas wracała. Mieliśmy żel zmiękczający z emolium, ale średnio dawał radę. Od kiedy mamy ten szamponik nic nam się nie dzieje.
Kupiłam tez emolium do kąpieli z tej firmy. Jest super
sugerowałam się opinią Sroki bo chwaliła te produkty w swoich analizach i ja też jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
1.My będziemy rozszerzać po skończonym 6 miesiącu
Może ewentualnie ekspozycję na gluten zaczniemy niedługo.
Ja bym zaczęła ekspozycję na gluten, ale najlepiej, żebym nie musiała odciągać pokarmu... Nie przepadam za tym, nie chce mi się, no i 100 ml to chyba na 2-3 razy co najmniej bym musiała
ja właśnie też chcę rozszerzać od 6 msc, ale zastanawiam się czy nie zacząć ekspozycji na gluten wcześniej- w 5 msc
a to trzeba aż 100ml mleczka odciągać ? nie można mniej i mniejsze proporcje kaszki ?

Cytat:
co za baba

Cytat:
hej ponadrabiałam sobie Was i mi się trochę humor poprawił szalone laski bo miałam nieciekawy TŻ nie zdał egzaminu o maluteńki włos... 250zł w plecy, ale to nie ważne, wierzę w niego później pojechaliśmy znów na grzyby gdzie napaść nas chciała banda jakichś wyrostków z łancuchami na szyi, czaicie to? Dramat. Kręcą się po leśnych drużkach autem i szukają samotnie stojących samochodów do obrobienia, najpierw się zaczaili na TŻ ale był dzielny, później zatrzymali się koło samochodu aszego w którym siedziałam ja ale oni mnie nie widzieli bo z tyłu mamy ciemne szyby, zatrzymali się, wychodzą i podchodzą do mnie aaaaaa jaka adrenalina, jak zobaczyli że ktoś siedzi w samochodzie to szybko że niby coś im pod maskę wpadło i szukali, ale spojrzeie mega groźne, ja panika ale na szczęście już nadchodził TŻ to się zabrali... koszmar co za czasy nastały następa przykra przygoda, jedziemy z tego lasu w stronę domu mojego ojca i co widzimy? Te 2 piesiaczki którego wysłałam Wam zdj tu ostatnio jednego z nich, leżą przerażone nieruchomo na mega ruchliwej wylotówce pod tirem który na szczęście się zatrzymał! Serce mi staneło! Matka je tak wyprowadziła na spacer, sama uciekła a maluszki przerażone znieruchomiały na tej autostradzie szybko wybiegliśmy z samochodu i je zabraliśmy, aż się bidulki zsikały ze strachu
ooo matko.. co to za historie dzisiaj
świat powariował...

Stary 2013-09-24, 20:30   #2601
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Komiksowa-sedzina, mloda, rozprawa 1wsza i ostatnia 10min i koniec, bez wojny, klotni, czysta formalnosc.
Ufff, to juz za mna

Usypiam teraz Zu, ale za nia tesknilam! Wyprzutylalam i calowalam za wszystkie czasy moj kochany bączek-pączek

Laski-ten 3pak mokrych chusteczek z biedry fitti (tych mega za je bi asz czych, bez pegow, parabenow i alko za 7,99do jutra! 3x72szt !
Mam pol pokoju w nich na wszelki wypadek xD

A tymczasem mlode zasypia obok. Kocham na to patrzec

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 20:37   #2602
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Lonely kurczę nie wiem... jak do jutra nie zejdzie to skontaktuj się z lekarzem.
jutro mam zamiar jechać do lekarza..
kurcze może to go boli i dlatego jest marudny
ale jeszcze dzisiaj rano było ok

Stary 2013-09-24, 20:51   #2603
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1138795%2C%2C

tutaj jest tylko z isofixem, wydaje mi sie, ze jak na isofixie sie nie rozlecial to na pasach moze mniej stabilnie, ale tez nie powinien a tutaj ma fajne te oceny, prawie czworka
O matko ja już się zgubiłam w tych fotelikach.
Czyli ten nania to fisher price? I czemu nie pasuje do wszystkich samochodów?

Cytat:
polecam Ci szampon atoperal baby. Jest świetny. u nas ciemieniuszka co jakiś czas wracała. Mieliśmy żel zmiękczający z emolium, ale średnio dawał radę. Od kiedy mamy ten szamponik nic nam się nie dzieje.
Kupiłam tez emolium do kąpieli z tej firmy. Jest super
sugerowałam się opinią Sroki bo chwaliła te produkty w swoich analizach i ja też jestem zadowolona
Dzięki. Tydzień będę robić tak jak teściowa mówiła ( jest pielęgniarką ) czyli nacierać oliwką godzinę przed kąpielą, później grzebyczkiem i po kąpaniu szczotką jak nie pomoże kupię szampon.

Axela Dzięki za info o chusteczkach. Też mi nawet przypadły do gustu. Ciekawe czy jutro jeszcze będą u mnie.

Laura

Stary 2013-09-24, 21:06   #2604
maarchewka
Zakorzenienie

Dziewczyny... właśnie sobie zdałam sprawę ze jak młodemu juz wyskoczyly zęby to przydaloby się jego paszcze czymś pielęgnować.. ale mam zapłon BTW... Także pytanko co i jak robimy z ząbkami?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:06   #2605
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakby jutro nie padało na spacer można iść, dla mnie to już spacer do Ciebie chętnie się wproszę

ze stanikami z ciekawości pytałam, moja mama ma sklepik z bielizną i się dziwiła jak może być 50% taniej
w Kato? ma duże rozmiary?

Cytat:
masakra dzień ... psiaczków mi najbardziej żal

Cytat:
Dziewczyny... HELP !!!
może lekkie odparzenie ... Przemek kilka razy miał takie lekkie zaczerwienienie, albo taką obwódkę u nasady czerwoną, ale przemyłam, poleżał trochę na golasa, potraktowałam sudocremem i zniknęło. też ciekawa jestem co zrobić

Stary 2013-09-24, 21:09   #2606
salviae
Zadomowienie

Cytat:
masakra a tak pozatym te masci sterydowe to zloo, ja mialam azs (jetem uczulona na ziemniaki ) i mi prawie to skore wyzarło, jest masc elidel ktora dziala jak sterydowe ale nie ma sterydow
Cytat:
No to z Wojtka niezła Pyra już jest powodzenia i...uważajcie na siebie, dla mnie jazda po Poznaniu zawsze była upierdliwa....ale przynajmniej nikt nigdy we mnie nie wjechał
A propo sądów...pamiętacie moją sprawę z prokuraturą i podrobionym podpisem? Sprawa jeszcze trwa w sądzie, ale dostałam w zeszłym tygodniu pismo z firmy windykacyjnej...że chcą mi zwrócić kasę. Zadzwoniłam i pytam ile, bo nie napisali. A pan do mnie, że 353 zł (komornik zabrał 700), no to mu mówię, że to nie jest cała kwota, a on na to, że koszty komornicze mam sobie sama ściągnąć od komornika. Brak mi słów. Cała sprawa ciągnie się już 14 miesiąc, ale jestem bliżej niż dalej

Idę spać, za dużo wrażeń jak na jeden dzień.

aaaa...jutro w Carefourze (jak to się pisze?) promocja pampków. 150 sztuk trójek za 78 zł. Dziękuję, dobranoc

ale sie ciagnie to wszyto, za bliski koniec
Cytat:
O matko ja już się zgubiłam w tych fotelikach.
Czyli ten nania to fisher price? I czemu nie pasuje do wszystkich samochodów?
.
to to samo niania beline i cosmo te modele sa tez na licencji fisher price i ferrari i róznia sie tapicerka.
Nie wiem czemu nie pasuje, gdzies czytałam, ze ten niania cosmo pasuje do 30% samochodow, a jak fp to to samo to chyba tez
zima jak bedzie trzeba ubierac kombinezony to chyba bede musiala wymienic, to pojade zobaczyc te foteliki, bo okazalo sie, ze sklep obok mnie je ma
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-09-24 o 21:13
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:10   #2607
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny... właśnie sobie zdałam sprawę ze jak młodemu juz wyskoczyly zęby to przydaloby się jego paszcze czymś pielęgnować.. ale mam zapłon BTW... Także pytanko co i jak robimy z ząbkami?
ja od początku przemywam paszczę przegotowaną wodą i jak wyjdą pierwsze ząbki mam zamiar to kontynuować + używać szczoteczki na palec

Stary 2013-09-24, 21:10   #2608
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Komiksowa-sedzina, mloda, rozprawa 1wsza i ostatnia 10min i koniec, bez wojny, klotni, czysta formalnosc.
Ufff, to juz za mna

Usypiam teraz Zu, ale za nia tesknilam! Wyprzutylalam i calowalam za wszystkie czasy moj kochany bączek-pączek

Laski-ten 3pak mokrych chusteczek z biedry fitti (tych mega za je bi asz czych, bez pegow, parabenow i alko za 7,99do jutra! 3x72szt !
Mam pol pokoju w nich na wszelki wypadek xD

A tymczasem mlode zasypia obok. Kocham na to patrzec

Super ze juz po

Cytat:

No mnie właśnie do tych
Pozno ? MojemuD. Wyszla pierwszy raz jak misl 5 lat od szmponu ale wyszla hee

Ja mam priori

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:13   #2609
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Przemusiowe dwa myje każdego wieczoru silikonową szczoteczkę na palec. uwielbia to i chichra się jak wariat niedługo kupię jakąś pastę do ząbków

a ja zapytam: jaki krem kupujecie maluchom na chłodniejsze dni? zastanawiam się nad Bambino albo Babydream, chyba że macie jakieś inne fajne typy?

Stary 2013-09-24, 21:23   #2610
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
masakra a tak pozatym te masci sterydowe to zloo, ja mialam azs (jetem uczulona na ziemniaki ) i mi prawie to skore wyzarło, jest masc elidel ktora dziala jak sterydowe ale nie ma sterydow

ale sie ciagnie to wszyto, za bliski koniec

to to samo niania beline i cosmo te modele sa tez na licencji fisher price i ferrari i róznia sie tapicerka.
Nie wiem czemu nie pasuje, gdzies czytałam, ze ten niania cosmo pasuje do 30% samochodow, a jak fp to to samo to chyba tez
zima jak bedzie trzeba ubierac kombinezony to chyba bede musiala wymienic, to pojade zobaczyc te foteliki, bo okazalo sie, ze sklep obok mnie je ma
To czekam na opinie. Mój mąż chciał ferrari i powiedziałam mu że on będzie wybierał foteliki więc pewnie byłby zadowolony. Ja widziałam je w netto kiedyś właśnie nania ale nie dotykałam. A ten ferrari 9-36 to był masakra. Taki plastik twardy było czuć.
Ja na forum gazety widziałam właśnie że gość pisał że nie pasuje...
http://forum.gazeta.pl/forum/w,97434...nia_Cosmo.html

Cytat:
Super ze juz po

Pozno ? MojemuD. Wyszla pierwszy raz jak misl 5 lat od szmponu ale wyszla hee

Ja mam priori

O matko...ka myślałam, że to tylko niemowlęta mają.

Laura

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości