Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 09:32   #3631
irracjonalna_
Raczkowanie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

enzunio faktycznie drogie te zaproszenia, jak dla mnie za drogie.

Króliczek tak jak dziewczyny, jestem za zostawieniem ramiączek, są śliczne

Odnośnie kwiatów myślałam nad połączeniem białej eustomy z jakimiś bordowymi kwiatami i czymś zielonym. Mam białe ściany na sali, obrusy białe, nie chce żeby kwiaty utonęły w tej bieli, dlatego myślę o dodaniu mocnych kolorów do bukietów.
irracjonalna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:33   #3632
madzixx88
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ooooooo! Ja mojemu też chcę kiedyś taki prezent zrobić! Ale zazdroszczę, zabierzcie mnie w walizkę
haha dobra
tak na marginesie to jakbyś kiedyś potrzebowała to mam super namiary na bilety z pierwszej ręki
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:36   #3633
cashmere
Zakorzenienie

antonina_bielska gratuluje świetnego wyniku na obrobie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Przyszły kolejne próbki zaproszeń -te z kalką sa bardzo ładne, starannie wykonane, tylko bardzo mało treści się na nich zmieści, i to mnie trochę martwi... TŻ jeszcze ich nie widział, zobaczymy co powie.
A mogłabyś wstawić ich real zdjęcie? Bo nie wierzę tym z aukcji po photoshopie A coraz bardziej o nich myślę przez Was

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ja większość z Was już pewnie wie wczoraj:
KUPIŁAM SUKNIĘ!
Gratuluję kolejnej szczęśliwej posiadaczce sukni

Cytat:
Co do zaproszeń kalkowych - potrzebuję porady: mam na oku jeszcze TAKIE tylko nie za bardzo wiem jak one są zmontowane. Czy ta kalka z zewnątrz jest przyklejona do tej złożonej papierowej części czy jak? Zamawiała któraś z was próbki albo wie jak to się je?
Wygląda jakby ta kalka była przyklejona, ale to tylko moja wizja Chociaż uważam że te których próbki dostałaś ( z kalką) są dużo ładniejsze, przynajmniej po zdjęciach z aukcji

misia880
świetne inspiracje. Pływające świece wyglądają przepięknie, muszę się nad nimi zastanowić Dzięki za pomysł

Króliczek ramiączka dodają Twojej sukni uroku, jak większość też bym je zostawiła

My w dniu ślubu będziemy prawie 5,5 roku razem i tyle też się znamy. Od razu jak się poznaliśmy zaczęliśmy ze sobą być.

jestem mamą

Edytowane przez cashmere
Czas edycji: 2013-09-27 o 09:38
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:38   #3634
201605100
Konto usunięte

Dziewczyny, zamawiała któraś z Was na allegro zaproszenia za 1 zł? Czy to ma jakiś wygląd?
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:39   #3635
moniczka_90
Zakorzenienie

Zainspirowałam się i już powiedzmy, ze wiem jak będziemy z TŻem wyglądać w dniu ślubu nie chciałam za bardzo przesadzić z niebieskim więc wymyśliłam, ze chociaż w bukiecie połączę go z pastelowym różem wiec jak na razie plan mam taki:
- suknia - śmietankowa biel
- sweterek - na dzień dzisiejszy widzi mi się TEN czyli jasny/blady niebieski (guziczki bym mu zmieniła na perełkowe
- bukiet i butonierka w załączniku choć nie do końca taki bo bardzo ciężko mi znaleźć taki bukiet na necie i to z kwiatów które występują w styczniu i które mi się podobają.
Ale ogólnie coś takiego, co myślicie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg il_fullxfull.308179925.jpg (140,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Weddings-at-the-Palm-Door-018.jpg (36,9 KB, 24 załadowań)
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:42   #3636
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
cikulada, mierzyłam bardzo podobną kieckę Lolita z salonu Karina.
Zdecydowałaś się już na którąś konkretnie ?

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
madzixx88 my raczej nie, nie jestem za ładna i nie lubię pokazywać facjaty chociaż jakby nasze foty z sesji narzeczeńskiej ładnie wyszły... ale nie mamy kiedy zrobić sobie takiej sesji, pewnie dopiero na wiosnę się uda
Nie grzesz! Ty nie za ładna ? Jesteś śliczna

Cześć!

Jadę jutro kupić kieckę
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:44   #3637
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie ta dekoracja niezyt wyględna :/ A co masz w dekoracji swojej sali?? Twoje inspiracje bardzo mi się podobają - kradnę
W cenie mamy tak:
- pokrowce na krzesło - dwa rodzaje do wyboru i jeszcze nie wiem, które wybierzemy
- świece i pasujący świecznik
- balony (tych nie chcemy akurat)
- serwetki, możemy sobie wybrać kolor
- wazony ze zdjęcia

Generalnie to nie ma tylko bukietów na stoły i "ołtarzyka" za parą młodą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg -14.jpg (212,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg -8.jpg (140,5 KB, 22 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 09:45   #3638
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Zainspirowałam się i już powiedzmy, ze wiem jak będziemy z TŻem wyglądać w dniu ślubu nie chciałam za bardzo przesadzić z niebieskim więc wymyśliłam, ze chociaż w bukiecie połączę go z pastelowym różem wiec jak na razie plan mam taki:
- sweterek - na dzień dzisiejszy widzi mi się TEN czyli jasny/blady niebieski (guziczki bym mu zmieniła na perełkowe
- bukiet i butonierka w załączniku choć nie do końca taki bo bardzo ciężko mi znaleźć taki bukiet na necie i to z kwiatów które występują w styczniu i które mi się podobają.

mi się pomysł podoba a jakbyś w bukiet miała biało-niebieski?

patrzcie
http://www.pudelek.pl/artykul/56126/...tylek_zdjecia/
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:45   #3639
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm takie cukierkowe połączenie zupełnie nie mój typ ale jeśli ci się podoba to najważniejsze. Nawet nie wiem jakie kwiaty zimną do bukietu się nadają.. chyba mały wybór nie? Nie boisz się że będzie ci zimno zimo wszystko? sweterek sam w sobie fajny ale ja bym się bała że zmarznę

A co do dekoracji jeszcze to popatrzcie:
http://www.welonimuszka.pl/index.php...-stoly-slubne/
http://www.welonimuszka.pl/index.php...w-biel-i-zolc/

diabeł tkwi w szczegółach bo te stoły wcale nie toną w kwiatach które niby są najdroższe...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-09-27 o 09:47
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:52   #3640
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Jakis fajny, klimatyczny hotel moze nawet jakies spa.... po za tym zastanawiam sie,czy nie zrobic mu jakies niespodzianki zwiazanej z Wisla Krakow , to jego ukochany polski klub co rodzi sporo konfliktow z moja rodzina biorac pod uwage, ze ja jestem z Warszawy

Resto mamy swoje ulubione, bo bylismy kilka razy razem....
Co do hotelu nie pomogę, bo jak jestem w Krakowie, to zawsze w domu i nie wiem, który polecić co do Wisły Kraków, prędzej :p jest nowy stadion, ze strefą kibica, możesz go na mecz zabrać jak w dobry weekend trafisz. A jak nie, to zawsze możecie iść do restauracji "u Wiślaków", to taka knajpka przy stadionie urządzona w sportowym stylu, dobre pierogi mają

Co do kwiatów, my będziemy mieć dwa bukiety na naszym stole, rozzsypane płatki, plus bukiety na 9 okrągłych stołach, srebrne wysokie świeczniki, i takie małe "tealights". Plys tego bukiet dla mnie, 3 korsarze dla druchen, i takie małe przypinki kwiatowe dla drużbów, mam i ojców.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:53   #3641
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Panna Izabela Może najprościej na forum ślubnym z Twoich okolic? Albo jak macie czas, to w niedziele pochodzić na msze akademickie i posłuchać. Często przy większych duszpasterstwach śpiewający mają wysoki poziom.
Będę musiała poszukać na forum, bo w moich okolicach nie ma duszpasterstw akademickich - zerknę może w którąś niedzielę na warszawskie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mój powiedział że on to na pewno się nie da... Ale ja sama nie mówię nie dla korekty Pana Młodego.

Ja też bym się nie zgodziła, gdyby ktoś chciał przyjść na moje wesele aby zobaczyć jak gra zespół Jest tyle innych możliwości bo posłuchać/zobaczyć jak grają.
Mój się zgodził, bo ma lekkie problemy z cerą.
Ja niestety nie mam możliwości zobaczenia dja w akcji, muszę wierzyć temu, co w necie i na spotkaniu...

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Wow, podziwiam za odwagę Ja bym tak nie mogła, nagrania to zupełnie inna bajka, a prowadzenie wesela i granie na żywo to inna... ale skoro czytaliście dużo opinii to wybór na pewno dobry
Jak się nie ma możliwości być na weselu prowadzonym przez dja, to co zrobić? Można polegać tylko na opinii innych albo intuicji.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Panna Izabela, szczerze to nie wiem, bo to mój tata załatwia. Jest organista i wszystko załatwia w swojej branży po znajomości
Szkoda...

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Co to za dziewczyny z Wroclawia, bo wlasnie szukam kogos we Wroclawiu na ceremonie slubna i mnie zainteresowalas?
Chilla Quartet, świetne są

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ah jezeli ktos szuka zespolu, DJ na wesele z Krakowa to polecam mojego znajomego http://mattremay.pl/, fajnie chlopaki graja, maja saksofoniste itp
Czemu wszystko Kraków albo Śląsk?

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Dokładnie, człowiek dorosły już raczej wie, czego oczekuje od drugiej osoby i nie ma co randkować ze sobą 8 lat - no chyba, że ktoś chce My się związaliśmy jako małolaty, to wiadomo, że staż mamy długi. Ale chociaż znamy się na wylot nikt mi nie zagwarantuje, że mój chłop się nie zmieni albo, że mnie nie kopnie w rzyć po kolejnych 10 latach ;]
Ja z TŻ jesteśmy od maturalnej klasy razem, dla mnie to trochę "małolaty" byliśmy, a i tak staż mamy w sumie niewielki ale na co mamy czekać, skoro wiemy, że to TO?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 10:00   #3642
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Ja jeszcze nad dekoracjami kompletnie nie myślałam i nie wiem ile na to przeznaczymy...

My w dniu ślubu będziemy 9,5 roku razem
Stary 2013-09-27, 10:01   #3643
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
PRZEŚLICZNE te bukiety Cudne !

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:02   #3644
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
mi się pomysł podoba a jakbyś w bukiet miała biało-niebieski?

patrzcie
http://www.pudelek.pl/artykul/56126/...tylek_zdjecia/
biało niebieski bukiet to był mój pierwotny plan ale stwierdziłam, ze chyba by było za dużo niebieskiego a tego różu i tak nie chce dużo no i to ma być blady róż a nie oczoj**ny popytam jeszcze pani w kwiaciarni jak ona by to widziała

a ta kiecke juz widziałam, chyba 2 miechy temu było o tym bardzo głośno, dla mnie żal.pl

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Hmm takie cukierkowe połączenie zupełnie nie mój typ ale jeśli ci się podoba to najważniejsze. Nawet nie wiem jakie kwiaty zimną do bukietu się nadają.. chyba mały wybór nie? Nie boisz się że będzie ci zimno zimo wszystko? sweterek sam w sobie fajny ale ja bym się bała że zmarznę
też się trochę tego boję ale w sumie myślę sobie, ze stres zrobi swoje, kielich wódki na odwagę też zrobi swoje i może tak nie będę czuła tego zimna poza tym powiedziałam TŻwi, ze jak już będę zamarzać to że mi odda swoją marynarkę i się zgodził hehhe bo jemu zawsze gorąco a kwiatów jest całkiem sporo, i tak bym chciała głównie róże (albo te kwiaty bardzo podobne do róż) i jakis kolorowy dodatek więc nie ma problemu
Stary 2013-09-27, 10:04   #3645
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Mnie się bardzo bukiet podoba, ache te kolory, takie cukierkowe, piękne i świetny pomysł z wymianą guziczków w sweterku na perełki!

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:08   #3646
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
biało niebieski bukiet to był mój pierwotny plan ale stwierdziłam, ze chyba by było za dużo niebieskiego a tego różu i tak nie chce dużo no i to ma być blady róż a nie oczoj**ny

też się trochę tego boję ale w sumie myślę sobie, ze stres zrobi swoje, kielich wódki na odwagę też zrobi swoje i może tak nie będę czuła tego zimna poza tym powiedziałam TŻwi, ze jak już będę zamarzać to że mi odda swoją marynarkę i się zgodził hehhe bo jemu zawsze gorąco a kwiatów jest całkiem sporo, i tak bym chciała głównie róże (albo te kwiaty bardzo podobne do róż) i jakis kolorowy dodatek więc nie ma problemu
Hmm jeśli ci się podoba to wybierz taki Ja znów lubię kontrasty więc wybrałabym jakiś mocny kolor dla przełamania zimowej bieli A może ze srebrem połączyć? pasowałby ci do sweterka, trochę złagodził niebieski no i dodał takiego blasku

Stary 2013-09-27, 10:10   #3647
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Misia to czy jest impreza dzień wcześniej można się dowiedzieć - w końcu dekoratorka też będzie chciała wiedzieć kiedy może ubrać wam salę... Możesz zapytać czy na sali mają coś co można wykorzystać - np wypożyczenie wazonów, świeczników - całkiem możliwe że mają i już by ci odpał zakup a cena może być niższa. Kwiaty i tak trzeba kupić wcześniej. Może Myha powie dokładnie jak to jest ale nie wierzę żeby w sobotę rano kwiaciarnia ci robiła bukiet ślubny i dekoracje żeby było świeże. Na pewno robią wcześniej i potem trzymają w odpowiednich warunkach. Na allegro albo giełdzie kwiatowej można kupić dużo takich drobiazgów jakieś kryształki, świeczki, kamyczki. Wystarczy mieć pomysł i takie świeczniki to sama sobie zrobisz za cenę mniejszą a to ci się nie zepsuje. Moim zdaniem kwiaty jeśli są w miarę świeże to ci przez 48h nie padną, jeśli chcesz zwykłe bukiety nie wymyślne kompozycje to można to zrobić.
Moja znajoma robi dekoracje i kwiaty układała w bukiety w dzień ślubu na sali. Bukiet ślubny też się robi na ostatnią chwilę-chyba z piątek to jest maksimum. Florystką nie jestem, ale kiedyś z zamiłowaniem śledziłam bloga znajomej dobrej w tych fachu
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:10   #3648
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
A mogłabyś wstawić ich real zdjęcie? Bo nie wierzę tym z aukcji po photoshopie A coraz bardziej o nich myślę przez Was

Wygląda jakby ta kalka była przyklejona, ale to tylko moja wizja Chociaż uważam że te których próbki dostałaś ( z kalką) są dużo ładniejsze, przynajmniej po zdjęciach z aukcji
Jasne, wstawię po południu jak wrócę z pracy
Co do tych drugich zaproszeń - pisałam do tej firmy, no i niestety kalka tak samo jak zaproszenie jest składana na pół i przewiązywana wstążeczką - nie podoba mi się to Zastanawiałam się nad nimi ze względu na to że "jest książeczka" jak to mówi mój TŻ, bo na tych pierwszych jest tylko 1 karteczka pod kalką i trochę mało miejsca. Gdyby kalka była w jakiś sposób przyklejona do 1 strony to zamówiłabym próbkę żeby zobaczyć wykonanie, a tak to rezygnuję.

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zamawiała któraś z Was na allegro zaproszenia za 1 zł? Czy to ma jakiś wygląd?
Zamówiłam próbkę za 1 zł i nie podobają mi się.

Cytat:
Bukiecik śliczny! Co do sweterka to się nie wypowiem, bo mi się ogólnie nie widzą do sukni ślubnej.

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Cześć!
Jadę jutro kupić kieckę
Super! Będzie fotka kiecki!

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
W cenie mamy tak:
- pokrowce na krzesło - dwa rodzaje do wyboru i jeszcze nie wiem, które wybierzemy
- świece i pasujący świecznik
- balony (tych nie chcemy akurat)
- serwetki, możemy sobie wybrać kolor
- wazony ze zdjęcia

Generalnie to nie ma tylko bukietów na stoły i "ołtarzyka" za parą młodą
Ja w takim wypadku chyba decydowałaym się na zrobienie tych brakujących dekoracji samemu. Kwiaty będą w doniczkach więc dzień wczesniej można spokojnie poustawiać. Nie widać dokładnie czy jest jakieś mocowanie za młodymi, ale myślę że da się zrobić. Jeśli masz kogoś do pomocy w tej kwestii to próbuj sama, bo te dekoracje od tej pseudo-dekoratorki w ogóle się nie umywają. W tej cenie spokojnie się wyrobisz.
Stary 2013-09-27, 10:13   #3649
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
- zdecydowaliśmy z TŻ, że będziemy mieć na naszym stole drewniane pierwsze litery naszych imion (S & A). Wycenę już mam, myślałam, że będzie drożej. Niedługo będzie zamawiać, niech przybędą i sobie czekają.
Podzielisz się namiarami? bo też chcemy drewniane inicjały
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:20   #3650
Dotka90
Zakorzenienie

Dodaja - na 90% kupię Odettę z salonu Gracja. To jest princeska Nie ma fot w necie, bo ona jest z kolekcji, która oficjalnie wchodzi dopiero pod koniec października.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:28   #3651
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Moja znajoma robi dekoracje i kwiaty układała w bukiety w dzień ślubu na sali. Bukiet ślubny też się robi na ostatnią chwilę-chyba z piątek to jest maksimum. Florystką nie jestem, ale kiedyś z zamiłowaniem śledziłam bloga znajomej dobrej w tych fachu
Ja nie twierdzę że nie Pewno twoja znajoma porządnie prowadzi swój biznes - fajnie że masz kogoś w fachu tylko że biorąc pod uwagę że jest kilka takich bukietów i dekoracji do zrobienia to już może być problem... do tego nie raz się słyszało albo i się zna sytuacje że zamawiany bukiet świeży nie był wcale albo co gorsze nie przypominał tego umówionego... dlatego trzeba wziąć miejsce sprawdzone. Ja w sumie z żadnej kwiaciarni z której korzystałam u siebie nie byłam zadowolona... Albo kwiaty zaraz klapały, albo były brzydkie, albo zamówine bukiety odbiegały zupełnie od tego co miało być... Albo na odwal się zrobione... Też będę musiała się zorientować w tym temacie

Stary 2013-09-27, 10:31   #3652
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Super! Będzie fotka kiecki!
Wrzucę, ale do klubu, bo moja kiecka ma być niespodzianką dla wszystkich

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Mi też się marzą, na sesję

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dodaja - na 90% kupię Odettę z salonu Gracja. To jest princeska Nie ma fot w necie, bo ona jest z kolekcji, która oficjalnie wchodzi dopiero pod koniec października.
Princesski królują
Stary 2013-09-27, 10:37   #3653
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie twierdzę że nie Pewno twoja znajoma porządnie prowadzi swój biznes - fajnie że masz kogoś w fachu tylko że biorąc pod uwagę że jest kilka takich bukietów i dekoracji do zrobienia to już może być problem... do tego nie raz się słyszało albo i się zna sytuacje że zamawiany bukiet świeży nie był wcale albo co gorsze nie przypominał tego umówionego... dlatego trzeba wziąć miejsce sprawdzone. Ja w sumie z żadnej kwiaciarni z której korzystałam u siebie nie byłam zadowolona... Albo kwiaty zaraz klapały, albo były brzydkie, albo zamówine bukiety odbiegały zupełnie od tego co miało być... Albo na odwal się zrobione... Też będę musiała się zorientować w tym temacie
Znam dwie kwiaciarnie gdzie robią z wyglądu śliczne bukiety ale zawsze jak od nich brałam to kwiaty były nieświeże Teraz od kilku lat kwiaty kupuje w jednej kwiaciarni, dziewczyny tam pracujące potrafią dobrze doradzić i dobrać kwiaty do okazji, a przede wszystkim kwiatki są świeże.Przez to nawet nie biorę pod uwagę innej kwiaciarni.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:42   #3654
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Też łądnie proszę o namiary

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:51   #3655
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm jeśli ci się podoba to wybierz taki Ja znów lubię kontrasty więc wybrałabym jakiś mocny kolor dla przełamania zimowej bieli A może ze srebrem połączyć? pasowałby ci do sweterka, trochę złagodził niebieski no i dodał takiego blasku
myślałam o tym ale chyba nie, byłoby już chyba zbyt zimno, ale nie wiem zastanowię się nad tym jeszcze
powiedziałam TŻwi, ze zrobimy blady niebieski i blady różowy, najpierw sie oburzył ale jak mu wytłumaczyłam, zę ten różowy będzie tylko w bukiecie i butonierce to powiedział, ze ok i że i tak do jutra mi się zmieni koncepcja
Stary 2013-09-27, 11:20   #3656
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
myślałam o tym ale chyba nie, byłoby już chyba zbyt zimno, ale nie wiem zastanowię się nad tym jeszcze
powiedziałam TŻwi, ze zrobimy blady niebieski i blady różowy, najpierw sie oburzył ale jak mu wytłumaczyłam, zę ten różowy będzie tylko w bukiecie i butonierce to powiedział, ze ok i że i tak do jutra mi się zmieni koncepcja
A myślałaś o jakiś typowo zimowych akcentach? typu szyszki, gałązki iglaste? Myślę że to jest takie fajne i oryginalne
Np takie albo takie albo takie albo takie lub takie

Stary 2013-09-27, 11:27   #3657
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
A myślałaś o jakiś typowo zimowych akcentach? typu szyszki, gałązki iglaste? Myślę że to jest takie fajne i oryginalne
Np takie albo takie albo takie albo takie lub takie
Ten drugi świetny.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:35   #3658
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Ten drugi świetny.
BUkiety na zimowe wesele
http://www.pinterest.com/search/pins...t&rs=ac&len=19
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:41   #3659
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do dekoracji jeszcze to popatrzcie:
http://www.welonimuszka.pl/index.php...-stoly-slubne/
http://www.welonimuszka.pl/index.php...w-biel-i-zolc/

diabeł tkwi w szczegółach bo te stoły wcale nie toną w kwiatach które niby są najdroższe...
Bardzo ładne te dekoracje, ale... moim zdaniem to są dekoracje na wesele w stylu zachodnim. U nas w PL jednak wesele to suto zastawiony stół, gdzie talerz stoi na talerzu, a półmisek na półmisku. Gdzie nie ma miejsca nawet żeby postawić dodatkowy talerzyk z ciastem czy filiżankę z kawą. Jak zastawimy stół kwiatkami, wazonami i innymi dekoracjami to połowa ciotek zacznie to przestawiać żeby mieć lepszy dostęp do schabiku czy śledzia

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:46   #3660
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Bardzo ładne te dekoracje, ale... moim zdaniem to są dekoracje na wesele w stylu zachodnim. U nas w PL jednak wesele to suto zastawiony stół, gdzie talerz stoi na talerzu, a półmisek na półmisku. Gdzie nie ma miejsca nawet żeby postawić dodatkowy talerzyk z ciastem czy filiżankę z kawą. Jak zastawimy stół kwiatkami, wazonami i innymi dekoracjami to połowa ciotek zacznie to przestawiać żeby mieć lepszy dostęp do schabiku czy śledzia
Dokładnie o tym samym pomyślałam! Świetnie to wygląda, ale przy tylu dekoracjach całe jedzenie musiałoby stać na oddzielnych stołach.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości